Mis Ukrainas toimub? vol.3

Sündmused, mis saavad ajalooks alles homme.
Suletud
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36424
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.3

Postitus Postitas Kriku »

Globaalne küll, aga IMHO mitte teemaväline.

Sellest, et ISIS tegutseb Venemaa taktikalistes huvides, rääkis Kross juba eelmisel suvel: http://epl.delfi.ee/news/eesti/kapten-k ... d=69334277
Samas see ISIS oleks nagu sõjas Süüria valitsusega, mis on Iraaniga enamvähem abielus. Samas nagu ei oleks ka :) http://www.theguardian.com/world/2014/n ... -symbiotic Üldiselt on ISIS Talibani uus ja vingem versioon. Taliban oli muidugi Pakistani luure projekt, aga leidus ka neid, kes olid veendunud, et nende tegevust õhutas ka Venemaa. Kui veel ajas tagasi võtta, siis Bassajev esines enne II Tshetsheenia sõda küll "radikaalina", kuid tema pehmelt öeldes kahtlased sidemed Vene poolega on üldtuntud fakt, mida ma usun, et Tshetsheenia sõja teemades on küllalt arutatud. EDIT: Siia ritta sobib nüüd ilusti ka kaasforumantide poolt osundatud idee toetada edaspidi veel rohkem Iraani kaudu Jeemeni mässulisi, et need Saudi-Araabiat kollitades naftahinda tõstaks ja tsiviliseeritud maailma muresid Lähis-Idas kasvataks.

Üldiselt võib arvata, et Venemaa on olude sunnil vahetanud tankidega sisseveeremise strateegia (mille rakendamiseks pole lihtsalt enam jõudu) ja Kominternile sarnase kindla ideoloogiaga kuulekate sõsarparteide toetamise (mis ilma tankideta tulemust ei toonud) süstemaatilise plaani vastu tekitada "strateegilistes" piirkondades kõikmõeldavaid segadusi. Venemaa toetab erinevaid äärmusparteisid nii vasakult kui paremalt üle Euroopa ja samamoodi on loogiline, et toetatakse erinevaid sõjakaid gruppe ükskõik milline nende ideoloogia ka ei oleks. Ühelt poolt, võitluses "Lääne mõjudega" sobivad kõik liitlased. Teiselt poolt, Venemaa püüab sogases vees kalu püüda ja esineda iseenda tekitatud probleemide lahendajana (hea näide selles vallas õnnestumisest oli Assadi keemiarünnaku afäär). Kolmandalt poolt, Venemaa eesmärk on näidata, et endise NSVL territooriumil lähtub korrastav alge ainult Moskvast (ametlik formuleering: riiki loonud rahvus) ning nn. "iseseisvumine" ei tähenda muud kui despootiat, nälga ja kodusõda.

EDIT: Nii ülbelt nagu Ungarisse, Tshehhoslovakkiasse või Afganistaani enam sisse ei veereta. Venemaa tegutseb oma lähiruumis nüüd umbes selliselt nagu NSVL külma sõja ajal Aafrikas. Isegi Tshetsheenias tõi edu ussitamise strateegia, kui otsene sõjaline rünnak oli tagasi löödud. Ainuke VF invasiooni edulugu on Gruusia, aga esiteks oli seal ka "külmutatud konflikti" eskalatsioon ja teiseks on kogu episood mitmel põhjusel anomaalne.

Järeldused Ukraina kontekstis on ilmsed. Venemaale on äärmiselt ebameeldiv praegune tehnokraatlik, lääneliku haridusega ja mõõdukas valitsus. Niisama ebameeldiv, kui oli Tshetsheenias Dudajevi-Mashadovi ilmaliku riigi ülesehitamise programm. Seetõttu panustab Venemaa äärmusliikumistele (võimalik, et neid endid ka hanitades, nii et nad ise ka tegelikult ei tea, kust nende raha tuleb) ning juhtumeid nagu hiljutine märatsus presidendi palees võime edaspidi veel näha. Samas on Ukrainas siiski palju rohkem lootust kui mujal, et radikaliseerimine ebaõnnestub, sest Ukraina on ikkagi endise NSVL-i lääneserv, kus inimeste väärtushinnangud on euroopalikumad. Ses mõttes on märgiline Ljashko radikaalide valimistulemus 7,44%, mis jätab selle partei sinna, kus on tema koht: survegrupiks, mis võib alati liiga mugavaks muutunud võimude varvastel tallata, aga tõenäoliselt ei hakka mitte kunagi valitsust moodustama.

Sõjas on pulbitsevad emotsioonid normaalne ja paratamatu nähtus, võidu toob aga külm pea. Populaarsust koguv veteranide-vabatahtlike liikumine, mis välistab järeleandmised tolli võrragi, nõuab sõjaseisukorda, üldmobilisatsiooni, reeturite ja korrputantide mahalaskmist, senise pehme valitsuse tagasiastumist jne., oleks täpselt see, mida võiks Venemaa senise käitumise põhjal oodata.
Viimati muutis Kriku, 11 Veebr, 2015 13:59, muudetud 10 korda kokku.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 15550
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.3

Postitus Postitas Fucs »

Minskis kontaktgruppide kohtumine lõppes. Tulemustest andmeid pole.

Встреча контактной группы в Минске завершилась
10.02.2015 22:11
В Минске завершилась встреча контактной группы по урегулированию ситуации на Донбассе. Об этом сообщает сепаратистское "Донецкое агентство новостей".

Встреча проходила в закрытом для прессы формате, о каких-либо результатах переговоров не сообщается.

Во встрече принимали участие экс-президент Украины Леонид Кучма, посол России в Украине Михаил Зурабов, официальный представитель ОБСЕ в Украине Хайди Тальявини, а также представители самопровозглашенных ДНР и ЛНР Денис Пушилин и Владислав Дейнего.

По словам представителя ДНР Дениса Пушилина, участникам трехсторонней контактной группы передан проект протокола от так называемых ДНР и ЛНР, включающий комплекс мер по военному и политическому урегулированию конфликта на Донбассе.

"Стороны контактной группы взяли данный проект протокола и обещали дать ответ после перерыва", - приводит слова Пушилина "Донецкое агентство новостей".

Напомним, завтра в Минске ожидается встреча глав "нормандской четверки", участие в которой уже подтвердил Президент Франции Франсуа Олланд.

Президент Украины Петр Порошенко назвал завтрашнюю встречу "одним из последних шансов" достичь прекращения огня.

Ранее СМИ сообщали, что Россия готова подписать в Минске новое соглашение.
http://conflict.rbc.ua/rus/vstrecha-kon ... 2015221100

Pealkiri: VF lennuväge ootab ATO tsoonis ebameeldiv üllatus - UKR õhutõrje üksused saavad uue relvastuse
Авіацію Росії в зоні АТО чекає неприємний сюрприз, - волонтер
Зенитно-артиллерийские подразделения в зоне АТО переименовывают в зенитно-ракетные и доукомплектовывают ПЗРК для эффективного противостояния российскому вторжению.

Об этом написал депутат Запорожского городского совета и волонтер Денис Пятигорец на своей странице в Facebook.

"По москальскую самолетам в АТО. ППО-шники говорят, что видят небо очень хорошо и далеко за территорию Украины. Еще 3 месяца назад к ним приезжали умные дяди в Штацька и установили какие-то новые приблуды, так они видят даже" будущее "smile emoticon" , - написал он.

По словам Пятигорца силы АТО имеют все необходимое вооружение для того, чтобы противостоять российской агрессии.

"Сбивать самолеты тоже есть чем. Зенитно-артиллерийские подразделения переименовывают в зенитно-ракетные и доукомплектовывают ПЗРК. Учебные стрельбы идут полным ходом. Знаю на примере 14-й бригады. Самых установок и боекомплектов более, чем нужно. Так что авиацию Русне ждет хр * новый сюрприз в АТО ", - написал он.

Напомним, 19 января в так называемой ЛНР начали говорить о создании "военно-воздушных сил". Тогда в СНБО предположили, что таким образом террористы пытаются прикрыть возможно использование Россией авиации.

27 января подразделения Вооруженных сил Украины провели спецоперацию, в результате которой были уничтожены самолеты и боевые вертолеты боевиков.

Вчера, 10 февраля, полк "Азов" информировал, что Вооруженные силы Украины сбили штурмовик Су-25 ВВС РФ. Однако позже эту информацию опровергли в штабе антитеррористической операции.

http://ipress.ua/news/aviatsiyu_rosii_v ... 09592.html

Läti EU saadik (endine kaitseminister Artis Pabriks) tegi ettepaneku kinkida Putjale purustatud Dommbasstaani
Латвійський євродепутат порадив подарувати Путіну зруйнований Донбас
11.02.2015 11:29
Евродепутат от Латвии, экс-министр обороны страны Артис Пабрикс в один день отметился двумя нетипичными сообщениями в Twitter, призывающие «отдать Восточную Украину Путину».

Об этом пишет местное Делфи.

По информации издания твиты впоследствии так и не были удалены, а аккаунт продолжает функционировать, поэтому подозрений в том, что все действия хакеров, нет.

Первым в Twitter Пабрикс появилось сообщение на латышском языке, в котором говорилось о том, что «для Украинской нереальным было бы подарить Восточную Украину Путину - пусть платит за восстановление. В России не было бы причин продолжать войну ».

Практически сразу за этим Пабрикс опубликовал и английскую версию своей заметки, которая в дословном переводе звучит так: «Порошенко в Минске должен предложить Восточную Украину Путину в качестве подарка. Пусть Россия платит за эту катастрофу сама ».
http://socportal.info/2015/02/11/latvij ... onbas.html
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 15550
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.3

Postitus Postitas Fucs »

Kriku kirjutas: Üldiselt võib arvata, et Venemaa on olude sunnil vahetanud tankidega sisseveeremise strateegia (mille rakendamiseks pole lihtsalt enam jõudu) süstemaatilise plaani vastu tekitada "strateegilistes" piirkondades kõikmõeldavaid segadusi.
Ei usu, et on asendanud.
VF töötab jätkuvalt ja pidevalt erinevates suundades paralleelselt.
Jaanus2
Liige
Postitusi: 3818
Liitunud: 31 Mai, 2007 13:17
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.3

Postitus Postitas Jaanus2 »

Kui otseselt venesõbralikku valitsust ei saa (seda polegi nii kerge saada), siis ajab föderaliseerimine Putini jaoks asja ära küll. Mis see on, sellest on algusest peale juttu olnud ja praegugi ei ole midagi muutunud seisukohtades. Rahvavabariigid Ukraina koosseisus oma eriomase värdkorra ja -kommetega (Ukraina ei ütle siin midagi!), aga Ukraina ülal pidada. Esindatud ka Ukraina parlamendis, kus tähtsamad otsused peavad olema konsensuslikud ehk värdvabariikidel on sisuliselt vetoõigus. Kõik see raiutud Ukraina konstitutsiooni koos vene riigikeelega. Sellele plaanile tahetakse Lääne ja Ukraina heakskiitu, et ütleksid daa-daa-mää-mää. Siis ütleks Putin suuremeelselt - noh tore, leppisitegi oma opositsiooniga kokku, ma juba alguses soovitasin seda. Sellist Ukrainat võiks valitseda kasvõi Bandera ise, aga kuna ühtegi põhimõttelist Vene huve kahjustavat otsust vastu võtta ei saaks, siis oleks selline Ukraina nagu hunnik sülti - mõttetu amorfne mass. Keegi ei tahaks teda NATO-sse, Euroopa Liidust rääkimata. Putin tahab, et lepitaks kokku alistumises - Lucas kirjutas sellest eile Postimehes. Ainult alistumine sobib talle, mäng tema reeglite järgi.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 15550
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.3

Postitus Postitas Fucs »

Pealkiri: "Kasakate "Ataman" (Kozitsõn) nimetas Dommbasstaani ja Lugandat peldikuvabariikideks." 8)
Pikem UKR "Голоса Столицы" ajakirjaniku usutlus/nägemus olukorra teemal.
10:38
Донбас: «отаман» козаків назвав ДНР і ЛНР «туалетними республіками»
О последних военные и внутриполитические события в Луганской области в эфире радиостанции рассказала специальный корреспондент Голоса Столицы Надежда Чернуха.

Стрельба в Луганской области не прекращается. Под мощный обстрел снова попала Попасная. Сообщается, что огонь вели из Горловки. Информации о пострадавших на данный момент нет. Подробности радиостанция узнала у специального корреспондента Голоса Столицы Надежды Чернухи.

Какова ситуация в Попасной?

- На данный момент в Попасной относительно тихо. Вчера вечером сообщалось о стрельбе и залпы, но сегодня об этом информации нет.

Что происходит в Чернухино? Что известно о заключенных, которые покинули колонию?

- Судя по всему, они находятся либо в Антраците, то где-то в том районе. Что касается самой ситуации в Чернухино, то она критическая. В населенном пункте уже больше месяца проблемы со всеми коммуникации, обстрелы не прекращаются, постоянно идут перестрелки между ВСУ и силами ЛНР, жителей до сих пор не эвакуированы.

Силы ЛНР обстреляли Нижнее Теплое, разрушены дома. Какая там сейчас ситуация?

- Два дня назад Нижнее Теплое подвергся обстрелу, это Станично-Луганский район. Известно, что один из снарядов попал в дом председателя райсовета Юрия Золкина. Чудом никто не пострадал. Также пострадали два соседних дома. Были проблемы с коммуникациями, но на вчерашний день электричество наладили, с газом все было в порядке.

Еще горячие точки в области?

- Ночью обстрелу подверглась Счастье, попадание были в район местной больницы, пострадали три отделения. Ночью также были попадания в Новую Кондрашивку, там сгорели несколько гаражей, но информации о пострадавших не поступало. Постоянно идет стрельба в Бахмутском направлении - Крымское, Троицкое и другие населенные пункты.

Боец бригады «Восток», которая воюет на стороне самопровозглашенной ДНР, заявил, что в ЛНР идут внутренние разборки и передел власти. Кроме этого, появилось видеообращение Козицина, который поставил под сомнение существование ЛНР и ДНР. Что вы знаете об этом?

- Относительно Козицина, он сказал, что слишком рано заявили о провозглашении ЛНР и ДНР, потому те территории, которые заняты, составляют незначительную часть Луганской и Донецкой областей. Он окрестил это все «туалетными республиками». Его позиция по отношению к ЛНР и ДНР, по сути, не менялось: в течение достаточно длительного времени он выступал против их руководства. А что касается внутренних разборок, то это не секрет. Существует противостояние между ЛНР и группировками, которые ей не подчиняются, хотя таких группировок стало меньше. Также есть противоречия экономического характера.

Возобновление переговоров контактной группы в Минске зависит от готовности Киева согласиться на предложения ЛНР и ДНР. Кроме того, их представители подали проект протокола по урегулированию конфликта. Что это за протокол?

- Речь идет о военном и политическом урегулировании. Это линия разграничения, которая должна быть не сентябрьская, а за тем состоянием, в котором она сейчас находится. Это снятие экономической блокады и другие мероприятия. Дополнительную информацию о протоколе нет. Правда, в СМИ была информация о том, что достигнутые договоренности по поводу разоружения и разграничение - в ЛНР это опровергли. По их словам, подобных договоренностей не было.
http://newsradio.com.ua/2015_02_11/Donb ... kami-6165/
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 15550
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.3

Postitus Postitas Fucs »

UKR peastaap: UKR üksused vabastasid Peski
Генштаб: Силы АТО взяли под контроль Пески
11:44 Сегодня
Украинские военные освободили от боевиков населенный пункт Пески Донецкой области.

Об этом на брифинге заявил исполняющий обязанности спикера АТО Владислав Селезнев.

Он рассказал, что за мнившие сутки украинские военные освободили от террористов несколько населенных пунктов на Донбассе. В ходе наступательной операции, которая проходила вчера, силы АТО взяли под контроль Пески Донецкой области. Также украинские военнослужащие закрепились в районе населенных пунктов Опытное и Тененькое.

Кроме того, как сообщил Селезнев, силы АТО захватили ключевой перекресток в районе Донецкого аэропорта, что позволяет украинской артиллерии полностью держать территорию ДАП.

Напомним, что вчера в полке "Азов" сообщали о начале масштабной наступательной операции по всей линии фронта. По этому поводу секретарь Совета национальной безопасности и обороны Александр Турчинов заявил, что наступление на боевиков обеспечило надежную оборону Мариуполя.

http://telegraf.com.ua/ukraina/obshhest ... peski.html

Sektoris "M" (Mariupol) käib praegu lahing Sahanka pärast.
Под Мариуполем идет бой за Саханку
11 февраля, 11:47
На данный момент продолжаются бои за населенный пункт Саханка вблизи Мариуполя. Об этом сообщает полку спецназначения «Азов».

Кроме того, «азовцы» продолжают контролировать украинские территории, освобожденные вчера в результате наступательной операции.

Напомним, вчера полк спецназначения «Азов» начал наступательную операцию в Новоазовском направлении. В результате под контроль Украины перешли Павлополь, Коминтерново, Лебединское, Бердянское, Широкино и другие села.

http://www.mariupol.tv/news/war/mariupo ... hanku.html
Kasutaja avatar
Wots
Liige
Postitusi: 814
Liitunud: 21 Jaan, 2005 23:04
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.3

Postitus Postitas Wots »

Jaanus2 kirjutas:Kui otseselt venesõbralikku valitsust ei saa (seda polegi nii kerge saada), siis ajab föderaliseerimine Putini jaoks asja ära küll. Mis see on, sellest on algusest peale juttu olnud ja praegugi ei ole midagi muutunud seisukohtades. Rahvavabariigid Ukraina koosseisus oma eriomase värdkorra ja -kommetega (Ukraina ei ütle siin midagi!), aga Ukraina ülal pidada. Esindatud ka Ukraina parlamendis, kus tähtsamad otsused peavad olema konsensuslikud ehk värdvabariikidel on sisuliselt vetoõigus. Kõik see raiutud Ukraina konstitutsiooni koos vene riigikeelega. Sellele plaanile tahetakse Lääne ja Ukraina heakskiitu, et ütleksid daa-daa-mää-mää. Siis ütleks Putin suuremeelselt - noh tore, leppisitegi oma opositsiooniga kokku, ma juba alguses soovitasin seda. Sellist Ukrainat võiks valitseda kasvõi Bandera ise, aga kuna ühtegi põhimõttelist Vene huve kahjustavat otsust vastu võtta ei saaks, siis oleks selline Ukraina nagu hunnik sülti - mõttetu amorfne mass. Keegi ei tahaks teda NATO-sse, Euroopa Liidust rääkimata. Putin tahab, et lepitaks kokku alistumises - Lucas kirjutas sellest eile Postimehes. Ainult alistumine sobib talle, mäng tema reeglite järgi.
Usun, et Lääne Euroopa(mitte USA) oleks isegi selle lahendusega nõus kuna mõneks ajaks ju sõjategevus lakkaks . Mis sest, et hiljem tuleb hukkunuid kümneid tuhandeid .

Aga praegune Ukri valitsus ei saa seda "ahvatlevat" pakkumist ju vastu võtta - poliitiline enesetapp ja jälle rahvas Maidanil .
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36424
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.3

Postitus Postitas Kriku »

Jaanus2 kirjutas:Kui otseselt venesõbralikku valitsust ei saa (seda polegi nii kerge saada), siis ajab föderaliseerimine Putini jaoks asja ära küll. Mis see on, sellest on algusest peale juttu olnud ja praegugi ei ole midagi muutunud seisukohtades. Rahvavabariigid Ukraina koosseisus oma eriomase värdkorra ja -kommetega (Ukraina ei ütle siin midagi!), aga Ukraina ülal pidada. Esindatud ka Ukraina parlamendis, kus tähtsamad otsused peavad olema konsensuslikud ehk värdvabariikidel on sisuliselt vetoõigus. Kõik see raiutud Ukraina konstitutsiooni koos vene riigikeelega.
Jah, mudel oleks Bosnia-Hertsegoviina, milles keskvõim on igapidi amputeeritud. Ja muidugi ei jääks see nii, vaid oleks vaheaste Moskva kontrolli suurendamisel.
võhik
Liige
Postitusi: 1164
Liitunud: 09 Mai, 2014 19:13
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.3

Postitus Postitas võhik »

Mardikate ajakirjandus-kommentaatorid proovivad U. pealetungi Mariuopoli all pisendada-naeruvääristada.

See-selleks - aga üks väide neil - et bojevikud hoiavad vahvalt Širokinos kaitset.

Nojah - vähemalt eile (lisaks videole) olid Azovi poisid Širokinos - vähemalt ühe analüüsi (pilt-kaart) põhjal:


http://conflictreport.info/2015/02/10/t ... ghts-back/

Fucs kirjutas:võhik kirjutas:
Aga üks asi on huvitav - veel üleeile kõik rääkisid pataljon Azovist - nüüd aga kõik räägivad polk Azovist (kuigi Azov arvatavasti tea millal kinnitati polguks).



Ei, ei rääkinud kõik üleeile


Fucs

Mõistete täpsus on kindlasti oluline, aga mis teha kui mõnda asja tähele ei pane ja jätkad vanaviisi...

Õnneks pole ma üksi. Ei viitsi interneti statistikat teha (tõesti ei saa ütelda kõik, piirdun siis väitega enamus...).

Militaarneti enda otsing - kasutades märksõnu polk, Azov, pataljon, pat, pat. - näitab, et vaid Fucs on suutnud peaaegu - (mõne üksiku kiiruga tehtud näpukaga) järjekindlalt kasutada mõistet polk Azov (mitte pataljon Azov). Et vaid 5 militaarneti põhikasutajat on märganud Azovist polguks saamise lugu. Tõstaks esile näiteks kuido20 korrektsust.
Mina demineerija ei ole, võin ehk eksida mõistetes mitmel korral?....

Ahjaa - Donbass ja Dnepr (või Dnepr1?) olla ka polgud?
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 15550
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.3

Postitus Postitas Fucs »

Olukorrast Lugandas.
Gängarid üritavad tungida Popasnajasse ja annavad seal tuld GRAD-idest
Kõige "kuumemad" kohad on praegu Toškovka, Novotoškivka, Stšaste, Popasnaja, Stanitsa Luganskaja ja Tšernuhino.
Eile tümitasid gängarid GRAD-idest Toškivkat.
Москаль: Терористи намагаються увірватися у Попасну, по місту постійно б'ють "Градами"
11 лютого, 2015 11:45
За минувшие сутки контролируемая Украины территория Луганщины получила 43 обстрелов из оружия разного вида

Об этом говорится в сообщении пресс-службы главы Луганской ОГА Геннадия Москаля, передает Еспресо.TV.

Наиболее горячие точки - Тошковка, Новотошкивка, Счастье, Попасная, Станица Луганская, Чернухино.

Вчера около 22 часов ночи боевики из Кировска сделали залп из системы "Град" по с.Тошкивка. Снаряды взорвались на ул. Спортивной и Восточной, повреждены шесть жилых домов - на четырех полностью снесены крыши, на двух избиты фасады. Осколочные ранения получил местный житель, которого госпитализировали в Лисичанск.

Практически не прекращаются обстрелы Попасной. Боевики периодически совершают попытки ворваться в город, жилые кварталы постоянно обстреливаются из артиллерии и "Градов". Сегодня утром в Попасной погиб один мирный житель и ранены трое.

Треть города обесточена, 750 абонентов без газа, один из микрорайонов уже 10 дней без воды.

Несмотря на постоянные обстрелы, Попаснянская райгосадминистрация и другие государственные структуры (милиция, спасатели, железнодорожная больница, Госказначейство) продолжают работу. Силами РГА ежедневно проводится эвакуация мирных жителей. На сегодня из 22 тысяч жителей Попасной осталось около трех тысяч.

http://espreso.tv/news/2015/02/11/moska ... radamyquot
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36424
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.3

Postitus Postitas Kriku »

võhik kirjutas:Ahjaa - Donbass ja Dnepr (või Dnepr1?) olla ka polgud?
Siin on ikka üksuse suurusest ka jutt. "Azov" annabki juba polgu mõõdu välja, "Donbass" kindlasti mitte ja kuidas hinnata Dudajevi-nim. "pataljoni", on üldse omaette teema.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36424
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.3

Postitus Postitas Kriku »

Fucs kirjutas:
Kriku kirjutas: Üldiselt võib arvata, et Venemaa on olude sunnil vahetanud tankidega sisseveeremise strateegia (mille rakendamiseks pole lihtsalt enam jõudu) süstemaatilise plaani vastu tekitada "strateegilistes" piirkondades kõikmõeldavaid segadusi.
Ei usu, et on asendanud.
VF töötab jätkuvalt ja pidevalt erinevates suundades paralleelselt.
Ma mõtlesin, et nii ülbelt nagu Ungarisse, Tshehhoslovakkiasse või Afganistaani enam sisse ei veereta. Venemaa tegutseb oma lähiruumis nüüd umbes selliselt nagu NSVL külma sõja ajal Aafrikas (hea võrdlus ju tegelikult, kuidas ma varem selle peale ei tulnud...?). Ka Tshetsheenias tõi edu ussitamise strateegia, kui otsene sõjaline rünnak oli tagasi löödud. AINUKE VF invasiooni edulugu on Gruusia, aga esiteks oli seal ka "külmutatud konflikti" eskalatsioon ja teiseks on kogu episood mitmel põhjusel anomaalne.
Viimati muutis Kriku, 11 Veebr, 2015 12:13, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 15550
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.3

Postitus Postitas Fucs »

võhik kirjutas: Mina demineerija ei ole, võin ehk eksida mõistetes mitmel korral?....

Ahjaa - Donbass ja Dnepr (või Dnepr1?) olla ka polgud?
8)

Sama siin. Igasuguseid vigu tuleb kiirustades ka tahtmatult sisse.
+ üritan ikka ka õigest kirjakeelest kinni pidada nii palju kui õnnestub.
Vahel ei õnnestu ka :D

днепр-1 on alates 23.09.2014 polk
донбасс on minu teada endiselt pataljon, kuigi Sementsenko lubas septembris 2014, et see formeeritakse peagi polguks.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 15550
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.3

Postitus Postitas Fucs »

Российская бронетехника в Украине.КамАЗ-43269 «Выстрел» (БПМ-97).Луганск 10.02 / Ukraine News
https://www.youtube.com/watch?v=nzSdHI_gnOA

Ülevaade sellest isendist siin: http://opoccuu.com/bpm-97.htm

Kommentaariks sama video kohta.
Новые доказательства для Гааги: по Луганску ехала колонна российских «Выстрелов»

видеохостинге Ютюб размещен еще один видеоролик, доказывающий передвижение российской военной техники по территории Украины.

Видео было снято очевидцем в Луганске вчера. По дорогам оккупированного города передвигается колонна российской бронированной техники – «Выстрел» (БПМ-97), КамАз.

Сколько еще нужно предоставить доказательств незаангажированных свидетелей, которые постоянно появляются в Сети, чтобы российские власти признали свое откровенное вмешательство в военный конфликт на Востоке Украины и подтвердили спонсирование террористов оружием и военной техникой.

Хочется верить, что со временем все эти любительские съемки лягут в доказательную базу обвинительного приговора в Гааге, когда государство-агрессор будет отвечать перед мировой общественностью за все содеянное зло.

http://hronika.info/videonovosti/47443- ... video.html
HeiniR
Liige
Postitusi: 2017
Liitunud: 15 Juul, 2008 19:32
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.3

Postitus Postitas HeiniR »

87 gängarit läks samal ajal taevasse ja võtsid kaasa 42 ühikut tehnikat, s.h. 12 tanki, 14 reaktiivtulesüsteemi ja 16 soomusmasinat.
Mis ajast need raisad taevasse saavad? :twisted:
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 25 külalist