Riigireetur kaitseväes

Vasta
siilike
Liige
Postitusi: 173
Liitunud: 21 Sept, 2010 17:33
Kontakt:

Re: Riigireetur kaitseväes

Postitus Postitas siilike »

Postimehe blogis on paar infokildu, mis võiks natuke lp kf piinavatele küsimuste vastustele valgust heita:
PM video ja blogi

Huvipakkuvad kanded kell 13:13 ja 13:21.
Mudakoon
Liige
Postitusi: 1017
Liitunud: 19 Mai, 2015 13:01
Asukoht: "Põhi ja lõuna"
Kontakt:

Re: Riigireetur kaitseväes

Postitus Postitas Mudakoon »

Fucs kirjutas:


On veel tõenäolised variandid et:


* VF lõi pojakesega kontaktid Afgis
:D
Kõige ebatõenäolisem variant aga sita spioonifilmi jaoks hea süzee , kui veel nüüd ÕL- i ajakirjanik satuks siia lugema ja "snitti" võtma :write:
See kes peale korralikku kaklust veel rusikatega vehib ,on tõenäoliselt võitja.....
Kasutaja avatar
oleeg
Liige
Postitusi: 5193
Liitunud: 23 Jaan, 2006 14:10
Asukoht: Kodutares
Kontakt:

Re: Riigireetur kaitseväes

Postitus Postitas oleeg »

Borja kirjutas: Paras perse nii või teisiti :|
Mida kauem ma ajaliselt seda vähestki avalikku infot seedin, seda enam olen eeltoodud tsitaadiga nõus.
Kogu ülejäänud hülgemöla "vanaemast ja saamata kalossidest" / mida on JUBA üle kolme lehe!/ võiks olemata olla.
Tegelikult võiks nüüd teema kinni panna, kuni vastavad organid on teostanud kõik vajaliku ja uut infi annavad. Vastasel juhul ... läheb nii nagu varemgi foorumis on läinud...

terv
o
[i]Miski siin ilmas ei saa viibida nii sügavas vaikuses kui surnud inimene.[/i]
Frederic Manning
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36424
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Riigireetur kaitseväes

Postitus Postitas Kriku »

Jätame lahti, aga üldiselt on akf-il õigus. Mida vähem tühja loba, seda parem, ning sel teemal eriti. Kui midagi uut öelda ei ole, siis palun vahet pidada.
mikks
Liige
Postitusi: 355
Liitunud: 26 Okt, 2011 11:33
Kontakt:

Re: Riigireetur kaitseväes

Postitus Postitas mikks »

Sinisalu ütles ise pressikal välja, et isa töötas oma ajal Nõukogude piirivalves, aga lisas kohe otsa, et selles ei maksa midagi järelda.

Kui jutt motivatsiooni peale läks, siis jäi mulje, et ühte suurt põhjust (nagu raha või ideoloogia) polnud. Hiljem öeldi veel midagi sellist, et eks need kes Venemaale satuvad (kasvõi sugulaste) pärast on teatud mõttes ikka riskirühm ja et sissevedamised ei alga kohe suure pauguga, alguses minid pisiasjad, keegi teeb teene, keegi aitab vastu - ei pruugi isegi veel kriminaalne olla . siis veel paar asja otsa ja järsku oled konksu otsas.

Iseasi kui palju Kapo ka ise praegu teab, kuidas kõik algas, mis toimus, mis motivatsioonid. Jälgiti teda muidugi kaume, aga kinni võeti ju alles esmaspäeval. Paar ülekuulamist on ehk juba olnud, vaevalt et talt veel väga palju kätte on saadud.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36424
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Riigireetur kaitseväes

Postitus Postitas Kriku »

Nimelt muudeti 2013. aasta novembris seadusega kaitseväe struktuuri. Pärast maaväe staabi kaotamist liideti Metsavase ametikoht peastaabi lahingutoetusjaoskonda, mis asub operatiivosakonna ehk kaitseväe mõistes G3 koosseisus.

Kui enne seda tegeles Metsavas kitsalt suurtükiväe valdkonna arendamise ja kontrolliga, siis just seal võisid talle avaneda uue taseme riigisaladused. Põhikirja järgi tegeleb kaitseväe peastaabi operatiivosakond muu hulgas riigi kaitseplaanide, õppuste ja sõjaliste operatsioonide planeerimise, ​liitlaskoostöö ​ning mobilisatsiooniga.

Metsavase ametikoht operatiivosakonnas keskendus tuletoetuse arendamisele ja tulevõime kasutamisele Eesti kaitseplaanides. Areng selles vallas ongi olnud tormiline – tema ametisoleku jooksul on Eesti ostnud jalaväe lahingumasinad CV90 ja lükanud käima liikursuurtükkide K9 Kõu ostuprotsessi. Postimehe andmetel Metsavas K9 töörühmas ei osalenud, küll aga tegeles 155 mm haubitsatega.

Postimeest konsulteerinud eksperdid ütlesid, et relvade spetsiifika polnud tõenäoliselt GRU peamine huviobjekt, vaid neid paelusid muud dokumendid, millele Metsavas osakonnas ligi pääses. Üheks selliseks valdkonnaks on näiteks mobilisatsioon, mida Eesti on välkõppekogunemiste kaudu viimastel aastatel korduvalt testinud ja millealane info on luure mõttes kroonijuveel. Sama kehtib ka üldiste kaitseplaanide ja liitlaste siirmiskavade kohta.
https://www.postimees.ee/6322485/mida-t ... tegelikult
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40072
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: Riigireetur kaitseväes

Postitus Postitas Kapten Trumm »

www.kaitseliit.ee/et/deniss--metsavas
Auaste: Mjr. Ametikoht: tuletoetuse ohvitser. Struktuuriüksus: Operatiiv- ja planeerimisosakond. E-post: deniss.metsavas kaitseliit.ee ...
Metsavase KL minek pole minuarust seotud antud juhtumiga, vaid käimasoleva 120 mm MP evitamisega KL-s, mis on kaasa toonud vajaduse (ja sellest tuleneva suunamise) kaudtule know-how järgi.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige
Postitusi: 10495
Liitunud: 16 Okt, 2005 18:42
Asukoht: Siilis

Re: Riigireetur kaitseväes

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

Kritiseeriks jälle natsa meie asjatundmatut ajakirjandust :mrgreen:

Lauldakse hosiannat kui "hiilgav" olla olnud METSAVASe karjäär - mina seal midagi hiilgavat küll ei näe.. Vanemohvitseri tasandile jõudmisest saati kümnendi algul joonistub välja vaid selgelt horisontaalne karjäärijoon ilma igasuguse "hiilguseta":
- teenis maaväe staabis aga pole teada, kas oli seal suurtükiväeinspektor(-mis on kõrgem koht) või lihtsalt suurtükiväe staabiohvitser või täitis mingi aeg suurtükiväeinspektori kohuseid?
- peale MaVS ärakaotamist suurtükiväe staabiohvitserist "töömesilane" peastaabi operatiivosakonnas - karjäärijooks ilma tõusuta. See teenistusperiood, mis langes kokku kaitseplaanide marulise viilimisega, oli kahtlemata ka kõige edulisem tema kui agendi "produktiivsusele"
- viimane määramine KVPS suurtükiväeexperdist KLPS suurtükiväeexperdiks on juba langev karjäärijoon (mitte küll palga aga prestiiži osas). Kas järsku sai agendijuhilt korralduse, et VR kaitseplaanidega on Ok, nüüd mingu selle müstilise kaitseliidu operatiivtaset "uurima"??
Ning veel - kogu METSAVASe karjäär oligi majori auastmesse samahea kui "kinnijäänud", sest uue, kol-ltn auastme saamiseks oleks olnud vajalik staabikolledži lõpetamine.

Veel "asjatundlikke pärleid" ajakirjandusest:
Postimeest konsulteerinud eksperdid ütlesid, et relvade spetsiifika polnud tõenäoliselt GRU peamine huviobjekt, vaid neid paelusid muud dokumendid, millele Metsavas osakonnas ligi pääses. Üheks selliseks valdkonnaks on näiteks mobilisatsioon, mida Eesti on välkõppekogunemiste kaudu viimastel aastatel korduvalt testinud ja millealane info on luure mõttes kroonijuveel.
..ma ei tea, kes on need "experdid", kes POSTIMEESt konsulteerivad aga väidan, et KVPS operatiivosakonna tuletoetusspetsil puudub enamvähem igasugune suhe mobilisatsiooniasjusse(-sellealastesse dokumentidesse) - täiesti erinavad jaoskonnad // töövaldkonnad. Ning KVPSi elementaarrutiinide kohaselt ühe jaoskonna vorstid teise jaoskonna salajasi pabereid ei "tudeeri" - nad lihtsalt ei näegi neid(-ei paberkandjal ega elektrooniliselt). Vot tak :|
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Martin Peeter
Liige
Postitusi: 4513
Liitunud: 18 Juul, 2014 20:49

Re: Riigireetur kaitseväes

Postitus Postitas Martin Peeter »

Ning veel - kogu METSAVASe karjäär oligi majori auastmesse samahea kui "kinnijäänud", sest uue, kol-ltn auastme saamiseks oleks olnud vajalik staabikolledži lõpetamine.
Kas see natuke inimesest enesest ka ei sõltu, et sinna minna? Kuna staabikolledžist saadav info ilmselt nii väärtuslik ei olnud, siis agendijuhid eelistasid teda seal, kus ta oli. Ehk siis takistas edenemist reetmise töö.
Dona nobis pacem!
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40072
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: Riigireetur kaitseväes

Postitus Postitas Kapten Trumm »

KL lahingugruppide teema on kindlasti asi, mis idanaabrile huvi pakub - arvestades nende suurt kogunemise kiirust ja sõltumatust üldisest mobilisatsioonisüsteemist. Selleks, et infot koguda pole ju vaja teiste jaoskondade pabereid paljundada, vaid huvipakkuvates küsimustes võib ju suitsunurgas/kohvinurgas lihtsalt juttu ajada - ja küllap ka ühte-teist kuuleb.
..ma ei tea, kes on need "experdid", kes POSTIMEESt konsulteerivad
Jutumärkides eksperte on kolme sorti
1. levinuim - ajakirjanikul on vaja jutt tunni aja pärast valmis saada, loeb nt siit ja viitab olematule "eksperdile". Kuna midagi plahvatusohtlikku ei avaldata, siis ei teki ka küsimust, et peab oma allika olemasolu tõestama. See on väljaande sisekultuuri küsimus - klikimeedias aga kaaluvad klikid üle iga kell faktid.
2. endised KV tegelased, kui tegemist on 10+ aastat eemal olnutega, siis ei ole ka info eriti kaasaegne (mäletate vanasti, kuidas Koit Pikaro igat politsei uudist kommenteeris). Taolised allikad võivad vabalt ollagi sellise üldise "info" taga. Helistatakse nt Roosimägile, see ajab sellist üldist juttu ja see jutt tuleb "autoriteetsetest allikatest" saadu pähe lehte.
3. ajakirjanikele kindlal eesmärgil PR tegelaste kaudu ette söödetud info (mida nad kontrollida ei suuda).

Iseenesest on Postimehel õigus, et meie lahingutehnika TTA pole asi, mis idanaabrit väga huvitaks, Javelini kasutusõpetus on netis vabalt saadaval ja mida uut saab olla liikursuurtükis? Pigem võib huvi pakkuda see, kuidas neid kasutatakse (taktika) ja mismoodi need lahinguvalmis seatakse (elik mobilisatsioon) ning mida nad teevad ja mida ei tee.
Viimati muutis Kapten Trumm, 06 Sept, 2018 10:14, muudetud 2 korda kokku.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40072
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: Riigireetur kaitseväes

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Aga analüüsigem parem vastase modus operandi't. Mustrid on ilmsed ja kahjuks muret tekitavad. Tegemist pole selgelt niisama mütsiga löömise ega propaganistliku survega stiilis Skripali mürgitamine.

1. antud luuretegevus on "päris", tegemist on pikaajalise tegevusega, kus üks eesmärk on kindlasti ka agendite pidev "kohalolek". Sellele viitavad enamike vahele jäänute pikk staaž vastava tegevusega. Mitte propaganda eesmärgil.
2. järkusuutlikkuse taotlemisele viitab ka venelaste muster mitte jätta enam (nt Simm jäeti) agente "külma kätte", vaid nad võimalusel välja vahetada (ja saata kuskile kõrvalisse kohta FSB pensionile). Vastane siiski õpib ja on aru saanud, et jättes oma agente Simmi kombel 15 aastaks vanglasse ei tee varsti enam keegi koostööd.
3. me pole vastasele enam mütsiga löödavad, miks muidu nähakse vaeva ja riskeeritakse taolisel tasemel.
4. vastase rõhk on endiselt (nagu NSVL) ajal inimluurel. Sedasi oli ka külma sõja ajal (öeldi, et GRU lööb massiga).

Minu pakkumine on, et umbes aasta jooksul kuuleme Eesti luuraja(te) "paljastamisest", mille eesmärk on nii propagandistlik kui välja vahetamine. Siiski päris suvalist inimest tänavalt nad selleks kasutada ei saa, sestap KV ja sisejulgeolekuasutuste töötajatel tasub olla ettevaatlik. Et kuskil piiri lähedal mitte kaduda ja ärgata Pihkvas.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36424
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Riigireetur kaitseväes

Postitus Postitas Kriku »

Kammisin viimast lehekülge tavalisest tihedama kammiga. Ajakirjanduse modus operandi'st tekitasin omaette teema: http://www.militaar.net/phpBB2/viewtopi ... 70&t=42419
mart2
Liige
Postitusi: 5127
Liitunud: 22 Juun, 2014 19:52
Kontakt:

Re: Riigireetur kaitseväes

Postitus Postitas mart2 »

Kapten Trumm kirjutas:
www.kaitseliit.ee/et/deniss--metsavas
Auaste: Mjr. Ametikoht: tuletoetuse ohvitser. Struktuuriüksus: Operatiiv- ja planeerimisosakond. E-post: deniss.metsavas kaitseliit.ee ...
Metsavase KL minek pole minuarust seotud antud juhtumiga, vaid käimasoleva 120 mm MP evitamisega KL-s, mis on kaasa toonud vajaduse (ja sellest tuleneva suunamise) kaudtule know-how järgi.
tagasihoidlikult arvan, et see liikumine oli seotud käimasoleva juurdlusega, kus ei tahetud agenti hirmutada, kuid viidi kaugemale Peastaabist.
Vähemalt samalaadne tegevus toimus mõnda aega ennem kinnipidamist Simmi, Dresseni ja Veitmanniga.
Vist selle pärast avaldski KaPo pealik KV juhtkonnale tänu koostöö eest - ei hirmutanud kala ära ja lasid jälgida... :scratch:
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
HeiniR
Liige
Postitusi: 2017
Liitunud: 15 Juul, 2008 19:32
Kontakt:

Re: Riigireetur kaitseväes

Postitus Postitas HeiniR »

Olles nüüd jälginud erinevaid pressikaid,intervjuusid jms, tahaks veidi kobiseda kindral Terrase esinemiste ja väljaütlemiste osas.
Isiklikul pinnal saan sügavast pettumisest aru,kuid avalikult mossis näoga esineda ja korrutada kui pettunud ta Metsavas on, seejuures pidevalt korrutades,et ei saa Metsavast siiani aru,miks viimame nii käitus, on pisut piinlik ja jätab kehva mulje (vähemalt minu arvates). Selline jutt on vesi venelaste veskile. Terras on siiski EKV kõige olulisem mees ja kuigi ajakirjanikud pommitavad samade (debiilsete) küsimustega, millele inimlikult ei pruugigi osata vastata või mida nagunii käesoleval hetkel kommenteerida ei saa, võiks olla vastused pigem konkreetsemad ja ilma liigsete sõnadeta. Selline tunne jääb,et Terras käib stuudiost stuudiosse, seejuures nõunikke, suhtekorraldajaid/meedia- ja luureeksperte kaasamata.
Nt Hispaanlaste raketi intsidendi puhul jättis mulle vähe rääkiv ja sünge pilguga kindral Herem oluliselt asjalikuma mulje kui kõrval istunud närveerivalt seletav ÕV ülem.
Seega, minu arvates on midagi kindral Terrase asjakohastes intervjuudes ja esinemistes pahasti. Ma ei arva,et Terras peaks tehtud kahju kuidagi vähendama, aga teisalt sellise taseme ohvitseri poolt mossis näoga pettumuse välja näitamine vaid võimendab venelaste võitu antud loos, kuna kahju ei ole ainult materiaalne, vaid vägagi emotsionaalne (usaldus venekeelsetesse sõjaväelastesse, usaldus Eesti ja NATO vahel jne).
Lisaks ei nõustu päris sellega, et EKV või peastaap ei saa ise midagi teha, s.t et kontrollimeetmeid rakendab vaid KAPO. Sisemise infoturbe osas, sh mingi töötaja voli näha informatsiooni, millele tal võib isegi olla varasemalt volitatud ligipääs,kuid millele vajadus tegelikult tööülesannete täitmiseks puudub, vastutab ikkagi organisatsiooni juhtkond ise. Vastasel korral jääb hetkel mulje,et vaadatakse mööda tavalistest infoturbe standardprotsessidest, nt tööülesannete vajadusest lähtuv informatsiooni ligipääsuõiguste perioodiline ülevaatus.
Samas peab kiitma, et mees ei püüa meedia osas kõrvale põigelda.
LeBon
Liige
Postitusi: 539
Liitunud: 29 Juun, 2007 1:50
Kontakt:

Re: Riigireetur kaitseväes

Postitus Postitas LeBon »

” Aga miks on Eestis praegu päris palju paremäärmust? Lahendus lihtne: NSVL lipukiri oli: sisult sotsialistlik, vormilt rahvuslik ja nii see NSVL sõna otseses mõttes natsionaalsotsialiste kasvataski. ” Sirje Kingsepp.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist