Kevadtorm 2017

Reklaamid ette ning kajastused tagantjärele. Aga paluks et ikka militaarasjadega seotult...
Vasta
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 15550
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Kevadtorm 2017

Postitus Postitas Fucs »

Tuleb !

:D

Märts ja aprill tulevad meil siin tihedad ja ajavaesed, sestap omapoolne panus natuke etteruttavalt....
Mais toimub Ida- ja Lääne-Virumaal Kevadtorm 2017
http://www.kuulutaja.ee/tapale-saabusid-usa-tankid/
В мае 2017 года Силы обороны Эстонии выступают в роли организатора учений Kevadtorm (Весенний шторм) в которых в течение трёх недель будут принимать участие более 6000 военнослужащих, как из Эстонии, так и из зарубежных стран, сообщает таллинский портал Столица со ссылкой на BNS.
http://prosvet.ee/ArtNews9.aspx?news_ty ... s_id=13150

Hakkame aga motti kasvatama....

https://youtu.be/dvMG5OXx7uM

Virumaal näeme rsk !
mart2
Liige
Postitusi: 5127
Liitunud: 22 Juun, 2014 19:52
Kontakt:

Re: Kevadtorm 2017

Postitus Postitas mart2 »

Fucs kirjutas:Tuleb ! Hakkame aga motti kasvatama....
https://youtu.be/dvMG5OXx7uM
Virumaal näeme rsk !

Lgp ksf Fucs - kiidame!
Peale video vaatamist tuli selline vererõhu tõus ja südame puperdamine, just nagu oleks bikiinides neiu akna tagant läbi läinud... :oops:
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 15550
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: Kevadtorm 2017

Postitus Postitas Fucs »

FTP...

..FTP, mitte ksf 8)

Täname !


NATO’s international battle group will arrive in Estonia in March-April 2017, and will participate in the training exercise Spring Storm 2017, taking place in May.
The battle group is comprised of nearly 1200 Allied soldiers. The United Kingdom has announced that its contribution to the battle group will be an 800 member armoured unit, equipped with the Warrior infantry fighting vehicle, Challenger 2 tanks, and tactical drones. France has announced that its contribution to the battle group will be a 300 member unit, equipped with Leclerc tanks and armoured vehicles.
http://www.defencewatch.dk/minister-of- ... d-in-arms/

Vene meedias juba kihab...
Pealkirjad "Началась масштабная переброска войск НАТО в Эстонию" , "В Эстонию перебросят боевой батальон НАТО" ja "НАТО укрепит присутствие в Эстонии" 8)
Батальон НАТО будет находиться в Тапа. Как ожидается, к концу весны текущего года он примет участие в учениях «Весенний шторм 2017»
Galileo
Liige
Postitusi: 105
Liitunud: 30 Okt, 2016 17:08
Kontakt:

Re: Kevadtorm 2017

Postitus Postitas Galileo »

Kevadtorm tuleb sel aastal teisiti.
Roomikute lõginal.
LÕK-LÕK-LÕK.
Kui argumendid otsa saavad, siis lööme pagunid lauda.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 15550
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: Kevadtorm 2017

Postitus Postitas Fucs »

Kaitsevägi korraldab sel kevadel 8.–26. maini peamiselt Põhja- ning Kirde-Eestis taas õppuse Kevadtorm, millest võtab osa pea 9 000 inimest.
Kolm nädalat vältava õppuse eesmärk on ajateenijatest koosneva jalaväepataljoni hindamine enne reservi arvamist ja koostegevuse harjutamine liitlastega. Lisaks Eesti kaitseväelastele ja kaitseliitlastele võtavad Kevadtormist osa liitlassõdurid erinevatest riikidest, seal hulgas Ameerika Ühendriikidest, Kanadast, Ühendkuningriigist, Prantsusmaalt, Saksamaalt, Hollandist, Belgiast, Poolast, Soomest, Lätist, Leedust, Ukrainast ja Georgiast.

Õppuse tsiviil-sõjalise koostöö meeskonna ülema major Viljar Kure sõnul ei ole võimalik nii suuri õppusi korraldada vaid Eesti riigile kuuluval maa-alal ja kaitseväel tuleb kasutada ka eraomanduses olevaid alasid. „Loodame kõikide mõistvale suhtumisele ja tahtele riigikaitsesse panustada,“ ütles major Kurg. „Lubades kaitseväelastel omal maal Eesti kaitsmist harjutada, saavad kõik anda oma panuse riigikaitsesse ning seeläbi tugevdada meie riigi julgeolekut.“

Major Kurg lisas, et õppuse tsiviil-sõjalise koostöö meeskond püüab kooskõlastada kõigi maaomanikega nende maa kasutamise enne õppust, kuid see võib olla mõnikord keeruline ning ka sellistel juhtudel palub kaitsevägi kohalikelt mõistvat suhtumist.

Õppus Kevadtorm hõlmab sel aastal Harju, Järva ning Lääne- ja Ida-Viru maakondi ning peamiselt leiab aset Kuusalu, Anija, Aegviidu, Tapa, Kadrina, Tamsalu, Väike-Maarja, Vinni, Rägavere, Sõmeru, Haljala, Rakvere, Lüganuse, Kiviõli, Sonda, Tudulinna, Avinurme, Mäetaguse ja Iisaku valdades.

Et kaitseväe väeosad asuvad üle Eesti ja õppuse põhiosa koondub Põhja- ning Kirde-Eestisse, siis kaasneb õppusega kaitseväe sõidukite kolonnide liikumine. Seoses õppelahingute ja kolonnide liikumisega võivad teedel olla ajutised liikluspiirangud. Kaitsevägi palub kõigil autojuhtidel ja liiklejatel olla õppuse ajal tavapärasest tähelepanelikum ning jälgida liikluskorraldust. Ühtlasi reguleerivad liikumispiirangutega teedel liiklust sõjaväepolitseinikud.

Õppusel Kevadtorm osalevatel kaitseväelastel on kaasas teenistusrelvad käsitulirelvadest kuni suurekaliibriliste haubitsateni. Õppelahingutes kasutavad nad vaid imitatsioonivahendeid (paukpadruneid ja lõhkepakette).

Sellega seoses panevad õppuse korraldajad kodanikele südamele, et kui keegi leiab õppuse alalt eseme, mille puhul tekib kahtlus, et tegu võib olla ohtliku esemega (näiteks lõhkemata jäänud lõhkepakett või muu taoline), siis kindlasti ei tohi seda ise puutuda. Kahtlase eseme leidmisel tuleb meelde jätta selle asukoht ja teavitada sellest kaitseväelasi või helistada telefonil 112. Ühtlasi võib õppusel kasutavate imitatsiooni- ja lennuvahendite kasutamine tekitada müra, mistõttu palub kaitsevägi õppelahingute piirkonnas hoida mürapelglikud koduloomad siseruumides.

Õppuste raames ei saa alati välistada ka kahjusid, mis võivad tekkida kaitseväe manöövrite ja harjutuste raames. Kui õnnetu juhuse tõttu saab õppuse käigus kannatada kellegi eraomand – auto, tee, põld, mets, aed vms, siis palub kaitsevägi viivitamatult fikseerida vahejuhtum ning võtta ühendust õppuse tsiviil-sõjalise koostöö meeskonnaga, kellega koostöös juhtum lahendatakse. Õppuse korraldajad paluvad inimestel, kelle vara on kahjustada saanud, proovida fikseerida ka kahju tekitaja (auto number, väeosa nimetus või kaitseväelase nimi) ning edastada see info tsiviil-sõjalise koostöö inimestele telefoni 717 1931 või e-posti kevadtorm@mil.ee teel.
http://www.sonda.ee/index.php?option=co ... Itemid=918



Teade Kaitseväe suurõppuse Kevadtorm 2017 toimumisest
Kaitseväe suurõppus Kevadtorm 2017 toimub Lüganuse valla territooriumil ajavahemikul 08.05 - 26.05.2017.

Eesti iseseisvus on meie ühine saavutus, mis väärib kaitsmist ja iga elaniku panus riigikaitsesse on vajalik. Meie kaitsevõime alus on kodanike kaitsetahe ja usk Eesti riiki. Aidates Eesti kaitseväel läbi viia suurõppust Kevadtorm saavad kõik eestimaalased anda otsese panuse Eesti riigikaitsesse. Kolmenädalasel õppusel osaleb kokku üle 6 000 kaitseväelase, reservväelase ja kaitseliitlase. Lisaks kaitseväelastele, reservväelastele ja kaitseliitlastele võtavad õppusest Kevadtorm osa ka mitmed liitlaste üksused, teiste seas Ameerika Ühendriikide, Kanada, Ühendkuningriigi, Prantsusmaa, Saksamaa, Hollandi, Poola, Soome, Läti, Leedu, Ukraina ja Georgia üksused.

Nii suurt õppust ei ole võimalik korraldada vaid Eesti riigile kuuluvatel maadel ja meil tuleb kasutada ka munitsipaal- ja eraomandusse jäävaid alasid. Seetõttu loodame Lüganuse valla elanike mõistvale suhtumisele ja tahtele riigikaitsesse panustada.
https://www.lyganuse.ee/uudised-ja-teat ... oimumisest


Kostivere osaleb Kevadtorm 2017 õppusel!
Kostivere alevik osaleb sel aastal õppusel Kevadtorm 2017. Seoses sellega soovib staabi- ja sidepataljoni ülem kolonelleitnant René Innos teha kohalikega kohtumise, mille kõigus antakse õppuste ülevaade ning arutletakse õppusega seotud aleviku elanike küsimuste üle.

KOHTUMINE TOIMUB 25. APRILLIL ALGUSEGA KELL 18.00 KOSTIVERE KOOLIMAJAS.

Ootame aktiivset osavõttu!
http://www.kostivere.ee/2017/04/kostver ... 7-oppusel/


Kevadtorm toob sõjalennukid Harju taevasse.
Selle aasta suurõppus Kevadtorm toimub Põhja-Eestis 8. maist kuni 24. maini. Nagu tavaliselt moodustavad ka sellel õppusel Eesti ja liitlaste õhuvägede üksused ühe ja ühtselt tegutseva õhuväe.

Plaani kohaselt toimub enamus selle õhuväe lende ajavahemikus 15.-24. mai. Kuna õppuse põhiline tegevus toimub Tallinnast idas, siis on sealses taevas ka rohkem lennuvahendeid näha. Põhja-Eesti lääneosas võib aga märgata Ämari lennubaasist startivaid või siia tagasi pöörduvaid lennukeid.

Õppuse ajal võib meie taevas lisaks Eesti lennuvahenditele näha ka Poola ründelennukeid Su-22, Hispaania hävitajaid F-18 Hornet ning USA koptereid UH-60 Black Hawk ja AH-64 Apache.
http://www.harjuelu.ee/2017/04/9578/kev ... -taevasse/

http://www.loksalinn.ee/et/uudised-ja-t ... ksalinn.ee

http://www.vasalemma.ee/uudised-ja-teat ... _count%3D1

http://www.vonnu.ee/uus/index.php?optio ... &Itemid=50

http://www.vinnivald.ee/uudised-ja-teat ... -kevadto-1




Kevadtormist võtab osa ligi 2300 liitlassõdurit
Tänavusest suurõppusest Kevadtorm võtab osa ligi 2300 välisriikide kaitseväelast, vahendab BNS.

Plaanide kohaselt osaleb selle aasta õppusel Kevadtorm lisaks Eesti kaitseväelastele ligi 2300 kaitseväelast kolmeteistkümnest välisriigist, edastas kaitseväe peastaap.

Enam kui kaheksasaja kaitseväelasega osaleb Kevadtormil NATO lahingugrupi juhtriik Ühendkuningriik, teiseks suurim välisosaleja on Saksamaa, kes saadab Eestisse ligi 400 kaitseväelast.

NATO lahingugruppi kuuluv Prantsusmaa osalev õppusel Eestis teeniva kuni 300 kaitseväelasega. Kompaniisuuruste üksustega on plaanide kohaselt esindatud Ameerika Ühendriigid, Läti ja Leedu.

Õppusest võtavad osa ka Hollandi, Poola, Kanada, Soome, Ukraina, Rootsi, Hispaania ja Gruusia kaitseväelased.

Õppust Kevadtorm peetakse selle aasta 8. maist 26. maini Lääne- ja Ida-Virumaal.
http://uudised.tv3.ee/eesti/uudis/2017/ ... lassodurit


TEADE
Tudulinna Vallavolikogu istung toimub kolmapäeval, 19. aprillil 2017 kell 16 vallamajas.
Päevakorras:
...
...
- Õppus kevadtorm 2017 info
http://www.tudulinnavv.ee/index.php?tid ... 90=1&path=


**********

Joonistusvõistlus
Kaitsevägi korraldab juba aastaid õpilaste joonistusvõistlust “Kaitsevägi õppustel”.
Sel aastal toimub joonistusvõistlus õppuse Kevadtorm 2017 raames.
Võistlus korraldatakse üldhariduskoolide neljas vanuserühmas: I-III klass, IV-VI klass, VII-IX klass, X-XII klass.

Tööde esitamise tähtaeg on 15.mai 2017 (arvesse lähevad ka 15. mai õhtuks laekunud tööd). Kaitseväe ohvitserid tulevad töödele järgi 16. , 17. või 18. mail 2017.
Auhindadeks on professionaalsed kunstitarbed väärtuses alates 65.- EUR. kuni 170.- EUR, sõltuvalt saavutatud kohast (I-III) ja vanuserühmast.
Auhinnad antakse üle Kaitseväe keskpolügoonil 25.05.2017. Kui õpilasel ei ole võimalik auhindade vastuvõtmisele tulla, tuuakse auhind kooli hiljem ära.
http://anneliajav.blogspot.com.ee/2017/ ... stlus.html



__________________
https://issuu.com/sodur/docs/sodur_0117
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige
Postitusi: 10495
Liitunud: 16 Okt, 2005 18:42
Asukoht: Siilis

Re: Kevadtorm 2017

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

..kuda sa küll kõike seda jõuad, Fucs :shock: :P
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 15550
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: Kevadtorm 2017

Postitus Postitas Fucs »

8)

Ei jõuagi :P
Aga tuleb promoda!

Kuna minu tagasihoidliku arusaama järgi on järsku tekkinud nagu väikene probleem igasuguste EKJ teavituste ja muu sellisega, siis tuleb "õlg alla panna" 8) ja anda oma tagasihoidlik panus teabe liikumisele võimalikult laiadesse massidesse.

Seda, et kui nüüd panna guugle otsingusse nt. "Kevadtorm 2017" siis hakkab midagi ka tulema ja ei pea mööda internettisid ennast oimetuks otsima.

https://www.google.ee/?gws_rd=ssl#q=%22 ... rm+2017%22

Milnet on otsingutulemustes auväärsel esikohal enam-vähem pidevalt.
No igatahes eespool Sonda Vallavalitsust jne.

*

Tegelikult on üks teine kaasfoorumlane, kellelt tuleks tänase seisuga seda küsida, et "kuidas Sa krt küll jõuad?"
Ja see on isand RUGER :!:
kaugeltuuriv
Liige
Postitusi: 7191
Liitunud: 13 Sept, 2011 17:35
Kontakt:

Re: Kevadtorm 2017

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Kas ma sain valesti või õieti aru,meeste arv 9000 on koos liitlaste või ilma liitlasteta?
nimetu
Liige
Postitusi: 7574
Liitunud: 25 Mär, 2016 21:16
Kontakt:

Re: Kevadtorm 2017

Postitus Postitas nimetu »

Ma pakuks, et koos liitlastega, muidu oleks juba Siili mõõtu üritus.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 15550
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: Kevadtorm 2017

Postitus Postitas Fucs »

kaugeltuuriv kirjutas:Kas ma sain valesti või õieti aru,meeste arv 9000 on koos liitlaste või ilma liitlasteta?
Et ütelda, kas Sa said õigesti või valesti aru, peaksin mina saama aru, kuidas siis Sina said aru... 8)


Kaitsevägi korraldab õppuse Kevadtorm, millest võtab osa pea 9 000 inimest.
Kolmenädalasel õppusel osaleb kokku üle 6 000 kaitseväelase, reservväelase ja kaitseliitlase.
Lisaks kaitseväelastele, reservväelastele ja kaitseliitlastele võtavad õppusest Kevadtorm osa ka mitmed liitlaste üksused.
Tänavusest suurõppusest Kevadtorm võtab osa ligi 2300 välisriikide kaitseväelast.


:write:
6000+ kaitseväelast pluss ligi 2300 liitlast = pea 9000 inimest :!:
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 15550
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: Kevadtorm 2017

Postitus Postitas Fucs »

Kevadtorm 2017 lennualade kaart ja inf.
EE-eSUP-2017.png
Military Exercise Spring Storm 2017
AIP SUP supplements the following portion of the AIP: ENR 5.2.
Period: 15 MAY 2017 to 24 MAY 2017.
Purpose: The restricted areas EER704 and EER705 are established for military exercise Spring Storm 2017 (hereinafter „Exercise“) and supporting military air activity.

Lateral limits:

EER704 Military air operations (helicopters, UAVs)
593010N 0251130E - 594716N 0255524E -
592412N 0253544E - 590730N 0253952E -
591919N 0251114E - 593010N 0251130E

EER705 Military air operations
590730N 0253952E - 585000N 0260000E -
585000N 0270957E - 590053N 0273310E -
592624N 0275144E - 593055N 0273815E -
593151N 0271520E - 592412N 0271450E -
590730N 0263755E - 590730N 0261500E -
590730N 0253952E

https://aim.eans.ee/Files/UPLOADED_FILE ... 017-07.pdf
tommy
Liige
Postitusi: 3638
Liitunud: 02 Veebr, 2005 20:50
Asukoht: Eesti
Kontakt:

Re: Kevadtorm 2017

Postitus Postitas tommy »

Marderid külastavad Maarjamaad.... :)
http://www.postimees.ee/4099645/galerii ... ge=6617971

Marderid, VBCId, Warriorid ja mingi kogus Bradley-d peaks ka veel kohapeal olema.
Ja muidugi CV-9035EST.
Kompott missugune... :)
HeiniR
Liige
Postitusi: 2017
Liitunud: 15 Juul, 2008 19:32
Kontakt:

Re: Kevadtorm 2017

Postitus Postitas HeiniR »

Tommy: Marderid, VBCId, Warriorid ja mingi kogus Bradley-d peaks ka veel kohapeal olema.
Ja muidugi CV-9035EST.
Kompott missugune... :)
Ma arvan, et see kompott on tegelt veelgi kirjum. Kui sakslased tulevad kokku ligi 400-pealise üksusega, siis ilmselt võime taas näha ka Fuchse ja Boxereid (peaks ju paiknema Lätis või Leedus?), samuti on sakslased varem osalenud Wiesel tüüpi tankettidega. Prantslaste siinviibiv soomustehnika on ju isegi kirjum - lisaks VBCile erinevad soomusmasinad. Võimalik, et isegi lätlased tulevad oma CVR-dega :D
nimetu
Liige
Postitusi: 7574
Liitunud: 25 Mär, 2016 21:16
Kontakt:

Re: Kevadtorm 2017

Postitus Postitas nimetu »

Issand! Upume soomustehnikasse ära!

:lol:
heiko
Liige
Postitusi: 218
Liitunud: 01 Dets, 2014 21:08
Kontakt:

Re: Kevadtorm 2017

Postitus Postitas heiko »

Tee-ehitajad saavad tööd vähemalt peale kevadtormi :D
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist