Mis Ukrainas toimub? vol.1

Sündmused, mis saavad ajalooks alles homme.
Suletud
indre599
Liige
Postitusi: 85
Liitunud: 16 Nov, 2010 12:29
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub?

Postitus Postitas indre599 »

Kilo Tango kirjutas:
denis23 kirjutas:Ma igaks juhuks küsiks -
indre599 kirjutas:Huvitav,kui sanktsioone mida planeeritakse (rõhk sõnal planeeritakse) tegelikkuses eriti kasutada ei saa, sest need on kahjulikud mõlemale poole (Näiteks võib tuua siin eelneva arutelu teemal kas me oleme valmis neid sanktsioone ka rakendama) Mida siis üldse saab? Laiutada käsi? Kõlab päris nukralt või mis? Praegune olukord paneb kukalt kratsima ausalt öeldes.
Huvitav, kas EL (sh meie) annab üldse aru, millise indikaatori ta annab idasõpradele?
Ei näe enam rahuldavaid lahendusi.
Igaks juhuks ma küsiks - kas selline variant, et üritada Venega arvestada (mitte rünnata territooriume kus 80% elanikest on vene kodanikud, mitte korraldada vaenulikud riigipöörded naaberriikides, jne) ei tule kõne alla üldse?
Tüüpilisele venelasele ei tule iialgi pähe, et mõni riigipööre Venemaale ebasoodsal suunal võib tekkida spontaanselt. No lihtsalt ei satu ajusse selline teadmine.
Täiesti nõus. Samas slaavi temperamenti peaks nad ometi mõistma.
Olen üllatunud tegelikult ukrainlaste osas, valitsuse vahetuseks oli vajaminev temperament ja spontaansus olemas, praegu nagu ei paista seda.

Vahemärkusena, uudis kirjutab, et Krimm on loonud oma rahvuskaardi (national guard), mis on alustanud erinevate objektide hõivamist.
Tahavad pöörata olukorra vastupidiseks, et ukrainlastest saavad hoopis sissetungijad.
kirsa710

Re: Mis Ukrainas toimub?

Postitus Postitas kirsa710 »

Vahelduseks lääne-ukrainlaste ühtsusest. :)
http://www.youtube.com/watch?v=WKzikHhtfI4
Ja sellest, kuidas oma kangelasi austatakse.(esimesed 2 minutit,ülejäänut pole mõtet kuulata). Mitte nii nagu meil, kus kodumaakaitsjate mälestusmärki veetakse vägivaldselt ühestkohast teise(Lihula)+kõik muu kammaijaa!
http://www.youtube.com/watch?v=RbZXHSKZaOI
Kasutaja avatar
kristjan82
Liige
Postitusi: 219
Liitunud: 02 Mär, 2006 16:49
Asukoht: laagri
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub?

Postitus Postitas kristjan82 »

ei ole kohanud kuskil andmeid kuida see mobilisatsioon neil seal edeneb? (arvuliselt ja moraalselt)
[b][url]http://achtung.ee/[/url][/b]
indre599
Liige
Postitusi: 85
Liitunud: 16 Nov, 2010 12:29
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub?

Postitus Postitas indre599 »

kristjan82 kirjutas:ei ole kohanud kuskil andmeid kuida see mobilisatsioon neil seal edeneb? (arvuliselt ja moraalselt)
Oli küll kuskil, ma täpseid numbreid ei mäleta, aga jutt oli, et väga hõisata ei ole. Iseasi, kui tõe pähe seda juttu võtta saab.
Ise ka ei pasundaks meedias kriitilises olukorras, et näe meil juba malev koos
vana vares
Liige
Postitusi: 111
Liitunud: 04 Mär, 2014 0:14
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub?

Postitus Postitas vana vares »

Россия ведет интенсивную подготовку к фронтовой наступательной операции на территорию Украины.

Об этом заявил адмирала Кабаненко, бывший первый зам начальника Генштаба.

"Наращивание группировки (российских войск. - Ред.) до ударного состояния, сосредоточение огромного количества войск на наших восточных и северных границах, подготовка воздушно-десантных войск, подготовка войск прорыва противовоздушной обороны на территории России - это все элементы подготовки фронтовой наступательной операции", - уверен экс-замначальника Генштаба.
Источник: http://censor.net.ua/v275477
http://censor.net.ua/video_news/275477/ ... _genshtaba
jäme vigadega tõlge:Admiral Kabanenko, Ukraina kindralstaabi ülema endine asetäitja: Vene viib läbi intensiivseid ettevalmistusi pealetungioperatsioonideks Ukraina territooriumil. Vägede koosseisude suurendamine rünnakukas vastava mahuni, tohutu vägede hulga koondamine meie ida ja põhjapiirile, õhudessantvägede valmisolekusse viimine, õhutõrjesüsteeme rivist välja löövate vägede valmisolekusse viimine - kõik need on otsesed rinde pealetungiks ettevalmistumise elemendid

Российские войска стоят по всей границе. Мы должны отразить атаку с любого направления.
Об этом сообщил секретарь СНБО Андрей Парубий Источник.
Парубий добавил, что украинская власть владеет информацией о концентрации российских войск по всей границе с Украиной. Он напомнил, что Россия ранее заявляла о проведении учений, и за пять дней войска должны были быть отозваны с украинско-российской границы.
"Но на сегодня те войска не только не отозваны, а наоборот накапливается военный потенциал в тех группировках на границе с Украиной" , - сказал он.

"К сожалению, критическая ситуация не только в Крыму, а по всей северо - восточной границе. И на самом деле части российских войск находятся в нескольких часах передвижения до Киева" , - отметил Парубий.

"Я не могу говорить много, но скажу, что наши подразделения расположены таким образом, чтобы мы могли отразить атаку с любого направления" , - отметил Парбуий .
Источник: http://censor.net.ua/n275340
SNBO sekretär Parubin:Vene väed seisavad kogu nendega kokkupuutuva piiri ulatuses ja nende koondumine suureneb. Ta meenutas, et vastavalt kokkuleppele pidid vene väed 5päeva jooksul Ukraina piiri ääres toimunud õppustelt tagasi kutsutama. Tänaseks pole neid tagasi kutsutud, vastupidi, vägesid on järjest juurde toodud. Kriitiline pole olukord mitte ainult Krimmis, vaid kogu põhja-idapiiril. Tegelikult on vene väed Kiievist ainult mõne tunni teekonna kaugusel. Ma ei või kõike avaldada, aga me oleme valmis tõrjuma rünnakut igast suunast.
Viimati muutis vana vares, 13 Mär, 2014 1:53, muudetud 6 korda kokku.
Zill154
Liige
Postitusi: 276
Liitunud: 08 Juun, 2005 13:26
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub?

Postitus Postitas Zill154 »

Vana vare miks sa ei kirjuta oma jutule tõlget? Miks üldse postitatakse siia aina rohkem ja rohkem venekeelset juttu?? Ole hea ja pane sinna siis tõlge juurde!! Elame Eesti Vabariigis ja Eesti keel on rahvuslik keel!
VABADUS VÄÄRIB VÕITLUST! Kes endale vabadust ei võitle ei ole vabadust väärt
herman30
Liige
Postitusi: 1435
Liitunud: 16 Apr, 2008 18:19
Asukoht: Soome
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub?

Postitus Postitas herman30 »

Zill154 kirjutas:Miks üldse postitatakse siia aina rohkem ja rohkem venekeelset juttu?? Ole hea ja pane sinna siis tõlge juurde!! Elame Eesti Vabariigis ja Eesti keel on rahvuslik keel!
APLAUS!!!
vana vares
Liige
Postitusi: 111
Liitunud: 04 Mär, 2014 0:14
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub?

Postitus Postitas vana vares »

Ziil ja Herman, teil on õigus, vabandan, aga infot tuleb peale ja seda aega ei ole ka nii palju, venest aru saamine võtab hetke, aga tõlkimine omajagu kauem - proovin siiski olulise kokuvõtte lisada. Sest ega ma oma juttu vene keeles kirjuta, need kõik on tsitaadid teleesinemistest, teadannetest jne.
Zill154
Liige
Postitusi: 276
Liitunud: 08 Juun, 2005 13:26
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub?

Postitus Postitas Zill154 »

Saan aru, et infot tuleb peale palju ja kiiresti, kuid see info ei oma mitte mingit tähtsust inimestele kes venekeelest aru ei saa!
VABADUS VÄÄRIB VÕITLUST! Kes endale vabadust ei võitle ei ole vabadust väärt
vana vares
Liige
Postitusi: 111
Liitunud: 04 Mär, 2014 0:14
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub?

Postitus Postitas vana vares »

Panin mingisuguse enam-vähem tõlke juurde
vana vares
Liige
Postitusi: 111
Liitunud: 04 Mär, 2014 0:14
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub?

Postitus Postitas vana vares »

Putin lubas krimmitatarlastele 20% võimuesindusest, tatari keele ametlikuks teiseks keeleks määramist (ukraina keele seda võimalust ei anta) ja Venemaal elavate krimmitatarlaste Krimmi tagasipöördumise soodustamist. Ütleks, et Putin ajab pitsa-prääniku ja lõhesta-valitse poliitikat hooti väga osavalt, vene impeeriumi vanade traditsioonide laadis. Just äärmusliku vägivalla ja osade väljavalitute moosimise abil sooritas tsaari-Venemaa oma koloniaalvallutusi. Ja moosimisele järgi andnud leidsid hiljem järsku ehmatusega, et moos on otsas.
Muuseas - kui 80% on venemeelsete blokk, siis 20% häältest on vähemus, millega ei suudeta olulisi otsuseid kuidagi mõjutada - 5 või 15 või 25% - see on kõik üks silmamoondus lollikestele.
Kasutaja avatar
denis23
Liige
Postitusi: 1961
Liitunud: 17 Okt, 2004 11:38

Re: Mis Ukrainas toimub?

Postitus Postitas denis23 »

kaur3 kirjutas:denis23 küsis minu meelest häid küsimusi. Kui lugeda neid tänaseid uudiseid, siis läheb vist vastamisega kauem aega.

http://arileht.delfi.ee/news/uudised/na ... d=68219467

http://www.stat.ee/72442
Selles asi ongi - Venemaa sanktsioonid nõuavad konkreetsed sammud igalt euroopa riigilt. Mitte nii, et olemas mingi abstraktne suurjõud mis võiks nüüd tegutsema meie kutsel. Pole mõtet nõuda teistelt asju, mida meie oma mõõtkavas ei ole valmis tegema.

Muide, Venemaa suunaline kaubaeksport moodustab ca 10% meie kogu kaubaekspordist. Venemaaga seotud teenuste eksport (turism, transiit, veondus, finantsteenus), ilmselt on oluliselt suurem.

Muide - viimane küsimus. Kas valitsus oleks valmis suurendama oluliselt kaitsekulud? Näiteks, loobuda S-Ameerika tn. hiigelministeeriumihoonest, Eesti Rahva Muuseumist, 4-realise Tartu mnt ja paljudest muudest infraprojektidest, kaitsekulude suurendamise nimel? Ma küll ei ole selles kuidagi kindel.

Muide - arutelu sellel teemal "mida oleksite nõus tegema kohalike venelaste lojaalsuse tõstmiseks ning venemaa mõju alt välja toomiseks" - on just siin foorumis lõppenud sellega, et kõik nõustusid et venelased peaksid ikka oma koha teadma :lol:

Nii et lepime ikka sellega kokku et meie kõik pole nõus midagi tegema :wall: Või täpsemini - igaüks on nõus kõigeks, kuni see teda puudutab...
Ostan kokku kõik võimalikud E.Savisaare kuju, nime, autogrammiga esemed (trükimaterjalid, aktifotod, raamatud, pastapliiatsid, toiduainepakendid) jne.
kaugeltuuriv
Liige
Postitusi: 7191
Liitunud: 13 Sept, 2011 17:35
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub?

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

nädalake tagasi kirjutasin siin arvmuse tatarlastest.Arvan,et Putja on taibanud,et jõhkralt neid pressida ei saa.Ikkagi rahvuskaaslasi neil Venemaa täis ning Türgi on nendest ka väga huvitatud.Selle trikiga tahab ta tappa kaks kärbest,lojaalsuse praegu Venemaal elvatelt tatarlastelt ja kena propagandapunkti rahvusvahelisse meediasse.Mis aga tulevikus nendega toimub on iseasi.
vana vares
Liige
Postitusi: 111
Liitunud: 04 Mär, 2014 0:14
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub?

Postitus Postitas vana vares »

Ma ei mäleta et see oleks siin käsitlemist leidnud?, aga Putini üks suuremaid probleeme on reaalne võimalus, et Ukrainast saab NATOs olev Tuumariik - mis oleks Venemaale ikka Väga Tugev Heidutus ja paneks olulise piduri Putini märgadele impeeriumiunistustele. Ja ei taha mõeldagi, mis kõik Vene selle vältimiseks on valmis ette võtma. Mis jälle osutab, et nii lihtsalt ja ilusasti see ei lähe, nagu vahepeal võib mõnele tunduda, et Ukraina loovutab Krimmi ja Putin vaatab pealt,kuidas mandri-Ukraina EU-sse ja NATOsse läheb. Igatahes mitte tuumariigina, olen selles üsna veendunud.
kaugeltuuriv
Liige
Postitusi: 7191
Liitunud: 13 Sept, 2011 17:35
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub?

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Vaatame kas läheb täppi Nemtsovi ennustus,et Putin ei ole tegelikult huvitatud otseselt Krimmi liitma vaid ideaal oleks talle sarnane riik nagu Abhaasia,Lõuna-Osseetia,jne.Nemtsov vist vihjab sellele,et siis oleks tegemist nn. musta auguga,kuskaudu saaks sõpruskond liigutada raha.Tema hinnangul maksab Krimmi ülalpidamine minimaalselt 4 miljardit USD.See kataks kulutused ning infrastruktuuri arengu.Ta arvab,et kui summa suureneb,siis ei lähe see mitte Krimmi,vaid vahendajate kaudu kuskile arvetele(nagu Sotsi olümpiaehituse rahadega juhtus ning toimub praegu rahade liigutamine Abhaasia ja Ossetiate kaudu.Dengi pudut slivatsa v zjornuju jamu.nii ta ütles:raha hakkatakse kallama musta auku).
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 19 külalist