Armeenia vs Aserbaidžaan

Sündmused, mis saavad ajalooks alles homme.
Vasta
teeline35
Liige
Postitusi: 1543
Liitunud: 11 Apr, 2010 9:21
Asukoht: LÄÄNEMAA
Kontakt:

Re: Olukord Armeenias

Postitus Postitas teeline35 »

Venemaalt kommentaar
https://www.err.ee/825531/kreml-me-ei-p ... utsiooniks
Paistab, et kreml on midagi õppinud ukraina sündmustest. Sealseid Maidani sündmusi kasutasid ju ära oligarhid, kes polnud rahul Janukovitsi poliitikaga. Poleks venemaa nii agressiivselt käitunud, oleks tõenäoliselt enam-vähem samamoodi edasi läinud nagu enne. Ainult uute liidritega!
(Üli)koolitamata,aga lugeda kirjutada mõistan.
Runkel
Liige
Postitusi: 2816
Liitunud: 07 Sept, 2017 22:39
Kontakt:

Re: Olukord Armeenias

Postitus Postitas Runkel »

Rahvas koguneb uuesti, süües kasvab isu. Täna on politsei suuremate jõududega väljas nähtaval. Kas näeme jälle kummalist pilti, kus sõjaväelased liituvad protestijatega?
Otseülekanne: Para TV
Viimati muutis Runkel, 25 Apr, 2018 17:01, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36425
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Olukord Armeenias

Postitus Postitas Kriku »

Meeleavaldused jätkuvad kuni valimisteni, sest valitsev erakond jäi võimu juurde?

https://maailm.postimees.ee/4478696/arm ... 1512076513
Kasutaja avatar
Che Latino
Liige
Postitusi: 587
Liitunud: 23 Veebr, 2015 0:14
Kontakt:

Re: Olukord Armeenias

Postitus Postitas Che Latino »

Raadio 4. Harri Tiido, Karmo Tüür:
https://r4.err.ee/820632/razbor-poljotov
soul
Liige
Postitusi: 2889
Liitunud: 12 Nov, 2005 22:59
Asukoht: Lõuna
Kontakt:

Re: Olukord Armeenias

Postitus Postitas soul »

Hakkab tulema. Joonistatakse skeeme, et võimuvahetuse taga on CIA, Soros...

https://centercigr.livejournal.com/1218 ... ium=social
Лица армянской революции
https://tsargrad.tv/articles/strashnye- ... osu_127792
Страшные цифры: Россия сдала Армению Соросу?
EOD
Liige
Postitusi: 4694
Liitunud: 12 Jaan, 2006 15:57
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Olukord Armeenias

Postitus Postitas EOD »

Kui Venemaa nõrgeneb, on loomulik, et armeenlased vaatavad ringi uue sõbra otsinguil, kuigi seni on nende riik Venemaa ainus kindel liitlane. Armeenia geograafiline asukoht lihtsalt on selline - kolmest küljest suht (Iraan vast hetkel mitte) vaenumeelsete islamiusuliste naabritega ümbritsetud. Neljandas küljes oleva kristliku Gruusiaga on ka teed veidi lahknenud.
Nagu meie vajame oma julgeoleku tagamiseks tugevaid liitlasi, nii ka armeenlased. Juba antiikajal olid neil Rooma impeeriumiga kindlad, vastastikku kasulikud, liitlassuhted.
Arvestamata ei saa jätta ka Hiina huvisid sel suunal. Üks Siiditee haru läks sealtkaudu ja hiinlased hoiavad kindlasti näppu pulsil. :scratch:
Miki
Liige
Postitusi: 1323
Liitunud: 28 Jaan, 2015 16:26
Asukoht: puu otsas
Kontakt:

Re: Olukord Armeenias

Postitus Postitas Miki »

Venemaa "sõbrasuhe" Armeeniaga sarnaneb nagu Suure Peetri ja Väikese Peetri lugu. Näiteks, ilmselt olematu hinnaga vasemaagi eksport ja kallilt kütus vastu.
https://atlas.media.mit.edu/en/profile/country/arm/
Väike strateegiline kiilupoiss muidugi ka.
Juhul kui võimule saavad uued tegijad, võib tekkida olukord, kus partnerlepingud vaadatakse üle ja see ei pruugi Putjale enam meeldida.
Runkel
Liige
Postitusi: 2816
Liitunud: 07 Sept, 2017 22:39
Kontakt:

Re: Olukord Armeenias

Postitus Postitas Runkel »

Ma Armeenia arengute osas väga optimistlik ei ole, ja seda mitte ainult meie kunagiste(?) jan-lõpuliste nimedega punaprofessorite maine tõttu (aga see on rohkem mu isiklik probleem), vaid, tõesti, nagu siin mainitud, alternatiivid liitlaste osas on nadid. Ja muidugi Mägi-Karabahh, millega annab väga hästi arenguid suunata - see on venelastel, kellel kaks sõjabaasi Armeenias, kõva trump. Niipea, kui hakatakse Lääneriikidele lähenemisest valjemat kõnelema, muutub Vene ükskõiksemaks "rahutagajana". See annab omakorda aseritele lootust alustada uusi kampaaniaid Karabahhi tagasi võtmiseks. Rahuvalvaja kasutab Karabahhi kaarti kord armeenlaste, kord aserite vastu. Sealseid allhoovuseid teadmata on huvitav jälgida, mis Mägi-Karabahhis praegu toimub. Meeleavalduste ägenedes alustasid armeenlased seal koheselt ka manöövritega - eks oli vaja aseritele näidata, ärge te mõelgegi olukorda ära kasutada. Teiseks, võib-olla oli vaja ka Karabahhi võimudele näidata, püsige vagusi ja ärge tekitage pingeid juurde. Vaatame, millal Venel "olukorra pingsast jälgimisest" mõõt täis saab ja asutakse tegudele.
Puurija
Liige
Postitusi: 1666
Liitunud: 01 Mai, 2014 11:20
Kontakt:

Re: Olukord Armeenias

Postitus Postitas Puurija »

Armeenia justiitsministri kohusetäitja David Arutjunjan: „See on poliitiline protsess nagu meeleavaldused ja koosolekud. Kõik see on seadustega reguleeritud. See on meetod, mida kodanikud kasutavad rahulolematuse, protesti väljendamiseks. Võimud püüavad lahendada tekkinud keerulist poliitilist olukorda poliitiliste meetoditega. Armeenia poliitilist kriisi on arutatud nii Venemaal kui teistes riikides, seal hulgas Euroopa Liidus. Venemaa ei suru meile peale ühtki konkreetset meetodit olukorra lahendamiseks. Igasugused mittepoliitilised meetodid kätkevad endas riski luua ohtlik prestsedent. Armeenia poliitilisel maastikul tegutsevad osapooled peavad intensiivseid konsultatsioone. Ma ei oska öelda, milleseid võivad olla tulemused, kuid me teeme kõik, et lahendada olukord rahumeelselt, eranditult poliitilises raamistikus.“
Armeenia parlamendi asespiiker Arpine Hovhannisjan: „Me arutame olukorda oma partneritega. Kuid need diskussioonid ei suru peale ühtki konkreetset otsust. Loomulikult on meie sõbrad mures ja jälgivad riigis kulgevat protsessi.“
Armeenia parlamendi asespiiker ja erakonna Vabariiklik Partei pressisekretär Eduard Šarmazanov: „Toimus kohtumine ekspeaministri Serž Sargsjani ja peaministri kohusetäitja Karen Karapetjaniga. Kohtumise päevakorras oli üks küsimus - sisepoliitiline olukord ja seisukoht peaministri valimise suhtes. Vabariiklik partei otsustas mitte esitada kandidaati Armeenia peaministri ametikohale. Me arutame kõiki kandidaate, kes üles seatakse, ja langetame enne 1. mail korraldatavat hääletust otsuse. Poliitiline olukord on muutunud, Armeenia on täna sisepoliitilises kriisis. See on teadlik otsus. Kui on esitatud kõik kandidaadid, võtame oma arutelude alusel vastu otsuse. Meil on aega 30. aprillil kella 18-ni. Praegu me ei tea, kas on teisi kandidaate peaministri kohale lisaks (protestiliikumise liidrile) Nikol Pašinjanile. Vabariiklaste laupäevane otsus on Armeenia jaoks parim.“
https://www.err.ee/827146/armeenia-voim ... i-ei-esita
Miki
Liige
Postitusi: 1323
Liitunud: 28 Jaan, 2015 16:26
Asukoht: puu otsas
Kontakt:

Re: Olukord Armeenias

Postitus Postitas Miki »

Olukord Jerevanis kisub vägisi ärevaks. Kohati üritatakses sõiduteid inimeste poolt prügikastide ja autodega blokeerida.
https://www.youtube.com/watch?v=AF-Y8Gtt8k0
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36425
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Olukord Armeenias

Postitus Postitas Kriku »

Puurija
Liige
Postitusi: 1666
Liitunud: 01 Mai, 2014 11:20
Kontakt:

Re: Olukord Armeenias

Postitus Postitas Puurija »

Armeenia peaminister Nikola Pašinjan: „Võin öelda, et minu kohtumine Vene presidendiga 14. mail Sotsis sai lõpliku kinnituse.“
https://maailm.postimees.ee/4486139/pas ... s-putiniga
Roamless
Liige
Postitusi: 3798
Liitunud: 22 Okt, 2005 20:57
Kontakt:

Re: Olukord Armeenias

Postitus Postitas Roamless »

Intervjuu ka aserite opositsioonipoliitikuga, väga euroopameelne ja ütleb välja valusaid lauseid ELi poliitikute kohta.
https://maailm.postimees.ee/4497775/ase ... 1438002618
Unforeseen consequences
kalvis
Liige
Postitusi: 948
Liitunud: 03 Aug, 2014 9:49
Kontakt:

Re: Olukord Armeenias

Postitus Postitas kalvis »

Kuigi ta on hoolikalt sõnu valinud siis paar naivistlikku mõttetera oli tema jutus.
Armeenia konfliktis loota, et Venemaa lõpetab Jaga ja Valitse poliitikat on puhas Naivism. Kui üks piirkond on/oli 90% ulatuses teise rahvaga ammusest ajast rahvastatud ning sinu riik kasutas nende vastu genotsiidi siis on lootusetu loota et see rahvas sind palavalt armastab. Võibolla oleks parem peeglisse vaadata ning lasta neil om asju ajada rahus nagu juhtus Kosovos. Nii on võimalik isegi territoriaalseid lahendusi saada (mingid alad tagasi kus elab sinu rahvas).

Kui valitsus petab valimistel siis nad ei lõpetagi niipea. Kui valitsuse tegelik toetus on alla 40%, on võimalik neid kukutada poolrahumeelselt, kuid see nõuab opositsiooni koostööd. Armeenias on ehe näide olemas. Loota et valitsus heast peast lõpetab valimispettuse on naivism.
kuido20
Liige
Postitusi: 3325
Liitunud: 06 Jaan, 2004 10:56
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Armeenia vs Aserbaidžaan

Postitus Postitas kuido20 »

Kirjutab, et aserid on Nahhitševanis tüki maad, 11000 hektarit, tagasi võtnud

http://www.intellinews.com/azerbaijan-m ... res-143803
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 17 külalist