Vene propaganda on üle võlli läinud

Ideoloogiline sõda, ajupesu...
Heal lapsel mitu nime!
Vasta
Juhan K

Postitus Postitas Juhan K »

Frundsberg kirjutas:Peamine küsimus on hoopis see, et kes seda kuulama hakkaksid? Välja kukuks umbes samasugune "tõde" kuulutav jaam nagu Tallinnas on Nõmme Raadio.
Njah, Nõmme Raadio kohta on tõesti väga palju vastakaid arvamusi. Mina ise üldiselt neid lõunatunde kuulan ja tahes-tahtmata, olen seda ka enne siin foorumis maininud, panevad nende kodanike poolt käsitletavad teemad nii mõnigi kord mind sügavamalt mõtlema, mitte küll alati saatejuhtide mõttelõnga järgides, kuid siiski. Ehkki seal keeratakse vahest vint üle, tuleb seal üldiselt mõistlikku juttu, mida nii mõnigi kodanik võiks kuulda võtta. Samas tõesti ei vaidle vastu, et vahest kisuvad seal asjad natukene utoopiliseks või siis ülemääraseks tähenärimiseks, ent see siiski ei pane mind loobuma nende kuulamisest.
Seos Venemaaga?
Antud hetkel on foorumikaaslase Frundsbergi jutul ühelt poolt vaadates mõte sees, kuna nii Nõmme Raadio kui ka Vene opositsioon ei ole rahul praeguse riigivalitsemiskorraga. Nende vahe aga seisneb kättesaadavuses: Nõmme Raadiot võib nimelt kuulata iga inimene, kellel on arvuti, internetiühendus, kõlarid/kõrvaklapid ning vajalik eesti keele oskus. Vene opositsiooniga on asi kõvasti hullem, sest Venemaal on siiski kehtestatud tsensuur ning neil ei õnnestu oma häält kuuldavaks teha sel lihtsal põhjusel, et võimud ei luba seda. Arvestades aga praegu Venemaad juhtiva kontingendi tausta, ei ole selle keelust mitte kerge üle astuda. Lisaks on seal ka väga tugev vastupropaganda, mis kõik Kremli möödalaskmised vägagi osavalt kohe kellegi teise kraesse keerab :wink:
Frundsberg
Liige
Postitusi: 1649
Liitunud: 15 Mär, 2005 10:15
Kontakt:

Postitus Postitas Frundsberg »

Kuna elan Nõmmel, siis kuulan ise ka mõnikord seda raadiojaama. Jutu mõte oli selles, et Eestil on pea võimatu viia oma sõnum Venemaale ehk siis vene inimeseni. Täpselt sama moodi nagu Nõmme raadio ei levi eriti hästi isegi Tallinna kesklinnas. Või et miks EIP-l on Eestis nii vähe valijaid...

Minu meelest tuleb lihtsalt aru saada, et toida hunti palju tahad, tema vahib ikka metsa poole. Ei õnnestunud oma tõde ajaloo kohta meile ida poolt pähe suruda, ei õnnestu see ka meil neile. Ja polegi vaja.
potentate
Liige
Postitusi: 354
Liitunud: 29 Dets, 2005 11:22
Kontakt:

Postitus Postitas potentate »

Kuulge... raadio levib ilusasti.... lühilaine saatjaga.... VABA EUROOPA?
Kruuda
Liige
Postitusi: 857
Liitunud: 12 Veebr, 2007 6:33
Kontakt:

Postitus Postitas Kruuda »

Oletame, et teil on naaber, selline slaavi iseloomuga ja muidu ka üsna ebaviisakas. Kuna naabri füüsilised võimed ületavad teie omi piisavalt siis ei tule naabri jõuline korralekutsumine kõneallagi. Teie naabrimehel on kombeks käia aia ääres kusel ja mõnikord laseb laia kaarega ka teie aeda (rikub õhu piiri) mis on nii ebameeldiv kui ka alandav. Lisaks sellele kuna teie meeldite talle veel vähem kui tema teile siis kasutab ta teie vastu igasuguseid väikesi norimisi. Näiteks tõstab osa teie aeda eest ära ja kasutab seda küttepuudeks. Võimalik, et kunagi tulevikus käitub veel hullemini, ehk laseb teie õues seisva auto kummid tühjaks jne.
Asi mida ma sellega öelda tahan on see, et hoolimata kõigest sellest olete teie omas majas peremees. Aga kui see naaber ühel toredal päeval marsib teile koju, lööb ukse maha ja ütleb, et see on nüüd tema maja ja teil endiselt ei ole võimalust teda välja visata siis on ikka täiesti ükskõik kas te võtsite midagi ette selle vastu, et ta üle aia ei kuseks või mitte.

Puust ja punaseks, miks selline 0,02% maalima rahvastikust esindav riik segab suurt tuumarelvastatud riiki. http://www.postimees.ee/220407/esileht/ ... 256516.php
Zill154
Liige
Postitusi: 276
Liitunud: 08 Juun, 2005 13:26
Kontakt:

Postitus Postitas Zill154 »

Venemaa kasvab järjest "suuremaks" ja "võimsamaks".Nii et varsti tuleb aeg,kui juba sellisele asjale poliitiliselt ei reageerita!Võtkem näiteid:(Venemaa ja USA kaklesid ÜRO-s,EL-i ja Venemaa suhted tuksis-valitseb suhetes „mõistmatus või isegi usaldamatus, mida me ei ole näinud külma sõja lõpust saadik” ,Vene ajakirjanike töö on eluohtlik,Briti ajaleht The Guardian aga kinnitab, et Kreml ähvardab vastuseks USA plaanile paigutada Ida-Euroopasse raketitõrjesüsteem uue võidurelvastumisega, mis on võrreldav „külma sõja” ajal toimunuga.) Mehed kes on elanud NSV ajal ärgem unustage,kuidas sell ajal asi käis,sest on võimalus,et tuleb aeg kus me leiame end taas sealses olekus!Siis ei huvita kedagi see pronksmees,kui „siberi rong balti jaamas on” !
VABADUS VÄÄRIB VÕITLUST! Kes endale vabadust ei võitle ei ole vabadust väärt
Kasutaja avatar
Svejk
Liige
Postitusi: 3758
Liitunud: 13 Jaan, 2010 18:32
Asukoht: Põllul
Kontakt:

Vene propaganda on üle võlli läinud

Postitus Postitas Svejk »

Värske küsitlus - kolm viiendikku venemaalastest ei usu, mida telekast tuleb:

59% россия внезапно перестали верить телевизоу
http://rusjev.net/2015/12/16/59-rossiya ... televizou/
Так, согласно результатам исследования, телевизору верит лишь 41% опрошенных (в 2009 году таковых насчитывалось 79%). При этом продолжают черпать информацию о происходящем в мире и стране 85% респондентов.

Меньше стали доверять граждане России интернет-изданиям (с 20% в 2009 году до 18%), газетам (с 14% до 12%), радио (с 13% до 11%).


Также социологи сообщают, что новостные программы по ТВ чаще смотрят респонденты с невысоким уровнем доходов (90%), а также те, кто не пользуется Интернетом (95%)
Kui 2009 aastal oli uskujaid veel 4/5, siis nüüdseks on neid jäänud kaks korda vähemaks.
Enim usuvad ja kügelevad zombikastide ees madalapalgalised ja internetikauged kodanikud
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 15550
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: Vene propaganda on üle võlli läinud

Postitus Postitas Fucs »

Urmas Sutrop: Kremli ajupesu eesmärk on panna eestlased ja venelased ühiselt valitsust kukutama
23. jaanuar 2016 10:58
Kui heita pilk venekeelsetele portaalidele Eestis, siis paistavad need kuidagi kulunud ja väsinud. Paljud tuntud propagandistide (Margarita Kornõševa, Margarita Tšernogorova, Sergei Seredenko ja Mihhail Stalnuhhini) esiküljelood on neis olnud üleva juba kuid, kui mitte rohkem. Värskemad on Dimitri Klenski kirjutised ja uudised „lastekaitsest“ või sellest, kui tubli on olnud MTÜ Vene kool Eestis.

Et kõik saaksid aru, kui üldrahvaliku ettevõtmisega on tegemist, siis on ära toodud ka kuueteistkümne MTÜ juhatuse liikme ametid. Nagu omal ajal ENSV või NSVLi ülemnõukogus, on MTÜs esindatud väga erinevate elukutsetega inimesed: infotehnoloog, jurist, autoinsener, näitleja, logistik, õpetaja, sotsiaaltöötaja, kaubatundja, venekeelse väitlusklubi koordinaator, elektrik, ettevõtja, õiguskaitsekeskuse Kitež direktor, mänedžer, Tartu ülikooli doktorant ning erinevalt nõukogude ajast ka välismaise ülikooli professor. Mõned neist inimestest on eriti tuntud oma eestisõbralikkuse poolest.

Liikumine MGPR (Mõ Govorim Po-Russki) korraldab parajasti aasta russofoobi valimist. Nagu sellisele väärt ettevõtmisele kohane, on kandidaadid üles seatud mitmes kategoorias. Mitteäriliste asutuste kategoorias kandideerivad sellele austavale nimetusele justiitsministeerium, keeleinspektsioon ning kogu valitsus. Teenuseid pakkuvate äriettevõtete kategoorias kandideerivad aga venekeelne Delfi, Hesburger ja Rademar. Ma ei saa jätta märkimata, et mina hoian pöialt Delfile.

MGPR annab samuti teada MTÜ Vene kool Eestis töötulemustest ja juhatusest, aga ka seda, missuguseid töövõite nn õiguskaitsekeskus Kitež on eelmisel aastal saavutanud. Samuti võib sealt lugeda Margarita Kornõševa tolmunud ingliskeelset blogi.

Tundub, et rahavood neisse väljaannetesse on peatunud. Propagandat tehakse mujal ja efektiivsemalt. Pealegi on nende keskkondade mõju eestlastele olematu. Venelaste tümitamine käib aga täie hooga televisioonis. Vaatasin paari päeva eest õhtul venekeelseid telekanaleid. Näiteks meie oma Orsent TVst tuli räigemat propagandat kui Tallinna televisioonist. Kõik-kõik oli kogu riigis nii paha-paha. Seda vaatasid murelikult Tallinna abilinnapead eesotsas Kõlvartiga. Too kurtis, et nemad teeks kohe kõik heaks, aga riik ei taha millegipärast raha anda. Nii eesti kui ka vene töörahvas on töötud ja vaat et sõbralikult koos näljas. Absurdimaiguliseks jandiks muutis selle saate järgnev lugu Lasnamäe uudistes sellest, kuidas Lasnamäe uus Maxima kauplus annab tööd väga paljudele inimestele. Seejärel näidati nälgivale töörahvale toidukaupadest lookas ja külluslikke poeriiuleid.

Pervõi Baltiiski Kanali (PBK) Eesti uudised olid veidi tagasihoidlikumad. Aga uudiste üldine toon sisendas ikkagi, et Eesti riik on mäda ja korrumpeerunud, et siin on väga halb elada. Üllatuslikult aitasid sellele kaasa kaks vabaerakondlast, Artur Talvik ja Jüri Adams, kes mõlemad sulaselges vene keeles rääkisid, kui korruptiivne siin kõik on.

Ilmselt on Kremli-meelne propaganda muutunud eestikeelsemaks. Selleks kasutatakse mitmeid organisatsioone ja liikumisi. Ilmselt ei saa kõik ise arugi, kui nad Venemaa eesmärkide eest seisvad. Aga põhiline on umbusalduse tekitamine kogu Eesti riigi ja valitsuse ning poliitilise eliidi vastu. Kremli ajupesu eesmärk on ka panna inimesed uskuma, et tõde ei olegi, et kõik on suhteline. Lisaks püütakse luua hirmu õhkkonda: appi! pagulased, samasoolised, pedofiilid, sotsiaaltöötajatest lasteröövlid.

Kui me tuleme tagasi venekeelsete portaalide juurde, siis on neis viimasel ajal sagenenud pildid pisarates lastest (mille algallikad on pildiotsinguga kliiresti leitavad) koos üleskutsetega kaitsta lapsi miitingul või muidu sotsiaaltöötajate terrori eest. Selline jamps pärineb MTÜlt Roditeli Estonii/Eesti Vanemad. Nende lähimaks sõsarorganisatsiooniks on „rahvusvaheline“ ühiskondlik organisatsioon Russkie Materi. Millegipärast ei tööta enamus selle räige propagandaorganisatsiooni internetilehekülgi. Vene Emade propagandateatri ja selle Eesti filiaali kohta võib põhjalikumalt lugeda Eesti Päevalehest.

Nii Roditeli Estonii kui ka Eestile suunatud venekeelsete telekanalite ja infoportaalide üheks eesmärgiks näib olevat panna venekeelsed inimesed uskuma, et ühiselt kannatavad nii nemad kui ka eestlased ja et koos tuleks valitsus kukutada ning loobuda nii Euroopa Liidust kui ka NATOst ja Ameerika Ühendriikide sõprusest.


Aga seda kõike oleme kuulnud sulaselges eesti keeles ka poole jalaga mehe suust, kes tahab nüüd äkki presidendiks saada ja kuulutab, et „Lääs on sügavas kriisis – materiaalses ja ideelises.“ Ta tahab hüljata kõik senised väärtused ning partnerid ning usub Eestisse Venemaa rüpes. Veel otsesemalt kui poole jalaga mees ütleb sellised mõtted välja EKRE mees, kes ütleb: „Tegusid, mitte narratiive,“ ning tahab Eesti Läänest isoleerida. Kaua Läänest täiesti sõltumatu Eesti Venemaa külje all vastu peaks?
http://epl.delfi.ee/a/73494663
Martin Herem
Liige
Postitusi: 2368
Liitunud: 10 Okt, 2014 7:51
Asukoht: Rahu ja Sõpruse Asulas :)
Kontakt:

Re: Vene propaganda on üle võlli läinud

Postitus Postitas Martin Herem »

Fucs - ette jõudsid :D

Aga eilsest on mul ikkagi kaks asja hingel. Need on infooperatsioonid. Ühe taga tunduvad olema riigi struktuurid ja teise taga võib neid kõrvu näha. Ma ei tahtnud "pagulaste" teema all seda arendada, kuid siin toon uuesti välja.
Esiteks Berliinis vägistatud vene päritolu 13 aastane Lisa (http://militaar.net/phpBB2/viewtopic.ph ... start=3210)
Küsimus polegi sellesse lõksu minekus. Ma isegi olen läinud. Imetlusväärne on aga see, kuidas veerevat palli enam ei peata. Ei Saksamaal, ega Eestis ... Militaar.neits :oops:
Siin selgitab Ukraina spetsialist kogu operatsiooni käiku:
http://sprotyv.info/ru/news/kiev/raspya ... -dialektom.
Tunnistan, et ega me veel kogu tõde ei tea, kuid tundub, et vägistamist pole toimunud ja kogu teema keerasid üles Vene eriteenistused (Kanal 1 kasutus viitab sellele).

Teiseks üks link youtube - https://www.youtube.com/watch?v=XR-D6Km3m7g . Ka see link tuli militaar.neti. Ma ei tea mida Westland mõtles, kuid ... mina läksin esimeste kaadritega kohe haneks. Ma ei tea mitu sekundit vahtisin ja ... siis hakkas tulema kaadreid, mis näitasid, et vist pole tegemist sellega mida pealkiri ütleb. Täpselt nii nagu youtube kommentaarides, nii ka militaar.netis, ei peetud enam tähtsaks, mis riigiga tegelikult tegemist on - tuld anti edasi. Kuid kelle pihta? Sõimata ei saagi hetkel mitte mustad, moslemid, pagulased, põgenikud, vaid meie oma riikide esindajad ja valitsejad. Meid ennast keeratakse üles teineteise vastu. Ja hästi keeravad.

Kahjuks on youtube link militaarnetist kustutatud. Mis ei ole hea, sest kogu propaganda mõju näide läks kaduma. Ja see ole moderaatorite süüdistamine. Ma saan aru, et sõnnikust tuleb puhastada. Aga siis jõudu tööle. :)
Viimati muutis Martin Herem, 23 Jaan, 2016 18:50, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
kaur3
Liige
Postitusi: 6208
Liitunud: 26 Juul, 2005 12:09
Kontakt:

Re: Vene propaganda on üle võlli läinud

Postitus Postitas kaur3 »

Aasta russofoobi tiiteli jagamine käib ühes rütmis Venes kedratava plaadiga, mille pealkiri on " Kõik on meie vastu". Poola tarkpead näitavad ära, et juba ammu võeti see trikk kasutusele.

http://www.osw.waw.pl/en/publikacje/poi ... estruction

"Vene emad" on üks asi, kuid Vene vanemate kongress 2013. aastal on täiesti omaette tase. Dirigendi rollis Kurginjan ja aukülaliseks Putin. 5h vaatamist oleks tervist kahjustav, kuid piisab ka viimasest Kurginjani kõnest, mida püsti kuulatakse.

https://m.youtube.com/watch?v=sZz3fM8hyUE
Roamless
Liige
Postitusi: 3798
Liitunud: 22 Okt, 2005 20:57
Kontakt:

Re: Vene propaganda on üle võlli läinud

Postitus Postitas Roamless »

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/e ... d=73495531
Noh, Öine Vahtkond on nagu üks mees kõik lastekaitsjateks asunud. Tuttav sünnimärgiga šhovinist hoiab kahekeelset plakatit, kohal on ka Vene parimad propagandakanalid ning samuti Tallinna iga ürituse maskotiks saanud Neeme Lall, rinnas märk toetamaks vaimse puudega inimesi.
Unforeseen consequences
Martin Herem
Liige
Postitusi: 2368
Liitunud: 10 Okt, 2014 7:51
Asukoht: Rahu ja Sõpruse Asulas :)
Kontakt:

Re: Vene propaganda on üle võlli läinud

Postitus Postitas Martin Herem »

Mnjaaa, tundub, et Norra ja Eesti laste saatus ühendab kõik jõud. Lastekaitsjate üritusel seisavad kõrvuti keskerakond, öine vahtkond, rahvuslane ... Tõesti: "... viljakandvat mulda, on küllalt igal pool ..." :wink:
Westland
Liige
Postitusi: 999
Liitunud: 09 Dets, 2007 23:21
Kontakt:

Re: Vene propaganda on üle võlli läinud

Postitus Postitas Westland »

Ma ei tea mida Westland mõtles, kuid ...
Westland jälgis,kuidas arutelu venelasest tütarlapse väidetava vägistamise ümber muudkui kees ja mühises.
Ja siis Westland tahtis vaadata,kas on tegu Pavlovi refleksiga aga näädsa...polnudki. :wink:
Kasutaja avatar
Rügaja
Liige
Postitusi: 712
Liitunud: 01 Dets, 2008 3:07
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Vene propaganda on üle võlli läinud

Postitus Postitas Rügaja »

Kaasvõitleja Fucs: Urmas Sutropi näol on tegu reformierakonna otsese propagandisti ja räige demagoogiga. Pole mingit tarvidust teda siin tsiteerida, liiatigi täies mahus. Säärastele on Tartus Emajõe ääres äsja ühte asutust laiendatud...
Martin Herem
Liige
Postitusi: 2368
Liitunud: 10 Okt, 2014 7:51
Asukoht: Rahu ja Sõpruse Asulas :)
Kontakt:

Re: Vene propaganda on üle võlli läinud

Postitus Postitas Martin Herem »

Rügaja kas sa kommenteeriksid siis ka, kuidas avaldavad Toompeal meelt kõrvuti öine vahtkondlane ja rahvuslane?
Ja kui see MTÜ Eesti Vanemad tõesti on VF rahastatud organisatsioon, kas siis pole silmakirjalik koos nendega Eesti ja Norra laste õigusi kaitsta?
mangust
Liige
Postitusi: 509
Liitunud: 15 Apr, 2006 13:49
Asukoht: Eesti

Re: Vene propaganda on üle võlli läinud

Postitus Postitas mangust »

Eks öise vahtkonna tegelased näitasid endast elumärkki,mingid x plakatid,x üritus paarikümne osavõtjaga.Kuidagi lahja,see ongi kõik milleks nad on võimelised.Nad ei käi isegi oma pidzaamadega Sinimägedes,peremehed nägid,et see on mõtetu ja bensuraha enam ei anta.Mina vähemalt ei ole pannud tähele,et nad esitleks oma vana ulgu- holokaust ja eestlased.Kui mulisevad siis eestlaste kõrvu (ajudesse) selline kirvetöö ei jõua.Ega me sellest ajupesust siis kaitstud pole,selleks on teised inimesed.Üks selline teema on holokausti tragöödia (sellele ei väitle keegi vastu),kui sinna artiklisse pookida A.Rebane ja teisigi eestlasi,artikli autor samuti eestlane,kohe teine tera,paljudele ja paljudele vastuvõetav.Mis on selliste artiklite mõte? Esimene lahing ikka võidetakse kõrvade vahel,maastikul siis palju lihtsam.Üks näide,ligi kümme missidel olnut vaatasid H.Nugiseksi pilti,nägid mundrit ja siis kõige "targem " pakkus välja et vist oli mingi luuraja ja närakas :shock:

Veel Sutropilt lugemist : http://arvamus.postimees.ee/1118016/urm ... us-ja-meie
Parem peenike peos, kui punalipp katusel!
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist