"Lembit" II M-s

Eestlased ning eestlastest koosnevad üksused, relvad, lahingud, varustus, autasud jne jne...
Roamless
Liige
Postitusi: 3809
Liitunud: 22 Okt, 2005 20:57
Kontakt:

Postitus Postitas Roamless »

No kui venelased neid omal ajal nii hästi teadsid, siis miks ei võiks nad meile anda praegu inffi näiteks reaalse Kalevi asukoha kohta. Muidu Mäss siin raiskab enda ja riigi resursse mingeid vanu õhupalle Kaleviks kuulutades. Tegelt tahan väita, et ka Venemaal endal oli huvi Russalka leidmise vastu, kuid leidsid eestlased ja venelased olid väga tänulikud selle eest. Seega kui venelastel tõesti oleks täpne info olemas olnud, oleks Russalka juba ammu avastatud mõne Venemaa ekspeditsiooni poolt. Ei taha väita, et see ohvitser sulle valetas, kuid kindlasti ta liialdas võibolla oli teada mingid nn ligilähedased uppumiskoordinaadid. Ohvitser oli midagi kuulnud sellest teemast ja lisas natukene omalt poolt juurde ja seega tuligi sarnane lugu, nagu praegu Eestis levivates müütides, et igas Eesti järves on Saksa tank.
Unforeseen consequences
Eestileegion
Liige
Postitusi: 37
Liitunud: 20 Dets, 2009 14:45
Kontakt:

Re: "Lembit" II M-s

Postitus Postitas Eestileegion »

http://forum.patriotcenter.ru/index.php?topic=2100.0
veidi haakub teemaga, "Kalev" on seal teemas ka sees.
Kasutaja avatar
Castellum
Liige
Postitusi: 2470
Liitunud: 27 Dets, 2008 23:29
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: "Lembit" II M-s

Postitus Postitas Castellum »

Seal nimekirjas jookseb läbi ka üks tõenäoline eestlane:
КИРС Мейнарт Йоханнес 07.08.1917-14.02.1942
AIS-st justkui esmapilgul ei leidnud sellist...
Kindlusarhitektuur on osa meie elukeskkonnast
Jaanus2
Liige
Postitusi: 3834
Liitunud: 31 Mai, 2007 13:17
Kontakt:

Re: "Lembit" II M-s

Postitus Postitas Jaanus2 »

Samas pundis on veel kaks nime, keda võiks eestlasteks pidada. Ja samal lehel (või järgmisel) on pildid Soomes tabatud uljast diversandist, kes väitis end olevat Viktor Feigin. Tuntud punane juut Eestist, oli aktiivselt tegev 1940.a.. Kõik isikuandmed klapivad, kes ei klapi, on mees ise, kui õige Feigini pilt käepärast on. Pildil on keegi noorem mees, näo poolest tõenäoliselt venelane. Sellepärast võiks ka neisse teistesse Soome sattunud "eestlastesse" ja eriti langevarjuritesse suhtuda paraja umbusuga. Miks peabki üks diversant õigete dokumentidega varustatud olema, kasu sellest palju ei tõuse. Feigini hukkamine Soomes ongi juba käibesse läinud, poja andmetel hukkus 1941.a. hävituspataljonis, mis võib olla tõepärasem. Täpsem kinnitus seni puudub.
Jaanus2
Liige
Postitusi: 3834
Liitunud: 31 Mai, 2007 13:17
Kontakt:

Re: "Lembit" II M-s

Postitus Postitas Jaanus2 »

Selgub, et olen tahtmatult osalenud segaduse tekitamises - Feigin ikkagi visati Soome, ainult et pildid on sassis ja vene foorumis õige Feigini pilti ei olnud - Feigin on see prillidega mees. Täpsemalt http://ekspress.delfi.ee/news/paevauudi ... d=67379960
Jaanus2
Liige
Postitusi: 3834
Liitunud: 31 Mai, 2007 13:17
Kontakt:

Re: "Lembit" II M-s

Postitus Postitas Jaanus2 »

Jaanus2 kirjutas:Selgub, et olen tahtmatult osalenud segaduse tekitamises - Feigin ikkagi visati Soome, ainult et pildid on sassis ja vene foorumis õige Feigini pilti ei olnud - Feigin on see prillidega mees. Täpsemalt http://ekspress.delfi.ee/news/paevauudi ... d=67379960
See ei ole siin küll õiges teemas, aga lugege kindlasti seda Ekspressi lugu, kes veel ei ole! Venelased suudavad ikka üllatada - mehed hüppasid paar korda sõna otseses mõttes kapi otsast alla ja olidki parašütistid-diversandid valmis. Linnuke kirjas, tulemus pole oluline. Olin millegipärast kindel, et nii kiiresti ei ole võimalik kedagi välja õpetada ja juba seepärast ei saanud see olla Feigin. Aga võta näpust, saab ka ühe päevaga parašütistiks Nõukogudemaal. Feigin oli küll osalenud Hispaania kodusõjas, kuid viibis seal enamuse ajast tagalas - laatsaretis ja mujal.
kalju
Liige
Postitusi: 79
Liitunud: 02 Juun, 2005 8:14
Kontakt:

Re: "Lembit" II M-s

Postitus Postitas kalju »

Kas keegi saab tervikteksti üles laadida?
Kasutaja avatar
Hetzer
Liige
Postitusi: 77
Liitunud: 08 Jaan, 2018 10:56
Asukoht: Kuressaare
Kontakt:

Re: "Lembit" II M-s

Postitus Postitas Hetzer »

Mõtled seda Ekspressi lugu langevarjuritest? See ja palju muudki huvitavat on raamatus "Surnud luuraja tagasitulek", autor Pekka Erelt. Raamatukogudes igal pool olemas.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline