Kremli trollidest

Ideoloogiline sõda, ajupesu...
Heal lapsel mitu nime!
Vasta
maksipoiss
Liige
Postitusi: 1742
Liitunud: 24 Okt, 2014 20:33
Asukoht: Pärnu
Kontakt:

Re: Kremli trollidest

Postitus Postitas maksipoiss »

Selle artikli http://www.delfi.ee/news/paevauudised/v ... d=72829917 järgi on Soomes asi ikka päris hull nende trollidega.
Kasutaja avatar
Frukt
Uudistaja
Postitusi: 27
Liitunud: 13 Mär, 2010 10:01
Asukoht: Eesti
Kontakt:

Re: Kremli trollidest

Postitus Postitas Frukt »

Siin on J.Aro lugu ka inglise keeles: http://kioski.yle.fi/omat/my-year-as-a- ... oll-magnet
Heit mir, morgen dir.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 15550
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: Kremli trollidest

Postitus Postitas Fucs »

Võtsin vaevaks ära tõlkida ühe venekeelse kirjutise, et ka siinsed venekeelest mittearusaajad saaksid veidi infi.


Oleg Samorodni
Kremli "trollid"

(lühendatud ja kärbitud tõlge)

28. novembril Tartus korraldatud mitteametlikul kohtumisel, mille korraldas Balti ja Vene Uuringute akadeemiline keskus, pidasin ma loengu Kremli propaganda sõjast internetis. Allpool on kirjutatud kirjalik versiooni minu esitusest.

Nüüd, pärast Vene agressiooni algust Ukrainas, ei ole kellelgi enam kahtlust, et Kreml viib läbi nii ulatuselt kui küünilisuselt enneolematut informatsiooni sõda ja seda eeskätt just nn "Endiste Nõukogude riikide seas", mille hulka Putini poliittehnoloogid on lülitanud ka Eesti.

Peamised vahendid selles desinfosõjas, on Venemaa telekanaleid. Eestis on «Первый балтийский канал», «РТР – планета», «НТВ – мир» ja «Рен ТВ – Эстония», milliste uudiste ja poliitiliste saadete puhul ei ole tegemist kuskilt otsast ajakirjandusega.

Vene desinformatsioonisõda ei piirdu ainult telesaadetega. See toimub kogu "rindel", sealhulgas internetis.

Ukraina julgeolekuteenistuse esindaja Valentin Nalivaitšenko ütles ajakirjanikele mõeldud briifingul nii:

"Me teame, et umbes 1500 inimest on hõivatud FSB 18. erikeskuses (endine KGB peaarvutuskeksus, praegune FSB "Informatsioonijulgeoleku keskus" - minu märge), kelle igapäevaseks tööks on desinformatsiooni ja provokatsioonide abil luua paanikat läbi sotsiaalvõrgustike, eelkõige Facebook`is. Nalivaitšenko lisas, et Vene eriteenistuste poolt külvatakse paanikat, mille eesmärgiks on destabiliseerida olukorda Ukrainas. UKR julgeolekuteenistus sõlmis seetõttu erilepingu maailma juhtiva internetiteenuste pakkujaga Google, et kaitsta Ukraina Interneti ressursse. Samal ajal ei suuda Ukrainas seni kokkuleppele jõuda Facebook`i Ukraina sektoris, mida manageeritakse Moskvast.

Viimastel kuudel on fikseeritud kõnekas trend, kus FB-s registreeritakse tuhandete kasutajate kontosid, millede omanikud on erinevate SRÜ linnade ja Balti riikides resideeruvad tegelased. Kõik nende profiilid on tühjad: pole pilte, sõpru, ega originaal postitusi. Aga nad kõik teevad sõnumite edasipostitusi, mis ülistavad Putini poliitikat ja halvustavad Putini režiimi kriitikuid. Kõige huvitavam asi on see, et kõik need kontod on registreeritud vaid paarikümnel VF IP-aadressil.

Tuleb rõhutada, et täpselt sama - "tühjad" profiilid, nagu eelpool mainitud kontodel Facebookis, on ka Delfi portaali registreeritud kommentaatoritel.


Ja veel teine trend on viimastel aastatel registreeritud. Ka lääne meedia juhtivatel veebilehtedel on masspostitused, mis teevad maha nn "VF vastast poliitikat" ja VF-le kahjulikke kirjutisi. Samal ajal ülistatakse VF tegemisi Putini juhtimise all ja kuulutatakse, et nii USA kui NATO on maailma kurjuse kantsid.

Asjad jõudnud sinnamaale, et nt. Briti ajaleht GARDIAN oli sunnitud tunnistama, et neil on tõsiseid probleeme kommentaardega ja nad seisavad silmitsi "organiseeritud kampaaniatega Kremli toetuseks."

Mitmed lugupeetud väljaanded, näiteks Saksa ajaleht Süddeutsche Zeitung, Poola väljaanne Rzeczpospolita, Ameerika Washington Post, sõltumatu portaal BBG Watch jt. on teostanud iseseisvad sõltumatud uurimised sellel teemal ja kõik nad jõudsid järeldusele, et internetis tegutseb suur hulk propagandistlikke manipulaatoreid, kes on tänaseks saanud tuntuks kui "Kremli trollid".

Täna me teame rohkem nn "Ttrollide tehastest", kes tegelevad Kremlile sobiliku sisu tootmise ja jaotamisega välismaa võrguannetes ja sotsiaalmeedias.

Sinna kuulub ennekõike VF "Internetiuuringute amet" («Агентство Интернет-исследований» (АИИ), mis on asutatud 2013 aasta suvel, ning mis asub Peterburi äärelinnas. See "amet" on seotud Peterburi ärimehe ja catering firma "Concord" juhi Jevgeni Prigožiniga, kes on tuntud oma lähedaste sidemete poolest Putiniga ja keda nimetase nüüd "Kremli peakokaks". Vene ajalehe "Vedomosti" andmetel tegeleb АИИ ja "Concordi" finantspoolega VF presidendi administratsiooni juhataja esimene asetäitja Vjatšeslav Volodin, kes vastutab ka avaliku teadvusega manipuleerimise strateegia väljatöötamise eest nii igapäevaselt, kui ka valimiskampaaniate ajal. Vastavalt ajalehe "Kommersant" andmetel eraldas Kreml ainuüksi 2014. aastal ühe miljoni € avaliku arvamusega manipuleerimise võimaluste uuringuteks.

Iga "Trollivabriku" töötaja (АИИ "Troll") peab iga päev kirjutama vähemalt viiskümmend kommentaari erinevatele artiklitele, ning lisaks omab/manageerib iga "troll" kuute profiili Facebookis ja kümmet kontod Twitteris, millele igaühele on ta kohustatud kirjutada vähemalt kolm postitused päevas. Sellise "trolli" kuupalgaks on 40000 rubla. See tähendab, et rohkem kui tuhat dollarit. Teiste spetsialistide ja töötajate palgad - juhid, nende asetäitjad, eksperdid, disainerid, kunstnikud, demotivaatorid, analüütikud jms on samuti väga kõrged. Kogu АИИ ühe kuu eelarve on 33 miljonit rubla ehk umbes üks miljon dollarit. Aastas teeb see on umbes 12 miljonit dollarit. Alates 2014. aasta keskel oli АИИ palgal rohkem kui 600 inimest.

АИИ-d juhivad pea tundmatud tegelased. Välja arvatud ehk teatud Maria Kupraševitš, kes sai tuntuks sellega, et nihverdas ennast tööle liberaalse Vene meedia erinevatesse toimetustesse ja tegeles seal otseselt spionaažiga.


Üsna palju töölisi on АИИ "analüütilinses osakonnas", mis aitab töötajatel valmistada ette rahvuslikku struktuuri "trolle" sotsiaalsetes võrgustikes erinevates riikides, analüüsib erinevate rühmade ja inimgruppide käitumist internetis ja jagab selle baasil näpunäiteid. Eriti peetakse oluliseks kontrollile allutada sellised sotsiaalsed võrgustikud nagu Facebook, Twitter, LinkedIn ja video portaal Youtube. Detailideni analüüsitakse, jälgitakse ja tehakse selgeks kasutajate vanuseline jaotus, nende üldine aktiivsus ja kõige aktiivsemad ajad, samuti publiku poliitiline meeleolu ja seisukohad.

Tuleb märkida, et АИИ ei ole ainus poliitpropaganda projekt, mis on selle nn "Putini peakoka" poolt rahastatud. Prigožin omab Peterburi ajalehte "Neva uudised" ja samanimelist "informatsiooni ametit", aga lisaks ka mitmeid teisi väljaandeid, nagu nt. «Газета о газетах», «Бизнес Диалог», «Журналистская правда». Ja Ukrainas kuulub talle tema poolt finantseeritud venemeelne uudisteagentuur "Harkov" («Харьков»), mille ametlik eesmärk kõlab: "organisatsiooni tegevuse eesmärk on tugevdada Venemaa mõju Kagu-Ukrainas (Novorussia) ja Ukrainas tervikuna."

Kõik need eelnevad ärid on mitte kasumlikud ja töötavad ärilises finantsmõttes kolossaalse kahjumiga. Samal ajal tema ettevõte «Конкорд» tegeleb Kremli ametlike ürituste toitlustamisega ja tagab toidu osadele koolidele, ning VF armee üksustele. Selle eest tasutakse vastutasuks ja vastukaaluks Prigožinile Kremli poolt aga üliheldelt.

Prigožini vaimusünnitus "Internetiuuringute amet" («Агентство Интернет-исследований» (АИИ) ei ole ainus nn "trollivabrik" ja analoogset tegevust harrastavad mitmed organisatsioonid. Näiteks "SRÜ riikide Instituut" (Институт стран СНГ), mida rahastatakse VF riigieelarvest ja mille eesmärk on "Venemaa huvide teaduslik toetus endises Nõukogude Liidu ruumis".

Vene riigiduuma saadikul Robert Schlegel, üks endisi Kremlimeelse liikumise "Naši" juhte, on oma "trollitehast", mille koordinaatoriteks on Venemaa kodanikud, kes elavad erinevates Euroopa riikides. Samasugune "tehas" on ka endisel "Naši" pressisekretäril Kristina Potuptšikul, mis juba aastaid on tegelenud kindla tasu eest erinevatesse foorumitesse üle maailma Kremlimeelsete kirjutiste produtseerimisega. Mõned Kremli "trollitehased" eksisteerivad sotsiaalsete võrgustike varjus noorteühenduste vms nime all, nt «Бригада Хэлла», «Вести КПСС» jne

Kremli "trollitehastesse" värvatakse uut tööjõudu spetsiaalsetel tööpakkumiste lehtedel, kus pakutakse stabiilset ja head sissetulekut. Venemaal on kõige kuulsamad neist Forumok, Qcomment ja WPcomment.

Tänaseks on Kremli poliittehnoloogid välja töötanud terve trollimissüsteemi, mis sisaldab endas online seltskonda tuhandete kinnimakstud blogijate ja kommentaatoritega. Selle organiseerituse ja tegevuste ulatus on praktiliselt ettearvamatu.

Praegu on Kremli "trollid" kõige aktiivsemad Ukraina suunal. Vastavalt Ukraina PR-agentuuri Newsfront juhi Vladimir Degtjarjovi ütlustele on umbes 80% kõigist UKR online meedia kommentaaridest produtseeritud Kremli trollide poolt. «ЛІГАБізнесІнформ» portaali andmetel juhib UKR vastast Internet propagandat FSB kindralleitnant Sergei Beseda, kes juhib "FSB operatiivinfo ja välisside teenistust", isiklikult.

Milline on tegelik Kremli trollide haare ja tegevus Eestis, seda mitte keegi ei tea, sest selle probleemi uurimisega Eestis keegi ei tegelele. Seda vaatamata sellele, et Eesti venekeelses kogukonnas on pikka aega räägitud hästi organiseeritud fake-kommentaatorite "brigaadidest", kes on needsamad "trollivabrikud", mille meeskondi juhitakse samadest asutustest ja teenistustest, nagu ka UKR puhul. Ja nende töö tulemuseks on juba see, et venekeelsetes Eesti portaalides keeldutakse üha enam avaldamast Putinivastaseid kirjutisi.

"Meie lugejad ei mõista neid ja ei saa nendest aru" on üha rohkem kõlav toimetajate seisukoht. Ja nendeks häälekateks ja justkui üliarvukateks "lugejateks" on portaalides tegelikult seesama trollide armee.....

Originaal:
http://www.samorodni.eu/%D0%BA%D1%80%D0 ... %BB%D0%B8/

Samal teemal saksa keeles...
http://www.handelsblatt.com/politik/int ... 02386.html

...ja inglise keeles
http://www.interpretermag.com/14302/


..ja veel eesti keeles
http://jaanuspiirsalu.blogspot.com.ee/2 ... remli.html
***************************************************************************

Oleg Samorodni võitlustest meie propagandarindel
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/e ... d=73201809

***************************************************************************

Кибер война с эстонией!
http://systemerror.pp.net.ua/forum/56
Lemet
Liige
Postitusi: 19914
Liitunud: 12 Apr, 2006 15:49
Kontakt:

Re: Kremli trollidest

Postitus Postitas Lemet »

Milline on tegelik Kremli trollide haare ja tegevus Eestis, seda mitte keegi ei tea, sest selle probleemi uurimisega Eestis keegi ei tegelele. Seda vaatamata sellele, et Eesti venekeelses kogukonnas on pikka aega räägitud hästi organiseeritud fake-kommentaatorite "brigaadidest", kes on needsamad "trollivabrikud", mille meeskondi juhitakse samadest asutustest ja teenistustest, nagu ka UKR puhul
Loomulikult on palju mugavam toppida pea sügavale liiva alla ning kinnitada vankumatus usus, et midagi sellist ei saa olemas olla, sest seda ei saa olemas olla...hoolimata sellest, et isegi pealiskaudne ja lühiajaline kommentaariumite jälgimine peaks andma märkimisväärselt mõtlemisainet nii trollinduse kui ka kohaliku venekeelse elanikkonna meelsuse osas.
Viimati muutis Lemet, 28 Veebr, 2016 15:17, muudetud 1 kord kokku.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Walter2
Liige
Postitusi: 3979
Liitunud: 27 Okt, 2012 22:11
Asukoht: Phuket
Kontakt:

Re: Kremli trollidest

Postitus Postitas Walter2 »

Tahaks juba ammu küsida ühe küsimuse mis mind on ammu huvitanud - mis juhtub kui Venemaa rahvusvahelisest interneti võrgust täielikult lahti ühendada, tehniliselt kas see on võimalik? Võhikuna arvan et võita oleks rohkem kui kaotada?
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Lemet
Liige
Postitusi: 19914
Liitunud: 12 Apr, 2006 15:49
Kontakt:

Re: Kremli trollidest

Postitus Postitas Lemet »

Ilmselt paraku võimatu tänases maailmas. Sest internet pole mitte ainult kommentaariumid ja propaganda, vaid ka piireületavalt lennu- ja laevaliikluse juhtimine, pangandus, elektrivõrgud ja palju-palju muud elutähtsat.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 15550
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: Kremli trollidest

Postitus Postitas Fucs »

Walter2 kirjutas:Tahaks juba ammu küsida ühe küsimuse mis mind on ammu huvitanud - mis juhtub kui Venemaa rahvusvahelisest interneti võrgust täielikult lahti ühendada, tehniliselt kas see on võimalik? Võhikuna arvan et võita oleks rohkem kui kaotada?
Vene riigiduuma saadikul Robert Schlegel, üks endisi Kremlimeelse liikumise "Naši" juhte, on oma "trollitehast", mille koordinaatoriteks on Venemaa kodanikud, kes elavad erinevates Euroopa riikides. Samasugune "tehas" on ka endisel "Naši" pressisekretäril Kristina Potuptšikul, mis juba aastaid on tegelenud kindla tasu eest erinevatesse foorumitesse üle maailma Kremlimeelsete kirjutiste produtseerimisega.
Ma pakun lampi, et vähemalt 1/3 kui mitte pool (ja annaks jumal, et mitte rohkem) nendest trollidest resideeruvad meil siin üle Euroopa ja maailma juba, mitte VF-s. Ajud ja juhtimine on jah seal VF-s.
Mingid väiksemad ajud ja juhtimine (n.ö. vajadusel autonoomne) on kindlasti ka kohapeal.
mutionu
Liige
Postitusi: 1467
Liitunud: 08 Nov, 2005 15:52
Asukoht: Pärnu
Kontakt:

Re: Kremli trollidest

Postitus Postitas mutionu »

Walter2 kirjutas:Tahaks juba ammu küsida ühe küsimuse mis mind on ammu huvitanud - mis juhtub kui Venemaa rahvusvahelisest interneti võrgust täielikult lahti ühendada, tehniliselt kas see on võimalik? Võhikuna arvan et võita oleks rohkem kui kaotada?
Kogu interneti mõttes ei juhtu suurt midagi.
Teoreetiliselt on see tehtav, praktikas on lugu tiba teine. Venemaal testiti seda millalgi(eelmisel aastal). Ei saadud hakkama. Juhtus see, et välismaine(ja osaliselt ka sisemaine) liiklus muutus aegalsemaks. Suuremad ISP -d tulid käsuga kaasa kuid selgus, et Venemaal on mustmiljon väiksemat ISP -i, kelledel kõigil on oma väliskanal. Nendest väiksematest ISP -dest puudub aga ülevaade.
ISP - internetiteenuse pakkuja(Internet Service Provider).
toomas tyrk
Site Admin
Postitusi: 5559
Liitunud: 16 Dets, 2003 11:32
Kontakt:

Re: Kremli trollidest

Postitus Postitas toomas tyrk »

Lemet kirjutas:
Milline on tegelik Kremli trollide haare ja tegevus Eestis, seda mitte keegi ei tea, sest selle probleemi uurimisega Eestis keegi ei tegelele. Seda vaatamata sellele, et Eesti venekeelses kogukonnas on pikka aega räägitud hästi organiseeritud fake-kommentaatorite "brigaadidest", kes on needsamad "trollivabrikud", mille meeskondi juhitakse samadest asutustest ja teenistustest, nagu ka UKR puhul
Loomulikult on palju mugavam toppida pea sügavale liiva alla ning kinnitada vankumatus usus, et midagi sellist ei saa olemas olla, sest seda ei saa olemas olla...hoolimata sellest, et isegi pealiskaudne ja lühiajaline kommentaariumite jälgimine peaks andma märkimisväärselt mõtlemisainet nii trollinduse kui ka kohaliku venekeelse elanikkonna meelsuse osas.
Hm, kelle vastu nüüd siis isand Lemet võitleb? Ja keda süüdistab?

Kui hästi meelde tuletada, siis tegelikult on olnud diskussioon ju teemal, et kas venekeelsetes Eesti internetifoorumites on postitajad ikka kohalikud venelased, või mingid vene trollid.

Ja isand Lemet on alati raiunud nagu rauda - need on kohalikud venelased, kes ei armasta Eesti riiki ja sedasi lällavad.

Nüüd on äkki ilmunud välja mingid anonüümsed pead liiva alla toppivad isikud, kes ei saa aru trollivabrikute olemustest.

Kas Sul midagi muud targemat ei ole teha? Militaar.netis trollimise asemel? Või saad ka selle eest palka?
Lemet
Liige
Postitusi: 19914
Liitunud: 12 Apr, 2006 15:49
Kontakt:

Re: Kremli trollidest

Postitus Postitas Lemet »

Ja isand Lemet on alati raiunud nagu rauda - need on kohalikud venelased, kes ei armasta Eesti riiki ja sedasi lällavad.
Otse loomulikult, isand Türk, otse loomulikult... Ja nüüd vaatame, mida Lemet TEGELIKULT kirjutas...
Isand Soesilm, kõnekad pole mitte positiivsed ja negatiivsed kommendid(need võivad tulla kust iganes ja olla kirjutatud kelle poolt iganes), vaid positiivsete ja negatiivsete hinnangute suhe.
Spetsomm punaseks tehtud, et kergem leida oleks...

EDIT:
Või saad ka selle eest palka?
Ah jaa, ikka palgaga, ikka palga eest nühin ma siin 24/7/365. Kõik mu tõlkimised siia on FSB kuhjaga kinni maksnud...
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
toomas tyrk
Site Admin
Postitusi: 5559
Liitunud: 16 Dets, 2003 11:32
Kontakt:

Re: Kremli trollidest

Postitus Postitas toomas tyrk »

Ja ühe postituse tsenseeritud versiooni järele me saame teada MIDA LEMET TEGELIKULT KIRJUTAB?

Aga näiteks see:
Lemet kirjutas:Aeg-ajalt tundub, et inimestel, kes särasilmil raporteerivad peadpööritavatest edusammudest integratsiooni vallas, puudub elementaarne vene keele oskus :D Artjom saab ilmselt nendest kommentaaridest enda kohta palju uut teada, 99% sellest ebameeldivat.
http://www.militaar.net/phpBB2/viewtopi ... 88#p398488

Jutt käib kommentaaridest A Troitski artiklile Delfis. Hiljem läheb jutt sujuvalt üle sellele, et vastuväiteid ja positiivseid postitusi oli palju vähem.

Rohkem ei viitsi praegu seda juttu otsida. Meeles on ikka palju pikemaid vestlusi sel teemal...

Ja kus siis ikka on need "eitajad", keda sa oma postituses süüdistad? Kes neid trollivabrikuid siin foorumis on mitte-eksisteerivaiks nimetanud? Ohuks mitte pidanud?

Jälle lood mingi tundmatu militaar.neti kangelase kuju, kellega võidelda...
Lemet
Liige
Postitusi: 19914
Liitunud: 12 Apr, 2006 15:49
Kontakt:

Re: Kremli trollidest

Postitus Postitas Lemet »

Tsenseeritud??? Aga olgu pealegi, Toomas, me teame mõlemad, millega meil sedasorti arvamusvahetused lõpevad Administraator kustutab postituse ja mina saan bänni. Nii lihtne ja elegantne see ongi. Ja seletust mittevajav. Aga keda ma konkreetselt silmas pidasin- eks ikka neid, kes (ka siinsel foorumil) on väitnud ja väidavad siiani, et integratsiooniga on kõik tip-top ja et kohalik venekeelne ühiskonnaosa jaanipäeval särasilmi kaerajaani vihub. Piltlikult mõistagi on see väljend mõeldud. Ja et valdav osa siinsetest venekeelsetest kriisihetkel üksmeelselt sini-must-valge taha koondub. Vaba maa, uskuda võib mida tahes, lihtsalt see ärkamine-märkamine saab olema...ehmatav ilmselt. Ebameeldivalt.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
toomas tyrk
Site Admin
Postitusi: 5559
Liitunud: 16 Dets, 2003 11:32
Kontakt:

Re: Kremli trollidest

Postitus Postitas toomas tyrk »

Lemet kirjutas: kirjutas:

Tsiteeri:
Milline on tegelik Kremli trollide haare ja tegevus Eestis, seda mitte keegi ei tea, sest selle probleemi uurimisega Eestis keegi ei tegelele. Seda vaatamata sellele, et Eesti venekeelses kogukonnas on pikka aega räägitud hästi organiseeritud fake-kommentaatorite "brigaadidest", kes on needsamad "trollivabrikud", mille meeskondi juhitakse samadest asutustest ja teenistustest, nagu ka UKR puhul
Tistaadi lõpp

Loomulikult on palju mugavam toppida pea sügavale liiva alla ning kinnitada vankumatus usus, et midagi sellist ei saa olemas olla, sest seda ei saa olemas olla...hoolimata sellest, et isegi pealiskaudne ja lühiajaline kommentaariumite jälgimine peaks andma märkimisväärselt mõtlemisainet nii trollinduse kui ka kohaliku venekeelse elanikkonna meelsuse osas.
Lemet kirjutas:Tsenseeritud??? Aga olgu pealegi, Toomas, me teame mõlemad, millega meil sedasorti arvamusvahetused lõpevad Administraator kustutab postituse ja mina saan bänni. Nii lihtne ja elegantne see ongi. Ja seletust mittevajav. Aga keda ma konkreetselt silmas pidasin- eks ikka neid, kes (ka siinsel foorumil) on väitnud ja väidavad siiani, et integratsiooniga on kõik tip-top ja et kohalik venekeelne ühiskonnaosa jaanipäeval särasilmi kaerajaani vihub. Piltlikult mõistagi on see väljend mõeldud. Ja et valdav osa siinsetest venekeelsetest kriisihetkel üksmeelselt sini-must-valge taha koondub. Vaba maa, uskuda võib mida tahes, lihtsalt see ärkamine-märkamine saab olema...ehmatav ilmselt. Ebameeldivalt.
Veelkord viited mõlemist sinu postitusest.

Esimeses postituses sa räägid raudkindlalt mingitest trollivabrikute ees pead liivasisse peitvatest isikutest. Teises algab juba hoopis muu jutt. Mingist postituste kustutamisest pole antud juhul isegi mingit juttu olnud. Vastupidi - ma hoolega tsiteerin sinu postitusi, et sa neid hiljem muuta ja parandada ei saaks. Mida sa ka armastad teha.

Isegi bännimisest ei ole ma juttugi teinud. lihtsalt sinu tavalise häma fookusesse tõstmine. Kus siis lemet läheb oma tavalisse pöördesse ning hakkab märtrit mängima. Keda siin foorumis taga kiustakse...

Millal kiituskirjad välja ilmuvad?
Lemet
Liige
Postitusi: 19914
Liitunud: 12 Apr, 2006 15:49
Kontakt:

Re: Kremli trollidest

Postitus Postitas Lemet »

Ja mida ma siis nüüd selle kohta kostma peaks? Ei kostagi. Staažikatel foorumijärgijatel on niigi pilt selge ja arvamus olemas...nii või teistpidine. Ja mis kiituskirjadest sa pajatad? FSB omadest? Kui orden antakse, küll ma siis keksima tulen, Toomas, võid mureta olla.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
toomas tyrk
Site Admin
Postitusi: 5559
Liitunud: 16 Dets, 2003 11:32
Kontakt:

Re: Kremli trollidest

Postitus Postitas toomas tyrk »

Lemet kirjutas:Ja mis kiituskirjadest sa pajatad? FSB omadest? Kui orden antakse, küll ma siis keksima tulen, Toomas, võid mureta olla.
Unista edasi. Neid sa ei saa isegi posthuumselt.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: EiTahaÖelda ja 0 külalist