"Viietuhande" küsimus

...ja kõik muu sisejulgeolekusse puutuv
Vasta
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19210
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Viies kolonn

Postitus Postitas ruger »

Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
mb
Liige
Postitusi: 386
Liitunud: 17 Okt, 2009 16:08
Kontakt:

Re: Viies kolonn

Postitus Postitas mb »

Vaenlane ei maga http://www.delfi.ee/news/paevauudised/v ... apsi?id=72 mõeldakse ka järelkasvu peale.
Kasutaja avatar
kaur3
Liige
Postitusi: 6208
Liitunud: 26 Juul, 2005 12:09
Kontakt:

Re: Viies kolonn

Postitus Postitas kaur3 »

kaur3 kirjutas:Pealtnägija rääkis noortelaagrist Sojuz.

http://www.postimees.ee/2998493/pealtna ... -valmistab
Reportaaž "Sojuz 2016" laagrist.
Мы никогда не говорили и не скажем, что прибалты — враги, — объясняет Баканач. — К нам приезжают дети, надевают национальную одежду своих стран, поют литовские и латышские песни, машут национальными флагами. Их российские товарищи смотрят на это, узнают новое, проникаются идеей союза».
versus
Все, что вы видите, мы делаем для того, чтобы эти дети выжили», — так Олег Баканач отвечает на вопрос, можно ли обойтись без военной формы, учебных гранат и мастер-классов от отрядов спецназа. «Если не дай бог будет война, нужны навыки и умения, — продолжает он. — На этих детях большая ответственность, потому что за ними огромная страна. Вы же видите, что происходит в мире: желающих не просто покусать, а нанести максимальный урон России очень много. Мы здесь не призываем брать автоматы, мы хотим, чтобы дети научились созидать. Но если что-то случится, они должны уметь постоять за себя».
У «Союза» — в лучших традициях «Зарницы» — есть гимн. Автор музыки и слов — участник военных действий в Афганистане, бард, лауреат фестивалей военной песни Владимир Мазур. Судя по тому, что подростки регулярно включают гимн на мобильных телефонах, песня им нравится. Гимн звучит и в конце каждого вечернего концерта. 400 подростков в маскировочных халатах синхронно встают с кресел актового зала «Крутушки» и, обняв друг друга за плечи, поют:

И если не мы, то скажите нам, кто же
Поможет себе и России поможет?
Когда мы едины, мы непобедимы,
Народы России у нас неделимы.
https://meduza.io/feature/2016/05/10/ch ... ti-vyzhili
Для руководителей команд организована работа Учебно-методического центра «Союз», в рамках которого будут проведены лекции по темам «Кино как средство патриотического воспитания», «Украина, Сирия – гибридная война против России» и другие. Также в рамках Учебно-методического центра пройдет Круглый стол на тему «Русофобия: смысл, технологии, угроза миру», в котором примут участие ветераны Великой Отечественной войны и Афганистана, ветеранские организации Республики Татарстана, представители региона, тренеры команд и журналисты.
http://www.soldatru.ru/game_sbor/pages/ ... ease_2.php
Лекционный курс по разоблачению пропагандистских мифов

В рамках Всероссийского молодежного образовательного сбора военно-спортивных организаций и кадетских корпусов «СОЮЗ-2016 — Наследники Победы» в Казани для тренерско-преподавательского состава впервые был прочитан курс лекций, посвященных разоблачению наиболее распространенных исторических мифов.

Автор 17 книг по истории СССР Елена Анатольевна Прудникова провела две лекции. Темой первой лекции стали мифы, внедрение которых в массовое сознание способствовало распаду СССР и формированию комплекса вины у России. На лекции 2 мая обсуждался миф о «Голодоморе» как сознательном уничтожении украинского народа. На основании архивных документов Е.А.Прудникова доказала, что количество жертв было многократно меньше, чем пропагандируется, значительная часть их погибла от эпидемии малярии, а основная часть вины за происходящее падает на местных руководителей (сурово наказанных за это и впоследствии объявленных невинными жертвами репрессий).

Лекция 4 мая была посвящена мифу о массовом убийстве органами государственной безопасности Советского Союза польских военнопленных в Катыни. Е.А.Прудникова убедительно разъяснила, что все основные свидетельства и экспертизы указывают на уничтожение пленных оккупировавшими Смоленскую область немцами, а доказательства вины СССР фальсифицированы.

В ходе обсуждения были затронуты и другие исторические проблемы, прежде всего трагического начала Великой Отечественной войны. Вопреки общепринятому мнению, с точки зрения стратегии, СССР выиграл эту кампанию. Заранее подготовленная операция вывоза на восток оборонной промышленности была проведена в кратчайшие сроки, обеспечив снабжение армии многократно превосходящим противника количеством вооружения и победное завершение войны.

Писатель и журналист Юрий Аркадьевич Нерсесов выступил 4 мая с разоблачением основных мифологем бандеровского движения. Принципиально используя только материалы украинской эмиграции и документы германских оккупантов, он показал, что сотрудничество ОУН-УПА с гитлеровским режимом носило регулярный характер, еврейское и польское население, а также советских партизан бандеровцы уничтожали постоянно. Зато столкновения ОУН-УПА с немцами можно пересчитать по пальцам, и масштаб их ничтожен. Одновременно были затронуты темы разоблачения иных враждебных России мифов и технологии ведения идеологической войны.
http://www.soldatru.ru/game_sbor/pages/ ... ase_10.php

Pikemalt kõigest siin. Leiab ka Anna Newsi Musini üles :mrgreen:

http://www.soldatru.ru/game_sbor/game.php?id=21
Martin Peeter
Liige
Postitusi: 4513
Liitunud: 18 Juul, 2014 20:49

"Viietuhande" küsimus

Postitus Postitas Martin Peeter »

Antud juhul avaldan kiitust PropaStopile. Mina ka ei usu, et vaenulikult meelestatud paintballi, võitluskunstide või laskeklubidesse 5000 meest kuulub. Ma arvan, et see on mitu korda kui mitte suurusjärgu võrra üle pingutatud. Samuti pole nende väljaõpe ja koostegutsemine mingi sõjaliselt organiseeritud jõu tasemel. Ning lõpuks pole siin eriti neid, kes viitsiks sõdida ja kannatada. Pole sellist põhjust.

http://arvamus.postimees.ee/v2/3850383/ ... 1395385665

Kogu see teemapüstitus ajas pigem paljudel kohalikel venelastel s... keema ja pani mind üha rohkem Helme motiivide üle mõtlema.
Dona nobis pacem!
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige
Postitusi: 10495
Liitunud: 16 Okt, 2005 18:42
Asukoht: Siilis

Re: Eesti on paremini kaitstud kui kunagi varem

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

Martin Peeter kirjutas:Antud juhul avaldan kiitust PropaStopile. Mina ka ei usu, et vaenulikult meelestatud paintballi, võitluskunstide või laskeklubidesse 5000 meest kuulub. Ma arvan, et see on mitu korda kui mitte suurusjärgu võrra üle pingutatud. Samuti pole nende väljaõpe ja koostegutsemine mingi sõjaliselt organiseeritud jõu tasemel. Ning lõpuks pole siin eriti neid, kes viitsiks sõdida ja kannatada. Pole sellist põhjust.

http://arvamus.postimees.ee/v2/3850383/ ... 1395385665

Kogu see teemapüstitus ajas pigem paljudel kohalikel venelastel s... keema ja pani mind üha rohkem Helme motiivide üle mõtlema.
(1) Ma ülehindaks siin seda PropaStopi juttu ja/või küsitavat argumentatsiooni - see on (heal juhul) vaid skaalakümnendiku jagu parem HELMEle omasest mahlakast paksu värvi panemisest :mrgreen:

(2) "paljudel kohalikel venelastel s... keema" ajada ei ole ka kuidagi võimalik - sest see keeb neil niigi pronksiööst saati (tegelt kees ka varem) ning russki miiri suur iidol VVP ise valab regulaarselt "kütteõli" juurde - kui "keemispöörded" järsku liigamadalaks peaksid kukkuma :lol: :lol:
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Kasutaja avatar
kaur3
Liige
Postitusi: 6208
Liitunud: 26 Juul, 2005 12:09
Kontakt:

Re: Eesti on paremini kaitstud kui kunagi varem

Postitus Postitas kaur3 »

Seni kuni Helme ei lükka Propastopi analüüsi ümber, ei jää muud üle kui nõustuda. Borja võiks relva olemasolu korral minna praktikalise laskmise võitlusele (mille viimane 3 punkti võistlus oli möödunud nädalavahetusel) ja vaadata seal natuke ringi. Jutu saab sealsete venelastega enamuses eesti keeles ära ajada, võid küsida nende heade püstolite kohta ja kuidas nad paganad nii hästi tulistavad. Tegemist on lahkete inimestega, kes jagavad kommentaare sinna ja tänna. Mõnel neist on isegi oma relvapood, kuhu kutsutakse uusi relvi vaatama. Riig kukutamise seisukohast on paradoksaalne ka nende relvavalik. Kui tutvuda püstoli- ja vindivõistluste protokollidega, siis vene nimedega mehed on eesotsas püstolivõistlustel, eestlased aga vindivõistlustel. Mingi kavalus! On meie keskele sisse imbunud, saatanad :wall:
Hinnang

Võttes aluseks Politifacti kriteeriumid, hindame Mart Helme väidet enamjaolt valeks.

Tegemist on erinevatest infokildudest kokku pandud võrdlemisi meelevaldse väljaütlemisega. Helme väited sisaldavad teatud tõeelementi selles osas, et kapo on näidanud üles huvi laskeklubide vastu, kuid ta ignoreerib oma viidatud allikates neid elemente, mis tema ohuhinnangutele vastu räägivad. Ükski allikas ei kinnita, et Eestis tegutseks hästi organiseeritud ja väljaõpetatud 5000-pealine viies kolonn, mis oleks mobiliseeritav Eesti riigi vastu väga vähese ajaga.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40072
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: Eesti on paremini kaitstud kui kunagi varem

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Päris selge on, et nende venekeelsete tegelaste laske-, käsivõitluse jne klubide probleemi üritatakse ametlikus retoorikas vähendada. Kui sellist üritust ida poolt toetatakse, siis tehakse seda piisava professionaalsusega, et erilisi jälgi maha ei jää. Helme ilmselt pakub üle, aga probleem kui selline on minu enda nähtu ja kuuldu põhjal endiselt ja täiesti olemas - ja paraku pole vabas ilmas võimalik kelleltki rahvuse põhjal relvaluba ära võtta ja meelsuse põhjal trellide taha panna. Sellisest võimalusest on vaid üks kukesamm sinna, et hakkavad ka siinsed foorumikasutajad vaikselt "kaduma", kuna nad parasjagu kriitilised valitsuse suunas olid. Pätsu riigi stiilis 1935 aga ei erine me kvalitatiivselt enam palju meie toredast idanaabrist.

9 mm püstoli ja 5,56 poolauto omanikke ma ohtlikuks väga ei pea, pigem tasub karta igasugu snaiperrelvastuse omanikke (mida on Eestis ka võimalik eraisikul omada) - eriti kui sellega käib kaasas regulaarne harjutamine ja kvaliteetne moon.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
tommy
Liige
Postitusi: 3638
Liitunud: 02 Veebr, 2005 20:50
Asukoht: Eesti
Kontakt:

Integratsioon ja eestis asuvad venekeelsed

Postitus Postitas tommy »

See, kui keegi on venelane, tunneb huvi relvade ja laskeasjanduse vastu, ei tähenda ju kohe, et tegemist on oma koduriigi vägivaldsest kukutamisest unistava sleeper-celli liikmega.
Isegi kui omavahelistes vestlustes tunnustavalt noogutatakse, "vot see Putin on ikka kõva mees".., ka see ei tähenda, et "pärast Vremjas kõlanud üleskutset haaratakse kapi tagant relv ja minnakse Toompeale tormi jooksma".. :)

http://arvamus.postimees.ee/3851771/and ... -nagu-tema
Kasutaja avatar
kaur3
Liige
Postitusi: 6208
Liitunud: 26 Juul, 2005 12:09
Kontakt:

Re: Eesti on paremini kaitstud kui kunagi varem

Postitus Postitas kaur3 »

Trumm,
Päris selge on, et nende venekeelsete tegelaste laske-, käsivõitluse jne klubide probleemi üritatakse ametlikus retoorikas vähendada. Kui sellist üritust ida poolt toetatakse, siis tehakse seda piisava professionaalsusega, et erilisi jälgi maha ei jää. Helme ilmselt pakub üle, aga probleem kui selline on minu enda nähtu ja kuuldu põhjal endiselt ja täiesti olemas
Trumm, mida nägid kus? Nimed, faktid, toimumispaigad? Ainult Sinu irratsionaalne mõttelend, mis põhineb ei tea millel?
9 mm püstoli ja 5,56 poolauto omanikke ma ohtlikuks väga ei pea, pigem tasub karta igasugu snaiperrelvastuse omanikke (mida on Eestis ka võimalik eraisikul omada) - eriti kui sellega käib kaasas regulaarne harjutamine ja kvaliteetne moon.
Kes on snaiper? Mis oskused defineerivad snaipri? Kas õhukese rauaga jahipüssi omanik on suurem snaiper, kui kvaliteetse 5,56 karabiiniga mees? Kvaliteetne moon on mis? Kas Barnauliga ei või 150 m pealt snaiper töötada? Kas 2 MOA mees 100 m pealt linnatingimustes on sitem mees kui 0,5 MOA mees 900 m peal? Jälle selline ümmargune jutuvada, millega ei ole midagi peale hakata.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40072
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: Eesti on paremini kaitstud kui kunagi varem

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Sa saad väga hästi aru, millest jutt käib. Pole vaja lolli mängima hakata :|
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
kaur3
Liige
Postitusi: 6208
Liitunud: 26 Juul, 2005 12:09
Kontakt:

Re: Eesti on paremini kaitstud kui kunagi varem

Postitus Postitas kaur3 »

Ei, Trumm, ma ei saa Sinu jutust aru. Sa viskasid asju üles, mille taga olevatest faktidest Sa vaikid. Tahaks neist täpsemalt kuulda, et mõtteid jagada. Loosungeid ei viisti enam lugeda.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40072
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: Eesti on paremini kaitstud kui kunagi varem

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Borja võiks relva olemasolu korral minna praktikalise laskmise võitlusele (mille viimane 3 punkti võistlus oli möödunud nädalavahetusel) ja vaadata seal natuke ringi. Jutu saab sealsete venelastega enamuses eesti keeles ära ajada, võid küsida nende heade püstolite kohta ja kuidas nad paganad nii hästi tulistavad. Tegemist on lahkete inimestega, kes jagavad kommentaare sinna ja tänna. Mõnel neist on isegi oma relvapood, kuhu kutsutakse uusi relvi vaatama. Riig kukutamise seisukohast on paradoksaalne ka nende relvavalik. Kui tutvuda püstoli- ja vindivõistluste protokollidega, siis vene nimedega mehed on eesotsas püstolivõistlustel, eestlased aga vindivõistlustel. Mingi kavalus! On meie keskele sisse imbunud, saatanad
Jääb vaid loota, et taoline tegevus ja patriotism (või vähemalt neutraalne hoiak) mede riigi vastu käib nende laskevõistluste tulemustega sama jalga. :|
Mulle vähemalt tundub, et taoline tegevus sai erilise hoo sisse miskipärast peale 2007. a sündmusi, aga võib-olla ma eksin. :(
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
kaur3
Liige
Postitusi: 6208
Liitunud: 26 Juul, 2005 12:09
Kontakt:

Re: Eesti on paremini kaitstud kui kunagi varem

Postitus Postitas kaur3 »

Trumm:
Mulle vähemalt tundub, et taoline tegevus sai erilise hoo sisse miskipärast peale 2007. a sündmusi, aga võib-olla ma eksin
IPSC ajalugu Eestis.
2003. aasta lõpul asutasid Revali võistlustel “practical-pisiku” saanud laskurid Regiooni IPSC Estonia, eestipärase nimetusega MTÜ Eesti Practical-laskmise Ühing. I.P.S.C. rahvusvaheline tunnustus saadi 2004. aasta märtsis. Regiooni esimeseks direktoriks valiti Tõnu Adrik. 2004 aasta lõpus oli EPLÜ liikmenimekirjas umbes 40 turvalist laskurit.

2006. aastal otsustas EPLÜ üldkoosolek minna üle klubide süsteemile. 2010 aasta seisuga on EPLÜ liikmeteks 12 klubi, kes koondavad enda alla üle 400 practical-harrastaja ning see number pidevalt kasvab.
http://www.ipsc.ee/ipsc-eestis/
Lemet
Liige
Postitusi: 19914
Liitunud: 12 Apr, 2006 15:49
Kontakt:

Re: Eesti on paremini kaitstud kui kunagi varem

Postitus Postitas Lemet »

Mulle töökoja hoovile tekkis peale Pronksiööd umbkeelne idamaiste võitluskunstide klubi. Pealik on pärit Kohtla-.Järvelt...viksid ja viisakad noor- ja mitte nii väga noorsandid. Aga eestikeelseid manu ei võeta....küsisin. Ei pidavat eesti keeles õpetada oskama :mrgreen: Ja kohad pidada täis olema.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40072
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

"Viietuhande" teema

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Enne liikluspolitsei altkäemaksuskandaali (mis oli seal võtnud lausa organiseeritud ulatuse) ei tunnistanud ka ükski siseminister ega politseisheff, et taoliste asjadega on probleeme.
Käis pauk ära ja äkki muutusid kõik valgustatuks. Tegelikult lihtrahvas teadis juba ammu, kuidas asjad käivad ja kuidas motiveeris avalikult eitatud trahviplaanide süsteem ametnikke raha võtma. Eks tegelikult teati ka ülalpool, lihtsalt ignorants ja pea liiva on meil normiks saanud.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 12 külalist