Venemaa majandus ja sanktsioonid I

Kõik käimasolevast sõjast
Suletud
Lemet
Liige
Postitusi: 19914
Liitunud: 12 Apr, 2006 15:49
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.2

Postitus Postitas Lemet »

Yks kirjutas:
Lemet kirjutas:Veidi OT, aga surfasin öösel vene blogilehtedel, kus mitmed sealsed toiduainete tootmisega seotud inimesed oma kommente kirjutasid ja tundub, et tegelikuses on venelaste seis ikka üpris nutune. Nii näiteks ennustati, et aastaga jõuab see osa Venemaa linnulihatööstusest, mida nad praegu uhkusega sõltumatuks kutsuvad, alla käia. Esiteks kari- 95% sest baaskarjast, mille munadest broilereid välja hautakse (vene keeles "krossid"??), tuleb piiri tagant, sest seal on taga ränk aretustöö ja sellega pidi olema Venemaal nii nagu on ehk mitte kuidagi. Kogu kanalate tehniline varustus põhinevat USA-Hollandi-Poola toodangul, midagi selle jaoks Venemaal ei toodeta ja varuosad neile saavat suureks probleemiks olema. Sööt, millesse segatakse sisse ravimid ja kasvuained- taas piiritagune jne, jne. Näiteid toodi üpris palju ka muudest põllumajanduse teemadest- seemnekartul pidada suuremas osas piiri tagant tulema, põllumajandustehnikaga olla nutune, traktoritehas. mis veel 2000 aastal tootis ligi 7000 masinat, on suletud, farmide seadmed veetakse rõhuvas enamuses sisse. Palju oli seal sellist kurtmist. Ja isegi kui suudetakse leida raha selle kõige kodumaiseks tootmiseks, siis ei toimu situatsiooni paranemine aasta ega kahega, vaid eeldab ikka tükkis pikemat aega. Nii et kui läänel on piisavalt mune täismahulise embargo tekitamiseks, siis on Venemaa seis üpris nutune
Kui isake ütleb, et nälga ei ole, siis teda ka pole. Kui isake telekaamerate ees matsutab mõnuga suud, kodumaise kana(ta)kotleti peale, kiites kui hästi kodumaised broileri ka tavavihmaussidest kosuvad, siis nii ongi. Kui järjekordses misiganesnimelises toiduainete instituudis leitakse, et piima tulebki juua 50% veega segamini ja sellele põhjapanevale avastusele tugineb mingil briifingul isake, siis nii ongi!
Mingid kahjuritest spetsialistide blogilehed ei saa "tõde" maha salata. Tegelikult on nii, et need blogilehed on hetkel ajutine nähe, kui isake ainult mühatab, on NEED blogilehed suletud ja tekivad UUED ja õiged bloggilehed.
Venemaa ju...
http://arileht.delfi.ee/news/uudised/ve ... d=69502661
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
mgns
Uudistaja
Postitusi: 13
Liitunud: 25 Apr, 2014 10:26
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.2

Postitus Postitas mgns »

OFFTOPIC:
Itaalias valmistatav modifikatsioon Caviar iPhone 5S Ti Supremo Putin
http://blog.gsmarena.com/putinphone-2-a ... ice-award/
Martin Peeter
Liige
Postitusi: 4513
Liitunud: 18 Juul, 2014 20:49

Re: USA/EU/Liitlased & Venemaa majandussõda.

Postitus Postitas Martin Peeter »

Põllumajandustoodang oma iseloomult on selline, et ega seda väga hüppeliselt mingi teadliku tegevusega ei kasvata. Ja see kehtib nii Venemaa, Valgevene kui Lõuna-Ameerika kohta. Taimekasvatuse puhul mingil määral muidugi mängib rolli saagikus, mis on igal aastal erinev. See tähendab, et kui L-Ameerikast ja Valgevenest peab nüüd hakkama Venemaad toitma, siis jääb kusagil mujal puudu, EL-s ja USA-s aga üle. Suurenevad transpordikulud ja muutuvad hinnad, aga sellest ei tule toitu ei rohkem ega vähem.
Dona nobis pacem!
soul
Liige
Postitusi: 2888
Liitunud: 12 Nov, 2005 22:59
Asukoht: Lõuna
Kontakt:

Re: USA/EU/Liitlased & Venemaa majandussõda.

Postitus Postitas soul »

Kuidas suhtute Eesti ja Euroopa Liidu poliitikute viimaste kuude käitumisse Venemaa-Ukraina konflikti puhul?

Kui ma ütlen oma arvamuse otsesõnu välja, siis panete selle esiküljele ning kohe on targutajate ja hukkamõistjate hordid platsis. Näe, mis ütles! Näe, mis arvab! Oliver Kruuda ütles hiljuti Eesti Ekspressis oma mõtted ausalt välja. Ainus, mis sellest sündis, oli see, et kogu Eesti avalikkus pöördus tema vastu – kuni selleni välja, et Facebookis ässitati inimesi tema ettevõtet boikoteerima. See on lapsik.

Tegelikult arvan mina samamoodi nagu Kruuda. Ärge torkige Venemaad! Ärge torkige seda suurt deržaavat! Katsugem leida muid lahendusi! Mõelgem, mille arvelt me oma inimestele palka maksame, millest elame, mille arvelt lapsi koolitame. See kõik on raha. Aga kust raha tuleb? Ikka ja ainult tööstusest.
http://www.sakala.ajaleht.ee/2881517/li ... asse-kohta
Lisaks toiduainetele võivad Venemaa vastusanktsioonid tabada ka lääne lennu-, laeva-, ja autotööstust, kirjutab Financial Times.
http://majandus24.postimees.ee/2881557/ ... a-autodele

Kas nüüd on siis Venemaa kord omapoolsete sanktsioonide teema pidevalt ülev hoida? See lööb kindlalt nõrgemad verest välja ja tekitab lahkarvamusi.
Leidlik Vene inimene elab kõik üle, see mõningane toidukorvi kallinemine ja sordimendi vähenemine teda ei murra, sest see ongi "Russkiy Mir"
Oleks vist ülim rumalus joosta Moskvasse ja öelda, et teeme vaherahu, kustutame kõik sanktsioonid ära.
Viimati muutis soul, 08 Aug, 2014 10:24, muudetud 3 korda kokku.
tympsa
Liige
Postitusi: 1432
Liitunud: 14 Mär, 2013 14:00
Kontakt:

Re: USA/EU/Liitlased & Venemaa majandussõda.

Postitus Postitas tympsa »

Ja huvitav märkus, mida seni justkui pole tähele pandud :
Suur toidutootja Vene turu jaoks ja kogu kriisi tüliõun Ukraina ise polegi embargolistis !

On küll keelatud Ukraina mahlade sissevedu mingil bullshit ettekäändel, kuid see oli juba enne toiduembargot.

Krimmis näiteks on enamik toidukaubast endiselt Ukraina päritolu ja seda muuta on väga raske.

Ilmselt arvab Venemaa, et tal on muid hoovasid piisavalt, et Ukrainat munadest pigistada. Teisalt pole raskes majandusseisus Ukrainal lootust leida oma toidukaubale muud turgu kui Vene / SNG., toidu ületootmine Euroopas on niivõrd oluline.

Kuid asi, mida Vene ei salli, on EU kaupade reeksport võõra sildi all, selle eest Putin juba hoiatas Valgevenet ja Kasahhit, et nad sihukese sahkerdamisega vahele ei jääks. Samas pole ju keelatud nii Valgevenel kui Ukrainal eksportida Venemaale rohkem OMA toidukaupa kui seni ja tekkiv puudujääk siseturul katta sisseveoga EU-st.

Lihtnäide : Valgevene paneb lõviosa oma piimatoodetest müüki Venemaal, kus nüüd peaks ka kõrgemat hinda saama. Et oma rahvast toita, ostab sisse aga odavalt EU, kasvõi Soome toodangut, kes oleks õnne tipul kui selle üldse maha müüa saab.

Niisugused manööverdused peaks olema täiesti võimalikud, kõik sõltub ikkagi hinnast ja kui see on kasulik, siis sedalaadi asendus hakkabki toimima.
Viimati muutis tympsa, 08 Aug, 2014 10:18, muudetud 1 kord kokku.
Lemet
Liige
Postitusi: 19914
Liitunud: 12 Apr, 2006 15:49
Kontakt:

Re: USA/EU/Liitlased & Venemaa majandussõda.

Postitus Postitas Lemet »

Mõningaid tähelepanekuid Venemaa kommentaatoritelt...
Про курей могу чуточку добавить.
Родительское стадо несет яйца, из которых выращивают бройлеров, которых потом кушает советский народ.
А вот само родительское стадо выводится из яиц, которые есть продукт селекционной работы профессионалов. И сами яйца кроссов(устойчивой популяции) на 90% ввозятся из-за пределов РФ.
А кое-кто и яйца для инкубаторов тоже ввозит. Поскольку отечественная селекционная деятельность по качеству мало отличается от любой другой отечественной деятельности.
Так вот. Стоит запретить ввоз в РФ яиц импортных кроссов, как через год миф об 100% обеспеченности россиян курятиной развеется как утренний туман.
При современном содержании в птичнике по 40000 птичек даже разница в массе вылупившихся птенцов катастрофически влияет на выход готовой продукции.
А если вспомнить, что автоматизированные системы кормления-освещения-вентиляции-водоподготовки тоже по большей части производства США, а автоматические линии разделки немецкие-голландские-польские, то при большом желании сделать зарвавшимся советским дурачкам масштабную каку - что два пальца обоссать.
Плюс ветеринарная фармацевтика, как Вы уже указали.
Хомо советикус неизменно непроходимо туп.
Кто далёк от производства продуктов питания, тому невдомёк, что ингредиенты для производства большей части продукции мы закупаем за границей. Тот же сок разливается на импортном оборудовании без запчастей к которым все окажется металлоломом, куры питаются шротом, в который добавляются специальные антибиотики и гармоны роста (это во всем мире, а если не хотите, то выращивайте на балконе по правильному сами)..... Так что бравада излишняя у населения, не разбирающегося в вопросах производства продуктов питания.... А цены?!?!? Ирина! Вы потратьте время на калькуляцию возможных финансовых рисков вашей семьи на питание...... Хотя пока рано. Это вы почувствуете позже и будете писАть другой текст!!!
Это еще не включили вето на поставку в Россию фармацевтических препаратов!!!! Вот тогда с нами и воевать не надо уже будет!! Десятки тысяч людей могут умереть пока балоденька не придумает еще что-то!! А нам напридумывает час от часу не легче.....
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
2korda2
Liige
Postitusi: 1595
Liitunud: 01 Juul, 2014 11:56
Kontakt:

Re: USA/EU/Liitlased & Venemaa majandussõda.

Postitus Postitas 2korda2 »

Väike viide värskele Stat.ameti aruandele ka: http://www.stat.ee/72328
Eesti jaoks Venemaa osakaal nii ekspordis alla 10% ja trend langev. Ei võtaks väga tõsiselt neid piima- ja lihatootjate ohkimisi. Löök on aga ei midagi hukutavat. Igasugune vene-suunaline äri on algusets peale kõrgendatud poliitilise riskiga olnud. Riskitakse aga ikka suurema preemia nimel. Kui risk õigustab, siis pannakse raha tasku ja naratatakse kavalalt. Kui nüüd aga häda käes, siis "riik võiks ikka aidata/mitte torkida suurt Venemaad". Ei ole mul nendest ärimeestest tibagi kahju. Küll on kahju alluvatest - neil on töökoha kaotus tõenäoliselt valusam.
tommy
Liige
Postitusi: 3638
Liitunud: 02 Veebr, 2005 20:50
Asukoht: Eesti
Kontakt:

Re: USA/EU/Liitlased & Venemaa majandussõda.

Postitus Postitas tommy »

Arkadi Babtchenko kirjutab, et Vene küla, mis peaks nüüd riigi ära toitma, seda enam pole..
Я тут пару недель в деревне провел. А сегодня меня догнала новость о том, что Путин частично запретил импорт сельхозпродукции. Что я имею сказать по этому поводу. По этому поводу я имею сказать следующее - из продуктов питания в деревне, которая, казалось бы, эти продукты питания производить и должна, невозможно купить ничего. Именно так - ничего. Я уже который год поражаюсь ассортименту автолавки, которая привозит в деревню - в деревню, блджад! - капусту и огурцы. И который год безуспешно пытаюсь купить баранины или гуся или еще что-то в этом роде. На продажу из мясопродуктов деревня не производит вообще ничего. Невозможно купить. Просто тупо нету. Нерентабельно жить на земле и кормиться с неё. Если кто что и выращивает - то только для себя. Крестьянство, в начале девяностых вроде бы начавшее поднимать голову, к данному моменту втоптано обратно в дерьмо со всеми совими потрохами - напрочь и в принципе. Про логистику, цену топлива, доступность рынков сбыта, малый и средний бизнес, частную собственность, земельные паи, фермерство и прочее и прочее и прочее, что все в совокупности и определяет продуктовую безопасность страны, я уже просто помолчу. Кто-нибудь вообще помнит, когда он в последний раз слышал про самостоятельного независимого фермера, малого предпринимателя на земле, которого не сожрал или не убил (иногда в прямом смысле) очередной гигантсткий агрохолдинг какого-нибудь зятька губернатора?
Так что чем товарищ собирается кормить абсолютно импортозависимую страну после запрета вражеской еды, я совершенно не представляю.
Деревня, по-моему, тоже.
А вообще, я полностью поддерживаю запрет импорта. Вообще всего. А также поддерживаю запрет бюджетникам отдыхать за границей. И почти запретительные пошлины на импортные автомобили. Запрет на валюту еще не помешал бы. И на вражеские джинсы. Потому что я очень толерантный человек. И уважаю чужое мнение. Восемьдесят шесть процентов россиян желали обратно в совок? Ок. Не вопрос.
Все желания должны исполняться.
tympsa
Liige
Postitusi: 1432
Liitunud: 14 Mär, 2013 14:00
Kontakt:

Re: USA/EU/Liitlased & Venemaa majandussõda.

Postitus Postitas tympsa »

Njah, Lemeti postitust lugedes tekkis lausa masendus. Isegi toidutootmisel mingi vabrikumeetod - kasvuhormoonid ,antibiootikumid,geenimutatsioonid, ja krt teab mis rämpsu kõik neile loomadele ja lindudele sisse söödetakse.Seda lugedes kaob igasugune isu neid tooteid osta ja süüa.

Omal ajal kui Estkompexim - kelle ärijuht oli muuseas Ansip - tuli turule Öirojäätisega Pingviin, mis säras kõigis vikerkaaretoonides, kutsus rahvas seda naftajäätiseks.Nüüd peaks siis olema naftaliha, naftamunad, naftapiim ja naftajuust.

Kõige maitsvamad munad, mida mina olen söönud, olid igatahes maal, vanaema pool, siis kui ta veel elas. Kanad elasid vabalt, siblisid õues ringi, kolasid metsaserval ja alles õhtuks tulid lauta teiste loomade juurde tagasi.Munad olid suured, pruuni koorega ja tumekollase rebuga.Kurki kasvatati klaasitud lavades ja tomatite "kasvuhormooniks" oli taime istutamisel juure juurde pandud räim.Õunad ja tomatid polnud plastikkoorega, mis pool senti paks vaid päris normaalsed.Tomateid korjati ka roheliselt ja pandi kohvritesse voodi alla järelküpsema, osa mädanes ära, osa läksid väga ilusti punaseks.

Mis see kõik maksma läks ? Peaaegu mitte midagi, seda tehti muu töö kõrvalt.

OK, siinkohal on nüüd Off topic jauramise lõpp, tagurlane soovis oma tagurlust välja elada ....
Jaanus2
Liige
Postitusi: 3818
Liitunud: 31 Mai, 2007 13:17
Kontakt:

Re: USA/EU/Liitlased & Venemaa majandussõda.

Postitus Postitas Jaanus2 »

Yks, vale teema!

Ukraina ei ole nimekirjas sellepärast, et ei olnud eilse seisuga ise veel Venemaale sanktsioone kehtestanud. Nad kavalpead teevad omapoolsed sanktsioonid teatavaks täna. Saab siis näha, kas Venemaa teeb Ukrainale personaalse kiusamise seaduse.
Yks
Liige
Postitusi: 1915
Liitunud: 04 Juun, 2014 8:48

Re: USA/EU/Liitlased & Venemaa majandussõda.

Postitus Postitas Yks »

Jaanus2 kirjutas:Yks, vale teema!

Ukraina ei ole nimekirjas sellepärast, et ei olnud eilse seisuga ise veel Venemaale sanktsioone kehtestanud. Nad kavalpead teevad omapoolsed sanktsioonid teatavaks täna. Saab siis näha, kas Venemaa teeb Ukrainale personaalse kiusamise seaduse.
Need postitused rändavad siin viimasel ajal. Hetk tagasi oli "täitsa siine teema"...
Kasutaja avatar
Actual
Liige
Postitusi: 539
Liitunud: 13 Mär, 2008 11:47

Re: USA/EU/Liitlased & Venemaa majandussõda.

Postitus Postitas Actual »

2korda2 kirjutas:Väike viide värskele Stat.ameti aruandele ka: http://www.stat.ee/72328
Eesti jaoks Venemaa osakaal nii ekspordis alla 10% ja trend langev. Ei võtaks väga tõsiselt neid piima- ja lihatootjate ohkimisi. Löök on aga ei midagi hukutavat. Igasugune vene-suunaline äri on algusets peale kõrgendatud poliitilise riskiga olnud. Riskitakse aga ikka suurema preemia nimel. Kui risk õigustab, siis pannakse raha tasku ja naratatakse kavalalt. Kui nüüd aga häda käes, siis "riik võiks ikka aidata/mitte torkida suurt Venemaad". Ei ole mul nendest ärimeestest tibagi kahju. Küll on kahju alluvatest - neil on töökoha kaotus tõenäoliselt valusam.
Seosed ei tarvitse olla nii lihtsad, et 10% eksport Venemaale natuke kannatab ja on vsjo. Venemaa sanktsioonid on kogu euroopale-skandinaaviale, mis võib tähendada, et euroopa riikides tekib ületootmine, hinnad langevad - Eesti toodang muutub konkurentsivõimetuks. Samuti ei saa alahinnata protektsionistlikke meeleolusid euroopa riikides, hakatakse soosima oma tootjaid ja "nõudlus" Eesti ning teiste riikide toodangu järele kahaneb - kannatama hakkavad ka Eesti ettevõtted, kes müüvad läände.
Kui ma ei eksi, suur osa Eesti toiduainetööstusest kuulub välismaistele omanikele-firmadele, nagu juba masu aeg näitas välismaised omanikud hakkavad kõigepealt pigistama ja koondama tütarettvõtteid ja ääreala investeeringuid, kodumaiseid tuumikud üritatakse säilitada.
Natuke murelikuks tegi ka meie oma valitsuse vaikimine Venemaa uudise valguses - on arvata, et valitsuse laual on meie kahjude analüüsid kenasti olemas aga need ei kannata avalikustamist.
Eesti jaoks võivad Venemaa poolsed sanktsioonid tähendada märkimisväärset hulka töökohtade kaotust, toiduainetootjate-tööstuse suurem koondamiste pankrotilaine ei ole välistatud.
Kõik kokkuvõttes võib pärssida majanduskasvu, riigieelarvet, 2% SKP seisakut, võibolla isegi vähenemist - saame vähem tanke :D
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Postitusi: 9095
Liitunud: 14 Aug, 2008 15:40
Kontakt:

Re: USA/EU/Liitlased & Venemaa majandussõda.

Postitus Postitas Kilo Tango »

Vahepeal ka üks pilt analüüsimiseks: Venemaa ekspordi struktuur:

http://atlas.cid.harvard.edu/explore/tr ... show/2012/

Venemaa ekspordist üle 75% on tooraine (nafta, metall, puit, kemikaalid). Kõik muu on maailma kontekstis ebaoluline. Saab ära keelata Venemaal toodetud autode jms. tehnika ostmise. Samuti põllumajandussaaduste (peamiselt teravili) ostmise.

Aga suurt pilti mõjutab see max 20% ulatuses.

Aga põhiline, kust Venemaa hakkab peatselt pitsitust nägema on ära lõikamine maailma finantssüsteemist.
Kasutaja avatar
PaganHorde
Liige
Postitusi: 3971
Liitunud: 26 Jaan, 2014 9:00
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub?

Postitus Postitas PaganHorde »

tympsa kirjutas:Teine vaade toiduembargole - see polevatki mõeldud kestma vaid tehti ainult selleks, et EU asjapulgad läbirääkimiste laua taha saada ja hakata kauplema : "mina tühistan selle sanktsiooni ja sina jälle tolle ."

http://lenta.ru/articles/2014/08/07/wto/

Tundub tõenäoline.

Venemaa ei suuda asendada hoobilt 40 % vajaminevast toidukaubast ning EU kindlasti ei soovi sellist lööki oma põllumajandusele ja toidutööstusele.Kogu teema võib lõppeda sellega, et venelastel lubatakse jälle osta gaasitööstuse tehnoloogiat, mida neil endal pole ja avatakse ligipääs Euroopa finantsturgudele. Ja vastutasuks kaob toiduembargo nagu imeväel ühe Putini ukaasiga.

Elame -näeme.
Seda kindlasti, sestap nad mainisid ka et kitsendused saktsioonides pole välistatud. Kuid kogu see mahtra saab olema lakmustest EU-le.

Kuid ega siin muid variante eriti ei olegi.
Kas me toetame agressorit või me ei aksepteeri tema tegusid. Majandussõda on karm, aga kordades odavam kui laussõda. Minu isiklik arvamus on et neid sanktsioone tuleb veel. Tehakse väikest ping pongi omavahel. Nendele kes siin kiunuvad et mats tuleb kogu majanduse ulatuses - tuleb siis tuleb. Ongi aeg Venemaast ära pöörata. Vene turg on koguaeg ebastabiilne ja poliitiliselt motiveeritud olnud. Ma ise arvan et eestlased suuremas osas ongi seda teinud juba. Kui üksikud kruudad jm välja arvata.

Arvan ka et Venemaale on see keeld suurem kabelimats kui EU-le. Need kriisked et nüüd tassime piima Ladina Ameerikast ei vääri kriitikat.
tympsa kirjutas:
Kõige maitsvamad munad, mida mina olen söönud, olid igatahes maal, vanaema pool, siis kui ta veel elas. Kanad elasid vabalt, siblisid õues ringi, kolasid metsaserval ja alles õhtuks tulid lauta teiste loomade juurde tagasi.Munad olid suured, pruuni koorega ja tumekollase rebuga.Kurki kasvatati klaasitud lavades ja tomatite "kasvuhormooniks" oli taime istutamisel juure juurde pandud räim.Õunad ja tomatid polnud plastikkoorega, mis pool senti paks vaid päris normaalsed.Tomateid korjati ka roheliselt ja pandi kohvritesse voodi alla järelküpsema, osa mädanes ära, osa läksid väga ilusti punaseks.

Mis see kõik maksma läks ? Peaaegu mitte midagi, seda tehti muu töö kõrvalt.
No päris nii see pole ka. Mul ka sugulased pidasid veel hiljuti ühte lehma. Aga see jama ei tasu rahaliselt end ära. Mis sest et see on kindlasti kvaliteedilt parem.

Potipõllundus unustati Eestis seoses nn majandustõusuga ära. Nüüd on hakatud vaikselt uuesti tegema. Panen ise ka kasvuhoone järgmine aasta püsti.
Viimati muutis PaganHorde, 08 Aug, 2014 12:45, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
PaganHorde
Liige
Postitusi: 3971
Liitunud: 26 Jaan, 2014 9:00
Kontakt:

Re: USA/EU/Liitlased & Venemaa majandussõda.

Postitus Postitas PaganHorde »

soul kirjutas:
Kuidas suhtute Eesti ja Euroopa Liidu poliitikute viimaste kuude käitumisse Venemaa-Ukraina konflikti puhul?

Kui ma ütlen oma arvamuse otsesõnu välja, siis panete selle esiküljele ning kohe on targutajate ja hukkamõistjate hordid platsis. Näe, mis ütles! Näe, mis arvab! Oliver Kruuda ütles hiljuti Eesti Ekspressis oma mõtted ausalt välja. Ainus, mis sellest sündis, oli see, et kogu Eesti avalikkus pöördus tema vastu – kuni selleni välja, et Facebookis ässitati inimesi tema ettevõtet boikoteerima. See on lapsik.

Tegelikult arvan mina samamoodi nagu Kruuda. Ärge torkige Venemaad! Ärge torkige seda suurt deržaavat! Katsugem leida muid lahendusi! Mõelgem, mille arvelt me oma inimestele palka maksame, millest elame, mille arvelt lapsi koolitame. See kõik on raha. Aga kust raha tuleb? Ikka ja ainult tööstusest.
http://www.sakala.ajaleht.ee/2881517/li ... asse-kohta
Selle artikli all oli ka üks üsna hea kommentaar.
provokaator4 tundi tagasi

Ausalt, ei meeldi mulle need "lihakunnid". Tegelikult on lihtsalt tegemist müüdavate vendadega. "Venemaa virutab vastu", heh. Venemaa oli ja on ajaloos korduvalt olnud esimene, kes virutab. Ja siis kui virutab, arvavad sellised "lihakunnid", et ära parem torgi, virutab uuesti.

See "lihakunn" võiks sekundi mõelda, mis siis, kui tema "lihaimpeerium" oleks näiteks aasta tagasi teinud investeeringu Krimmi.

Mulle on alati olnud ebameeldivad sellised tüübid, kes oma vabaduse vahetavad raha vastu. Eks me mingil määral teeme seda kõik, kes palgatööd, kes oma firmat tehes. Aga näe, derzaava puhul on selge, et virutavad vastu. Miks? Sest venelasel on jäärapäisust kõik teised p.sse saata ja mitte endale lasta öelda, mida tohib ja mida mitte. Kui tekivad probleemid, siis kannatab ära, aga järele ei anna. Noh "lihakunn", ehk õpid siis venelastelt midagi.

Ah et "raskeks läheb". Ah et "Kruuda tooteid kutsuti üles boikoteerima". Ah et kui jutt on ukrainast, siis te pole poliitikud, aga kui venemaast, siis ei tuleks torkida? Kuna teiesugused saavad ilmselt ainult majandusvabadusest ja raha keelest aru, siis tulebki teiega boikottide keeles rääkida. Pisikesed müüdavad mutrikesed.
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 17 külalist