Kremli trollidest

Ideoloogiline sõda, ajupesu...
Heal lapsel mitu nime!
Vasta
Roamless
Liige
Postitusi: 3798
Liitunud: 22 Okt, 2005 20:57
Kontakt:

Re: Kremli trollidest

Postitus Postitas Roamless »

Tõenäoliselt on mõnest põhilisest Vene meediakanalist oodata vähemalt pooletunnist oopust, kuidas vaest Linterit Kaitsepolitsei 14 tundi piinati, nii et lõpus viidi ta kiirabiga ära. Tagakiusamine algas juba piiril, kui tema tahtis sisse sõita, koos "surematu polgu" rahvapoolt palavalt oodatud atribuutikaga, kuid KAPO ja Piirivalve kukkusid teda koheselt ahistama. Eks midagi sellist on oodata. Ootan ka tagasidet, aga kas nüüd just huviga, on raske öelda. Viimased Vene uudised ikka keerasid vindi tugevalt üle, reaalsusega oli seal vähe pistmist.
Unforeseen consequences
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 15550
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: Kremli trollidest

Postitus Postitas Fucs »

Radio Svobodas Bellingcat`i artikkel sellest, kuidas VF trollid ukrainlastena esinesid ja Hollandlasi hirmutasid, kui need oma referendumit UKR küsimuses korraldasid.

Как кремлевские тролли голландцев пугали
Группа Bellingcat: российская "фабрика троллей" пыталась повлиять на результаты референдума в Нидерландах.
http://www.svoboda.org/content/article/27654329.html


Radio Praha peal artikkel VF trollide tegevusest Tšehhi internetimeedias.
Кремлевские тролли в чешском ландшафте
05.05.2016
http://inosmi.ru/social/20160505/236424144.html


Pealkiri: "NATO-s töötati välja VF vastupropaganda metoodikad"
КОНТРПРОПАГАНДА. В НАТО разработали методику по выявлению кремлевских троллей
3 мая в 12:03
http://www.kavkazcenter.com/russ/conten ... llej.shtml


Siit edasi sujuvalt artikkel pealkirjaga "Leedu välisminister: NATO peab lõpetama Kremli trollide toitmise"
Глава МИДа Литвы: НАТО нужно перестать кормить кремлевских троллей
6 марта 2016 (15:30
http://politkuhnya.info/novosti/glava-m ... ollei.html


RT peal :shock: artikkel leedukate vastutegevusest Kremli trollidele.
Daily Beast: Литовские «эльфы» встали на защиту СМИ от «кремлевских троллей»
https://russian.rt.com/inotv/2016-03-21 ... lfi-vstali
Roamless
Liige
Postitusi: 3798
Liitunud: 22 Okt, 2005 20:57
Kontakt:

Re: Kremli trollidest

Postitus Postitas Roamless »

Tagasi kodumaise propaganda rindele. Linkan siia tänase Ekspressi intervjuu tuntud "vastupanuvõitleja" Klenskiga, kes tänaseks on vana ja väsinud, kuid see pole vähendanud tema "produktiivset" tegevust. Lugege ja imestage.
Teisipäev, 26. aprill 2016. ­Dimitri Klenski astub Tõnismäe peatuses trollilt maha. Teeb mõned sammud sinnapoole, kus kunagi seisis pronkssõdur. Nüüd on seal madal hekk ja õitsevad lilled. Klenski seisatab korraks.

„Sa oled tõrjutud, sind ei ole vaja, sa oled tühi koht,“ mõtleb Klenski iseendast. Viimasel ajal tunneb ta tihti niimoodi.

Väliselt on Klenski püsinud muutumatuna aastakümneid. Uljas hall tukk kooldunud vasakule, piklik ja tugev lõug on isapoolse suguvõsa tunnusjoon. Kui ­Klenski paar päeva pärast Vene laulja Vladimir ­Võssotski surma Moskvas Ostankino telemajja sattus, lõi valvuritädi risti ette.

„Surnust üles tõusnud!“ ahhetas mutike, sest väliselt oli Klenski Võssotskiga väga sarnane.

„Alateadvuslik protest. Vabaduse saareke,“ nimetab Klenski põhjuseid, miks tuleb ta igal aastal 26. aprillil rahvusraamatukogu ja Kaarli kiriku vahelisele väikesele haljas­alale. Ta pole pronksiööst saadik ehk üheksa aastaga suutnud leppida pronkssõduri teisaldamisega.

Aga ta ei tohi ärrituda ja kaua seal ei viibi. Klenski 70aastasele südamele on pandud kunstsoon, ta võtab neli veresoonkonda toetavat tabletti päevas.

Ta seisatab veel hetkeks ja hüppab taas trolli peale.


Klenski elab Mustamäel. Abikaasa Marianna, kellega ta on olnud koos 42 aastat, teeb hommikuti putru. Praegu on köögis veidi ebamugav, sest käib remont, poeg Kirill maksab ja korraldab. Korteri on ta juba poja nimele kirjutanud. „Mul pole mitte midagi – ei autot, ei datšat,“ ütleb Klenski.

Hommikuti ärgates on Klenskil hea tuju. Aga koos päikese tõusmisega hakkab see tasapisi langema.

Hommikul Klenski raadiot ei kuula („mul on sellest Raadio 4st kõrini“), kuid tihti kuulab ta saateid tagantjärele. Selle asemel teeb Klenski lahti oma arvuti ning läheb uudiseid lugema. Tal on kindlad kolm kohta: Delfi, Postimees ja err.ee, kõik nii vene kui ka eesti keeles. Ta võrdleb eestikeelseid ja venekeelseid uudiseid, teeb koopiaid ja hakkab vaatama, mida kirjutatakse Eestis Venemaast ja vastupidi. Ta tahaks tihtipeale kommenteerida, kuid on kõikjal „välja lülitatud“.

„Ma olen rahvavaenlane,“ teab Klenski. „Mulle ükskord Julia Rodina (venekeelse Delfi peatoimetaja – Toim.) ütles, et minu kommentaarid on solvamine. Ma ütlesin, et kirjutasin tõtt, kusjuures mitte ühtegi sõimusõna, aga ei. Ma ütleks, et see on labane ja provintsiaalne tsensuur. Labane sõimusõna läheb üles, kuid tõde mitte.“

Päevad veedab Klenski põhiliselt kodus. Istub arvuti taga ja „uurib materjale“. Klenskit peetakse dissidendiks, opositsionääriks, skandalistiks, aga ka klouniks. Klouniks, kes alati jääb süüdi. Ta toob näite: ehkki pronksiöö mässu eest anti Klenski kohtu alla ja mõisteti õigeks, see otsus ei loe. Enamiku inimeste silmis on ta ikkagi provokaator.

„Ma olen hea, aga õiglane. Kuna ma olen õiglane, võin ka kurjaks saada,“ ei nõustu ta ühegi tiitliga. Tema ise peab ennast jätkuvalt ajakirjanikuks.

Igal kuul kirjutab Klenski artikli („vahel paned nagu kuulipilduja“). Ta saadab üllitise meili teel presidendi kantseleisse, peaministri büroosse ja riigikogu liikmetele. Saadab ka toimetustele, kuid teab juba ette, et keegi teda ei avalda. Ta usub, et selline kirjadega „vaippommitamine“ on ainus võimalus oma sõnumit levitada.

Klenski kirjad on nagu õpetussõnad. Need on sündinud rahulolematusest, sest ta ei armasta riiki, kus ta elab. Ta armastab Eestit kui oma kodumaad, kuid riik ei meeldi.

„Näidake põhiseaduses punkti, et ma pean riiki armastama. Ei ole. Ma pean olema kõigest seadusekuulelik,“ teab ta.

Sellisena sobiks ta ju hästi venemeelsesse telekanalisse Sputnik?

„Ei, sinna pole mind kutsutud,“ ütleb Klenski.


Klenski abikaasa Marianna istub peamiselt toas, sest tal on jalad haiged. Hariduselt mikrobioloog, kuid nüüdseks samuti pensionil. Neil on mehega ühised vaated. Südames on mõlemad pettunud riigis, kus nad elavad.

Marianna teeb päevas kaks pakki suitsu ja Klenski ütleb, et naine tossab tema pärast nii palju. Elu mehega, kes pole oma kodumaal õnnelik, on närviline.

„Inimene satub olukorda, mis on talle vastumeelne. Kui ta harjub, siis maksab närvidega,“ püüab Klenski oma abikaasat mõista.

Kui Klenski istub arvuti taga, kutsub naine teda kogu aeg enda juurde. Naine tahaks elust rääkida, kuid Klenskil pole aega minna. Ja siis lähebki naine suitsetama.

„Ta pooldab minu seisukohti nagu enamik venelasi ja suur osa eestlasi. Meid häirib ainult ebaõiglus rahvusküsimuses.“

Äraelamiseks vajavad Klenskid abi. Klenski püüab kaastööd teha venekeelsele terviselehele, kuid sellest ei piisa. „Kolmanda pensioni“ annavad juurde perekonnaliikmed – poeg Kirill ja Dimitri Klenski õde, Draamateatri näitleja Maria Klenskaja.

„Jah, viimasel ajal ta aitab, jah...“ tunnistab Klenski. „Kui on vaja, siis annab. Jaa. Aga meil pole sellist asja, et käime sünnipäevadel. Ei ole sellist asja.“

„Kas Maria häbeneb teid?“

„Miks?“

Klenski imestab nii kirglikult, et lausa ehmub. „Miks ta peaks?! Tema leiab... Vaat see on tüüpiline naiste reaktsioon, et ohust kaugemale. Ma mäletan, et olin ükskord mälestussamba juures, 2006 või 2007, ja ta helistas mulle koju, kuid mind polnud. Siis ta helistas mobiilile, et miks ma nii hilja väljas liigun, et mingu ma kohe koju.“

Dimitri arstist kaksikvend elab Moskvas, on samuti pensionil. Nad kohtuvad harva, suhtlevad paar korda aastas kui vend Eestis käib.

„Vend on mulle ette heitnud, et ole kuss, lepi ära...Ära lase vastu tuult.“


Klenski aga ära ei lepi. Vastasseis Eesti riigiga tekkis tal 1. mail 2004 ehk päeval, kui Eesti astus Euroopa Liitu. Skeptikuna jättis ta ise siis hääletamata.

„Ma ei ütle, et see oli vale – vale on ajaloos suhteline. Aga arvan, et Eesti polnud valmis. Nagu kogu Ida-Euroopa polnud valmis ja nüüd pole Euroopagi enam Euroopa.“

Kui ta vaatab, milliseks on põgenikud Euroopa muutnud, näeb ta, et tal oli õigus. Ta ei või vaadata, et Tallinna linnavolikogus istub mustanahaline Abdul Turay, kuid 100 000 mitte-eestlast ei saa Riigikogu valimistel hääletada.

„Sellist riiki armastada?“

Poeg Kirill on lõpetanud TTÜ ja töötab programmeerijana. Pojapojad (4- ja 8aastane) räägivad vaid vene keelt. Klenski ei tee saladust, et soovib oma lapselapsi näha venelastena.

„Muidugi ma tahan, et nendest tuleksid venelased, kuid see on vanemate otsustada.“ Klenski imestuseks saab aga vanem pojapoeg eesti keele tunde eraõpetajalt ja lemmik aine koolis on eesti keel.

Omal ajal oli ta vastu, et poisid eesti lasteaeda pannakse. Klenski ise käis lapsena eesti lasteaias, ja mis on tagajärg?

„Sõnavara on kehv, kirjutan mõlemat keelt valesti. Olen ära rikutud.

Mina olen venelane, Eesti kodanik. Aga saage aru, et eestlane ja venelane, me ei ole vaenlased. Me oleme erinevad. Mind huvitab ainult võrdsus. Võrdsed õigused. Kui venelasi poleks Eestis, peaksite nad välja mõtlema. Nende arvel saate poliitilisi võite.“

Viimasel ajal on Klenski pannud tähele, et ei kuule enam „linnulaulu“. See pidi inimesega siis juhtuma, kui on ärev aeg. Klenski tunneb sõjaohtu.

„Sõda juba käib,“ ütleb ta. Ta ei tea veel öelda, kus see esimene prahmakas tuleb, kuid usub, et küll leitakse ettekääne.

„Ma olen väsinud, ja mitte vanadusest,“ teatab Klenski. „Olen pettunud! Kahetsen, et olen 25 aastat raisanud. Iseseisvuse taastamisega kurjus võitis. Mind ei huvita majanduslikud küsimused, vaid rahvustunne ja ebaõiglus mitte-eestlaste suhtes.“

Esmaspäev, 9. mai kell 13.00. Klenski seisab Estonia teatri vastas bussi­peatuses, et sõita Filtri teele sõjaväekalmistule. Üks käsi on tal puusas nii, et tuulejaki alt lehvib kõigile nähtavalt Georgi lint.

„Mul on kodus terve punt, võin teile ka anda.“ Lint on kinnitatud nööpnõelaga triiksärgi tasku külge. „See on pidu. See on selle peo sümbol. Sõda lõppes ju.“

Sõjaväekalmistu väravas kostavad kõlaritest suurt Venemaad ja isamaasõja võitu ülistavad laulud. Vastu tuleb Nõukogude ohvitseri vormis Vene aktivist Maksim Reva. Reva ja Klenski, vanad tuttavad, suruvad kätt, räägivad juttu. Reva Nõukogude sõdurivormis teismeline tütar on pronkssõduri juures valves, Reva muretseb kuumuse pärast.

Kui mehed lahku lähevad, ütleb Klenski: „Nende jaoks olen ma kasutu. Nad ütlesid pärast pronksiööd minu kohta argpüks. Ja miks? Sest mina ütlesin pronksiööl, et peab seadusi järgima.“

Klenski kõnnib mööda kalmistut, paljud tulevad ja suruvad käe pihku. Klenski kartusel, et tasapisi pronkssõdur unustatakse, sest veteranid surevad, pole alust. Kohal on palju lapsi ja noori. See rõõmustab Klenskit.

„Kas eesti keelt räägid?“ uurib Klenski ühelt Öise Vahtkonna liikmelt. „Ei räägi,“ raputab see pead.

Monument on mattunud punaste nelkide alla. Kõrvale murule surutakse metallvardaga auk ja sinna torgatakse nelk. Klenski meelest ei peaks eestlased sellest päevast suurt numbrit tegema.

„Kui Eesti leppis, et kolmandik pole eestlased, mis siis enam? Meil on erinev alfabeet, temperament ja religioon, me olemegi erinevad, kuid Eesti riik peaks tegema nii, et see venelane oleks eestimeelne.“

Aga mis on Eestis head? Mis hoiab Klenskit ja venelasi Eestis? Klenski tõstab üles viis sõrme.

„Esiteks võid rahulikult tänaval käia. Ohtu pole. Siin on rahulik. Kes on Moskvas käinud – seal oled nagu masina sees. Meil on hubane.

Meil on kord. Kvaliteetne teenindus.

Ametnik töötab seaduse järgi.

Vaba liikumine Euroopasse ja maailma.“

Üks näpp on püsti ja seegi langeb: „Ja viiendaks: tervishoid on jube, aga meditsiin on väga kõrgel tasemel.“

Õhtul kell kuus algab rongkäik „Surematu polk“, mida korraldab Moskvas elav Dmitri Linter. Kaks päeva varem oli Klenski kindel, et sinna ta ei lähe.

„Ma ei tea veel. Võib-olla kutsutakse välja. Ma olen selles eas, kus pean olema vanaisa.“

Aga kalmistul, Venemaa hiilguse järgi õhkaval sõjaväekalmistul muudab Klenski meelt. Ta läheb. Kuigi tal on pisut piinlik. „Piinlik, et Linter korraldab selle. Miks meie enda omad sellega hakkama ei saa? Öine Vahtkond näiteks?“

Aga vastab ka ise: „Nende tase on primitiivne. Kui nad ka tahaksid midagi ära teha, siis nad ei oska.“

Aga mida teha?

„Mina teeks sõjavastase liikumise. Eesti peab olema neutraalne riik, ilma sõjaväeta. Kaitseliidust piisab, kuid nemad ka mulle ei meeldi. Miks peab inimesel olema automaat kodus?“
Unforeseen consequences
Kasutaja avatar
kaur3
Liige
Postitusi: 6208
Liitunud: 26 Juul, 2005 12:09
Kontakt:

Re: Kremli trollidest

Postitus Postitas kaur3 »

Trollivabriku juht jäi politseireidil keelatud vilkurite ja signaalidega vahele. Jõudis lipsata oma kontorisse.

http://videochart.net/video/8a952.39868 ... zvestia.ru
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19210
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Kremli trollidest

Postitus Postitas ruger »

Vene trollidest kirjutab Soome ajakirjanik New York Timesis
HELSINKI, Finland — Seeking to shine some light into the dark world of Internet trolls, a journalist with Finland’s national broadcaster asked members of her audience to share their experience of encounters with Russia’s “troll army,” a raucous and often venomous force of online agitators.

The response was overwhelming, though not in the direction that the journalist, Jessikka Aro, had hoped.

As she expected, she received some feedback from people who had clashed with aggressively pro-Russian voices online. But she was taken aback, and shaken, by a vicious retaliatory campaign of harassment and insults against her and her work by those same pro-Russian voices.

“Everything in my life went to hell thanks to the trolls,” said Ms. Aro, a 35-year-old investigative reporter with the social media division of Finland’s state broadcaster, Yle Kioski.

Abusive online harassment is hardly limited to pro-Russian Internet trolls. Ukraine and other countries at odds with the Kremlin also have legions of aggressive avengers on social media.

But pro-Russian voices have become such a noisy and disruptive presence that both NATO and the European Union have set up special units to combat what they see as a growing threat not only to civil discourse but to the well-being of Europe’s democratic order and even to its security.

This “information war,” said Rastislav Kacer, a veteran diplomat who served as Slovakia’s ambassador to Washington and at NATO’s headquarters in Brussels, “is just part of a bigger struggle.” While not involving bloodshed, he added, it “is equally as dangerous as more conventional hostile action.”
Continue reading the main story

For Ms. Aro, the abuse increased sharply last year when, following up on reports in the opposition Russian news media, she visited St. Petersburg to investigate the workings of a Russian “troll factory.” The big office churns out fake news and comment, particularly on Ukraine, and floods websites and social media with denunciations of Russia’s critics.

In response to her reporting, pro-Russian activists in Helsinki organized a protest outside the headquarters of Yle, accusing it of being a troll factory itself. Only a handful of people showed up.

At the same time, Ms. Aro has been peppered with abusive emails, vilified as a drug dealer on social media sites and mocked as a delusional bimbo in a music video posted on YouTube.

“There are so many layers of fakery you get lost,” said Ms. Aro, who was awarded the Finnish Grand Prize for Journalism in March.

As Ms. Aro’s experiences illustrate, Finland, a country at the center of Russia’s concerns about NATO’s expansion toward its borders, has emerged as a particularly active front in the information wars. A member of the European Union with an 830-mile-long border with Russia, Finland has stayed outside the United States-led military alliance but, unnerved by Russian military actions in Ukraine and its saber-rattling in the Baltic Sea, has expanded cooperation with NATO and debated whether to apply for full membership.

Public opinion is deeply divided, making Finland a prime target for a campaign by Russia.

“Their big thing is to keep Finland out of NATO,” said Saara Jantunen, a researcher at the Finnish Defense Forces in Helsinki, who last year published a book in Finland entitled “Info-War.” She said that she, too, had been savaged on social media, sometimes by the same and apparently fake commentators who have hounded Ms. Aro.

“They fill the information space with so much abuse and conspiracy talk that even sane people start to lose their minds,” she added.

Europe’s main response so far has been to try to counter outright lies. In November, the European Union launched “Disinformation Review,” a weekly compendium of pro-Kremlin distortions and untruths.

But facts have been powerless against a torrent of abuse and ridicule targeted at European journalists, researchers and others labeled NATO stooges.

Pro-Russian activists insist that they are merely exercising their right to free speech, and that they do not take money or instructions from Moscow.

The most abusive messages against Ms. Aro were mostly sent anonymously or from accounts set up under fake names on Facebook and other social media.

One of her most vocal critics in Finland, however, has openly declared his identity. He is Johan Backman, a tireless supporter of President Vladimir V. Putin of Russia who highlights the blurred lines between state-sponsored harassment and the expression of strongly held personal views.

Fluent in Russian, Mr. Backman now spends much of his time in Moscow, appearing regularly in the Russian news media and at conferences in Russia as “a human rights defender.” He also serves as the representative in Northern Europe for the Russian Institute for Strategic Studies, a state-funded research group led by a Soviet-era intelligence officer.

Mr. Backman, who also represents the Donetsk People’s Republic, the breakaway state set up with Russian support in eastern Ukraine, denied targeting Ms. Aro as part of any “information war.” Rather, he insisted that Russia was itself the victim of a campaign of disinformation and distortion conducted by the West.

In a recent interview in Moscow, he said that Ms. Aro was part of this campaign and that she had tried to curtail the freedom of speech of Russia’s supporters in Finland by labeling them as “Russian trolls.” All the same, Mr. Backman added, her complaints about being targeted for abuse “have been very beneficial for Russia” because they have made others think twice about criticizing Moscow.

“She says she is a victim, and nobody wants to be a victim,” he said. “This changed the atmosphere in the journalistic community.”

Mr. Backman said he used his own private means to fund his activities in support of what he described as an “entirely defensive” campaign by Russia to counter Western propaganda. His activities, however, invariably follow Moscow’s political and geopolitical script, particularly on NATO, which he regularly denounces as a tool for United States military occupation.

Aside from NATO, Mr. Backman’s biggest bugbear of late has been Ms. Aro and the “Russo-phobic” tendencies that she, in his view, represents.

Just days after Ms. Aro made her first appeal in September 2014 for information about Russian trolls, Mr. Backman told Russian People’s Line, a nationalist Russian website, and other media that she was a “well-known assistant of American and Baltic special services.”

Around the same time, she received a call late at night on her cellphone from a number in Ukraine. Nobody spoke, and all she could hear was gunfire. This was followed by text and email messages denouncing her as a “NATO whore” and a message purporting to come from her father — who died 20 years ago — saying he was “watching her.”

The hardest blow, Ms. Aro said, came early this year when a Finnish-language news site, MVLehti.net, which is based in Spain and mostly focuses on vilifying immigrants, dug up and published court records that showed she had been convicted of using illegal amphetamines in 2004. She had been fined 300 euros.

The website’s headline: “NATO’s information expert Jessikka Aro turned out to be a convicted drug dealer.” It also posted photographs of Ms. Aro dancing in a slinky outfit at a nightclub in Bangkok.

Mr. Backman requested and received Ms. Aro’s old case file from the court shortly before the website published the documents. He denied passing them on to the site.

The false claim that Ms. Aro was a drug dealer triggered an unusual open letter signed by more than 20 Finnish editors infuriated by what they denounced as the “poisoning of public debate” with “insults, defamation and outright lies.” The Finnish police began an investigation into the website for harassment and hate speech.

“I don’t know if these people are acting on orders from Russia, but they are clearly what Lenin called ‘useful idiots,’” said Mika Pettersson, the editor of Finland’s national news agency and an organizer of the editors’ open letter. “They are playing into Putin’s pocket. Nationalist movements in Finland and other European countries want to destabilize the European Union and NATO, and this goes straight into Putin’s narrative. ”

Ilja Janitskin, the founder and head of MVLehti, who is based in Barcelona, Spain, said in response to emailed questions that he had no connection with Russia other than his surname. His political views, he said, are closer to those of Donald J. Trump, not Mr. Putin.

He added that he had become interested in Ms. Aro only after she accused his website of “distributing Russian propaganda.”

Like Mr. Backman, he denied receiving any money from Russian sources, insisting that his website, which in just 18 months has become one of Finland’s most widely read online news sources, finances itself from advertising and donations by readers.

Ms. Aro acknowledged that she had used amphetamines regularly in her early 20s but dismissed as a “total lie” claims that she had been or is a drug dealer.

“They get inside your head, and you start thinking: If I do this, what will the trolls do next?” she said.
http://www.nytimes.com/2016/05/31/world ... p=cur&_r=0
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
passija
Liige
Postitusi: 153
Liitunud: 03 Mär, 2014 18:01
Kontakt:

Re: Kremli trollidest

Postitus Postitas passija »

Kasutaja avatar
Kulibin
Liige
Postitusi: 2192
Liitunud: 04 Veebr, 2012 13:49
Asukoht: Harjumaa

Re: Kremli trollidest

Postitus Postitas Kulibin »

* Panic is called on unresolvable fatal errors.
* It syncs, prints "panic: mesg" and then loops.
Roamless
Liige
Postitusi: 3798
Liitunud: 22 Okt, 2005 20:57
Kontakt:

Re: Kremli trollidest

Postitus Postitas Roamless »

Vanem video, kuid eriti fanaatiline Läti päritolu Vene troll käib räuskamas Eestis Vene saatkonna ees Ukraina sõja vastu protestijatega. Nagu hilisemast politseiniku tekstist õieti aru sain, valdas šhovinisti ka pime viha, mille jooksul ta üht meeleavaldajat lüüa üritas või isegi lõi.
https://www.youtube.com/watch?v=nkdmyu06CvM
Unforeseen consequences
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19210
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Kremli trollidest

Postitus Postitas ruger »

Kremli trollid Poola ajakirjandust solkimas ja Ukraina vastaseid kommentaare kirjutamas
Российские спецслужбы активно работают в Польше и подстрекают поляков к противостоянию с украинцами. Об этом рассказал посол Украины в Польше Андрей Дещица в интервью.

«В Польше очень активно работают российские спецслужбы, они подстрекают это (охлаждение отношений между Польшей и Украиной, — ред.). Особенно то, что происходит в интернете. Очень много комментариев неизвестных авторов, которые провоцируют к противостоянию, создают напряжение. Это в интересах третьей стороны», — отметил он.
Кроме того, Дещица отметил, что в контексте российской агрессии, Украина является важной для Польши с точки зрения безопасности.

«Украина является важной для Польши с точки зрения безопасности, особенно в этот момент, когда продолжается российская агрессия на Востоке. Они считают, что нужно сотрудничать с Украиной, нужно дальше поддерживать Украину в направлении европейской интеграции. Это понимание, я думаю, будет доминировать», — подчеркнул Дещица.
http://politkuhnya.info/novosti/deszica ... ncami.html
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
kalleb
Liige
Postitusi: 5343
Liitunud: 27 Mai, 2005 22:55
Kontakt:

Re: Kremli trollidest

Postitus Postitas kalleb »

Pilt
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19210
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Kremli trollidest

Postitus Postitas ruger »

Kremli trolliks on saanud ka endine NATO kõrge ametnik ja Saksa KVJ Harald Kujat
http://www.bild.de/politik/ausland/hara ... .bild.html
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36425
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Kremli trollidest

Postitus Postitas Kriku »

Itaalia kohta.

Opositsioon levitab Sputniku väljamõeldisi.
Raimo Poom, raimo.poom@epl.ee
Eesti Päevaleht
Keeruline opositsiooni kontrollitav veebivõrgustik levitab väljamõeldisi Sputnikult ja mujalt.

Itaalias tekitab ärevust riigi suurima opositsioonijõu Viie Tähe Liikumise tegevus hiiglasliku veebivõrgustiku loomisel, kus eri seotud kanalite kaudu levitatakse üha rohkem konspiratsiooniteooriaid, Vene propagandat ja sulaselgeid väljamõeldisi.

Viie Tähe Liikumise asutasid tuntud koomik Beppe Grillo ja internetiärimees Gianroberto Casaleggio. Liikumine sai alguse Grillo ülipopulaarsest blogist, mis kasvas internetikanalite kaudu võimsaks inimesi mobiliseerinud grupiks.

2013. aasta valimistele mindi lihtsate korruptsiooni- ja kärpepoliitikavastaste loosungitega, ent viimasel paaril aastal on liikumise toon märgatavalt muutunud. Nüüdseks lubavad Viie Tähe Liikumise juhid Itaalia euroalast välja viia ja teevad ülimalt Moskva-sõbralikke avaldusi.

Väljamõeldud uudised

Peale Grillo blogi avaldatakse tänavu kevadel surnud Casaleggio poja Davide internetifirma serveritest hulka väidetavalt sõltumatuid uudistekülgi ja kõigi Viie Tähe Liikumise juhtkujude kodulehti.
Eriti palju on hakatud jagama Venemaa riikliku propagandakanali Sputnik sisu.

Eriti palju on hakatud jagama Venemaa riikliku propagandakanali Sputnik sisu. Sellele toetudes avaldatakse väljamõeldud lugusid, kus näiteks väidetakse, et USA rahastab Itaaliasse ebaseaduslikult migrante toimetavaid smugeldajaid, ning levitatakse vandenõuteooriat USA ja Türgi kokkumängust Venemaa takistamiseks võitluses ISIS-ega.

Kremli seisukohti jälgides on Viie Tähe Liikumine nõudnud, et Itaalia tunnustaks Krimmi okupeerimist ja NATO ei paigutaks vägesid Balti riikidesse, ning teadnud pajatada fašistliku Ukraina valitsuse väidetavatest kontsentratsioonilaagritest.

Veebivõrgustikul on miljoneid jälgijaid. Pärast Donald Trumpi USA valimiste võitu, mis rajanes paljuski võlts- ja valeuudiste tööstuse ülesklopitud vahule, tekitab olukord Roomas kartusi, et see meetod võib ka sealsetele populistidele edu tuua.
Roamless
Liige
Postitusi: 3798
Liitunud: 22 Okt, 2005 20:57
Kontakt:

Re: Kremli trollidest

Postitus Postitas Roamless »

Huvitav, kas itaalased brittidelt ei tahaks eeskuju võtta, oli ju sealtkandis uudis, kus iga väljamõeldud uudise eest sai RT trahvi, lisaks hoiatuse, kui asi ei muutunud, siis hakati juba karmimalt käsi väänama.
Unforeseen consequences
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36425
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Kremli trollidest

Postitus Postitas Kriku »

Kui Itaalia poliitikas iga väljamõeldise eest trahvi võetaks, ei oleks neil ammu juba mingit 130% riigivõlga.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 15550
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: Kremli trollidest

Postitus Postitas Fucs »

Kriku kirjutas:Kui Itaalia poliitikas iga väljamõeldise eest trahvi võetaks, ei oleks neil ammu juba mingit 130% riigivõlga.
8)

Mis mind huvitab on see, et kuidas toimub tegelikult see igasuguste ressursside "ülesostmise" protsess.
Ilmselgelt mingi Kremlitrolleibussi osakond otsib välja vastavad ressursid, millistel on suur vaatajas/lugejaskond, analüüsib/hindab, kas üldse on reaalne see "üles osta" ja siis tulebki minu jaoks see kõige huvitavam osa protsessist, elik edasised Kremlitrolleibussi tegevused. Kes võtab kontakti ressursi omanikuga? Kuidas võtab? Mida pakutakse? Kuidas pakutakse? jne.

Ega nad põrutavad seal infosõja mitmel rindel korraga.
Teine haru loob ise (või üritab luua) selliseid ressursse (kasvõi seesama sputniknjuus), kui pole mida üles osta, või ostetavad osutuvad tõrksaks :mrgreen:

Edasi juba on järgmine huvitav teema see, kuidas kogu protsess meie suunal toimib ja milliseid ressursse on õnnestunud üles osta, millised on hädaga ise ellu kutsutud. Pole nagu kuulda olnud asjaomaste kommentaare neilt, keda on üritatud üles osta ja pole õnnestunud. Kas see tähendab, et meie ülesostetavate ressursside nimekirjas figureerivad adressaadid ongi kõik edukalt üles ostetud ja pole esinenud ühtegi tõrget?

Ülesostmiste ja uute ressursside loomeprotsess aga käib päris kindlasti, kuigi tundub, et ega mingit erilist edu nagu ei suudeta saavutada....või siis on pädevad organid suutnud STOPP teha....

Hea ksf Svejk poolt juba jupp aega tagasi leitud ja mulle viitena saadetud allikas:
https://www.facebook.com/kallutatudmeediavastu/

Siia võib lisada veel:
https://www.facebook.com/UudisedDonetskist/
https://www.facebook.com/groups/1098404430236027/

...ja ei tea misasju siin aetakse? Igatahes grupi adminn figureerib ka eelmises grupis...
https://www.facebook.com/groups/315482012164182/
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 0 külalist