Donald Trump tagasi?

Tagantjärele tarkus on täppisteadus. Või kui tädil oleks rattad...
Vasta
John
Liige
Postitusi: 506
Liitunud: 17 Juun, 2006 19:57
Kontakt:

Re: Donald TRUMP - oleksoloogia

Postitus Postitas John »

No küll käib siin ika ühepoolne andmine. :lol:

Igatahes rääkides suhteliselt aktiivse välispoliitika ja välisilma huvilisena siis midagi paremat kui need presidendi valimised annab ikka otsida. Isegi ulmekirjandusel on raske selle vastu saada. Ühelt pool on meil üdini korrumpeerunud mutt kelle järel jookseb pikk saba ebakompetentsusest, rahast, patoloogilisest valetamises ja isegi laipadest. Luukered ronivad otses mõttes vägisi kapist välja. :lol: Teiselt poolt on meil karismaatiline populist kes on seniste karjääri poliitikute mängukasti täiesti kaaperdanud ning mängureeglid täiesti pea peale pööranud. Eriti tülgastav on vaadata peavoolu meediat kes on isegi loobunud teesklemast, et nagu nad oleks sõltumatu "Neljas Jõud" ning otseses mõttes on transformeerunud demokraatide propaganda tiivaks. Kasvõi see hiljutine skandaal kus Trumpster ütles sõna "vitt" 10+ aastat tagasi vs samal ajal toimuv järjekordne Hillary-Podesta emailide leke. Nende lugude katmine ei olnud kuskilt otsas võrreldavgi. Nüüd on siis järjekordne skandaal välja leiutatud kus "anonüümsed" allikad otsustavad peale 10-30 aastat "välja tulla" kuidas Trumpster liiderdas nendega jne. Ilmselgelt fabritseeritud ja/või opportunistid kes otsivad omakasu. Enda jaoks oli ka naljakas vaadata teise debati järgseid neti hääletusi mis üsna ühemõtteliselt viitasid Trumpi võidule. Pooled meedia väljaanded panid need üsna kiiresti kinni. :lol:

Kuid need lood on kõigest tühine pinnavirvendus. Hoopis palju tõsisemad on meedia poolt suht kajastamata Hillary wikileakside leketega. Nt kõige esimene Hillary emaili skandaal: tänu tema ebakompetentsusele kaotati turvamata serverite kaudu riigisaladusi 33 000 emaili seas. Ilmselge, et välisriikide luureteenistused nagu Hiina ja Vene omad matavad hiigelsummasid IT võrkude läbistamise ning kaaperdamise taha. Tekib kohe küsimus, et mis vankadel/hiinlastel võib olla Clintonite kompromiteerimiseks. Ei tekita erilist usaldust ka asjaolu, et see Clintonite rahaskeem nimega Clinton Foundation tegutseb sisuliselt "pay to play" reeglite järgi. Maakeeli tähendab, et "anneta" mulle piisavalt suuri summasid ja saad selle eest osta poliitilisi teeneid. Käsi peseb kätt jne. Muude huvitavate asjade seas on seal esinenud selliseid nimesid nagu Saudi Araabia kui ka siinse kogukonna lemmikud vankad, kes tänu sellele skeemitamisele on omandanud tõsise osaluse Ühendriikide Uraani tööstuses.

Kuid ei pea muretsema: Clintonid võidavad kindlasti. Küsimus ei olegi selles, et keda enamik valijaid tegelikult toetavad. Kui olukord muutub liiga halvaks nende jaoks siis küll paar kirurgilist valimistulemuste võltsimist tagavad võidu. Sellised toredad punktid nagu Ühendriikide "voter ID law" kui ka teatud enam kui kahtlase taustaga ning omanikega valimismasinate valmistaja kui ka hooldaja Smartmatic peaksid olema piisavaks garantiiks. Eeldusel muidugi, et reaalsed tulemused on piisavalt tasased. Jumal teab, et Hillary demonstreeris valmisolekut valimistulemuste võltsimisel juba Demokraatide valimiskogul, kui sisuliselt mängis kokku "sõltumatu" komisjoniga, et vana kommunist Sanders välja puksida. Seda olukorras kus keegi eriti ei kahtlenud ,et Hillary oleks ilmselt ka ausalt võitnud demokraatide presidendi nominatsiooni. :roll:
Tasased tulemused peaksid tulema juba puhtalt demograafilistest kui ka emotsionaalsetest faktoritest: kui mehed ilmselt pigem toetavad Trumpi siis naised on kindlasti Trumpi vastu. Demograafiliselt on kindlasti neegrid kui ka latiinod kathlemata tulised Trumpsteri vastased. Esimesed ei salli Trumpsterit kuna see toetab julgoleku struktuure (ehk politseid) ning on nende "Black Lives Matter" nimelise terrori organisatsiooni vastu. Teised ei salli ilmselt Trumpsterit kuna too ei taha illegaale seadustada vaid tahab hoopis nende kontrollimatule immigratsioonile rakmed pähe pista. Lisa siia tugev vastasseis ka eelkõige feminiseerunud/liberaliseerunud valgete naiste kui ka (eidestunud) valgete meeste seas ning 50/50 seis muutub aina tõenäolisemaks.
Inter arma enim silent leges (sõja aegadel on seadused vaiksed) Cicero
Kasutaja avatar
Wots
Liige
Postitusi: 814
Liitunud: 21 Jaan, 2005 23:04
Kontakt:

Re: Donald TRUMP - oleksoloogia

Postitus Postitas Wots »

Ise olen ka viimased kuu aega igapäevaselt jälginud USA presidendi valimisi.

Kahjuks on liiga palju sarnasusi Euroopa Liiduga.

Trump on üks esimesi kes julges avalikult rääkimata hakata nn. Süüria sõjapõgenike vastuvõtu keelamisest kuna kellegil pole õrna aimugi , mida see rahvamass endast kujutab. Ehk siis usaldusväärset tausta uuringut pole võimalik teha saabujatele ning erinevalt ükskõik , mis muust inimgrupist nemad ei sulandu keskkonda. Hillary soovib muidugi suuri numbreid vastu võtta.

Meie jaoks pole uudis ka, et EU välispiir ei pea ning uksed on sisuliselt immigrantidele lahti. USA/Mehhiko piiril on samasugune asi toimumas juba aastakümneid. Odavam on ju piiri peal kinni kurjategijad/illegaalid/narkootikumid kui nende probleemidega takkajärgi tegeleda.

USA peavoolu meedia on Trumpist juba pool aastast tagasi teinud Hitler vol2.

Hetkel on ta saanud juba mitu "käperdamise süüdistust" , mida meedia pasundab kuna Hillary skandaalide pealt on tarvis tähelepanu mujale juhtida.

Isiklikult arvan, et Trump võib saada rohkem mustanahaliste/latiinode hääli kui Hillary. Nimelt paljudele oli Obama kui mustanahaline president paras pettumus . Teiseks ja kõige tähtsam ongi see, et üle piiri tulev illegaalne tegelane on suurim konkurent tööturul. Ka Euroopas on immigrantide suhtumine, et järgnevaid kaasmaalasi ei oodata just pikkisilmi.

Naiste seas Hillary saab kindlasti rohem hääli kuna Trumpist on meedia kaasabil tehtud sarivägistaja. Siiamaani ühtegi käegakatsutavat tõendit pole . Seda aga Hillary meeskond ei taotlegi. Nendele piisab kui leida suvaline naisterahvas kes piisava raha summa eest luuletab mingi loo kokku ning see lugu ringleb ajalehtedes mõnda aega. Trumpi maine on saanud kahjustada ja hiljem enam kedagi ei huvita kas asi oli tõene või mitte.

Lisaks on USA ajakirjandusele eri seadused, ehk seal sa võid ükskõik mida avaldada. Ajakirja toimetus ei vastuta sisu õigsuse eest erinevalt Eestist.
Roamless
Liige
Postitusi: 3798
Liitunud: 22 Okt, 2005 20:57
Kontakt:

Re: Donald TRUMP - oleksoloogia

Postitus Postitas Roamless »

USA peavoolu meedia on Trumpist juba pool aastast tagasi teinud Hitler vol2.

Hetkel on ta saanud juba mitu "käperdamise süüdistust" , mida meedia pasundab kuna Hillary skandaalide pealt on tarvis tähelepanu mujale juhtida
Üldistad, üldistad kulla mees. USA-s on küllalt ka "peavoolumeediat", kus Trumpi ülistatakse taevani ja Clintoni tädi maa põhja vannutakse. Seal oleneb ikka asi sellest, milline meediakorporatsioon, mis kandidaadi poole kaldub. Näiteks on Trump lasknud teha korralikud intervjuud Bill Clintoni armukestega, kes nüüd räägivad juba abordi tegemisest Billi käsul ja mida iganes. Sealne valimiskampaania on aastate räpaseim ja pigem on Trump silma paistnud just selle vastaspoole musta pesu väljatoomisega erinevatel debattidel, rünnanud Clintonit E-maili skandaali, Billi armukeste ja jumal teab millega. Tema populaarsus põhineb sellel, et ta ütleb välja asju, mis pole poliitkorrektsed ja on sellega just nn lihtrahva poolehoiu võitnud, kuid samas pole ta ise millegipoolest parem, kui võtta arvesse kasvõi seda, kuidas härra on maksudega nihverdanud ja riiki koorinud. Väga naiivne on arvata, et "naiste käperdamine" on väljamõeldud skandaal, lindistused Trumpi kiitlemisega on olemas, lisaks pidid olemas olema naised (või kui pole, küll nad leitakse), kellele keelt kõrva või kätt püksi on aetud, iseasi on, kas need naised nii väga tollal "protesteerisid", kui mõjukas miljonär neid kabistas.
Unforeseen consequences
Kasutaja avatar
PaganHorde
Liige
Postitusi: 3971
Liitunud: 26 Jaan, 2014 9:00
Kontakt:

Re: Donald TRUMP - oleksoloogia

Postitus Postitas PaganHorde »

John kirjutas:No küll käib siin ika ühepoolne andmine. :lol:
No ja mida sa ise siis teed nüüd?
maksipoiss
Liige
Postitusi: 1740
Liitunud: 24 Okt, 2014 20:33
Asukoht: Pärnu
Kontakt:

Re: Donald TRUMP - oleksoloogia

Postitus Postitas maksipoiss »

No Trumpi puhul küll keegi midagi välja mõtlema ei pea, ta lühises olev ühendus aju ja suure suu vahel teeb oponentide töö väga lihtsaks.
kaugeltuuriv
Liige
Postitusi: 7191
Liitunud: 13 Sept, 2011 17:35
Kontakt:

Re: Donald TRUMP - oleksoloogia

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Olles viimaseid 3 valimisi väga tihedalt vaadanud pean tunnistama,et seekordne sopaloopimine mõlema poolt ületab vist kordades senised toimunud valimised ja kurb lugu on selles,et valimisvõitlus jääbki meelde lintide,naistekatsumise ja lolli mõla poolest.
Minu kurbuseks ei puuduta MÕLEMAD KANDIDAADID USA probleemide ühte peapõhjust ja see on väga keeruliseks aetud maksukoodeksit,viimati siin Norras elav USA kodanik,kellega rääkisin 2 aastat tagasi oli just seda meelt,et see on asi,mida tuleks radikaalselt muuta.Tema sõnul on liiga palju erisusi,liiga palju konkse,mida advokaatide puhul kasutades on võimalik enda makse optimeerida,mis on põhjustanud ka maksulaekumiste väga suure ebastabiilsuse.
Selline maksukorraldus nagu on Eestis ning võimalus seda lihtsalt ja lühidalt täita oli selle mehe jaoks väga suur unistus.
Mitte kumbki,ei Clinton ega Trump ei ole maininud mitte sõnagi,et seda oleks vaja muuta.Miks,no ma arvan,et selleks pole vaja kummagi isiku poole pikalt vaadata.
Clinton nagu selgub tegeleb PR firmas kõnedega ja elab reaalsest maksude maksmisest ja tootmisest väga kaugel,Trump aga oma 4 pankroti ja sahkerdamisega ei vaja ometigi ju lihtsat maksukoodeksit,tema jaoks on mida segasem seda parem.
Aga MAKSUSEADUS ONGI MINU ARVATES SEE ROHI,MIS TOOKS VÕIMALUSED SELLEKS,ET SOODUSTADA OMAMAIST TOOTMIST JA INNOVATSIOONI(see käib ka muideks Eesti kohta).Lihtsalt aia ehitamise ja päevapealt kaubalepete üles ütlemisega(Trump) tekib koheselt selline segadus,millest võidavad eelkõige USA konkurendid(kui vaadata,kuidas näiteks Hiina on üles ostnud Duarte Filipiinidelt,siis näeme otsest malekäiku USA vastu just ka kaubaturu perspektiivis,kui näiteks USA hakkaks Hiinaga pidama kaubandussõda) või siis midagi konkreetset muutmata(Clinton) muudetakse USA sisemine majandusolukord veelgi hullemaks ehk siis suund on rohkem teenuste pakkumisele(igasugu Mcdonaldsid ja muu odavam tööturg),mis tapab lõppude lõpuks ka viimasedki inseneride koolkonnad,kuna lapsed ja lapselapsed parem lähevad sahkerdama(pangandus ja advokaadid) või teenindusse.See aga tähendab jätkuvat palkade ja kesklassi stagnantsiooni ja allakäiku,mis on nüüd juba toimunud viimased 25 aastat.
Teiseks ei räägi kumbki kandidaat sisulistest USA SISEPROBLEEMIDEST,mis on tegelikkuses toiminud juba viimased aastakümmned(kontrollimatu immigratsioon,massitulistamised,kriis meditsiinivallas,koolihariduse kvaliteedi langus,kõrged tasud kõrgkooliharidusele).
Pange siia juurde asjaolu,et USA enam ei ela eelmise sajandi 50-nendates ega 60-nendates,kus tõesti USA oli maailma suurim tootja oma potensiaalilt ja sotsiaalselt majandusmudelilt.
Kõrvale on tõusnud Euroopa ja Aasia-Jaapani,Lõuna-Korea ja Hiinaga eesotsas.See ei tee ilma korraliku reformita aga USA olukorda mitte kergemaks ja enam see nuiaga ähvardamine ka enam ei mõju,no ei hakka potensiaalsed turud USA kauba järgi jooksma,kui kõrval on odavam pakkuja ja parem PR-tootja.
Ma tõesti loodan,et USA poliitikute tippklassis on tekkimas selginemine,et sedasi enam edasi minna ei saa,kui ei taheta saada endale kunagise Suure Rooma Impeeriumi,Briti Impeeriumi või Vene Impeeriumi saatust,dünaamika on minu meelest USA-s hakanud raugema,tegeletakse mõne üksiku asja üles haipimisega nagu Appel(mida muideks suuresti pannakse kokku muu maailma osas).
Ei taibata millised võimalused on uuel tehnoloogial,mis puudutab energiamajandust,kogu seda kütuse ja autondusega seotud värki kliima soojenemise kontekstis.Ja siin ratsutavad Jaapan ja Hiina ning Euroopa eest ära ja see tähendab ka raha ratsutab eest ära selle sama tööka valge kesklassi käest USA-s.
Kümmekond aastat tagasi(videosid on võimalik vaadata tuubis),hoiatas üks jaapani päritolu USA kodakondsusega Harvardi akadeemik,et trend on loodusteaduste rahastamise vähendamisel(fundamentaalsed matemaatika,füüsika ja keemia uuringud),mis pikas perspektiivis toob kaasa järjest vähem selliseid pantente,mis mõjutavad reaalmajanduse arengut.Ja kahjuks peab tunnistama,et ei lenda USA raketid juba ammu oma mootoritega,ei ole nad pioneerid uute mootorite vallas(elektri ja vesinikumootorid) ning ka füüsika fundamentaaluuringutes.
Jah geenidega nad midagi teevad aga nagu viimase paari aastal on mainitud,siis Silicon Valleys on tekkinud juba nii palju vabu pindu,et maju hakatakse sulgema.
Aga see selleks,natuke rohkem on kandidaadid avaldanud arvamust välispoliitika vallas.
Mis tähendab seda,et kui valituks saab Trump,siis mängima hakkab selle mehe ego aga mitte ratsionaalsus.
Ja alati on egoga mängivad isikud kasutanud väiksemaid riike kaartidena,nagu Bismarck omal ajal,kui lõi selle Balkani püssirohutünni koos Austriaga või Churtchill,kelle egoga mängides Stalin osavalt kauples õiguse Ida-Euroopale välja,rääkimata temast endast ja Hitlerist,kes lõpetasid suure sõja alustajatena.
Ja see on meile väga ohtlik.
Lause Trumpilt,et tema ei tea Venemaast mitte midagi on ohtlikum tunnistus minu arust,peale selle Roosevelti lause 1945aastal nn.onu Joy-ga(Stalini hüüdnimi) suurest sõprusest.
Mees tunnistab avalikult,et oma oponendist teab ta vaid nime,sorry aga see on lihtsalt väga rumal.
Ja see suur karjumine,et NATO on iganenud ja vot tema on mees,kes sunnib seda 2 protsenti täitma või lahkub?
Keda ta sunnib,Saksamaad?Vaevalt.Prantsusmaad?Vaevalt.Brittidega?neil ju erisuhe.
Poolakad niigi täidavad ja nemad saadavad selle Trumpi karjumise kuradile,sest ikkagi peavad ennast suureks rahvaks.
Mõningas mõttes on sakslastele isegi kasulik,kui Trump NATO lõhki lõõb,siis on neil ajalooline võimalus teha seda,mis Hitleril jäi puudu,lisaks majandusvõimule,mida nad omavad,saavad nad ka Euroopa suurimaks sõjavõimuks,sest baas on kiireks arenguks olemas.Ja see paneb meid väga raskesse olukorda,sest siis ei ole meil enam isegi vastuvaidlemise võimalust,kui usakad on lännu siis vastuvaidlemise korral müüakse meid lihtsalt Putinile maha.
Ja edu siis meie Maariamaa suurtele Trumpi fännidele,kes hakkavad krokodillipisaraid valama,et näe ameeriklased on reeturid ja Trump on siga.Lihtsalt Euroopa saab koos rahulikult elada,kui keegi kõrvalt neid "valvab",eelistatavalt korraliku malaka ja demokraatliku taustaga.
Selles suhtes on Clinton minu poolt parem valik,sest tema on raudselt lubanud järgida NATO liikmelisust ja seda organisatsiooni ka uuendama,vaatamata raskustele.Ei mingit ukse kinni lõõmise mentaliteeti nagu Trumpil.
Kurb on aga see,et mõlemad ei tunnista seda,et selle suure Süüria jama põhjuseks on nende enda riigi välispoliitilised valikud.
Martin Peeter
Liige
Postitusi: 4513
Liitunud: 18 Juul, 2014 20:49

Re: Donald TRUMP - oleksoloogia

Postitus Postitas Martin Peeter »

Küsitlused kipuvad praeguseks Clintoni kasuks pöörduma. Isegi ilmselgelt kallutatult vabariiklaste meelne LA Times näitab viiki. Aga kas keegi teab, kuidas on kombeks lahendada nende teiste parteide kandidaatide küsimus? Kas tuleb kõne alla, et keegi neist annab oma valijamehed peavoolu parteide kandidaadile? Või kui palju on üldse oodata Johnsonil valijamehi?

http://www.realclearpolitics.com/epolls ... elections/
Dona nobis pacem!
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Postitusi: 9095
Liitunud: 14 Aug, 2008 15:40
Kontakt:

Re: Donald TRUMP - oleksoloogia

Postitus Postitas Kilo Tango »

Teledebatid meenutasid mulle kunagist Pehmetes ja Karvastes toimunud debatti Savisaare ja Laari vahel, mis kõlas umbes nii:
"Sina mehkeldad venelastega""
"Ei mehkelda""
"Mehkeldad jah!"
"Ei mehkelda""
"Mehkeldad jah!"
"Ei mehkelda""
"Mehkeldad jah!"
...

USA versioonis siis:
"Sina käperdad naisi!"
"Ei käperda!"
"Käperdad jah!"
"Ei käperda!"
"Käperdad jah!"
...
Kasutaja avatar
PaganHorde
Liige
Postitusi: 3971
Liitunud: 26 Jaan, 2014 9:00
Kontakt:

Re: Donald TRUMP - oleksoloogia

Postitus Postitas PaganHorde »

Eks need küsitlused on nagu nad on. Kaljurannale ka ennustasid võitu aga tegelt sai jalaga tagumikku.
toomasv
Liige
Postitusi: 488
Liitunud: 07 Aug, 2014 17:52
Kontakt:

Re: Donald TRUMP - oleksoloogia

Postitus Postitas toomasv »

Martin Peeter kirjutas:Küsitlused kipuvad praeguseks Clintoni kasuks pöörduma. Isegi ilmselgelt kallutatult vabariiklaste meelne LA Times näitab viiki. Aga kas keegi teab, kuidas on kombeks lahendada nende teiste parteide kandidaatide küsimus? Kas tuleb kõne alla, et keegi neist annab oma valijamehed peavoolu parteide kandidaadile? Või kui palju on üldse oodata Johnsonil valijamehi?

http://www.realclearpolitics.com/epolls ... elections/
Misaasja?? Valijamehed hääletavad selle kandidaadi poolt, kes sai nende osariigis valimisvõidu. Ja nad teevadki seda, aga mitte ei lase tühje sedeleid valimiskasti. Või annavad hääle vastavalt oma maitsele ja suvale.
mhmrr12
Liige
Postitusi: 47
Liitunud: 28 Veebr, 2010 1:47
Kontakt:

Re: Donald TRUMP - oleksoloogia

Postitus Postitas mhmrr12 »

Ei tea kas siin teemas on juba mainitud, aga see sait ennustab küsitluste põhjal, kes võidab tõenäoliselt USA presidendivalimised:
http://projects.fivethirtyeight.com/201 ... id=rrpromo

Sait ise küsitlusi läbi ei vii, vaid kogub erinevad küsitlustulemused kokku, annab nendele kaalu ja arvutab tõenäosuse.
Eks need küsitlused on nagu nad on. Kaljurannale ka ennustasid võitu aga tegelt sai jalaga tagumikku.
Minu teada meie presidendi valijate seas küsitlust läbi ei viidud? Rahva käest küll küsiti keda nad eelistavad presidendiks aga meil ju rahvas presidenti ei vali.
nmsi
Liige
Postitusi: 53
Liitunud: 08 Sept, 2014 12:14
Kontakt:

Re: Donald TRUMP - oleksoloogia

Postitus Postitas nmsi »

toomasv kirjutas:
Martin Peeter kirjutas:Küsitlused kipuvad praeguseks Clintoni kasuks pöörduma. Isegi ilmselgelt kallutatult vabariiklaste meelne LA Times näitab viiki. Aga kas keegi teab, kuidas on kombeks lahendada nende teiste parteide kandidaatide küsimus? Kas tuleb kõne alla, et keegi neist annab oma valijamehed peavoolu parteide kandidaadile? Või kui palju on üldse oodata Johnsonil valijamehi?

http://www.realclearpolitics.com/epolls ... elections/
Misaasja?? Valijamehed hääletavad selle kandidaadi poolt, kes sai nende osariigis valimisvõidu. Ja nad teevadki seda, aga mitte ei lase tühje sedeleid valimiskasti. Või annavad hääle vastavalt oma maitsele ja suvale.
Päris nii ei ole ikka. Siiani ei ole need kadumaläinud hääled veel määranud aga ükskord on ikka esimene... https://en.wikipedia.org/wiki/Faithless_elector
Raubritter
Liige
Postitusi: 328
Liitunud: 03 Mai, 2014 21:01
Kontakt:

Re: Donald TRUMP - oleksoloogia

Postitus Postitas Raubritter »

A kui jänkid saavadki oma E. Savisaare? Ehitab Valge maja ette vene katedraali Kremli papiga ja--

tahes-tahtmata on natuke eestlaslik kahjurõõm :) :twisted:
"Venemaa on tanklakett, mis mängib riiki." -John McCain
toomasv
Liige
Postitusi: 488
Liitunud: 07 Aug, 2014 17:52
Kontakt:

Re: Donald TRUMP - oleksoloogia

Postitus Postitas toomasv »

nmsi kirjutas:
toomasv kirjutas:
Martin Peeter kirjutas:Küsitlused kipuvad praeguseks Clintoni kasuks pöörduma. Isegi ilmselgelt kallutatult vabariiklaste meelne LA Times näitab viiki. Aga kas keegi teab, kuidas on kombeks lahendada nende teiste parteide kandidaatide küsimus? Kas tuleb kõne alla, et keegi neist annab oma valijamehed peavoolu parteide kandidaadile? Või kui palju on üldse oodata Johnsonil valijamehi?

http://www.realclearpolitics.com/epolls ... elections/
Misaasja?? Valijamehed hääletavad selle kandidaadi poolt, kes sai nende osariigis valimisvõidu. Ja nad teevadki seda, aga mitte ei lase tühje sedeleid valimiskasti. Või annavad hääle vastavalt oma maitsele ja suvale.
Päris nii ei ole ikka. Siiani ei ole need kadumaläinud hääled veel määranud aga ükskord on ikka esimene... https://en.wikipedia.org/wiki/Faithless_elector
Korralik tabel ja mis mind üllatas, et enamusel on isegi nimed taga, ka põhjus osadel.

Küll vale foorum, kuid millegi pärast hakkas mulle see mõte meeldima. Seda oleks hea teha ka Eestis, et omavalitsus, kes valib valijamehe, valivad ka kohe selle, kelle poolt see valijamees hääletab. Las siis seletavad ja selgitavad kohalikule rahvale, oma valijatele, miks nad otsustasid just selle presidendikandidaadi poolt olla. Kui ise ei julge otsustada, las siis korraldavad kasvõi kohalike inimeste seas hääletuse.
madiss
Liige
Postitusi: 409
Liitunud: 20 Nov, 2015 23:40

Re: Donald TRUMP - oleksoloogia

Postitus Postitas madiss »

Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 8 külalist