Panamaleaks

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
kaugeltuuriv
Liige
Postitusi: 7206
Liitunud: 13 Sept, 2011 17:35
Kontakt:

Re: Panamaleaks

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Ehk siis lollidele tehakse selgeks,et varastamine pole varastamine vaid vaat,et kangelastegu :D :D
Pole ime siis,et Putja endale ihukaarti teeb,eks ta kardab,et ohvitserkonnas on mõni tark ka,kellele selline "kangelastegu" võib vastumeelne olla ja paneb mõtted Putja vastu hambaid andmisest liikuma.
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19532
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Panamaleaks

Postitus Postitas ruger »

Panamaleaksi hakkab jõudma ka Eestiga seotud nimesid.
Viimased poolteist nädalat on maailma ajakirjandust ärevil hoidnud Mossack Fonseca leke, teisisõnu PP ehk Panama paberite skandaal. Iga päev on toonud uusi paljastavaid uudiseid, lahkunud on esimene valitsusjuht, paljude tool kõigub, pihta on saanud ärimaailma rikkad ja ilusad. Maksuparadiisidesse varjumine sooviga oma sissetulekuid ja osalusi ettevõtetes varjata on saanud läbi aegade valusaima tagasilöögi.

Postimees on Panama andmebaasi infolekke kajastamise ja materjalide hankimisega tegelenud esimesest päevast alates. Seni ei ole rahvusvaheline uuriva ajakirjanduse ühendus ICIJ Eestis ühelegi väljaandele sellele andmebaasile ametlikku ligipääsu andnud. Avalikkuse ette jõudnud infokillud on meieni jõudnud tänu meie lõunapoolsetele partneritele.

Täna oleme teadlikud, et selles nimekirjas on kümnete Eesti ettevõtjate ja avaliku elu tegelaste nimed. See on intrigeeriv nimekiri tippärimeestest, elukunstnikest, spordiringkondade esindajatest ja advokaatidest. Nimekirjas on ka palju neid, kelle nimi ei ütle avalikkusele midagi.

Iga nime taga on pakk materjale, mis vajavad süvenemist, detailset läbitöötamist ja analüüsi.

Enne nende nimede Postimehes avaldamist peame veenduma, et ei tee sellega kellelegi ülekohut. Selles nimekirjas on tõenäoliselt inimesi ja ettevõtteid, kes pole eksinud ühegi seaduse ega eetiliste normi vastu. Offshore-ettevõtlus on senini üks täiesti seaduslik äriajamise viis. Tänases lehes räägib lennufirma airBaltic suurinvestor Ralf-Dieter Montag-Girmes, et nii lennunduses kui ka laevanduses on offshore-firmade kasutamine tavapärane.

Ent ajakirjandus peab kontrollima, kas kõik on seaduslik ning millised valgust kartvad teod võivad peituda maksuparadiisi suletud uste taga. Seda tahame Postimehes kindlasti teha.

Panama materjalide avaldamine on seotud ka sellega, keda uurivate ajakirjanike organisatsioon ICIJ valib oma koostööpartneriks.

Seetõttu on Postimees hoidunud Panama Eesti nimekirja avaldamisest. Aga me jätkame tööd Panama materjalidega.
http://majandus24.postimees.ee/3655001/ ... ti-nimesid
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kurjam
Liige
Postitusi: 1565
Liitunud: 10 Dets, 2007 22:35
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Panamaleaks

Postitus Postitas Kurjam »

Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Postitusi: 5209
Liitunud: 09 Jaan, 2007 0:05
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Panamaleaks

Postitus Postitas Manurhin »

Kurjam kirjutas:Juba on nimesid teada http://arileht.delfi.ee/news/uudised/pe ... d=74229149
Mõni "nimi" peaks praegu eeluurimise ajaks vahi alla võetud olema. Aga eks ta nii ole, et vastavalt teatud ämma öökapi sponsoreerimise mahule kehtib ühtedele süü- ja teistele süütuse presumptsioon :evil: .
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
mäger
Liige
Postitusi: 353
Liitunud: 11 Dets, 2009 22:35
Kontakt:

Re: Panamaleaks

Postitus Postitas mäger »

Saadan privas huvilistele Foreign Affairs´i artikli Taxing Tax Havens, ilmunud 12. aprillil. Lühidalt, Panama ja muud sellised piirkonnad on ainult vahepeatused, kus raha nö puhtaks pestakse. Tõelised keskused on London, New York, Dubai jne, sageli hoitakse rahasid fondides, millel on seos näiteks rahvusvahelise valuutafondiga. Arvatav maksude eest peidetud varandus on umbes 24 - 36 triljonit dollarit, ehk siis 24-35.000.000.000.000 $.
otsin puude taga metsa
kana tagumik
Liige
Postitusi: 1870
Liitunud: 13 Mai, 2009 19:12

Re: Panamaleaks

Postitus Postitas kana tagumik »

http://arvamus.postimees.ee/3689829/ann ... imad-valed

Seda, mis valesti ses nn. finatsmaailma kapitalismis, on siin foorumis ka eri teemades palju puudutatud.... tasub lihtsalt märkida,et kui putini lekke puhul oli kahjurõõm suur, siis mäkkdoonaldsite ja muude sarnaste kaitsele viskuvad ka need, kes muidu nõuavad euroopas karmi kasinust ja ordnungit:
Euroopa Komisjoni suurejooneline ettepanek, et kõik Euroopa Liidus tegutsevad rahvusvahelised suurfirmad, mille käive on üle 750 miljoni euro aastas, peaksid avalikustama, kui palju nad kasumit teenivad ja makse maksavad, pole väga paljudele meelt mööda. Sest see puudutaks ka maksuparadiise. Ettepaneku peale hoiatasid mitmed suurfirmad eesotsas IKEA ja McDonald’siga, et nii detailse info avalikustamine kahjustaks nende konkurentsivõimet, ning paljusid nõudmisi pehmendati seejärel märkimisväärselt. Saksa rahandusminister Wolfgang Schäuble on samuti ettepaneku vastu.
Ei ole siin mõtet euroopa komisjoni õilistama hakata : seal on meeleolud finantspealinnades hästi teada ( enne kui millegagi välja tullakse avalikult, on asjad pmst Berliinis tagatubades kooskõlastatud, olgu siis teemaks kreeka või rändekriis) ja kasutati demagoogilist võtet - ettepanek peab olema niipalju üle võlli, et vastu ei võetaks. Aga võimaldab end näidata püha lehmana ja kasutada argumendina "näete, meil on vaja rohkem võimu ja föderatsiooni"
chac
Liige
Postitusi: 475
Liitunud: 19 Mär, 2014 12:31
Kontakt:

Re: Panamaleaks

Postitus Postitas chac »

kana tagumik kirjutas:Seda, mis valesti ses nn. finatsmaailma kapitalismis, on siin foorumis ka eri teemades palju puudutatud.... tasub lihtsalt märkida,et kui putini lekke puhul oli kahjurõõm suur, siis mäkkdoonaldsite ja muude sarnaste kaitsele viskuvad ka need, kes muidu nõuavad euroopas karmi kasinust ja ordnungit:
Äkki maksaks ikka natuke vahet teha IKEA'l ja McDonaldsil ja teiseltpoolt Jukos'e varade "ausa ostja" vahel. 8)
Esimesed üldjuhul teenivad ikkagi ausa tööga oma rikkuse, ja nende püüdlik võrdsustamine viimastega on rohkem RT ja selliste narratiiv.
kana tagumik
Liige
Postitusi: 1870
Liitunud: 13 Mai, 2009 19:12

Re: Panamaleaks

Postitus Postitas kana tagumik »

http://arvamus.postimees.ee/3693569/mak ... tarvitajad

no küsimus on ikkagi maksude maksmata jätmises, tabatavad õigustavad ja keerutavad muidugi.
Kõik inimesed on seaduse ees võrdsed – see põhimõte käib ka maksuseaduste kohta. Sellest tuleneb, et kõik peaks ka korralikult makse maksma, ka rikkad, mitte üritama neid maksuvabade piirkondade kaudu «optimeerida». See ongi kogu offshore-firmade asja juures vale. Vaesed maksavad makse, rikkad aga mitte nii väga, nemad «optimeerivad». Praegu vaatavad väikeettevõtjad, kel pole raha maksuparadiisis ettevõtet soetada või maksukonsultanti palgata, vesise suuga pealt. Nemad peavad käima ikka juhi sõnade, mitte tegude järgi.
kana tagumik
Liige
Postitusi: 1870
Liitunud: 13 Mai, 2009 19:12

Re: Panamaleaks

Postitus Postitas kana tagumik »

http://arileht.delfi.ee/news/uudised/pa ... d=74663695

Panama paberite uurimise üks rahastaja Soros ( tema jaoks pole annetatav isegi mitte peenraha) ise khm.... nagu arvata, ei käitu paremini, kui need,keda uurida laseb ... irw

Ma saan aru, et zerohedge lehel on ka postimehe majandusajakirjanikul põnev käia, paraku seal kajastatav eeldab nati tõsisemat börsiprotsessidest arusaamist, seega ei ole mõtet väga plärtsudes kohe välja visata, mida ta mõnelt "süsteemiskriitiliselt" netilehelt on lugenud: tõmmaku vähe hinge, uurigu ja näiteks saab selgeks, et binaldeni pere ei moodusta aind seda üht surnud tegelast, vaid liikmeid ja ärisid on mujalgi ja kui ärid mingite "bushidega ja sorostega " kuskil otsapidi kokku satuvad, et tähenda kohe, et "soros toetab terrorismi"

Et aga Soros on hunt lambanahas on õige. Tüüp teenib raha valuutakursside kõigutamise pealt, justnimelt kõigutamise, sest viskab kuskile ütleme 50 mil, et "tekitada probleeme", tolle riigi valuuta jõnksatab ja Soros pistab 200 mil tasku .
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 24 külalist