Terrorirünnakud Euroopa vastu

Sündmused, mis saavad ajalooks alles homme.
Vasta
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36428
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Terrorirünnakud Euroopa vastu

Postitus Postitas Kriku »

Kui see Bosporuse väina kaldapealse ööklubi välja arvata, siis Euroopas möödus öö vist rahulikult?
Kasutaja avatar
Seersant Steiner
Liige
Postitusi: 1098
Liitunud: 05 Nov, 2005 12:59
Kontakt:

Re: Terrorirünnakud Euroopa vastu

Postitus Postitas Seersant Steiner »

Kölni pollarid võtsid enne uut aastat trobikonna musti kinni igaks juhuks aga ikkagi vähemalt 2 naist rünnati http://pamelageller.com/2017/01/cologne ... m=facebook
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige
Postitusi: 10495
Liitunud: 16 Okt, 2005 18:42
Asukoht: Siilis

Re: Terrorirünnakud Euroopa vastu

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

Borja kirjutas:Kõige esimene info ju oligi, et poola rekkafirma alarmeeris veel samal päeval varakult saksa politseid, et tema rekkaga Berliinis on kaotatud side ja asi pole õige.. läks veel pool päeva saksa poitsei tegevusetust ja siis rammis seesama rekka jõululaadal rahvamassi.. bundespolizei my ass :evil:
Borja kirjutas:
..BundesNachrichtenDienst my ass :lol:
Merkellandis näikse need asjad nii tavapolitsei kui salateenistus(t)ega ikka tõega pekkis..

KUKU-raadio ka kellas see nädal, et alamehitatud saksa politseid olla hakatud alles pärast Kölni eelmise aastavahetuse pikkade väntade ööd uuesti suurendama.. aint häda selles, et vastvärvatud pollaritel alles väljaõpped pooleli, mistap kõik politsei liigid endiselt alamehitatud.. oomaigaad :oops:

Muuseas, mäletate ju, kuda kogu Bundespolizei juhtkond pääle seda Kölni pikkade väntade ööd valetas ja vassis, niiet suu suitses.. Huvitav, praegu pole neilt nagu üldse midagi kuulda, miks too Tuneesia värd issanda rahus peale massimõrva minema jalutas, vabalt mööda Saksamaad ringi sõites ja lõpeks alles (suht juhuslikult) Itaalias maha lasti.. Küll on aga ohtralt tulnud informatsiooni, kuidas erinevad riigid sakslasi selle värra eest hoiatanud on - mis kõik kasutuks jäi :evil:
..nende arvamuste kinnituseks siis - see olukord näikse ikka nii saamatult masendav, et isegi kahjurõõmutseda ei taha :|
Pärast terroriküttide uut läbikukkumist nõuavad sakslased korravalvereformi
30. detsember 2016
Kaarel Kressa, kaarel.kressa@epl.ee
Eesti Päevaleht

Korrakaitsesüsteem vajaks nullist üles ehitamist, aga liidumaad ei taha sõltumatusest loobuda.

Pärast Berliini terrorirünnakut pole Saksa poliitikutel enam võimalik riigi julgeoleku lünkadest mööda vaadata. Vähe sellest, et valitsus ei suutnud varem Itaalias kriminaalkorras karistatud ja illegaalselt Saksamaale sisenenud Anis Amrit riigist välja saata ega isegi pärast uusi süütegusid pikemalt kinni pidada. Nagu uurijate viimastest andmetest nähtub, sai Amri pärast 12 inimese tapmist takistamatult läbi Saksamaa liikuda ja Hollandi piiri ületada. Sealt sõitis ta bussiga Prantsusmaale ja seejärel rongiga Milanosse, langedes viimaks juhusliku politseipatrulli kuuli tõttu.
Tõik, et Euroopa tagaotsituim kurjategija võib viie päeva jooksul ületada kolme riigi piiri ja reisida tuhandeid kilomeetreid, näitab ka laiemalt euroliidu riikide võimetust omavahel koostööd teha. Ent Saksamaa sisejulgeoleku korralduses valitsev kaos on eriti märkimisväärne. Maailmasõjajärgse okupatsiooni pärandina on kõigil 16 liidumaal nii oma politseijõud kui ka julgeolekutalitus, millest üks tegeleb tavaliste kurjategijate ja teine terroristidega.

Merkel lubab, et riigi siseturvalisus vaadatakse põhjalikult üle ja tehakse vajalikud reformid.
Peale selle on riigil veel föderaalpolitsei ja kolm föderaalset luureametit: välisluure, siseluure ja sõjaväeluure. Omavaheline infovahetus põhimõtteliselt toimib, aga igal asutusel on omaette andmebaas. Kui Hamburgi terrorikütid tahavad kuulda, mida nende kahtlusalusest Bremenis või Badenis teatakse, tuleb iga organiga eraldi ühendust võtta. Ja kuna tüüpiline Euroopa islamiterrorist tegeleb aktiivselt ka tänavakuritegevusega, tuleks kasuks ka kõigi 16 liidumaa politseiasutuste andmetega tutvumine.
Nagu siseminister Thomas de Maizière oktoobris peetud kõnes märkis, pole IT-süsteemid tihtipeale ühilduvad, nii et info edastamiseks tuleb dokumendid esmalt välja printida ja siis faksiga edasi saata. Minister tunnistas, et selline olukord ei tohiks kauem kesta. Ka Saksa kantsler Angela Merkel lubab, et riigi siseturvalisus vaadatakse põhjalikult üle ja tehakse vajalikud reformid.

Lisaõigused terroriküttidele
Merkeli võimuliitu kuuluv Baieri konservatiivne partei CSU on juba koostanud paberi, milles nõutakse muu hulgas, et väljasaatmisele kuuluvad inimesed kinni peetaks ja terroriküttidel oleks õigus jälitada kõiki isikuid, kes on vähemalt 14-aastased. Eelmisel nädalal kiitis valitsus heaks juba varem ette valmistatud seaduseelnõu, mis lihtsustab tänavatele ja muudesse avalikesse kohtadesse valvekaamerate paigaldamist. Järgmisel aastal alustab tööd uus föderaalne agentuur, mis hakkab juhtima julgeolekuasutuste IT-võime arendamist. Berliini linn lubab oma lahendusi tutvustada jaanuaris.
Olukorda võib võrrelda laguneva majaga, millele omanikud lammutamise asemel juurdeehitisi lisavad.
Samal ajal kõlavad arvamused, et kosmeetilistest muudatustest pole kasu ja kogu julgeolekustruktuur tuleks föderaaltasandil nullist uuesti üles ehitada. Ent liidumaad ei ole seni ilmutanud suuremat soovi oma autonoomsetest julgeolekuasutustest loobuda. Väljaandega Politico kõnelenud endine kõrge Saksa korrakaitsja võrdles praegust olukorda laguneva majaga, millele omanikud lammutamise asemel juurdeehitisi lisavad.
Pealegi pole Amri juhtum Saksa terroriküttidele esimene äratuskell. Reformidest hakati rääkima juba 2001. aastal, kui selgus, et osa 11. septembri rünnaku korraldajaid elas tükk aega Saksamaal. Järgmine suurem ohumärk oli 2011. aastal, kui pooljuhuslikult avastati neonatside terrorirakuke, mis oli 13 aasta jooksul karistamatult korraldanud 14 pangaröövi, paar pommirünnakut ja kümme mõrva, kusjuures üks ohver oli politseinik. Värskeim ohumärk saabus koos 2015. aasta novembri Pariisi rünnakutega, kui selgus, et selle korraldanud rahvusvahelisel võrgustikul oli liikmeid ka Saksamaal.
Vastuargumendina võib öelda, et Saksa terroriküttidel on ka saavutusi. Tänavu on toimunud palju haaranguid ja vahistamisi. Alles oktoobris hoiti ära tõsine terroriakt, kui vahistati Chemnitzis pommirünnakuid kavandanud süürlane Jaber Albakr. Sellesama juhtumi üksikasjad näitavad aga kõike muud kui ametnike pädevust ja koostöövõimet. Kõigepealt jooksis Albakr teda arreteerima tulnud politseinike eest ära, sest eriüksuse taktikaline varustus oli mõeldud tulevahetuseks, mitte jooksmiseks. Terroristi ei peatanud ka õhku tulistatud hoiatuslask. Alles paar päeva hiljem peeti ta Leipzigis kinni ja sedagi ei teinud politsei, vaid Süüria pagulased, kelle juurest Albakr peavarju palus. Varsti pärast kinnivõtmist poos Albakr ennast vanglas üles, ehkki vangla¬psühholoog oli äsja kinnitanud, et tema puhul suitsiidiriski pole.

Elektroonika pani pidurit
Kriitikakoori taustal jätkub Berliini rünnakute kaasosaliste otsimine. Tuneesias on vahistatud Amri nõbu ja veel kaks meest, kelle terrorist oli oma rakukesse värvanud. Politsei teatel tituleeris Amri end ISIS-e emiiriks ja soovis ka oma uusi alluvaid Euroopasse toimetada. Kolmapäeval peeti Berliinis kinni 40-aastane tuneeslane, keda korrakaitsjad peavad rünnakuga seotuks. Tema number leiti Amri mobiiltelefonist, mille too rünnakupaigale jättis. Selgus ka, et moodne elektroonika aitas Berliinis veel suuremat ohvrite hulka vältida. Kui süsteem taipas, et sõiduk on millelegi otsa sõitnud, vajutas see automaatselt pidurit.

Köln lubab turvalist piduõhtut
Uusaastaööl on peale Berliini üks rangemini turvatud Saksa linnu Köln, mida eelmisel uusaastaööl tabas mitu tundi väldanud seksuaalkuritegude ja varguste laine. Tunnistajate sõnul olid ründajad enamasti lõunamaise välimusega. Linnavalitsuse ja politsei kinnitusel on toimunust õppust võetud. Tänavatele tuuakse seekord 1500 politseinikku, mullusest kümme korda rohkem. Võimalike autorünnakute vältimiseks paigutatakse üle linna betoontõkked. Sedapuhku on politsei varustatud automaatrelvadega ning reservi jäetakse ootama kiirreageerimisüksus ja politseikopter. Kölni katedraali juures on keelatud ilutulestiku laskmine, parandatud on tänavavalgustust.
„Köln on eelmise uusaastaöö šokeerivatest rünnakutest oma õppetunni saanud ja hoolitseb selle eest, et linna saaks kogeda sellisena, nagu see tegelikult on: sõbraliku, ohutu, rõõmsameelse ja ühtehoidvana,” sõnas linnapea Henriette Reker.
Eelmise uusaastaööga seotud juhtumite kohta esitati politseile 1222 kaebust, millest ligi pooled puudutasid seksuaalrünnakuid. Süüdi mõisteti 24 isikut, neist enamik varguste ja ainult kaks seksuaalrünnakute eest. Üks neist oli Iraagi, teine Alžeeria kodanik, mõlemale mõisteti naiste käperdamise eest tingimisi karistus. Hea seegi, et tänu tänavusuvisele seadusemuudatusele on seksuaalkuritegude eest süüdimõistmine Saksamaal edaspidi lihtsam – nüüd ei pea ohver enam tõendama, et ta kurjategijale vastu hakkas, piisab ka lihtsalt protesti väljendamisest.

Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36428
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Terrorirünnakud Euroopa vastu

Postitus Postitas Kriku »

Tšehhi valitsus tahab julgustada inimesi terroriste tulistama. Meil on seda alati võinud teha ja ma kahtlustan, et Tšehhis ka.
Walter2
Liige
Postitusi: 3979
Liitunud: 27 Okt, 2012 22:11
Asukoht: Phuket
Kontakt:

Re: Terrorirünnakud Euroopa vastu

Postitus Postitas Walter2 »

Kriku kirjutas:Meil on seda alati võinud teha ja ma kahtlustan, et Tšehhis ka.
Vahest lugupeet akf! seletab selle mõttekäigu veidi laiemalt lahti. Just terroristide tulistamise osas, mitte relvaga tavalise ründe tõrjumise osas.
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36428
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Terrorirünnakud Euroopa vastu

Postitus Postitas Kriku »

Hetkeks, kui tavakodanikule selge on, et tegu on terroristiga, peaks ju loogiliselt rünne juba käima või vähemalt kohe algama?
Walter2
Liige
Postitusi: 3979
Liitunud: 27 Okt, 2012 22:11
Asukoht: Phuket
Kontakt:

Re: Terrorirünnakud Euroopa vastu

Postitus Postitas Walter2 »

Kuna relvakasutamine ründe tõrjumisel on meil väga reglementeeritud (ning Relvaseadus ei maini kordagi kes on "terrorist") siis ei kujutagi ette kuidas saab seadusekuulekas tavakodanik terrorirünnet tõrjuda nii, et ta tegutseks seaduste raames. Esimest korda nö. ründe alla jäädes või olukorra tekkides võidakse tegutseda ettearvamatult, pärast selgub veel et tegu oli filmivõtete või jõustruktuuride õppusega ning hunnikusse lastud tüüp oli lihtsalt statist. Kohustuslikud hoiatuslasud jm. ei jäta samas AK-ga tüüpide vastu käsirelvaga eriti võimalusi. Lihtsam vast siis kui riiklikult oleks välja kuulutatud eriolukord või on see seadusega kuidagi reguleeritud. Vahest akf! Tõnu oskab täpsustada.
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
taara
Liige
Postitusi: 835
Liitunud: 12 Jaan, 2011 21:13
Kontakt:

Re: Terrorirünnakud Euroopa vastu

Postitus Postitas taara »

§ 28. Hädakaitse

(1) Tegu ei ole õigusvastane, kui isik tõrjub vahetut või vahetult eesseisvat õigusvastast rünnet enda või teise isiku õigushüvedele, kahjustades ründaja õigushüvesid, ületamata seejuures hädakaitse piiri.

(2) Isik ületab hädakaitse piiri, kui ta kavatsetult või otsese tahtlusega teostab hädakaitset vahenditega, mis ilmselt ei vasta ründe ohtlikkusele, samuti kui ta ründajale kavatsetult või otsese tahtlusega ilmselt liigset kahju tekitab.

(3) Võimalus vältida rünnet või pöörduda abi saamiseks teise isiku poole ei välista õigust hädakaitsele.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36428
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Terrorirünnakud Euroopa vastu

Postitus Postitas Kriku »

Just täpselt. Mingit terroristi eraldi määratlemist ei ole vaja, sest on väga raske ette kujutada terroriakti, mis ei kujutaks endast "vahetut või vahetult eesseisvat õigusvastast rünnet enda või teise isiku õigushüvedele".

Relvaseadus ei puutu absoluutselt asjasse.
Kasutaja avatar
Troll
Liige
Postitusi: 3173
Liitunud: 08 Okt, 2004 16:59
Asukoht: Viljandi
Kontakt:

Re: Terrorirünnakud Euroopa vastu

Postitus Postitas Troll »

See terroristide tulistamine on vähe ebamäärane jah. No kujutleme näiteks ette, et sul on kaasas ametliku loaga relv ja sa näed pealt, et veoauto sööstab rahvasumma. Kas hakata siis kohe autojuhi pihta kõmmutama? Aga äkki oli autol mingi rike või autojuhil tervisehäire ja see rahva sekka sõit polnud üldse plaanitud?
Hea võidab alati kurja - kes võidab, see ongi hea!
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36428
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Terrorirünnakud Euroopa vastu

Postitus Postitas Kriku »

Kui kohus leiab, et on tõendatud, et sa kujutasid endale ette, et tegu oli terroriaktiga, siis jääd õigeks ka siis, kui tegelikult polnud (KarS § 31 lg. 1). See kehtib ka igasugu "sõbraliku tule" juhtumite puhul.
taara
Liige
Postitusi: 835
Liitunud: 12 Jaan, 2011 21:13
Kontakt:

Re: Terrorirünnakud Euroopa vastu

Postitus Postitas taara »

§ 29. Hädaseisund

Tegu ei ole õigusvastane, kui isik paneb selle toime, et kõrvaldada vahetut või vahetult eesseisvat ohtu enda või teise isiku õigushüvedele, tema valitud vahend on ohu kõrvaldamiseks vajalik ning kaitstav huvi on kahjustatavast huvist ilmselt olulisem. Huvide kaalumisel arvestatakse eriti õigushüvede olulisust, õigushüve ähvardanud ohu suurust ning teo ohtlikkust.


Ilmselgelt keeruline situatsioon, aga mina saan sellest asjast sedasi aru. Kohus võib teisiti asjast aru saada. Loodame, et ei pea seda kunagi teada saama.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 15 külalist