Venemaa majandus ja sanktsioonid I

Kõik käimasolevast sõjast
Suletud
Kasutaja avatar
Otto K
Liige
Postitusi: 2364
Liitunud: 07 Juul, 2014 19:43
Asukoht: Tartumaa
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Otto K »

Nii ilus kokkuvõtlik filmikene vene valitseja, päikesejumal / vene alade tagasitooja Vova I, valikutest.
Ei ole filmitud mõttetute kohtade haiglaid.... Eestis on üks linn videos mainitud linnadest suurem.
https://www.youtube.com/watch?v=pHBzZisIuGs

EDIT

Paljude lemmik Demura arvab (ca 3 nädalat tagasi), et Lääs on ennast igati tagasi hoidnud ja õieti käitunud..... sest ei ole selge, kelle kätte sattuvad tuumarelvad.... vahet pole, et kas need kopsikud lendavad või ei lenda. Lääs lihtsalt pigistab, vaikselt. Ja nüüd ei ole enam küsimus selles, et kas Vova taganeb Donbassist.... hetkel on päevakorral (diplomaatilistes kanalitest) ka Krimmi tagastamine. Sanktsioonid võetakse maha alles siis!!!
Ja vähetähtis ei ole see, et on alustatud 3 kohtuasja reparatsioonide osas, rahvusvahelises kohtus. Ja seda mitte U poolt.
Demura nimetab Mariupoli tulistamist ja seal hukkunud eraisikuid Malaisia lennuk vol. 2-ks.
https://www.youtube.com/watch?v=a4lelP3R6oQ

EDIT

Mulle isiklikult tundub, et venemaale tuleb see 2016 jalka MM alles jätta..... Miks? Sest venelased, vabandust, Vova I "oskab" igasuguseid suuri üritusi korraldada nii, et nende maksumus ületab eelmiste 4 samalaadse ürituse korraldamise kulud. Ja point on selles, et 90% sellest "korraldamisele kulunud rahast nihverdavad need "korraldajad" EU-sse ja USA-sse..... et seal majandust turgutada :mrgreen:
Viimasel hetkel tuleks venemaalt korraldamisõigus ära võtta... ja anda Saksamaale. Seal on staadione, hotelle ja muud infrat. Ja tuleks väga ilus MM.

Ja venelastele jääb muidugi võimalus nendel staadionitel korraldada Ühtse Venemaa miitinguid ning ka Nashide kokkusaamisi.... Vabandust, unustasin. Nashide "projekt" on suletud.....
feuerwerk
Liige
Postitusi: 180
Liitunud: 05 Dets, 2014 13:32
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas feuerwerk »

Otto K kirjutas:Ei tea ajaloost, et kui tavapärane see on.... pigem vist ei ole.
Gazprom lükkas 10 päeva edasi oma 2015 majandusaasta audiitori valimise, sest nagu ma aru saan siis ei ole pakkujad jõudnud / saanud oma pakkumist teha kuna ... puudub panga garantii.
Eelmisel aastal oli hinnaks 318+ miljonit rubla (rubla oli siis 32? hind siis 10 milkut USD?).
Kas tõesti ei usu audiitorid, et aastal 2016 kui hakatakse auditeerima aastat 2015.... ei pruugi Gazprommil olla vaba raha ca 10 miljonit USD!!!???
Väike parandus, tegelikult on viidatud artiklis öeldud, et mitte kõik audiitorfirmad ei suutnud pakkumistähtajaks endale pangarantiid leida. See on suuremahuliste pakkumiste puhul (eriti näiteks just ehituses) tavaline, et pakkuja peab oma pakkumise kinnituseks ka lisama pangagarantii.
feuerwerk
Liige
Postitusi: 180
Liitunud: 05 Dets, 2014 13:32
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas feuerwerk »

Kuidas mõjub rahahulga vähenemine/suurenemine majandusele.
Et lihtsalt ära seletada rahapakkumise tähtsust, panen siia alustuseks vana anekdoodi:

Ühel kenal pilvisel pärastlõunal ühes kenas väikeses linnakeses. Ajad on halvad, igaühel on võlad kaelas, kõik elavad laenude peal.
Just sellisel pärastlõunal sõidab rikas turist oma autoga läbi linna, peatub tagasihoidliku väikese puhta hotelli ees ja läheb sisse. Paneb vastuvõtus 100 eurot peremehe ette letile ja ütleb, et soovib meeleldi tube vaadata. Võib-olla veedab seal ühe öö, kui leiab sobiva.
Peremees annab talle mitmeid võtmeid erinevate hinnaklassi tubade jaoks ja palub külalisel minna ise tube vaatama. Kui külaline on trepist üles läinud, võtab aga peremees 100-eurose rahatähe, tormab ülepeakaela kõrvalmajja ja maksab arve võlgu võetud lihakraami eest. Lihapoe omanik võtab 100 eurot ja sõidab viivitamatult seakasvataja poole. Talunik saab 100 eurot, keerutab seda näpuvahel ja läheb maksab võla oma naabrile, kelle käest ta on loomatoitu võlgu saanud. See läheb rahaga kohe oma kütusearvet maksma. Saanud raha, tõttab tanklaomanik kõrtsi ja maksab kõrtsmikule oma kõrtsivõlad. Kõrtsmik poetab aga saadud rahatähe kurvale lõbutüdrukule, kes tülpinult konutab laua taga. Ka temal on rasked ajad ja ta on pidanud osutama kõrtsmikule võlgu teeneid, millest me täpsemalt ei räägi. Lõbutüdruk lippab seepeale kähku hotelli ja maksab ära arved toa eest, mida ta vahetevahel kasutab. Hotellipidaja ees lebab nüüd jälle 100 eurot. Rikas härra ei ole selle vahepealseid seiklusi märganud. Nüüd tulebki ta aga parajasti alla. Ta ütleb, et ükski tuba talle ei meeldinud, võtab oma 100 eurot ja lahkub.
Olgu kuidas on, ent kõik on oma arved tasunud ja võlgadest vabad.


Nüüd lõik Vedomostist:
В ближайшие кварталы при сохранении статус-кво ситуация в экономике продолжит ухудшаться. Во II–III кварталах 2015 г. ВВП может упасть на 5–7%, обрабатывающая промышленность – на 10–13%. Высокие процентные ставки и растущие тарифы делают нерентабельными инвестиции в России. Они могут снизиться на 12–13%, а если не произойдет снижения процентных ставок и разблокировки внутреннего рынка долга, то вдвое сильнее. Ситуация усугубляется необходимостью погашения и рефинансирования $130 млрд внешних займов, чистым оттоком за рубеж $110–130 млрд, сжатием профицита счета текущих операций с 3 до 1–1,5% ВВП. Реальное денежное предложение даже при консервативном прогнозе инфляции (15%) в лучшем случае сократится на 5–6 трлн руб. (17–20%), а в худшем (если не будет решена проблема замещения внешнего кредита внутренним) – на 9–11 трлн руб. (32–35%). Это эквивалентно изъятию из экономики и финансовой системы рублевых ресурсов в размере 12–15% ВВП, что станет сильнейшим ударом по банкам, денежному и долговому рынкам, бизнесу.
http://www.vedomosti.ru/newspaper/artic ... at-oshibok

Resümeena - majandusele on ülioluline ringluses oleva raha hulk. Lähima paari kvartali jooksul on prognoositav rahapakkumise vähenemine Venemaa majanduses 100 - 200 miljardit USD, ehk 12 - 15% SKP-st. Vastavalt vana anekdoodi näitele tekib vastupidine olukord - kõik hakkavad kõigile võlgu jääma ja kukkumine tuleb järsk ja kiire.
Westland
Liige
Postitusi: 999
Liitunud: 09 Dets, 2007 23:21
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Westland »

Venemaa reservfondi vara vähenes veebruaris 1,144 miljardi rubla võrra ja sotsiaalhooldusfondi vara 511,24 miljardi rubla võrra, teatas riigi rahandusministeerium.
http://majandus24.postimees.ee/3110303/ ... ubla-vorra
Kasutaja avatar
PaganHorde
Liige
Postitusi: 3971
Liitunud: 26 Jaan, 2014 9:00
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas PaganHorde »

Olgu kuidas on, ent kõik on oma arved tasunud ja võlgadest vabad.
V.a arvatud hotellipidaja kes jäi sotist ilma.
diesel
Liige
Postitusi: 642
Liitunud: 20 Jaan, 2011 20:47
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas diesel »

feuerwerk kirjutas:Väike parandus, tegelikult on viidatud artiklis öeldud, et mitte kõik audiitorfirmad ei suutnud pakkumistähtajaks endale pangarantiid leida. See on suuremahuliste pakkumiste puhul (eriti näiteks just ehituses) tavaline, et pakkuja peab oma pakkumise kinnituseks ka lisama pangagarantii.
vabandage palun minu täielikku võhiklikkust majandusalal. tahaksin siiski esitada ühe ilmselt napaka küsimuse.
minu arusaamise järgi on audiitor nö. sõltumatu raamatupidaja, kes vaatab paberid üle ja siis ütleb, mida firmast arvab. ja esitab selle eest arve.
mille kohta siis nüüd teemaks võetud gazpromi loos audiitorid pangagarantiid andma peavad?
neil ju justkui rahalisi kohustusi ei ole ega tule. töö tegijal tuleb hoopis rahaline nõudeõigus tellija suhtes. seega mina oma vähese aruga saaks ikke nõnna aru, et gazprom, kui hilisem arve saaja, peaks oma maksejõulisust tõestama pangagarantiiga.
selgitage palun, kus siin viga on?
metroo
Liige
Postitusi: 437
Liitunud: 30 Aug, 2014 6:01
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas metroo »

Sanktsioonid avalduvad ootamatust küljest. Liha- ja piimatoodete defitsiit, seisvad elektrirongid ja kõrge "grechka" hind on mõjunud - Edward Snowden soovib USAsse tagasi pöörduda.

http://news.yahoo.com/edward-snowden-re ... 45040.html
Westland
Liige
Postitusi: 999
Liitunud: 09 Dets, 2007 23:21
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Westland »

Tavaliste venelaste jaoks võivad asjad minna veel halvemaks, sest kiire inflatsioon ning järsult vähenenud reaalsissetulekud võivad tähendada seda, et nad peavad üle poole sissetulekust kulutama toidule.
Vene VTB pank ütles, et olukorda raskendab inflatsioon, mis võib peagi ületada 20 protsendi piiri, vahendab CNBC.
«Ennustame, et venelaste tarbimine väheneb eelmise aastaga võrreldes 8,5 protsenti ning toiduhindade inflatsioon on 18,5 protsenti, tipnedes 21,6 protsendiga esimeses kvartalis,» sõnasid VTB analüütikud Maria Kolbina ja Nikolai Kovalev reedel avaldatud prognoosis. «Selle tulemusena tõuseb toidu osakaal kulutustes veelgi, 46 protsendilt 50-55 protsendini.»
Viimane aasta on idanaabrite majandus kannatanud nii madalate naftahindade kui sanktsioonide tõttu. Rubla on dollari vastu aastaga 40 protsenti kukkunud ning koos sanktsioonidega on see inflatsiooni ülikõrgeks ajanud – jaanuaris oli see 15 protsenti.
Kliendid kurdavad toiduhindade tõusu üle sotsiaalmeedias. Poed on olnud inflatsioonile kärmed vastama, külmutades 20 «sotsiaalselt olulisema» toote hinnad kaheks kuuks, ütles jaemüüjate liit eelmisel nädalal. Eesmärk on stabiliseerida olukorda toiduturul, ütlesid allakirjutanud. «Sotsiaalselt olulisemat» see avaldus siiski ei määratlenud.
http://majandus24.postimees.ee/3110623/ ... st-toidule
--------------------------------------------------------------------------
Järgmise kahe aasta jooksul väheneb Venemaa naftatoodang 800 000 barreli võrra päevas ehk umbes 8 protsenti, ütles Vene naftafirma Lukoil juhatuse aseesimees ja suuruselt teine aktsionär Leonid Fedun Reutersi teatel.

Ta nimetas tootmise vähenemise põhjuseks madalat naftahinda ja Lääne sanktsioone, mille tõttu Vene naftafirmad vähendavad Siberis naftatootmist, vahendab BNS.

Eelmisel aastal püstitas Venemaa naftatoodang madalale hinnale vaatamata NSV Liidu-järgse rekordi ning oli 10,58 miljonit barrelit päevas.

Fedun ütles, et Lukoil peatab vähese kasumlikkuse tõttu tootmise Uhta naftatöötlemistehases, mille aastavõimsus on neli miljonit tonni.

http://majandus24.postimees.ee/3110537/ ... -protsenti
Leimer
Liige
Postitusi: 145
Liitunud: 18 Jaan, 2011 15:44
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Leimer »

PaganHorde kirjutas:
Olgu kuidas on, ent kõik on oma arved tasunud ja võlgadest vabad.
V.a arvatud hotellipidaja kes jäi sotist ilma.
Ei jäänud ju, maksis võla liha eest ilusti ära +100€ :)
Kasutaja avatar
Svejk
Liige
Postitusi: 3758
Liitunud: 13 Jaan, 2010 18:32
Asukoht: Põllul
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Svejk »

Barak Obama isiklikult pikendas sanktsioone aastakese võrra:

Барак Обама продлил еще на год санкции против России
Сообщение размещено на сайте Белого дома
http://nr2.com.ua/News/Ukraine_and_Euro ... 91431.html
Соответствующее сообщение размещено на сайте Белого дома в ночь на среду. В нем президент США указывает, что в минувшем году еще трижды вводил дополнительные шаги в связи с оккупацией Россией Крыма и другими действиями российских властей против Украины: 16 и 20 марта, а так же 19 декабря.
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
Kasutaja avatar
Svejk
Liige
Postitusi: 3758
Liitunud: 13 Jaan, 2010 18:32
Asukoht: Põllul
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Svejk »

Viimane visiit Moskvasse: "Mul on selline tunne, nagu oleks koonduslaagrist läbi käinud"
Vastu lõi kõrvulukustav matslikkus ja sõjakommunismi-fashismi õhkkond

Последнее посещение Москвы: «У меня такое ощущение, что проехал через концлагерь»
Поразило оглушительное хамство и ощущение военного коммуно-фашизма
http://nr2.com.ua/blogs/alexander_shche ... 91421.html
Это был транзит. Буквально несколько дней назад, ближе к ночи, когда все спят. У меня такое ощущение, что проехал через концлагерь. Как в документальном фильме. Транзит означает, что ты не выходишь из «чистой зоны», фактически границу Мордора не пересекаешь. Времени между стыковочными рейсами у меня было от силы полтора часа, но и за этот шот-тайм я успел заметить, что многое изменилось. А ведь я был здесь всего пару недель назад. Всё становиться хуже и хуже, с каждым днём. Я не говорю о полной потере управляемости в московском аэропорту, о полном бардаке, о нарушенной логистике. Поразило оглушительное хамство и ощущение военного коммуно-фашизма. Для полноты картины не хватало только немецких овчарок, облаивающих бегущих через транзитный коридор заграничных пассажиров. Роль сторожевых псов выполняли грузные тетеньки, похожие на постаревших на пятьдесят лет Таисий Павалий в форме надзирательниц. «Вывсёврёте, этафейк», – завопят сейчас ватные патриоты. Ну и вопите себе, я пока расскажу, что было дальше.
Впереди меня в очереди на русский чек-пойнт, стояла группа украинских туристов, летящих из Киева транзитом через Шереметьево куда-то в Юго-Восточную Азию путешествовать. Из Киева мы вместе летели. Надсмотрщик жал, мял и ковырял их паспорта, надменно и пренебрежительно вглядываясь в лица сверял их с фотографиями. Украинцы держали выдержку, не вступали в конфликты, которые провоцировал охранник. Ну а как его можно ещё назвать. «Что, побрился?» – уперся он тяжёлым взглядом в одного из киевских пассажиров. Я в таких случаях всегда завожусь с полоборота. Оценил обстановку. Но украинский турист не поддался на провокацию, решил не вступать с «гамадрилом» в переговоры и твердо, очень твёрдо посмотрел ему в глаза. Обезьяна молча отдала паспорт и сказала: «Проходите». Следующим был я. Пограничник стал ногтем ковырять первую страницу моего паспорта, чуть ли не сдирая с неё защитную плёнку. Привожу стенограмму разговора: - Почему паспорт испорченный? - Он не испорченный. - Ну я же вижу, паспорт подмокший. - Никогда не возникало таких вопросов. Паспорт нормальный. - Много штампов и виз. И украинских, я смотрю. - Много летаю. - Что делали в Киеве? - Я там живу, лечу через Москву транзитом. Что, нельзя? Обезьяна смотрит на меня с ненавистью, разминает плечи, кивает растущей из них головой, куда-то звонит: - Тут из Киева в какой-то Вильнюс, есть такой? Им можно лететь транзитом или сначала к вам? (и стучит на меня) У него ещё паспорт испорченный. Я перебиваю: - Можно. Всегда было можно. И Вильнюс есть такой, всем известно. Паспорт нормальный. На той стороне линии старший брат по смене обезьян похоже совсем не намерен вникать в ситуацию и тратить своё драгоценное время. Судя по реакции моего инициативного «гамадрила» ему отвечают: «Да пусть уё..ывает». Тяжёлый взгляд на меня и в паспорт, узколобый ставит мне печать в посадочный талон со словами: - На консульском учёте состоите? - Это необязательно. - Я знаю, что необязательно. Отдаёт паспорт, предварительно его снова помяв, поковыряв ногтем и глядя себе под ноги бормочет: «Вы свободны». - Я всегда свободен. Ухожу в совсем уже «чистый» сектор международного вылета, откуда бы даже Сноудена не выдали Путину, да и надсмотрщик у меня дурак, оглядываюсь в последний момент: - И буду свободен. А вы – нет. Реакцию уже не наблюдаю. Вот так и поговорили.
«Тюрьма народов», ГУЛАГ, «серая зона», одна из преисподних Мордора – не надо заглядывать сюда без особой необходимости, даже транзитом. Почему люди летят через Мордор? Потому что это огромный хаб, через который идут пути многих транснациональных авиакомпаний. Не будут летать, когда будут введены санкции против этой гигантской перевалочной базы. Пора уже их вводить. И таких территорий, где продолжается экономическое сотрудничество Запада с Россией – огромное количество.

Ау, Обама, введи санкции.
See oli transiit.
Peaks olema nagu peaaegu puhtas tsoonis, riivamata tegelikku Mordorit. Aega oli poolteist tundi. Aga selle pooleteisttunni jooksul jõudsin märgata nii mõndagi.
Eelmine kord olin siin olnud kõigest paar nädalat tagasi. Palju, väga palju on vahepeal muutunud.
Iga päevaga läheb kõik järjest hullemaks. Ma ei räägi bardakist lennujaamas - see on elementaarne, ma räägin jõhkrast, kõrvulukustavast viisakusetusest ja sõjakommunismi-fashismi muljest. Pilt oleks muidu olnud täiuslik, puudusid vaid saksa lambakoerad jooksmas ja haukumas mööda välismaiste reisijate transiitkoridori.
Minu ees seisis rühm ukraina turiste Kiievist, sihtkohaks mingi Kagu-Aasia. Kiievist tulime koos. Passikontrolör väänab, mudib ja keerutab nende passe, võrdleb pilte ja nende omanikke, endal nägu ülbe peas. Ukrainlased seisavad rahulikult, andmata kuidagi põhjust konfliktiks, mida ilmselgelt provotseerib vangivalvur. Noaga kuidas teda siis teisite nimetada?
"Et siis ajasime habeme maha?" - puurib ta tinasel pilgul ühte Kiievlast
Ise läheksin tavaliselt sellises olukorras poole pöörde pealt käima, aga ukraina turist "ei allunud provokatsioonidele" ega alustanud "läbirääkimisi", vaid vahtis kindlal pilgul tagasi.
Ahv andis vaikuse kestes passi tagasi ja ütles: "Astuge edasi"
Järgmine olin mina....

Artikli täismahus tõlke lugemiseks võtan vastu sooviavaldusi privas :D (Aga võib ka avaliku postiga 8) )
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
feuerwerk
Liige
Postitusi: 180
Liitunud: 05 Dets, 2014 13:32
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas feuerwerk »

diesel kirjutas:
feuerwerk kirjutas:Väike parandus, tegelikult on viidatud artiklis öeldud, et mitte kõik audiitorfirmad ei suutnud pakkumistähtajaks endale pangarantiid leida. See on suuremahuliste pakkumiste puhul (eriti näiteks just ehituses) tavaline, et pakkuja peab oma pakkumise kinnituseks ka lisama pangagarantii.
vabandage palun minu täielikku võhiklikkust majandusalal. tahaksin siiski esitada ühe ilmselt napaka küsimuse.
minu arusaamise järgi on audiitor nö. sõltumatu raamatupidaja, kes vaatab paberid üle ja siis ütleb, mida firmast arvab. ja esitab selle eest arve.
mille kohta siis nüüd teemaks võetud gazpromi loos audiitorid pangagarantiid andma peavad?
neil ju justkui rahalisi kohustusi ei ole ega tule. töö tegijal tuleb hoopis rahaline nõudeõigus tellija suhtes. seega mina oma vähese aruga saaks ikke nõnna aru, et gazprom, kui hilisem arve saaja, peaks oma maksejõulisust tõestama pangagarantiiga.
selgitage palun, kus siin viga on?
Ei ole küsimus napakas midagi. Võtame näiteks mõne aasta tagused juhtumid meil siin, kus riik tellis suuremahulisi ehitustöid. Kriisi tingimustes tegid ehitusfirmad alapakkumisi, lootes hindade jätkuvale alanemisele. Tegelikkuses aga hakkasid alltöövõtuhinnad hoopis kerkima. Nüüd olid peatöövõtjad valiku ees, kas täita leping ja võtta vastu kahjum või lõpetada päeva pealt (nn. objektilt ärajalutamine) ja jätta ehitus sinna paika. Selline ärajalutamine tekitab tellijale arusaadavalt hulga probleeme, eelkõige lisanduvaid kulusid. Vat selliste võimalike riskide maandamiseks suurte ja pikemaajaliste pakkumiste korral nõuavadki tellijad pakkujatelt pangagarantiid. Juhuks kui töövõtja ei suvatse oma tööd korralikult lõpuni teha. Antud juhul siis audiitorfirmad kinnitavad sellega Gazpromile oma jätkusuutlikkust.
Thief
Liige
Postitusi: 95
Liitunud: 24 Juul, 2014 15:17
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Thief »

Svejk kirjutas: Artikli täismahus tõlke lugemiseks võtan vastu sooviavaldusi privas :D (Aga võib ka avaliku postiga 8) )
Algus on paljulubav, paluks jätkata :)
kaugeltuuriv
Liige
Postitusi: 7208
Liitunud: 13 Sept, 2011 17:35
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Selles artiklis väidetakse,et Venemaa valmistab ette strateegiliste maavarade maardlate üleandmiseks Hiinale,nimelt pooled nendest.
Kui see on tõsi,siis rahakest neil on siis väga vähe järgi jäänud,et sellisele sammule minnakse.Mis viib mind mõttele,et Hiina on antud olukorras võitjad.Nad ei ole sellist diili isegi seal Aafrikas saanud,ainult saavad kaevandada,maardlad aga ikka veel aafriklaste omad.Tõsi maksavad nad sealgi vähem,kui maailmaturu hind.
Seega on tulemus venelastele.....oi oi oi,kuidas nüüs siis suurvene sovinism selle alla neelaks.......tulemus on veel halvem kui aafriklastel,vene rahvas antud momendil on siis odavam,kui Mustal mandril elav inimene.Vau.
Artikli autor võrdleb seda asja riigireetmisega.
http://inforesist.org/kreml-otdast-50-s ... gosizmena/
Kalakala
Liige
Postitusi: 440
Liitunud: 25 Aug, 2014 7:33
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Kalakala »

kaugeltuuriv kirjutas:Selles artiklis väidetakse,et Venemaa valmistab ette strateegiliste maavarade maardlate üleandmiseks Hiinale,nimelt pooled nendest.
Kui see on tõsi,siis rahakest neil on siis väga vähe järgi jäänud,et sellisele sammule minnakse.Mis viib mind mõttele,et Hiina on antud olukorras võitjad.Nad ei ole sellist diili isegi seal Aafrikas saanud,ainult saavad kaevandada,maardlad aga ikka veel aafriklaste omad.Tõsi maksavad nad sealgi vähem,kui maailmaturu hind.
Seega on tulemus venelastele.....oi oi oi,kuidas nüüs siis suurvene sovinism selle alla neelaks.......tulemus on veel halvem kui aafriklastel,vene rahvas antud momendil on siis odavam,kui Mustal mandril elav inimene.Vau.
Artikli autor võrdleb seda asja riigireetmisega.
http://inforesist.org/kreml-otdast-50-s ... gosizmena/
Jutt ei ole mitte poolte maavarade hiinlastele andmisest, vaid jutt käib sellest, et kaalutakse võimalust, et Hiina firmadel võiks strateegiliste maardlate arendamiseks loodud ühisfirmades olla osalus üle 50%, ehk siis Hiina pool kontrollib firmat. Selline välisfirmade osalus on siiani seadusega piiratud 25 protsendiga. Mõte käidi välja Krasnojarski majandusfoorumil Venemaa asepeaministri Arkadi Dvorkovitsi poolt. Kurblooline on asja juures see, et hiinlased pole selleks vähimatki soovi avaldanud ning ootavad rahulikult kuni vaenlase laip allavoolu neist mööda ujub. Venelased on ka äris käitunud nagu pätid ja seetõttu ei tee keegi nendega pikaajalisi plaane. Meenutada võib Jukost või ka BP välja surumist nafta puurimise ühisfirmadest. Mis puudutab võrdlemist Aafrikaga, siis on Venemaa kohta kasutatud ütlust Ülem-Volta, kuid rakettidega.
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 1 külaline