Põgeniketulv Euroopasse 2015-2017

Korea, Vietnam, Lähis-Ida, Afganistan. Kõik konfliktid. Kui seal on olnud eestlasi, siis seda enam.
Vasta
kaugeltuuriv
Liige
Postitusi: 7188
Liitunud: 13 Sept, 2011 17:35
Kontakt:

Põgeniketulv Euroopasse 2015-2017

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Väga hea ülevaate Venemaal toimuvast andis mulle Välismäärja Kuku programm,Vare,kes oma isa kaudu peaks tundma nii mõndagi Moskva telgitagustes toimuvast ja politoloog Tüür,kes on spetsialiseerinud idanaabrile.
Mõlemad tõid välja mitu murelikku punkti,mis puudutavad ka Eestit.
1.Venemaa radikaliseerumine.Mida rohkem vajub Venemaa sõjasohu,seda rohkem tuleb sealt mehi tagasi,kelle vaated muutuvad järjest sõjakamaks ning mida veel õhutab Kreml takka,kuna majandusele on Putja nähtavasti käega lõõnud.Käib pidev sise ja välisvaenlase otsimine ja marurahvusluse propaganda.
2.Venemaa piirkonnad upuvad võlgadesse,võlgnevuste varjamiseks tehakse igasugu raamatupidamistrikke.
A la tehakse Kreekat Venemaa moodi.
3.Klikk,kes majanduslikult toetab Putjat jääb järjest vähemaks.Miljonärid,kas põgenevad või proovivad kohanduda.Putja ümbruskond proovib võimalikke probleemitekitajaid tasalülitada,kas siis pakkudes mingeid soodsaid diile või lükates nad tanki(näiteks toodi nende saatmist kubernerideks,keda hakatakse kõrvetama,mis lõpeb nende tagandamise ja seltskonnast väljalükkamisega).See aga vähendab veelgi ajude massi tippudes,mis viib riiki veel kiiremini soo poole.
4.Kõik tehakse selleks,et armee saaks oma moosi kätte,klassikalised Nõuka skeemid,kus rahastati toona läbi erinevate ministeeriumite relvajõude.Paberil ju kõik ok aga tegelikkuses ju see vähendab veelgi seda raha,mis peaks minema reaalsesse majandusse.Seega Putja kardab tõsiselt armeed ja proovib nende isu rahuldades teha nad lojaalseks.
Kõik see teeb meie idanaabri väga ettearvamatuks Eesti jaoks.

Ja veel,mul hakkas peas tiksuma vandenõuteooria.......kusjuures ma ei ole absoluutselt selliste teooriate pooldaja.
Niisiis kommenteerige.
Esmalt juhtusin kuulama BBC programmi Hard Talk,seal see nädal,siis see Itaalia kirjanik,kes kirjutas raamatu Comorrast.Mees ja tema perekond on nüüd pideva politsei turva all,tapmisähvarduste tõttu.
Rääkis ta palju ja avalikult,mis ta asjadest mõtleb.
Ühel momendil mainis ta Kreekat.
Ajakirjanik küsis,miks me peame teadma põhjalikult maffia elu ja sidemeid maailmas.
Mees vastas,umbes nii.
See puudutab meid kõike,võtke või näiteks Kreeka ja selle põgenikeprobleemi.Kreekas valitseb Vene maffia ja teenib meeletult põgenike pealt ja on pesnud seal raha viimased 15 aastat.Miks me ei saa tagasi raha on sellega otseselt seotud,sest Euroopa maksumaksjate raha läheb Vene maffia kassase.
Ja siis jäi silma Vare ja Tüüri mõttekäik raadiosaates:Venemaa võib pakkuda diili Ukrainaga,a la me aitame teid saada lahti Süüria probleemist......ja sellest põgenikeprobleemist,TEIE ANDKE UKRAINA MEILE.

Ja siit minu TEOORIA:Meenutagem millal hakkas massiline põgenikeränne,kuskil eelmise aasta alguses,kui Venemaa alustas agressiooni..........kas,sellist pakkumist juba ei ole tehtud Venemaa poolt?
On ju teada,et Vene maffia töötab üsna käsikäes Putja julgeolekuteenistustega.
SEEGA PAKUN,ET VENEMAA KASUTAB VENE MAFFIAT,KES TEGELEB SELLE KREEKA PAGULASTRANSIIDIGA,ET SURVESTADA EUROOPAT,STIILIS,ME VÕIME PEATADA SELLE JA LIKVIDEERIDA ASSADI...TEIE ANDKE MEILE UKRAINA.KUSJUURES OHT ON SELLES,ET KUI EUROOPA LÄHEB SELLELE,SIIS VENEMAA TEKITAB KUSKIL JÄRGMISE MADINA JA PAKUB LAHENDUSE VAHETUSEKS JUBA BALTIKUMI HALDAMIST?
Huvitav,et mõttekäiguga Assad teile,Ukraina meile liitus ka Vare,kes otseselt vihjas Kremli siseallikatele.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36340
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Kriku »

Et segadused Lähis-Idas on Venemaale kasulikud, on varem palju kordi nenditud. Vaevalt et just põgeniketulv kõige suurem sealt lähtuv probleem on, aga üks asjust, mis Euroopa liidritele kõva peavalu valmistab, kindlasti.

Põgenikevoolu peatamise pakkumist Ukraina vastu eriti ei usu. Kuidas see peatamine tehniliselt välja näeks? Selleks tuleks likvideerida IS ja lõpetada Süüria kodusõda. Kumbki eesmärk üksikult on oluliselt väärtuslikum kui põgenikevoolu peatamine ja ükskõik kellele väga raskesti realiseeritav. Ma muidu usun küll, et Venemaa on pakkunud Lähis-Ida asjadesse sekkumise lõpetamist ja nagu siin juba oletatud, võib näiteks Iraani survestamise eest olla ka midagi vastu saanud, aga vaevalt küll sõltub Lähis-Ida stabiliseerimine otseselt Venemaast.
trs
Liige
Postitusi: 946
Liitunud: 15 Mär, 2014 14:31
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas trs »

Aga võibolla putini propaganda eesmärk ongi, et lääne ühiskond hakkaks uskuma, et pagulasprobleemi lahendus on nii lihtne kui Ukraina ja Krimmi unustamine? Mõtlev inimene saab aru, et isegi kui kääbikute väikesed käed on selles mängus sees, siis ei ole nende võimuses probleemi lahendada. Pagulaste probleem on eksisteerinud palju kauem kui putleri Ukraina ja Krimmi äpardus ning ilma muutusteta Euroopas ja Aafrikas ei saa see ka kuhugi kaduda. Pigem on Euroopa küllastamine Aafrikast väljarändajatega praegu tänu sõdadele kiirenenud, aga tegemist pole mingi uue ja huvitava nähtusega ning ei lõppe see ilma kapitaalsete muutusteta ka kunagi, pigem intensiivistub veelgi.
Mis puudutab tiblastani olukorda, siis ma usun, et üha enamate mõjukate huvigruppide soov mõlemal pool on näha tiblastani lõpuni sohu vajumist, et moodustuks vundament soo peale uue linna ehitamiseks. Sanktsioonidest tekkinud kaotusi arenenud maailmas tuleks näha kui investeeringut tulevikku, mis võib targasti käitudes erakordselt tulusaks osutuda. Ma loodan, et seda võimalust ei jäeta enam kasutamata.
HeiniR
Liige
Postitusi: 2016
Liitunud: 15 Juul, 2008 19:32
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas HeiniR »

Isiklikult usun, et igasugune Vene poolt meelega tekitatav või läbi Vene maffia teostatav inimkaubandus oleks USA ja Euroopa vastavate uurimisasutuste poolt juba tükk aega tagasi selgeks tehtud kui see skeem selliselt töötaks. Kui suudetakse leida rahapesu/rahakantimise seosed Venemaa tähtsaimate ninade kohta, siis leitaks samuti ka maffia tegelaste kohta piisavalt tõendeid või koristataks nad kui organiseerijad lihtsalt ära.
Seda, et Lääs (USA, SB, Saksamaa jt) läheks veel praegugi Venemaaga MRP stiilis kokkuleppeid tegema, seda ei tahaks ka väga uskuda, kuna venelased on end igasuguste kokkulepete osas tõsiselt täis teinud. Kui mingi USA kõrgem nina või Merkel isiklikult mingi sarnase diili välja käiks või sellega nõustuks ning selline asi hiljem välja tuleks, oleks vast poliitilisel karjääril kriips peal. Kuna venelased oma lubadustest kinni ei pea, siis ei saa ka Lääne poliitikud/diplomaadid kindlad olla, et venelased sarnaste diilide järgselt omakasu silmas pidades lobisema ei kuku.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36340
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Kriku »

Ainuüksi Süüriast on praegu lahkunud viiendik elanikkonnast. Ülevedamisteenuse nõudlus on meeletu. Seal, kus on nõudlus, tekib ka pakkuja - olgu ta siis "vene maffia" või mingi muu sündikaat. Sama käib Musta Aafrika marsruutide kohta.
Kurjam
Liige
Postitusi: 1565
Liitunud: 10 Dets, 2007 22:35
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Põgeniketulv Euroopasse..

Postitus Postitas Kurjam »

ivanorav
Liige
Postitusi: 922
Liitunud: 30 Juun, 2008 22:38
Asukoht: Soome
Kontakt:

Re: Põgeniketulv Euroopasse..

Postitus Postitas ivanorav »

Kurjam kirjutas:Ei pea alati vene maffia olema, omad poisid teevad asja ära

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/v ... d=72330039

http://uueduudised.ee/tubingeni-linnape ... iskeerima/
Riikide köige suurem vaenlane on oma avalik sektor ja sinna juurde kuuluvad avalikke teenuseid pakkuv erasektor.
Omavalitsuste härrad mötlevad ainult selle peale, kuidas riigi käest raha saada, löppude- löpuks on see meie köigi raha ja kunagi jookseb see raha "igiliikur" kövadel pööretel ükskord laiali. "Aga näe me löime töökohti" on nende köigi ühine argument. Lisaks pagulastele tehtud kulutustele tuleb hakata ka "sotsiaalseid töökohti" kinni maksma!
gans
Liige
Postitusi: 228
Liitunud: 22 Nov, 2005 20:09
Kontakt:

Re: Põgeniketulv Euroopasse..

Postitus Postitas gans »

Mina peaks situatsiooni pigem teatavaks "huvide kokkulngemiseks".
1.Pole kahtlust , et strateegilises plaanis on Euroopa langusest huvitatud Ameerika ja Hiina.
2.Venemaa ühendab kasuliku meeldivaga- teenib relvamüügilt Süüriasse ja samas keerab "fasistidele" põgeniketulva soodustades käru.
3. ISIS jms. organisatsioonid ühendab kasuliku kasulikuga- teenib inimkaubanduselt ja samas keerab "uskumatutele" põgeniketulva soodustades käru.
Lisaks EU islamiseerimine ja "omade" Euroopasse sokutamine.
4. Kreeka on teoks teinud oma varasema ähvarduse ja suunanud põgenuiketulva karistuseks Saksamaale.
5. EU esineb oma täies headuses- otsustusvõime puuduses.
6.Väiksemad vennad/poliitikud, nagu nt. meie omad mõtlevad vaid lühikese perspektiiviga omakasule. Lootust on ju kõikvõimalikke "meetmeid ja abi" oma
MTÜ-desse kantida.Osad poliitikutest mõtlevad ka perspektiivis oma elektoraadi laiendamisele saabuva "massi" varal.
Minu arvates pole välistatud ka sihilik ühiskondlike pingete tekitamine lootuses segastelt aegadelt profiiti lõigata.
7.Osad, ilma südametunnistuseta majandustegelased loodavad samuti kitsale omakasule, kas siis odava tööjõu või siis nõudluse kasvu näol oma sektoris.
Siia kuuluvad ka kõikvõimaliku relvastuse müüjad.
8.Ullikesed/lollikesed tahavad olla "humaansed". Mõtlemata vähimalgi määral oma laste tulevikule.

Ja nii nad meie vana, hea Euroopa hukka saadavad. Tundub, et ainus võimalus kodanikutasemel on uusimmigrantide ümber sallimatuse õhkkonna loomine. Jääb loota, et ehk kolivad siis parematele "jahimaadele" nt. Skandinaaviasse.
Inimlikus plaanis on muidugi tõelistest põgenikest kahju aga igaüks peab oma elukeskkonda kaitsma.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36340
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Põgeniketulv Euroopasse..

Postitus Postitas Kriku »

Süüria kodakondsusega isikud on küll kõige suurem illegaalide grupp, kuid Euroopas asuvate illegaalide kogumassist moodustasid nad 2014 ainult midagi üle 15%. Ülejäänud Lähis-Ida ei eristu Venemaast, Hiinast või Egiptusest: http://epthinktank.eu/2015/04/27/irregu ... d-figures/

2015 saabunutest on süürlasi juba 30-40%: http://www.bbc.com/news/world-europe-24583286 . Kokku on aga sel aastal piirile jõudnud 340 000 isikut võrreldes 123 500-ga eelmisel aastal. Seda kasvu ei saa kindlasti põhjendada vaid Süüria sündmustega. 340 000 * 0,6 = 204 000, ka väga oluliselt rohkem kui eelmisel aastal.
Motronicus
Liige
Postitusi: 341
Liitunud: 03 Veebr, 2009 16:21
Kontakt:

Re: Põgeniketulv Euroopasse..

Postitus Postitas Motronicus »

kaugeltuuriv kirjutas: Ja siit minu TEOORIA:Meenutagem millal hakkas massiline põgenikeränne,kuskil eelmise aasta alguses,kui Venemaa alustas agressiooni..........kas,sellist pakkumist juba ei ole tehtud Venemaa poolt?
On ju teada,et Vene maffia töötab üsna käsikäes Putja julgeolekuteenistustega.
SEEGA PAKUN,ET VENEMAA KASUTAB VENE MAFFIAT,KES TEGELEB SELLE KREEKA PAGULASTRANSIIDIGA,ET SURVESTADA EUROOPAT,STIILIS,ME VÕIME PEATADA SELLE JA LIKVIDEERIDA ASSADI...TEIE ANDKE MEILE UKRAINA.KUSJUURES OHT ON SELLES,ET KUI EUROOPA LÄHEB SELLELE,SIIS VENEMAA TEKITAB KUSKIL JÄRGMISE MADINA JA PAKUB LAHENDUSE VAHETUSEKS JUBA BALTIKUMI HALDAMIST?
Huvitav,et mõttekäiguga Assad teile,Ukraina meile liitus ka Vare,kes otseselt vihjas Kremli siseallikatele.
Vandenõuteooriaid võib muidugi igasuguseid konstrueerida.

Üldiselt meenutab see jah veidi "asümmeetrilist vastust", mida Venemaa on mitmel juhul lubanud.
Siinkohal on aga oluline silmaspidada, et Venemaa püüab säilitada kunagisi strateegilisi positsioone. Konkreetselt kohalolu Vahemerel, Tartus'is, Süürias.
Ka Krimm on ju selge strateegiline positsioon, kontroll Musta mere üle.
Vandenõudega väristades võiks Ukraina puhul konstrueerida hoopis skeemi, kus LNR ja DNR on loodud algusest peale hoopis kauplemiseks. Lahendame selle jama, kuid Krim_nash. Võimalusi on muidugi rohkem, kuna plaan võis olla mitmekäigulisem, erinevate stsenaariumitega jne. Malet oskavad nad mängida.

Kui veel vandenõuteooriaid lennutada, siis Süürias toimuvat võiksid lääne vastavad organid ikka pind-pinnu haaval uurida. Ma ei imestaks, kui Islamiriigi sünnile oleksid oma panuse andnud (ka) idanaabri eriteenistused. Sest see on lõhestanud Assadi-vastast opositsiooni, teinud selle toetamise (oluliselt) raskemaks, tekitanud põgenikelaine, mis koormab Euroopat jne. Ehk klassikaline vaade asjale, "kellele see kasulik on".
Lihtsalt juhtus väike õnnetus, saadetis hakkas oma elu elama ja nüüd on koll väljas. Nagu Lenini lähetamine Venemaale.
Per aspera ad astra!
Kasutaja avatar
Smith
Liige
Postitusi: 1594
Liitunud: 10 Veebr, 2012 22:01
Kontakt:

Re: Põgeniketulv Euroopasse..

Postitus Postitas Smith »

http://m.delfi.ee/article.php?id=72353465

Hakkavad peale need sündmused, mida oleme harjunud,
turvaliselt teleka tagant vaatama.
"We have 50 million Muslims in Europe. There are signs that Allah will grant Islam victory in Europe—without swords, without guns, without conquest—will turn it into a Muslim continent within a few decades." Muammar Gaddafi
aero+
Liige
Postitusi: 142
Liitunud: 29 Juun, 2007 0:15
Kontakt:

Re: Põgeniketulv Euroopasse..

Postitus Postitas aero+ »

Smith kirjutas:http://m.delfi.ee/article.php?id=72353465

Hakkavad peale need sündmused, mida oleme harjunud,
turvaliselt teleka tagant vaatama.
Uskumatut debiilikud. Kui oletame, et oleks juhtunud miskit hullemat ja ca. 20 tõmmut surnuks põlenud ( nendehulgas mõni laps ), oleks pool maailma meid vaadanud kui sallimatuid natse ja fašiste. Oleksime aastatepikkusele Vene propagandale karuteene teinud. Ma pole kindlasti pagulaskvootide poolt aga ma pigem valiks mõne Süüria pagulaspere kui selle tšordi kes selle süütamisega hakkama sai.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36340
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Põgeniketulv Euroopasse..

Postitus Postitas Kriku »

Süütajaid on Eestis ikka ringi liikunud:
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/k ... d=72052415
http://maaleht.delfi.ee/news/maaleht/uu ... d=70880113
http://eestielu.delfi.ee/vorumaa/elu/vo ... d=69783473
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/e ... id=7791777
http://uudised.err.ee/v/eesti/646c09ea- ... 39ead18f92

Praegune paneelmaja soojustuse süütamine oli varasematega võrreldes siiski üsna ohutu sigadus. Kui sellel pildil siin oleks mööda lund jooksvad neegrid, siis oleks see olnud kõigi uudisteagentuuride esileheküljel:
Pilt
See teema on lihtsalt moes ja iga sellega seonduv asi puhutakse ajakirjanike ja poliitikute poolt suuremaks kui muidu.

Ka mingi enneolematu nn. vihakuritegu see lugu ei ole. Tuletagem meelde Märt Ringmaa vägitegusid. Siis sai mitu inimest surma.

Aga palun ärgem tehkem sellest teemast siin Eesti pagulaspoliitika lõnga.
Kasutaja avatar
Smith
Liige
Postitusi: 1594
Liitunud: 10 Veebr, 2012 22:01
Kontakt:

Re: Põgeniketulv Euroopasse..

Postitus Postitas Smith »

aero+ kirjutas:Uskumatut debiilikud. Kui oletame, et oleks juhtunud miskit hullemat ja ca. 20 tõmmut surnuks põlenud ( nendehulgas mõni laps ), oleks pool maailma meid vaadanud kui sallimatuid natse ja fašiste. Oleksime aastatepikkusele Vene propagandale karuteene teinud. Ma pole kindlasti pagulaskvootide poolt aga ma pigem valiks mõne Süüria pagulaspere kui selle tšordi kes selle süütamisega hakkama sai.
Loomulikult.
Aga lihtsalt koos mustadega on oht, et tulevad Breivikud
ja muud hullud.
"We have 50 million Muslims in Europe. There are signs that Allah will grant Islam victory in Europe—without swords, without guns, without conquest—will turn it into a Muslim continent within a few decades." Muammar Gaddafi
trs
Liige
Postitusi: 946
Liitunud: 15 Mär, 2014 14:31
Kontakt:

Re: Põgeniketulv Euroopasse..

Postitus Postitas trs »

No tegelikult on see Breivikute jutt ikkagi võrreldav EKRE kommentaariga süütamisele ehk loll on see, kes vabandust ei leia.
Eesti jaoks on see põgeniketeema siiski väga oluline, sest see on üks võimalus hakata lahku ajama Balti riike ja Poolat ülejäänud Euroopast. Või siis ka üksteisest. Välisajakirjanduses on juba ilmunud artikleid, mis üritavad tõmmata võrdusmärki Nato liitlassuhete ja EU pagulaste majutamise vahele. Sama mõte on ka siin sisepoliitiliselt läbi käinud, küll aga jah/ei vaidluses, mitte arvudega manipuleerides. Lisaks tiblastanile on kindlasti sellisest liitlassuhete pidurdamisest huvitatud ka grupid läänes, sest tunnetatakse üha eskaleeruva pagulasprobleemi tõsidust ning praeguses julgeolekuolukorras oluliselt suurenenud vastutust seoses Balti riikide julgeolekuga. Samuti on selline propaganda kasutatav survestamaks senini suhtarvudes väga vähe pagulasi vastu võtnud riike. Sest olgem ausad- Euroopal on vesi ahjus ja keegi ühtegi head lahendust ei näe.
Propagandat ei pruugigi toita peamiselt siinsed põmmpead ja Helmed-Ojulandid, kes neid oma tööriistana kasutada üritavad, vaid lihtsalt kurb paratamatus, et see nö kullakaevajatest tüütum osa pagulastest ei taha meile tulla ega siia jääda.
Lahendusena probleemile meie seisukohast on meie poliitikute lobitöö Euroopas selgitamaks, et majutatud pagulaste arv ei ole solidaarsuse mõõdupuu ning meie tegeliku olukorra lahti rääkimine. Kusagil Lääne-Euroopas fotosid Narvast või Lasnamäest vaadates on raske aru saada, et meil on integreerimisele sõrgu vastu ajavaid pagulasi jalaga segada ning võimalused täiesti uue pagulassegmendiga tegelemiseks piiratud.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline