nädalalõpusõdalasena poetaks ka paar oma targutust siia.
katelok iseenesest ei ole asendamatu, seda eriti lühemate missioonide puhul. ma olen kasutanud plekk-kruusiga joogipudelit, seda ca 0,6L kruusi saab vabalt veekeetmiseks, toidu valmistamiseks ja tarbimiseks kasutada. originaal trangia põleti asemel töötab sama hästi "beverage can stove" (
http://en.wikipedia.org/wiki/Beverage-can_stove ), mida on võimalik ka kohapeal valmistada. ma olen erinevad tüübid läbi katsetanud, klassikaline keskanuma ja -süütamisega on osutunud siiski kõige praktilisemaks.
tänapäeval müüakse suvalises poes hermeetiliselt suletavaid külma-kuuma kindlaid säilituskarpe, sobiva suurusega karp sobib nii toiduvarude hoidmiseks (ruumikokkuhoiuks, kui see karp pole muus kasutuses), supi-pudru valmistamiseks, tarbimiseks kui ka kaasavõtmiseks (kui ikka on tegu korraliku tihendiga lukustatava karbiga).
labidat pole küll praktikas vaja palju läinud, kuid kriitilisel hetkel ma seda maha siiski ei jätaks. küll aga pole siin kordagi mainitud tunduvalt olulisemat tööriista - korralikku pussi. ehituspoodides müüdavad rootsi "ehitusnoad" on selleks ideaalse hinna ja kasutatavuse suhtega. loomulikult ka vähemalt paar erinevat tuletegemisvahendit on elementaarsed.
vihmakeep niikuinii, see on väga paljuotstarbeline abivahend. kui siia lisada veel mingi kerge magamiskott, saame suht väikese koguse kerget varustust, mida peaks pidevalt kaasas kandma. ca 30L patrullkott oleks sellejaoks enam kui küll, eriti arvestades et sinna saab molle võrgu külge asju lisada. reaalselt olen ma nädalalõpusõdades käinud väga minimaalseks nuditud rakmetega, paraadi ajaks said need viimati täiskomplekteeritud.
ja viimane märkus kui lubate "tagumikupaki" teemadel - GL rakmete standardkomplektis on gaasimaskikott, seda õnnestub edukalt rakmete seljale kinnitada ja nii rakmete mahutavust oluliselt tõsta. jääb isegi veel ruumi üle, sinna vahele või peale saab vabalt näiteks magamiskoti sokutada ja on lahendatud ka see olematu patrullkoti küsimus. suurt seljakotti olen ma kandnud ainult ühe korra - laost koju. muidu saab kraami autole ja autolt maha tassida ka torukotis. seda enam, et uuel torukotil on 2 õlarihma.