Olukord Valgevenes

Sündmused, mis saavad ajalooks alles homme.
Vasta
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36334
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Kriku »

Komisjoni moodustamine ja viisaastakuplaan on IMHO kõige ehtsam venitamine. Bürokraatia kuldreegel: ebasoovitava initsiatiivi puhul tuleb moodustada komisjon. Moskva praegune vajadus Minski suunal tegutsemiseks on ikkagi seotud Ukrainaga.
tsikkelröövel
Liige
Postitusi: 214
Liitunud: 23 Nov, 2005 16:13
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Valgevene - kas uus suund?

Postitus Postitas tsikkelröövel »

Oleks tore, kui saaksin sekundeerida Trolli arvamusele, aga.... vaadake, neid diktaatoreid seob alati üks asi - nende kõige suurem hirm on kukutamine. Ja kui tekib jõud (üks kõik, kas riigis või väljaspool), kes seda suudab ja kelle suutlikkuse see diktaator usub, siis ..... pole olemas diktaatorit, kes poleks valmis ükskõik milliseks reetmiseks või kokkuleppeks omaenda rahva arvelt. Nad on kõvad mehed oma võimualuseid terroriseerima, aga kui on risk ise pihta saada, osutub enamus neist üsna võimetuteks, sageli lausa argpüksideks. Nagu kõik muudki kurjategijad. Ja kui vastasel on mõistust lubada diktaatorile tema võimu jätku kohalike üle, võtab diktaator ettepaneku alati vastu. Oli Stalin valmis ruttu sakslastega rahu tegema (Hitleril ei jätkunud mõistust seda vastu võtta), oli Hussein valmis milleks iganes (erinevalt vanemast Bushist (tark mees), ei jätkunud mõistust nooremal Bushil seda kasutada) - näiteid on palju. Aga ma ei usu, et sedasorti sigadustes Putler eksib. Ju on vastavad ettepanekud Batkale juba tehtud ja see lepib. Küll lepib. Ja käitub kui tšautšau. Ja kui ei käitu, on tema magamapanek palju lihtsam, kui see oleks praegu. Avameelselt öeldes, ma ei usu Batka suurtesse munadesse. Ja just see on ka see, et vaatamata demokraatia ilmsetele puudustele, pean ma seda siiski parimaks riigikorraks üldse.
kaugeltuuriv
Liige
Postitusi: 7188
Liitunud: 13 Sept, 2011 17:35
Kontakt:

Re: Valgevene - kas uus suund?

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Noh ega valgevenelastel pole kaua oodata,Lukašhenko pidavat täna tegema olulise avalduse uue aasta puhul.Nii,et netis on see homme hommikul.Kaua pole selle riigi alamatel kaua oodata.
Aga olen kaasfoorumlase tsikliröövel nõus,pole sel Batkal minged mune,kui kõvem diktaator kõrval korra karjatab.Diktaatorite nõrkuseks on oma rahva toetuse puudus,mingil momendil kaob ka "Gõbbelsi" effekt ära nagu see juhtus Hitleriga.Stalini tapsid omad rotid,kes hiljem omavahel hakkasid nagistama,Aafrika diktaatoritest ma ei hakka rääkimagi-enamus neist tõugati oma võitluskaaslaste poolt troonilt,mida rahvas eemalt naeratava suuga vaatas.
Nii,et härrased meil on taas tekkimas Nõuka Liidu riigi sarnane alge,tuubis ilguvad ukrainlased viimane 3-4 päeva juba Batka sõnade üle,mida ta ütles Krimmi okupeerimise ajal,a la vot mina oma riigist tükki ära ei anna,võitlen viimase meheni,jne.,jne.
Ukrainlastel on riik alles,oma kirik taastumas ja demokraatlikud riigid seljataga.
Batka võib aga loota ainult sellist Janukovitši taolist elu,vaikselt peale ühinemist kuskil Venemaa suvilas,suu kinni,et jumalapärast suupruukimise eest maitsestatud teed ei hakataks talle Kremli poolt pakkuma.
Miki
Liige
Postitusi: 1320
Liitunud: 28 Jaan, 2015 16:26
Asukoht: puu otsas
Kontakt:

Re: Valgevene - kas uus suund?

Postitus Postitas Miki »

Head uut aastat kõigile!

Hetkeseisuga siis püüab Batka ilma kära ja muutusteta, valitseda nii kaua kui võimalik. Kas jaanalinnu kombel, eks seda näita tulevik...
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19037
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Valgevene - kas uus suund?

Postitus Postitas ruger »

Uute arengutega on aktiviseerunud ka Valgevene sotsiaalmeedia, kus ostetakse üles või renditakse olemasolevaid kontosid.
On Belarus is launched an unprecedented Internet attack:
the Russian “Troll Factory” buys for money from Belarussians access their accounts in social networks. From them, the citizens are then actively invited to the “Russian world”.
https://twitter.com/TetySt/status/1079572980303388672
http://by24.org/2018/12/30/belarus_unde ... ial_media/
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
hjl85
Liige
Postitusi: 6358
Liitunud: 16 Mär, 2018 11:29
Kontakt:

Re: Valgevene - kas uus suund?

Postitus Postitas hjl85 »

Fucs kirjutas:Russian Ultimatum: Minsk Excludes Russia’s “Incorporation” Plans – Pt. 2
https://warsawinstitute.org/russian-ult ... lans-pt-2/
Karm aga kui üdini aus olla ja lähtuda meie vaatekohast siis kõige parem oleks kui Venemaa ja Valgevene karvupidi kokkuläheksid ehk sisuliselt sõjaliselt. See võtaks Venemaalt kõvasti vahendeid ja seoks neid aastakümneks ning avaks lõplikult lumehelbekstest riikide silmad.
Martin Peeter
Liige
Postitusi: 4513
Liitunud: 18 Juul, 2014 20:49

Re: Valgevene - kas uus suund?

Postitus Postitas Martin Peeter »

hjl85 kirjutas: Karm aga kui üdini aus olla ja lähtuda meie vaatekohast siis kõige parem oleks kui Venemaa ja Valgevene karvupidi kokkuläheksid ehk sisuliselt sõjaliselt. See võtaks Venemaalt kõvasti vahendeid ja seoks neid aastakümneks ning avaks lõplikult lumehelbekstest riikide silmad.

Aastakümneks ehk mitte, aga muidu nõus. Praegu kahjuks tundub toimuv sellise vaikse ülevõtmise väikese hoogustumisena, mis ei võta eriti vahendeid ega ava kellegi silmi. Aga samas ei anna ka Putjale sellist patriootlikku boosti, mida tal praegu siseriiklikult vaja oleks.
Dona nobis pacem!
nimetu
Liige
Postitusi: 7570
Liitunud: 25 Mär, 2016 21:16
Kontakt:

Re: Valgevene - kas uus suund?

Postitus Postitas nimetu »

Mina ei ole nõus. See tähendaks sõda meie enda külje all, mis seaks otseselt ohtu ka meie ühenduse ülejäänud Euroopaga. See oleks halbadest variantidest üks hullemaid meie jaoks.
Martin Peeter
Liige
Postitusi: 4513
Liitunud: 18 Juul, 2014 20:49

Re: Valgevene - kas uus suund?

Postitus Postitas Martin Peeter »

Alternatiiv on, et Putja paneb oma laksu kusagil mujal. U oleks viletsam meile, sest me oleme ennast rohkem sidunud, peaksime siis rohkem pingutama ja tuleks ka rohkem põgenikke. Luka Valgevene ei koti suurt kedagi, ka põgenikke ei tuleks eriti. Selles mõttes oleks ka Balkan meile halvem meenutades sealseid põgenikekriise. Muidugi ärme räägi Lätist või meist enesest. See maailm on muutumas tõsiselt jaburaks. Pole just eriti tõenäoline, aga kahjuks mitte võimatu.
Dona nobis pacem!
kaugeltuuriv
Liige
Postitusi: 7188
Liitunud: 13 Sept, 2011 17:35
Kontakt:

Re: Valgevene - kas uus suund?

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Ei usu,et Putler otseselt sõjaliselt kallale läheb,pigem olen Illiaronoviga nõus,kes pakkus massiivset manipuleerimist rahaga.Noh umbes sedasi,et,kui Kremli nõudeid ei täideta,siis mõeldakse mingi uus maksuvigur Valgevene jaoks välja nagu oli see viimane laks nafta pealt.
Või hakatakse venitama "abirahaga",lubatakse A aga saadetakse B,jne.,jne.
Tuleb silmas pidada,et Batkal ei ole eriti hea renomee Euroopas samuti,nii,et ta on suhteliselt ära lõigatud oma tegudes.Peale retoorika ei ole ju talle suurt midagi jäänud.
Ahjaa,sellistest lihtsamatest "pigistamistest" nagu Vene riikliku toidujärelvalve vigurid ma ei hakka rääkimagi,neid on tehtud enne ja tehakse veel.
Mina Putleri asemel,paneks Batkale ette "intregeerimisgraafika",mis sisaldaks nii piitsa,kui präänikut.
Ja ega Putleril ju aega on,et uuesti massid ekstaasi viia selle Valgevenega,aastani 2024 on ju veel pikalt aega.
Batkal aga võib aega nappima hakata,kui ikka tõsiselt hakataks pigistama.
Näiteks,kui uuesti maailmas mingi kriisilaks tuleb.Ja see tuleb majanduse tsüklite tõttu nagunii,siis ei saa Batka ka mujalt mingit raha laenata.See on küll viimane riik,kellele hakataks abi pakkuma,kus juhiks kolhoosnikust diktaator.
https://www.youtube.com/watch?v=tbGfxyEciIg
Täiesti mõistlik arvamus.
Tinker
Liige
Postitusi: 157
Liitunud: 19 Nov, 2015 22:38
Asukoht: Sakala
Kontakt:

Re: Valgevene - kas uus suund?

Postitus Postitas Tinker »

Martin Peeter kirjutas: Luka Valgevene ei koti suurt kedagi, ka põgenikke ei tuleks eriti.
Miks ei tuleks?
Kasutaja avatar
Tux
Liige
Postitusi: 1327
Liitunud: 30 Okt, 2005 21:13
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Valgevene - kas uus suund?

Postitus Postitas Tux »

Kui ühel päeval otsustab näiteks 10 000 valgevenelast üle Läti-Leedu piiri joosta, siis mingi osa jõuab ka vältimatult meile.
Tagantjärele tarkus on täppisteadus!
metroo
Liige
Postitusi: 437
Liitunud: 30 Aug, 2014 6:01
Kontakt:

Re: Valgevene - kas uus suund?

Postitus Postitas metroo »

"Ehho Moskvõ" telefoniküsitluses "Kes peaks juhtima Vene-Valgevene ühisriiki?" juhib hetkel Lukašenka Putini ees seisuga 86:14.
https://echo.msk.ru/polls/2345545-echo/results.html
Walter2
Liige
Postitusi: 3955
Liitunud: 27 Okt, 2012 22:11
Asukoht: Phuket
Kontakt:

Re: Valgevene - kas uus suund?

Postitus Postitas Walter2 »

metroo kirjutas:"Ehho Moskvõ" telefoniküsitluses "Kes peaks juhtima Vene-Valgevene ühisriiki?" juhib hetkel Lukašenka Putini ees seisuga 86:14.
https://echo.msk.ru/polls/2345545-echo/results.html
Vene-Valgevene ühisriigi all peetakse silmas siis mida - kas Valgevene piiridesse tekkiv uus värdmoodustis või 1/6 planeedist?
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist