Kohus reservohvitseri üle

Reklaamid ette ning kajastused tagantjärele. Aga paluks et ikka militaarasjadega seotult...
Kasutaja avatar
Troll
Liige
Postitusi: 3173
Liitunud: 08 Okt, 2004 16:59
Asukoht: Viljandi
Kontakt:

Kohus reservohvitseri üle

Postitus Postitas Troll »

Kas keegi saaks siia kopeerida Õhtulehe tasulised artiklid nooremleitnant Janno Remmelga kohtuasjast:

"Väejooksikuks vastu tahtmist ehk Tõrksa ohvitseri taltsutamine"
http://www.ohtuleht.ee/692562/vaejooksi ... ltsutamine

"Prokurör nõuab reservohvitserile 10kuulist tingimisi vangistust"
http://www.ohtuleht.ee/695594/prokuror- ... vangistust

Ohvitseri uhkus: Nooremleitnant Janno Remmelga käepigistus on raudne, tema pilk on keskendunud. Ta peab lugu oma vastasest, kuid patrioodina ei kavatse hakata andma au tema hinnangul korrumpeerunud juhtidele.

Kaitseväe juhtidega konflikti läinud ohvitseri vastu algatatud kriminaalasi võib tuua kogenud ja kindlameelsele kaitseväelasele kuni kaheaastase vangistuse. "Kõik sellepärast, et ma olen harjunud oma arvamuse välja ütlema, ja paljudele see ei meeldi," väidab reserv-nooremleitnant kindlalt.

Ja kui kellegil on veel taustinfot selle asja kohta, võiks samuti kirjutada. Minule oli kogu see asi igal juhul üllatuseks, tahaks rohkem teada.
Hea võidab alati kurja - kes võidab, see ongi hea!
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40172
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: Kohus reservohvitseri üle

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Esimene artikkel:

Kaitseväe juhtidega konflikti läinud ohvitseri vastu algatatud kriminaalasi võib tuua kogenud ja kindlameelsele kaitseväelasele kuni kaheaastase vangistuse. "Kõik sellepärast, et ma olen harjunud oma arvamuse välja ütlema, ja paljudele see ei meeldi," väidab reserv-nooremleitnant kindlalt.

Eile astus Harju maakohtu ette kaitseväeteenistusest vabastatud nooremleitnant Janno Remmelgas (45), kellele Põhja ringkonnaprokuratuur on esitanud süüdistuse omavolilises lahkumises väeosast või muust teenistuskohast raskendavatel asjaoludel.

Süüdistuse järgi ei ilmunud nooremleitnant Remmelgas ajavahemikus 29. aprillist kuni 26. juunini 2013 omavoliliselt tööle Kaitseliidu Tallinna maleva staapi. Ohvitserile heidetakse seega ette 58 päeva omavolilist puudumist.

Ringkonnaprokuröri sõnul teadis Remmelgas, et tema teenistussuhe pole lõppenud ja et ta on kohustatud ilmuma teenistusse.Ohvitseri võrreldakse riigireetur Simmiga
28. veebruaril 2013 oli Remmelgas esitanud Kaitseliidu ülemale avalduse teenistussuhte peatamiseks, kuid 17. aprillil sai ta teate, et see on jäetud rahuldamata.

26. aprillil 2013 edastas Remmelgas ülemustele e-kirjaga avalduse tegevteenistusest erakorraliseks vabastamiseks alates 28. aprillist 2013, sest teda kui kaebajat oli koheldud ebaväärikalt samal ajal Tallinna halduskohtus käimas olnud kohtumenetluses. Kaitseväe esindaja põhjendas halduskohtu istungil Remmelga üleviimist tema varasemalt teenistuskohalt kaitseväe luurepataljonist Kaitseliidu Tallinna maleva staapi luureohvitserist lähtuva julgeolekuriskiga ja tõmbas paralleeli Herman Simmiga, keda samuti kimbutanud kibestumine organisatsioonis ja kaastöötajates.

Mõistagi pahandas võrdlus suure osa oma elust kaitseväele pühendanud nooremleitnanti ja ta otsustas seda kasutada kui erandkorras teenistusest vabastamise alust. Tallinna halduskohus leidis rohkem kui aasta hiljem, 9. juulil 2014 tehtud otsuses, et selline vabastamise alus polnud siiski põhjendatud ja kehtib kaitseväe otsus vabastada Remmelgas 23. juulil 2013 lihtsalt omal soovil.

Remmelgas kaebas asja edasi Tallinna ringkonnakohtusse, kuid seal saatis teda vaid osaline edu. Kohtu hinnangul eksis kaitsevägi küll seadusest tulenevate tähtaegade vastu, kuid muu suhtes jäi halduskohtu ostus jõusse. Samuti ei näinud ringkonnakohus midagi hullu selles, et Remmelgat Herman Simmiga võrreldi. Riigikohus ei võtnud asja arutada.

"Vabakuulajad" kohtusaalis

Vale oleks aga arvata, nagu võinuks reservi arvatud Remmelgas oma eluga rahulikult edasi minna. Kaitsevägi ei halasta endistele teenistujatele, eriti kui nad on üritanud oma leivaisa autoriteeti kaebustega õõnestada.

Eile alanud kohtuistungil istusid Liivalaia kohtumaja saali tagumises reas kaks erariides lühikeseks pöetud soenguga härrat. Kohtusekretäri küsimusele, kellega on au, poetas üks meestest, et nad on sõjaväepolitseist. Kui sama küsimuse esitas mõni minut hiljem saali tulnud kohtunik Alari Möldre, kõlas härrade suust juba reipalt: "Vabakuulajad!"

Remmelgas ütleb, et need nn vabakuulajad on saanud ülemustelt käsu tema vastu algatatud kriminaalasi kohtuküpseks vormida, et siis prokuratuur saaks asja kohtusse saata. Olgu öeldud, et sõjaväepolitsei juhtkond allub otse kaitseväe juhatajale.

Juba eelmise sajandi viimase kümnendi alguses Kaitseliitu astunud ning reaalset rahvusvahelise missiooni kogemust omav Remmelgas ei kavatse reservisgi püssi põõsasse visata.

"Mulle kui patrioodile ei meeldi kohe põrmugi see, kuidas tänapäeval asju aetakse, olgu see siis Tallinna sadamas või kaitseväes," põrutab rühikas nooremleitnant Harju maakohtu fuajees.

Kohtualuse kaitsja Kristina Suvalova peab kogu süüdistust põhjendamatuks ja absurdseks.

Kohtulik uurimine jätkub Harju maakohtus tuleval esmaspäeval, kui ütlusi on kutsutud andma süüdistuse tunnistajad.
Viimati muutis Kapten Trumm, 23 Sept, 2015 12:58, muudetud 1 kord kokku.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40172
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: Kohus reservohvitseri üle

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Teine:
"Mis õigusega te seda vormi üldse kannate?" küsis kahe nädala eest Harju maakohtus tunnistajana üles astunud kaitseväe juhataja kindralleitnant Riho Terras kohtualuselt Janno Remmelgalt. "Ma olen reservohvitser ja tean oma õigusi," neelas omavoliliselt väeosast puudunud ja süüpinki jõudnud nooremleitnant taas oma solvumise alla.

Eile jõudis Harju maakohtus lõpusirgele reservohvitser Janno Remmelga (45) vastu esitatud süüdistuse kohtulik arutamine. Põhja ringkonnaprokuratuuri esitatud süüdistuse järgi ei ilmunud nooremleitnant Remmelgas ajavahemikus 29. aprillist kuni 26. juunini 2013 omavoliliselt tööle Kaitseliidu Tallinna maleva staapi. Seega heidetakse ohvitserile ette 58 päeva omavolilist puudumist.

Enne, kui Remmelga vastu omavolilise lahkumise kahtlusega kriminaalasi algatati, oli ohvitser juba pikemat aega vaielnud kaitseväega tema töölt vabastamise juriidilise aluse üle. Tuues põhjuseks, et teda on solvatud – võrreldud riigireetur Herman Simmiga – samal ajal käimas olnud kohtuasjas Tallinna halduskohtus, esitas ohvitser avalduse enda tegevteenistusest erakorraliseks vabastamiseks. Kaitsevägi ei võtnud Remmelga süüdistust omaks.

Võrreldi Herman Simmiga

Läbi mitme kohtuastme loksunud vaidlus leidis sellise lahenduse, mis Janno Remmelgat ei rahuldanud. Tallinna halduskohus tunnistas oma 9. juuli 2014. aasta otsuses õiguspäraseks kaitseväe otsuse vabastada Remmelgas 23. juulil 2013 omal soovil. Tallinna ringkonnakohtu hinnangul eksis kaitsevägi küll seadusest tulenevate tähtaegade vastu, kuid muu suhtes jäi halduskohtu otsus jõusse. Remmelga suureks üllatuseks on aga ringkonnakohtus taunimist leidnud vabastamiskuupäev 23. juuli siiani jõus. Ringkonnakohtus ei nähtud probleemi selleski, et teenekat kaitseväelast võrreldi halduskohtus Herman Simmiga. Riigikohus, kuhu Remmelgas seejärel kaebusega pöördus, ei võtnud aga asja arutada.

Remmelga vastu esitatud süüdistuse kohtuliku uurimise käigus andis süüdistuse tunnistajatena ütlusi teiste hulgas ka kaitseväe juhataja kindralleitnant Riho

Terras. "Ta heitis mulle veel lahkudes ette, miks ma olen kohtusse tulnud ohvitserivormis ja isegi seda, et habe on ajamata," muigab Remmelgas sapiselt, kinnitades, et teab suurepäraselt, millist vormi on tal reservohvitserina õigus kanda ja millist mitte. Korrektselt piiratud ja lubatud pikkusega habet pole tema sõnul kindrali võimuses ära keelata.

Võitleb õigluse eest

Kaks nädalat tagasi, 9. septembril esitas Remmelgas Tallinna halduskohtusse avalduse palvega tuvastada, kas tal üldse oli alates 1. aprillist 2013 kehtiv teenistussuhe Kaitseliiduga või mitte. Seoses sellega taotles Remmelga kaitsja Kristina Suvalova eile kohtuliku uurimise uuendamise ja kohtuistungi edasilükkamist.

Prokurör nägi kohtualuse ootamatus sammus vaid katset kohtumenetlusega venitada. Pärast 10minutilist mõtlemisaega kinnitas Suvalova, et tema kaitsealune jääb oma taotluse juurde. Kohtunik Alari Möldre hinnangul ei tohiks asjaolu, et kuskil mujal on käimas haldusmenetlus, kuidagi takistada kriminaalkohtumenetluse jätkumist. Kohtulikud vaidlused võisid alata.

Prokurör kinnitas oma süüdistuskõnes, et mingit vaidlust faktiliste asjaolude üle ei saa antud kohtuasjas olla. Nooremleitnant jättis omavoliliselt teenistusse ilmumata, see on kindel. Küsimus on selles, kas omavolilise lahkumise sätet kohaldatakse vaid kasarmurežiimil olevate kaitseväelaste suhtes või laieneb see ohvitseridegi suhtes, kes käivad teenistuses nagu igapäevatööl, n-ö kellast kellani. Süüdistuse järgi laieneb paragrahv ka Remmelgale.

"Riik, kes ei mõtle kaitsele, kaob varem või hiljem maailmakaardil," nendib prokurör pateetiliselt ja palub kohtul nooremleitnant Janno Remmelgas süüdi mõista. Karistuseks piisavat süüdistaja sõnul 10 kuust vangistusest poolteiseaastase katseajaga.

Kaitsja ei jäta süüdistusest kivi kivi peale – Remmelgas ei saa olla juriidiliselt kuidagi antud kuriteo subjekt – ning taotleb kohtualuse tingimusteta õigeksmõistmist.

Oma viimast sõna kasutab Remmelgas põhjalikult ettevalmistatud juriidilise analüüsi ettekandmiseks. Kui muu ei aita, palub kohtualune tunnistada talle süüks pandavat tegu sisaldava karistusseaduse sätte osaliselt põhiseadusega vastuolus olevaks. "Ma ei kavatse oma võitlust õigluse eest ühel hetkel niisama lõpetada," ütleb Remmelgas pärast eilset istungit, väites, et järgmised läbimõeldud sammud on tal juba astumiseks valmis. Harju maakohtu otsus antud kohtuasjas peaks välja kuulutatama 28. oktoobril.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Kulibin
Liige
Postitusi: 2192
Liitunud: 04 Veebr, 2012 13:49
Asukoht: Harjumaa

Re: Kohus reservohvitseri üle

Postitus Postitas Kulibin »

Herr kindrali poolt natuke veider käitumine ... Kahtlustan isikliku solvumist või madalat laupa ...
Juhul muidugi kui see eelnevas artiklis olnud jutt pädeb ...
Edit:
Lisan siis mõned lingid:
https://et.wikipedia.org/wiki/Riho_Terras
http://www.postimees.ee/3321769/kaitsev ... a-kohtusse
(sellest seigast teen vastavad isiklikud järeldused)
http://arhiiv.err.ee/vaata/kahekone-rih ... ame-series
Ohjah, muideks kas härra kindralil on läbitud ajateenistus ? On küll ja lausa 3a (by Borja)
Ja kindralihärra pidi samuti olema sügavalt uslik inimene ... No ma ei vihja millelegi, aga IMHO on see asjaolu.. :dont_know: .
Ma ei soovi siinkohal algatada mingit vaidlust.
Samuti vabandan kindralihärra ees juba ette, kui eelnev teda kuidagi puudutas inimesena, mitte ametnikuna.
Siiski jätan endale kodanikuvabaduse kahelda eelpoolnimetet härra sobivuses oma ametikohale.
Ja edu tulevase ajalooõpetaja ametis !
* Panic is called on unresolvable fatal errors.
* It syncs, prints "panic: mesg" and then loops.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40172
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: Kohus reservohvitseri üle

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Minul tekkis küsimusi sellega lausega seoses:
Kaitseväe esindaja põhjendas halduskohtu istungil Remmelga üleviimist tema varasemalt teenistuskohalt kaitseväe luurepataljonist Kaitseliidu Tallinna maleva staapi luureohvitserist lähtuva julgeolekuriskiga ja tõmbas paralleeli Herman Simmiga, keda samuti kimbutanud kibestumine organisatsioonis ja kaastöötajates.
Ja antud, meediakäras peetav kohtusaaga kasvatab patriotismi ja kaotab kibestumist....???
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige
Postitusi: 10495
Liitunud: 16 Okt, 2005 18:42
Asukoht: Siilis

Re: Kohus reservohvitseri üle

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

..mõlemad ÕHTULEHE artiklid on segaselt sisutud ja mittemidagiütlevad..

..ridade vahelt võib aimata negatiivset teenistuslikku atestatsiooni..

..45 aastane ja juba nooremleitnant..

..ksf Kulibini pandud POSTIMEHE artikkel aga vastab enamusele mul tekkinud küsedele..
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Martin Herem
Liige
Postitusi: 2373
Liitunud: 10 Okt, 2014 7:51
Asukoht: Rahu ja Sõpruse Asulas :)
Kontakt:

Re: Kohus reservohvitseri üle

Postitus Postitas Martin Herem »

Millest ma kohe kindlasti aru ei saa, on ksf Kulibini vihjed. Ei saagi aru, kas sa sead kahtluse alla leitnandi või kindrali sobivuse KVsse.
Remmelgas soovis enda erakorralist teenistusest vabastamist, kuna ei olnud rahul üleviimisega kaitseväe luurepataljonist Kaitseliidu Tallinna maleva staapi.
. :shock:
Kasutaja avatar
Kulibin
Liige
Postitusi: 2192
Liitunud: 04 Veebr, 2012 13:49
Asukoht: Harjumaa

Re: Kohus reservohvitseri üle

Postitus Postitas Kulibin »

Ma ei saa aru paljudest asjadest, vanasti olid kuningatel narrid tobedate asjade ajamiseks. Sest kuningal ei sobi mängida narri.
Loodan, et said aru.
* Panic is called on unresolvable fatal errors.
* It syncs, prints "panic: mesg" and then loops.
LupusII
Liige
Postitusi: 527
Liitunud: 03 Veebr, 2015 22:06
Kontakt:

Re: Kohus reservohvitseri üle

Postitus Postitas LupusII »

Remmelgas alustas reservlipnikuna Kl s. Edasi teenistus Luurepat is. Luurepati missioonid afgaanis.Nendest avalikult väga räägitud ei ole. Ta on selline mees kelle kõrvalt lahingust jalga ei lasta. Loodan ,et jääb auaste alles ja toimetab vabatahtlikuna KL edasi.
Mudakoon
Liige
Postitusi: 1018
Liitunud: 19 Mai, 2015 13:01
Asukoht: "Põhi ja lõuna"
Kontakt:

Re: Kohus reservohvitseri üle

Postitus Postitas Mudakoon »

"Kõrge" vanusega nooremohvitsere ikka leiab mõne ja põhjused võivad olla erinevad. On ju sõjakooli läinud ka staazhikaid veebleid.(põhjuseid mustmiljon)
See kes peale korralikku kaklust veel rusikatega vehib ,on tõenäoliselt võitja.....
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40172
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: Kohus reservohvitseri üle

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Ta on selline mees kelle kõrvalt lahingust jalga ei lasta
Justament. 8)
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40172
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: Kohus reservohvitseri üle

Postitus Postitas Kapten Trumm »

..mõlemad ÕHTULEHE artiklid on segaselt sisutud ja mittemidagiütlevad..
..ridade vahelt võib aimata negatiivset teenistuslikku atestatsiooni..
..45 aastane ja juba nooremleitnant..
..ksf Kulibini pandud POSTIMEHE artikkel aga vastab enamusele mul tekkinud küsedele..
Panid Borja tähele faktoloogiat:
Remmelgas esitas 28. veebruaril 2013 Kaitseliidu ülemale avalduse teenistussuhte peatamiseks. Sama aasta 17. aprillil sai ta vastuse, et tema avaldust ei rahuldata.
Nüüd samast artiklist viimane lause:
Kui omavoliline äraolek on kestnud kauem kui 30 päeva, võib kohus sellise teo eest karistada kuni kaheaastase vangistusega.
Karistusseadustik § 436
§ 436. Omavoliline lahkumine väeosast ja muust teenistuskohast

(1) Väeosast või muust teenistuskohast omavolilise lahkumise eest, samuti väeosast väljalubatu poolt tähtajaks teenistusse ilmumata jätmise eest, kui omavoliline äraolek on kestnud üle kolme päeva, –
karistatakse kuni üheaastase vangistusega.

(2) Sama teo eest, kui omavoliline äraolek on kestnud üle kolmekümne päeva, –
karistatakse kuni kaheaastase vangistusega.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige
Postitusi: 10495
Liitunud: 16 Okt, 2005 18:42
Asukoht: Siilis

Re: Kohus reservohvitseri üle

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

Kapten Trumm kirjutas:
Panid Borja tähele faktoloogiat:
Remmelgas esitas 28. veebruaril 2013 Kaitseliidu ülemale avalduse teenistussuhte peatamiseks. Sama aasta 17. aprillil sai ta vastuse, et tema avaldust ei rahuldata.
Nüüd samast artiklist viimane lause:
Kui omavoliline äraolek on kestnud kauem kui 30 päeva, võib kohus sellise teo eest karistada kuni kaheaastase vangistusega.
Mnjaa - see on huvitav :roll:

a) ühekuuline vastamistähtaeg kui kohustus laieneb kahtlemata ka kaitseväele :?

b) samas kaadrikaitseväelane ei kõnni minema peale avalduse laksamist // enne lubava vastuse saamist :|

c) puht mainekujunduslikult olnuks kaitseväele kindlasti kasulik see mõttetu keiss lõpetada (selmet KV juhatajat ennast kohtusse tassida) - aga selleks polnud KVPS juristidel ilmselt piisavalt ajusid :lol:
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Lemet
Liige
Postitusi: 19937
Liitunud: 12 Apr, 2006 15:49
Kontakt:

Re: Kohus reservohvitseri üle

Postitus Postitas Lemet »

Kui artiklites kirjeldatud suupruukimine sel kujul aset leidis, ei tee see samuti kaitseväe juhatajale au.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
tonu adrik
Liige
Postitusi: 433
Liitunud: 13 Veebr, 2007 12:30
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Kohus reservohvitseri üle

Postitus Postitas tonu adrik »

täieline eesti(vaba) riik...
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 0 külalist