Liikumine Odini sõdurid ehk "Soldiers Of Odin Estonia"

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Suletud
taara
Liige
Postitusi: 837
Liitunud: 12 Jaan, 2011 21:13
Kontakt:

Re: Liikumine Odini sõdurid ehk "Soldiers Of Odin Estonia"

Postitus Postitas taara »

Siin kohal asun ma Vaheri kaitsesse. Vaher vastas väga piinlikult täpselt sellele, mida mehelt küsiti ja ainult sellele. Selles intervjuus küsis ajakirjanik valesid küsimusi.

Mis kuradi küsimus (antud juhtumi puhul) on, et "Miks ei suutnud politsei aasta jooksul seda tüüpi kinni püüda?" - Üpriski konkreetne vastus ja mind rahuldas see. Lihtsalt vale küsimus ajakirjaniku poolt.

Teine küsimus, "Et miks ei oleks võinud (kainenevat peksjat) kauem kinni hoida?" - Ajakirjanik oleks pidanud küsima, miks ei peetud teda kahtlustatavana kinni peale kainenemist. 12h on piisavalt pikk aeg, et midagi välja uurida.

Politsei töös oli ilmselgelt puudujääke, mida oleks saanud kiiremini ja paremini teha, aga kui ajakirjanik küsib valesid asju, siis pole midagi teha. Ega PPA peadirektor ei pea ajakirjaniku elu kergemaks tegema.
kaugeltuuriv
Liige
Postitusi: 7206
Liitunud: 13 Sept, 2011 17:35
Kontakt:

Re: Liikumine Odini sõdurid ehk "Soldiers Of Odin Estonia"

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Olles eemal Eestist,Norras tuleks mainida seda,et käies Pärnus üllatab mind politseipatrullide vähesus linnas.
Suht samas koguses nagu siin aga asja tuleks vaadata tunduvalt teise nurga alt.Ka siin Norras ei olda muideks rahul politsei arvukuse üle,ikka soovitakse rohkem jalgsipatrulle ja mitte autosoojas ringisõitvaid mehi.
Küll aga kuritegevuse väiksema protsendi tõttu,ei ole patrullide vähesus esimese kolme teema hulgas kohalikus omavalitsuses.
Kuritegevuse üheks baasiks on kindlalt lõrri läinud elu ja närvilised peresuhted,millede üks juurtest on paraku ka majanduslik seis ja kindlustunne.Selles suhtes on erinevus siin ja Eestis kindlasti olemas,mistõttu ka ei ole eriti enda stressi teiste peal väljaelavaid kodanikke Norras sama palju,kui Eestis.
Mida ma tahan õelda on see,et selline Exeli tüüpi riigivalitsemine,kus kooritakse mingi kalkuleerimise põhjal teenuseid,ei ole eriti jätkusuutlik.
Paraku on sellest kannatanud kõige enam Politseiamet,piirivalve ja Päästeamet,mistõttu ka ei pane imestama juhtumid,kus need kodanikud saavad päise päeva ajal peksa,kes õigustatult on pahalastele teinud märkusi.Lihtsalt ei ole ressursi,et katta õiguskorra tagamiseks meeste kohalolek.Ei ole kursis eriti politsei palgatasemega aga tavaliselt on patrullis silma järgi ikka rohkem tavapolitseinikud(kuivõrd ma jagan neid tärne politseinike õlgadel) ja ma pakuks,et nooremate meeste puhul on kindlasti tegemist ka pereinimestega.Eestis on aga pisipere kasvatamine küllalt kulukas ettevõtmine ja ma saan täiesti aru meestest,kes Paikuse lõpetades peale 3-4 aastat viskavad käega ja lahkuvad.Riik peaks ikka hindama neid,kes oma keha ka vajaduse ohvriks toovad,et kaitsta rahvast ja riiki nii õnnetuste,pättide,kui ka sissetungijate eest.
Kasutaja avatar
krizz
Liige
Postitusi: 2084
Liitunud: 18 Mär, 2006 1:59
Asukoht: Eesti Kuningriik
Kontakt:

Re: Liikumine Odini sõdurid ehk "Soldiers Of Odin Estonia"

Postitus Postitas krizz »

Muigama paneb meie peaministri visadus igal võimalusel Odini sõdureid (kes polemillegi kriminaalsega silma hakanud) sarjata. Eriti kui EKRE RK-s mingi küsimuse esitab. Ikka jõuab peaminister Odinite juurde välja. Kas me lubame tänavatel korra hoidmise kriminaalse taustaga isikute kätte? Aga see teda ei häiri, et kohtulikult karistatud võivad töötada turvameestena. Kummaline.
Ja see imetlusväärne oskus tuimalt küsimusi eirata ja oma jura ajada. Selles on lausa midagi patoloogilist. Veidike ametile omast riigimehelikkust võiks ju olla.
* Otsin pilte ja infot Aegna merekindluses teeninutest, eriti aastatest 1930-34 *
* Meie peaülesanne olgu peatada eestlaste väljasuremine. Ukrainlased ei sure välja ka siis, kui nad kotavad (enamasti venelastega asustatud) Ida-Ukraina ja Krimmi! *
Westland
Liige
Postitusi: 999
Liitunud: 09 Dets, 2007 23:21
Kontakt:

Re: Liikumine Odini sõdurid ehk "Soldiers Of Odin Estonia"

Postitus Postitas Westland »

Teemat edasi arendades võiks küsida, kas sõjalise konflikti puhkedes usaldaksime karistatud kodanikele riigi kaitsmise?Või hüüavad seniks nurga taga kooris ''hurraa'' kui laitmatu renomeega seltskond püsse täristades rünnakule läheb.Mina praktilise inimesena ei näe vahet,kas hädasolija päästab märatseva pätikamba käest karistusregistrisse kantud isik või ''puhas leht'',kes tasahilju kodus naist kolgib ja salaja mõisa seepi söömas käib.
Savisaart minu andmetel karistatud pole aga peaminister on igasuguse koostöö selle isikuga välistanud.Ei tea küll miks...? :mrgreen:
Lemet
Liige
Postitusi: 19936
Liitunud: 12 Apr, 2006 15:49
Kontakt:

Re: Liikumine Odini sõdurid ehk "Soldiers Of Odin Estonia"

Postitus Postitas Lemet »

Ning kui nüüd veel lähtuda statistilisest tõsiasjast, et ligi pool Eesti elanikkonnast(või oli see isegi rohkem) on moel või teisel karistusregistris, siis peaksid poliitikud IMHO üleüldse igasugu populistlike hüüatustega valijate mandaadist tükkis ettevaatlikumad olema. Ei kõla ju kuigi hästi- meil on seadusrikkujate poolt antud mandaat. .
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige
Postitusi: 10495
Liitunud: 16 Okt, 2005 18:42
Asukoht: Siilis

Re: Liikumine Odini sõdurid ehk "Soldiers Of Odin Estonia"

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

krizz kirjutas:Muigama paneb meie peaministri visadus igal võimalusel Odini sõdureid (kes polemillegi kriminaalsega silma hakanud) sarjata. Eriti kui EKRE RK-s mingi küsimuse esitab. Ikka jõuab peaminister Odinite juurde välja. Kas me lubame tänavatel korra hoidmise kriminaalse taustaga isikute kätte? Aga see teda ei häiri, et kohtulikult karistatud võivad töötada turvameestena. Kummaline.
Ja see imetlusväärne oskus tuimalt küsimusi eirata ja oma jura ajada. Selles on lausa midagi patoloogilist. Veidike ametile omast riigimehelikkust võiks ju olla.
Ühinen :|
See siseriikliku julgeolekuolukorra reaalsetest valupunktidest (kremli mõjuväljas olev venekeelne vähemus, massilised koondamised IdaVirumaal jne) möödavaatamine ning marginaalsete oodinlaste padupüüdlik tõrvamine kõigekõrgemalt riigijuhtimistasandilt paneb ka mind juba sardooniliselt irvitama.....
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40155
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: Liikumine Odini sõdurid ehk "Soldiers Of Odin Estonia"

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Rahvale on vaja näidata, et tegeletakse millegagi ja odinlased sobivad pakasuhhaks hästi - teema ei vaja mingeid mõtestatud tegevusi, piisab tati pritsimisest.
Vat teemadega tegelemine stiilis venelaste meelsus, laste sündivus jne vajavad aga vähe sügavamaid teadmisi-oskusi, sestap on lihtne mingi mõttetu vastase stigmatiseerimisega end pildil hoida. Selles pole keskpärasel broileril ei teadmisi ega oskusi.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
EOD
Liige
Postitusi: 4694
Liitunud: 12 Jaan, 2006 15:57
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Liikumine Odini sõdurid ehk "Soldiers Of Odin Estonia"

Postitus Postitas EOD »

Et mõnedel Odini sõdalastel on kriminaalne taust, võib isegi kasuks olla.
Kui 1812. aastal Eugène François Vidocq lõi Prantsuse kriminaalpolitsei Sûreté, siis võttis ta sinna tööle endiseid kriminaale, kuna leidis, et just nemad oskavad kõige efektiivsemalt kuritegevusega võidelda, kuna tunnevad kuritegeliku maailma telgitaguseid ja käitumismalle.
Politseiametnik, kes muretseb vaid oma karjääri pärast, pole efektiivsuselt endise kriminaaliga võrreldav.
Kurjam
Liige
Postitusi: 1565
Liitunud: 10 Dets, 2007 22:35
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Liikumine Odini sõdurid ehk "Soldiers Of Odin Estonia"

Postitus Postitas Kurjam »

Vabandan OT pärast aga kõik see näitab kui lühike reformarite pink tegelikult on. Kui isegi peaministri kt.-ks ei leita tõsiseltvõetavamat tegelast siis on lood ikka sandid küll.
renard
Liige
Postitusi: 78
Liitunud: 26 Juul, 2012 22:18
Kontakt:

Re: Liikumine Odini sõdurid ehk "Soldiers Of Odin Estonia"

Postitus Postitas renard »

Odini sõdalaste tegevus tundub väga läbimõtlemata. Kui sellistel meestel on aega ja tahtmist üle, siis mingu tööle politseisse või sõjaväkke - öelgu, et palka ka ei taha ja olen hirmus kõva mees. Andku minna.

Kujutada aga ette, et mingi suvaliselt kordineeritud paramilitaarne klubi suudab keerulises olukorras muud teha, kui politsei tööd takistada, on rumalus!
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Postitusi: 5209
Liitunud: 09 Jaan, 2007 0:05
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Liikumine Odini sõdurid ehk "Soldiers Of Odin Estonia"

Postitus Postitas Manurhin »

renard kirjutas:Odini sõdalaste tegevus tundub väga läbimõtlemata. Kui sellistel meestel on aega ja tahtmist üle, siis mingu tööle politseisse või sõjaväkke - öelgu, et palka ka ei taha ja olen hirmus kõva mees. Andku minna.
Ja võetaksegi kohe sedasi politseisse tööle? Et kui palka ei taha, antakse igale soovijale pikema jututa töötõend, vorm, käerauad, kumminui ja pistulett kätte - mine, meie tänavad nutavad su kangelastegude järele!
Vot seda ma ei teadnudki :shock: .
renard kirjutas:Kujutada aga ette, et mingi suvaliselt kordineeritud paramilitaarne klubi suudab keerulises olukorras muud teha, kui politsei tööd takistada, on rumalus!
Kas need otse koolipingist Vabadussõtta läinud poisidki põhimõtteliselt muud olid algul kui kamp paramilitaare. Kuna õiget politseid tol hetkel polnud, siis takistasid parema puudumisel ajaviiteks Punaarmee "tööd". Ja lõppkokkuvõttes tõepoolest üsna edukalt :) . Mis aga praegusesse olukorda puutub, siis on politsei nii ära nuditud, et nende tööd takistada on juba pea sama keeruline kui lendavale kärbsele püstolist pihta saada. Ma olen ka mujal kui Eestis elanud, sh. teisel kontinendilgi. Alati teadsin, kus asus minu piirkonna Police station või Crime stoppers. Sellist naljategemist, et nt. Tartu-suuruse linna kohta on üksainus politseijaoskond ja seegi kusagil äärelinnas (kuhu minnes pealegi, kui tahad päris ausalt kõiki reegleid täita, tuleb oma auto vähemalt poole km kaugusele parkida), pole veel kusagil näinud. Jalgsipatrulli näeb vaid EKRE meeleavaldustel või vahel harva ka Raekoja platsil või selle lähiümbruses. Kui näed politseiautot magalarajooni paneelmajade vahel sõitmas, loe ülehomme ajalehte või kuula raadiost viimase ööpäeva politseisündmusi, kui tahad teada saada, miks ta seal tiirutas. Nägid politseinikke väljaspool autot? Siis on targem kontrollida korteri välisukse kindlat lukustatust, akendest eemale hoida ja telekast seitsmeseid uudiseid vaadata.

EDIT: seda üldkorrakaitselist äranuditust üritatakse iga hinna eest roolijoodikute püüdmise ja rekkameeste peedistamise taha varjata. No, et vähemalt millegagi ikka silma paista. Et ikka mingid numbrid Excelisse kirja saada. Harilikest reapolitseinikest kohati päris kahju kohe.
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
mart2
Liige
Postitusi: 5181
Liitunud: 22 Juun, 2014 19:52
Asukoht: Põlvamaa
Kontakt:

Re: Liikumine Odini sõdurid ehk "Soldiers Of Odin Estonia"

Postitus Postitas mart2 »

Saan aru, et sul ksf Manurhin, on politseiga mingi asi südamel, kuid see foorum ei aita küll sinu probleeme lahendada.
Sinu "kaljukindlad" väited selle kohta, mis kõik halb on, tekitab hetkeks pildi, nagu tead kõike seest poolt, kuid kohene halav tekst tekitab rohkem "naised saunas rääkisid" tunde ... IMHO
Kaeblemise asemel võiks konstruktiivselt lahendusi pakkuda.
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40155
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: Liikumine Odini sõdurid ehk "Soldiers Of Odin Estonia"

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Rahvas räägib, et Rummu vanglates oli 90ndate alguses, kui siseväed ära läksid ning Eestil veel polnud taolist arvu valvureid võtta - passisid valvetornides vangid. Kas neil ka automaadid antud oli, pole teada :D

Võib vaid arvata, mis taolise "administratsiooniga" seal okastraadi taga toimus ja palju päästsid päeva sisevägede tegelased, kes ei tahtnud suurele kodumaale minna ning siin kiirelt ametnikeks tehti.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Tschy
Liige
Postitusi: 116
Liitunud: 29 Dets, 2012 17:09
Kontakt:

Re: Liikumine Odini sõdurid ehk "Soldiers Of Odin Estonia"

Postitus Postitas Tschy »

renard kirjutas: Kujutada aga ette, et mingi suvaliselt kordineeritud paramilitaarne klubi suudab keerulises olukorras muud teha, kui politsei tööd takistada, on rumalus!
Kuigi üldiselt Odinlasi ei toeta, siis pean mainima, et nad võivad olla oluliselt tõhusamad. Kogenud pätt väga politseid ei karda, sest seaduse käed on lühikesed. Näiteks võime tuua viimase aja tänavapeksmised - pätid taovad inimese sandiks, ning tasuks saavad vaid ekskursiooni jaoskonda. "Mingi suvaliselt kordineeritud paramilitaarse klubi" esindajad aga võivad sama puuga mõõta - targem on karta.
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 8 külalist