Põgeniketulv Euroopasse 2015-2017

Korea, Vietnam, Lähis-Ida, Afganistan. Kõik konfliktid. Kui seal on olnud eestlasi, siis seda enam.
Vasta
Kasutaja avatar
Aixc
Liige
Postitusi: 544
Liitunud: 20 Veebr, 2012 12:52
Kontakt:

Re: Põgeniketulv Euroopasse..

Postitus Postitas Aixc »

Roamless kirjutas:
Eesti pagulaspoliitika-kriitiline artikkel. Ise lugesin paberil, täisversiooni kahjuks ei oma:
http://www.ohtuleht.ee/763484/pagaripoi ... t-kiiresti
Kõlab küll natukene peavooluna, kuid omades tuttavat, keda hiljuti rünnati teise isiku poolt (ehk teemaks naised) ja kes sai korraliku vigastuse, siis ka tema kohtuasi ründaja vastu lõppes samamoodi. Siin paistab taga olevat süsteemsem probleem, kui kohtute "liberalism ja pagulaste armastus".
Samas jagus avalikku huvi sudaanlasele füüsilist valu põhjustanud odinlase vastu päris palju, koos nime ja elukäigu avaldamisega. Igati õigustatult minu meelest aga ma eeldaks siis ka sarnaste juhtumite puhul samasugust lähenemist. Praegu jääb asjast väga kallutatud mulje.

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/e ... d=73700057
Kasutaja avatar
Seersant Steiner
Liige
Postitusi: 1098
Liitunud: 05 Nov, 2005 12:59
Kontakt:

Re: Põgeniketulv Euroopasse..

Postitus Postitas Seersant Steiner »

Röivas ei luba ju teda vangi panna... Eks järgmine kord lööb ta kellegi maha ja siis ikkagi ei panda kinni...
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36618
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Põgeniketulv Euroopasse..

Postitus Postitas Kriku »

Saksamaal Chemnitzis aetakse praegu taga 22-aastast Süüria kodanikust pommimeest, kes eelmisel aastal koos põgenikega Saksamaale tuli: http://www.militaar.net/phpBB2/viewtopi ... 80#p484680
Kasutaja avatar
ambur123
Liige
Postitusi: 1586
Liitunud: 27 Apr, 2009 9:37
Kontakt:

Re: Põgeniketulv Euroopasse..

Postitus Postitas ambur123 »

Castellum kirjutas:Eesti pagulaspoliitika-kriitiline artikkel. Ise lugesin paberil, täisversiooni kahjuks ei oma:
http://www.ohtuleht.ee/763484/pagaripoi ... t-kiiresti
Täisversioon on https://mustaduudised.blogspot.com.ee/

"Sure ära, tapan ära!" tervitas Tallinna lähistel asuvas kaubanduskeskuses töötanud Sudaanist pärit noormees hiljuti oma nõudlikku kolleegi eesti keeles. Enne seda, kui talle rusikaga näkku lõi. Kriminaalasi lõpetati, kuna asja vastu "puuduvat" avalik huvi!

13. oktoobri hommikul kolm aastat tagasi pidas politsei- ja piirivalveameti (PPA) Lõuna prefektuuri Piusa kordoni toimkond Värska vallas Säpina küla lähistel kinni kolm dokumentideta võõramaalast, keda oli alust kahtlustada ebaseaduslikus piiriületuses. Kutsumata külalised toimetati Piusa kordonisse, kus selgus, et üks neist oli oma sõnul Sudaani vabariigi kodanik 25aastane Muhammad Ibrahim Uthmani. Sama päeva hilisõhtul soovis noormees saada Eestist varjupaika.
PPA esindaja taotles 14. oktoobril 2013 Tartu halduskohtus Muhammadi kinnipidamist ja kinnipidamiskeskusesse paigutamist kuni varjupaigataotlusega seotud asjaolude väljaselgitamiseni, kuid mitte kauemaks kui kaheks kuuks.

Kohus rahuldas taotluse, põhjendades seda sellega, et sudaanlane saabus Eestisse seadusevastaselt ja on oht, et ta võib põgeneda. Lisaks ei välistanud kohus võimalust, et Muhammad esitas varjupaigataotluse eesmärgiga vältida maalt väljasaatmist.
Muhammadi esindamise oma õlule võtnud sihtasutus Eesti Inimõiguste Keskus esitas seepeale Tartu ringkonnakohtusse määruskaebuse.

Muu hulgas märkisid inimõiguslased ÜRO inimõiguste ülddeklaratsioonile viidates, et Muhammadi oli tema kodumaal alusetult vahistatud, piinatud ja tagakiusatud. Põgenedes kannatuste eest, lootis noor sudaanlane leida turvalise riigi, kus tema inimõigusi austatakse.
PPA kaebaja põhjendustega ei nõustunud, juhtides tähelepanu vastuoludele Muhammadi seletustes. Oma seletuskirjas PPA-le väitis mees, et üks grupeering tappis tema ema ja õe, määruskaebuses aga mainitakse, et surma said hoopis tema kaks venda.

PPA hinnangul ei ole tõelise kaitsevajaduse korral isikule oluline, milliselt riigilt kaitset paluda – Türgis ja Venemaal ta seda millegipärast ei vajanud. PPA on veendunud, et Muhammadi jõudmine Eestisse oli seotud sooviga jõuda Euroopa Liitu.
Ringkonnakohus jättis halduskohtu määruse muutmata, nõustudes sudaanlase meelehärmiks PPA põhjendustega.

Muhammadi lööja kriminaalkaristus

Nüüdseks on Muhammad end oma uuel kodumaal kenasti sisse seadnud. Tal on elukoht Tallinnas ja jõukohane töö mainekas kaubandusketis.
Juba on ta ka tuntust kogunud.

Läinud talvel sai Muhammadist meediafiguur, kelle abil tõestada Odini sõdalaste väidetavat võõraviha. Kõik algas sellest, et ühel jõulueelsel päeval sattus Muhammad Tallinna vanalinnas eestlasest eakaaslasega sõnelema.
Konflikti tulemusel sai ta lööke näkku ja logisevad hambad. Äraspidist külalislahkust üles näidanud kohalikule löömamehele tõi see kriminaalkaristusena kaasa kopsaka trahvi (1071 eurot pluss menetluskulud) ja hilisema töökaotuse.
Süüdi mõistetud Kalev-Kaarli on püüdnud küll hiljem väita, et füüsilist vastasseisu ei algatanud sugugi tema, kuid mida see enam aitab. Joonud ta oli ja valge mehe rusikas tõusis – pole mõtet vaielda!

Pagulase privilegeeritud seisus

Rassiline sallimatuse tont oligi valla päästetud. Usutluses Delfile ütles Eesti Inimõiguste Keskuse ekspert Kelly Grossthal, et nende andmetel oli tegemist esimese juhtumiga, kui mustanahaline langes füüsilise vägivalla ohvriks ja asi lõppes süüdimõistva kohtuotsusega.
Veebruari lõpus Delfis ilmunud artiklis kirjeldatakse kannatada saanud sudaanlast siira osavõtlikkusega: "Muhammadil on soojad silmad ja pehme kõnemaneer, aga ta on nendega üksi." Noor pagulane leiab, et Eesti ühiskonda tuleks muuta tolerantsemaks.
Linnalähedases kaubanduskeskuses töötas tumedanahaline Muhammad veel hiljuti pagaripoisina, kelle ülesandeks oli pitsat valmistada.

Kaubanduskeskusesse kutsuti politsei tänavu 9. märtsil kella 18 paiku, sest pagaripoiss
Muhammad oli tunginud kallale keskuse turvatöötajale ja löönud teda mitu korda näkku.
Vägivalla ohvriks langenud 44aastane turvatöötaja Veiko püüdis oma sõnul kõikidesse kaastöötajatesse võrdse viisakuse ja nõudlikkusega suhtuda. "Meie sisekorraeeskirjades oli väga täpselt kirja pandud, kus keegi võis ringi liikuda ja kus mitte," meenutab nüüdseks juba endine turvamees Veiko.

"Millegipärast oli Muhammadile jäänud mulje, et temale reeglid ei kehti. Kui siis pidin neid talle mitu korda meelde tuletama, järeldas ta ilmselt, et olen just tema kiusamiseks välja valinud. Tema aga oli ju privilegeeritud seisuses. Firma oli ju uhke, et näe, meie anname tööd pagulastele. Teised värisegu töökoha pärast, nendele ei tohi aga midagi öelda."

9. märtsil pidi Veiko ühele koristajale selgitama läbipääsukaardi kasutamise korda. Koristaja oli saanud selle Muhammadilt, kuigi kaardi edasiandmist reeglid ei luba. Turvamees viis kaardi Muhammadile tagasi, uskudes, et sellega on seik ammendunud.

Kella kuue paiku möödus Veiko küpsetuspunktis viibinud Muhammadist, kes tervitas teda sulaselges eesti keeles: "Sure ära, tapan ära!". Veiko jättis selle tähelepanuta. Veidi hiljem järgnes Muhammad Veikole turvaruumi ja lasi rusikad käiku. Löögid, mida oli Veiko sõnul vähemalt kaks, tabasid ohvrit näkku.

Muhammadi karistamiseks pole huvi

"Võtsin tal kõrist kinni ja lükkasin endast eemale," tunnistab Veiko paar tundi hiljem politseis. "Kuna minu paariline Anton hakkas just müügisaali minema, nägi ta kõike pealt.
Koos surusime ründaja nurka ja tundus, et ta rahunes. Mina kutsusin politsei. Paariline ja Muhammad vestlesid ja Muhammad lubas ka tema ära tappa. Ähvardas oma sõpradega, kes tulevad Aafrikast kohale ja teevad selle ära."

Konflikti kulminatsioon on salvestatud turvakaameratele. Kuigi Muhammad püüab politseis väita, et just tema on jälle rassistliku ründe ohver, jääb ta seekord jänni. Prokuratuuri kinnitusel on mehe süü tõendatud kohtueelses menetluses kogutud tõenditega.

Pagaripoiss Muhammadi süüasi kohtusse siiski ei jõua. 15. septembril lõpetas prokuratuur kriminaalmenetluse, leides, et Muhammadi õiguskuulekale käitumisele suunamist on võimalik saavutada ilma kriminaalkorras karistamata.

Menetluse jätkamiseks puuduvat prokuratuuri hinnangul avalik huvi ja ka Muhhamad olevat teinud järelduse, et iga õigusrikkumisega võib kaasneda karistus.
Veiko sunniti pärast intsidenti kaubanduskeskuse turvamehe kohalt lahkuma, kuigi seadusesilmal polnud talle vähimatki ette heita. "Ega see olnudki minu unistuste amet ja pärast seda ebavõrdsust, mida seal nägin, läksin rõõmuga," tõdeb mees.

Linnaäärse kaubanduskeskuse pagaripoiss Muhammad olevat samuti leidnud uue tööotsa. Kaubanduskeskuse kommentaari ei õnnestunud Õhtulehel kahjuks saada. [kuigi siin pole mingil põhjusel kaubanduskeskusest konkreetselt räägitud, siis Õhtulehe kommentaariumis nii diskreetsed ei olda: Laagri Maksimarket (?)]
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36618
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Põgeniketulv Euroopasse..

Postitus Postitas Kriku »

Aixc kirjutas:Samas jagus avalikku huvi sudaanlasele füüsilist valu põhjustanud odinlase vastu päris palju, koos nime ja elukäigu avaldamisega. Igati õigustatult minu meelest aga ma eeldaks siis ka sarnaste juhtumite puhul samasugust lähenemist. Praegu jääb asjast väga kallutatud mulje.

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/e ... d=73700057
Kui mõlemas juhtumis osales sama tolvan nagu akf ambur123 poolt just postitatud artiklis öeldakse, on juhtum tõesti märkimisväärne :shock:
Kasutaja avatar
Some
Liige
Postitusi: 4089
Liitunud: 11 Aug, 2008 9:25
Kontakt:

Re: Põgeniketulv Euroopasse..

Postitus Postitas Some »

Laagri Maksimarketist on ta sattunud Akadeemia tee Konsumi pizzaletti. Kusjuures minuga suhtles küll sõbralikult.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36618
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Põgeniketulv Euroopasse..

Postitus Postitas Kriku »

Sa olid klient, ma oletan? Ega ta marutõbine ole, lihtsalt täielik mölakas.

---

Taani rahvuslane sai «põgenikesprei» eest rassismisüüdistuse.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36618
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Põgeniketulv Euroopasse..

Postitus Postitas Kriku »

Kas keegi jagaks artiklit?

http://pluss.postimees.ee/v2/3864975/so ... 1404375506
Haapsalu on tänaseks vastu võtnud kolm Euroopa rändekava alusel Eestisse toodud põgenikeperekonda Süüriast ja Iraagist, kus sirgumas kokku kümme väikest last. Neist üks on Eestis sündinud.

Kaheksa last vanuses kaks kuni seitse käivad täna lasteaias, mille direktor Riima Velbre nendib, et täiesti teistsugusest keele- ja kultuuriruumist pärit lastega pole lihtne. «Meil võib olla raske, aga vanematel on palju raskem kui meil nende lastega. Nad ei leia siin tööd ja on küllaltki omaette, aga vähemalt toetavad teineteist,» ütles Velbre.
LISATUD: Aitäh!
Viimati muutis Kriku, 09 Okt, 2016 20:34, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19588
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Põgeniketulv Euroopasse..

Postitus Postitas ruger »

Prantslased protestivad sundusliku Calais'i laagris olevate pagulaste jagamise programmi vastu
Paris (AFP) - Demonstrators took to the streets Saturday in several towns across France to protest the government's plan to relocate migrants from the squalid Calais "Jungle" camp that is being shut down to their communities.
https://www.yahoo.com/news/angry-french ... 30312.html
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
nmsi
Liige
Postitusi: 54
Liitunud: 08 Sept, 2014 12:14
Kontakt:

Re: Põgeniketulv Euroopasse..

Postitus Postitas nmsi »

http://pluss.postimees.ee/v2/3864975/soja-eest-pogenenud-lapsed-uetlevad-esimesi-eestikeelseid-sonu kirjutas:
Haapsalu lasteaias käib kaheksa Euroopa rändekava alusel Eestisse toodud last. Sealsetelt õpetajatelt küsivad nõu omavalitsused, kus kogemusi napib, kuid ega Haapsaluski osata veel kõigile küsimustele vastata.

Haapsalu on praeguseks võtnud vastu kolm Eestisse toodud põgenikeperekonda Süüriast ja Iraagist, kus sirgumas kokku kümme väikest last. Neist üks on sündinud juba Eestis.

Kaheksa kahe- kuni seitsmeaastast last käib praegu lasteaias, mille direktor Riima Velbre nendib, et täiesti teistsugusest keele- ja kultuuriruumist pärit lastega pole lihtne. «Meil võib olla raske, aga vanematel on palju raskem kui meil. Nad ei leia siin tööd ja on küllaltki omaette, aga vähemalt toetavad üksteist,» ütles Velbre.

Selle nädala alguses lisandus lasteaiaperre üks kahe-, üks nelja- ja üks seitsmeaastane. «Esmaspäeval oli meil siin ema, isa, tugiisik, tõlk, lapsed ja mina. Kui kaheksa inimest liigub rühmast rühma, siis on väga palju sagimist. Üks räägib, teine kuulab, kolmas tõlgib, neljas ei saa aru. Lõpuks oli isal otsaesine täitsa märg, ta oli nii väsinud sellest informatsioonist,» meenutas Velbre, kes lisas, et kõik kolm perekonda on Haapsallu kolinud eri ajal ja nii on õnneks olnud aega igaühega eraldi tegeleda.
Tahaks teada, mis keskkonnast nad ikkagi tulevad. Kas poisid näiteks tohivad sõjamängu mängida või on neil hirmud liiga värsked?

Õpetajatel pole ettevalmistust sõjapiirkondadest pärit lastega tegelemiseks, küll aga peetakse lasteaias lugu erinevatest kultuuridest. Näiteks korraldatakse seal festivali, kus rühmad tutvustavad üksteisele eri riikide kultuure. Kaks korda nädalas käib lasteaias prantsuse keele õpetaja ja osal töötajatest on emakeeleks üldse vene keel, sest 1986. aastal avati see lasteaed venekeelsena. Viimane vene rühm suleti laste vähesuse tõttu 2014. aastal.

Praegu ütlevad sõimerühmas käivad kaheaastased kaksikud esimesi eestikeelseid sõnu. Nende rühma lisandunud kaheaastane poiss käis sel nädalal lasteaias koos oma isaga.

«Kõige pisematega on lihtsam, sest nad ei ole tugevalt ees ega maas,» ütles õpetaja Jane Möll, kelle sõnul võetakse sõjapõgenikest vanematega suheldes appi kehakeel. Alles hiljuti tuli kaksikute isale selgeks teha, et selliste ilmadega tuleks Eestis lastele kindad kätte panna. «Isa ütles selle peale eesti keeles, et «homme».»

Velbre on nõus Haapsalu linnapeaga, et lähiajal ei peaks linn pagulasperesid juurde võtma, vaid keskenduma neile 16-le, kes Haapsalus juba elavad. Kõigis viies rühmas on praegu igaühes üks kuni kolm araabia keelt kõnelevat last. Velbre kardab, et kui neid on ühes rühmas rohkem kui kolm, siis hakkab see häirima eesti keele õppimist, sest kuigi dialektid on erinevad, saavad lapsed üksteisest aru.

Tahaksid koolitusi

Lasteaia direktori sõnul oleks õpetajatel siiski vaja koolitust ja rohkem taustateadmisi, et teisest kultuurist tulnud lastele sisseelamine lihtsamaks muuta. Ta ise külastas mõni aasta tagasi Rootsi lasteaedu, kus oli koos 19 rahvust.

«Tahaks teada, mis keskkonnast nad tulevad, mis seal parajasti toimub. Kas poisid näiteks tohivad sõjamängu mängida või on nende hirmud liiga värsked?» selgitas Velbre.

Kohanemisküsimustega helistati ka Viljandi lasteaiast. Viljandisse paigutati põgenikepere tänavu augustis.

«Esimesel päeval oli palju küsimusi, näiteks kuidas meie kehakeel neile paistab,» rääkis õpetaja Eha Seller. Nii selgus, et põsest näpistamine tähendas lastele hoopis kiindumuse avaldamist.

Õpetajate sõnul ei ole sõjapiirkonnast pärit lapsed väga ema küljes kinni, vaid on üsna julged ning vaimustuvad kiiresti keskkonnast ja mänguasjadest. «Väga korralikud ja hästi kasvatatud lapsed on – kõik mänguasjad panevad alati oma kohale tagasi, isegi kui neilt seda ei paluta,» ütles Velbre.

Eesti lapsed on õpetajate sõnul seni empaatiat välja näidanud. Seda, kust uued tulijad pärit on, lasteaias ei varjata. «Ikka küsitakse, kas nad üldse ei oska eesti keelt ja kas nad põgenevad sõja eest,» ütles direktor, kelle sõnul tuleb algul ette küll võõrastamist, kuid see on tavaline.

«See, et lapsed kohe mängima hakkaksid, võtab aega. Süüria lapsed ei oska veel eriti eesti lapsi mängu kutsuda. Mõnikord on väga ilus vaadata, kuidas nad on ideaalselt katnud laua ja siis eesti lapsed tulevad külla. Meie õpetaja on öelnud, et nemadki ei oskaks nii ilusti lauda katta.»

Kui vanemad näevad eesti keelega vaeva, siis nii väiksed lapsed haaravad keelt lennult. Siiski peavad õpetajad nuputama, kuidas hakkavad välja nägema kahe koolieeliku tunnid. Üks tuli lasteaeda septembris, teine oktoobri alguses.

«Esimese pere ema läks kohe eesti keelt õppima ja näiteks temal ei ole kartust eesti keeles rääkida. Ta tuleb ja ütleb «riie», siis me lähme garderoobi,» rääkis õpetaja Seller, kelle sõnul on emaga saadud vabalt peaaegu kõigest rääkida. «Küsisime, kas sa tunned puudust oma riietest, sest käid nüüd riides nagu meie (naine loobus burkast, sest soovis sulanduda ühiskonda – toim). Ta ütles, et vahel tunneb, aga isa kõrvalt lisas kohe, et ta näeb nüüd, kui ilus naine tal on. See oli väga armas,» sõnas Seller.

Vanemate ainus eripalve on seni olnud, et lastele ei pakutaks söögiks sealiha. Selle erandiga on kokad hakkama saanud.

Velbre lisas, et kui esimene perekond oli paar kuud Haapsalus elanud, korraldas lasteaiarühm koos vanematega pikniku. «Siis nad juba tutvustasid end eesti keeles. Kui nad vastu tulevad, siis suhtlemine käib ikka eesti keeles. Kõik vajalikud laused on teada.»

Endiselt tuleb aga palju selgeks teha kehakeeles. Näiteks võttis Seller appi punase värvipaberi, kui oli vaja öelda, et lapsel jooksis ninast verd. «Pead olema leidlik ja mõtlema raamidest väljas.»

---------------
Ükski põgenik pole tööd leidnud

Ligi 25 Euroopa rändekava alusel Eestisse toodud sõjapõgenikku on valmis kohe tööle minema, kuid pole tööd leidnud.

Postimehega rääkinud perekondade kinnitusel on töö leidmine kõige suurem proovikivi. Näiteks on endiselt töötu perfektset inglise keelt kõnelev jeemenlane, kes iga päev tööportaale läbi kammib ja avaldusi laiali saadab.

Esimesed põgenikud jõudsid Eestisse märtsi lõpus.

Sotsiaalministeeriumi rahvusvahelise kaitse poliitika juht Triin Raag kinnitas, et tööle on valmis minema umbes 25 inimest. «Mõned neist on tööle asunud kohe pärast Eestisse saabumist. Esimesel töökohal püsimist ei ole soodustanud näiteks terviseseisund, ebapiisav eesti keele oskus ja muud põhjused. Hetkel nad ei tööta,» nentis Raag.

Kõik, kes ei tööta, on registreeritud töötuks töötukassas, kus neid toetakse näiteks tööpraktika, tööklubi ja muude tööturumeetmete kaudu. Samuti käivad nad eesti keele kursustel.

Alates märtsist on Eesti Euroopa rändekava alusel võtnud vastu 60 inimest, neist 27 on lapsed. Vastu on võetud ka pensioniealisi ning just sünnitanud või lapseootel naisi.

Kommentaar

Haridus- ja teadusministeeriumi (HTM) üldharidusosakonna peaekspert Tiina Peterson

2009. aastast toetab riik koolieelsetes lasteasutustes eesti keele kui teise keele õpet. Koolieelsetele lasteasutustele eesti keele kui teise keele õppe toetamiseks on tänavu ligi 319 000 eurot, mis on eraldatud 1192 rühmale. See teeb toetuseks rühma kohta 268 eurot.

Suurema välismaist päritolu laste arvuga lasteaedadele (nagu ka Haapsalu) plaanib SA Innove Keelekümbluskeskus pakkuda eraldi koolitust.

HTMi ja SA Innove koostöös arendati keelekümblusmetoodika ja materjale eesti keele õppeks. Ka Haapsalu direktor on varem osalenud keelekümblusteemalisel õppereisil Rootsi. Hiljuti sai lasteaed innovaatilise ja interaktiivse Jutupliiatsi keeleõppe komplekti. Jutupliiatsi õppevara pakume ka teistele lasteaedadele, kus õppivad rändetaustaga lapsed.

Keelekümbluskeskus korraldab täienduskoolitust lasteaiaõpetajatele. Eestis on loodud viis metoodikakeskust, mis pakuvad metoodilist tuge lasteaedade õpetajatele, kes õpetavad muu koduse keelega lapsi.
kana tagumik
Liige
Postitusi: 1870
Liitunud: 13 Mai, 2009 19:12

Re: Põgeniketulv Euroopasse..

Postitus Postitas kana tagumik »

natuke positiivsemaid uudiseid ka - Saksamaal kohtu ja seaduse veskid jahvatavad, aeglaselt, aga siiski, viimaks uus situatsioon kokku ka seadustega, jutt käib siis lasteabieludest, millele ametlikult läbi sõrmede vaadatakse, kuna seadusandlus pole piisav ja augud sees. Et siis tahetakse seadusandlus viia sinnani, kus asüülitaotlejal tuleb arvestada, et juriidiliselt mujal sõlmitud abielu alaealistega saksamaal ei tunnistata. Zerohedge on loole pannud küll seksika pealkirja, aga numbrid ja jutt on hoopis teise tooniga.

http://www.zerohedge.com/news/2016-10-0 ... d-marriage

Hea lugu illustreerimaks hädasid muude kultuurinormidega.
Roamless
Liige
Postitusi: 3811
Liitunud: 22 Okt, 2005 20:57
Kontakt:

Re: Põgeniketulv Euroopasse..

Postitus Postitas Roamless »

Paistab, et elu väljaspool Lääne-Euroopat, ei tundu osadele pagulastele elamisväärne (st kehv ilm ja väiksed sotsiaaltoetused) ehk siin võibolla eralduvad nö terad sõkaldest ehk tõeliselt abi vajavad ja tagakiusatud ei pirtsuta, aga parema elu otsijad lähevad pettunult koju tagasi.
http://tartu.postimees.ee/v2/3866461/li ... 1438002618
Unforeseen consequences
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36618
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Põgeniketulv Euroopasse..

Postitus Postitas Kriku »

kana tagumik kirjutas:Et siis tahetakse seadusandlus viia sinnani, kus asüülitaotlejal tuleb arvestada, et juriidiliselt mujal sõlmitud abielu alaealistega saksamaal ei tunnistata.
Jutt siis 14-15-aastastest pruutidest. Ametlik abielu on kõige lihtsam osa probleemist - põhiküsimus on, et kui selles vanuses tüdruk mõne mehega koos elab, siis kas Jugendamtil on õigus ta sealt minema vedada ja lastekottu panna. Ja kas või kellele see kasulik on.
I find it hard to believe that someone who is younger than 16 would decide autonomously and self-determinedly for marriage
Naiivik. Seal, kust nad tulevad, on see tihti lihtsalt ka kaitse otsimine. Mis ei tähenda, et nad peaksid Saksamaale jõudes kujunenud olukorraga niiväga rahulolematud olema.

Üldiselt ütleb Kriku kogemus, et kui teismeline on endale midagi niisugust pähe võtnud, on seda raske muuta. Kroonuametnike asi peaks olema välja selgitada, kas esines sundi ja millises vormis.
Monika Michell of Terre des Femmes, a women's rights group that campaigns against child marriage, said: "A husband cannot be the legal guardian of a child bride because he is involved in a sexual relationship with her — a very obvious conflict of interest."
Küll aga võib abikaasa olla täisealise teovõimetu inimese eestkostja.
The Justice Minister of Hesse, Eva Kühne-Hörmann, asked: "If underage persons — quite rightly — are not allowed to buy a beer, why should the lawmakers allow children to make such profound decisions related to marriage?"
Laiemalt võttes on see osa ühest moodsa vasakliberaalse eluviisi paradoksist. Ühelt poolt tehakse kõik, et abielu tähtsust vähendada - seda nii registreerimata suhete juriidilise reguleerimise kui lahutuse lihtsustamisega - ja teiselt poolt rõhutatakse, kui suur ja oluline asi abielu ikkagi olevat.
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19588
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Põgeniketulv Euroopasse..

Postitus Postitas ruger »

Pole just väga teema aga siiski. Rootsis Malmös plahvatas ööklubi ukse ees(endine kirik) väike lõhkekeha.
Pilt
https://twitter.com/PurpleOlive2/status ... 3661714432
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36618
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Põgeniketulv Euroopasse..

Postitus Postitas Kriku »

Saabus kaheksa sõjapõgenikku.
Eile saabusid Kreekast Eestisse kaheksa Euroopa rändekavaga vastu võetud sõjapõgenikku.

Neile tulid vastu tugiisikud ja nad liikusid edasi oma uutesse kodudesse Tallinnas, Harjumaal ja Türil.

Kolmeliikmelises Süüria perekonnas on peale ema ja isa üks laps. Mehel on kõrgharidus infotehnoloogia erialal ja naisel inglise filoloogias. Mees on töötanud õpitud erialal, pidades oma firmat. Nii naine kui ka mees räägivad peale emakeele inglise keelt. Pere asub elama Türile, teatas siseministeerium.

Neljaliikmelises Süüria perekonnas on peale ema ja isa kaks last. Mees on töötanud kliimaseadmete hooldajana ja naine olnud koduperenaine. Peale emakeele oskab mees vähesel määral inglise keelt. Selle perekonna majutab EELK Risti kogudus Harjumaal.

Süüriast pärit mees on lõpetanud ülikooli tõlgina ning töötanud elektriku ja müüjana. Ta räägib peale araabia keele ka inglise ja türgi keelt. Tema asub elama Tallinna.

Kõigi Eestisse vastuvõetavate inimeste taust selgitatakse enne nende siia saabumist välja. Kreekas tegid sõjapõgenikega intervjuu Eesti eksperdid. Eesti on Euroopa rändekavaga vastu võtnud 68 sõjapõgenikku.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 5 külalist