Venemaa majandus ja sanktsioonid I

Kõik käimasolevast sõjast
Suletud
Puurija
Liige
Postitusi: 1666
Liitunud: 01 Mai, 2014 11:20
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Puurija »

Rahvusvahelise kinnisvarafirma Tranio ja ärifoorumite korraldaja Adam Smith Conferences'i koostöös valminud uuring: „Kui 2017. aastal andis rikastest venemaalastest oma välismaisest varadest maksuametile teada 42%, siis eelmisel aastal 58%. Kõige suurem valmisolek oma varade avalikustamiseks on neil venemaalastel, kelle varade väärtus on summas 1-30 miljonit dollarit. Nende seas ulatub info avaldajate osakaal 65% protsendini. Rikkad venemaalased sulgevad massiliselt oma varasemaid välismaiseid kontosid ning likvideerivad firmasid ning avavad uusi- puhta ülekannete ajalooga- millelt siis maksuametile ka makse tasutakse. Seejuures on nii, et mida rikkamad on venemaalased, seda enam osalevad nad välisfirmade maksuvabas likvideerimises (73% vastanutest), aga samas esitavad ka kapitaliamnestia raames deklaratsioone (71%). Kapitali välismaalt Venemaale toomine on aga rikaste seas kõige ebapopulaarsem võimalus: 2017. aastal tegi seda 33% vastanutest ning eelmisel aastal 29%. Ülirikastel on juba niigi palju Venemaaga seotud riske, seetõttu soovivad nad neid teistesse riikidesse investeerimise kaudu vähendada. Šveits, Suurbritannia ja USA on rikaste venemaalaste kõige populaarsemad vara hoidmise kohad.“
Tranio parter Georgi Katšmazov: „Eelmisel aastal hakkas Venemaa teiste riikidega maksuinfot vahetama. Kuigi selles infovahetuses on veel palju tehnilisi probleeme, soovivad arvete omanikud üha vähem oma varade kohta käivat infot varjata. Need, kellel on vara vähem kui miljoni eest, huvitavad ka maksuametit viimases järjekorras ning seetõttu võivad nad endale praegu ka läbipaistmatust lubada. Enam kui 30 miljoni dollari suuruse vara omanikud aga vahetavad pigem residentsust, kui avaldavad oma pangakontode seisu meie maksuametnikele.“
https://www.vedomosti.ru/realty/news/20 ... i-rossiyan
nimetu
Liige
Postitusi: 7574
Liitunud: 25 Mär, 2016 21:16
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas nimetu »

The Observeris avaldatud artikli autor on tegelikult Trumpi teemat palju lahanud ja muuhulgas ka üsna süvenenult vene ohust kirjutanud. Ta peaks olema endine luuretöötaja, kellel veel mingid sidemed selle valdkonnaga. Tema lehel on terve rida huvitavaid artikleid:
https://20committee.com/

/promo lõpp
Miki
Liige
Postitusi: 1322
Liitunud: 28 Jaan, 2015 16:26
Asukoht: puu otsas
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Miki »

Info algallikaks Saksa Majanduse Idakomisjon (Ostausschuss der Deutschen Wirtschaft), kodulehega saab ka "vene" keeles tutvuda.
https://www.oaoev.de/node/1482
Tundub olevat jällegi Putleri propa kanal...
Viimati muutis Miki, 11 Jaan, 2019 20:56, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
ambur123
Liige
Postitusi: 1584
Liitunud: 27 Apr, 2009 9:37
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas ambur123 »

Gazprom püstitas gaasiekspordi rekordi
http://arileht.delfi.ee/news/uudised/ga ... d=85000769
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36424
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Kriku »

Taavi Minniku prognoos: ärge magage maha! Venemaad ootab suur kriis.
Ma ei usu, et 2019. aasta jooksul leiaks Venemaal aset midagi erakorralist. Jätkuvad vanad tendentsid halvenemise suunas. Esmajoones tähendab see sotsiaalmajandusliku olukorra halvenemist, fiskaalse surve tugevnemist ning halvenevad venemaalaste üldised meeleolud. Venemaa vastu kehtestatakse uusi sanktsioone. Seda juba automaatrežiimil (nagu viimasel ajal kombeks): igas kvartalis tabavad Venemaad uued sanktsioonid.

Ja nii terve aasta. Kuid aasta lõpus, sügisel saab Venemaal alguse juba uus poliitiline dünaamika. Need muutused on küpsenud tükk aega ning masside teadvuses on seda hästi märgata. Neid muutuseid peegeldavad ekspertide arvamused, aga ka osade riigimeedias töötavate inimeste viimased arvamusavaldused. Nad on asunud avalikult väljendama muret. Kus juures need on inimesed, kes on alati režiimile lojaalsed olnud, on alati võimude kasuks töötanud ja teevad seda ka edaspidi. Ning nüüd on nad ühtäkki avalikult, mitte mingites eravestlustes teetassi või pitsikese vene tõeseerumi taga, oma intervjuudes teatanud, et Putin on juba liiga kauaks oma toolile istuma jäänud. Ühe sõnaga kõik- limiit on juba täis.

Palju räägitakse Putini langevast reitingust, aga seda on võimatu millegagi tõsta. Tema varasem kuvand oli targa ja mõistva rahva isa oma, selle asemele üritatakse praegu kultiveerida macho ja sõjapealiku oma. Vaevalt, et see töötab. Selle on põhja lasknud võimud ise, siin pole vene impotentse opositsiooni käsi mängus.

Olen rääkinud mõne inimesega, kes Venemaal tegelevad kvaliteetse sotsioloogiaga. Nad on öelnud, et see ei saa kesta kauem kui aasta. Ärevustunne ja rahulolematus peab selle aja jooksul võtma mingite poliitiliste ja sotsiaalsete sammude kuju.

See läheb juba 2019. aasta raamidest välja, kuid võib öelda, et Venemaad ootab ees suur ning tõsine poliitiline kriis. Kriis kestab paar-kolm aastat ning lõppeb millalgi 2023. aasta paiku. See viib uue Vene vabariigi asutamiseni ning praegune poliitiline süsteem pühitakse piltlikult öeldes minema. Milline hakkab välja nägema uus Venemaa on raske öelda. Poliitilist kriisi saadab majanduslik kriis, mis vaid süveneb. Selle eest hoiatavad praegu paljud vene ökonomistid (nii võimumeelsed kui ka opositsioonilised).

Kõige olulisem polegi see millised need muudatused olema saavad, vaid see kuidas Vene ühiskond neid vastu võtab. 1990ndatel elati Venemaal halvemini kui praegu. Kuid siis oli inimestel tunne, et tulevikus ootab neid ees midagi positiivset. Oli lootus. Aga praegu on inimestel tunne, et parimad ajad on minevikus. Vene ühiskond koges Putini ajal olulist sotsiaalset ja majanduslikku tõusu. See kestis väikeste vaheaegadega praktiliselt kümme aastat. Kasvutempo oli Venemaal väga kiire, mingil ajal isegi võrreldav Hiina omaga.

See ongi praegu vene inimese jaoks kõige väljakannatamatum: nad elasid hästi ja lootsid veelgi paremini elada, kuid siis tõmmati kõigele vesi peale.

Need täitumata ootused on praegu Venemaal tähtsamad kui ükskõik millised majanduslikud faktorid. Revolutsioonid ei leia aset mitte, siis kui majanduslik olukord muutub, vaid siis, kui inimestele tundub, et rohkem pole mõtet kannatada. Venemaal ollakse tänaseks selle piirini jõutud. Ja 2019. aasta lõpuks see piir tõenäoliselt ületatakse.

Kriis tuleb pikk, kestab kaks-kolm aastat ning areneb sinusoidi pidi s.t. on tõusud ja on mõõnad. Lõpuks viib see uue poliitilise süsteemini. Neil, kes täna on Venemaal võimul tuleb lahkuda ning nendest ei jää enam kõrgemasse ladvikusse mitte kedagi. Seda ei saada verevalamine ega ka Vene Föderatsiooni lagunemine. Venemaa naabrite, sealhulgas Eesti jaoks on see parem, sest kriisi ajal pole Venemaal ei jõudu ega vahendeid agressiivse välispoliitika jaoks – kõik ressursid kuluvad sel ajal Venemaa sees ära.
Mina seda ajakava ei usu.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 15550
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Fucs »

Mina seda ajakava ei usu.
Mina ka mitte.
Härra on varemgi kohe-kohe... või siis peaaegu kohe? saabuvat suurt kriisi ennustanud :roll:
http://www.delfi.ee/archive/taavi-minni ... d=70471103

Kes vene keelest aru saab ja keda igasugused ennustused huvitavad, siis siin peaks olema igale maitsele midagi
http://krizis-kopilka.ru/archives/tag/p ... -2019-2021

*

USA ähvardab "Nord Stream 2" tõttu GER ettevõtteid sanktsioonidega
Посол США в ФРГ грозит немецким фирмам санкциями из-за "Северного потока - 2"
https://www.dw.com/ru/%D0%BF%D0%BE%D1%8 ... a-47063100

https://ru.krymr.com/a/news-amerika-gro ... 07279.html

US-Botschafter warnt deutsche Firmen
https://www.tagesschau.de/ausland/grene ... m-101.html

US-Botschafter schreibt deutschen Firmen Drohbrief
https://www.zeit.de/wirtschaft/2019-01/ ... sanktionen

‘Consider the danger’: US ambassador threatens to sanction German Nord Stream 2 companies
https://www.rt.com/news/448696-us-ambas ... ordstream/
Kasutaja avatar
wk2
Liige
Postitusi: 2678
Liitunud: 22 Aug, 2014 17:16
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas wk2 »

14.jaanuari hommikul toimus gaasiplahvatus Šahtõ linnas Rostovi oblastis korrusmajas. Surma sai üks, vigastada 13 ja evakueeritud on 140. Pildi järgi toimus plahvatus kõrgemal korrusel.
https://politeka.net/news/world/871458- ... vertolety/
Lemet
Liige
Postitusi: 19913
Liitunud: 12 Apr, 2006 15:49
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Lemet »

Kolm Moskva lennuväĺja ja kaubanduskeskus Ohhotnõi rjad on saanud pommiähvarduse.

https://echo.msk.ru/news/2351761-echo.h ... ovyy-tsent
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
kaugeltuuriv
Liige
Postitusi: 7191
Liitunud: 13 Sept, 2011 17:35
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

wk2 kirjutas:14.jaanuari hommikul toimus gaasiplahvatus Šahtõ linnas Rostovi oblastis korrusmajas. Surma sai üks, vigastada 13 ja evakueeritud on 140. Pildi järgi toimus plahvatus kõrgemal korrusel.
https://politeka.net/news/world/871458- ... vertolety/
Neid gaasiplahvatusi on ridamisi olnud+ veel sildade kokkuvarisemisi,jne.
See kõik viitab sellele,et Nõuka aja tehnosüsteemid on oma eluea piiril või otseselt juba varisevad kokku.
Meile see muidugi hea uudis ei ole,Sosnovi Bor pole ju meie piirist kaugel.
Ma ei tea,kas see on siit läbi käinud aga sinna Magnitakorskisse Putleri korraldusel viid Rahvuskaardi üksused.
https://politeka.net/news/incidents/857 ... k-obychno/
See näitab seda,et kardetakse oma rahvast.Eks kardetakse,et hakatakse mässama,kuna riik ei ole kopikatki peale Nõuka riigi varisemist vist Magnitagorskis infrasse investeerinud ja tulemuseks olid laibad.Laibad aga võivad viia mässuni,mäletate veel seda põlengut kaubanduskeskuses?
Siis ju läks seal peaaegu nugade peale.
Kasutaja avatar
huvitun
Liige
Postitusi: 1285
Liitunud: 28 Mär, 2014 9:20
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas huvitun »

Kremli maksumuudatus, mille esmärk oli maksustada nö isetegevust/ettevõtlust andis soovitule vastupidise tulemuse. Ettevõtjad hakkasid seepeale vallandama oma töötajaid ja neid "ise-ettevõtjaks" registreeruma sundima. Maksutulu väheneb.

https://apral.ru/2019/01/11/zakon-o-sam ... SzCibfwSA0
Kasutaja avatar
huvitun
Liige
Postitusi: 1285
Liitunud: 28 Mär, 2014 9:20
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas huvitun »

kaugeltuuriv kirjutas:Neid gaasiplahvatusi on ridamisi olnud+ veel sildade kokkuvarisemisi,jne.
See kõik viitab sellele,et Nõuka aja tehnosüsteemid on oma eluea piiril või otseselt juba varisevad kokku.
aga see gaasiplahvatus Prantsusmaal on liiga hea ajastusega, et olla õnnetusjuhtum. No ideaalse ajastusega. Se on julm ja tõhus malekäik, just selline, millega Putin nii laiata armastab.
kaugeltuuriv
Liige
Postitusi: 7191
Liitunud: 13 Sept, 2011 17:35
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Ei usu,et see pauk Prantsusmaal Putleri süü on.Kuna ise sama ameti pidaja,kes ka Prantsusmaal õnnetusse sattusid,siis pean ütlema,et gaasiahi on üks paremini küpsetav ahjutüüp pagaritööstustes üldse.Näiteks ka meil Narva kohvikus Tallinnas peaks veel gaasiküttega ahi olema.Igavene trikk oli seda põlema panna,ma mäletan ajast,kui veel ca.30 aastat tagasi seal praktikal olin.Võimalik,et Pariisis lekkis vaikselt gaasi ning vahetuse tööle tulles võis kogus ahjus juba nii suur olla,et süütamisel käiski kärakas.
Küll aga on plahvatused Venemaal seotud kommunaalmajadega,eriti veel nendega,mis valminud 70-nendatel,kui pilte vaadata.See annab alust arvata,et ikkagi majade hooldamisel on jäänud gaasisüsteemid hooleta.
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: anarx15t, argoe, Siga ja 8 külalist