Uued käsirelvad EKV-le

Vasta
Kasutaja avatar
kaur3
Liige
Postitusi: 6208
Liitunud: 26 Juul, 2005 12:09
Kontakt:

Re: Uued käsirelvad EKV-le

Postitus Postitas kaur3 »

Samal ajal tegelevad sakslased oma juuksekarva lõhki ajamisega - kõrb, liiv, soojus jne.

https://www.thefirearmblog.com/blog/201 ... qus_thread
Kasutaja avatar
okaloka
Liige
Postitusi: 309
Liitunud: 13 Okt, 2006 14:51
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Uued käsirelvad EKV-le

Postitus Postitas okaloka »

Ma arvan, et akf Heremi osalemine foorumis (mis sai alguse juba ammu enne seda kui akf Heremist sai KVJ), on ainult kiiduväärt. Ei ole meil mingi salavägi vaid rahvavägi, ja rahvaga, andke andeks tulebki suhelda. Ja vahel ei õnnestugi kõik asjad. Käesolev protsess on käinud juba nii palju aastaid, et see rong lausa kihutas kui akf Herem selle peale astus. Nii et pea püsti.

Mul ausalt öeldes on natuke häbi ka eestlane olla. Sest et Kaitseinvesteeringute keskus ütleb oma vastuses vaidluskomisjonile, et:

"Kabale ei olnud kehtestatud ühtegi nõuet vastupidavusele, sest ainsad nõuded kabale on sätestatud HD lisa 1 p-is 3.2.1.2. ja lisa 3 p-is 4.2.1.2. nimetatud. Kõigile kehtestatud nõuetele kaba ka vastas. Sarnaselt kabale ei olnud ka punatäppsihikule kehtestatud ühtegi vastupidavusnõuet ja ainsad nõuded seisnesid selle optilises suurendamisvõimes." Vt otsuse lk 9, 6.3 viimane lõik.

Mehed, päriselt ka? Päris päriselt ka? Et 1x suurendusega airsofti punatäpp on okei meile kätte anda kui taktikaline roheline üle piiri tuleb? Aitäh selle eest.
Kabast ma ei hakka rääkimagi. Et kui auto mootor töötab siis on okei kui näiteks rool pihku jääb keset sõitu? See ongi nüüd kaitseargument? Vähemalt sai see kõlakas hiina sihikute kohta mitte ainult kinnituse vaid riigi heakskiidu.

Ja kui politseiniku mõõteriist mille otsuse taga on ca 100 eur peab olema kalibreeritud, siis praegu on riigi meelest täiesti okei teha paarikümne milku eest otsuseid kalibreerimata riistadega... Olgu pealegi. Kurat mul veemõõtja peab ka plommitud olema, aga kümneid miljoneid liigutada on ilmselt palju lihtsam kui paari kuupmeetrit.

LMT igatahes on vahepeal jõudnud taotleda 1 mil USD maksuleevendust ja välja kuulutanud, et ta nüüd hakkab seda tehast ehitama kus meitele siis relvad valmima peaksid. Jõudu mehed! Hea et vähemalt jutt sellest kuidas me siin otsime ikka välja töötatud mudeleid ja usaldusväärseid tarnijaid tõele vastab :evil:
https://www.tacretailer.com/2019/01/07/ ... -contract/

PS. Endine Eesti, tänane Soome enamusosalusega Milrem mida ülaltoodud uudis mainib on juhitud endise Kaitseministeeriumi kaitseinvesteeringute asekantsleri poolt. Niisama. Tavaline Eesti (Soome aksendiga) asi. Mitte et see kuidagi seotud oleks. Ega ju ometi?
Pauk või paar peab ikka olema - kasvõi selleks et 50 aastat hiljem avada debatt teemal "okupatsioon".
suurtükimees
Liige
Postitusi: 126
Liitunud: 30 Mär, 2018 15:01
Kontakt:

Re: Uued käsirelvad EKV-le

Postitus Postitas suurtükimees »

Mingi bürokraatia error jälle, aga Holosun on kõike muud kui odav airsofti sihik
Kasutaja avatar
Chupacabra
Liige
Postitusi: 3502
Liitunud: 25 Juun, 2014 15:25
Kontakt:

Re: Uued käsirelvad EKV-le

Postitus Postitas Chupacabra »

Purunenud kabast polnud paberites jälge
Eesti uute käsitulirelvade hanget tabas neljapäeval tagasilöök. Riigihangete vaidlustuskomisjon tühistas Ameerika Ühendriikide relvafirma võitjaks kuulutamise, sest riik ei suutnud ümber lükata konkurendi kaht väidet, et eestlased pigistasid relvade verifitseerimistestidel osa automaadil ilmnenud vigade ees silma kinni.

See tähendab, et juba finišisirgele jõudnud hange ei jõua lähiajal lepinguni, vaid liigub nüüd kaks sammu tagasi, umbes mullu hilissuvesse. Suure tõenäosusega tuleb osa verifitseerimisteste Lewis Machine & Tool Company (LMT) automaatidele uuesti teha ja ettevõte taas võitjaks valida. On küsimärgi all, kas esimesed uued automaadid jõuavad kaitseväeni aastaks 2021, nagu esialgu plaanitud.

Saatuslik kukkumistest

Lugu, kuidas sellesse seisu jõuti, on markantne. Detsembri keskel lõi hankel teiseks jäänud relvatootja Sig Sauer vaidlustuskomisjonis letti 26 väidet võimalike rikkumiste kohta LMT võitjaks valimisel.


Suured käärid pakkumustes Postimehe käsutuses olevad andmed näitavad, et Lewis Machine & Tool Company (LMT) võitis detsembris kaitseväe ja jõuametite käsitulirelvade hanke konkurentide ees pika edumaaga. Hind ja granatiitingimused tulid üllatusena ka hankijale (Riigi Kaitseinvesteeringute Keskus), kes näeb soodsa hinna taga LMT soovi end NATO relvaturul kehtestada.

Pakkuja (mln eur) Lewis Machine & Tool Co 22,7 Heckler&Koch 45,5 Sig Sauer 27,6 Allikas: Postimehe andmed

Igava õigusvaidluse muudab harukordseks asjaolu, et mitmed väited ulatuvad kaitseväe relvaeksperdi hiljutise sisekirjani, mis oli saadetud kaitseväe juhatajale kindralmajor Martin Heremile. Allohvitser kuulus üheksaliikmelisse eestlaste meeskonda, kes mullu augusti lõpus osales automaatide verifitseerimistestidel LMT Ameerika Ühendriikides Illinoisis asuvas tehases.

Testidel vaadati, kas relv jääb äärmusliku kuuma, tolmu või füüsilise kukkumise tingimustes endiselt kasutatavaks. Kaitseväelane märkis hiljem saadetud kirjas, et osa testimisel tekkinud tõrkeid ei kirjutatud lõpuks protokolli, ja see muudab pilti. Näiteks pole kirjas, et poolteise meetri kõrguselt kukutamisel purunesid relva kaba ja optiline sihik. Tõrkeid oli teisigi.

Ameerika Ühendriikides toimunud kukkumistestil purunes eestlaste juuresolekul automaadi kaba, ent protokolli seda ei kantud.

Erakogu

Riigi Kaitseinvesteeringute Keskus (RKIK) ütles vaidlustuskomisjoni istungil, et tegu on arusaamatusega. Nimelt ei olnud kõik meeskonna liikmed riigihangete eksperdid. Tegelikult said kõik testid, mida verifitseerimine NATO reeglite järgi nõuab, ka protokollitud. Tõsi, nende kõrval tehti osa teste hankija uudishimust n-ö boonusena, mis ei pidanudki hindamisel arvesse minema.

On küsimärgi all, kas esimesed uued automaadid jõuavad kaitseväeni aastaks 2021, nagu esialgu plaanitud.

RKIKi hinnangul pole kaba ja punatäppsihik relva struktuuriosad ning kaba purunemine ei vähendanud relva kasutusväärtust. Kaitseväelasega on toimunut arutatud ja enam tal etteheiteid pole.

Möödunud nädala neljapäeval andiski vaidlustuskomisjon enamiku etteheidete puhul riigile õiguse, kahe puhul aga mitte.

Nimelt ütles komisjon, et kukutamistesti ajal purunenud relvakaba ja punatäppsihikut pidanuks RKIK iseenda reeglitele tuginedes arvestama. Samuti olevat väär tõlgendus, et kaba ei ole relva osa. Kuna protokollidesse toimunu detaile ei kirjutatud, ei saa otsustada, kas LMT testil põrus või mitte. Teine analoogne puudus leiti relvarihma verifitseerimisel.

RKIKi hangete osakonna juhataja Priit Soosaar kinnitas, et pakkujaid koheldi võrdselt ja Sig Saueri süüdistus LMT-le eeliste tegemises ei pea paika. Hanke võitja tühistamiseni viis asjaolu, et komisjon ei saanud kahes punktis hankeprotsessi tagantjärele kontrollida.

Plaan on nüüd protokolle täiendada, osa teste korrata ja teha hanke võitja kohta uus otsus. «Seda, kas see tuleb LMT kasuks või mitte, saab faktide põhjal otsustada ainult hankekomisjon,» ütles Soosaar.

Tema sõnul eraldus 7,62 mm täpsuspüssil kabast kild viimasel kukkumisel ehk relv oli enne seda saanud juba mitu lööki.

«Määrustik keelab relva viskamise. Sama kaba on kasutuses USA relvajõududes ja see vastab standardile. Loomulikult võiks hankes esitada kõige kõrgemad võimalikud kvaliteedinõuded, aga paraku sellised n-ö ülemise riiuli varustuselemendid maksavad väga palju,» vastas Soosaar küsimusele, kas nii kergelt purunev relv sobib Eesti kaitseväele ja politseile.

Kogu vaidlus on nüüd jõudnud keemistemperatuurini. Täna arutab automaadihanget teist korda riigikogu riigikaitsekomisjon. Konkurent Sig Sauer väidab, et tegelikult unustas RKIK kabale ja sihikule üldse nõuded kehtestada. LMT pakub seetõttu automaatidele kõige odavamaid detaile ja riik teeb pingutusi, et saaks need ümber vahetada.

Ministeerium nördinud

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) vanemkomissar Rauno Roosimägi ütles, et sarnaselt kaitseväelasega leidis ka nende ekspert Ameerika Ühendriikides toimunud verifitseerimisel LMT automaatide lisaseadmetel kvaliteediprobleeme. «PPA hindas kaba ja punatäppsihiku purunemist oluliseks,» tunnistas Roosimägi. «Meie soov on soetada baaskomplektist erinev punatäppsihik ja kaba,» lisas ta. Kuidas asi laheneb, pole selge.

Hanke võitja tühistamiseni viis asjaolu, et komisjon ei saanud kahes punktis hankeprotsessi tagantjärele kontrollida.

Kaitseministeeriumi asekantsler Meelis Oidsalu ütles, et konkurentide tugev lobitöö automaadihanke ümber oli oodatav, sest see oli üks esimesi kordi, kus Eesti riik ostab relvi avatud relvaturul.

Oidsalu hinnangul on aga kurvastav vaadata, milliseid võtteid selleks kasutatakse. «Jälgin murega, kuidas hanke käigus on asutusesiseseks kasutamiseks mõeldud teave liikunud konkureerivale pakkujale, kes viitab oma kaebuses riigihangete vaidlustuskomisjonile otsesõnu, muuhulgas isegi riigikogu komisjoni kinnisel istungil jagatud detailsele infole,» põhjendas asekantsler.


Mida tasub teada Lewis Machine & Tool Company kohta? Detsembri algul Eesti ligi 16 000 automaatrelva hanke võitnud Lewis Machine & Tool Company (LMT) on Ühendriikides Illinoisi osariigi väikelinnas Milanis tegutsev relvatootja.
Maailma relvaturu mõistes on 128 töötajaga LMT pigem väikefirma, mille tootmisvõimekus on tuhatkond relva kuus.
Pärast Eesti käsitulirelvahanke võitmist teatas LMT, et kolib tootmise üle Iowas asuvasse Eldridge’i, kus palgatakse juurde 50 inimest ja suurendatakse tootmist, et olla valmis Eestile vajaliku hulga relvade tarnimiseks aastatel 2021–2025.
Eesti pole esimene riik, kes LMT automaate hangib. Sama on varem teinud näiteks Ühendkuningriik ja Uus-Meremaa. Viimane soetas aastatel 2016–2017 armeele ja mereväele kokku 9040 Eestiga sarnases konfiguratsioonis, ent parema lisavarustusega automaati, makstes nende eest 35,6 miljonit eurot. Relvad said ekspertidelt avalikkuses väga positiivse hinnangu hoolimata asjaolust, et garantiikorras vahetas LMT kõigil 9000 automaadil välja oodatust kehvemaks osutunud lööknõelad.
Postimehe andmetel kohtus kaitseväe juhataja kindralmajor Martin Herem läinud teisipäeval NATO kaitseväe juhatajate kokkusaamisel Uus-Meremaa kaitseväe juhataja õhuväemarssal Kevin Shortiga, kes kiitis LMT automaatrelvi ja firma garantiitingimusi.
Kuigi LMT-l on oma esindus 45 maailma riigis, on Eestis nende lepingupartneriks siinne kaitsetööstusettevõte Milrem. Hankevõidu korral hakkaks just Milrem tegema automaatide järelhooldust ning saama selle eest tasu.
suurtükimees
Liige
Postitusi: 126
Liitunud: 30 Mär, 2018 15:01
Kontakt:

Re: Uued käsirelvad EKV-le

Postitus Postitas suurtükimees »

Assa nuga HK pakkumine oli üle kahe korra kallim...HK 416 on kindlasti hea relv aga see on ikka ulme suur hinnavahe
nimetu
Liige
Postitusi: 7574
Liitunud: 25 Mär, 2016 21:16
Kontakt:

Re: Uued käsirelvad EKV-le

Postitus Postitas nimetu »

On küsimärgi all, kas esimesed uued automaadid jõuavad kaitseväeni aastaks 2021, nagu esialgu plaanitud.
Ma pole kindel, et Postimees asjast ikka päris õigesti aru on saanud. Esimesed relvad jõuavad siia kohe kindlasti enne 2021. Küsimus on hoopis pigem selles, et kas aastaks 2021 jõutakse mõlema brigaadi automaadid välja vahetada.
aga paraku sellised n-ö ülemise riiuli varustuselemendid maksavad väga palju,» vastas Soosaar
Tea kas milneti sõnavara on ka KVs hakanud levima? :)
et tegelikult unustas RKIK kabale ja sihikule üldse nõuded kehtestada. LMT pakub seetõttu automaatidele kõige odavamaid detaile ja riik teeb pingutusi, et saaks need ümber vahetada.
See on tegelikult üsna huvitav argument, sest väidetavalt toodab LMT USA sõjaväele (seahulgas eriüksustele) suuremas koguses kabasid.
sang
Liige
Postitusi: 117
Liitunud: 14 Juul, 2015 14:06
Kontakt:

Re: Uued käsirelvad EKV-le

Postitus Postitas sang »

Kuna viidatud Postimehe artiklist jäi ruumipuudusel välja suurem osa ajakirjanikule saadetud infost, siis võtan endale vabaduse teie lahkel loal kopida siia kogu Postimehele läinud vastus, muutmata ja kärpimata kujul. Loodetavasti saame nii mõnelegi küsimusele või tundele vastused.

Vastuste autoriks on RKIK hangete osakonna juhataja Priit Soosaar.
Vastavalt riigihanke alusdokumentidele pidi verifitseerimise läbi viima ja verifitseerimise protokolli koostama pakkuja, kusjuures igal pakkujal oli valida, kas teha testid ise või need kolmandalt osapoolelt sisse osta. Verifitseerimiseks vajalike testide läbiviimisel sai lähtuda ainult riigihanke alusdokumentides esitatud nõuetest, piirangutest ja ka seal lubatud tegevustest (näiteks teatud varuosade vahetamisest). Kõiki pakkujaid on siin koheldud võrdselt.

VAKO ei asunud seisukohale, et verifitseerimine kukkus läbi. VAKO seisukoht oli, et vastavalt riigihangete seadusele peab hankeprotsess olema hiljem kontrollitav. LMT koostas verifitseerimise raporti vastavalt riigihanke alusdokumentide nõuetele, seda ei ole põhjust kahtluse alla seada. Küll tuleb ühe testi sooritamine ja selle tulemused VAKO otsuse valguses üle vaadata.

RKIK ei saa verifitseerimise raportit parandada, sest see ei ole RKIKi, vaid LMT dokument. Järgnevalt saab RKIK paluda LMT-l esitada täiendavad tõendid ehk täiendada, mitte tagantjärele muuta, rough handling testi dokumentatsiooni, seda VAKO tehtud otsuse valguses. Peale täiendavate tõendite esitamist vaatab hankekomisjon materjalid uuesti läbi ja annab oma hinnangu testi läbimise kohta. Seda, kas otsus tuleb LMT kasuks või mitte, saab faktide põhjal otsustada ainult hankekomisjon.

Mitmeid äärmuslikke teste viidi Eesti hankekomisjoni ja spetsialistide ettepanekul läbi lisaks verifitseerimisele, et testida relvade piire eeskätt ohutuse ja relva võimekuse hindamiseks. Nende testide eesmärgiks oligi hinnata, millised on relva võimalused ning kui äärmuslikes tingimustes saab teda ohutult kasutada. Testid näitasid, et relv on vastupidav ja töökindel ka äärmuslikes tingimustes.

Relvade betoonile kukutamise ehk rough handling testi eesmärgiks oli kontrollida, kas relva funktsionaalsus pärast äärmuslikku käitlemist säilib, kas temast on võimalik lasta. See nõue sai ka täidetud. Testi käigus jäi põhiline hangitav 5,56mm automaat ja selle kaba kukkumistel terveks. Kannatada sai sihiku reguleerimisnupp, kuna relv kukkus selle peale.

Väikeses koguses hangitav ja ligi 2 kilo raskemal 7,62mm täpsuspüssil eraldus kabast kild viimasel kukkumisel ehk relv oli enne seda saanud eelnevalt mitmeid lööke. Hankekomisjoni tookordne seisukoht oli, et relv oli pärast testi funktsionaalne ja täiesti laskekõlblik. Tegemist ei olnud struktuursete kahjustustega, mis oleks takistanud relva edasist ohutut sihipärast kasutamist. Määrustik keelab relva viskamise, see ei ole tulirelva sihipärane kasutusviis.

Mis kabasse puutub, siis tegemist oli USA armee kasutuses oleva automaadi M4 kabaga, mis vastab kõigile USA militaarstandarditele ehk siis ka Ameerika sõdurid kasutavad relvasid, millel on küljes just selline kaba. Sellest tulenevalt pole alust väita, et tegemist oleks ebasobiliku relvaosaga.

Kuigi hankedokumentides ei olnud esitatud täpseid kvaliteedinõudeid kabadele ja sihikutele, siis on oluline märkida, et meile pakutud relva varustus on kasutuses USA relvajõududes ja nii pakutaval kabal kui ka sihikul on vastavus MIL standardiga. Loomulikult võiks hankes esitada kõige kõrgemad võimalikud kvaliteedinõuded, aga paraku sellised nö ülemise riiuli varustuselemendid maksavad väga palju.

Hankekomisjoni soovil läbiviidud kolme hankel osalenud pakkuja relvade kuumuse mõõtmise test ei olnud verifitseerimise osa, vaid tulenes vajadusest kinnitada või lükata ümber testimise käigus ekspertide poolt esitatud tagasisidet. Läbiviidud test ei kinnitanud ülekuumenemist ehk siis LMT ei kuumenenud liigselt ega olnud ka kõige kuumemaks läinud relv. Mõõtmisi teostas KVÜÕA Rakendusuuringute teadur, kes on TÜ haridusega vastava valdkonna doktorikraadiga ekspert.

Hankele esitatud pakkumiste läbivaatamisel ja testimisel osalesid ning oma seisukohtasid väljendasid nii eksperdid kui ka komisjoni liikmed, kusjuures arvamused kattusid paljudes punktides. Riigihanke komisjon, kuhu kuulusid kaitseväe, PPA ja justiitsministeeriumi esindajad, arutas kõikide osalejate tähelepanekuid ja võttis neid arvesse. Ühtki eriarvamust õhku ei jäänud, kõik küsimused said vastused. Riigihanke komisjon esitas oma vastused ka kaitseväe eksperdi tähelepanekute suhtes ja seletas tehtud otsuseid. Komisjonile saadetud tagasisides kinnitas ekspert, et komisjoni esitatud vastused tähelepanekutele on ammendavad ning rohkem küsimusi tal ei olnud.

Paukmoona testides kasutati hankedokumentides nõutud moona ning testis esinenud tõrked ei andnud alust relva diskvalifitseerimiseks, kuna relv läbis testi vastavalt esitatud nõuetele.

Kuna hankele esitatud pakkumused on ärisaladusega kaitstud, ei saa praegu täpsustada, millised on pakkumuses olevate elementide täpsed nimetused, kuid võib öelda, et erinevate tootjate pakutud relvade varustus ei erinenud üksteisest oluliselt. Vastavalt riigihangete seadusele ei tohi esitatud pakkumust muuta ning seda ei ole ka tehtud. See, milline saab olema hankeleping ja seal sisalduvad konkreetsed lisaelemendid, selgub lepingu läbirääkimiste käigus. Hankijal õigus teha lisavarustuse osas valikuid. See oli hanketingimuste osa ja kehtib kõikide pakkujate puhul võrdselt.
Medusa
Liige
Postitusi: 860
Liitunud: 21 Jaan, 2005 10:04
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Uued käsirelvad EKV-le

Postitus Postitas Medusa »

No see kaba ei paista küll olevat see, mida LMT ise toodab? Vaadates pilti (pärit Postimehest). Tundub olevat mingi lowest-bidder tavaväljalase. Kui vaatan LMT lehel seda, mida nad vaikimisi paljudes kohtades pakuvad ja mida peetakse üheks paremaks kabaks nagu üldse. Näiteks meile sarnasel relval: LM8 MWS

Ning see küsimus - mis kuradi asi see seal sihiku ja relva vahel on? Miks?

Pilt
sang
Liige
Postitusi: 117
Liitunud: 14 Juul, 2015 14:06
Kontakt:

Re: Uued käsirelvad EKV-le

Postitus Postitas sang »

Küsimus:
No see kaba ei paista küll olevat see, mida LMT ise toodab?
Vastus:
Mis kabasse puutub, siis tegemist oli USA armee kasutuses oleva automaadi M4 kabaga, mis vastab kõigile USA militaarstandarditele ehk siis ka Ameerika sõdurid kasutavad relvasid, millel on küljes just selline kaba.
nimetu
Liige
Postitusi: 7574
Liitunud: 25 Mär, 2016 21:16
Kontakt:

Re: Uued käsirelvad EKV-le

Postitus Postitas nimetu »

Paistab, et ka esitlusel oli teistsugune kaba.
https://www.postimees.ee/4454831/galeri ... ge=7735715
Ei tea miks see erinev on... Äkki testimise jaoks pandi kiiruga mingi suvaline kaba külge?

EDIT: Pole oluline. Sang juba vastas.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40072
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: Uued käsirelvad EKV-le

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Ning see küsimus - mis kuradi asi see seal sihiku ja relva vahel on? Miks?
Nägin seda pilti ja lõug vajus vastu lauda - kas SEE käkerdis ongi see, mida üritatakse meile kaela määrida täpsusrelva pähe? Pean silmas end tõestanud Galatzi ja G3 asemele...….?

See tundub olevat samasugune asi nagu M14TP, mille sihik nulli ei pidanud. Kui sihiku alus pole piisavalt kindel (loe kolmest punktist kandev liistuke), siis ei pea see relv ka nulli. Selleks, et asi nulli ei peaks, piisab vähem kui millimeetrisest "mängimisest". TL relv ei ole ju lihtsalt "automaat, optika peale visatud" :oops:
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige
Postitusi: 10495
Liitunud: 16 Okt, 2005 18:42
Asukoht: Siilis

Re: Uued käsirelvad EKV-le

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

Ühes olen ma isegi outsiderina suhtkoht kindel - KV üüberhankekontoora on asja mitterahuldavalt menetlenud. Sest loeb tulemus - result matters :|

Veits karmimates sõjavägedes oleks hankekontoora ülem sellise tulemuse eest saanud "valju noomuse" ja hanget vahetult juhtinud ohvitser "hoiatuse mittetäielikust vastavusest ametikohale".. meil ilmselt ei saa keegi s_ttagi, kõik on tublid poisid edasi - aint uued relvad viibivad :mrgreen:

Ja fakt, et KVJ ise siin foorumis sel teemal sõna võtab ning see siis ka hankevaidluses ära märgitakse, on vaabse koomiline.....

Lihtsalt niisama - mitte et kogu see teema siin mind eriti huvitaks.
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
sang
Liige
Postitusi: 117
Liitunud: 14 Juul, 2015 14:06
Kontakt:

Re: Uued käsirelvad EKV-le

Postitus Postitas sang »

Borja kirjutas:Ühes olen ma isegi outsiderina suhtkoht kindel - KV üüberhankekontoora on asja mitterahuldavalt menetlenud. Sest loeb tulemus - result matters :|

Karmimates sõjavägedes oleks hankekontoora ülem sellise tulemuse eest saanud "valju noomuse" ja hanget vahetult juhtinud ohvitser "hoiatuse mittetäielikust vastavusest ametikohale".. meil ilmselt ei saa keegi s_ttagi, kõik on tublid poisid edasi - aint uued relvad viibivad :mrgreen:

Ja fakt, et KVJ ise siin foorumis sel teemal sõna võtab ning see siis ka hankevaidluses ära märgitakse, on vaabse koomiline.....

Lihtsalt niisama - mitte et kogu see teema siin mind eriti huvitaks.
Redaktsiooniline märkus: KV ei hangi, RKIK hangib, KV jaoks.

Mis juhtus? Vaidlustuskomisjon ütles ühe kaebuse kohta: ei oska selle kohta midagi arvata, kuna pakkuja esitatud dokumendid ei ole selleks piisavalt täpsed.

Ääremärkuseks niipalju, et ülejäänud kaebusetes said õiguse hankija ja/või pakkuja, ükski kaebaja kaebus ei leidnud kinnitust.
alari
Liige
Postitusi: 1607
Liitunud: 06 Juul, 2005 15:48
Kontakt:

Re: Uued käsirelvad EKV-le

Postitus Postitas alari »

Kapten Trumm kirjutas:Nägin seda pilti ja lõug vajus vastu lauda - kas SEE käkerdis ongi see, mida üritatakse meile kaela määrida täpsusrelva pähe? Pean silmas end tõestanud Galatzi ja G3 asemele...….?

See tundub olevat samasugune asi nagu M14TP, mille sihik nulli ei pidanud. Kui sihiku alus pole piisavalt kindel (loe kolmest punktist kandev liistuke), siis ei pea see relv ka nulli. Selleks, et asi nulli ei peaks, piisab vähem kui millimeetrisest "mängimisest". TL relv ei ole ju lihtsalt "automaat, optika peale visatud" :oops:
Ma saan aru, et kõik M16 derivaadid on sinu arvates käkerdised :D
Aga tegelikult ma ei saa täpselt aru, et mis sa mõtled, et mis sellel pildil valesti on peale selle, et relva ja sihiku vahele on lisakinnitussiin pandud. Seleta täpsemalt, miks see siis nulli ei suuda pidada - on ju kolmest kohast kinni ja sihikualus selle küljes kahe kinnituskohaga.

Galilid on end tõestnud, aga juba kulunud, nii et mingi hetk on kindlasti vaja need välja vahetada.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40072
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: Uued käsirelvad EKV-le

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Ma saan aru, et kõik M16 derivaadid on sinu arvates käkerdised :D
Sellega, et meie järgmine täpsusrelv on optikaga 7,62 AR-15 automaat, olen ma juba vaikselt leppinud.
Küsimusi tekitas antud teostus, mida tõesti enamaks käkerdisest nimetada ei saa. Selline optika kinnitus (optika ise kaalub tubli pool kilo ja seetõttu tagaslöögi mõjul omab arvestatavat inertsmomenti) ei saa lihtsalt olla tugev. Rääkimata sellest, et sellele plastmassist picatinny liistule otse optika panekut ei peeta väga heaks tooniks. Sedasi võib kinnitada jalaväelase automaadile punatäppi, aga mitte TL sihikut. Näiteks nii Galatzi kui G3 optika originaalkinnitused on soliidne metallkonstruktsioon otse relva lukukoja küljes ja vähemalt Galatzi oma peab ikkagi peale kinnituse näppimist uuesti nullima (G3 kohta kahjus ei tea). Minu silmis on tegemist jama konstruiga (tundub nõrk ja vähe kolistamiskindel) pluss puuduvad raudsihikud (kuidas lased, kui telgist välja joostes on optika pauh udune. Need probleemid on nii Galatzil kui G3TP-l lahendatud (M14 jälle kahjuks pole saanud pihku võtta).
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 11 külalist