Iraagi ja Levanti Islamiriik

Sündmused, mis saavad ajalooks alles homme.
Vasta
Hukatus
Liige
Postitusi: 1221
Liitunud: 02 Mär, 2006 21:40
Kontakt:

Re: Iraagi ja Levanti Islamiriik

Postitus Postitas Hukatus »

Mosul on nüüd Tal Afarist ära lõigatud, ISISele on Mosulis jäänud 10x10km suurune piiramisrõngas.
eloscuro
Liige
Postitusi: 500
Liitunud: 09 Mai, 2007 21:09
Asukoht: Eesti
Kontakt:

Re: Iraagi ja Levanti Islamiriik

Postitus Postitas eloscuro »

Assüürlane kurdide tegevuse suhtes pahane. Jätkuvalt teemaks jutud, et kurdid kasutavad ISIS-st ära tulevase lebensraumi puhastamiseks tüütutest hõimukestest.

https://www.facebook.com/nahren.nora/po ... 4517651198
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19207
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Iraagi ja Levanti Islamiriik

Postitus Postitas ruger »

ISIS proovib ennast sisse istutada Filipiinidele, mis on Austraalia murelikuks tehtud.
Austraalia välisminister sõnas, et oht on nende ukse all, kuna äärmusrühmitus on sunnitud Lähis-Idast lahkuma, vahendab The Guardian.

Austraalia valmistab end ette võimaluseks, et Islamiriik kuulutab välja nn kalifaadi Filipiinide lõunaosas, kuna äärmusrühmitus sunnitakse Lähis-Idast lahkuma.

Välisminister Julie Bishop sõnas, et on mures võimaluse pärast, et ligi 600 Kirde-Aasiast Iraaki ja Süüriasse lahkunud vägivaldset äärmuslast naasevad koju.

«Eksisteerib reaalne mure, et ISIS võib tahta Filipiinide lõunaosas kalifaadi välja kuulutada,» ütles Bishop Shy Newsile täna.

Välisministri teatel kuulutas ISIS Filipiinidel tegutseva terrorirühmituse abu Sayyafi juhi hiljuti Islamiriigi emiiriks ehk juhiks.

«See toob ohu meie ukse taha,» lisas Bishop.

Austraalia julgeolekuteenistused on teinud tihedat koostööd Filipiinide, Indoneesia ja Malaisia agentuuridega, et piirkonnas terroriohtu välja juurida.

Kuid Bishop tunnistas eelmisel nädalal, et olenemata agentuuride tegevusest äärmuslaste jälgimisel, on keeruline tabada radikaliseerunud üksiküritajaid.
http://maailm.postimees.ee/4058671/aust ... lipiinidel
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
krizz
Liige
Postitusi: 2075
Liitunud: 18 Mär, 2006 1:59
Asukoht: Eesti Kuningriik
Kontakt:

Re: Iraagi ja Levanti Islamiriik

Postitus Postitas krizz »

Iraagis sõid metssead kolm Islamiriigi võitlejat ära. Mis siis muud kui... bon appetit! 8) Paradiisi vaevalt, et nad enam pääsevad. Ikkagi roojane loom nagu. http://www.delfi.ee/news/paevauudised/v ... d=77988416
* Otsin pilte ja infot Aegna merekindluses teeninutest, eriti aastatest 1930-34 *
* Meie peaülesanne olgu peatada eestlaste väljasuremine. Ukrainlased ei sure välja ka siis, kui nad kotavad (enamasti venelastega asustatud) Ida-Ukraina ja Krimmi! *
maksipoiss
Liige
Postitusi: 1742
Liitunud: 24 Okt, 2014 20:33
Asukoht: Pärnu
Kontakt:

Re: Iraagi ja Levanti Islamiriik

Postitus Postitas maksipoiss »

See jah nagu mingi islamistist võitleja naitmäär 8) .
Larry
Liige
Postitusi: 1029
Liitunud: 31 Dets, 2005 16:39
Kontakt:

Re: Iraagi ja Levanti Islamiriik

Postitus Postitas Larry »

Tegemist sellesama metssea- rünnaku :lol: uudisega, aga seal juures on suur galerii huvitavaid fotosid Mosuli lahingust. Paaril fotol paistab vist TOS-1 Buratino - seesama asi, millega venelased 1999/ 2000 Groznõi kesklinna maatasa tegid.

https://www.usatoday.com/story/news/wor ... 100876844/

P.S. Ma ise kahtlustan, et see "metssigade rünnak" on järjekordne õpikunäide sõjalisest toetusest, mis on üks erioperatsioonide valdkondi. Välismaised eriväelased õpetasid välja karja "kohalikke elanikke" ja vbla ka juhtisid operatsiooni, aga au ja kuulsuse eduka opi eest saavad endale kohalikud. :mrgreen: :mrgreen:
Hukatus
Liige
Postitusi: 1221
Liitunud: 02 Mär, 2006 21:40
Kontakt:

Re: Iraagi ja Levanti Islamiriik

Postitus Postitas Hukatus »

Huvitavaid pilte jah.
Pilt
tundub nagu abrams oleks rpgga mitte läbiva tabamuse saanud torni esisoomusesse.
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19207
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Iraagi ja Levanti Islamiriik

Postitus Postitas ruger »

ISIS-ega seotud 12 Uzbeki taustaga rühmituse liiget peeti Kaliningradi oblastis kinni.
FSB detained in Kaliningrad, 12 of the Uzbek organization "Islamic Jihad — Jamaat of the Mujahideen"
http://world.liveuamap.com/en/2017/26-a ... ganization
Федеральная служба безопасности (ФСБ) России задержала в Калининграде 12 боевиков террористической организации «Исламский джихад — джамаат моджахедов» (запрещена в РФ). «Оперативниками в ходе спецоперации задержаны 12 выходцев из республик Средней Азии, являющихся членами ячейки запрещенной на территории РФ международной террористической организации "Исламский джихад — джамаат моджахедов", возможно, причастных к вербовочной деятельности в интересах международной террористической организации»,— цитирует «РИА Новости» ведомство.

Сотрудники правопорядка установили лидера ячейки, находившегося в розыске в Узбекистане за совершение преступления экстремистской направленности. По данным правоохранителей, задержанный вербовал жителей Калининградской области, в том числе выходцев из Центральной Азии, в интересах эмиссаров террористов.

В ФСБ добавили, что предполагаемый лидер боевиков уже дает признательные показания, в том числе об участии своих родственников в деятельности международных террористических организаций. Помимо этого проводится проверка на предмет их причастности к незаконным вооруженным формированиям, действующим в Сирии. Всех задержанных планируют выдворить на родину, где они будут привлечены к уголовной ответственности за преступления террористической направленности.

Ранее сегодня ФСБ задержала на Сахалине двух сторонников «Исламского государства» (запрещено в России), планировавших устроить «резонансный» теракт. В их жилище были обнаружены самодельное взрывное устройство, схемы изготовления бомб и экстремистская литература.
http://kommersant.ru/doc/3283035
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige
Postitusi: 10495
Liitunud: 16 Okt, 2005 18:42
Asukoht: Siilis

Re: Iraagi ja Levanti Islamiriik

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

ISIS-e peamised kantsid langevad, kuid suureks rõõmuks pole põhjust

Kaarel Kressa

Mosulis võitlevaid Iraagi vägesid süüdistatakse roimades, Türgi aga ähvardab Ar-Raqqah’le lähenevaid kurde.

Kuigi ISIS suudab läänes terrorirünnakutega tähelepanu tõmmata, on rühmituse olukord oma sünnikohas ehk Süürias ja Iraagis järjest täbaram. Iraagi suuruselt teine linn Mosul on suuremas osas valitsusvägede kätte langenud. Neid abistava USA armee hinnangul on sinna alles jäänud alla tuhande ISIS-e võitleja.
Põhja-Süürias peaks lähipäevil algama pealetung ISIS-e „pealinnale” Ar-Raqqah’le, kus põhilise sõdimise teevad ära ameeriklaste toetatud kurdide Süüria Demokraatlikud Jõud. USA kaitseluureagentuuri (DIA) juhi Vincent Stewarti sõnul jääb ISIS tänavu sellestki tugipunktist ilma – vähemalt eeldusel, et „keegi” (loe: Türgi) enne vahele ei sega. Isehakanud kaliif Abu Bakr al-Baghdadi pole juba kaks aastat avalikkuse ette astunud ja varjab end oletatavasti kuskil Süüria-Iraagi piiri lähistel.

Sõprust ja rahu ei paista
Paraku ei tähenda ISIS-e lüüasaamised, et regiooni olukord maagiliselt paremuse poole pöördub ja teised osapooled üksteisele sõbrakäe ulatavad. Iraagis vähemuses olevad sunniidid peavad end siiani diskrimineerituks ja riigivalitsemise juurest kõrvale tõrjutuks. Enne pealetungi hinnanguliselt 1,5 miljoni elanikuga Mosulist on praeguseks põgenenud üle poole miljoni inimese, allesjäänud elanikud kannatavad toidu- ja veepuuduse all.
Sunniitidest elanikke kohtlevad „vabastajad” tihtipeale sama brutaalselt, kui ISIS-e võitlejad on käitunud alistatud šiiitide ja kurdidega. Varem on sõjakuritegusid ette heidetud šiiidi vabatahtlike omakaitseüksustele, keda seetõttu linna vallutamisse ei kaasatud. Nüüd on tõendatud, et parem pole ka ametlike valitsusvägede käitumine. Mai lõpus avaldas Saksa ajaleht Spiegel fotoreportaaži, mille autor Ali Arkady viibis valitsuse kutsel Mosulis, et jäädvustada Iraagi siseministeeriumi eriüksuse sangarlikku tegutsemist. Selle asemel oli ta tunnistajaks sunniitidest tsiviilelanike süstemaatilisele tapmisele, piinamisele ja vägistamisele. Üks tema kohatud ohvreid oli valitsuse poolel võidelnud sunniidi hõimusõdalane.

Spiegeli reporter oli tunnistajaks sunniitidest tsiviilelanike süstemaatilisele tapmisele, piinamisele ja vägistamisele
Võitlejad pidasid toimuvat nii normaalseks, et ei vaevunud fotograafi eest midagi varjama, vaid uhkustasid oma tegudega ja kutsusid teda neis osalema. Lääne ajakirjanikele midagi sellist ei näidata, kuid kuna Arkady on samuti Iraagi šiiit, peeti teda usaldusväärseks. Pärast fotoreportaaži avaldamist lubas siseministeerium juurdlust alustada ja USA kohalik eriesindaja Brett McGurk kinnitas, et tegu oli ilmselt üksikute võitlejate või üksuste eksimusega. Kuna inimõiguslased on Iraagi vägede sõjakuritegudest teatanud varemgi, ehkki mitte nii ilmekate fotodega, on McGurki väide väga ebausutav. Fotograaf ise oli tapmishirmus sunnitud kodumaalt põgenema.

Huvide sasipundar
Süürias aga on vaenupooli ja sekkuvaid välisriike nii palju, et moodustub tõeline huvide sasipundar. Ilmekas näide oli 18. mail toimunud intsident, kui USA õhujõud andsid löögi Iraagist pärit šiiidi võõrvõitlejate pihta, kes sõdivad Süüria valitsuse poolel Iraanilt saadud relvadega. Löök anti Süüria-Jordaania-Iraagi piiri lähistel mässuliste kontrollitud At Tanfi asula lähistel olevate USA eriväelaste kaitseks, kelle baasi poole iraaklaste kolonn liikus. Eelnenud hoiatuslaskudest ja Venemaa vahendusel edastatud ultimaatumist polevat kolonni peatamiseks kasu olnud.
USA juhitud koalitsiooni löögid mässuliste toetuseks ja ISIS-e vastu on tavalised, ent Süüria valitsuse poolel võitlevate jõudude ründamist on siiani välditud. Aprillis Shayrati õhubaasi tabanud raketilöök oli ühekordne žest, et Süüria vägesid keemiarelva kasutamise eest karistada. Nüüd on seis pingelisem. Iraani ja Süüria režiimi huvides oleks luua Liibanoni ja Iraagi vahele valitsusvägede kontrollitud koridor, ent ameeriklaste baas jääb sellele risti ette.

Türgi ja USA erimeelsused
Ameeriklased on viimastel päevadel oma jõude At Tanfis suurendanud ja jätkavad mässuliste väljaõpetamist. Venemaa ja USA vahelise kokkuleppe järgi on piirkonnas praegu loodud vaherahutsoon. Ameeriklaste kinnitusel koondavad šiiidi võitlejad aga praegu oma jõude just selle ala piirile ning USA lubab vajaduse korral kõigile ähvardustele vastata. Kõik nimetatud vaenupooled võitlevad samal ajal ka ISIS-e vastu. Kohalike allikate väitel on Lõuna-Süürias peale paarisaja ameeriklase viimasel ajal nähtud ka Norra eriväelasi, kes tegelevad ametlikult teisel pool piiri Iraagi valitsusvägede väljaõpetamisega.

Recep Tayyip Erdoğani valitsus on Ar-Raqqah’ pealetungi üle korduvalt pahameelt väljendanud, sest kardab kurdide tugevnemist
Põhja-Süürias „oma” mässuliste toetuseks sõdiv Türgi on samuti ametlikult ISIS-e vaenlane. Samal ajal on Recep Tayyip Erdoğani valitsus Ar-Raqqah’ pealetungi üle korduvalt pahameelt väljendanud, sest kardab kurdide tugevnemist. Sellest vastuseisust hoolimata andis USA president Donald Trump maikuus korralduse tarnida kurdidele rünnaku alustamiseks suures koguses relvi, sealhulgas tankitõrjerakette. Nädal hiljem Washingtonis käinud Türgi riigipea Recep Tayyip Erdoğan väljendas protesti muu hulgas sellega, et käskis oma turvameestel mõned kurdimeelsed protestijad läbi peksta. Samuti on Türgi korduvalt ähvardanud Ar-Raqqah’d ründavate kurdide vastu uue rinde avada.
Laupäeval esines peaminister Binali Yıldırım siiski rahulikuma avaldusega, teatades rahvale, et pealetung Ar-Raqqah’ vabastamiseks on juba alanud ja USA on sellest teavitanud ka Türgit. Yıldırım lisas, et ameeriklaste lubaduste järgi on nende praegune liit kurdidega üksnes ajutine ja taktikaline.

ISIS tõstab pead ka Filipiinidel
23. mail puhkesid ulatuslikud lahingud Filipiinide lõunaosas Mindanao saarel, kus ISIS-ega seotud rühmituse võitlejad hõivasid ootamatult suure osa 200 000 elanikuga Marawi linnast. Sõjategevus algas, kui armee püüdis vahistada ISIS-ele truudust vandunud rühmituse Abu Sayyaf juhti Isnilon Hapiloni, kes seal teise terrorirühmitusega kõnelusi pidas. Vahistamine ebaõnnestus, mõlemad rühmitused tõid kohale abiväge ja alustasid vasturünnakut. Praeguseni kestvates lahingutes on hukkunud vähemalt 38 elanikku ja sama palju sõdureid, kellest osa sai surma Filipiini vägede ekslikus õhurünnakus. Enamik elanikke on evakueeritud, valitsuse teatel on umbes 2000 tsiviilisikut sõjatsoonis lõksus.
Moskvas visiidil viibinud president Rodrigo Duterte kuulutas saarel välja 60-päevase sõjaseisukorra, lubades seda vajaduse korral laiendada kogu riigile. Lääne vaatlejad kardavad, et Duterte võib olukorda ära kasutades demokraatia likvideerida ja riigivõimu diktaatorina jäädavalt enda kätte koondada.
Manused
128a5593572952820a-78462839.jpg
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19207
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Iraagi ja Levanti Islamiriik

Postitus Postitas ruger »

Mida ISIS tegelikult soovib, on lahatud järgnevas artiklis
https://www.theatlantic.com/magazine/ar ... source=fbb
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
Chupacabra
Liige
Postitusi: 3501
Liitunud: 25 Juun, 2014 15:25
Kontakt:

Re: Iraagi ja Levanti Islamiriik

Postitus Postitas Chupacabra »

Venelased väidavad, et tapsid Abu Bakr Al-Baghdadi.
https://tvrain.ru/news/minoborony-437388/

USA on neile nüüd 25 miljonit dollarit võlgu, just nii suur on USA Riigidepartemangu pearaha Al-Baghdadi eest.
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19207
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Iraagi ja Levanti Islamiriik

Postitus Postitas ruger »

Vene allveelaev ja teised pealveelaevad lasevad ISIS-e positsioone Kalibr rakettidega
https://twitter.com/joshdcaplan/status/ ... 8610797568
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
kaugeltuuriv
Liige
Postitusi: 7191
Liitunud: 13 Sept, 2011 17:35
Kontakt:

Re: Iraagi ja Levanti Islamiriik

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

BBC peal oli siis esimene tuur sinna ISISE poolt õhkulastud ja Iraagi vägede poolt vallutatud mošeesse.Ega suurt pole peale lisaks enda poolt antud dünamiidile ja iraaklaste tuletoetuseks tellitud ja kaela saadud pommide midagi suuremat järgi jäänud.
Ise iraaklased arvavad,et ülejäänud vastupanukollete likvideerimiseks läheb 2-3 päeva ja sellega on Mosul ISISE-st vaba.
Hea õppetund neile,vabastamine oli verine ja materiaalselt on väga kulukas tulevikus linn uuesti üles ehitada.
kaugeltuuriv
Liige
Postitusi: 7191
Liitunud: 13 Sept, 2011 17:35
Kontakt:

Re: Iraagi ja Levanti Islamiriik

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

CNN-ist tuli reportaaz Mosulist,hetkel siis on vanalinn täielikult hõivatud,jäänud on vastupanukolded,mis ümber piiratud.Suurem pidi olema haigla ja selle ümbrus.Iraagi armee arvas,et homseks on need puhastatud.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 12 külalist