Mis Ukrainas toimub? vol.4

Sündmused, mis saavad ajalooks alles homme.
Suletud
Yks
Liige
Postitusi: 1915
Liitunud: 04 Juun, 2014 8:48

Mis Ukrainas toimub? vol.4

Postitus Postitas Yks »

Debaltsevos on vaikne... esialgu.
laikar
Liige
Postitusi: 1089
Liitunud: 28 Apr, 2014 9:48
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.3

Postitus Postitas laikar »

Kellel und ei ole, kl 1 öösel ja 5 hommikul on veel "sõprade" briifingud.
Martin Peeter
Liige
Postitusi: 4513
Liitunud: 18 Juul, 2014 20:49

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.3

Postitus Postitas Martin Peeter »

Terroristid olevat avanud tule Venemaa suunas

http://censor.net.ua/news/324722/terror ... tsentr_ato

Võib-olla ka valeinf. Ukrainlased kardavad mingit alatut nippi.

Minutipealt just vaherahu ei alga.

https://twitter.com/gnzh2/status/566718962856386560

Aga üldiselt säutsutakse, et on vaikne.
Dona nobis pacem!
soul
Liige
Postitusi: 2888
Liitunud: 12 Nov, 2005 22:59
Asukoht: Lõuna
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.3

Postitus Postitas soul »

Fjodorov Minski lepingust, piisab algusest kahe, kolme minuti kuulamisest.
https://www.youtube.com/watch?v=Y51pyebRse4

:shock:
https://www.youtube.com/watch?v=1TxvV6Nmfnk
Ополченцы Альфонсо (Колумбия/Испания) и Техас (Техас, США) из отряда «Суть времени» (бригада «Восток») разговаривают о войне на Донбассе, антифашизме, коммунизме, США и о будущем мира.
Kasutaja avatar
Rügaja
Liige
Postitusi: 712
Liitunud: 01 Dets, 2008 3:07
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.3

Postitus Postitas Rügaja »

Minutipealt just vaherahu ei alga.
Ukraina on meiega samas ajavööndis, samas Venemaa on tund eespool. Kuspoole mardikate Luganda ja Donbastan ajavööndi suhtes ka ennast paigutavad? Kui nad ainult Moskva aega tunnistavad, siis pidanuks neil vaikus olema juba kell 23.
Martään
Liige
Postitusi: 266
Liitunud: 10 Nov, 2004 16:40
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.3

Postitus Postitas Martään »

Värdvabariigid on Moskva ajas aga vaherahu on ikka samaaegne, s.t. Kiievi aja järgi keskööl.
AivarV
Liige
Postitusi: 65
Liitunud: 11 Okt, 2014 22:10
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.3

Postitus Postitas AivarV »

kaur3 kirjutas:Ajakirjanduslik uurimus Murmanski kandi VF kontraktikute saatmisest Ukraina suunas.

http://www.gazeta.ru/politics/2015/02/1 ... 8545.shtml

Vastaliste sõdurite lugu veidi lühendatud ja kohandatult meie keelde


SEAL HUKKUVAD VENELASED, TE PEATE NEID KAITSMA

Lepingulised sõdurid ühest VF sõjaväeosast sattusid konflikti juhtkonnaga, oletades, et neid võidakse saata Ukraina territooriumile. Venemaa Föderatsiooni presidendi juures asuva kodanikuühiskonna arengu ja inimõiguste nõukogu (edaspidi - SPTš) saatis päringu Kaitseministeeriumisse. Gazeta.Ru viis läbi uurimise ning selgitas välja väeosa numbri, võttis ühendust konflikti mõlema osapoolega ja sai zampoliidi esinemise salvestuse, millel ta motiveeris lepingulisi sõitmaks Donbassi. Zampoliit kinnitab salvestuse ehtsust, kuid kinnitab, et temast saadi valesti aru.
СПЧ liige Sergei Krivenko saatis VF Kaitseministeeriumisse järelepärimise ministri asetäitja Nikolai Pankovi nimele nõudmisega kontrollida informatsiooni selle kohta, et Murmanski oblasti lepingulisi justkui hoiatati võimalikust lahinguülesannete täitmisest Ukraina territooriumil.
Lepingulised 536-й отдельной береговой ракетно-артиллерийской бригады воинской части 10544 (kuidas iganes see eesti keeles täpselt kõlab?), paiknedes Murmanski oblastis, sattusid konflikti oma juhtkonnaga, saades teada võimalikust lähetusest Ukrainasse.
„Sõjaväelaste sõnade kohaselt räägiti neile lahinguülesannetest, mis on seotud piiriületusega. Kui nad küsisid põhjuste kohta, öeldi neile: „Kodumaad on vaja armastada, seal hukkuvad venelased, te peate neid kaitsma“, jutustab Gazeta.Ru-le SPTš-i liige Sergei Krivenko, olles hiljuti naasnud Murmanski komandeeringust.
Inimõiguste kaitsja sõnul ei ole sellised komandöri formuleeringud õiguslikuks aluseks VF vägede rakendamiseks piiri taga.
Gazeta.Ru-l õnnestus saada ühendust ühega sõjaväelastest, kes nõustus rääkima väljaandega, ise anonüümseks jäädes (Gazeta.Ru teab tema tõelist nime ja auastet).
Lepinguline sõjaväelane jutustas, et käesoleva aasta 28.jaanuaril kutsuti tema ja veel 58 sõjaväelast nõupidamisele juhtkonnaga. Seal sai teatavaks, et nad saadetakse sõjaväeossa Murmanski oblastisse Sputniku asulasse, kus paikneb 61. Eraldiseisev Kirkenesi Punalipuline Põhja Merejõudude Merejalaväe Brigaad (just selle väeosa tegemistest-toimetamistest saab lugeda I.Tomuski "Kuue kuuga tankistiks :) ).
Vestluskaaslase sõnul teatati neile eesseisvast saatmisest Rostovisse ja vihjati järgnevale suunamisele Donbassi. Kõikidele asjaga mittenõustujatele pakuti võimalus kirjutada raport erruminemise kohta. Selliseid osutus olevat kaheksa inimest.
Juba Sputnikus läbisid sõjaväelased tõsise lahingulise ettevalmistuse, sealhulgas laskmise ja eritehnika väljaõppega. Gazeta.Ru vestluskaaslane rõhutab, et temal ja tema kaaslastel puudus vajalik vormiriietus: „ Meid saadeti sinna suvevormis, ilma talveriietuseta. Mõtlesime, et oleme seal vähe aega ja varsti saadetakse Rostovisse“. Osa sõjaväelastest haigestus selle tõttu.
Peale selle vahetati neil ära sõjaväelised erialad, käskkirju selle kohta neile ei näidatud.

31.jaanuaril saabus Sputnikusse seoses sõdurite rahulolematusega sõjaväeosa nr 10544 zampolit alampolkovnik Vjatšeslav Okanev. Ta kutsus sõdurid jutuajamisele, kus kordas lugu oma alluvate Ukrainasse saatmise hädavajalikkusest. Gazeta.Ru käsutuses on salvestus Okanevi jutuajamisest lepingulistega pikkusega 1 tund 12 minutit.
„Te kõik täidate praegu õppe-lahinguülesannet. ... Te olete saadetud komandeeringusse, te saabusite siia, Sputnikusse, õppe-lahinguülesannete täitmiseks. Kui tuleb käsk, võite te edasi sõita komandeeringusse õppuste teostamiseks tundmatusse kohta“.
Tema sõnul võib komandeering olla suvalises sõjaväeringkonnas: „Võib tekkida vajadus teie paiskamiseks Ukraina piirile, sellest ma teile juba rääkisin, siis võivad seal juba vahetult tekkida ka lahinguülesanded, ja siis te hakkate täitma lahingukäsku. Praegusel hetkel huvitab teid käsu mittetäitmine. On olemas Kriminaalkoodeks, Konstitutsioon ja Sõjaväemäärustik, mis seda määratlevad. Niisiis, täitke käsud“.
Lepingulised pärivad veel olmeküsimuste ja soojade riiete probleemi kohta. Okanev lubab lahendada kõik olmelised küsimused. Samuti ütleb ta korduvalt lepingulistele, et kui keegi neist ei taha käsku täita, siis las kirjutab lahkumisraporti ja katkestab lepingu.
„Meile pole veel keegi sõda kuulutanud, miks me peame sõdima mingisuguse maa eest“, on nördinud üks lepingulistest.
„Meile öeldi kohe, et me sõidame Ukrainasse sõtta“, ütleb teine sõjaväelane.
„Proovin veel kord selgitada“, vastatakse sõduritele. „Te sõidate õppustele tundmatusse piirkonda. Kus need õppused läbi viiakse – see on juba teine küsimus. Toimuvad need õppused Brjanskis, Voroneži oblastis, Rostovi oblastis, võite jääda sinna. Ma ei välista, et on võimalus Donetski ja Luganski oblasti territooriumile minekut seal vahetu abi osutamiseks.
Jah, sõda keegi kellelegi ametlikult ei ole kuulutanud. Aga me peame aitama kõikide arusaamade kohaselt - inimliku, eetilise, sõjalise jne. Miks peame just nii? Sest te peate aru saama, et kui Ukraina lämmatab ära Donetski ja Luganski oblastid, siis legaliseeritakse kõik kuriteod, mis olid sooritatud Donetski ja Luganski oblastite territooriumidel nende lurjuste poolt. Seadustatakse kõik kuriteod, mida nad sooritasid; kas sa võid vaadata silma neile lastele, vanuritele, naistele ja öelda „jah, ma ei sõitnud teid kaitsma, sest mul on ükskõik, et teid tapeti, vägistati, rööviti, purustati teie kodud“.“
Lepinguliste küsimusele, aga kui nendega midagi juhtub, kes „vaatab silma sisse meie naistele ja lastele“ , vastab zampolit järgmist:
„Kui te ei taha kaitsta, kui nad suruvad maha Luganski ja Donetski... nad kasutasid praegu ära 20 aastat Venemaa lõhkumist ja tulid võimule. Edasine olukord viib selleni, et nad tulevad Stavropoli, Krasnodari kraisse, Rostovisse, Brjanskisse jne, kui te praegu ei lähe sinna ja ei kaitse inimesi seal, siis te ei suuda kaitsta inimesi siin,“ jätkab Okanev.
„Eelmisel korral ma ületasin õppustel piiri,“ räägib üks osalejatest. „Ma ei hakka ka teist korda keelduma. Kuid küsimus: kui minuga midagi juhtub, kas omaksed saavad kompensatsiooni või mitte? Ja eelmise komandeeringu eest pole makstud. Meid koos meie brigaadiga saadeti siia. Ma olin staabis eelmise merejalaväe pataljoni komandöri juures, meid pole nimekirjades, ma ei saa käsust väljavõtet komandeeringutasu makseks.“
„Jah, teil on õigus, ametlikult pole sõda kuulutatud, seal võib surma saada, jääda vigaseks, seadusandlikku baasi selles küsimuses meil sisuliselt pole,“ vastas zampolit ja läks üle geopoliitilisele faktorile. „Kuid te saate kõik suurepäraselt aru, et te pole seal üksi... Kui midagi juhtub, kinnitan ma teile, et teid ei unustata, omastele makstakse,“ („ei maksta“ - rahulolematute häälte koor). „Kuid ülalpool pole rumalad inimesed, praegu nad arvatavasti töötavad selle küsimuse kallal, et raha maksta. Edasi arendada seadusandlikku baasi selle kohta, et võtta vastu staatus sõjategevuses osaleja kohta, sotsiaalsed väljamaksed, rahalised, meditsiiniline teenindus.“
Võtab sõna järgmine sõjaväelane, keegi madrus Muravjov:
„Kui me siia jõudsime, ütles Sandžapov (väeosa komandöri asetäitja) , et me sõidame Rostovi oblastisse. Mina tulin piiri kaitsma, kordonisse, et mitte lasta üle igasuguseid lurjuseid, selja taga on ema, isa, kõik on arusaadav. Kuid Ukrainasse – nagu näha, olin naiivne, seda, et me läheme üle Ukraina piiri, saime teada siin, usaldusväärse informatsiooni. Ma ei öelnud, et alampolkovnik Sandžapov meid eksitas, võib olla, et ta kogemata eksis, kuigi suurepäraselt kõike teadis. Kuid kõik tehti nii, et seada meid fakti ette. ... Mulle on enne Sputnikust lahkumist vaja garantiid, et ma ei hakka piiri ületama, jään piirile, piiri valvama. Kes mulle annab sellise garantii?“
„Ma ei anna sulle sellist garantiid,“ vastab zampolit.
„Lubage selline küsimus,“ alustab teine lepinguline. „Eile-üleeile suhtlesin poistega, kes seal olid. Keegi ei sundinud neid piiri ületama. Anti lihtsalt käsk minna välja, kaasa neli salve, granaadid. „Läksime,“ räägivad, „sõidame-sõidame, tulevahetuse jäljed, pärast Kamazid. Väljusime sigarette küsima. Kus me asume, kus on Venemaa, kus? Vat nii, öeldakse, Lugansk on ümber nurga, siin on tee lennuväljale. Me olime šokis, et juba oleme seal. Mitte keegi ei hoiatanud. Kui me oleksime seal edasi läinud ja saanud Gradi tinavihma, oleks olnud lihtsalt hirmus.“
Salvestuse lõpus teeb zampolit ettepaneku mitte levitada informatsiooni väeosast väljaspool. Okanev tunnistab, et on tekkinud küsimused ja lubab need otsustada koos komandöri asetäitja Sandžapoviga.
Gazeta.Ru-l sai ühendust väeosa komandöri Juri Rjazantseviga, kelle peale lepingulised kaebasid. Tema teatas, et mitte kedagi Ukrainasse saata ei kavatsenud, lihtsalt ohvitserid komandeeriti kuuks ajaks merejalaväe 61.brigaadi, mille baasis moodustatakse taktikaline grupp.
„Praegu käib lepinguliste väljavalimine, kuid et grupp oleks tegutsemisvõimeline, komandeeriti sinna kuuks ajaks 40 lepingulist sõjaväelast. Lähemal ajal nende lõpeb komandeering ja nad pöörduvad tagasi. Ukrainasse saatmise kohta nii mina kui ka zampolit viisime läbi vestlused – mitte kuhugi te ei sõida, mitte mingisse Rostovi oblastisse, seda enam Ukrainasse. Kuid hirmul on suured silmad, keegi segab seal vett, keegi räägib kuulujutte, „naised saunas rääkisid,“ selgitas Rjazantsev.

Samuti õnnestus Gazeta.Ru-l saada ühendust väeosa zampoliidi Okaneviga. Küsimusele, kas toimus selline esinemine lepinguliste ees, vastas ta järgmist:
„Võimalik. Pigem ma rääkisin seda selles mõttes, et praegu Donetski ja Luganski oblastid formeerisid enda omakaitse jõud, mis nagu kaitseks meid. Sest kui nemad ei kaitse meid, meie aga ei osuta neile abi humanitaarkonvoide näol... sest ukrainlased teatasid ametlikult, et plaanivad pidada paraadi Sevastoopolis. Et nad kuu aja jooksul organiseerivad pealetungi Tšetšeenia suunal, aga seal on juba ka Rostovi oblast, Stavropol, Krasnodar, Brjanski oblast. Sisuliselt seisavad inimesed Donetski ja Luganski kaitsel, kaitsevad meie oblasteid, maid ja rajoone.
Kuid ma rääkisin teoreetiliselt,“ jätkab zampolit, „me oleme sõjaväelased, me peame olema valmis ükskõik mis ajahetkel täitma püstitatud ülesannet. Me maksame raha, me õpime ja oleme valmis kasutama relvi ettekirjutuse järgi, kuid vastavuses korraldustega. Ma olen kaugel mõttest, et kõrgem ülemjuhataja võtaks vastu otsuse Konstitutsiooni rikkudes. See, et nad kujutavad ette, et me kutsusime üles sinna sõitma, see on kontekstist välja rebimine. Mina loomulikult ei võinud rääkida, et nad oleksid võtnud puhkuse ja koos minuga sõitnuksid Donetskisse või Luganskisse.“

Pärast zampolit Okanevi visiiti sõdurite juurde lubati neil puhkepäevadel pöörduda tagasi koju, et võtta talvine vormiriietus. Pärast seda saabusid nad taas Sputnikusse ja praegu, ühe sõjaväelase abikaasa sõnul, asuvad kasarmus faktiliselt luku taga. Vaatamata sellele, et ta mees on haige, ei anta tema sõnul talle võimalust koju pääseda, kuigi seaduse järgi on tal selleks õigus.
Naine, toetudes mehe sõnadele, kinnitab, et väeosast nr 10544 saadetakse Sputnikusse juba mitmendat gruppi lepingulisi. Iga kord korratakse argumente vallandamise kohta. „Neid, kes keelduvad erru minemast, üritatakse ära koristada atesteerimise kaudu,“ väidab sõjaväelase sõbranna.
Gazeta.Ru andmetel võivad sarnased manöövrid toimuda ka teistes Murmanski oblastis dislotseeruvates väeosades.
Murmanski inimõiguslane Irina Paikatšjova kinnitab, et möödunud aastal toimus oblastis sarnane intsident. Endisele ajateenijale tehti tema sõnade järgi ettepanek sõlmida leping edasise teenistuse kohta koos võimaliku „komandeeringuga“ Ukrainasse. Selle eest lubati igasuguseid hüvesid – alates krediidist kuni järjekorravälise puhkuseni koos järgneva võimaliku üleviimisega „rahulikumasse“ väeossa.

Kaitseministeeriumi juhtkond eitab kategooriliselt igasuguseid süüdistusi osalemisest Ukraina konfliktis. Kaitseministeeriumi riigisekretär Nikolai Pankov avaldas Gazeta.Ru-le, et see pole esimene katse süüdistada VF sõjaväelasi saatmises sõdureid ja ohvitsere Ukrainasse. Tema sõnade järgi osutub hoolikamal analüüsil informatsioon iga kord valeks.
„Taolised avaldused om juba olnud, ma tegelesin nendega kogu suve, mitte ükski fakt ei leidnud kinnitust ja SPTš-s teatakse sellest. Praegu samuti loomulikult kõike kontrollime hoolikalt, kuid võin kinnitada, et Ukrainasse me pole mitte kedagi saatnud, ei saada ega hakka saatma,“ ütles Pankov.
Duuma kaitsekomitee liige Viktor Zavarzin arvab, et inimõiguslaste tegevust, kes on teatanud taolistest situatsioonidest, ei saa võtta tõsiselt, kuna see on katse kasutada kujunenud olukorda kellegi huvides.
„Ma ei kasutaks väljendit „viies kolonn“, kuid keegi kasutab seda oma huvides, keegi maksab peale, keegi teenib selles olukorras mingeid rahasid. Pole mingeid fakte. Noh, näidake käsku. See tühine kära peab lõppema. Me peame aktiivselt selle vastu tegutsema,“ teatab Zavarzin.
„Ma olen olukorraga kursis ja tean sada protsenti, et mitte keegi ametlikult mitte kedagi kuhugi ei saada, mitte kusagil ei seata rivvi, mitte kedagi ei käsita,“ jätkab Riigiduuma saadik. „On seisukoht, et kui inimene on vabastatud töölt või asub puhkusel, on tal õigus sõita kuhu tahes. Selliseid fakte on, et ohvitserid ja sõdurid sõidavad sinna ja osalevad. Ja selliseid fakte me ei varja.“

DNR-i mittehumanitaarabi koordinaator Aleksandr Žutškovski, kelle kaudu saabusid Donbassi „puhkusele“ sõja ajal tuhanded vabatahtlikud, selgitas Gazeta.Ru-le, et Donbassis peetakse „voentorgi“ (vahel ka „põhjatuule“) all silmas lepingulisi, kes saabuvad Donbassi organiseeritult, kuid vabatahtlikult:
„Reeglina saabuvad vene sõdurid ja ohvitserid Donbassi hea meelega, kuna on ideeliselt motiveeritud ja tahavad rakendada oma teadmiseid ja oskusi, aga mitte piinelda kasarmus,“ mõlgutab vatnik mõtteid.
Oma Facebooki lehel oletas Žutškovski, et intsidendid ajateenijatega, keda justkui sunnitaks alla kirjutama lepingut või lepingulistega, keda survestatakse kirjutama lahkumisavaldust, on seotud „kohalike liialdustega“.
„Ütleme, et keskusest laekus korraldus eraldada lähetuseks nii ja nii palju puhkajaid, aga regioonis nii palju vabatahtlikke ei leidunud; kohalikud staabimehed tahtsid kannuseid teenida ning plaani täitmiseks avaldati mõnedele ajateenijatele survet, ajakirjanikud nuhkisid selle välja ja läks lahti... Iseenesest, vene armees tegeletakse selle samaga, millega ka meie konflikti algusest saadik – lihtsalt aidatakse soovijatel organiseeritult jõuda rindele. Erinevused meie vabatahtlikest on selles, et puhkajatel on kaasa pakitud kõik hädavajalik töötamiseks „täie rauaga“.
Lepinguline sõjaväelane väeosast nr 10544, kes jutustas Gazeta.Ru-le probleemist väeosas, palub mitte tõlgendada oma tegevust kui argust: „Ma pole ninamees, kodumaad ma ei reetnud, siin on poisid, kes annavad oma elu kodumaa eest. Tuleb käsk kõrgemalt ülemjuhatajalt – siis lähevad kõik“, võtab sõjaväelane kindlalt vestluse kokku.
Scuall
Liige
Postitusi: 111
Liitunud: 05 Okt, 2007 1:11
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.3

Postitus Postitas Scuall »

Juba pasundatakse R24 pealt, kuidas ,,karistuspataljonid,, jätkavad rahumeelsete memmede ja taatide pihustamist algosadeks.
Kirs
Liige
Postitusi: 926
Liitunud: 21 Jaan, 2009 10:50
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.3

Postitus Postitas Kirs »

ATO ametlikult teatanud juba vaherahu rikkumisest.

Зафиксировано первое нарушение «режима тишины» ‒ в 00.25 позиции АТО обстреляли из минометов

воскресенье, 15 февраля 2015, 00:52 Зафиксировано первое нарушение режима прекращения огня, вступившего в силу с 00.00 15 февраля ‒ в 00.25 боевики террористических группировок обстреляли силы АТО из минометов.
Об этом сообщают в командовании АТО.
«Блокпост украинских военнослужащих в районе населенного пункта Золотое в 00.25 был обстрелян с территории, где дислоцируются так называемые “казачки”»,‒ заявили в командовании.
В связи с этимпредставитель Украины в Совместном контактном центре генерал-майор Александр Розмазнин обратился к ОБСЕ и представителю российской стороны генерал-майору Александру Вязникову для фиксации этого факта. Кроме того,он потребовал принять все меры для четкого соблюдения режима прекращения огня.
По информации ИА «Интерфакс» http://interfax.com.ua/news/general/250664.html
soul
Liige
Postitusi: 2888
Liitunud: 12 Nov, 2005 22:59
Asukoht: Lõuna
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.3

Postitus Postitas soul »

Illarionov analüüsib Minsk 1 ja 2.
http://aillarionov.livejournal.com/788744.html

Mardikad tunnistavad, et Debaltsevo all annavad nad tuld edasi. Kuidas U pool käitub, laseb ennast tümitada?
http://ria.ru/world/20150215/1047756287.html
По словам представителя Минобороны ДНР, в два часа ночи остатки группировки окруженных украинских силовиков в Дебальцево открыли артиллерийский и минометный огонь по позициям ДНР и ЛНР.

"Подразделения ДНР в целях недопущения гибели мирного населения ведут точечный огонь по огневым средствам соперника", — сказал Басурин.
В Генштабе пояснили, когда силам АТО разрешат открывать огонь
http://www.pravda.com.ua/rus/news/2015/02/15/7058608/
Kasutaja avatar
MMX
Liige
Postitusi: 676
Liitunud: 14 Juun, 2014 13:50
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.4

Postitus Postitas MMX »

Pilt
Иван, доброволец

В месяц платят 150 тыс. рублей [2017 EUR], на передовой 60–70 в неделю [807 - 941 EUR].

Я там был последние два месяца, всё обещали заплатить, но получилось, что в этот раз неудачно съездил: денег так и не выплатили пока, и жертв очень много. Под конец уже жена деньги на сигареты высылала, бывшая.
Кормят там паршиво – слипшиеся макароны. Зато водку хорошую за 120 рублей всегда можно достать. Чтобы на билет до дома заработать, я два дня знакомого охранником в клубе подменял – в Москве перекантовывался. Сейчас вот на Новый год еду к родителям, а потом обратно. Теперь-то уж точно заплатят, я знаю, у меня там много ребят знакомых.
А чего не ехать? Туда уже пол-России катается. Если погибнем, гроб отправят домой. Может, деньги еще заработанные переведут родным, если не разворуют. Жертв вообще очень много. К нам вот недавно прислали 17 новеньких, через неделю 11 убиты, четверо ранены – ну в среднем как-то так и получается.

Украинцы они чего не наступают на ополченцев? Там русская армия на границе стоит.. Знают, что если ополченцев передавят, то воевать будут уже с ней. Мы, добровольцы, так понимаем, что Россия сейчас там выдаст людям паспорта, а потом присоединит эти территории.

http://thequestion.ru/cards/view/54b636 ... 3f74a9496e
Raubritter
Liige
Postitusi: 328
Liitunud: 03 Mai, 2014 21:01
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.4

Postitus Postitas Raubritter »

Ongi vol. 4 krt...
Oleks olnud ilus lootus, et vaherahuga lõppes 3 ja neljandat polegi enam vaja aga njah...

Ma arvan et USA on küllalt tark, et kui peaks tulema võimalus Vova välja vahetada, sikutaks nad sinna raha abil mõne marioneti. Venemaal tõmbavad kange igasuguse võimuvaakumi tekkides ikkagi ärikad (vt. 90-dad), ja neil on ideoloogiast ükspuha, kuni see ei sega äri. Putja oma tänaseks segab, seega poleks neil midagi selle vastu, kui võimule saaks veidi demokraatlikum säga. Võib-olla sebitaks selline, kes vahel küll rusikat vehiks pribaltika suunas, et need ikka tolmu NATO jms raamitud lepingute klaasilt ära pühiks ja läänest kõvast kinni hoiaks või USAst maha kantud soomukid ära ostaks, aga kindlasti mitte nii hull kui Putin.

Aga vova vahetamine tundub olevat veel metsade ja mägede taga. Ja kui keegi peakski ta metsa viima, teevad seda ilmselt omad, mitte JSOC
"Venemaa on tanklakett, mis mängib riiki." -John McCain
degrass
Uudistaja
Postitusi: 9
Liitunud: 22 Jaan, 2009 21:59
Asukoht: Berlin
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.4

Postitus Postitas degrass »

Putin nõudis tuhandete sõdurite allaandmist

Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS, 15.02.2015) kirjutab, et Minski üks peamiseid läbirääkimise teemasid oli Debaltsevos toimuv. Putin olevat nõudnud seal paiknevate Ukraina sõdurite allaandmist, seades selle vaherahu tingimuseks. Poroshenko nimetavat neid nõudmisi vastuvõetamatuteks (ta ei anna linna kunagi ära). Alles siis, kui Frau Merkeli kannatus oli katkemas ja ta lahkumisega ähvardas olevat Putin nõustunud, kuid tingimusel, et vaherahu hakkab kehtima ööl vastu pühapäeva.
Ein Bericht der F.A.S. offenbart das Gezerre hinter den Kulissen von Minsk: Als Bedingung für die Feuerpause forderte Putin die Kapitulation der ukrainischen Regierungstruppen in der umkämpften Stadt Debalzewe. Merkel drohte mit dem Abbruch der Gespräche.

...
Der russische Präsident Wladimir Putin wollte erst über einen Waffenstillstand verhandeln, wenn zuvor die ukrainischen Soldaten bei Debalzewe kapituliert hätten, berichtet die Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (F.A.S.).

...
Poroschenko sagte, die Bedingung Putins sei völlig inakzeptabel. Niemals werde er Debalzewe übergeben.

...
Erst als Merkel die Geduld verlor und mit ihrer Abreise drohte, lenkten Putin und die Separatistenführer ein - allerdings nur unter der Bedingung, dass die Waffenruhe erst in der Nacht von Samstag auf Sonntag beginne.
Palun kustutada, juhul kui siit juba läbi käinud
Viimati muutis degrass, 15 Veebr, 2015 9:55, muudetud 1 kord kokku.
mumuu
Liige
Postitusi: 483
Liitunud: 29 Aug, 2014 20:44
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.4

Postitus Postitas mumuu »

Kas kellegil on mingit pilti mis seisus see Debaltseve siis "külmus" või "jahtus" ... mingi varustustee sinna piirkonda on/ei ole, lahing käib / ei käi? Vene keel kehvakene, muus keeles pole vist üldse mingit infot võtta - loodan siinse foorumi ekspertidele ;)
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19204
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.4

Postitus Postitas ruger »

Donbassi pataljoniülem Sementsenko räägib haavatasaamisest ja oma arusaamisest vaherahust.
Sisuliselt oli tegu atendaadikatsega, kus teati keda oodatakse.
https://www.youtube.com/watch?v=8kF0_HcJmes
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Aivark123 ja 10 külalist