Hydrazine kirjutas:
Kapten Trumm kirjutas:
Mis paneb sind arvama, et meie sooritus saaks Gruusia omast parem olema? Gruusial on kolm korda rohkem sõjalisi ressursse ja väljaõppe/logistika osas olid nad 2008 seisuga meist vähemalt 10 aastat ees.
Oled sa kunagi Gruusias käinud? Mina olen korra ja selle viisidi käigus jäi mulle mulje kui eriliselt lõhestunud ja killustunud riigist, kus on palju erinevaid huvigruppe, igasugu etnilisi konflikte jne... Muidugi ei hooma ma outsaiderina hoobilt nende kultuuride eripärasid, tavasid ja lõimumispunkte... aga ma olen täiesti veendunud, et seal riigis on organiseeritud relvajõudude ülesehitamine palju raskem pähkel pureda kui meil siin. Neil seal ei ole küsimus selles, kes on Putini meelt ja kes mitte, seal vaat, et iga küla isemeelt.
Meil on ka täpselt samamoodi palju erinevaid huvigruppe ja konflikte. Eestlased, venelased, juudid, armeenlased, savisaare jüngrid, reformierakonna palgaarmee-jutlustajad, põllumajanduse hävitajast laarlased, uusrikkad, pensionärid, hipid, neonatsid, patsifistid, sõjardid, kuningriiklased, allaandjad, kaasajooksikud ja muu selline mudru.
Grusiinidel on vähemalt nii palju korda läinud, et nad on vähemalt mingil määral suutnud oma marguskolgasid ohjes hoida ning hankida ja ekspluateerida relvastust ja tehnikat, potentsiaalselt hävivatest kultuuriväärtustest hoolimata. Meil ütleb mitte-nii-lugupeetud Ain Seppik otse välja, et "kui kaitseväele kavatsetakse KAHUREID VÕI TANKE osta, siis keskerakond sellele raha eraldamist kindlasti ei toeta" ning teda saadavad keskerakonna valijaskonna (suurusjärgus vähemalt veerand, või no eriti halval päeval viiendik kogu valijaskonnast == võimu hoobadest) tormilised ovatsioonid.
Meil ronivad ikka aeg-ajalt kivi alt välja Delfi "ajakirjanikud", kes nõuavad, et neile TÕESTATAKS, et eesti sõdur pole Afgaanis lapsi vägistanud ja emade silme all ribadeks rebinud.
Grusiinidel olid enne 888't reaalse relvastusega sõjalaevad ja lennukid (mis sest, et ehk pisut vananenud). Meil on ka praegu käputäis abilaevu-miinitraalereid mis kai ääres roostetavad ja mille kõige ohtlikumaks relvaks on laevakaitsemeeskonna täiskuulipilduja (
siinkohal vabandus mereväelaste ees, ma tean küll, et tegelikult asi päris NII dramaatiline ei ole, kuid ma ei saanud ilma pisikese kirjandusliku liialduseta). Praeguse aja õhuvägi koosneb aga Ämari lennuväljast, paarist relvastuseta Robinsonist ning Brig.Kin. Valeri Saarest.
Nonii, räusatud küll juba, hing ka pisut kergem. Selleks korraks kõik ja read-only režiimile tagasi.