Integratsioon ja Eesti venekeelsed

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
ISETEGI
Liige
Postitusi: 162
Liitunud: 20 Jaan, 2005 22:32
Kontakt:

Re: Viies kolonn

Postitus Postitas ISETEGI »

TaunoK kirjutas:Võib olla sobib see siia teemasse . Nägin täna Pärnus kaubanduskeskuses siis sarnase välimusega jorssi. Vasakult teisele kõige sarnasem. Ka laigulises ja tanksaapad jalasPilt
Ainult see mütsi pealne oli sinine. Mingi sooda v on sellisele asjale normaalne selgitus ?
Priisle Maximas käib kah üks selline. Mingid digilaiguga püksid, saapad, Gorka tüüpi ilma laiguta ülemine osa, rinnal tikitud kiri..."военные силы россии", paremal varukal mingi embleem ja vasakul siis see "вежливые люди" embleem ja peas pealt lilla kasaka müts.
Leo
Liige
Postitusi: 3326
Liitunud: 27 Dets, 2006 20:35
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Viies kolonn

Postitus Postitas Leo »

Need igasugu huvitavate vormide ja papaahadega tegelased on suure toenäosusega mingid militaarkola ärikad, ehk kondiv reklaam oma ärile. Samas ei saa ka välistada, et mingi kasakate järeltulija pyyab oma juuri otsida ja ongi samameelsetest MTY teinud. II MS aegsete punaarmeelaste vormide uustoodangud on igal idanaabrite militaarpyhal linna peal liikumas. Huvitav, mis siis juhtuks, kui moni Saksa poolel sodinu järglane ajaks vanaisa vammuse selga ja läheks ajaviiteks linnavahele jalutama :twisted:
herman30
Liige
Postitusi: 1435
Liitunud: 16 Apr, 2008 18:19
Asukoht: Soome
Kontakt:

Re: Viies kolonn

Postitus Postitas herman30 »

Aljosha juurde saksa vorm seljas.......
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige
Postitusi: 10495
Liitunud: 16 Okt, 2005 18:42
Asukoht: Siilis

Re: Integratsioon ja eestis asuvad venekeelsed

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

Vene ajaloolis-ksenofoobne šovinism tänapäevases putinoidlikus soustis.....
Paljurahvuselisest Venemaast saab ainurahvuseline?

24. november 2016 00:10
Vadim Štepa, kolumnist
Eesti Päevaleht

Venemaal hakati koostama Venemaa rahvuse seadust ja 2017 võidakse kuulutada rahvuse aastaks. See on ka Eestile ohtlik.

Hiljuti andis Venemaa president Vladimir Putin heakskiidu ideele koostada Venemaa rahvuse seadus (закон о российской нации). See seadus võib saada ohtlikuks ka praegustele iseseisvatele, aga kunagi nõukogude võimu all olnud riikidele, sealhulgas Eestile, sest endiste liiduvabariikide vene rahvusest elanikke käsitletaks „Venemaa rahvuse” osana. Kremli-meelne ekspert Konstantin Kalatšajev ütles otse, et Venemaa rahvuse seadus jätkab „vene kevade” ideed, mis sündis Krimmi Venemaaga ühendamise ajal.

Seaduse tähenduse selgitamiseks tuleb alustada sellest, et enamikus maailma keeltes (inglise, hispaania, hiina, araabia jne) tähistab sõna „vene” nii vene rahvust kui ka Vene riiki. Aga vene keel teeb nende kahe vahel vahet: rahvuskultuuri tähistamiseks on sõna „русский” ja riigiga seotud asjade jaoks „российский”.

Kremli-meelne Konstantin Kalatšajev ütles, et see jätkab „vene kevade” ideed, mis sündis Krimmi Venemaaga liitmise ajal.

Kuigi 2010. aasta rahvaloenduse järgi moodustavad venelased ligi 80% Venemaa elanikkonnast, on Venemaad ikka peetud paljurahvuseliseks riigiks, sest tema koosseisus on 21 rahvusvabariiki ja neli autonoomset ringkonda, kus elab teisi rahvusi. Sellepärast mõistetakse Venemaal sõna „rahvus” mitte kodakondsuse tähenduses nagu USA-s, vaid just nimelt rahvusena. Nõukogude passides oli koguni rida „rahvus”, kuhu märgiti rahvuslik kuuluvus. Sellest pärandist lähtubki praegune terminoloogiline segadus.

Venemaa rahvusliku strateegia instituudi president Mihhail Remizov märgib: „Etnilised venelased võtavad terminit „Venemaa rahvus” kui torget oma identiteedi pihta. Sama tunnevad ka mõnede teiste Venemaa rahvaste esindajad.”

Partei Õiglane Venemaa juht Sergei Mironov soovitab kõnealuses seaduses sätestada Venemaa rahvuse „riiki moodustava” staatuse. Veelgi enam – teha sellest seadusest riikliku ideoloogia alus. Konstitutsioon keelab praegu igasugused riiklikud ideoloogiad, aga paljud poliitikud on selle sätte kaotamise poolt. Kuid kui mingi ideoloogia kuulutatakse Venemaal riiklikuks, siis meenutab see kommunismiaega. Ja vene rahvuse peamiseks kuulutamine tekitab rahvustevahelisi konflikte.

Teiste rahvuste esindajad on kavandatavat seadust juba kritiseerinud. Jakuutia rahvaesinduse liige Ivan Šamajev peab ebaõigeks juba mõistet „российская нация”, mis marginaliseerib Venemaa rahvuslikku mitmekesisust. Sama meelt on ajaloodoktor Damit Išakov Tatarstanist: „Kui seaduse tasandil kinnistatakse mõiste „Venemaa rahvus”, saab sellest paljude rahvaste mittetunnustamise akt.” Karjala ajakirjanik Andrei Tuomi võrdleb Vene võimude ühtse rahva konstrueerimise püüet otsesõnu saksa natsismiga.

Lõpp rahvusvabariikidele?

Jekaterinburgi majandusteadlane Jevgeni Jušuk arvab, et Venemaa rahvuse idee loob eeldused Venemaa territoriaalseks reformiks ja tema koosseisus olevate rahvusvabariikide kaotamiseks. Tõepoolest, kui kuulutatakse välja ainus rahvus, on kümnete rahvusvabariikide olemasolu ebaloogiline. Kuna Venemaal pole reaalset föderalismi, põhineb riiklik poliitika unitaarse ühtsuse loosungil. Tõenäoliselt on Venemaa rahvuse seadus mõeldud pikendama venemaalaste ühendamisel saavutatud edu, mis viimasel ajal on majanduskriisi tõttu hakanud vaibuma.

Rahvustunnet ei sünnita seadused, vaid ühiskondlikud ja ajaloolised olud.

Ent rahvustunnet ei sünnita seadused, vaid ühiskondlikud ja ajaloolised olud. Ukraina publitsist Valeri Portnikov kirjeldab, kuidas see käis Ukrainas: „2013.–2014. aastal nägin ma Maidanil täiesti fanaatilist solidaarsust. Nii sünnivad rahvused – ülestõusudes, sõdades ja reformides. Ilma igasuguste ukaaside ja seadusteta.”

Erinevalt teistest endistest NSV Liidu vabariikidest ei saanud Venemaast uut riiki, vaid ta peab ennast nii NSV Liidu kui ka Vene impeeriumi otseseks jätkuks. Ühtne „Venemaa rahvus” on nagu „nõukogude rahvas”, mis kirjutati NSV Liidu 1977. aasta konstitutsiooni. Kui Nõukogude Liit 1991. aastal lagunes, püüdis president Boriss Jeltsin tuua „nõukogude rahva” asemel käibele „venemaalaste” mõistet, aga seda ei võetud omaks. Tol ajal oli Venemaal populaarne tõlgendada rahvuse mõistet puhtetniliselt. Putini neoimperialistlik poliitika aga on „nõukogude rahva” jääkide segamine „Vene maailma” natsionalistliku ideega.

Moskva professor Boriss Sokolov kardab, et Venemaa rahvuse seadus võib tulla sama repressiivne kui muud uuema aja Vene seadused. Selle alusel võib võim hakata jälitama kodanikke, kes eitavad Venemaa rahvuse ühtsust.

Muide, rahvussuhete nõukogu istungil, kus Venemaa rahvuse seaduse idee välja käidi, tehti ettepanek korraldada Venemaa rahvuse ühtsuse aasta. Võib-olla kuulutatakse selleks juba 2017. aasta. Sel juhul on tegemist ilmse sooviga unustada veebruarirevolutsiooni 100. aastapäev ehk sündmus, mille järel sai monarhiast demokraatlik vabariik.
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
herman30
Liige
Postitusi: 1435
Liitunud: 16 Apr, 2008 18:19
Asukoht: Soome
Kontakt:

Re: Integratsioon ja eestis asuvad venekeelsed

Postitus Postitas herman30 »

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/v ... d=76390093
55-aastane elektrik Sergei on kodakondsusetu.

„Vaadake,“ ütleb ta ja võtab välja halli passi. „Ma kolisin siia koos vanematega Leningradist 1972. aastal. Nüüd nõutakse, et ma õpiksin eesti keelt, et kodanikuks saada. See on nii vana inimese jaoks nagu mina võimatu.“
:dont_know: Miks ta kohe ei hakanud eesti keelt õppima aastal -91. Siis ta oli ju noor 20 aastane.
mutionu
Liige
Postitusi: 1467
Liitunud: 08 Nov, 2005 15:52
Asukoht: Pärnu
Kontakt:

Re: Integratsioon ja eestis asuvad venekeelsed

Postitus Postitas mutionu »

Minu meelest on märksa olulisem artikli viimane lõik, kus seisab "Kui Putin tahaks, võiks ta Eesti otse ära võtta. Aga ta ei luba mingit kolmandat maailmasõda,“ usub 16-aastane Andrei Smirnov ja paneb käe ümber 15-aastase tüdruksõbra Anastassia Kuptseva. „On kindel, et kui sõda ikkagi tuleb… siis oleme me Venemaaga.".
Tegu on inimestega, kes ei tea NLiidust, isiklike kogemuste kaudu, midagi ning peaksid olema sünnist saati elanud integreeruvas Eestis. Ometi võib lugeda, et "veri on paksem kui vesi".
Lemet
Liige
Postitusi: 19939
Liitunud: 12 Apr, 2006 15:49
Kontakt:

Re: Integratsioon ja eestis asuvad venekeelsed

Postitus Postitas Lemet »

HeiniR kirjutas:Ma 16-aastase noormehe jutu põhjal ei teeks põhjapanevaid järeldusi. Sellises eas on väga kerged tekkima nö heroilised mõtted ja unistused.
Olulisem on see, et Narva ja Ida-Viru elanikud tunnetavad, et kui asi jamakas läheb, siis võivad nad üsna kergelt tee peale ette jääda. See hirm võib olla see, mis teeb sealset kogukonda ettevaatlikuks ja mitte nii kergelt igasuguse jamaga kaasaminejaks.
Julgeks sügavalt kahelda väites, nagu oleks Ida-Virumaa venekeelne elanikkond kuidagi eriliselt lojaalsem Eesti Vabariigile kui nende Tallinna rahvuskaaslased. Kui juba meie venekeelsed ajakirjanikud sealkandis tõdevad avalikult, et sealne rahvas elab VF meedia mõjuväljas. Olles vastava eelhäälestatuse ja meelestatusega.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
LupusII
Liige
Postitusi: 529
Liitunud: 03 Veebr, 2015 22:06
Kontakt:

Re: Integratsioon ja eestis asuvad venekeelsed

Postitus Postitas LupusII »

Kui nad suures enamuses tõesti nii mõtlevad .... Läheb konflikti korral jubedaks lõikamiseks mõlemalt poolt . Annaks junal ,et me seda ei näe!
gorilla
Liige
Postitusi: 679
Liitunud: 29 Veebr, 2012 18:47
Kontakt:

Re: Integratsioon ja eestis asuvad venekeelsed

Postitus Postitas gorilla »

Targad inimesed on öelnud- parem korralik sõda kui sitt rahu. Mingil tiblakarjal laiata kui kõvad maailmajaotajad nad on,
on kohatu, arvestades enda performance kaukaasias.

Vaatan aeg-ajalt venekeelset televisiooni ja peale seda on raske emotsioone kontrollida- sellist mõnitamist, sitaga loopimist,
teadlikku valetamist, ugri kultuurides ei ole. Nagu üks särava pilguga inime ütles - lase veel siga tuppa..
-he not to go to war, she not to go to a dance.
Lemet
Liige
Postitusi: 19939
Liitunud: 12 Apr, 2006 15:49
Kontakt:

Re: Viies kolonn

Postitus Postitas Lemet »

Leo kirjutas:Need igasugu huvitavate vormide ja papaahadega tegelased on suure toenäosusega mingid militaarkola ärikad, ehk kondiv reklaam oma ärile. Samas ei saa ka välistada, et mingi kasakate järeltulija pyyab oma juuri otsida ja ongi samameelsetest MTY teinud. II MS aegsete punaarmeelaste vormide uustoodangud on igal idanaabrite militaarpyhal linna peal liikumas. Huvitav, mis siis juhtuks, kui moni Saksa poolel sodinu järglane ajaks vanaisa vammuse selga ja läheks ajaviiteks linnavahele jalutama :twisted:
Kusjuures näikse, et need nn. "kasakad" on probleemiks ka emakesel Venemaal endal ja Duumas liiguvad mõtted sel kombel ringikepslemine karistatavaks muuta...
В Госдуме предложили запретить «ряженых» казаков

С такой инициативой выступил депутат Госдумы Валерий Рашкин.
Зачастую «ряженые» казаки пользуются своей формой для совершения преступлений. Такое мнение ТАСС высказал депутат Госдумы Валерий Рашкин.

По его словам, носить казачью форму и знаки отличия должны только члены входящих в реестр организаций. За нарушение этих правил будет грозить штраф.
http://echo.msk.ru/news/1880772-echo.ht ... -ryazhenyh
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige
Postitusi: 10495
Liitunud: 16 Okt, 2005 18:42
Asukoht: Siilis

Re: Integratsioon ja eestis asuvad venekeelsed

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

gorilla kirjutas:Targad inimesed on öelnud- parem korralik sõda kui sitt rahu. Mingil tiblakarjal laiata kui kõvad maailmajaotajad nad on,on kohatu, arvestades enda performance kaukaasias.
Paratamatult tuleb sellega nõustuda.
Peale pronksiöö sündmusi // kaitsevõime visuaalselt nähtavat tugevdamist // "spioonide vahetamist" Piusa jõe sillal // ühe kohaliku t_bla Ukrainale väljaandmist(-pretsedent!) // dresseni-mutilt kodakondsuse võtmist(-jälle pretsedent!) jms tegevusi on õhk Eestis selgelt puhtamaks läinud.

Enne seda ei olnud siinse venekeelse vähemuse jaoks (enam) selge, kes siin maal ikka peremees on - täna on see (jälle) üheselt selge.
Keskmiselt rumala (ja šovinismi kalduva) vene inimese jaoks ongi alati oluline teada, kes on peremees :|
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Leo
Liige
Postitusi: 3326
Liitunud: 27 Dets, 2006 20:35
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Viies kolonn

Postitus Postitas Leo »

Kasakamundri suvakasutamise keelu taga on ilmselt see, et igasugu isehakanud tegelevad kasakamundris igasugu kummaliste asjadega. Loogiline, et kasakamundri kandmine on lubatud ainult registreeritud kasakate yhendusse kuuluvale inimesele kasakate asju ajades. Aljosha juurde saksa mundris minna oleks ilmselt enesetapjalik käitumine, isegi kui esindada vabatahtlikult saksa poolel teeninud slaavlaste yksust, veteranide viha saab olema meeleti, ilmselt pekstakse nelkidega vigaseks.
Kasutaja avatar
Aixc
Liige
Postitusi: 544
Liitunud: 20 Veebr, 2012 12:52
Kontakt:

Re: Integratsioon ja eestis asuvad venekeelsed

Postitus Postitas Aixc »

Avatar kirjutas:Eestis on üks ja ainus riigikeel ning see on eesti keel. Peaks justkui olema üliselge ja arusaadav, miks eesti keel on Eesti muukeelsetel kohustuslik õppeaine ja vastupidi mitte ei ole. Aga nüüd teeb Jaan hookuspookust ja tekitab lugejates tunnetuslike ebakõlasi:
https://et.wikipedia.org/wiki/Kognitiivne_dissonants
Variatsioone kasutatakse väga palju ajude komposteerimisel. Jutt on seal Wikis küll väga lühike, aga kui kuulnud pole, siis võib-olla avastate lugemise järel neid skeeme enda igapäeva elus ebameeldivalt palju.

Jaani kaugem suund on ikka sinna kakskeelsusele. No vaatan neid kavalaid silmi seal okulaaride taga ja vot mitte ei usu seda mõistmatust.
Prussakaid piilub hordide kaupa pragudest, et mida need uued riigitüürijad õige arvavad asjadest. Neid kompamisi ja varjusurmas olnud teemade taastõstatamisi tuleb ilmselt palju.
Martinsoni heietus ei pruugi olla teps mitte juhuslik pläkutamine.

http://tass.ru/politika/3791361
МИД РФ: русскому языку в странах ближнего зарубежья необходимо придать правовой статус
Особую тревогу с правовой точки зрения вызывает положение русского языка в Латвии и Эстонии, подчеркнула Элеонора Митрофанова
Samal teemal ka tänases EPL- is: Kanada teadlane: edukaks lõimimiseks võiksid noored eestlased õppida rohkem vene keelt http://epl.delfi.ee/news/arvamus/kanada ... d=76422201
kaugeltuuriv
Liige
Postitusi: 7206
Liitunud: 13 Sept, 2011 17:35
Kontakt:

Re: Integratsioon ja eestis asuvad venekeelsed

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Sama jutt siin, tundub hakkab see vana pressing uue Ameerikamaa presidendi saabumisel postile jälle pihta.Iga kord,kui kuskil võim vahetub,kas siis EL-is või USA-s kooritakse see vene keele kaart maailma jaoks välja(a la kaasmaalasi kiusatakse keele pärast ja vene keelt on vaja rohkem suruda).Ja nagu alati leitakse ka "eksperte".
Küll aga on juutide ajalehes välja toodud huvitav fakt,sellest,et Ratase valitsus on rohkem Vene sõbralik ja Venemaa loodab selle kaudu rohkem keelelust propat kasutades mõju uuendada.
http://rusjev.net/2016/11/29/rf-initsii ... hego-sssr/
PS.Eesti teema all oli huvitav link uue haridusministri sõnavõtust vene keelsetele koolidele(huvitav on see,et Eesti meedia ei taha kuidagi seda üles noppida),Reps olla väljendanud arvamust,et see kohustuslik üleminek ei ole hea.........Hakkab selline vandenõuteooria tunne tulema,et seekord on asi juba valitsusliikmetega Venemaa poolt kooskõlastatud...
Ja veel....mingi aeg,viimased 4-5 aastat vähemalt ei olema näinud Venemaa ametlikes kanalites Baltikumi kohta mõistet Bliznoe Zarubezie,kui astusime EL ja NATO-sse,sellist väljendust enam nagu ei ole kasutatud.........nüüd aga kenasti TASS-i uudises tagasi,kogunisti meid koos Lätiga kenasti samasse ritta ,kus on SNG...vaat sellise valitsuse saime,kes avalikult on hakanud silmi viskama Moskvale keele küsimuses ja Moskva juba hõõrub käsi,et meid kenasti SNG-sse maandada(omad joped ju Tallinnas).
Avatar
Liige
Postitusi: 2286
Liitunud: 17 Veebr, 2009 21:30

Re: Integratsioon ja eestis asuvad venekeelsed

Postitus Postitas Avatar »

Ühe peakombinaatori juttu. Kogu saade väärib muidugi kuulamist, aga alates ca 26:12 on "Integratsiooniteemadest".
http://podcast.kuku.postimees.ee/2016/1 ... 016-11-25/

Mul ei ole mingit illusiooni, kuhu Oss võimalusel selle integratsiooni tüüriks. Võimalusest jääb hetkel puudu veel veidi hääli ja sestap vaja näe aktsepteerida. Aga tulemus pole kehva ja kõik ettevõetud sammud viivad varem või hiljem punktini, kus neid hääli enam puudu ei jää.

Nopped:
...see mida kokku lepiti oli absoluutne maksimum, mida sellises koalitsioonis oli võimalik teha. Ja ehkki tahaks loomulikult rohkemat, ma arvan, et see on suur samm edasi.
...meil on sellel aastal ainuüksi selletõttu (hallipassimeeste lapsed - Avatar) üle tuhande uue kodaniku...
...nüüd me lahendame selle küsimuse ära - ligi 6000 Eestis sündinud last (VF kodanike või kodaniku lapsed) saavad Eesti kodakondsuse. Ma arvan, et see on väga suur samm (teel kuhu? A.)...
...loomulikult on käsitlemata totaalselt, mis on olnud Keskerakonnale ja Eesti inimestele (?) oluline, Halli passi täiskasvanud, Halli passiga inimeste siis kodakondsuse küsimus... aga kodakondsuse Null-varianti ei tule. Ma arvan et Eesti ühiskond ei olegi selleks valmis (veel), ja et seda tuleb aktsepteerida, et see on nüüd see esimene samm (samme astutakse ikka kaugema eesmärgi poole), mis sai tehtud...
Teine oluline teema on loomulikult Vene koolid...on selge (on või?)...et tänane puht-formalistlik see 60/40 proportsioon, mida gümnaasiumides nõutakse, see tegelikult sisuliselt keeleoskusele kaasa ei aita...et selle vormi asemel peaks tegelema sisuga. On loomulikult selge et IRL -iga koos valitsuses (oi jääb veidi puudu veel - äkki ikka pööraks teise põse ja prooviks EKRE -ga kaupa Oss, äh? Küll valijad saavad aru, et hea eesmärgi nimel) keegi seda sisuliselt, seda süsteemi, muutma ei hakka. IRL -i jaoks oleks see poliitiline enesetapp ja sellega nad nõustuda ei saa (ja siin läks häälekontroll käest, sest edasi tuleb võte) isegi kui nad sisuliselt võivad aru saada, et et tuleks teistmoodi läheneda...

Ah ma rohkem ei viitsi siia stenogrammeerida. Süda läheb pahaks.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 43 külalist