Kremli trollidest

Ideoloogiline sõda, ajupesu...
Heal lapsel mitu nime!
Vasta
Sektor gazovoi ataki
Liige
Postitusi: 989
Liitunud: 27 Dets, 2012 10:02
Kontakt:

Re: Kremli trollidest

Postitus Postitas Sektor gazovoi ataki »

See Jüri Luige esimese teemavaldkonna näide pärines uurivast artiklist s.t. polnud mitte lihtsalt mingi ääremärkus vaid teaduslik uurimus, soliidses meditsiiniajakirjas, mis on ilmunud üle 100 aasta.
Weaponized Health Communication: Twitter Bots and Russian Trolls Amplify the Vaccine Debate, AJPH Broniatowski et al., avald online enne ajakirjas avaldamist 23.08.18, vabalt kättesaadav ja allalaetav.
Minu arust on huvitav see, et Vene troll (meil Kremli troll) on seega teaduslik mõiste, mitte mingi suvaline sõnakõlks või kellegi vihane väljaütlemine.
Illike
Liige
Postitusi: 814
Liitunud: 15 Jaan, 2013 9:51
Kontakt:

Eesti poliitelu eile, täna ja homme.

Postitus Postitas Illike »

Uurin teadjamate käest, kas selline väide vastab tõele:" Tegelikult võiksid nad mainida ka seda, et Mart Helme annab muudkui eksklusiivseid kommentaare Kremli agentuurile Baltnews ja kritiseerib seal ka meie välisluure direktori Mikk Marrani tegevust, väites, et Eesti võimud teevad ainult seda, mida ütlevad neile ette ELi juhtriigid. Peab mainima, et meie austet rahvuslane valis ikka erilise tribüüni küll, mida juhtis (või ikka veel juhib) eesti kohtu poolt süüdi mõistetud kodupedofiil Jevgeni Levik."
Tsitaat ise pärineb siit: https://arvamus.postimees.ee/6412404/iv ... 1521092621
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36425
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Eesti poliitelu eile, täna ja homme.

Postitus Postitas Kriku »

Siin on miski artikkel vist sel teemal: http://epl.delfi.ee/news/arvamus/vene-m ... d=83558875

Aga mul ei ole.
Lemet
Liige
Postitusi: 19914
Liitunud: 12 Apr, 2006 15:49
Kontakt:

Re: Kremli trollidest

Postitus Postitas Lemet »

Kriku kirjutas:Siin on miski artikkel vist sel teemal: http://epl.delfi.ee/news/arvamus/vene-m ... d=83558875

Aga mul ei ole.
Teisedki Vene propagandakanalitel üles astuvad „staarid” paistavad silma tegevusega, mille siirus tekitab küsimärke.

Mõni aeg tagasi tõstatasin möödaminnes küsimuse, kas europarlamendi liige Yana Toom saab raha (honorari, päevarahasid, Moskvas elamise ning sõidukulude kinnimaksmist) selle eest, et osaleb Vene poliitpropagandašõudes. Toom reageeris oma Facebooki leheküljel: „Mis puudutab raha, on tegemist täieliku jamaga. Pole saanud kunagi kopikatki ja isegi, kui oleks pakutud, poleks võtnud. Ma üldse ei võta raha erinevatel põhjustel vastu."

Ainult et ühes oma hiljutises esinemises telekanalis Rossija kõneles Toom järgmist: „Ma tõin loomulikult oma arvenumbri kaasa". Toom justkui naljatles. Ent sageli esitataksegi naljadena seda, millest on ebamugav rääkida. Toom ei rääkinud sellest, miks ta tõi Vene telekanali administratsioonile enda arvenumbri. Toomi nendest vastukäivatest avaldustest on võimalik teha loogiline järeldu, et sularaha ta ei võta, aga arvele laseb kanda küll.

Objektiivsuse huvides on tarvilik märkida, et lisaks Toomile saavad ka teised venekeelsed parteiaktivistid võimalusi end kremlimeelses massimeedias väljendada.

Kummalised politoloogid

SAMAL TEEMAL:

VENE MEEDIA PÄEVIK | Euroopa teab nüüd: „Eesti iseseisvumisega võeti sihilik kurss venelaste ilmajätmisele kodanikuõigustest“ (195) 31.07.2018VENE MEEDIA PÄEVIK | Toom ja sõbrad hirmutavad Eestit Pihkva dessantdiviisiga (241)17.07.2018

Näiteks astub Sputnikus üles pidevalt „politoloog" Aleksandr Apolinski, kes juhatab praegu Tallinna tantsukooli Todes, ent töötas varem nõunikuna Reformierakonnas, kelle ridades kandideeris ka nii kohalikel kui Riigikogu valimistel. Viimastel kohalikel valimistel astus ta siiski üles Savisaare valimisliidu nimekirjas. Temaga kaasnevate kommentaaride kvaliteedi üle saab otsustada selgituse põhjal, miks kannab kommunismiohvrite memoriaal just taolist nime: „Valides taolise nimetuse, ehitas Reinsalu järjekodse „sõpruse silla" üle Atlandi ookeani Tallinna ja Washingtoni vahele. Just praegu Eesti suhtes sõbraliku USA pealinnas asub taolist nime kandev monument".

Veel üks „politoloog", arvutispetsialist Vitali Gaitšonok, kes töötas varem IRL-i (praegu Isamaa - toim) parlamendifraktsiooni nõunikuna, kommenteerib regulaarselt skeptilises ning üsnagi sarkastilises toonis Eesti poliitikute tegemisi propagandaleheküljel Baltnews. Pikaaegne IRL-i aktivist Gaitšonok visati erakonna ridadest välja, sest olles IRLi Lasnamäe piirkonna juhatuse liige, kogus ta allkirju Yana Toomi petitsioonile anda mittekodanikele täiendavaid poliitilisi õigusi. IRL-i aukohus leidis, et taoline tegevus pole liikmelisusega rahvuskonservatiivses parteis kooskõlas.

Mask langes

Aga mis puutub Baltnewsi, siis selle kodulehekülg ei ürita enam isegi teha nägu, nagu oleks tegu kohaliku Balti portaaliga. Neil päevil ilmus saidile uus impressum, milles on näidatud, et 2018. aasta 17. augustist on Baltnews registreeritud föderaalteenistuses Roskomnadzor, mis jälgib kõikide Vene mediakanalite tegevust. Seal on märgitud, et Baltnewsi omanikuks on Vene riiklik PR-agentuur Rossija Segodnja, kellele kuulub ka Sputnik.

Hiljuti avaldas ajaleht Postimees pika artikli Baltnewsi endise juhi Aleksandr Kornilovi paljastatud tegevusest. Portaalis Ruspol ilmus selle kohta huvipakkuv reaktsioon. Eesti kaasmaalaste suur asjatundja Mihhail Petrov ei välista, et Baltnewsi paljastanud materjalid võisid sattuda Baltimaade ajakirjanike kätte mingist Vene allikast: „Kornilovit kasutades võidi sihtida näiteks esseer Sergei Mironovit, mõnd välisministeeriumi tähtsat tegelast või kedagi teist. [...] Venemaal käib korruptsioonivastase võitluse kampaania ning pidev kampaania kontrolli saavutamiseks valitsuse üle. Niisuguses mängus pole Kornilov isegi mitte vahetusettur, aga lihtsalt haisev kakahunnik, millega võib määrida keda iganes."

Siin tuleb selgitada, et Kornilov on (oli?) Õiglase Venemaa esimehe Sergei Mironovi abiline. Räägitakse, et Mironovi ning Kornilovi naisi seovad perekondlikud sidemed. Partei Õiglane Venemaa on esindatud Venemaa riigiduumas. Arvatakse, et Kornilov sai Venemaalt Baltnewsi jaoks raha tänu sõbralikele sidemetele Venemaa välisministeeriumi kõrgetasemeliste töötajate ning parlamendi mõjukate tegijatega. Märkimisväärne osa sellest rahast läks aga teiste, sealhulgas poliitiliste ning korruptiivsete vajaduste katteks. Just seepärast nimetabki Petrov Kornilovit põlglikult „osaks pesumasinas", mille kaudu pestakse Venemaa poolt propaganda jaoks antavat raha.

Kaks abilist, neist üks pedofiil

Analüüsides Baltnewsi tegevust tegi Petrov järgmise järelduse: „Residendi või veelgi enam, mõjuagentide värbaja rolli, Kornilov ei sobi: tema käsutuses on kõigest kaks „eksperti" - kohtus süüdimõistetud pedofiil Raadio 4 töötaja> Jevgeni Levik ning Aleksandr Dorofejev . [...] See, et need kolm mitteprofessionaali kirjutavad kuus 500 artiklit, kõlab samamoodi, kui Kuu hakkaks tagurpidi käima. Selle eest õnnestus neil osta 14 000 rubla eest Baltnewsile klikke valestatistika tekitamiseks. Nõnda pettis Kornilov nii oma tööandjaid Moskvas kui maksuinspektsiooni Tallinnas."

Samal ajal ilmusid venemeelsetes portaalides teadaanded Balnewsi uuest juhtkonnast. Kes sinna kuuluma hakkab, pole esialgu selge. Kuid varemmainutud Petrov ütles selle kohta: „Ükski ennast austav ekspert Eestis Kornilovi heaks töötama ei hakka. Ka raha eest mitte."
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Vastaja
Liige
Postitusi: 460
Liitunud: 15 Mär, 2013 17:37
Kontakt:

Eesti poliitelu eile, täna ja homme.

Postitus Postitas Vastaja »

Nõukogude ajal olid rahva rahulolematuses süüdi Ameerika Hääl, Vaba Euroopa ja muud Lääne raadiojaamad, Soome televisioonist rääkimata.Nüüd siis Vene trollid ja mõjuagendid. Kuidas kujutas nõukogude propaganda NSVL ühist peret-liiduvabariikide arv rahvariietes lapsi ringmängu mängimas.Seda idülli rikkusid ainult lääne raadiohääled. Ka praegu elaksid ja paarituksid kõik Euroopa põlis-ja muud rahvad kõige paremas üksteisemõistmises.Ainult need Putini trollid...
ants431
Liige
Postitusi: 729
Liitunud: 30 Jaan, 2007 21:54
Kontakt:

Re: Eesti poliitelu eile, täna ja homme.

Postitus Postitas ants431 »

Vastaja kirjutas:Nõukogude ajal olid rahva rahulolematuses süüdi Ameerika Hääl, Vaba Euroopa ja muud Lääne raadiojaamad, Soome televisioonist rääkimata.Nüüd siis Vene trollid ja mõjuagendid. Kuidas kujutas nõukogude propaganda NSVL ühist peret-liiduvabariikide arv rahvariietes lapsi ringmängu mängimas.Seda idülli rikkusid ainult lääne raadiohääled. Ka praegu elaksid ja paarituksid kõik Euroopa põlis-ja muud rahvad kõige paremas üksteisemõistmises.Ainult need Putini trollid...
Igasugu lihtsad küsitlused rahul olemise kohta on kahtlaselt
mingi demagoogia suunaga .
Ainult hauas on normaalne inimene kõigega rahul.
Nii kaua kui eab, --- alati saab ju paremini ja
rahul olla oleks lihtsalt igav. Midagi tahaks ikka veel
parandada
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19210
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Kremli trollidest

Postitus Postitas ruger »

Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
kaur3
Liige
Postitusi: 6208
Liitunud: 26 Juul, 2005 12:09
Kontakt:

Re: Kremli trollidest

Postitus Postitas kaur3 »

Twitter avalikustab säutsude kogu.

https://www.politico.eu/article/massive ... -strategy/
mb
Liige
Postitusi: 386
Liitunud: 17 Okt, 2009 16:08
Kontakt:

Re: Kremli trollidest

Postitus Postitas mb »

Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36425
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Kremli trollidest

Postitus Postitas Kriku »

Kasutaja avatar
Castellum
Liige
Postitusi: 2451
Liitunud: 27 Dets, 2008 23:29
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Kremli trollidest

Postitus Postitas Castellum »

Kriku kirjutas:Bäckman sai aasta tingimisi: https://maailm.postimees.ee/6432910/soo ... misi-vangi
Lugege see tekst uuesti ja tähelepanelikult läbi, et saada rohkem aimu, kui laialt/sügavalt ja kellega Kremli propaganda töötab...

ja need, kes siin foorumis ka on seda 'MV-Lehte' kui infoallikat promonud, võiks ka mõtelda, mis on nende osa Kremli trollideks või kasulikeks idiootideks olekus...
Kindlusarhitektuur on osa meie elukeskkonnast
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36425
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Kremli trollidest

Postitus Postitas Kriku »

Tõepoolest.

---

USA-s esitati aga esimest korda vene vabrikutrollile süüdistus: https://maailm.postimees.ee/6433965/usa ... 1530278500

Moskva halab nagu tavaliselt: https://maailm.postimees.ee/6434028/mos ... 1530278500
Kasutaja avatar
kaur3
Liige
Postitusi: 6208
Liitunud: 26 Juul, 2005 12:09
Kontakt:

Re: Kremli trollidest

Postitus Postitas kaur3 »

Kui kellegi huvi ei suuda Eesti ajakirjanduse pressiteadete tõlked rahuldada, siis pikemalt saab Kriku viidatud raamatupidajast lugeda siit.

https://www.justice.gov/usao-edva/pr/ru ... cal-system

+ pikk seletus pressika lõpust https://www.justice.gov/usao-edva/press ... 1/download
Kasutaja avatar
kaur3
Liige
Postitusi: 6208
Liitunud: 26 Juul, 2005 12:09
Kontakt:

Re: Kremli trollidest

Postitus Postitas kaur3 »

The Trolls Within: How Russian Information Operations Infiltrated Online Communities. 20.10.2018
https://medium.com/@katestarbird/the-tr ... 1fb969b9e4
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist