paha poiss vene kroonus

Muljeid teenistusest. Nii Eesti väeosades, N Liidus, luures või vastuluures, või hoopis partisanide juures. Kuidas kellelgi juhtunud on.
Vasta
ooblää
Liige
Postitusi: 329
Liitunud: 13 Nov, 2005 22:09
Asukoht: harjumaa
Kontakt:

Postitus Postitas ooblää »

kalleb kirjutas:imelik jutt et kadreeritud väeosades oli vähe ohvitsere,meil oli kah näiteks kadreeritud raketidivisjon -sõdureid oli 60 tk ,ohvitsere 40 tk,isegi raketiautode juhid olid majorid
Sõdureid oli meil 70 kanti,Ofitsere oli 4 majorit,1 kapten ,2 leitut ja 2 praporit.Pool aastat täitis staabiülema kohta üks kõrgharidusega seeru.Siis tuli üks leitu.Med. ülem oli seeru.Keemia ülem oli seeru.Patarei ülemad olid kapten,leitu ja 2 seerut(4patareid oli) ,Oma masinapargi karauuli ülemad olid seerud.Ainult kui diviisi karauuli pidime minema,siis oli leitu ülemaks.Mina sain teise aasta algul divisjoni štarsinaaks,kah ofitseri koht.Aga enne kojutulekut kisti pagunid maha ja taheti dispatti saata.Staabikas päästis ära,Tegin seatembu :twisted: ,Aga sellest hiljem. :wink:
kõik on võimalik,vaja ainult tahta
ooblää
Liige
Postitusi: 329
Liitunud: 13 Nov, 2005 22:09
Asukoht: harjumaa
Kontakt:

Postitus Postitas ooblää »

vahepalaks ka venemaa rikkustest.Saadeti kohalikku sovhoosi kartuleid korjama.Jõudsime põldude vahele :shock: lõputud põllud.Ühelpool teed tohutu kurgipõld.Kilt edasi tomati põld.Kusjuures tomat kasvas huvitav,madal ,poole meetri kõrgune tugev vars ja paksult tomateid täis.Ja tohutu kartuli põld.Diviisist tuli kohale kurat seda teab kui palju sõdureid,põld kihas neist kohe.Ka kohalikke veeti oma kümnete masinatega kohale. :shock: Ise mõtlesin,tohutu rahvamass,nüüd tuleb ka siis kohale võimas tehnika.Ja nad tulid :shock: 2 Zil-i koormat ämbreid ja 2 koormat labidaid :shock: :lol: Kogu see tohutu töövägi jagati paaridesse,ühele labidas,teisele ämber ja vperjot (edasi töövõitudele)hurraaaa :lol: Mina oli ühe leedukaga paarisrakendis,Labidas minu kindlates kätes,ämber hinnalise toidusega leeduka hallata.Kaevasime,nii nagu vaja,kartul ikka maast välja.Olime teistest kõvasti maas.Siis lendas kohale brigadiir ja kiidab "Meil nii ei kaevata." Küsin "kuidas siis" Sellepeale lööb brigadiir labida otsa maasse,keerab tagurpidi,kaks kartulit tuli välja ,ise kiidab "Vot tak""Ja ainult edasi" :shock: P...e,sellise põllu mõnitamise peale ma vihastusin,saatsin brigadiiri pikalt,et mina keeldun sellisel viisil töötamast.See pani muidugi bufaika lehvides ,lohvat,lohvat sampotõlule ( e. komandõri asetäitja tagala alal) kaebama.Aga see major oli juba elu näinud mees,Balti riikide käinud ,Ta kiitis sellepeale "Nemad on baltikumist,seal tehakse tööd teistmoodi" Ja nii me saimegi leedukaga terve päeva vabaks.Küpsetasime ,kartuleid,tutvusime kohalike vaatamisväärsustega. :wink:
kõik on võimalik,vaja ainult tahta
Kasutaja avatar
kalleb
Liige
Postitusi: 5343
Liitunud: 27 Mai, 2005 22:55
Kontakt:

Postitus Postitas kalleb »

ilmselt siis polnud ohvitsere lihtsalt piisavalt võtta ,Kaliningradis olid küll kõik kohad mis pidid olema ohvitseridega ja prapporitega täidetud olema ka nendega täidetud,

komandir tsasti oli podpolkovnik

hulganisti majoreid (zampoliidid ,zampotolid jm .elukad)

kapteneid ,vanemleitnante,leitnante,prapporeid isegi naisreamehi ja

prapporeid

ilmselt ikkagi asi linna sees ja sinna tahtsid ohvitserid ka ise tulla,

eks nad muidugi suunati aga ikkagi kusagile väga võsasse ei tahtnud keski

minna
Kasutaja avatar
Kessel
Liige
Postitusi: 354
Liitunud: 26 Sept, 2005 13:29
Asukoht: Fellin - Hapsal
Kontakt:

Postitus Postitas Kessel »

Ise pääsesin vene kroonust, aga panen siis kirja sõbra loo.
No nagu enamik eestlasi pääses tema ka siis autopatti (Peale tema veel 3 eestlast), miski ülemuse autojuhiks. (Väeosa asus Leningradi külje all)
No utsepka läbi, vaja tähistada. No joodi veini , tähistati mõnuga aga jooki puudu tuli.
Vaja siis uue järgi minna.
Kuna korrapidamisel oli liikuv masin , aeti sellele hääled sisse ja Leningradi uue joogi järele. Aga nagu ikka VAI (Vajennaja Avto Inspektsia) neile peale sattus.
Autojuht küll kaine aga Uazikusse pakitud 10 purjus matsi neile ei meeldinud.
Helistati siis väeossa ja muidugi vendadele kohe järgi tuldi.
Aga valves miski jobu Leedukas olevat olnud ja see kohe Eestlased tualetti puhastama - teised aga magama.
No vennad siis küürisid hommikuni peldikut .
Hommikul siis rivistusel käskkiri maha öeldi , et Eestlased autodelt maha ja garaazi tavoti ööbikuteks (Lukkseppadeks).
No vendadel muidugi meel must ja hakkasid kättemaksu plaane hauduma.
Ühel heal päeval sama Leedukas siis oma Volgaga rem. tuli.
No tehti siis tal autole väike remont ja üks lisa ka juurde pandi.
Leedukas sai auto kätte , kiitis veel , et head vennad - tubli tööd teete.
Nädal hiljem aga vana oma autoga tagasi ja kirub ning vannub.
Et ei tea midagi vist siduriga lahti.
Nii kui auto soojaks läheb, hakkab hirmsasti haisema. Et ei saa enam sööma ka minna , nii hirmus hais küljes , mehed sööklas nina kinni hoiavad.
Sellid selle peale kõhud kõveras naerma hakkasid ja ütlesid põhjuse : Eks sitt ikka haisema hakkab. (Seda teadis terve väeosa, et vennad Leedukale käigukasti sittusid.)
Peale selle loo said vennad oma autode peale tagasi ja Leedukas neid rohkem ei kottinud.
Pigem olevat austama hakanud.
uusmario
Liige
Postitusi: 1355
Liitunud: 28 Aug, 2005 20:30
Asukoht: järvamaa

Postitus Postitas uusmario »

Leedukatel oli ültse s**t iseloom(tavaliselt)
ooblää
Liige
Postitusi: 329
Liitunud: 13 Nov, 2005 22:09
Asukoht: harjumaa
Kontakt:

Postitus Postitas ooblää »

uusmario kirjutas:Leedukatel oli ültse s**t iseloom(tavaliselt)
Täielikult ühel meelel.Leedukad oma auahnusega olid ofitseridest hullemad.Nad pidid kohe paela peale saama.Selleks poeti kasvõi nahast välja.
kõik on võimalik,vaja ainult tahta
Kasutaja avatar
PANZER
Liige
Postitusi: 397
Liitunud: 15 Juul, 2005 21:25
Asukoht: Läänemaa
Kontakt:

Kuuevarbalised

Postitus Postitas PANZER »

Tere.

Kuidas kusagil aga õppekombinaadis olles tekkis allergia lätlaste ehk kuuevarbaliste vastu ja see on siiamaani. Leedukatega sai veel hakkama. Ma mõtlen neid kui seerusid :!:

Vahur
ooblää
Liige
Postitusi: 329
Liitunud: 13 Nov, 2005 22:09
Asukoht: harjumaa
Kontakt:

Postitus Postitas ooblää »

Paneks ka mõne rea KL algaastatest.Olime koos politseiga Loksal reidil,Nõmme tänavas pidasime kinni venevillise.Juht oli nagu ta oli,viisakas,esitas load ,aga nats vindine.Siis hakkas järsku villisest räme sõim,"Ma teile fasistidele teen"Kõrvalistuja uks läheb lahti,välja ronid purjus mereväe polkovnik,makarov õieli käes.Seisin teiselpool autot,aga pole kunagi kõrgushüppaja olnud,aga kuidagi ma üle villise kapoti kargasin ja sain polkovniku käe kätte,ühesõnaga väänasin makaari oma kätte.Relv oli vinnastatud,padrun rauas. :? Makaar läks politsei kätte hoiule,polkovnik e. (mis ta mereväes on ,esimese järgu kapten,vist),kutsuti järgmine päev politseisse aru andma.Selgus ,et ta oli Suurpea ja Hara sadama majandus ülem.Hakkas paluma,et ärge võtke asja üles,tema karjäär ja pension on siis puuks.Saimegi kompromissile.Sõitsime Hara sadamasse.Seal oli meil valida,kas piirivalve kaater või tuukri kaater.Valisime tuukrikaatri,see oli vist ainult 8 a. vana ja päris heas korras.Makarov vahetati 20 m. tuukrikaatri vastu.Nii saigi KL omale kaatri.Aga see viidi Haapsallu ja sealsed oskasid selle karidele ajada. :evil: :wink: Ja pole enam KL korralikku merekaatrit.
kõik on võimalik,vaja ainult tahta
ooblää
Liige
Postitusi: 329
Liitunud: 13 Nov, 2005 22:09
Asukoht: harjumaa
Kontakt:

Postitus Postitas ooblää »

Jätkaks Kaug-Ida teemal.Täna kurtis TV jälle meie riigi suurt narko probleemi.Ei saa aru.Mis on juhtunud.Amuuri obl. kus aega teenisin,kasvas kanep nagu meil kasvab nõges,laussuitsetajad puudusid.Ise sai ka mõned korrad proovitud,aga see oli ka rohkem igavusest .Diviisis oli 10000 meest,aga 1,5 aasta jooksul teadsin ainult ühest narko juhtumist.Ja see oli ka meie väeosa keemik,kes oli aasta jooksul esmaabi pakendidest morfiumi süstid hakkama pannud.Ja sellega jäi ta ka vahele alles siis kui tehti üldrevision.Ja siin oli jälle minu käsi mängus.Nimelt õnnestus mul järjekordselt saada kümmekond signaal raketti. :?: Mida nendega teha.Välja mõtlesin.Sidusin signaalraketid aiapostide külge,vahemaaga 10 m. Tõmbasin iga raketi nöörile pikendused otsa,mis omakorda sidusin teisepoole teed kinni.Parasjagu pingule,ütleme kuskile 0,5 m.teest kõrgemale.Et haakuks kuskile auto stange piirkonda.Toimetasin peale öörahu,siis liiklust polnud ollagi.Ainult karauuli 66 sõitis,iga kahe tunni tagant läbi.Töö tehtud,tund aega ootamist.Kui siis hakkasid popsud käima.Ilusad punased kolmikraketid tõusid õisesse tähistaevasse.Kena vaatepilt oli. :lol: Aga mida ma ei teadnud,oli see,et karauuli 66 asemel sõitis sealt läbi diviisi vana ise.Ja mis kõige pullim,need punased raketid osutusid keemilise häire rakettideks :twisted: Mis omakorda tekitavad läbilõikava vile,mis nii ilusaste üle taevalaotuse kostis. :twisted: Terve diviis aeti häireolukorras jalule.Seisime hommikusöögini platsil,et süüdlane süü üles tunnistaks. :twisted: Pärast tehti igal pool ladudes revisjon.Kus olid kadund konservid,kus padrunid,ühest relvalaost oli kadund paarkümmend makarovit.Diviis kihas oma paar nädalat.oi,oi,oi.Juhtub.
kõik on võimalik,vaja ainult tahta
Kasutaja avatar
hillart
Liige
Postitusi: 3281
Liitunud: 07 Jaan, 2005 15:02
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

kommentaar

Postitus Postitas hillart »

Mida neist mälestusteheietustest välja võib lugeda?
Pole miskit uut siin päikese all. Nagu siis, nii ka praegu. Eks sealtmaalt tule ka need halajad, et "kaotatud aeg" ja "närvisüsteemi põhjalik ja lõplik taandareng" ja muu sarnane tekst. Eks te ise teate, olete samuti kuulnud.
Kuid lõppude lõpuks on see siiski iga mehe enda teha, kas ta selle aasta (Eesti KV) või 2-3 (NL armee) laseb lihtsalt enda jaoks lollusi tehes mööda vuhiseda või püüab sellest ka endale kasulikku (mitte varastades muidugi!) talletada. Eks võite ise lugeda, et kuidas keegi enda aega mööda saatis. Paraku küll minul midagi sellist enda kohta eriti kirjutada ei ole. Ei saa muidugi lausa, käsi piiblil, vanduda, et kohe miskeid lollusemaigulisi tegevuselemente poleks ette tulnud, kuid, et lausa debiilitsemisega oleks ma seda aega mööda saatnud (nagu mõningatest mõlgutustest tuletada võiks) - seda küll öelda ei saa.
Ma tahtsin seda väljaõpet saada, ja ma sain seda. Kuigi mõnikord päris karmilt, ning (praegu palju aega sest möödas, ja pole häbi tunnistada) oli ka nõrkuseperioode, kus sai isegi ahastuse äärel olles mõni pisar salaja patja poetatud mida keegi ei näinud.
Mida suurem armee ja mida rohkem mehi koos, seda suurem on ka võimalus soovi korral mitte midagi teha seda soovi ka teostada. EKV-s on seda võimalust vähem, kuid sellegi poolest on ka siin poisse (pean silmas ajateenijaid), kelle ajuraasuke mõtleb kõige rohkem vaid 1 päev ette ning sellega seoses laseb selle 8 või 11 kuud endast külma rahu ja stoilise rahuga (ja ka igasuguse kasuefektita) mööda minna.
Ega muidu poleks teemat üles tõstnud, aga just pool tundi tagasi oli ühe taolise ajateenijaga "sisutihe" vestlus, kuid paistab, et asjata. Vastavalt Sisemäärustikule on ülema kohus siiski igat meest mõista püüda ja neile individuaalselt läheneda. Sõna "sisutihe" on jutumärkides, kuna vastaspoolel polnud eriti kaalukaid argumente oma piduritegevuse õigustuseks ette tuua ja sealpoolne jutt oli suhteliselt napp.
Ja, jumala eest, ärge arveke, et ma mingi karjuja, ropendaja, räige kamandaja jne. olen. Üritasin selle noore mehega lihtsalt n.ö südamest südamesse rääkida, kuid - mis teha - "issanda loomaaed on kirju" ja kui keegi on lolliks sündinud, siis KV ei ole kah suuteline selles seisundis enam midagi muutma.
Ja pealekauba - toredaid ja normaalseid poisse on ajateenijatest enamik ning sellised, nagu eelnevalt kirjeldasin, on lihtsalt takistuseks ülejäänute arengule ja vä'ljaõppele üldiselt.
Enamiku memuaarivestjate kirjatükkidest võiks aru saada, et see NA teenistus oli üks suur lebo, totaalne (kui mitte veel enam) ajauvabadus ja kohustuslikus korras raisatud aeg. Ei jaga sellist arusaama kohe mitte kuidagi!".
Postitusi lugedes kasuta kôigepealt oma aju (NB!! peaaju) HOMO SAPIENS !!! (e. foorumlane)

Stellung halten und sterben!!
ooblää
Liige
Postitusi: 329
Liitunud: 13 Nov, 2005 22:09
Asukoht: harjumaa
Kontakt:

Postitus Postitas ooblää »

To Hillart,seal väeosas kus mina teenisin võis tõesti igavusest lolliks minna.Teiseks,igasugu lõhkeaine ja relvad on mind lapsepõlvest peale huvitanud.Kasvasin üles nimelt sellises kohas,kus ei olnud lasteaeda ja mänguasjadeks olid sõjaaja "lelud".Olen ka nats oma näppe kõrvetanud,siis läksin heaga demineerimis kursustele..(peale kroonut)
Kolmandaks,kõik see moon mida ma venekroonus oma uudishimu rahuldamiseks ja oskuste täiendamiseks kasutasin,ei olnud nn.varastatud. See trään jäi harilikult üle õppelaskmistest,õppustest. :wink: Teinekord,kui oli midagi uut ja huvitavat,siis ma lihtsalt ülejääke ei tagastanud.Nats leidlikkust ja kõik oli võimalik.
Ja eriti lolliks mind ka pidada ei saa,sest jõudsin vene kroonus kolmanda poolaasta lõpuks divisjoni staršina ametipostile välja.(võib õelda,et vastu enda tahtmist,lihtsalt läks nii).Kusjuures,relvaruumi võtmed ja pitsat olid minu käes siis kogu aeg.Isegi korrapidaja ohvitseril polnud pääsu relvaruumi ilma minu loata.Kuigi ma ei ole mingi karjerist,ega lipitseja.Komsomoli ei kuulunud,isegi seeruna ma ei kandnud paelu.Välja arvatud siis kui pidin olema karauulis,või korrapidaja.Selle eest sai nii mitugi toimkonda väljaspool järjekorda.Vene kroonus oli vaja mõistust,et läbi lüüa.
Ja samas tahaks ka nagu anda edasi sõnumit,et ärge tehke lollusi.
Panen ühe idiootsuse kirja KL-i juhtumistesse.
kõik on võimalik,vaja ainult tahta
Kasutaja avatar
kalleb
Liige
Postitusi: 5343
Liitunud: 27 Mai, 2005 22:55
Kontakt:

Postitus Postitas kalleb »

nojah vene sõjavägi oligi seatud ülesse varastamisel,kui oli midagi vaja siis ülemus ütles lihtsalt et -naidi- ja pidid asja kusagilt leidma ,kellegi asi polnud kuskohast peamine oli et leidsid muidu said sõimata,selliseid asju tuli eriti fucking utsebkas ette kus oli enamvähem täielik tsoon,
loomulikult proovisid ülemused aegajalt korda luua (parjadok navodit) kui
nad mõne kõrgema ülenuse käest pizdulei said aga enamikus piirdus see rohu roheliseks ja lume valgeks värvimisega,obljaa oskab kindlasti mitmeid jutte kirjutada,

ja kuskohast see raha sõjaväelasel peaks tulemagi,polutsa oli 1 rubla 75 kopikat kuus millest veel 15 kopikat võeti kuus komsomolimaksu,selge see et keski midagi ei jaksanud osta vaid enamik asju pandi pihta,ohvitserid ja prapporid olid need ise veel kõige hullemad ,mul oli sõjaväes endal ka koht kuhu minna (olin sideväe kaptjorkas mõne aja ka kinomehaanik jne)
ja nägin küll kuidas asjad käisid

ja selge see et soviet army teenistuses olek oli mõttetu aga sul polnud valikut,st vabatahtlikult sunniviisiliselt

ja ega igalpool kah lebo polnud osades kohtades oli hulle ohvitsere kas
sind jebisid aga õnneks oli neid kohti suht vähe ma usun

igalpool valitses pohhuism-pohhui veniki
ooblää
Liige
Postitusi: 329
Liitunud: 13 Nov, 2005 22:09
Asukoht: harjumaa
Kontakt:

Postitus Postitas ooblää »

Olen rohtu värvinud :shock: :lol: .Sest nagu ma algul kirjutasin,et minu kroonutee algas Adazis,mis oli näidis õppepolk.Kevadel oli mingit kõrget "külalist" oodata.Siis pesti ja nühiti asfalti,värviti äärekive.Üks ofitser avastas,et kui soojatrassil on rohi roheline,siis peab ka ülejäänud kevadine kulu rohekas olema :lol: :? Antti pintslid pihku ja terve zvood hakkas kevadet looma :? :lol: Kasarmu põrandaid värviti iga kuu.Sellega kaasnes vana värvi ärakraapimine.Algul klaasikildudega,siis avastasime ,et tanki sidurikettad on kõige effektiivsemad.Ketas saapa tallaalla ja lükkasid nigu höövliga.(servad olid zilett teravad)Ise mõtlesin,kaua see põrand vastu peab?Põrand oli nagu muttide mängumaa.Oksakohad olid kõrgemad,pehmem puit tuli koos värviga üles.Pärast sai uus riidevärv põrandale,sinna lükati paks vahakiht selga ja siis läks "tanki"tirimiseks."Tankiks" nim. suurt puust kasti,kuhu olid harjad alla löödud ja sees olid tanki roomikud. a.100kg. Kaks meest tõmbasid ühelt poolt ,kaks teiseltpoolt.Ja seda niikaua kuni põrand läikis nagu prilliklaas. :lol:
Aga see oli pisiasi ,võrreldes Sovetskiga (Ma ei tea mis ta saksapärane nimi oli)Sai sealsetes saksa kasarmutes mõned päevad pesitsetud(läbisõidul itta) Seal olid saksa aegsed erkkollased plaat põrandad,mis omakorda olid nn.gofreeritud.kirsa must triip jäi sinna jule hästi peale.Sealsed noore nühkisid hambaharjadega neid erkkollaseid plaate. :?
kõik on võimalik,vaja ainult tahta
Kasutaja avatar
kalleb
Liige
Postitusi: 5343
Liitunud: 27 Mai, 2005 22:55
Kontakt:

Postitus Postitas kalleb »

muidugi olid vanades saksa kasarmutes kollased põrandad 8)

kes neid ei mäleta

hambaharju ma küll ei mäleta aga harilikult virutas dnevalnoi keemiakomplektist shotka DK (selline ümmargune hari)
ja siis muudkui lasivad
muideks dnevalnoi pidi selle jama seebiga iga päev mitu korda puhtaks pesema

aga saksa kasarmud olid korralikult tehtud -isegi vene sõdurite hordid polnud jagu saanud ja nagu reegel olid kõik plaadid põrandas kinni

mida ei saanud öelda naiteks san-tsasti osade tubade kohta kus mingi mees oli kiviladumise deblitööks saanud-seal potsatasid glasuurplaadid iga ilmamuutuse korral seintelt alla ja mõnikord ka mitmed korraga.

eriti hea oli aga Tallinna poiste orkunnitud peeglid kõrval polgus (147 polk jemeljanovi tänaval )

tyybid nimelt tahtsid kaliningradist puhkusele saada ja just oli vaja polgule peegleid ümber marssimise platsi.
no siis muidugi need orkestrimehed rääkisid zampoliidile et eestis tehakse peegleid jne.
no siis tegidki neid kuu aega :lol:

tehnoloogiline protsess nõudis aega ja palju viina

peegid aga olid väga õhukese peegliga ja see kiht mis pidi peegelduma

tuli ilusasti pärast poiste demblit maha

muideks sealsamas kõrval sapööripataljonis tassis oma rasket teenistust

nüüdne kuri autorikaistja Ilmar Härg, ta oli vist seal nädalaid köögitoimkonnas koos tsurkadega sest käis üsna võidunult ja imelikult ringi
ooblää
Liige
Postitusi: 329
Liitunud: 13 Nov, 2005 22:09
Asukoht: harjumaa
Kontakt:

Postitus Postitas ooblää »

Nagu venekroonus ikka,peeti ka seal kärakast lugu.Kuna poes oli ainult piiritus 8rutsi ja 43 kop. ,siis sai üpris tihti aetud nn.praskat :lol: Kui see liiga värske oli lõi nii mõnelgi mehepojal põhja alt :lol:
Kord sai jälle saunapäevaks 20 l. praskat aetud.Tulime saunast ,kui anti käsk rivistuda :? Kui kõik olid rivis,marssis kohale väeosa komandõr,meie praska kanku näppus,(ofitserid olid salaja läbiotsimise teinud,kuni meie saunas olime) :? Ja siis hakkas peale "Kelle oma?",keegi muidugi omaks ei tunnistanud.Aga neil oli enamvähem teada,kes selle keelatud hobiga tegelesid (vahelejäämised).Kallati siis kolmeliitrine purk täis,esimene mees rivist välja,"Joo ära" See raputab pead,"Ei joo".Siis kallati purgitäis kleepuvat pärmisegu krae vahele :shock: :lol: :lol: Aga saunast tuldud,puhas pesu,puhtad riided :shock: Õudusunenägu meestele. Järgmine rivi ette,"Joo!",liitri jõudis juua,ülejäänud krae vahele :lol: Jõudis ka järjekord minu kätte,kaks liitrit kugistasin alla,siis hakkas vastu.Liitri sain kraevahele :shock: ,jube oli.Kõik kleepus,haises pärmi järele.Ja mis kõige hullem,kasarmus polnud sooja vett,pärast tuli end jääkülma veega kasida :evil: Aga selle eest oli päev õhtani vaba.Teised harjutasid rivisammu,aga nn."joodikud"saadeti kasarmusse puhkama :lol:
kõik on võimalik,vaja ainult tahta
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist