Nemtsov ERI

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
Lemet
Liige
Postitusi: 19914
Liitunud: 12 Apr, 2006 15:49
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.4

Postitus Postitas Lemet »

Kuidas see tähendamissõna märtritest ja nende verest väetisena nüüd kõlaski...? Ka Savtšenko kohta oli eile uudiseid, et on surnud. Mis küll hiljem vene organite poolt ümber lükati väitega, et ukrainlanna olla vaata et suurepärase tervise juures peale 70-päevast nälgimist. Nagu täheldasid eile mitmed tegelased, tähendaks Savtšenko surm Ukrainas temanimelisi tänavaid, väljakuid, laevu, preemiaid jpms, mis põlistaksid rahva teadvuses selle sõja ja oleks üldiselt vene riigile viimane, mida pikema tuleviku perspektiivis soovida
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
laikar
Liige
Postitusi: 1089
Liitunud: 28 Apr, 2014 9:48
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.4

Postitus Postitas laikar »

Lemet kirjutas:Kuidas see tähendamissõna märtritest ja nende verest väetisena nüüd kõlaski...? Ka Savtšenko kohta oli eile uudiseid, et on surnud.
Nad ei anna isegi Poola presidendi lennuki rususid tagasi (täna tundub toona juhtunu täiesti ühemõtteline Katõn 2 olevat), mis siis veel elavast inimesest rääkida.
Nad võivad midagi anda, aga mitte kunagi midagi tagasi anda. Sellised need moskalid juba kord on.
kaugeltuuriv
Liige
Postitusi: 7191
Liitunud: 13 Sept, 2011 17:35
Kontakt:

Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Nemtsov oli üks vähestest opositsiooni kanditaatidest,keda lääs ja kohalik vähene vene opositsioon tõsisemalt tunnistas mingi siduva isikuna,kellega suheldi.
Seega Kreml raius mehe maha,sest erinevalt Navalnõist oli mees teadlik asjadest Kremli võimukoridorides ja teda ei saadud ka kottida nagu tehakse Navalnõiga,mingite väljamõeldud süüdistuse alusel.
Ma arvan,et just Nemtsovi sidemed finatsrinkondadega,mis andis talle ligipääsu tegelikule rahanduslikule seisule Vene riigis(mees oli ju puhtal kujul tehnokraat,kes omal ajal töötades Putini alluvuses peaministrina,tegi võimalikuks rahandusliku taastumise Venemaal) oli see,mis käis Kremlile pinda.Olukorra edasisel teravnemisel,oleks Nemtsovil,just see info olnud trumpkaart.
Et atendaat tehti läbi tiheda FSB jälgimismüüri,näitab asja tagant ikka väga suuri Putja sõprade kõrvu.
Tegelikult tappis Putja kaks kärbest ühe hoobiga ja see teine kärbes on hirm,tehti ikka väga jõhkralt selgeks ,kes on Kremlis peremees.
Ei ole kahtlust,et see oli vihje,nii Kasjanovile,kui ka Navalnõile.
Kasparovit pean rohkem showmeheks,kes pealegi elab juba pikemat aega läänes,näiteks on ta selle norrakast malemaailmameistri ametlik treener ja selle tõttu palju siin Norras.
Viimati muutis kaugeltuuriv, 28 Veebr, 2015 11:58, muudetud 1 kord kokku.
kaugeltuuriv
Liige
Postitusi: 7191
Liitunud: 13 Sept, 2011 17:35
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.4

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Tegin väikese vea ennist,Nemtsov oli Jeltsini alluvuses.
41Degree
Liige
Postitusi: 120
Liitunud: 16 Veebr, 2013 21:30
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas 41Degree »

Otto K kirjutas:Julgen arvata, et Nemtsovi matustel on viisakam seltskond kui 9. mail Punasel väljakul.... ja Vova-st astutakse ka Nemtsovi matustel üle..... ta ei ole isegi siseriiklikult enam autoriteet... Kukk mis kukk.... võtku oma karuke, lavrovike, tsurkinike, ja ostku endale saar... Nagu venelased ütlevad.... tõmmaku nahui!!!
Ma loodan väga, et sul on õigus, kuid pigem kardan, et ei ole... Küsimus on selles, et jah, Vova läks täispangale, kuid kuidaspidi šansid olid? Ma pelgan seda, et need on pigem Vova kasuks, st lühemas perspektiivis ehk kuni Nemtsovi matusteni ja natuke edasi tekib välja tulejaid rohkem, kuid pikemas perspektiivis pole sellist asjalikku eestkõnelejat nii lihtne leida. Ma loodan, et ma oma pessimismuses eksin.

ERRis avaldatud kahe arvamuse ja ajaloo vahel on huvitav paralleel: Mihkelson võrdles öist sündmust Kirovi tapmisega aastal 1934. Eile lõuna ajal ehk u. 12h enne Nemtsovi mahalaskmist arvas Karmo Tüür, et Venemaa valmistub suureks sõjaks ning on selleks valmis umbes aastal 2020. Kirovi mahalaskmisest oli II MS-ni 4 aastat ja üheksa kuud, aastani 2020 on 4 aastat ja 10 kuud... See kõik aga toob mind ringiga tagasi hoopiski sanktsioonide juurde: tuleb arvestada sellega, kes meie vastas on ning ka vastavalt tegutseda, mitte asuda esimese juhusliku positiivse nähtuse peale kiitma, et "nüüd on kõik korras".
kaugeltuuriv
Liige
Postitusi: 7191
Liitunud: 13 Sept, 2011 17:35
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.4

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

http://inforesist.org/svidetelem-ubijst ... durickaya/
Nemtsovi olla hakatud ähvardama juba mitme kuu eest anonüümselt sotsiaalvõrgustikus.
Ma arvan,et Kreml hakkab mängima sama mängu nagu selle ajakirjanikuga tehti,kelle ka mõrvasid Kremli poolt palgatud tsetseenid,kuna temal oli vist materjalid koos selle teise Tsetseeni sõja kohta.Uurimist venitati mitu aastat ja lõpuks vist anti kohtu alla isikud,kes otseselt ju päästikule ei vajutanudki,nii,et siiani käib see kohturalli ikka edasi.
Sama ka siin,kindlasti hakatakse suruma seda armukadeduse versiooni Kremli poolt,oli ju neil teada Netsovi võimalikud naissuhted.Ja seda on kerge ka ühiskonna arvamusele kaela määrida.Et Kreml oli närvis võimaliku Nemtsovi kõne peale,mida viimane 1 märtsil miitingul plaanis,näitab kiire läbiotsimine Nemtsovi korteris.Ju siis kardeti,et mehel on suuremat infot riigi tegeliku rahandus ja majandus situatsiooni kohta.Võimalik,et otsiti ka isikute nimesid,kes sellist infot Nemtsovile andsid.
Lemet
Liige
Postitusi: 19914
Liitunud: 12 Apr, 2006 15:49
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Lemet »

Hea tõdemus Kommersandi poliitvaatlejalt...
Пробка на МКАД. Такси. Я читаю книжку, таксист слушает радио. По радио два политолога спорят о майдане-антимайдане, начнется в России, или не начнется, и, если да, то когда.

Вдруг таксист, суровый молчаливый дядька лет пятидесяти пяти с внешностью дальнобойщика, глядя сквозь лобовое стекло и тонны еле ползущего впереди грязного металла, выключает радио и завершает дискуссию:

"В России всё начинается только тогда, когда всё заканчивается".

"А что "всё" должно закончиться?" - интересуюсь я и получаю еще один афоризм:

"Жратва, курево, а потом терпение"
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
kaugeltuuriv
Liige
Postitusi: 7191
Liitunud: 13 Sept, 2011 17:35
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Ajaloolised paraleelid on siin lausa ilmsed.Kirov oletatvasti teadis palju Stalini manipulatsioonidest.Nägin kunagi tuubis vene dokumentaali sellest mõrvast,seal mainiti isegi võimalust,et Kirovil olla olnud piisav seljatagune,et Stalin maha lüüa sõjaväe abiga ning preventatiivse meetmena tegi Stalin mõrva ära.
Väidetavalt nüüdki tahtis Nemtsov 1 märtsil pidada seal miitingul kõne,kus detailselt avalikustanud Ukraina sõja tagamaad.
Kõige selle taustaks on meeletu militariseerimine nagu juhtus Stalini ajal.
Puudu on vaid üks mari tordil ja see on Hitleri taoline poliitik ,keda omalajal ju ka NSVL salaja toetas,lubades kasutada enda poligoone ohvitseride väljaõppeks,odava toormega jne,jne.
Mingeid pingutusi nad teevad,ohtlikum neist vast see La Pen aga usun,et see asi läheb neil seal susisema,prantslased ei ole sakslaste natuuriga,rohkem o la la mentaliteet.
Selles mõttes tuleks rohkem Saksamaal silma peal hoida,kellele selles riigis Venemaa panustab.
Et aga Venemaa plaanib suuremat sõda,see on järjest ilmsem ja ilmsem,eriti selles valguses,et Nemtsov just kutsus kokku miitingu,et rääkida sõjast Ukrainaga.
soul
Liige
Postitusi: 2888
Liitunud: 12 Nov, 2005 22:59
Asukoht: Lõuna
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas soul »

Otsepilt mõrvapaigalt, rahvast ja lilletoojaid on palju.
https://www.youtube.com/watch?v=PzflxyZ ... e=youtu.be
Manused
Фоторобот убийц Немцова.jpg
Фоторобот убийц Немцова.jpg (12.43 KiB) Vaadatud 3899 korda
Два лица, две России.jpg
Два лица, две России.jpg (25.29 KiB) Vaadatud 3899 korda
Viimati muutis soul, 28 Veebr, 2015 13:01, muudetud 1 kord kokku.
tympsa
Liige
Postitusi: 1432
Liitunud: 14 Mär, 2013 14:00
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas tympsa »

Tule taevas appi, inimesed ei tunne üldse ajalugu ?! No mida ühist oli Kirovil ning Nemtsovil ? Absoluutselt mitte midagi, v.a. see, et mõlemad olid meesterahvad ja et mõlemad tapeti.

Kirov oli fanaatiline ja eriti ustav stalinist. Kui Leningradi bolshevikud kaebasid tema peale, et tal oli enne revolutsiooni olnud suhted kodanliku pressiga, siis astus Stalin tema kaitseks välja ja hoopis kaebajad lasti kohalt lahti .Poliitbüroos oli ta vähemõjukas ja ei viitsinud seal isegi kohal käia . Mingit olulist konkurenti Stalinile temast polnud nagu tagantjärgi linnalegendid on tahtnud kujutada. Ja "demokraatlikku alternatiivi" temast teha on eriti tobe. Kirov oli vägagi jälk mõrvar,õigeusu preestrite hukkaja ja karm parteivastaste represseerija.

Ja muide, Nemtsov Venemaal antud hetkel oli veel marginaalsem poliitiline jõud kui Kirov tollal .Tema hiilgeajad jäid Jeltsini perioodi, alates sealt aina allakäik.
Kasutaja avatar
MMX
Liige
Postitusi: 676
Liitunud: 14 Juun, 2014 13:50
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas MMX »

Milov sellest, et Nemtsovi tapmise taga on riigivõim - ühe endise eriteenistuse mehe kommentaar:

Objektiivsed asjaolud:

- vahetu tunnistaja jäeti ellu,

- tapmine toimus alal kus kogu tegevus on videosalvestatud ja kontrollitud,

- tapmine toimus pärast seda kui Nemtsov oli lõpetanud õhtusöögi kohvikus, st mitte keegi ei saanud ette teada kuna ta kohvikust lahkub ja kuhu suundub. See aga tähendab, et tapjate masin pidi olema läheduses pikemat aega, territooriumil, mis on julgeoleku poolt kontrollitav.

- tapjad olid kõrgetasemelised profid - otsustades laskude täpsuse järgi (süda, kopsud, pea) - ja teadsid territooriumi kontrolli olemasolust kindlasti. St proffide jaoks oli ilmselge, et nad avastatakse. Nad kas tegutsesid teadlikult nii nahaalselt või olid kindlad oma karistamatuses.

Peamine argument - vähem kui 48 tundi enne suurt opositsiooni aktsiooni, mille pärast võimud olid küllalt närvis, pidi Nemtsovil suure tõenäosusega "saba taga olema". Nii profid tapjad oleks pidanud arvestama võimalusega, et nad satuvad Nemtsovi jälitajate/jälgijate otsa. Mis motiivid ka tapmisel polnud, oleks parem jätta tapmine rahulikumale ajale [ja teha see üksidasemas kohas - MMX].

Kuna tapjad midagi ei kartnud ja tegutsesid nahaalselt, siis saab järelus olla ainult üks.

Pilt
https://twitter.com/VVP2_0
ekacariya
Liige
Postitusi: 253
Liitunud: 21 Aug, 2011 12:24
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas ekacariya »

soul kirjutas:Otsepilt mõrvapaigalt, rahvast ja lilletoojaid on palju.
https://www.youtube.com/watch?v=PzflxyZ ... e=youtu.be
Kui sealt ülekande alt plusside ja miinuste suhet vaadata, siis tundub et enamik venelasi rõõmustab juhtunu üle...
xcad
Liige
Postitusi: 97
Liitunud: 04 Jaan, 2014 22:53

Re: Mis Ukrainas toimub? vol.4

Postitus Postitas xcad »

Mis Nemtsovi puutub siis venemaalastel ja sealse eluga kursis oliatel on teada kes ta tapmise lubas ja tellis. Väiksemate kohaliku tähtsusega tegelaste "kasti löömiseks" on vaja kohaliku FSB ülema luba, sellise tähtsusega isiku korral on vaja luba küsida "kõige kõrgemalt": antud juhul loa väljastaja ja tellija on samad. Samuti Politkovskaja, Estemirova, Magnitski j.n.e. Venemaal on elu täitsa pekkis... isegi jossi ajal oli mingi näiline "õigus", "kohus" ja vahel isegi mõisteti õigeks! Nüüd aga on 100% maffiariik mitte nagu Ristiisas Don Corleone impeerium vaid rohkem mingi aafrika gängi moodi. Ju venelased seda väärivad ja vatnikutele on see parim mida oskavad unistada.
Prantsusmaa ajalehe toimetuse juhtumis on paista kadõrovi kõrvad.....olla kelkinud. See usutaganeja ja värd inimnahas aga ilma peremehe loata ei tee midagi. Suures osas maailma jamadest ei ole süüdi mitte ameerika vaid venemaa ja v.v.putin isiklikult.
Kasutaja avatar
MMX
Liige
Postitusi: 676
Liitunud: 14 Juun, 2014 13:50
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas MMX »

Tutvus mõne mehega võib olla surmav.
Pilt
kaugeltuuriv
Liige
Postitusi: 7191
Liitunud: 13 Sept, 2011 17:35
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Juba hakkavad Kremli kanalid masseerima islamiäärmuse varianti,et olla teine saanud peale selle Pariisi tulistamist islamistidelt ähvardusi.
Kas hakkavad neil variandid otsa paremad lõppema või ei olegi neil mullivariante eriti varrukast võtta.
Financial Times sõnul tegi Nemtsov hetkel ettekannet Vene vägede osalusest Ukraina sõjas,ju siis sadi aru,et mehel on konkreetsed tunnistajate ütlused ja faktid ning mees saadab need ka Lääne ajakirjandusse,miks mitte sellesse samasse lehte.
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/v ... d=70902555
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 13 külalist