kuna ma olen ka suutnud täitsa mõne mudeli juba kokku panna, siis ütlen oma arvamuse ka äkki maha.
kõige rohkem tähelepanu nõudev on minu jaoks seisukoht, et:
Tsiteeri:
Aga üldises plaanis sõjatehnika tootja nr 1 kvaliteedi poolest minu arust Tamiya. Dragon on ka täitsa ok.
et siis nagu vw passat on nr1 ja tegelt on mercedes ka ok... tegelt ka. passat on jumala ok. ma sõidan ise ka sellega iga päev. lihstalt võrdlus on tamiya ja dragoni osas meelevaldne.
mis puutub vaoina välja toodud uuematesse tulijatesse, siis nende osas on kogemus esialgu kasinam, aga:
takomit ja mengi on kumbagi üks karpi riiulis ootamas. takomi KT sisuga ja mengi panther d. peale sisse vaatamise muud pole teinud nendega veel.
RFM-i osas kogemus puudub, samas sihin nende tiigreid ilmselt mingi hetk. watch-listis on juba olemas

aga amusing hobby osas mingeid väga kõvasid kiidusõnu ja kõrgeid viisi välja ei käiks. olen seda kaks asja kokku pannud - löwe ja DB "panther" - ning tuleb öelda, et... sitavõitu. plast on rabe, kohati õhuke ja ei ole seda kvaliteeti, mille puhul dragoni puhul olen harjunud. roomikud löwe puhul olid sellised, et ei tahaks nagu rääkidagi (lubati töötavaid and shit).
samas paistab veel üks huvitav tootja turule tulema: Border Models. nende panzer iv tundub selline dragoni masti vidin olema:
https://www.how-amps.org/border-model-p ... g-midlate/aga lõplik tüde selgub ilmselt ise karpi lahates.
aga et nüüd siis mitte täielikult lahtisest uksest mööda ja otse seina lällata, siis annan nõu ka nagu algsele teemapüstitusele:
toomas - mine mekasse, lasnamäel, punasel tänaval (tallinn siis). ja tutvu valikuga. see on seal suht suur ja lai. sea endale nö. eelarve ning osta selle ulatuses mudel mis kõige rohkem meeldib. ära unusta endale ka teadvustada eesmärki ning oma "olemust": kas sa tahad lihstalt teha mudelit? või sa tahad teha detailset mudelit? mida sa teha tahad? laevu? lennukeid? ratastel/roomikutel asju? nendele küsimustele pead endas esialgu vastuse leidma. kui on soov "lihstalt ja vaadata kuidas on" - siis võta mingi 1 /72 lennuk/tank ja no "tee ära". kui hakkas meeldima, siis näita siia ja arutame edasi. sealt edasi on ka loogiline mõte proovida juba detailsemaid asju - lennukid 1/48, 1/32... roomikud/rattad 1/48, 1/35 jne..
jõudu tööle ning peace and rakkaus!