Politseinikule nüpli andmine on tõusev trend...

...ja kõik muu sisejulgeolekusse puutuv
Vasta
Roamless
Liige
Postitusi: 3809
Liitunud: 22 Okt, 2005 20:57
Kontakt:

Re: Politseinikule nüpli andmine on tõusev trend...

Postitus Postitas Roamless »

Tahtsin lisada veel vormi teemal. Ei mõelnud mitte seda, et Soomes vorm on sinisem, nagu mõni ekslikult tõlgendas, vaid nende vorm on samasugused nn tunked, nagu meil. Võibolla kvaliteet on riidel vähe parem, muu on sama. Samuti kasutab ka Saksa politsei tunkesid ja helkurveste. Otsige natuke netist pilte. Inglastel on isegi neoonkollased politseijoped, nagu teetöölistel. Tegu on välivormiga ja ka venelased on oma viimaste politseivormidega minemas Euroopa tunkede teed. Seega on arusaamatu jutt vormi koledusest võrreldes teiste samasugustega. OK riide kvaliteet võiks tunkedel parem olla ja väljaveninud püksipõlved ei sobi politsei töövormiga, aga mida teha, kui raha on vähe. 90-ndatel muide ostetigi politseivormiks siniseid töömehetunkesid, kuhu siis politsei vormi elemendid peale kanti. Buumi ajal kaaluti välivormide tegemist kallimast ja kvaliteetsemast materjalist, samuti olid plaanid Makaronide (Makarov) väljavahetamiseks, kuid plaanideks need jäid. Ainsad erivarustuse kandjad patrullides on märulipolitsei ja JUPO-l vist on ka midagi. Mis puutub turvade varustusse, siis see on tihti veel odavam ja jubedam, kui politsei vormid. Väliselt võib paista ju kena see nn turvade ülikonnapüksid, kingad ja triiksärk ning kampsun. Kuid võin öelda, et välimus on petlik. Tegelikult olid kunagi turvadel objektidel tõsised üle värvitud kiirelt lagunevad pappkingad (tuttavad tegid üliõpilastena lisaraha saamiseks turvatööd), püksid olid kõige odavam sünteetika, mis venisid jubedalt välja ja hakkasid kiiresti vastikult peale paaripäevast kandmist haisema, särk oli mingi hiina sünteetika ning ainult kampsun tundus natuke korralikum. Autopatrullid kandsid tunkesid, kuna need olid mugavamad ja kallimad ning postil istuvatele tegelastele nii kallist riietust ei antud. Seega kõik on suhteline.
Unforeseen consequences
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40160
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: Politseinikule nüpli andmine on tõusev trend...

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Oled sa näinud mõnda vormikandjat, kes vormiga rahul oleks?

Vähese raha olukorras on minuarust Eesti vormimajandus enamvähem tasakaalupunkti jõudnud, kust edasi ilma suurema rahata ei liigu.
Kui eksootika kõrvale jätta, siis kõige parem hinna/kvaliteedi suhtega materjal on puuvillase ja sünteetika (polüester) segu. nt 60 puuvilla ja 40 polüestrit.
Jätad polüestri panemata, on hea mugav, kuid kulub kiiresti ja venib kartulikotiks - häda.
Paned liiga palju polüestrit - püsib ilus, kuid ajab higistama ja kuludes hakkab läikima. Jälle häda.

Välipolitseis kasutusel olnud ja ka praegu kasutatavad Magnumi saapad on head mugavad, kuid kahjuks keskpärase vastupidavusega (puuduvad nt neetliited mis sõjaväesaabastel pea kohustuslikud on). Raskematel meestel lagunevad pealsed ära. Eestis hästi saadavad Bates'i saapad (muide Soomes müüakse samu asju ehitusmarketites töösaapana) on head pehmed ja kerged, kuid kahjuks väga libedad ja külmad talvel.

Toeta Eesti tööstust - igasugu ametite ostetud Polaria jalatsid olid firma lõpuperioodil täielik saast, ei olnud ka mul ühtki kingapaari, mis poleks kaks nädalat peale kandmise algust käinud taldasid alla liimimas.

Püüa leida seda kompromissi, et kõik rahul oleks. :dont_know:
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
vaoinas
Liige
Postitusi: 2110
Liitunud: 21 Apr, 2006 1:42
Asukoht: Kalamaja
Kontakt:

Re: Politseinikule nüpli andmine on tõusev trend...

Postitus Postitas vaoinas »

Minu meelest ei ole politseiametnike vorm siin üldse teema. Kui meie austus Politsei institutsiooni vastu sõltub vormiriietuse väljanägemisest, siis on midagi ikka päris mäda.
Kasutaja avatar
pikk88
Liige
Postitusi: 443
Liitunud: 26 Juul, 2006 13:01
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Politseinikule nüpli andmine on tõusev trend...

Postitus Postitas pikk88 »

Kunagi sattusin tuttava politseinikuga rääkima sellel va tulirelva kasutamise teemal ja siis väideti mulle, et politsei ise kardab veel vaat, et kõige rohkem seda pauku teha sest hiljem seda jooksmist ja paberimäärimist on rohkem kui küllalt. Hea veel, kui puhtalt pääsed ja pätiraibe tõesti süüdi jääb, kuid vastupidisel juhul...
Kujutan ette, et sama seis on ka tsiviilisikutega, kes relvaluba omavad (ja vähegi reaalselt endale toimuvast aru annavad) Teavad ju kõik vägagi hästi, mis saab siis kui päti pihta tulistama juhtud. Isegi hoiatuslasuga kaasneb juba virn pabereid, mida täitma peab kuues eksemplaris, et põhjendada ja tõestada seda lasu vajalikkust. Kas siin foorumis siis teenistuses politseinikke ei liigu(ametlikult) kes saaks ka sõna sekka öelda? Minul igatahes võtsid need protsendid küll jalad nõrgaks. Kui ise nooruselollustega tegeldud sai siis piisas enamusele "võllidele" sellest, et naabrimutt lubas politsei kutsuda, kui rahu ei saa. Tänapäeval ilmselt ainult irvitatakse selle peale...
S-2
Liige
Postitusi: 174
Liitunud: 21 Apr, 2007 11:45
Kontakt:

Re: Politseinikule nüpli andmine on tõusev trend...

Postitus Postitas S-2 »

Roamless kirjutas:Tahtsin lisada veel vormi teemal. Ei mõelnud mitte seda, et Soomes vorm on sinisem, nagu mõni ekslikult tõlgendas, vaid nende vorm on samasugused nn tunked, nagu meil.
Sa ikka teed vahet, et on tavavorm ja on eririietus? See millega patrullis käiakse on eririietus. Eririietus peaks olema tehtud Profline´s, kus on KV vorme toodetud.
pakzmagu
Liige
Postitusi: 239
Liitunud: 24 Jaan, 2005 22:21
Asukoht: Keila
Kontakt:

Re: Politseinikule nüpli andmine on tõusev trend...

Postitus Postitas pakzmagu »

Siseministeeriumi asekantsler: Viljandi peksjate karistused olid naeruväärsed:

http://www.postimees.ee/997268/asekants ... eruvaarsed

Ikka märkas lõpuks...
Roamless
Liige
Postitusi: 3809
Liitunud: 22 Okt, 2005 20:57
Kontakt:

Re: Politseinikule nüpli andmine on tõusev trend...

Postitus Postitas Roamless »

to S-2
Ma teen väga hästi vahet, milline on välivorm ja tavavorm. Soomlaste välivorm on samasugune kui meil, võid nimetada seda eririietuseks, kui tahad. Paistab, et sul läks kaduma mu jutu põhiline mõte, mis oli välivormide sarnsuses, seega väide, et meie omad kannavad jura muu euroopa võrreldes lihtsalt ei pea paika.
Unforeseen consequences
viiking
Liige
Postitusi: 594
Liitunud: 06 Mär, 2008 11:00

Re: Politseinikule nüpli andmine on tõusev trend...

Postitus Postitas viiking »

Hm, kas hoiatuslasku omal ajal mittekasutamiseks ei tõlgendatud...võin eksida...Või oli politseis ja KV, KL ridades erinevus selle asjaga? Ma küll ei mäleta et oleks peale iga hoiatuspauku pidanud mingeid pabereid määrima!
Ja asi toimis kenasti, peale seda kui liputaja sai kuulda kenakest valangut, oli plats puhas... ahistas teine Lastehaigla esimese korra patsiente ja personali :shock:

Juhtumeid teisigi.

Kui nüüd oleme vist jõudnud sinna punkti kus alluv igaks juhuks nagu vahikorra-valve ajal sõltumata kellast ülemusega asja kooskõlastama v. luba talt küsima peaks ... siis nojaah, palju õnne :wall: :roll:

Persse, ütleb eestlane selle peale!
EOD
Liige
Postitusi: 4694
Liitunud: 12 Jaan, 2006 15:57
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Politseinikule nüpli andmine on tõusev trend...

Postitus Postitas EOD »

Politsei- ja piirivalveseadus:
§ 31. Elektrišokirelva ja tulirelva kasutamine

(1) Politseiametnikul on õigus kasutada teenistusülesannete täitmisel elektrišokirelva ja tulirelva käesolevas seaduses sätestatud alustel ja korras. Tulirelva võib politseiametnik kasutada äärmise abinõuna, kui teisiti ei ole elu ja tervist ohtu panemata võimalik täita temale pandud teenistuskohustust.

(2) Tulirelva võib kasutada:
1) kuritegeliku ründe tõkestamisel, kui on ohus teise inimese või politseiametniku enda elu;
2) relvastatud kurjategija relvitustamisel ja kinnipidamisel, samuti esimese astme kuriteo toimepannud isiku kinnipidamisel;
3) pantvangi vabastamisel;
4) politseiametnikule või teisele isikule, kes täidab ühiskondlikku kohustust avaliku korra kaitsel või võitluses kuritegevuse vastu, grupiviisilise või relvastatud kallaletungi tõrjumisel;
5) konvoile või konvoeeritavale isikule kallaletungi tõkestamisel;
6) kuriteo toimepannud relvastatud isiku või vahi alt põgenenud kurjategija kinnipidamisel;
7) korduvatele peatumismärguannetele reageerimata jätnud või jälitava politseisõiduki eest põgeneva sõiduki peatuma sundimiseks, tulistades ainult kummidesse;
8) inimest ründava või ohustava looma kahjutuks tegemiseks või vigastatud looma hukkamiseks.

(3) Elektrišokirelva võib kasutada käesoleva paragrahvi lõike 2 punktides 1–6 sätestatud juhtudel. Samuti võib elektrišokirelva kasutada inimest ründava või ohustava looma kahjutuks tegemiseks.
Vanemas Politseiseaduse redaktsioonis oli defineeritid ka mõiste "relva kasutamine". Selleks loeti tulistamist objekti pihta. Seega hoiatuslasku ohutus suunas relva kasutamiseks ei loetud.
Aga see kõik oli kunagi.
Praeguse seisu kohta peaks ahvukaatidelt küsima. Kes papi välja köhib, ilma selleta ei kuule neilt midagi?
viiking
Liige
Postitusi: 594
Liitunud: 06 Mär, 2008 11:00

Re: Politseinikule nüpli andmine on tõusev trend...

Postitus Postitas viiking »

Endine õpetaja õieti kirjutab, lisada polegi midagi. Austus ja lugupidamine!
Kasutaja avatar
oleeg
Liige
Postitusi: 5193
Liitunud: 23 Jaan, 2006 14:10
Asukoht: Kodutares
Kontakt:

Re: Politseinikule nüpli andmine on tõusev trend...

Postitus Postitas oleeg »

Lugesin wiikingi postitust ja... :scratch: nõustun:
õieti kirjutab, lisada polegi midagi. Austus ja lugupidamine!
Eriti torkas silma viimane lõik:
"Seadused peavad hakkama kaitsma tavakodanikku, et saaks tekkida soovitud turvatunne. Kohtud ei peaks ennast naeruvääristama olematute karistuste määramisega ja kohtueelne uurimine ei tohiks venida aastatepikkuseks, mil see jookseb aegumise liiva," kritiseeris Kolk.
Rõhuasetus on minu seatud ja siit ka küsimus, ilmselt äärmiselt naiivne: kas tõesti on olukord riigis niikaugel, et turvatunnet pole?

terv
o
[i]Miski siin ilmas ei saa viibida nii sügavas vaikuses kui surnud inimene.[/i]
Frederic Manning
viiking
Liige
Postitusi: 594
Liitunud: 06 Mär, 2008 11:00

Re: Politseinikule nüpli andmine on tõusev trend...

Postitus Postitas viiking »

...ega seda turvatunnet pole, pean kahjuks ütlema nii. Kes usub nii usub nii, kes naa, ok. Igale oma ... kuid miskipärast arvan et kui korraldada küsitlus ja küsimus seada lihtsalt, üheselt siis, mnjaa...huvitavaid kinnitusi võib tulla...ei pruugi. Muidugi, kui küsida vastuseid eeldavalt siis ka vastused nii tulevad, seinast seina...et siis kui küsimus on seatud sedasi et vastatakse ka vastavalt, suunatult, ok!
Võibolla tiba segaseks läks, ok, kes saab aru kes mitte...

Kuid teatud asju oma kogemustest johtuvalt tean ja paraku, mitte vähe...kipub minema et võta asjad oma kätte, ei siin enam saa kindel milleski olla...

Endised punased, uued punased tallalakkujad jne. kaasajooksikud, vaadake, mehed, mõelge, krt., õiget juttu ajan, igal pool sulle vastu irvitavad. Juhul kui sa ise ei julge neile kohta näidata siis nad sust üle sõidavad ja tehakse sust kiiresti nats, mässaja, terrorist jne. jne. Ebalojaalne kodanik, pahad elukombed, sust tehakse mida tahes :?

Kui aga oled mõne lahingu, ei pruugi olla suur, võitnud, hoopis teine teema, suhtutakse kohe lipitsevalt, vaoshoitult...ja neid on palju, orjasid, pugejaid...

Tehku mulle keegi paari selge lausega, näitega selgeks, eesti keeles, et meil on see riik mida rahvas tahtis 20 a tagasi ja eesti mees on valmis selle riigi juhtkonna...olgu see siis praegune või samas vaimus eelmine ja tulev...selle riigi eest lahingusse minema ja surema, oma maa ja rahva eest!!

Mida pole, seda pole, minu arvamus. Igalühel oma, aga ok.
allatah
Liige
Postitusi: 1063
Liitunud: 15 Veebr, 2006 17:04
Asukoht: Tallinn/Tartu/Võrumaa
Kontakt:

Re: Politseinikule nüpli andmine on tõusev trend...

Postitus Postitas allatah »

Tehku mulle keegi paari selge lausega, näitega selgeks, eesti keeles, et meil on see riik mida rahvas tahtis 20 a tagasi ja eesti mees on valmis selle riigi juhtkonna...olgu see siis praegune või samas vaimus eelmine ja tulev...selle riigi eest lahingusse minema ja surema, oma maa ja rahva eest!!
Jumal tänatud et meil ei ole selline riik, kus keegi oleks nõus ainult ühe suure juhi nimel surema. Ning üldsegi pole meiemaal see lahingusse minek suremise eesmärgil väga populaarne teema. Pigem üritame ikka nii teha, et meie vaenlane saaks vapralt ja kangelaslikult oma suure juhi nimel surra.
Riigi kaitse on liiga tähtis asi, et seda teistele usaldada.
Kasutaja avatar
vaoinas
Liige
Postitusi: 2110
Liitunud: 21 Apr, 2006 1:42
Asukoht: Kalamaja
Kontakt:

Re: Politseinikule nüpli andmine on tõusev trend...

Postitus Postitas vaoinas »

http://www.postimees.ee/999240/malva-po ... b-juurdlus

Kui juba Politseiameti enda esindaja sama hambutut juttu ajab kui prokuratuuri ja kohtute esindajad, siis saavad pätid veel kaua politseinikke grupiviisiliselt taguda. Mulle jäi arusaamatuks, miks politseinikud üldse seda relva patrullis puusal kannavad, kui selle kasutamine on sisuliselt võimatuks tehtud.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 8 külalist