EV 100

Reklaamid ette ning kajastused tagantjärele. Aga paluks et ikka militaarasjadega seotult...
Vasta
Walter2
Liige
Postitusi: 3979
Liitunud: 27 Okt, 2012 22:11
Asukoht: Phuket
Kontakt:

Re: EV 100

Postitus Postitas Walter2 »

Esimene vastuvõtt mida polnud plaanis ka jälgida ja tagantjärele tundub et õigesti tehtud. Kes kuidas seda tähtpäeva pühitseb - mul oli see pidu iseendas ning eelkõige seisnes see austuses mitme põlve esivanemate vastu, kes kandsid endas Eesti Vabariiki, võitlesid ja paljud ka andsid oma elu selle eest.
Vahest see Kristjan Jaagu lugu oligi tõsi selles mõttes, et tema kolgata tee kulges kõrtsist kõrtsi - raske ette kujutada, et keegi kaine peaga sellise reisi ette võtaks. Ilusama ajaloo huvides on lihtsalt osa lugu jäänud rääkimata... :D
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
aj1972
Liige
Postitusi: 917
Liitunud: 23 Mär, 2014 21:53
Kontakt:

Re: EV 100

Postitus Postitas aj1972 »

Mulle meeldis,et aasta isa oli üks esimeste kätlejate seas mis märgiliselt väga viis.
ERM vast valiti sellepärast,et sinna mahub rohkem rahvast ning ega see kogu elu ja maksuraha Tallinna tervele riigile hästi mõju.
Peavalu pole just kõige parem viis elu nautimiseks :scratch:
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36425
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: EV 100

Postitus Postitas Kriku »

Walter2 kirjutas:Vahest see Kristjan Jaagu lugu oligi tõsi selles mõttes, et tema kolgata tee kulges kõrtsist kõrtsi - raske ette kujutada, et keegi kaine peaga sellise reisi ette võtaks.
Kindlasti kulges, sest kuskil pidi ju ööbima. Aga üpris sama kindlasti ka kainelt.

---

Film maksis siiski 170 000, mitte 300 000: http://www.delfi.ee/news/paevauudised/k ... d=81259687
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36425
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: EV 100

Postitus Postitas Kriku »

Professor Taageperalt hea kõne nagu ikka: http://epl.delfi.ee/news/arvamus/rein-t ... d=81260171
Tucs
Uudistaja
Postitusi: 3
Liitunud: 21 Veebr, 2018 11:07
Kontakt:

Re: EV 100

Postitus Postitas Tucs »

"Meie loojad arvavad nii sageli nii naiivselt, et Suur Kunst vajab suuri sümboleid. Näib, sellest ka NO99 juhindub - muudkui luuakse suuri ja üha keerulisemaid sümboleid. Ja mitte vaid eilseks 100-nda sünnipäeva õhtuks.

Minu arusaam Suurest Kunstist, suurest loomingust on teine: see on lihtne, selge, loogiline, sügav, helge... ja see puudutab sellisena inimest väga otse ja väga sügavalt. See muudab inimest. Need on suure kunsti tunnused. Ja mitte see, et luuakse mingeid tohutuid suuri ja segaseid sümboleid, kus kõik on kusagil alltekstides, mida peab omakorda lugema veel ridade vahelt ja segases mõistukeeles, teises plaanis, kolmandas kontekstis, olles ise miskis määratlematus neljandas dimensioonis jne." (Harri Kingo)


"Minu mulje kõnest - ennäe, haridusosakonna juhataja on rahvariided selga pannud ja peab lasteaia sünnipäeval täitsa toreda, aga igava kõne.

Minu mulje kontserdist - abituriendid sõitsid klassiekskursioonile ja tegid video kohtumisest veidrate inimestega ning sellest, kuidas klassi popim poiss end koomasse tõmbab. " (Mart Pukk)
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige
Postitusi: 10495
Liitunud: 16 Okt, 2005 18:42
Asukoht: Siilis

Re: EV 100

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

Peeter Rebane: Piinlik oli, nii piinlik oli. Piinlik oli õhtuse telefilmi ehk presidendi kõnele järgnenud “etenduse” üle

Peeter Rebane, meelelahutusärimees

Piinlik oli, nii piinlik oli. Ei, piinlik ei olnud Teater NO99 üle, kelle kestev innovatiivsus ja ühiskonnakriitiline lähenemine on nagu puhang värsket tuuleõhku Eesti teatrimaastikul.
Piinlik ei olnud ka juubeliõhtu ning meie presidendi kõne üle. Piinlik oli õhtuse telefilmi ehk kõnele järgnenud “etenduse” üle.
Sada aastat on pikk aeg. Kas meie riigi juubel on ikka see õige hetk kus rääkida telekate ees põnevusega oodanud Eesti lastele “pruudi persest” ja Läti õlust? Kas tõesti peame rahvana igavesti kinni olema mineviku orjapõlve kannatustes? Sõdades, okupatsiooniaegades, õudustes mida meie vanemad ja vanavanemad läbi elasid

Kas Eesti Vabariigi juubel ei võiks olla pigem päevapoliitikast vaba hetk kus täname oma esivanemaid ning anname mineviku vabaks? Aeg vaadata helgelt tulevikku ja arutleda selle üle kuhu me rahvana edasi läheme. Aeg üksteist rohkem armastada, mitte teistele tagasi teha (vt. irooniline tõrvikute rongkäigu stseen kohe etenduse alguses).
Jah, meie kultuur on ohus, meie metsad on ohus, meie demokraatia on ohus, aga kas Eesti Vabariigi juubeliõhtu on ikka see õige aeg ja koht kus seitsmekümnest riigist kohale sõitnud külaliste ees ise masendavas ühiskonnakriitikas püherdada?
Etenduse kandev idee ajaloolise peategelase teekonnast Riiast Tartusse oli ju iseenesest lahe mõte, aga isegi harvad helged hetked imelise muusika ja inimestega ei pääsenud täielikult mõjule tänu kohati konarlikule tehnilisele teostusele. Mitmed stseenid olid üle näideldud (televisioon ei ole teater), üle valgustatud või isegi fookusest väljas.

Õhtu päästsid Tõnis Mägi hingest tulnud esitus ja ühislaulmine tütarlastekooriga. Soovin, et kogu juubelietendus oleks olnud sarnaselt lihtne, südamlik ja püha! Lõpetuseks, kuulan seda artiklit kirjutades Laulupeo Ühendkoori esituses Koitu ja Tuljakut.
Helgeid laule, mis täis ühte hoidmise võimsat energiat, sära ja rõõmu. Soovin kogu Eesti rahvale rohkem mõistmist ja armasust. Tähistame vääriliselt ja üheskoos. Laulame. Rõõmustame. Pühitseme seda imelist tähtpäeva. Ilusat Eesti Vabariigi juubeliaastat!
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 15550
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: EV 100

Postitus Postitas Fucs »

Sõdurileht, kaitseväelased ja "Koit"
https://www.facebook.com/s6durileht/vid ... 461057019/
Miks seda videot SL SinuTuubi kanalil ei ole?

*

NO99 jms moodsatest nähtustest.

Ma ei ole mittekunagi vaadanud neid kätlemisi. Ka seekord mitte.
Küll aga olen vaadanud alati seda "konserti" või "aktust" või "lavastust".... ja seekord ka seda "filmi".
Ja kui EV sai 95 (viimane juubel enne 100), siis ma vaatasin ka Elmo Nüganeni lavastatud konsertetendust.
https://youtu.be/iOklkbqFae8?t=2029
Need kaks siis olid küll nagu öö ja päev minu jaoks.
Nüganeni loodu kõnetas, NO99 absoluutselt mitte.
Kõnetas ka EV94 (2012) kontsertaktus (lavastaja Ain Mäeots, muusikajuht Vaiko Eplik, kunstnik Riina Degtjarenko).
Viimane on kahjuks teadmata põhjustel ERR arhiivist ära koristatud, muidu oleks hea vaadata ja meelde tuletada.

Hea küll. Asi on vbl maitses, nagu üteldakse.
Kuid...
Maitse maitseks, kas keegi teab, kuidas pidid sellest perfomance`st aru saama nt. meie Vabariigi eakam kodanikkond?
Kui isegi väga suur osa nooremast kodanikkonnast ei saanud midagi aru? Või sai? Võisai.... aga kiluleivad pidid ju olema....

Te kujutage oma vaimusilmas nüüd ette, kuidas memm ja taat kusagil kauges metsatares on oodanud seda suure juubeli kultuuriprogrammi ja Eesti kultuurieliidi... parimatest parimeate etteastet televiisoris, tehtud on ettevalmistused.... kiluleivad.... sinimustvalge küünal pannakse põlema.... kuuldeaparaat lüüakse läikima ja kõrva.... ja istutakse ärevas ootuses, käed põlvedel, DIGIboksi pult värisevas pihus TV ees... presidendi kõne ja kontsert... EV 100.... lapselapsed on pandud diivanile ritta... need hakkavad kindlasti pärima, et "vanaema-vanaisa?" "rääkige meile"... mis kus kuidas ja kuna.... nondel vanadel aegadel... kohe kindlasti hakatakse näitama.... ikkagi 100...

ja siis


BABAHH !

Istuvad nad seal suud ammuli kõik ja vaatavad.
Selline kultuurišokk. Oli see asi seal ikka Eestist või?
Ei oska taat ega memm lapselastele miskit kosta, ega lapselapsed taadile-memmele moodsaid asju lahti seletada.
Vaja oleks nüüd hädasti nõu küsida mõne valla kultuuritöötaja... või vähemalt sotsiaaltöötaja käest... nemad on haritud inimesed... mis meie siin....
Maitse asi, nagu üteldakse.

Võib-olla oli see selline viisakas ning kultuurne moodus mulle ja võib-olla mõnele teisele veel äraütelda, et me oleme liiga vanaks jäänud juba ja aeg oleks laval uuele noorele vaimueliidile ruumi teha. :oops:

*

Kunagi ca 2006 (või oli see isegi 2005? ma ei mäleta enam), sai valmis treitud üks vidio pealkirjaga "Welcome to Estonia".
SinuTuub hakkas umbes neli aastat hiljem käsi väänama, sest kasutatud sisus oli palju erinevaid lõike, mida meie otseloomulikult ei omanud.
See oli siis veel enne seda, kui sai ja võis üles jätta ka selliseid videosid mööndusel, et sisuomanikud hakkavad sinna juurde näitama reklaame.
Kuna aga meie kokkulõigatud video sisaldas väga palju lühemaid või pikemaid lõike erinevate teiste autorite teostest, siis läks ka see reklaamide kuvamise asi ja monetiseerimine neil seal SinuTuubis käest ära ja otsustati see video lihtsalt ära bännida ja kustutada. Nüüd ma leidsin täna sellest toonasest nn HD480 videost ülikehva 320x240 kvaliteediga koopia arvutist (mis õnnestus SinuTuubist toona ainsa resoga päästa, teiste resodega versioonid olid juba kustutatud).
Vaatasin seda nüüd 12 aastat hiljem uuesti ja tundus, et sobiks siia EV100 teemasse kah 8)

https://www.bitchute.com/video/BnYGV5vIYuL9/
Kasutaja avatar
Gideonic
Liige
Postitusi: 4866
Liitunud: 14 Aug, 2008 14:19
Kontakt:

Re: EV 100

Postitus Postitas Gideonic »

Kriku kirjutas:Professor Taageperalt hea kõne nagu ikka: http://epl.delfi.ee/news/arvamus/rein-t ... d=81260171
Hea kõne, väga meeldis see mõte "Eesti Vabariik tekkis, kuna oli inimesi, kes ei saanud aru, et realistlikult võttes selline vabariik polnud võimalik." (ning ilmselt resoneerib see siin foorumis õige pea ka teistel teemadel:D)

Samas jäin mõtlema pealkirja peale. Kas see kohalike enamlaste põikpäisus ikka oli sedavõrd otsustav?

Kahtlemata läks see asi meil väga üle noatera, ja nende kohalike kommude kaasamängimine oleks asja vaid hullemaks teinud. Samuti oleks meie iseseisvuse alused ilmselt senimaani palju nõrgemate jalgade peal.

Sellegipoolest ei saa aru, et miks me ei oleks võinud/tahtnud samamoodi vastu hakata ka siis, kui ka need mõned kommud oleks oma manifestiga piiri taha roninud? Kui laiemat pilti vaadata, siis me ei elanud ju Ida-Euroopas vaakumis. Toimusid ju kõiksugu tegemised ka Lätis Leedu ja Poolas (Lisaks veel Landeswehr, Punased Kütid jms). Ehk ma mitte ei usu, et me sellise asjade käigu korral siin kohe ilma "kodusõjata" ENSV püsti oleks ajanud.
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige
Postitusi: 10495
Liitunud: 16 Okt, 2005 18:42
Asukoht: Siilis

Re: EV 100

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

"See ei olnud päris see, mida enamik inimesi sel õhtul ootas," hindab Vahur Kersna presidendi vastuvõtu kontsertetenduse mitte kõige õnnestunumaks.

"Miks peab inimesi kiusama ja piinama," küsib teenekas teleajakirjanik retooriliselt, vahendab Õhtuleht. "Kui tõesti oli selle hind 300 000 eurot, siis… kas või "Ringvaate" seltskond oleks teinud 3000 euroga samasuguse filmikese, mis on telefoniga üles võetud ja kus pilt kogu aeg hüppab ja on ilmselt taotluslikult kole."

"Kui sa oled eetris, kui sa oled laval, on sul vastutus," ütleb Kersna. "Sa vastutad inimeste elust ära hammustatud minutite ja tundide eest, see ei ole niisama, et lähen ja lällan ja elan välja oma ängi või sisemisi tramburaisid."
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Lemet
Liige
Postitusi: 19914
Liitunud: 12 Apr, 2006 15:49
Kontakt:

Re: EV 100

Postitus Postitas Lemet »

Ausalt öeldes pole kunagi aru saanud sellest NO99 haipimisest. Ilmselt on suuresti tegu palja kuninga efektiga- kui juba arvamusliidrid või "arvamusliidrid" asjast sillas on, siis kuidas sa ikka tunnistad, et sõnnik on...
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36425
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: EV 100

Postitus Postitas Kriku »

Noh, see uue Eesti erakonna tsirkus oli minu arust päris tore. Aga see oli ammu.
Walter2
Liige
Postitusi: 3979
Liitunud: 27 Okt, 2012 22:11
Asukoht: Phuket
Kontakt:

Re: EV 100

Postitus Postitas Walter2 »

Kriku kirjutas:Noh, see uue Eesti erakonna tsirkus oli minu arust päris tore. Aga see oli ammu.
Noh jahh...mitu korda sa eesti rahva ees seda ''toreduse'' ämbrit ikka kolistad?
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
nimetu
Liige
Postitusi: 7574
Liitunud: 25 Mär, 2016 21:16
Kontakt:

Re: EV 100

Postitus Postitas nimetu »

Noh, see uue Eesti erakonna tsirkus oli minu arust päris tore. Aga see oli ammu.
See oli ka tegelikult osaliselt ebaõnnestunud. Point ei jõudnud ju kohale. Inimesed naersid saalis selle p***e saatmise peale, nagu oleks tegu olnud kellegi kulul tehtud naljaga (haha lollid poliitikud jne). Tegelikuses oli see mõeldud surmtõsiselt ja suunatud absoluutselt kõigile nii seal saalis kui väljaspool seda.

Selle kontserdi puhul ei paistnud ka keegi pihta saavat, mis selle point on. Ka mullegi jäi see suures osas segaseks, kui välja arvata see "teekonna" üldkontseptsioon. Tegelikult see asi lihtsalt polnud sellise ürituse jaoks kohane. NO99 puhul ilmselt oodati midagi modernset ja tuleviku poole vaatavat (ikkagi eesti postmodernismi lipulaev), kuid saadi hoopis minevikust õngitsetud äng ja kibe päevapoliitiline kommentaar. Igast küljest viletsasti välja kukkunud värk.
Viiskümmend
Liige
Postitusi: 2083
Liitunud: 04 Aug, 2010 12:33
Kontakt:

Re: EV 100

Postitus Postitas Viiskümmend »

Ma arvan, et see on kõigile ka juba üsnagi selge, et paraad päästis selle sünnipäeva, võib korraldajatele/osalejatele krediiti anda küll! :D
Lemet
Liige
Postitusi: 19914
Liitunud: 12 Apr, 2006 15:49
Kontakt:

Re: EV 100

Postitus Postitas Lemet »

Kriku kirjutas:Noh, see uue Eesti erakonna tsirkus oli minu arust päris tore. Aga see oli ammu.
Maitseasi. Minul on s..t maitse...ei leidnud ses tsirkuses klounidel erilist taset. Vabandust OT pärast.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist