mudelite info... kus müüakse mis hindadega uudised jne

Militaartehnika mudelitest. Tehnoloogiad ning mõõtkavad ei ole piiratud.
Vasta
Kasutaja avatar
bufab
Liige
Postitusi: 406
Liitunud: 19 Mai, 2009 21:56
Kontakt:

Re: mudelite info... kus müüakse mis hindadega uudised jne

Postitus Postitas bufab »

juurde veel lembitu kleepsud ja vahva suur mudel

http://www.axels-modellbau-shop.de/kata ... 9f5e27be37
fossiil
Liige
Postitusi: 3553
Liitunud: 18 Aug, 2005 11:18
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: mudelite info... kus müüakse mis hindadega uudised jne

Postitus Postitas fossiil »

bufab kirjutas:palun jaga linki sellele arvustusele. tänud
Linki ei leidnud, aga võtsin viitsimise kuidagimoodi kokku ja tõlkisin jutu ära. Tegu siis artikliga M-Hobbi 8/2014 numbris, autoriks Nikolai Šedko:

Zvezda mudel ei kujuta endast sugugi mitte esimest „Pantrit“ 35 –s mõõtkavas – konkreetselt Ausf. D modifikatsioonigi pakuvad mitmed tootjad. Peale selle oli ju Zvezda-l ka varem kataloogis „Pantri“ mudel – enda logoga karpi pakitud Italeri plastik. Sellele vaatamata osutus uus mudel oodatuks ja tekitas saksa kasside fännides huvi. Põhjus on selles, et esimest korda on välja lastud selle tanki mudel justnimelt niisuguses konditsioonis, nagu ta oli Kurski lahingute ajal 5 juulist – 23 augustini 1943 aastal.
Muidugi, „Kurski modifikatsiooni“ pakkusid paljud firmad (nende hulgas ka üks parimaid – Dragon), kuid kõik need Ausf. D –d olid tegelikult palju hilisema perioodi tankide tunnustega. Kahe meetri pealt muidugi kohemaid ei eristagi, ent spetsialisti jaoks oli sohitegemine ilmselge. Ning ainult Zvezda pakub nüüd 43 aasta aprilli väljalaske mudelit varajaste masinate jaoks tüüpiliste tunnustega. Niiöelda klassikaline „kevadine kass“.
Peale selle, et prototüübiks valiti seni 35 mõõtkavas puuduv masin, juhindusid Zvezda konstruktorid oma töös kogu sellest materjalide hulgast, mis on tänaseks päevaks ajaloo uurijate poolt tolle kuulsa tanki kohta kogutud. Huvitav on ka see, et mudeli instruktsioon sisaldab tänuavaldust konsultant Aleksandr Volgin’ile. Nii et peale kõige muu peaks mudel vastama üsna täpselt ajaloolisele reaalsusele.
Zvezda komplekt pakub võimalust koostada üht kahest Ausf. D variandist: kas masin taktikalise numbriga „521“ 39. tankirügemendi 52. pataljoni 5 –dast roodust, mis toodeti 1943 aasta mais tehases MAN või tank taktikalise numbriga „824“ sama pataljoni kaheksandast roodust (toodetud 1943 aasta aprillis). Konkreetselt need prototüübid on valitud seetõttu, et mõlemad masinad jäid Punaarmee kätte ja neid on omal ajal väga üksikasjalikult pildistatud. Nii et nende kahe kohta on, erinevalt ülejäänud sama pataljoni masinatest, olemas enam-vähem täielik informatsioon. Aga see on tähtis: isegi väljalaskeajalt lähedased Ausf. D –d võisid komplektatsiooni poolest märgatavalt erineda, nagu näiteks needsamad kaks Pantrit, mida karbis pakutakse.
Tank numbriga „521“ saadeti trofeede näitusele Moskvasse, kus seda eksponeeriti Gorki nimelises kultuuri j vaba aja veetmise pargis. Panter numbriga „824“ saadeti Tšeljabinskisse tehasesse No 100 uuringute läbiviimiseks. Samas on huvitav, et see masin muutus nõuk. poole trofeeks pärast lahingut kergetanki T-70 –ga Pokrovka rajoonis Obojanski suunal 1943 aasta juulis – kaks 45 mm kahuri mürsku läbisid saksa tanki kahurimaski ja purustasid sihiku.
Kuna Pantritel, mida pakutakse karbis olevast komplektist koostamiseks, olid mõlemal omad iseärasused, siis on Zvezda karbis nende jaoks olemas ka vastavad detailid. Raamide küljes on kaks erinevat komandotorni (varasem – luugi telg komandöri selja taga ja hilisem – luugi telg vasaku parda pool). Number „824“ masina jaoks tuleb luugi käigu piiraja maha lõigata ja tahapoole nihutada. Samuti on kaks pakku tungraua alla erinevat tüüpi kinnitustega (mõlemal pakul on puidu faktuuri imitatsioon), S – kujulised konksud „521“ numbriga tanki jaoks standardne konks (detail D 39) või siis väike 360 mm konks (detail C 67) tankile „824“ (tõtt öelda kahjks vaid üks). Vastavalt on ka kaks erinevat tööriistade komplektatsiooni, ent seda vaid parema parda jaoks. Seetõttu – kui valida ehitamiseks „824“, - siis tuleb vasakul pardal detail C 24 maha lõigata ja viia ka tahapoole S-kujulise konksu riputamiseks mõeldud toru, kuna sellel tankil oli väiksemas mõõdus konks. Teist 360 mm konksu komplektis kahjuks ei ole (võimalik kloonida-? Tõlk.), kuid ka konksu puudumise korral jäävad kinnitused selle jaoks ikkagi näha. Porilaudade esilapakate küljed olid kas kitsa või laia äärisega. Tankil numbriga „824“ oli vasakpoolne kitsa äärisega – B20+B12, aga parempoolne - laiaga B10+B18. Pantril “521“ olid mõlemad esilapakad kitsa äärisega. Tugirattad võisid olla kahte tüüpi – kas 16 poldiga perimeetril või siis tugevdatud, nendel oli poltide vahele lisatud veel samapalju neete. Tankil „521“ olid kõik tugirattad tugevdatud tüüpi (detailid D19), aga „824“ paremas pardas oli kolm esimest ratast tavalised – ilma neetideta. Sellised on samuti komplektis olemas (detail D20), kuid instruktsioonis ei ole korrektselt osutatud, kuhu need paigaldada. Õige on nii: parema parda kõige tagumine välimise rea tugiratas on tugevdatud (D19), ülejäänud kolm välimist samal pool tavalised (D20). Peale selle olid sama parema parda keskmise rea tugirattad tugevdatud, kuid siin juhtus tootjal apsakas – kõik komplektis olevad keskmise rea rattad on kahjuks tavalised 16-poldiga.
Rataste kummibandaažidel on olemas peenes kirjas „DUNLOP“ ja tüüpmõõtme tähis 860/100, rattakilpidel on ka stopperseibid. Veel on tanki „824“ jaoks olemas snorkeli soomuskaitse (detailid C39+ C19). Kui vaadata fotosid, siis oli sellel tankil lisaks ka veel üks kolakast, aga vaat seda komplektis kahjuks ei ole.
Varajastele Kurski Pantritele iseloomulikeks joonteks olid ka radiaatorite jahutusventilaatorite valatud võred, millede äär oli nurgeline.Justnimelt sellised tegi valmis Zvezda, kusjuures tähelepaneliku vaatluse käigus on neil leitavad ka valunumbrite imitatsioonid. Võred on komplektis kahte tüüpi.
Ka laterna maskeerimiskatetel on luubi abil nähtav kiri „Bosch“. Niipalju kui fotode järgi on võimalik otsustada, siis „824“ paremal laternal maskeerimiskatet ei olnud – ainult klaas. Sellist koostamise võimalust Zvaezda küll ei paku, kuid hea tahtmise korral saab mudeliehitaja sellise pisiasjaga, nagu klaasi meisterdamine, ka ise hakkama. Paljudel Kurski lahingu Pantritel, nagu ka „521“ ja „824“, olid paremal pardal pikad lisavarustuse kastid (detail C50). Torni tagumine luuk on avatav, eraldi detailina on valatud ka mootori kohal asuv luuk, komandöri, juhi ja radisti luugid, nagu ka üks luuk tagumises soomusplaadis ning üks tanki põhja all. Juhi vaateava ja kuulipilduja ambrasuuri katte saab külge liimida ka avatud asendis, kuigi siis tuleb kuuliprits leida mudeliehitajal enda isiklikest varudest – komplektis on vaid kahuriga paaris oleva kuulipilduja.
Kõik periskoobid ja laternaklaaside nähtavad osad on valmistatud läbipaistvast plastikust.
Roomikud on tehtud üsna omapäraselt: need koosnevad kumbki paarist pikast segmendist ja 58 eraldi lülist. Lülid ühendatakse siseküljele liimitavate panuste abil, millede küljes on seest õõnsad roomiku hambad. Tänu sellele tunduvad roomikud üsna realistlikena, kuigi hambad on plastiku valu tehnoloogiliste piirangute tõttu veidi lihtsustatud. Koostamise ajal on tähtis, et ei aetaks segi parema ja vasaku poole roomikuid: erinevus seisneb sõrmedes, millede ühel pool on pea – see peab olema suunaga tanki parda poole. Instruktsioonis on see kõik kajastatud, nii et tuleb lihtsalt olla tähelepanelik.
Veoratastel on võimalus pöörelda, mis lihtsustab roomiku pingutamise protsessi. Peale selle on neil esimest korda plastikust Pantrite puhul imiteeritud kroonmutreid. Kusjuures ka tugirataste balanssiirid on erinevad – just nagu prototüübil. Ka sellele ei pööra tootjad tavaliselt mingit tähelepanu.
Kerel ja tornil on olemas praktiliselt kõik keevisõmblused ja erinevate detailide kinnitamiseks mõeldud keevituskohad. Välja näevad päris sümpaatsetena, need on vaja vaid värvimise protsessis esile tuua. Mootorikattel on ka mõned liigsed keevisõmblused, kuid neid ei ole raske eemaldada.
Konstruktorite poolt on isemoodi lahendatud tööriistade kinnitamine mudeli külge. Selleks et varjata paratamatut plastikuvalu tehnoloogiaga seotud klambrite paksust, mis prototüübil valmistati õhukesest lehtterasest, on nende jaoks kere küljele tehtud vastavad süvendid. Tänu sellele kaob silmist liigne paksus ja instrumendi asend on samuti üheselt määratud.
Traditsiooniliselt ebausutavatena näevad välja plastikust trossid. Selles mõttes ei ole seegi mudel erand, nii et trossid on igal juhul mõistlik asendada metalsetega.
Tanki tornis on olemas ka interjöör: kahuri ja kuulipritsi tagumised osad, binokulaarne sihik, torni põrand, meeskonna istmed, külgluugi ja püstoli ambrasuuride sisemised pooled, samuti laes asuv ventilaator. Muidugi ei ole interjööri kuuluvate detailide loend sellega ammendunud, ent isegi need detailid on tegelikult läbi avatud luukide vaevalt näha. Selles mõttes võib olemasoleva sisu kogust lugeda küllaldaseks. Igal juhul kujutab kõik see soovi korral piisavat baasi kõikvõimalikeks täiustamisteks.
Dekaal on kaasas enesestmõistetavalt kahe variandi jaoks: Pantrid numbritega 824 ja 521. Kuna dekaalid töötati välja fotodele toetudes, siis on arvesse võetud numbrite „824“ erinevat kuju torni vasakul ja paremal küljel. Veel üks omapärane nüanss: teada on, et pantri pea embleemid erinesid värvi poolest 52 pataljoni erinevates roodudes. Ja kui valge pea „521“ jaoks ei tekita küsimusi, siis „824“ ja 8 –dast roodust kujutatakse traditsiooniliselt punakaspruuni värvi peaga. Kuid dekaalil on see miskipärast hall. Kellel on õigus? Aga seda ei teagi täpselt. Olemas on siiski vaid must-valged fotod, ent nendel on võimalik eristada vaid suurt kontrasti eluka pea ja suust väljas oleva keele vahel. Võimalik et ta ei olnudki punakaspruun, igatahes dekaalidele trükitud hall pea 8 roodu tanki jaoks võib täiesti reaalne olla, kuigi välja näeb veidi ebaharilik.
Tööst selle mudeli kallal jäid ainult positiivsed muljed. Eelkõige meeldis kõikide koostepositsioonide läbimõeldus ja detailide täpsus, mis ei vajanud mingisugust lisatöötlust ja sobisid omavahel ideaalselt. Lisaks veel ka konstruktorite vastutustundlik lähenemine prototüübile – isegi sellise erinevatest juppidest kokku lapitud masina nagu „824“ jaoks leiti võimalus valmistada vastavad lisadetailid.
Kasutaja avatar
bufab
Liige
Postitusi: 406
Liitunud: 19 Mai, 2009 21:56
Kontakt:

Re: mudelite info... kus müüakse mis hindadega uudised jne

Postitus Postitas bufab »

sellise põhjaliku kirjelduse peale hakkas kohe film käima. Mõttes kõik jupid omal kohal ja värvitud. Super. tänud
Kasutaja avatar
Parovoz
Liige
Postitusi: 985
Liitunud: 20 Aug, 2005 20:30
Asukoht: Lasnogorsk, Balti mere ääres
Kontakt:

Re: mudelite info... kus müüakse mis hindadega uudised jne

Postitus Postitas Parovoz »

Tere tere


................palju tähti , võttis kirjuks. Aga mulle meeldib see tank.
Taara avitab! ...
Kasutaja avatar
bufab
Liige
Postitusi: 406
Liitunud: 19 Mai, 2009 21:56
Kontakt:

Re: mudelite info... kus müüakse mis hindadega uudised jne

Postitus Postitas bufab »

huvitav kas http://www.mudelautod.ee toimetab veel
simmtann
Liige
Postitusi: 217
Liitunud: 02 Mär, 2007 16:13
Asukoht: Tallinn, Nõmme, KIWA
Kontakt:

Re: mudelite info... kus müüakse mis hindadega uudised jne

Postitus Postitas simmtann »

Toimetab küll, aga kodulehte ei maksa uskuda, pooled asjad enam ei ole reaalselt saadaval, kui küsida.
Tehisintellekt ei suuda kunagi asendada inimidiootsust!
Joss Metsast
Liige
Postitusi: 2062
Liitunud: 23 Aug, 2005 9:34
Kontakt:

Re: mudelite info... kus müüakse mis hindadega uudised jne

Postitus Postitas Joss Metsast »

http://www.perthmilitarymodelling.com/n ... model.html

mis nad nüüd olidki... PÄÄLIK; UKU; VAHTULA ja VALDAJA ....
fossiil
Liige
Postitusi: 3553
Liitunud: 18 Aug, 2005 11:18
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: mudelite info... kus müüakse mis hindadega uudised jne

Postitus Postitas fossiil »

mis nad nüüd olidki... PÄÄLIK; UKU; VAHTULA ja VALDAJA ....
Eeiii, veel mitte - Meng pakub esialgu vaid isast varianti, aga nood ülalloetletud olid kõik "hermad", kahuri sponsoonid vaheldumisi kas paremal või vasemal pardal...
Joss Metsast
Liige
Postitusi: 2062
Liitunud: 23 Aug, 2005 9:34
Kontakt:

Re: mudelite info... kus müüakse mis hindadega uudised jne

Postitus Postitas Joss Metsast »

Ehh, fossiil kui kõva isetegija ei saa nüüd isast poolt emaseks ümberkonvertida. Kirurgidel pidavat see juba ammu käpas olema .. Samas teades Mengi tuleb ilmselt kohe ka emane ametlikult välja ;)
Joss Metsast
Liige
Postitusi: 2062
Liitunud: 23 Aug, 2005 9:34
Kontakt:

Re: mudelite info... kus müüakse mis hindadega uudised jne

Postitus Postitas Joss Metsast »

Tundub et Takomi firma turundusosakond käib siit foorumist ideid ammutamas, iseäranis hoolikalt kuulati fossiili juttu et Mengi Mark V eesti soomuseks veel kohe ei sobi.
Aga palun :
http://www.perthmilitarymodelling.com/n ... takom.html

:D
Lemet
Liige
Postitusi: 19914
Liitunud: 12 Apr, 2006 15:49
Kontakt:

Re: mudelite info... kus müüakse mis hindadega uudised jne

Postitus Postitas Lemet »

Pisut OT, aga Ukraina sündmused on jõudnud ka mudelistiden...

http://inforesist.org/chudesa-patriotic ... ?_utl_t=fb
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
argoe
Uudistaja
Postitusi: 12
Liitunud: 07 Mär, 2012 14:16
Kontakt:

Re: mudelite info... kus müüakse mis hindadega uudised jne

Postitus Postitas argoe »

Tere!
Oskab keegi öelda kas kuskil poes kohapeal on olemas 1:350 mõõdus Bismarcki või Tirpizi mudelit. Eelistatud oleks Revell, pood võiks olla avatud ka Laupäeval.
Kasutaja avatar
Hertsog
Liige
Postitusi: 1607
Liitunud: 23 Veebr, 2009 9:03
Asukoht: Dorpat, nõudmiseni
Kontakt:

Re: mudelite info... kus müüakse mis hindadega uudised jne

Postitus Postitas Hertsog »

revell minu teada 1/350 asju ei tooda. küll aga teised. mis puutub kohalikesse poodidesse, siis selles osas ma pole kindel. küll aga on internetist täiesti tellitav...
Pilt

https://www.facebook.com/panzerwerke

Bitte kommen sie in nach käsikaudu, aber vorsicht: esikus on dunkel ja tulistatakse !
Kasutaja avatar
Soobel
Liige
Postitusi: 2180
Liitunud: 30 Dets, 2004 12:19
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: mudelite info... kus müüakse mis hindadega uudised jne

Postitus Postitas Soobel »

Keegi siin viilis-lihvis kunagi kokku reaalsest puidust palkidest tarekese. Isegi olen mõelnud, et kuidas näiteks Vabaõhumuuseumist armsaks jäänud Köstriaseme H0 1/87 mõõtkavasse arendada. Ilmselt hamba- ja muudest tikkudest, polümeersavvist rookatustega jne.

Aga.

Suuremate mõõtkavade fännidele.
Bauhausi aiaosakonnas jäi silma üsna suur valik lillekeppe. Olid ümmargused, 30cm kuni poole meetri pikkusjärgus ja palju erinevaid läbimõõte.
Vaid Siil mu kõrval lebas siin. Ta suri ammu.
[img]http://www.soobel.planet.ee/TGMB.gif[/img]
Joss Metsast
Liige
Postitusi: 2062
Liitunud: 23 Aug, 2005 9:34
Kontakt:

Re: mudelite info... kus müüakse mis hindadega uudised jne

Postitus Postitas Joss Metsast »

Hertsog kirjutas:revell minu teada 1/350 asju ei tooda. küll aga teised. mis puutub kohalikesse poodidesse, siis selles osas ma pole kindel. küll aga on internetist täiesti tellitav...
Revelli 1:350-le bismark on praegu saadaolevaist ilmselt üks parim, tõsi eestis sa teist kuskilt poest ilmselt ei leia. Rekato kaudu vast saad tellida. www.rekato.ee

Uhke on küll, siit lingilt saab ühe eksemplari valmimist vaadata :
http://www.britmodeller.com/forums/inde ... er-extras/
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 14 külalist