Vene propaganda on üle võlli läinud

Ideoloogiline sõda, ajupesu...
Heal lapsel mitu nime!
Vasta
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19532
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Vene propaganda on üle võlli läinud

Postitus Postitas ruger »

26 märtsi Solovjovi saate esinejate tekst.
Meanwhile on RU TV, Rossiya-1 channel, Mar26 - Political scientist Dmitry Kulikov, "Soon, we'll witness the terror attacks in Kyiv!" Host Soloviev (nodding), "Involving chemical weapons to make it easier to accuse Russia"
Политолог Дмитрий Куликов (горячо): "Скоро мы увидим террористические акты в Киеве!" Соловьев (кивая): "С применением химического оружия - чтобы легче было обвинить Россию".
https://twitter.com/loogunda/status/979704457540882432
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
Sekeldaja
Liige
Postitusi: 843
Liitunud: 29 Aug, 2014 17:38
Kontakt:

Geopoliitika vallast

Postitus Postitas Sekeldaja »

Karaganovi nägemus geopoliitika tänasest seisust - see kirjatükk on nii halb, et on juba hea. Lugesin ja mõtlesin vahepeal et kas hüääna toomi peas tiksuvale kontrollerile on sama jutuprogramm programmeeritud?

Lühidalt on sm. Karaganovil kühvel käes, mädaneva Lääne haud kinnigi aetud ja parajasti patsutab kääbast siledaks. Feimi jagab siiski Hiinaga.

Sergei Karaganov: lääne ühepoolne külm sõda

Venemaa ja lääne vaheline probleem on tegelikult ainult lääne enda siseprobleem. Kui kuskil on mingi uus külm sõda, siis käib see ainult seepärast, et püsistunud eliit ei ole suutnud leppida tegelikkusega: sõjalise, poliitilise, majandusliku ja kõlbelise võimu vahekorrad on muutunud nii palju lääne kahjuks, et seda pole võimalik enam tagasi pöörata, kirjutab Venemaa välispoliitika ideoloog Sergei Karaganov.

Ühendkuningriigi ja Venemaa vahel süvenevad pinged tõestavat ei kellegi vähema kui Ameerika Ühendriikide mõttekoja Välissuhete Nõukogu presidendi Richard N. Haassi sõnul veel kindlamalt, et Venemaa ja lääne vahel on puhkenud «külm sõda 2». Mina sellega nõus ei ole.

Jah, Venemaa suhted Ühendriikide ja nüüd ka Ühendkuningriigiga on halvemad kui 1950. aastatel ning võimalus otsese konflikti puhkemiseks on suurem kui eales pärast 1962. aasta Kuuba raketikriisi. Kui pidada silmas tänapäeva strateegiliste tuumarelvade ja nende neutraliseerimiseks loodud süsteemide keerukust, ei saa välistada, et keegi ükspuha kummal poolel või hoopis mõni kolmas osapool provotseerib sündmuste eskaleerumise.

Veel hullemaks muudab asjad see, et Ameerika ja Venemaa juhid usalduse puudumise tõttu mõlemal poolel peaaegu ei suhtle teineteisega. Ameeriklaste tunded Venemaa suhtes ulatuvad peaaegu vihkamiseni, Venemaal suhtuvad praegu paljud ameeriklastesse vaevu varjatud põlastusega.

Niisugune kahepoolsete suhete psühholoogiline foon on tõesti hullem kui külma sõja ajal. Aga see ei tähenda veel, et tänased pinged on nende järg. Vähegi võrreldav vastasseis eeldaks ideoloogilist komponenti, mis Venemaa poolel täielikult puudub.

Venemaal puudub tahe pidada uut külma sõda. Ehkki teataval määral aitab vastasseis Ameerikaga president Vladimir Putinil koondada avalikkust ning lihvida Venemaa eliidi rahvuslikku meelsust, ei ole Venemaa riik, mida tõukaks tagant ideoloogia. Kogu ideoloogia, mis tänasel Venemaal on, tuleneb vene kultuurist ja tsivilisatsioonist, mille eksportimisest pole riik vähimalgi määral huvitatud.

Õigupoolest eelistabki Kreml Venemaad liigselt mitte propageerida. Venemaa rahvusvahelise käitumise aluseks on pikka aega olnud riiklike huvide ja suveräänsuse austamine ning veendumus, et kõigil rahvastel ja riikidel on vabadus langetada omaenda poliitilisi, majanduslikke ja kultuurilisi valikuid. Samuti on Venemaa omaks võtnud universaalsed inimlikud väärtused, näiteks usu Jumalasse, perekonda ja kodumaasse ning veendumuse eneseteostusse ühiskonda ja riiki teenides.

Ma unistan võimalusest, et kas või kaks protsenti Venemaa vastu esitatud süüdistustest «sekkumises» 2016. aasta Ameerika valimistesse oleksid tõesed. See kergitaks minu kui venelase enesehinnangut ning annaks ameeriklastele, kelle valitsus on pikka aega sekkunud teiste riikide siseasjadesse, samal ajal aimu, kui ohtlik on hakata klaasmajast kive loopima.

Kuid Venemaa ja lääne vaheline probleem on tegelikult ainult lääne siseprobleem. Ameerika valitsev eliit kasutab Venemaa sekkumise tonti oma kaotatud poliitilise kontrolli tagasivõitmiseks, eriti ühismeedias, kus on lõpuks leidnud oma hääle rahulolematud kodanikud ja isepäised poliitikud.

Aga isegi kui Ameerika eliit suudab kontrolli enda kätte tagasi võita, jääb püsima lääne ängi sügavam allikas. Vähemalt viimase aastakümne jooksul on maailm võinud pealt näha lääne viissada aastat kestnud hegemoonia lõppmängu. See hegemoonia sai alguse 16. sajandil, mil Euroopas töötati välja paremad relvad ja sõjalaevad ning alustati imperialistlikku ekspansiooni. Edasistel sajanditel kasutas Euroopa oma majanduslikku, kultuurilist, poliitilist ja eriti sõjalist domineerimist ära maailma rikkuste endale kantimiseks.

Mõne 20. sajandi teise poole kümnendi vältel astusid lääne domineeriva positsiooni vastu Nõukogude Liit ja Hiina. Siis aga varises Nõukogude Liit kokku, Ameerika kerkis esile ainsa hegemoonina ja tundus, et maailmas taastub ajalooline status quo. Üsna pea aga kurnas Ameerika ennast ise välja, tormates niisugustesse geopoliitilistesse afääridesse nagu sissetung Iraaki. Ja siis tuli veel 2008. aasta finantskriis, mis tõi ilmsiks 21. sajandi kapitalismi nõrkuse.

Samal ajal on Ühendriigid juba pikka aega taotlenud sõjalist üleolekut. 2002. aasta ütles Ameerika ühepoolselt lahti 1972. aasta raketitõrjesüsteemide lepingust. Viimasel ajal on Ühendriigid aga asunud võimsalt suurendama ja tugevdama tavarelvajõude ning ulatuslikult moderniseerima tuumaarsenali.

Ent Venemaa, Hiina ega ülejäänud maailm ei luba Ameerika hegemoonia taastumist. Putin tegi hiljaaegu selle väga klaariks, tuues avalikkuse ette hulga uusi tipptasemel strateegilisi relvasüsteeme, mida mina nimetaksin «ennetava heidutuse» strateegiaks. Sõnum oli ühene: Ameerika ei saa loota absoluutse sõjalise üleoleku peale, isegi kui nad peaksid ennast võidurelvastumises samamoodi soovima hingetuks kihutama, nagu seda tegi Nõukogude Liit.

Kui me talitame targalt, suudame üles ehitada paremini tasakaalus rahvusvahelise süsteemi, milles suurriigid ühtaegu hoiavad distantsi, aga teevad ka koostööd globaalsete probleemide lahendamisel.

Minu ja mu kolleegide esialgsete hinnangute kohaselt ei ole Ameerika võimalused isegi siis, kui nad otsustavad hakata ühepoolselt pidama külma sõda, Venemaa, Hiina ja teiste aina enam esile kerkivate suurriikide vastu kuigi soodsad. Sõjalise, poliitilise, majandusliku ja kõlbelise võimu vahekorrad on lihtsalt muutunud nii palju lääne kahjuks, et seda pole võimalik enam tagasi pöörata.

Siiski oleks uus külm sõda isegi siis, kui seda peaks Ühendriigid põhiliselt üksi, inimkonnale ääretult ohtlik. Maailma suurriigid peaksid keskenduma hoopis rahvusvahelise strateegilise stabiilsuse tugevdamisele dialoogi abil, oma sõjaväe suhtlemiskanalite taasavamisele ja omavahelises suhtluses normaalsuse taastamisele. Me peaksime kaaluma samuti diplomaatiliste, parlamentaarsete, akadeemiliste ja haridussuhete tuntavat tihendamist. Eelkõige aga peaksime lõpetama üksteise demoniseerimise.

Maailm on astumas ohtlikku perioodi. Aga kui me talitame targalt, suudame üles ehitada paremini tasakaalus rahvusvahelise süsteemi, milles suurriigid ühtaegu hoiavad distantsi, aga teevad ka koostööd globaalsete probleemide lahendamisel. Väikeriigid samal ajal oleksid praegusest vabamad edasi liikuma vastavalt omaenda poliitilistele, kultuurilistele ja majanduslikele eelistustele.

Senine lääne juhitud süsteem on kokku varisenud. Rahumeelse tuleviku kindlustamiseks tuleb meil hakata koostööd tegema, et ehitada üles uus süsteem.

Inglise keelest eesti keelde ümber pannud Marek Laane

Copyright: Project Syndicate, 2018.

http://www.project-syndicate.org

Sergei Karaganov on Moskvas tegutseva Riikliku uurimisülikooli «Majandusteaduse kõrgkool» maailmamajanduse ja maailmapoliitika teaduskonna dekaan ning Venemaa välis- ja kaitsepoliitikanõukogu auesimees.
nimetu
Liige
Postitusi: 7583
Liitunud: 25 Mär, 2016 21:16
Kontakt:

Re: Geopoliitika vallast

Postitus Postitas nimetu »

Selliste mahategemiste puhul on alati tunda teatud pojitseerimist, millega enda probleemid kantakse üle nö vastasele.
Näiteks võtke esimene lõik ja vahetage Venemaa ja lääs ära.
Venemaa ja lääne vaheline probleem on tegelikult ainult Venemaa enda siseprobleem. Kui kuskil on mingi uus külm sõda, siis käib see ainult seepärast, et püsistunud eliit ei ole suutnud leppida tegelikkusega: sõjalise, poliitilise, majandusliku ja kõlbelise võimu vahekorrad on muutunud nii palju Venemaa kahjuks, et seda pole võimalik enam tagasi pöörata
:D
Kasutaja avatar
Sekeldaja
Liige
Postitusi: 843
Liitunud: 29 Aug, 2014 17:38
Kontakt:

Re: Geopoliitika vallast

Postitus Postitas Sekeldaja »

nimetu kirjutas:Selliste mahategemiste puhul on alati tunda teatud pojitseerimist, millega enda probleemid kantakse üle nö vastasele.
Näiteks võtke esimene lõik ja vahetage Venemaa ja lääs ära.
Venemaa ja lääne vaheline probleem on tegelikult ainult Venemaa enda siseprobleem. Kui kuskil on mingi uus külm sõda, siis käib see ainult seepärast, et püsistunud eliit ei ole suutnud leppida tegelikkusega: sõjalise, poliitilise, majandusliku ja kõlbelise võimu vahekorrad on muutunud nii palju Venemaa kahjuks, et seda pole võimalik enam tagasi pöörata
:D
Või näiteks see: "Ameeriklaste tunded Venemaa suhtes ulatuvad peaaegu vihkamiseni, Venemaal suhtuvad praegu paljud ameeriklastesse vaevu varjatud põlastusega."

Eks me ju siiani arvanud, et hüsteeria kütmine, mõnitamine talkshowdes ja üldine meediapeks teise riigi kohta käib Venemaal ja USAs on vastav temaatika olnud põhiliselt seotud valimistega, üsna emotsioonivabalt, aga... näe, mis hoopis välja tuleb. Tegelikult on kogu see tekst üks kolm korda pea peale pööratud tagurpidiantsla sopaeepos. Kui hakata rida realt analüüsima, ei jää räbalatki järele.
Elagu Ukraina
Liige
Postitusi: 268
Liitunud: 04 Apr, 2017 1:39
Kontakt:

Re: Vene propaganda on üle võlli läinud

Postitus Postitas Elagu Ukraina »

Oh vaene Venemaa, keegi võiks parem selgitada, palju Siberis Hiina valdusi juba on.
soul
Liige
Postitusi: 2898
Liitunud: 12 Nov, 2005 22:59
Asukoht: Lõuna
Kontakt:

Re: Vene propaganda on üle võlli läinud

Postitus Postitas soul »

Sergei Loiko (raamat "Lennujaam") võtab väga hästi neljaosalises dokumentaalfilmis lahti vene propaganda ja provokatsioonide tehnilise teostuse Ukraina pihta, kuidas toodetakse ja teostatakse fake-uudiseid.
Kui kõike ei jõua, siis soovitan 3 ja 4 osa.

https://www.svoboda.org/a/29121434.html

1. https://www.youtube.com/watch?v=M0ipyBbYIQw
2. https://www.youtube.com/watch?v=nzUXnrKAfgI
3. https://www.youtube.com/watch?v=FmOD01jiXAY
4. https://www.youtube.com/watch?v=SW4HOsZOP4w
Гибридная любовь. Как в украинской провинции снимали российские телефейки

Журналист Сергей Лойко снял документальный четырехсерийный фильм-расследование, в котором посредством фактов показывается, как устроена российская машина пропаганды. Вот кадр из фильма: в программе "Пусть говорят", когда ее ведущим был Андрей Малахов, демонстрируется интервью с брутальным киллером. Впоследствии оказывается, что это безработный житель украинского провинциального городка Каменское, согласившийся за скромное вознаграждение сыграть роль исполнителя убийства​ уехавшего на Украину депутата Госдумы Дениса Вороненкова.
Lemet
Liige
Postitusi: 19939
Liitunud: 12 Apr, 2006 15:49
Kontakt:

Re: Vene propaganda on üle võlli läinud

Postitus Postitas Lemet »

Ganapolski Ukraina blogijast, kes helistas Kemerovosse, esitles end kas presidendi lähikonda kuuluva ametiisikuna või siis MTšSi majorina ja tekitas paraja segaduse. Muuhulgas ka lastekodusse, kust palus saata lapsi, et VVP saaks neid kaamerasilma all suitsust välja tuua. Soovitan soojalt...

https://youtu.be/Q9LEEmlyLWU
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
NGolf
Liige
Postitusi: 3073
Liitunud: 16 Juul, 2013 11:48
Asukoht: Sakala
Kontakt:

Re: Vene propaganda on üle võlli läinud

Postitus Postitas NGolf »

Kes oli "USArmy vanemanalüütik David Jewberg", siingi foorumis vähemalt kolmel korral tsiteeritud allikas?

Riias sündinud Dan Rapoport, nüüdne Ukraina ärimees, täitis koos oma sotsiaalvõrgustikuga Juudimäe Taavi profiilid sisuga, mida neelasid suurimadki Ukraina uudistekanalid 2015-2017 ja said kasutada "Ameerika sõjahüsteerikute" näitena Vene peavoolupropagandistid. Vähemalt ühel korral jagas FB kontol pilti Narvas olevatest Ameerika sõduritest, selja taga Jaanilinn. Kogu teema oli kokku traageldatud küllaltki räpakalt, viidates ikkagi Vene trollivabrikule:
Glenn Carle, 23-year veteran of the CIA and former deputy officer on the National Intelligence Council, thought that the “Jewberg” saga could only have been done by a “fool.” If Jewberg was actually ran by an anti-Russian figure, he called it a “crap initiative” and thought it was more likely to be a Russian disinformation campaign than an actual anti-Russian operation.

Lyudmila Savchuk-Borisova, a Russian journalist who made international headlines in suing the so-called Petersburg Troll Factory, investigating troll factories, thought that the Jewberg persona appeared to be a collaborative effort that resembled the shoddy work from the Petersburg Troll Factory.

“’Jewberg’ resembles propagandist fake accounts that a troll factory in Russia would create. A whole group of people would work on something like this. Still propagandist efforts, regardless of who runs them, tend to look alike. ‘Jewberg’ is not necessarily a Russian project. On the other hand, a recent report in Russia pointed out that some anti-Russia foreign ‘experts’ invited on Russian TV as token representatives of the West are often actually paid to serve as virtual Punching bags for local anchors to ridicule.”
Bellingcatilt põhjalik uurimus: https://www.bellingcat.com/news/america ... a-analyst/
Puurija
Liige
Postitusi: 1666
Liitunud: 01 Mai, 2014 11:20
Kontakt:

Re: Vene propaganda on üle võlli läinud

Postitus Postitas Puurija »

Leedu raadio- ja televisioonikomisjon (LRTK) aseesimees Mantas Martišius: „Mõned firmad, näiteks Baltic Media Alliance, võtavad infot Venemaal levivast Esimesest kanalist ja NTVst, mis sageli sisaldab negatiivset teavet, ja tundub, et lõikavad osa sisust välja ja kõrvaldavad osa vestlussaadetest, panevad asemele reklaami, sest nad teavad, kuidas suhtub Leedu raadio- ja televisioonikomisjon viha õhutamisse. Seda teevad levitajad Leedus, mitte saadete autorid Venemaal. Mõnel juhul kõrvaldavad nad terve saate, kui see on vihkamisest tulvil. See läheb Venemaal eetrisse, aga Leedus ei lähe, et sanktsioone vältida.“
https://maailm.postimees.ee/4463601/lee ... ide-hirmus
Roamless
Liige
Postitusi: 3809
Liitunud: 22 Okt, 2005 20:57
Kontakt:

Re: Vene propaganda on üle võlli läinud

Postitus Postitas Roamless »

https://sputnik-news.ee/analytics/20180 ... estus.html
Penid on uute sanktsioonidega ikka korralikult peksa saanud, seekord nii hambutu haukumine st kahjustada saavad ennekõike eurooplaste huvid.
Unforeseen consequences
soul
Liige
Postitusi: 2898
Liitunud: 12 Nov, 2005 22:59
Asukoht: Lõuna
Kontakt:

Re: Vene propaganda on üle võlli läinud

Postitus Postitas soul »

REN-TV, telekanal idiootidele.
https://twitter.com/adagamov/status/984076071153922049
РЕН-ТВ это адское дно и телеканал для идиотов.
Heigo
Liige
Postitusi: 219
Liitunud: 24 Juun, 2008 22:23
Kontakt:

Re: Vene propaganda on üle võlli läinud

Postitus Postitas Heigo »

Siin puudub igasugune reaalne uudisväärtus. Kokkuõmmeldud teema, sisemiseks tarbimiseks ja keegi tegi endale elu odavalt lihtsamaks! USAs on palju nn maailimalõpu organistasioone ja liikumisi (prepperid), mis soovitavad oma liikmetele ja kõikidele teistele uskujatele ja huvilistel soetada maailma lõpuks varusid, rajada isklikke punkreid jne. Üks soovitatud toidukomplekt on nõnda nimetatud 1000 dollarine varu. Prepperite kodulehtedel on üsna palju info, kus ja mida odavamalt hankida ja mida nad kardavad. Mesikäpp on mudugi lahe ja ka ettevõttele tasuta reklaam.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 15562
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: Vene propaganda on üle võlli läinud

Postitus Postitas Fucs »

Konstantin Tšadlin: nii kõva Vene propagandat kui Eestis pole ma näinudki [Tasuline]

"Eestis asüüli saanud Tšadlin ütleb, et siinsed venelased ei suuda ära imestada, miks ta Venemaalt lahkus...."
https://www.ohtuleht.ee/869922/endine-n ... a-nainudki
http://epl.delfi.ee/news/eesti/konstant ... d=81701033
Lemet
Liige
Postitusi: 19939
Liitunud: 12 Apr, 2006 15:49
Kontakt:

Re: Vene propaganda on üle võlli läinud

Postitus Postitas Lemet »

Esimesed viis minutit annavad võtme järgnevaks...

https://youtu.be/T3WpgDX1BJs
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist