paha poiss vene kroonus

Muljeid teenistusest. Nii Eesti väeosades, N Liidus, luures või vastuluures, või hoopis partisanide juures. Kuidas kellelgi juhtunud on.
Vasta
Kasutaja avatar
kalleb
Liige
Postitusi: 5343
Liitunud: 27 Mai, 2005 22:55
Kontakt:

Postitus Postitas kalleb »

mulle mingi tyyp kunagi rääkis et nad olid kroonus saapaviksist (GUTALIN)läbi leiva sedasamust välja ajanud ja joonud,et sõduritel üldiselt raha polnud siis teinekord nii mõänedki panid odekolonni ja pärast peldik haises hirmsasti
Kasutaja avatar
Tux
Liige
Postitusi: 1327
Liitunud: 30 Okt, 2005 21:13
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Postitus Postitas Tux »

Minu esimene kokkupuude leivaga kaifimisest oli siis kui pandi esimest korda 'dnevalniks'. Pidin siis ka ju koristamisega tegelema. Panin tähele, et juhtumisi on radiaatori pilude vahele massiliselt leivaviile topitud, kõik mingi musta sitaga koos. Hakkasin seda rämpsu siis ära viskama aga kaugele selle tegevusega ei jõudnud, kuna asiaadid tormasid kohale ja tegid mulle selgeks, et seda kraami puutuda ei tohi ja seletasid ka tehnoloogia ära, et vaata määrid saapaviksi leiva peale ja paned siis tagurpidi määre allapoole kuivama. Väärt kraam jääb leiva sisse pidama ja allesjäänud saapaviksi kraabid pärast enne söömist maha! Lõunapoolsetel vendadel oli muidugi veel ka muid viise rõõmsaks saamiseks, grusiinidele näiteks saadeti mandariine kuhu oli piiritust sisse süstitud ja usbekkidele jälle saadeti kommipaberisse pakitud anasat.
Tagantjärele tarkus on täppisteadus!
ooblää
Liige
Postitusi: 329
Liitunud: 13 Nov, 2005 22:09
Asukoht: harjumaa
Kontakt:

Postitus Postitas ooblää »

Suutsin kroonus Eesti imagot ka tõsta. :lol:
Oli sünna tulemas.Kuna diviisi sides kontrolliti postipakke,et keelatud kaupa ei oleks,siis kirjutasin isale ja palusin kärakas "pakkida" kalakonservitoosidesse (Kirovi kaup) :lol: Saabuski kauaoodatud pakk.Kui selle oma ruumis (kaptjorka) lauale laotasin,lendas sisse väeosa komandör,"Oi ,kalakonservid,need meeldivad mulle",rabas ühe ja kadus.Kontrollisin kauba üle,üks "õige konserv" kadunud,no nii,komandöri käes.Hakkasime siis poistega väikest pidu panema.Isa saatis mulle Vanakest ja Gabrieli (praegune Gabriel on jube lake :shock: ) Kuttidele maitses jubedalt.Keegi polnud ennem sellist kraami saanud ja veel millises taaras.Nende mõistusesse ei jõudnud kohale,et kodusel teel on võimalik kärakat konservitoosi kaanetada. :shock: Küsivad,"kust said,kes toodab,milleks" Tüdisin nendest nn. lollidest küsimustest ja kiitsin,"Kosmonautide jaoks toodetakse" :lol: Vot selle vastusega jäädi juba rahule.Eesti maine venkude silmis tõusis kohutavalt.
Aga ühe konservi jätsin targu tagavaraks.Õhta korrapidaja kamandab"Staapi, vana juurde" No nii,ei tea mis sealt tuleb.Vana oli karm karistama (omal meetodil muidugi) :? Pistsin konservi tasku,läksin staapi.Komandör küsib "On sul veel selliseid konserve ja mis puhul saadeti" Panin siis viimase kärakakonservi lauale ,ise kiitsin,et sünna on nagu.Konserv peideti seifi lukutaha, 2 liitrine piirituse karafin toodi lagedale. :lol: Helistati kasarmusse,et mina ei tule ööbima ja siis läks sünna tähistamine lahti :lol: :lol: Küll järgmine päev oli rabe olla,aga õnneks anti puhkepäev. :lol:
kõik on võimalik,vaja ainult tahta
ooblää
Liige
Postitusi: 329
Liitunud: 13 Nov, 2005 22:09
Asukoht: harjumaa
Kontakt:

Postitus Postitas ooblää »

Natuke ka "vana" karistusmeetodist.
Ükskord oli saadetud ühele kutile maasikamoosi "40%lisandiga" :lol: mmm,päris hea moos oli. :lol: Korrapidaja offe sattus peale,kui "moosi" lusikatega lürpisime.Kukkus korda looma.Aga kuna me olime demblistaatuses,tema alles esimest aastat leitu pagunitega,siis saatsin ta viisakalt uksetaha,et maladoi veel õiendamiseks.See kaebas muidugi komandörile ära.Järgmine hommik kutsuti staapi.Staabi uksel sain komandöriga kokku.Ei jõudnud veel au andagi ,kui käis nätakas kolmnurka,minul hing kinni :shock: Jõudsin kuidagi küsida,et mille eest.Vastus tuli,"Moosi eest ja ära kiusa nooremaid" :lol:
Vot sellised kasvatusmeetodid olid meie divisjoni komandõril.Ja peaks ütlema,et teinekord olid need üpris tõhusad. :lol:
Viskasin suitsukoni maha,pärast kaevasin igikeltsa 1x1x1 auku,et koni pidulikult matta. :lol: Ja ma polnud ainuke.Paljud said järgi proovida sapöörilabida imelisi kaeveomadusi :lol: :lol:
kõik on võimalik,vaja ainult tahta
Peter[L]
Liige
Postitusi: 67
Liitunud: 17 Nov, 2005 17:36
Asukoht: Harjumaa
Kontakt:

Postitus Postitas Peter[L] »

Nahaalsusest.

Olime mäestikulaagris. Kilitu oli vist nimeks(Iraani piiri ääres). Igatahes oli asukohta arvestades erakordselt külm.( oma -2 tuli ära). Pea kogu laager oli mägedes õppustel, mina oma roodu ohvitseride telgi kütja.(Selle au olin ilmselt ära teninud oma ökonoomsusega, kuna kasutasin venekeelt rääkides ainult ühte susisevat nimelt s'i. suksusitt tundus neile piisavalt naljakas, et äramärkimist teenida).
Läbi häda läks õnneks hankida kusagilt läbiligunenud kivisütt - see aga ei tahtnud kuidgi iseseisvalt põleda. Mis sa mures ikka teed? Läksin siis häda jagama oma naabriga. keskustelus otsustasime mure leevendamiseks raha klappida ja tsainajast küpsiseid osta. Tema läks järgi. Kuna laagris oli palju väeosasi ja ilmselt oli ka teistel tulnud mures sarnased mõtted, oli järjekord päris pikk. See võimaldas mul rahulikult naabertelgist pingid välja tarida ja pilbasteks lõhkuda. Ja ahi andis head kuumust- Igatahes piisavalt, et ohvitserid mind õhtul irvitades oma kaitsealla võtsid.
Ja ka naaber sai õppetunni. Igatahes viha ta ei pidanud.
Piire, mis on mõõgaga tõmmatud, pliiatsiga ei paranda.
Kasutaja avatar
Tux
Liige
Postitusi: 1327
Liitunud: 30 Okt, 2005 21:13
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Postitus Postitas Tux »

Nõukogude Armees oli olulisel kohal ka riigipühade tähistamine. Üks sellistes oli ka naistepäev 8. märts. Meile tähendas see vabat päeva, ülemuste puudumist, paremat sööki ja õhtul kino. Ülemustel oli asi natuke pingelisem, neil kodus naised ja ka nende eest oli vaja hoolt kanda.
Meie väeosa aia taga oli ka kohalik külapood, kus müüdi siis leiba, saia, soola, seepi, saapaviksi jne. muud vajalikku kraami. Eelmisel päeval, ehk siis 7. märtsil hakkasid ülemused juba vaikselt poole päeva ajal ära kaduma ja käisid poes patrullimas, et kas järgmiseks päevaks ka midagi paremat müügile paisatakse. See küttis ka meeste uudishimu aia sees ülesse, et mida ikkagi poodi müügile tuuakse?
Kella viie paiku lahkus ka majorist staabiülem meie keskelt ja suundus rahulolevalt portfell kaenla all poe poole. Edasi rääkisid pealtnägijad järgmist: Saabunud poodi suundus vanamees kohe tagaruumi, ja oli küsinud, et noh võtaksin siis oma tellitud 'duhii' (lõhnaõli) ära. Sellepeale oli juhataja imestunult küsinud, et kas sa juba seda kätte pole saanud, et sinu sõdurid viisid just mõni minut tagasi kraami minema. Staabiülem vastu, et ei ei, minule küll midagi toodud pole, et kui käidi, siis viidi ilmselt mõnele teisele ohvitserile, anna aga minu pudelike mulle ära. Poejuhataja jälle vastu, et see pole kuidagi võimalik, et poisid viisid terve kasti minema ja rohkem poodi seda ei tulnudki. Sellepeale oli tagaruumist üks vägev röögatus tulnud - TSHEVOOO!!! ja ärritusest ning vihast punane major lendas väeosa territooriumile tagasi...

Esimene asi mida ta tegi oli see, et kuulutas välja häire ja rivistas kõik mehed platsile ülesse. Käis siis ise kogu rivi läbi ja nuusutas mehed ükshaaval üle, et kas keegi on juba joonud või mitte. Siis veel keegi veel odeka järele ei haisenud.
Käis siis puhkides edasi-tagasi rivi ees ja käskis hirmsate ähvarduste saatel poest saadud kraam kohe lagedale tuua. Keegi ei iitsatanud ka. Üks seeru siis juhtis ta tähelepanu asjaolule, et kui see kast tema nina alt ära viidi, siis oleks pidanud ju viiad seltsimees majorile vastu tulema ja kuna nad ei tulnud, siis ilmselt on süüdlased teisest väeosast. See seletus muidugi staabiülemat ei rahuldanud aga kuna vahetuid tõendeid polnud, siis polnud ka teha midagi. Meile aga pandi igaks-juhuks peale kasarmust väljumise keeld. Major mobiliseeris paar prapporit ja leitnanti ning asus territooriumi läbi kammima. Meie vaatasime seda janti aknast pealt, aga kuna lumi oli veel maas, siis piirduti vaid käidavamate kohtadega nagu saun, söökla, garaazid. Otsiti kuni pimedani aga midagi ei leitud...
Järgmine päev oli siis vaba, hommikul nuusutati meid veel kõiki igaks juhuks üle ja kuna kõik oli normis siis kadusid ülemused ka ära. Õhtuse kino ajal muidugi toodi joogid välja ja pimedas saalis levis jälk odekolonnilõhn. Järgmisel päeval olid seltsimehed alkohoolikud muidugi rivist väljas ja kasarmu haises ka rõvedalt aga sellest polnud suurt lugu, sest seltsimehed ülemused polnud ka veel kaineks saanud... Üks nooruke valves olev leitnant oli ainult suures mures, sest ühest küljest peaks nagu intsidendist ette kandma aga teisest küljest jälle oleks see justkui tema valvekorra ajal toimunud...Nii ta siis vaevleski ise näost valge, otsustamatuse käes, kuni valvekord läbi sai.

Tegelikult oli lugu ise aga nii, et kaks parajat viinanina olid parajasti poes olnud ja poejuhataja oli neilt küsinud, et kas viite oma kauba ära ka või? Poisid haistsid lennult tekkinud erakordset juhust ja kuna neil oli muidugi ka hammas verel, siis maksid raha kähku ära, sest poes muud alkoholi polnud. Said siis poe nurga tagant kastiga välja ja oleks majorile äärepealt sülle jooksnud, kuid olid siiski kiirema reaktsiooniga ja tormasid teisele poole poe taha nii, et neid ei märgatud ja viskasid kasti kähku üle aia ja ronisid ise järele. Kuna majori äkiline meel oli teada, siis tuli kuriteo objekt kuhugile kähku ära peita. Sellekohased instinktid olid neil aga head ja kasti lükkasid nad lumekooriku alla kevadpäikese ja kevadvete poolt tekitatud auku keset lilleklumpi ja maskeerisid kähku ka oma jäljed lumel ära, nii et selle kohani pealtnäha ühtegi rada ei viinud. Ohvitseride otsimisbrigaad tormas sellest kohast mitmeid kordi mööda aga tähele nad seal midagi ei pannud...
Tagantjärele tarkus on täppisteadus!
Kasutaja avatar
kalleb
Liige
Postitusi: 5343
Liitunud: 27 Mai, 2005 22:55
Kontakt:

Postitus Postitas kalleb »

Meil oli aga sideülem starsii leitenant Zadiranov täisparm,oli iga päev kuuli all, eriti hea oli kui Kapustin Jaris õppustel eraldati pistikute puhastamiseks 40 liitrit puhast piiritust,pärast seda oli ta rivis nagu zombi,kohaliku ploshadka kasarmu oksendasid ohvitserid nii kapitaalselt täis et kole kohe vaadata,harilikult minu otsene ülemus üle liitri päevas ei joonud aga seekord sai vist liiast...
ooblää
Liige
Postitusi: 329
Liitunud: 13 Nov, 2005 22:09
Asukoht: harjumaa
Kontakt:

Postitus Postitas ooblää »

Kord tulid kaks Hiinapoissi üle piiri ja tegid natu "pulli".Kuskil x väeosas võeti maha paar tunnimeest,ühes rünnati offede villist,kaks eraisikut võeti kah lisaks trofeede nimistusse.Kõikjal häireolukord.Magasime nädal aega praktiliselt riietes,automaat padja all.Ükskord ööse tulid kaks praporit kalalt (nii nad vähemalt hiljem väitsid).Hiilisid vaikselt kasarmu uksest sisse.Viskasid telkmantli üle dnevalnõi pea. :twisted: Oi seda kisa mis oli :shock: :shock: .Kunagi ei olnud divisjon häirepeale niiruttu üleval kui siis oldi. :wink: Elu on kallis.Dnevalnõi istus peale seda praporite pulli nädal santsastis ja toibus šokist.
Aga neid kahte hiinlast aeti nädal aega taga.Lõpuks aeti nad kuskile sopka otsa lõksu.Nii mitmedki jätsid seal oma maise eluga huvasti.(hiinlased olid hästi relvastatud,nii vähemalt väideti hiljem) Lõpuks muud üle ei jäänud,kui sopka tehti helikopteritega maatasa.
kõik on võimalik,vaja ainult tahta
ooblää
Liige
Postitusi: 329
Liitunud: 13 Nov, 2005 22:09
Asukoht: harjumaa
Kontakt:

Postitus Postitas ooblää »

Kuigi jõudsin kroonus laia paelani välja,(vaatamatta oma trikkidele),Tulin koju ikkagi puhaste pagunitega.Sügis,mõned kuud enne demblit.Oli mingi tähtpäev,(peast ei mäleta,järgi ei viitsi vaadata),Jagati paelu.Sain laia paela.Õhtul panime poistega linna nn.paguneid pesema.Vastu hommikut jõudsime kasarmusse,tühjus :shock: ,krrt,sõda lahti,või mida.nii,nagu me pooluimased olime,läksime heaga autodesse magama (sisetunne).Järsku ajab üks noor meid üles,et terve väeosa otsib meid :roll: .Saatsime ta rukkisse,ei huvita.Läheb nats aega mööda,korrapidaja offe kohal."Kõik on rivis ja ootavad meid" :? Vantsisime siis kohale ja mis selgus.Öösel oli olnud häire.Kuna meil olid termo-tuuma raketid,siis oli kaug-ida raketiväe ülem kindral-leitnant šestakov tulnud isiklikult meie väeosa kontrollima.Tegi öösel häire,aga :shock: Häire ,häireks,aga kõige kurioosem oli see,et relvaruumi võtmed minu taskus (seal olid nad pidevalt) ja mina linnas pidu panemas :wink: Ükski mats relvi kätte ei saanud. :shock:
Nii,et kui ühel päeval sain paela juurde ,siis teisel päeval olid mul juba puhtad pagunid.Kind.- leit. šestakov rebis need isiklikult mu õlgadelt ja nõudis dispatti.Aga sealt ma pääsesin tänu staabiülemale.Sest sel oli JAWA ja varuosasi sai ainult minukaudu. :lol:
kõik on võimalik,vaja ainult tahta
Kasutaja avatar
kalleb
Liige
Postitusi: 5343
Liitunud: 27 Mai, 2005 22:55
Kontakt:

Postitus Postitas kalleb »

ja olidki rahvavaenlane :D

kas jobannoi general sulle tribunali ei nõudnud?

mul kunagi oli selline intsident enne umbes kuu aega enne demblit et

staabiülem ajas mingit sideaparaati parandama

see muidugi raske töö ,enamik aega sai niisama jobutatud aga siis leidsin

kaitse mis oli läbipõlend üles ja nagu ikka zipist ei tohtinud võtta aga tuli traat

sisse tinutada

no kus sa tinutad kui pargis voolu pole

õnneks oli meil masinal elektrijaam taga (2 volga mootorit!)

sai siis käima pandud ja kaitse ära lapitud

kui töö juba enamähem tehtud kargas kurat seda teab kuskohast

mingi jobannoi general-leitenant välja ja vingus et miks ma pargis töötan

ja miks elektrijaam käib

ma kehitasin õlgu et kästi tugevdada kaiseväimet ja parandan kaitset

ülemused käskisid ja mina ei saa midagi teha

käis raip siis vingumas väeosa ülema polkovnik Hessi (nii me teda

kutsusime) juures

aga üldiselt ei tehtud midagi natike vikguti muidugi et blaad zaljotsik
Viimati muutis kalleb, 13 Dets, 2005 16:53, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
hugo1
Liige
Postitusi: 2238
Liitunud: 01 Veebr, 2005 15:29
Kontakt:

Postitus Postitas hugo1 »

ooblää

Mees Sa peaksid tõesti raamatu kirjutama, Su kirjutamis stiil on nii naljakas, et ma ei või. :lol: :lol: :lol:
Meie võitluslipp sini-must-valge
aatekõrgusse näidaku teed!
Lehvi, lehvi sa hõõguma palged.
Süüta südames õilsuse leek.
ooblää
Liige
Postitusi: 329
Liitunud: 13 Nov, 2005 22:09
Asukoht: harjumaa
Kontakt:

Postitus Postitas ooblää »

ja olidki rahvavaenlane

kas jobannoi general sulle tribunali ei nõudnud?

Ja vel kuidas nõuti :lol: Üks leitu ja kapten olid pärast eriti aktiivsed,kuna leitu oli "noor" ja kaptenile ei meeldinud üks fraas minu suust
Kapten:"Seersant, minge saapaid puhastama."
Mina:"Mu saapad on puhtamad kui sinu jalad" :lol: :lol:
See muidugi mingile kapitäänile ei meeldinud,kuda saavad söduri saapad tema jalgadest puhtamad olla.Eks siit ta ka minu peale hammast ihus.
Aga tsaabiülem peitis mind Tšurkade rühma ära ja saatis esimese lennukiga demblisse :wink: JAWA ruulis. :wink:
kõik on võimalik,vaja ainult tahta
Kasutaja avatar
kalleb
Liige
Postitusi: 5343
Liitunud: 27 Mai, 2005 22:55
Kontakt:

Postitus Postitas kalleb »

siis sul vedas-see kindral oleks võinud sulle väänata 2 lisaastat

distsiplinaarpataljoni ja oleksid kaotanud veel mõned aastad oma elust

jah staabiülem oli harilikult selline mees kellega tasus head suhted hoida,

harilikult oli tema sõna isegi võimsam kui väeosa komandöril

kui ikka ütlesid et po prikazu natsalnika staba

siis ei julgenud ükski ohvitser vinguda
ooblää
Liige
Postitusi: 329
Liitunud: 13 Nov, 2005 22:09
Asukoht: harjumaa
Kontakt:

Postitus Postitas ooblää »

Amuuri obl. sai ka käidud kuuske toomas.Koma kutsus välja ja andis käsu, "Aastavahetuseks olgu kuusk olla"Soojad riided selga,toidumoon autosse, 66-el paagid bensu täis.Lisaks 250 vaat bensuga kasti ja kuuseotsingud algasid.Taigasse oli ca. 300 km.Nii,et lõpptulemuseks kujunes kahe ööpäevaga 800 km. läbisõitu ja meetripikkune kuusk viie oksaga. :shock: ,aga ikkagi kuusk :D .Poleks uskunud,et taigas on kuuske raske leida.Aga oma silm on kuningas.Samas oli päris omapärane reis metsikusse Siberi loodusesse. :D Isegi viinavõtt ununes ära,kuigi oli kahepeale liiter 96% külmarohtu kaasas.Mõni mees ütleks selle kohta,et nüüd sa küll valetad.Kuidas saab kroonus viinavõtt ära ununeda.Juhtub.Metsik loodus mängis oma rolli. :D
kõik on võimalik,vaja ainult tahta
ooblää
Liige
Postitusi: 329
Liitunud: 13 Nov, 2005 22:09
Asukoht: harjumaa
Kontakt:

Postitus Postitas ooblää »

Uitajal on arendatud teema käsigranaatide viskekaugusest.Seoses sellega tuli meelde üks seik granaadi sütiku toimeaja kontrollist :twisted:
Oli siis granaatide loopimispäev.Loopisime RG42 -te.Viska täpsust,viska kaugust,viskad granaadi ette ja ise jooksed järele ,automaat õieli ees ja hurraa karjudes :wink: ,ära tüütas.Õlg juba valutas nende loopimisest.Järsku lõi pähe loll mõte :twisted: Tegin süütultlolli näo pähe ja küsisin leitult,"Kaua sütik põleb" :lol: Leitu vastab,"Viis sekundit" Tõmban splindi välja,lasen liistaka lahti,käis plaks.Ise vaatan leitu poole ja loen valjusti"Odin,dva,tri"Tri juures viskasin granaadi suure kaarega kõrgusse.Leitu näost valge,karjub "Laziss"e. pikali. Noh,pikali olime kõik.Alt üles piiludes oli kuramuse ilus vaatepilt kui granaat õhus plahvatas.Omapärane matakas,suitsuja tulekera,millest lendas tumedaid tükke laiali (plekikillud) :lol: RG42 on ju "konservipurk."
Katse tehtud,autasuks oli kolm päeva köögitoimkonda väljaspooljärjekorda. :lol: Aga vaatepilt tasus seda ära.
Ärge järgi tehke,teinekord võib sütik 5 sek. asemel 2-3 sekiga matsu panna.
kõik on võimalik,vaja ainult tahta
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline