Integratsioon ja Eesti venekeelsed

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
Jaanus2
Liige
Postitusi: 3818
Liitunud: 31 Mai, 2007 13:17
Kontakt:

Postitus Postitas Jaanus2 »

Vobla on teatud Venemaal elav kalaliik. Et seda kuivatatakse, on see saanud kuivatatud kala üldnimeks. Vabandust kalateaduse pärast...
valloon
Liige
Postitusi: 406
Liitunud: 13 Juun, 2007 15:56
Asukoht: Eesti
Kontakt:

Postitus Postitas valloon »

Kust saab pudeliga WC. :lol: Aga kus on tulnud sõna venelane? Ise küsin ja ise vastan. Sõna venelane on tulnud sellest, et Eestimaale tuli mingi mees venega (e.paadiga) üle Peipsi järve. Ja kuna Eestlane haritud rahvana pani talle nimeks "venelane" ehk venega (paadiga) tulija. Nii saigi venelane endale nime. :wink: :wink:
Kes ajalugu ei mäleta,elab tulevikuta.
jackpuuk
Liige
Postitusi: 2243
Liitunud: 28 Aug, 2007 2:06
Kontakt:

Postitus Postitas jackpuuk »

Teadlased väidavad praegu, et inimesed pole ahvist arenenud, minu teooria on, et vähemalt venelased on. 1800- ndatel ja vist 1900 aastate alguses nimetati ahvide sugukonda neljakäelisteks(praegu peaks olema nimetus primaadid), iga vene keelest arusaav inimene peaks taipama, millest minu teooria. Kes pihta saab, võiks teistele kah ära seletada. Kui homme õhtuks pole keegi taibanud, siis seletan ise :D
sitt päev, kellele kurdad
Kasutaja avatar
Some
Liige
Postitusi: 4058
Liitunud: 11 Aug, 2008 9:25
Kontakt:

Postitus Postitas Some »

Neil on ka jalgadel sõrmed?
Kasutaja avatar
Satakas
Liige
Postitusi: 2354
Liitunud: 21 Jaan, 2005 0:33
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Postitus Postitas Satakas »

jackpuuk kirjutas:Teadlased väidavad praegu, et inimesed pole ahvist arenenud
teadlased pole KUNAGI väitnud, et inimene oleks ahvist arenenud.
jackpuuk
Liige
Postitusi: 2243
Liitunud: 28 Aug, 2007 2:06
Kontakt:

Postitus Postitas jackpuuk »

Some kirjutas:Neil on ka jalgadel sõrmed?
Somel õigus :D, Satakale vastan natukese aja pärast, kui nuhin täpsemad andmed evolutsiooni teooria looja kohta välja(mainitud teooria oli käibel terve 20 sajand ja ka praegugi kerkib aeg-ajalt üles). http://www.allaboutscience.org/charles-darwin.htm
Siin peaks natu olema, ta bakalaeurus ainult, pole vist jah tõsiteadlane, lihtsalt teine sajand juba ollakse tema teooria kallal.
sitt päev, kellele kurdad
annar
Uudistaja
Postitusi: 2
Liitunud: 22 Mai, 2008 18:26
Kontakt:

Viies kolonn

Postitus Postitas annar »

Hakkasin mõtlema seltskonna üle kes on kindlalt, kes potentsiaalne viies kolonn ning kes on Eestile lojaalne. Minu mätta otsast vaadatuna on tegemist on vähesel määral ideoloogia ning suuremal määral lihtsalt emotsioonidega, kuuluvustunne ja maslow püramiidi ülemise osaga.

Halb näide: tavaline klienditeenindaja (50ndates naisterahvas Tallinn-Tartu rongis Märts 2009, vahetult peale seda kui personali ümber vahetati) suhtub halvasti inimesesse kes üritab eesti keelt rääkida. Tegemist on väikelast kärus veeretava naisterahvaga. Inimene üritab eesti keelt rääkida aga ei tule eriti hästi välja. Päris ausalt - tuleb üsna kehvalt välja aga on aru saada, et ta küsib kas 1.klassis on veel vabu kohti. Öeldi lihtsalt njet, kuigi paar kohta veel oli.

Seesama kuri tädi vastas vähem kui 10 min. hiljem vigases vene keeles venekeelsele küsimusele. WTF?! Sellest ma üldse aru ei saanud, jooksiski juhe kokku.

Minu mätta otsast vaadatuna tekitavad sellised "tädid" eestivaenulikkust ning keskmine eestlane võib palju rohkem kahju tekitada kui loll poliitik, täitsa uskumatu. Kui inimene üritab eesti ühiskonnast aru saada, siis peaks seda talle ka ju võimaldama.

Lugedes seda foorumit märkasin, et väga vähe on räägitud lihtsalt suhtumisest nendesse kes üritavad keelt rääkida ning meist aru saada.


Annar

p.s.
Hea näide: Tartus Pirogovil (2008.a) peetud vestlused mis ei ole veel mõttetu möla, rahvusluse, kuuluvuse ja ajaloo üle. Seltskond oli ikka päris kirju.
Kasutaja avatar
hillart
Liige
Postitusi: 3281
Liitunud: 07 Jaan, 2005 15:02
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Postitus Postitas hillart »

Ega, jah, vorst vorsti vastu põhimõtet ikka rakendada ei tohi küll.
Teiste eest pead ei anna, kuid ma ise küll taolisi väikluse ilminguid enda juures täheldanud ei ole.

Kuigi, jah, tegelikult oleks mul selleks põhjust kuhjaga, sest oman elukohta Lasnamäel ja seal on teadupärast teatavad piirkonnad, kus ei suuda ka parima tahtmise juures leid ühtegi eesti (riigi) keelt osakvat teenindajat - müüjat, juuksurit jne. Eestikeelse küsimise peale heal juhul naeratatakse viisakalt vastu, halvema variandi puhul saadetakse ... ja mõnitatakse veel lisaks. :cry:
Postitusi lugedes kasuta kôigepealt oma aju (NB!! peaaju) HOMO SAPIENS !!! (e. foorumlane)

Stellung halten und sterben!!
mangust
Liige
Postitusi: 509
Liitunud: 15 Apr, 2006 13:49
Asukoht: Eesti

Postitus Postitas mangust »

Balto-Slavica foorumist selline lõik,kus mainitakse legendi,et Pihkva järve saartel elasid "талабы (или талавы)" kes olla Liivi Ordu surve eest sinna pagenud.Pihkva järvegi mõnikord kutsutud Talabi järveks.
Ehk sealt "idanenud" talaponets?
.... Существует предание, что на островах Псковского озера жили талабы (или талавы), переселившиеся сюда из западных областей под давлением ливонского ордена меченосцев. Названия с этим корнем часто встречаются на островах и побережье Псковского озера: острова Талабский (ныне – о-в Залит) и Талабинец, сад Талабский, упоминаемые в ревизских сказках (Псковский архив). Само Псковское озеро иногда именуется Талабским. Возможно, действительно в псковском обозерье и на островах жили племена талабов.
foorum: http://www.balto-slavica.com/forum/lofi ... t2663.html[/list]
Parem peenike peos, kui punalipp katusel!
Kasutaja avatar
sammal.habe
Liige
Postitusi: 817
Liitunud: 30 Apr, 2004 19:49
Asukoht: 58°22'N 26°43'E
Kontakt:

Postitus Postitas sammal.habe »

Talabski asjus on ju hoopis lihtsam selgust leida. nimelt ajakirjast Loodusesõber:
Legendi järgi olid Talabskid kunagi väga metsased saared, kus röövlisalgad end võimude eest varjasid. Tänapäeval on Talabski saared Venemaa mõistes turvaline piirkond ja metsast on järel vaid üksikud puud.
http://www.loodusajakiri.ee/loodusesobe ... 8_683.html

pole küll raamatut käepärast, ent kas Vabadussõjas mitte ei võidelnud Talabski pataljon vms üksus, ju siis sellekandi mehed...
Arnold
Liige
Postitusi: 5110
Liitunud: 23 Jaan, 2005 16:26
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

Selle pika mula peale küsiks nüüd, et kus on mõte, idee ja järeldus!? Mingi kuradi uinamuina! Isegi kahe aasta pärast saabuvast maailmalõpust arutelu ja üleskutse tuletikke ostma minna oleks sisukam!
annar
Uudistaja
Postitusi: 2
Liitunud: 22 Mai, 2008 18:26
Kontakt:

Olulisus

Postitus Postitas annar »

Võtame asja väga lihtsalt - lojaalsed Eestile on need inimesed kellel on tekkinud kuuluvustunne..

Parim, mida me teha saame on suhtuda väga hästi inimestesse kes "üritavad" eesti keelt rääkida.

Suhtun väga suure lugupidamisega inimesse, kusiganest ta pärit on, kui ta tõesti üritab rääkida eesti keelt rohkem kui turistitasemel paar lauset.
Härrased, olgem ausad, eestikeelse lause koostamine on üsna keeruline.

Paljud teist on mujal elanud või elavad hetkel mujal? Saab tuua paraleele..
Kasutaja avatar
krizz
Liige
Postitusi: 2075
Liitunud: 18 Mär, 2006 1:59
Asukoht: Eesti Kuningriik
Kontakt:

Postitus Postitas krizz »

Miks peaks eriliselt hästi suhtuma neisse, ekes käituvad seadusekuulekalt? Eesti Vabariigis on ainsaks keeleks eesti keel. Igaühe oma asi, kas ta tahab end sellest riigist eraldada, rääkida vene keelt ja tunda end igal sammul ahistatuna. Minu pärast pole kellegil vaja eesti keelt ära õppida. See vajadus peab olema umbkeelsel endal. On lihtsalt ebanormaalne, et keegi saab Eestis ära elatud ilma riigikeelt mõistamata. Kahjuks on meil nii ja see näitab, et midagi on meie riigis mäda. Liialt tullakse umbkeelsetele vastu.

Aga jah, eesti keelt rääkivasse muulasesse suhtun nagu igasse teise inimesse. Mingit eriti sooja vastuvõttu selle pärast keegi ei saa, et on riigikeele ära õppinud. Kah mul saavutus. Keelepraktika ümberringi. Vot ma austan pigem neid, kes Eestis elades hiina või jaapani keele selgeks saavad.

Ehk peaks siis ka näit. minister Paetile ordeni andma, et ta hommikul tööle suvatses tulla? Kõlab ju naeruväärselt, sest see ongi ta kohustus ja töö. Sama asi on Eestis elavatel muulastel riigikeel selgeks saada. Kui nad selleks vajadust ei tunne, ja me peame vaimustusest kilkama, kui nad suvatsevad eesti keelt õppida, siis on probleem pigem Eesti riigis.
* Otsin pilte ja infot Aegna merekindluses teeninutest, eriti aastatest 1930-34 *
* Meie peaülesanne olgu peatada eestlaste väljasuremine. Ukrainlased ei sure välja ka siis, kui nad kotavad (enamasti venelastega asustatud) Ida-Ukraina ja Krimmi! *
Kasutaja avatar
harri13
Liige
Postitusi: 555
Liitunud: 20 Jaan, 2006 20:30
Asukoht: haava salu
Kontakt:

Re: Viies kolonn

Postitus Postitas harri13 »

Olen ka mõelnud sellele teemale. Minu käsitlus on lihtne:

Esitan siin elavatele inimestele kaks nõuet:

1) olge lojaalsed Eesti riigile
2) õppige selgeks eesti keel

Ning lisaks, mul pole midagi selle vastu kui meie president, kaitseväe ülemjuhataja vms kõrge riigiametnik on muulane. See on ajalooline paratamatus, et Eesti on mitmerahvuseline(eestlased, venelased, nõrgalt ka teisi pms venekeelseid rahvusi) riik ja piir "meie-nemad" ei tule tõmmata mitte eestlane-mitteeestlane vahele, vaid Eesti kodanik-mitteeesti kodanik. Naturilisatsiooni käigus kodanikuks saav mitteestlane annab vande jääda ustavaks Eesti Põhiseadusele, selle preambulas on aga kirjas, et Eesti riik peab tagama eesti rahvuse, kultuuri ja keele arengu. Seega, kaudselt arendavad kõik kõrgetel kohtadel olevad inimesed, sõltumata rahvusest, eesti rahvust, kultuuri ja keelt.

Kuigi tegelikkuses on tõesti Eestis kõvasti veel neid, kes on meie vabadusevastased ning ega kõik kõrged riigiametnikud nii idealistlikult ka ei mõtle, nagu ma kirjeldasin.
Elagu Eesti Wabariik!
Peaasi et oleksime iseseisvad ja juhid oleks õiged!
Surmaingel
Liige
Postitusi: 274
Liitunud: 27 Okt, 2005 13:48
Kontakt:

Re: Viies kolonn

Postitus Postitas Surmaingel »

Harri "nõudest" ajendatuna küsiks: kes või mis on lojaalne Eesti Vabariigi kodanik? Kus maalt algab ja kus maal lõpeb lojaalsus? Korra aastas lipu heisates olen ma lojaalne? "AK"´d vaadates? Hümni kolmandat osa peast teades?
Kui sa neile ei vasta-kes sa siis oled?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Marvin ja 11 külalist