Raamatud (ja soodukad)

Raamatud, ajakirjad, muud trükis ilmunud materjalid. Filmid. Webilehed. Muud kohad kust infot ammutada...
Vasta
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19210
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Raamatud (ja soodukad)

Postitus Postitas ruger »

Viktor Suvorovi raamat GRU-st on eesti keelde tõlgitud.
http://www.apollo.ee/spionaazi-alused.html
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige
Postitusi: 10495
Liitunud: 16 Okt, 2005 18:42
Asukoht: Siilis

Re: Raamatud (ja soodukad)

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

Ekspress esitleb ja Aavo Kokk soovitab: Leo Kunnase uus dokumentaalromaan „Sõda 2023“

Eesti Ekspress esitleb Leo Kunnase uut ja haaravat dokumentaalromaani „Sõda 2023“. Ekspressi endine peatoimetaja Aavo Kokk selgitab, miks on see parim jõulukink kõigile, keda huvitab Eesti käekäik.
„Sõda 2023“ on kahtlemata provokatsioon või kui eesti keele omasõnade juurde jääda, siis torge. Leo Kunnas torkab valusalt – jutustab loo, kus tuhanded eestlased surevad kodumaad kaitstes või kogemata sõjale ette jäädes. Jutustab kaks korda – ühes versioonis haarab meie maa uusvene impeerium, teises lööme suurushullud põrmuks. Aga nõrgema närviga inimestel ei soovita ma lugeda isegi seda helge lõpuga lugu. Verd ja surma on liiga palju.
Kes riigikaitse asja lähemalt teavad, need võiksid seda raamatut isegi poliitiliseks manifestiks pidada. Leo Kunnas on kirjanik, kuid ta on ka sõjamees ja endine kõrge riigikaitsetegelane. Seejuures väga kriitiline praeguse kaitseväe struktuuri suhtes. Tema korraldaks asja teisiti, kui saaks, taastaks suure võimuga ja paljude ressurssidega kaitseringkonnad ning ajaks niipalju totaalkaitse asja, kui võimalik. Praegused otsustajad on aga valinud pigem hästi varustatud ja hästi välja õpetatud pataljonide-brigaadide mudeli.
Kummal leeril on õigus, seda ei saa me loodetavasti kunagi teada, kuna loodetavasti päris sõda ei tule. Kuid raamatut lugedes on Leo Kunnas küll ühes asjas ütlemata veenev. Positiivsest stsenaariumist saab positiivne stsenaarium Kunnase raamatus sellepärast, et seal reageerivad Eesti kaitseväelased naaberriigi kallaletungile KOHE. Kirde kaitseringkonna juht ei oota korraldusi – kui naaberriigi tankid sõidavad üle silla Eestisse, laseb ta silla õhkida.
Ja just see ongi Leo Kunnase torge-provokatsioon. Eesti on kaitstud siis, kui lihtsad võitlejad on valmis oma eluga riskima, et kodumaad kaitsta ning kui nende ülemad on valmis riskima mitte ainult eluga, vaid ka karjääriga, langetades otsuseid ja andes korraldusi veel enne, kui nende suured ülemused on jõudnud ja julgenud reageerida.
Aga kui see kõik kõrvale jätta, siis on Leo Kunnase „Sõda 2023“ jõuline perekonnadraama. Sõtta lähevad kolonelist pereisa, tema abikaasa ja lapsed. Mehed relvaga, naised meditsiinipauna ja pliiatsiga. Negatiivses stsenaariumis saavad nad peaaegu kõik surma. Positiivses stsenaariumis jäävad ellu, aga hinge on hoolega räsitud. Leo Kunnas osundab, kuidas päris patriotism päris elus võib väljenduda.
Seda raamatut võib kiita või vihata, aga unustada pole võimalik.

Leo Kunnase uus dokumentaalromaan veel sündimata sündmustest pealkirjaga „Sõda 2023“ on saadaval vaid 14,90 € eest ainult Selverites, ainult Eesti Ekspressi ostjale, ainult 14.-27. detsembril 2016! Vaata lisa: http://www.ekspress.ee/2023
Manused
cf735584ff04159d31-76585358.jpg
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige
Postitusi: 10495
Liitunud: 16 Okt, 2005 18:42
Asukoht: Siilis

Re: Raamatud (ja soodukad)

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

Tegin KUNNASe uue raamatu üle arutlemiseks (sest arutada seal on) omaette teema:

http://www.militaar.net/phpBB2/viewtopi ... 35&t=38460
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
andrus
Liige
Postitusi: 4332
Liitunud: 02 Juul, 2004 11:39
Kontakt:

Re: Raamatud.

Postitus Postitas andrus »

andrus kirjutas:Sotahistoriallinen Aikakauskirja esimesed 15 numbrit vabalt saadaval:
http://www.sshs.fi/aikakauskirja/aikaka ... igitoidut/
Numbrid 16-30 on nüüd ka olemas:
http://www.sshs.fi/aikakauskirja/aikaka ... igitoidut/
iFly
Liige
Postitusi: 103
Liitunud: 14 Mai, 2012 20:52
Kontakt:

Re: Raamatud (ja soodukad)

Postitus Postitas iFly »

Kindral Sir Richard Shirref "Sõda Venemaaga" on müügil - "Rahva Raamatus" vähemalt. Eestikeelse tõlke (c) 2017 (mitte 2016) viitab värskusele :wink:

"Sõda 2023" sai äsja läbi loetud; kindrali teose sündmused algavad aga tunduvalt varem. Autor on endine NATO Euroopa vägede kõrgema ülemjuhataja asetäitja.

Originaali tiitel:
General Sir Richard Shirref
War with Russia
An Urgent Warning from Senior Military Command
Coronet 2016
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19210
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Raamatud (ja soodukad)

Postitus Postitas ruger »

Lugedes praegu seda eestikeelset versiooni, jäävad silma üksikud tõlkija vead, kes pole päris militaarse taustaga. Sõna sõnalt tõlkimine ei ole tihti sisu mõttes õige. Kevadel sai see inglise keelsena läbi loetud. Actionit on ka selles raamatus palju. Huvitav lugemine igatahes. Pidin juba hakkama uuesti inglisekeelse versiooni järgi haarama, kui tuli kodumaises keeles üllitis välja. Lugemist tasub :) Osa asju võib hetkel hinnata ka reaalsuses-soomusbrigaadi paigutamine Ida-Euroopasse ja selle mõju naaberriigile. Raamatut loe, kui viimase aja NATO kaitseplaneerimise väljavõtet. Aga loodame, et see kõik tõeks ei osutu, mis seal kirjas oli :)
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
alax
Liige
Postitusi: 1503
Liitunud: 07 Dets, 2005 15:53
Asukoht: Lõuna-Eesti
Kontakt:

Re: Raamatud (ja soodukad)

Postitus Postitas alax »

Georg Kirsbergi „Poliitilisi mõtisklusi” on loogiline järg tema varasemale raamatule „Poliitika Psühholoogilised Alused”. Autor analüüsib põhjalikult Euroopas ja Eestis toimunud ja toimuvaid muudatusi ning pakub välja ka võimalikke lahendusi.

Umbes nii, nagu Suvorovi raamatutega, et G.Kirsberg väided tunduvad erinevat nn. peavoolumeediast paljutki, aga mida keegi ei tõtta ka ümberlükkama.
Osalenud Eesti piirivalve ülesehitamisel. Raadioside. NLiidu sõjaväes 40. tankidiviisi 75.motolaskurpolgus Gussevis 1970-1972. Lasketiiru elektrik. 50a. metsas ja soodes jooksnud.
Lemet
Liige
Postitusi: 19914
Liitunud: 12 Apr, 2006 15:49
Kontakt:

Re: Raamatud (ja soodukad)

Postitus Postitas Lemet »

Boriss Sokolovilt raamat Nõukogude Liidu ja Venemaa inimkaotustest 20 ja 21 sajandil.

http://www.airo-xxi.ru/-2017-/2207-2017-01-02-12-00-17

Pilt
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige
Postitusi: 10495
Liitunud: 16 Okt, 2005 18:42
Asukoht: Siilis

Re: Raamatud (ja soodukad)

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

Kloun Krusty sõjatsoonis

08. veebruar 2017
Priit Simson, arvamustoimetaja
Eesti Päevaleht


Hannes Võrno raamat „Missioon. Ühe missiooni päevikud”

Räägitakse, et rahvast laval naerutavad klounid olevat päriselus, kui eesriie on langenud, märksa süngemad tegelased. Ei, mitte üksnes Simpsonite multifilmi tegelane, ahelsuitsetajast kloun Krusty, vaid ka päris meelelahutajad on oma hingega kimpus. Lugedes Hannes Võrno raamatut „Missioon. Ühe missiooni päevikud” saab see klišee tonnide kaupa kinnitust.

Sellest raamatust ei vaata vastu lõbusate naljadega päikesepoiss, Eesti huumoriklassika tipptegija. Peategelane tahab hoopiski „otsida oma seest sinna ära kadunud Hannest, kes mulle vahel hommikul naeratab, aga muidu on suur osa ajast väga nukker”.

Siit ei vaata vastu ka see mees, kes meie ajalehe veergudel teatas: „Kui saaksin surma valida, siis pigem sureksin sangarina.” Peategelane on sügavalt ära hirmutatud inimene, psüühiliselt läbipõlenu. Selline, kellega peaks tegelema kaitseväe psühholoogiateenistus, aga paistab, et ei tegele. Relv käes, mõtleb ta masendavaid mõtteid ja loeb juba algusest missiooni lõpuni jäänud päevi.

Hinge poeb kartus, et äkki murrab Taliban turvatud perimeetrisse ja millalgi tundub juba baasi sööklasse minek julgustükina.

Kogu raamatu ja seega poole aasta vältel jõuab ta sõjaväebaasi väravast välja kolm korda: Eestisse puhkusele, korra Kabuli ja korra kompaniiga kaasa patrulli. Miks ta ei saa baasi väravast välja minna, sellest kujuneb suisa pikem vestlus iseendaga. Algul on ettekäändeks kehv kehaline ettevalmistus. Irooniline tõik mehe kohta, kes soovis saada olümpiakomitee presidendiks. Relv ja kuulivest on rasked ning peategelane arutleb, et kui olukord ärevaks läheb, ei luba tema füüsis end piisavalt väledalt selle koorma all liigutada. Seega ei taha ta kompaniiga kaasa minna enne, kui on oma seisundit veidi parandanud. Hiljem poeb ta hinge kartus, et äkki murrab Taliban turvatud perimeetrisse ja millalgi tundub juba baasi sööklasse minek julgustükina.

Õigustustest puudust ei ole

Seejärel käib jutt pidevalt selle ümber, et tal polegi vaja operatsioonidel käimisega oma ego upitada ja et ta teeb asju omamoodi. Kaasas olijad on nagunii üksusele pigem tülinaks. Samal ajal uitab ta fotoaparaadiga mööda baasi ringi ja kurdab, et sellega pole siin igavas keskkonnas tuhkagi teha. Vastuolu on ilmne, kuid kriitilisem enesereflektsioon külastab autorit harva.

Sõjaväebaasi saabub soome fotoajakirjanik, vilunud rindehunt Niklas Meltio, kes läheb samuti üksusega kaasa, Võrno aga passib paigal ja jätab ajakirjaniku eskortimata. Mõistagi tuleb sellest tüli. Lõpuks võtab Võrno Xanaxit ja läheb. Selgub, et operatsioonil kaasas käia polegi nii mõttetu.

Raamatu peategelane on üllatavalt pahur ja pretensioonikas. Enamik kolleege jääb tema pahameele alla kui muiduleivasööjad ja maksumaksja raha raiskajad. Ühtlasi läheb meie Narkissos kolleegidega konflikti ja hakkab kui nimme molutama, teatades mitmes päevikusissekandes uhkusega, et täna ei teinud ta midagi.

Kui tahate teada saada, kas rätsepa väljaõppega meelelahutajast võib siiski ohvitser saada, siis võite lugeda.

Meeleolud vahelduvad kiiremini kui Islandi ilm. Oma koosa saavad pojad, ilusamaid sõnu jätkub elukaaslase kohta, kes küll kuuldavasti on nüüd juba endine.

Kui tahate midagi Afganistani kohta teada saada, siis ärge seda raamatut ostke. Kui tahate teada saada, kas rätsepa väljaõppega meelelahutajast võib siiski ohvitser saada, siis võite lugeda. Ja veel saate ehk teha paar tähelepanekut selle kohta, mis juhtub siis, kui suure suuga eluõpetaja satub kohta, mis talle tegelikult ei sobi.


Raamat

„Missioon. Ühe missiooni päevikud”

Hannes Võrno

436 lehekülge

Kirjastus Maagiline Ruum, 2016
Minu viis kopikat siia :|
Üldiselt ostan ma kõik, mida Afghanistani kohta näen - eriti siis, kui see on veel on eesti mehe poolt kirjutatud.
Mainit raamatu panin aga poes peale põgusat läbilehitsemist riiulisse tagasi..
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36425
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Raamatud (ja soodukad)

Postitus Postitas Kriku »

Erakordselt paljuütlev arvustus on küll.
Kasutaja avatar
peps2
Liige
Postitusi: 66
Liitunud: 03 Apr, 2005 19:41
Asukoht: tallinn
Kontakt:

Re: Raamatud (ja soodukad)

Postitus Postitas peps2 »

Mina lugesin antud teose läbi.
Lühidalt öeldes, väga palju nuttu ja hala autori poolt, samuti näpuga näitamist teenistuskaaslaste pihta. Samas tuleb aru saada, et tegu on päeviku formaadis teosega ning ned on autori mõtted.
Kurb on see, et meedias on H. V jätnud endast tõsise veterani mulje, raamat aga lükkab selle ümber.
Kasutaja avatar
Troll
Liige
Postitusi: 3173
Liitunud: 08 Okt, 2004 16:59
Asukoht: Viljandi
Kontakt:

Re: Raamatud (ja soodukad)

Postitus Postitas Troll »

Võrno kommentaar Facebookis:

Kood: Vali kõik

HANNES VÕRNO
Yesterday at 10:42 ·

Päevalehe reporter Simsonil hakkas ilmselt imelik, et ta reservistina erinevalt teistest, auastmes ei edene. Ise oli rumal, et pani 7.mail 2014 EPL-is oma kaitseväe "printerihanke" looga läbi plangu ja peaga aia vahele kinni. Tõenäoliselt on nüüd Kadriorus viseerimisel esildis, auastme andmiseks vabariigi aastapäeval või mõne soojamaa VIP visiidi kajastamine. Selleks tuleb end rehabiliteerida ja täita korraldus - kirjuta Võrno raamatust "arvustus". Sõltumatu Eesti ajakirjanik...
https://www.facebook.com/hannesv6rno/po ... 7876818227
Hea võidab alati kurja - kes võidab, see ongi hea!
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36425
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Raamatud (ja soodukad)

Postitus Postitas Kriku »

Kuidas seda nüüd viisakalt öeldagi... Ma olen elus ikka päris palju arvustusi lugenud ja ka ise nii arvustanud kui arvustatav olnud. Ja midagi haletsusväärsemat kui avalikult solvunud autor suudan ainult suurte raskustega ette kujutada.
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19210
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Raamatud (ja soodukad)

Postitus Postitas ruger »

Ilmunud on uus raamat Eesti Diviisist ja selle lahingutest Poolas ja Tšehhis
Pilt
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Prinz Eugen
Liige
Postitusi: 400
Liitunud: 26 Aug, 2005 19:51
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Raamatud (ja soodukad)

Postitus Postitas Prinz Eugen »

Cielecki raamatust.
Tähelepanek nr 1: raamatus on palju uusi ja huvitavaid fotosid
Tähelepanek nr 2: osa neist on tänapäeval tehtud lavastused (aga head)
Stiil on väga detailne, kuivapoolne ja nõuab lugemiseks keskendumist.
Tshehhi põrgust on juttu väga lühidalt, arusaadavalt on põhitähelepanu Sileesias toimuval.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist