Venemaa majandus ja sanktsioonid I

Kõik käimasolevast sõjast
Suletud
Kasutaja avatar
Sekeldaja
Liige
Postitusi: 843
Liitunud: 29 Aug, 2014 17:38
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Sekeldaja »

Tugevast hüsteeriast kantud pamflett. 65 tonni tolleaegse allveelaeva lastina kõlab pehmelt öeldes ülepingutatult, ka ei plahvata elavhõbe teadaolevalt mereveega kokkupuutel. Samuti kui uraanoksiid. Tšernobõlist on asi ikka valgusaastate kaugusel, kuna UO radioaktiivsus on madal. Mingist merepõhja lokaalsest saastumisest oleks ehk põhjust rääkida.
Aga muidugi, paha Norra, Brüsseli vasall, olles liitunud venevastaste sanktsioonidega, on süüdi, et vrakki üles pole tõstetud, kõigist õigeuskliku ja hingeklambritega kokku traageldatud rahutuvi Venemaa meeleheitlikest pingutustest hoolimata...
Lemet
Liige
Postitusi: 19939
Liitunud: 12 Apr, 2006 15:49
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Lemet »

Noh, kogu asja alatoonile vaatamata tuleb tõdeda, et selline kogus elavhõbedat merevette ja lisaks Golfi hoovuse teele ei ole miski meelitav perspektiiv. Ja muideks, selle seeria allveelaevad kannatasid võtta pardale kuskil 250 tonni täiendavat lasti, miska see 65+ veel uraanoksiid tonni poleks miski imeasi
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Walter2
Liige
Postitusi: 4009
Liitunud: 27 Okt, 2012 22:11
Asukoht: Phuket
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Walter2 »

Ja kuskohast sai selle pardale uraanoksiid?
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Lemet
Liige
Postitusi: 19939
Liitunud: 12 Apr, 2006 15:49
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Lemet »

There was some speculation as to whether the U-864 was carrying uranium oxide, as was the U-234, which surrendered to the US Navy in the Atlantic on 15 May 1945, but Det Norske Veritas (DNV) concluded that there was no evidence that uranium oxide was on board the U-864 when she departed Bergen. During the Norwegian Coastal Administration's investigation of the wreck of the U-864 in 2005, radiation measurements were made but no traces of uranium oxide were found
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Runkel
Liige
Postitusi: 2838
Liitunud: 07 Sept, 2017 22:39
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Runkel »

Elanike reaalsed sissetulekud viiendat aastat jutti languses. Kui oletame, et neftjannikud ja silovikid elavad kui miskad, kellele kedratakse dollarid odavnenud rubladeks, ja saavad tasu jõudsalt üle keskmise, siis nn tavavenelane võib tõesti näguripäevi näha. Võtame regionaalse tasakaalustamatuse kah arvesse. Üks hädaorg asub just meie vahetus läheduses - Pihkva oblast. Nörritav lugu.
https://www.vedomosti.ru/politics/news/ ... i-rossiyan
Kasutaja avatar
kaur3
Liige
Postitusi: 6227
Liitunud: 26 Juul, 2005 12:09
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas kaur3 »

Rootslaste FOI raport 88 lk.
The Geopolitics of Russian energy, nov 2018.

Abstract

The risks of freezing in the dead of winter and the global economy crashing both
have a lot to do with gas and oil - and with Russia. While its economy is only
three times that of Sweden Russia is one of the world's top exporters of both oil
and gas. The income from energy exports is crucial for Russia's defence
spending and the country's great power role. The exports also underpin Russia's
global influence. This underlines that energy has a lot to do with geopolitics.
Europe is dependent on Russian gas and fears it will be cut off in a future worstcase
scenario. The unexpected increase in US oil production following the shale
revolution have brought Russia and Saudi Arabia together and made OPEC
revert to its traditional role of increasing the oil price.
However, the end of fossil fuels may be on the horizon, to the distress of all
authoritarian energy export dependent countries. Russia has to adapt its energy
dependent economy accordingly but has at the same time upset the international
rules-based order, with its annexation of Crimea. Now, for example, Russia is
deepening its energy axis with China. This report provides a geopolitical analysis
of Russian energy.
https://www.foi.se/rest-api/report/FOI-R--4623--SE
Kasutaja avatar
PaganHorde
Liige
Postitusi: 3971
Liitunud: 26 Jaan, 2014 9:00
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas PaganHorde »

kaugeltuuriv kirjutas:
Ning muidugi kõhiti välja ka nõue,et Jaapan loobuks sanktsioonidest ja lahkuks USA-Jaapani sõjalise koostöö leppest.Viimased kaks on asjad,mida Jaapan ei hakka üldse Venemaaga arutama ning suksu Lavrov olevat saadetud pikalt.
Väidetavalt isegi oldi nõus maksma seda 38 miljardit ning pakuti ka koos haldamist majandusvõõtmele,küll aga Jaapani regulatsioonide järgi.
Kusjuures see endine asevälisminister ütles,et Jeltsini ajal olevat jõutud enam vähem samale rajale,siis aga tuli Putler ja läbirääkimised katkesid.
Mehed pakkusid,et nüüd,kuni aastani 2024 enam suurt midagi ei juhtu,sest Putler juba sisepoliitiliselt ei saa uut ringi alustada praegusel momendil.
Saade ise siin
https://www.youtube.com/watch?v=P9GmcIdg86s
Varem oli Abe Jaapani televisioonile öelnud, et territoriaalprobleemi ei saa lahendada, kuni Venemaa pole nõustunud Kuriili saari üle andma. Tema sõnul peaksid saartel praegu elavad venelased osalema diskussioonidel selle regiooni tuleviku üle.

Vene presidendi abi Juri Ušakov nimetas Abe avaldust ebaõnnestunuks, lisades, et see kahtlemata muudab läbirääkimisprotsessi keerulisemaks.

Vene välisminister Sergei Lavrov ütles nädala eest, et Jaapan peab tunnustama rahukõneluste jätkumiseks kõigi vaidlusaluste Lõuna-Kuriili saarte kuulumist Venemaale.

«Moskva on valmis töötama rahulepingu suunas eeldusel, et Jaapan tunnustab täielikult Teise maailmasõja tulemusi, muu hulgas kõigi Lõuna-Kuriili aheliku saarte kuulumist Venemaale,» ütles Lavrov pärast kohtumist Jaapani välisministri Taro Konoga.
https://www.postimees.ee/6503575/jaapan ... -probleemi

Venelastele meeldib igasuguseid referendumeid korraldada,võiks nüüd ka teha. Et kas Jaapani kodakondsus või kükitavad seal edasi Venemaa all.
Hobusenägu on ka muidugi paras koomik. Hea näide et venelastega on mõttetu mingeid diile arutada, neile meeldib vaid omastada ära ei taheta midagi anda. Arvan et kui me hakkaks sibulatega täidetud Petserit tagasi tahtma siis oleks esimene nõue et NATOst tuleb välja astuda jne.
kaugeltuuriv
Liige
Postitusi: 7207
Liitunud: 13 Sept, 2011 17:35
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Lemet kirjutas:Venemaad ähvardab järgmine Tšernobõl, aga sedapuhku Norra vetest. 1945 aastal uputatud saksa allveelaevast ähvardab lekkida 65 tonni elavhõbedat ja teadmata kogus uraanoksiidi...
Дарья Митина: Нас ждёт второй Чернобыль?

Если апокалипсис таки грядёт, тo будет не ядерным, а ртутным, и придет, откуда не ждали — грядущая глобальная катастрофа затонула у берегов Норвегии. Потенциальная «ртутная бомба», которая может разрушить экологию не только Северного моря, но и всей Арктики — это немецкая подводная лодка U-864, которая была потоплена вблизи норвежскогo Бергена в 1945 году, с 65-тонным грузом металлической ртути в металлических бутылках (!!!) и, что самое приятное, с тоннами оксида урана на борту.

Читать блог полностью: http://amp.gs/VAWe
OT.Aga selle laeva üle hoiab Norra valitsus pidevalt silma peal.Tõepoolest laevas on elavhõbedat aga pole ma veel lugenud siin ajalehtedest,et uraanioksiidi oleks seal peal ning veel tonnides nagu venelased väidavad.
Küll aga on elavhõbe tõepoolest suur probleem,sest selles piirkonnas on korralikud kalavarud ning jama on selles,et uppunud laev asub Fedje saare juures Bergenisse viiva fjordi juures ning on aktiivne kalastuspiirkond.Viimati oli lugu laevast suvel ka Nyheter TV kanalis ning valitsusel on laual kaks varianti,kas laev tõsta üles või katta see liiva ja betooniga,et välistada lekkeid.Maksumused pidid olema samad aga mõlemal plaanil on miinuseid.Vrakk pidavat olema selline katkine ja kardetakse,et ülestõstes võib labaselt pooleks minna ning roostes elavhõbeda konteinerid laguneda.Plussiks peetakse selle riskiga plaani juures seda,et siis saaks elavhõbeda kõik kätte.
Teine variant liiva ja betooniga tagaks kohese lahenduse aga siis peaks riik hakkama järelvalvet tegema alaliselt,et ennetada betoonis võimalikke lagunemisi ja sellest tekkivaid probleeme.
Igatahes eksperdid pidid ütlema viimase sõna suveks ning siis plaanitakse vastu võtta lahendus.
Nii,et see uraan on küll paras propa ning minu arust ei olnud see elavhõbeda kogus ka nii suur nagu venelased propageerivad.
Eks ta selline propaganda rohkem on, a la vaadake kui saastunud Norra on.Asi tuleb panna taustana sellele,et Norra on nagu loll tampinud sadu miljoneid dollareid Venemaale selleks,et kuidagimoodi oma lagunevaid ja uppunud vanu tuumakaid saastast puhtaks teha,mis oma radiatsiooniga tõesti ähvardab ka Norra majandusvõõndi kalastust just Põhja-Norras.Ega siin ei tasu isegi arvata,kuhu suurem osa raha on jõudnud.Admiralid tahavad ka head elu ning enamus mammonast olevat hoopis Venemaalt edasi purjetanud off shoridesse.
See julge endine Vene ohvitser ja keskonna eest võitleja,kes oli Norra ühe keskonnaorganisatsiooni palgal julges nii 6-7 aastat tagasi asja paljastada ning tasuks istub nüüd riigisaladuse rikkumise eest türmis.Süü oli siis selles,et mainis lagunevate allveelaevade tüüpe.Noh selline pastakast imetud asi,kui jutuks läksid rahad,siis oli vaja mees pikemalt kuhugi kinnisesse kohta saata.Mehele määrati 15 aastat spionaazi eest,norrakad ise usuvad,et mees sealt elusalt välja ei tule.
https://en.wikipedia.org/wiki/German_submarine_U-864
Siin ka Wiki artikkel sellest.
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19588
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas ruger »

Venemaal on raudtee uuendamiseks raha küll. Aidatakse uuendada nii Kuuba lennundust(Arvatavalt siis Suhhoi lennukite turuks saab see riik. Teised firmad ja riigid neid ju kasutada ei taha), kui ka raudteed (plaanitud 2 miljardit dollarit plaanitakse kulutada Kuuba raudtee uuendustöödele)+Venetsueelale ca 5 miljardi eest kuluvat abi.
Russia will help Cuba repair state-run airline Cubana's mostly grounded fleet, likely by year's end, Russian Deputy Prime Minister Yuri Borisov was quoted as saying by Cuban news agency Prensa Latina on Friday.

Cubana had to cancel most domestic flights last year due to a lack of flightworthy planes and lease aircraft from other companies. The carrier uses mainly Russian and Ukrainian-made Ilyushins, Tupolevs and Antonovs partly because U.S. sanctions prevent it from buying planes with a certain share of U.S. components. Cuba's cash crunch restricts it from paying for expensive repairs and spare parts.

After a high-level Russian-Cuban intergovernmental commission meeting in Moscow, Borisov said both sides had checked the repairs needed and had written contracts, without giving details on costs.

"Everything has passed to the practical stage and I consider that the Cuban fleet will be re-established in 2019," he said after meeting with Cuban Vice President Ricardo Cabrisas.

Plans for Russia to upgrade Cuba's rail network are also advancing, Borisov was cited as saying.
An RZD executive told Reuters in November 2017 the deal would be worth nearly 2 billion euros and signed by the end of the year. Since then, however, the deal's completion has not been announced.
https://www.cnbc.com/2019/01/25/reuters ... -year.html
In December, Russia has developed the program of financial assistance to Venezuela in which the opposition forces try to overthrow President Nicolas Maduro. In 2019 Russia agreed to supply Venezuela 600 thousand tons of grain and to invest about five billion dollars.
http://handofmoscow.com/2019/01/25/russ ... -of-euros/
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Puurija
Liige
Postitusi: 1666
Liitunud: 01 Mai, 2014 11:20
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Puurija »

Lemet kirjutas:Kuidagi väga tihedaks läheb....Moskvas põleb kõrghoone.
Пожар в Москва-Сити: горит башня «Восток»

Пожар в Москва-Сити. По данным источника ТАСС в экстренных службах, горит башня «Восток» комплекса «Федерация». На место выехали пожарные расчеты. По предварительным данным, возгорание возникло в ресторане на 62-м этаже.

http://amp.gs/VADQ
Venemaa Saratovi oblastis Lõsõe Gorõ külas Saratovi linna lähistel toimus 26. jaanuari hilisõhtul ühes kohvikus kaks plahvatust, mille tagajärjel hukkus vähemalt üks inimene (kohvikus oma 60. sünnipäeva tähistanu) ning viga sai 11. Plahvatused olid tõenäoliselt seotud gaasiboileriga. Plahvatuse hetkel viibis hoones umbes 40 inimest. Algatatud on kriminaaljuurdlus, et teha kindlaks, kas turvanõuded olid täidetud.
Saratovi oblasti ametnikud: „Neli vigastatut on raskes seisus.“
https://tass.ru/obschestvo/6046495

Venemaa sõiduautode ning väikeste kommertssõidukite turg kasvas eelmisel aastal 13% 1,8 miljoni autoni. Venemaa suurima autotootja AvtoVAZi müük kasvas aga turust veidi kiiremini- kokku 16% ning uue omaniku leidis 360 204 Ladat. AvtoVAZi turuosa kasvas 0,5% ning kokku on AvtoVAZil nüüd 20% Venemaa autoturust.
AvtoVAZi müügi- ja turunduse asepresident Jan Ptacek: „See on viimase seitsme aasta rekordiline tulemus. AvtoVAZi turuosa kasvab juba neljandat aastat järjest. 2014. aastal oli see 15,5%. Turuosa kasvab eelkõige täna Lada mudelite ning diilerivõrgu uuendamisele. Eelmisel aastal avas ettevõte 16 uut edasimüügikeskust, samas kui nende üldine arv kahanes 300-lt 288-le. Venemaa autoturg kasvab ka sellel aastal, kuid see ei üle 10%. Vaatamata negatiivsetele teguritele nagu käibemaksu tõstmine (selle aasta algusest kerkis käibemaks Venemaal varasemalt 18% tasemelt 20%le, mille tõttu tõstis AvtoVAZ autode hinda 2,5-3%) ning valuutakursside kõikumine jätkub siiski üleilmne müükide suurenemise trend. Majandus kasvab ning säilib nõudlus autopargi uuendamise järele. AvtoVAZi plaan on turuosa vähemalt säilitada.“
Kõige suurem müügiedu saatis Venemaal Lada Vesta perekonda kuuluvaid autosid. Neid müüdi 108364 tükki ehk 40% rohkem kui aasta varem. Müüki toetas mudelivaliku värskendamine- nii tuli turule Vesta sedaani maasturiversioon. Teisel kohal on Granta, mis eelmisel aastal sai uue disaini X-stiilis. Kokku müüdi eelmisel aastsal 106323 Grantat- seda on 13% aastatagusest rohkem. Esikolmiku lõpetab Largus, mida müüdi kokku 53 691 ehk aastakasv oli ligi 60%. Kasvas ka Ladade müük välismaal: kokku müüdi seal 38052 autot, mida on 57% rohkem kui 2017. aastal. Ligi kolmandik müüdud sõidukitest olid Vestad. Peamine eksportturg AvtoVAzi jaoks on Kasahstan, kus müüdi eelmisel aastal 13 192 autot. Teisel ning kolmandal kohal on Valgevene 10 464 autoga ning Usbekistan 2649 autoga.
http://arileht.delfi.ee/news/uudised/ve ... d=85130911

Venemaa põllumajandusministeerium: „2018. aastal koguti saaki 110 miljonit tonni, sellest nisu 70 miljonit tonni.“
Venemaa teraviljaliit maksis jaanuaris jahu tootmiseks kasutatava kolmanda klassi nisu tonn 13 400 rubla (179,2 eurot).
Venemaa teraviljaliidu asepresident Aleksander Korbut: „Tõuseb ka jahu hind. Selle aasta jaanuaris maksis kilo kõrgema sordi nisujahu 18,5 rubla (0,25 eurot), aasta tagasi maksis see 13,5 rubla (0,18 eurot). Aastaga kallines jahu 37%.“
Seejuures kallines jahu Siberis aastaga 45%, mullu jaanuari 12 rublalt tänavu 17,4 rublani kilo eest.
Venemaa toiduliidu direktor Dmitri Vostrikov: „Kuna jahu kallineb, ootab ees ka leiva hinnatõus. Täpsem hinnatõus võiks selguda veebruari lõpupoole.“
Venemaa statistikaamet: „Kõrgema sordi nisujahust valmistatud leiva hind kallines eelmisel aastal 5%. Kui eelmise aasta algsuses maksis leiva kilo 69,45 rubla (0,92 eurot), siis tänavu juba 72,92 rubla (0,975 eurot).“
https://www.rbc.ru/rbcfreenews/5c4aa4bf9a79479e72fd3929
Viimati muutis Puurija, 27 Jaan, 2019 17:19, muudetud 1 kord kokku.
Puurija
Liige
Postitusi: 1666
Liitunud: 01 Mai, 2014 11:20
Kontakt:

REAALSUS - Donald Trump ON USA president

Postitus Postitas Puurija »

2016. aasta presidendivalimiste kampaania ajal ja järel oli president Donald Trumpil ja vähemalt 17 tema kampaaniameeskonna ametnikul ja nõunikul kokkupuude Venemaa kodanike, WikiLeaksi või nende vahendajatega ning veel vähemalt 10 ametnikku teadis kohtumistest, ent ei võtnud neist ise osa. Aset leidis enam kui sada kontakti: toimus silmast silma kohtumisi, kõneleti telefoni teel ja peeti ühendust telefonisõnumite ja privaatsete Twtteri-sõnumite kaudu. Vene miljardär Aras Agalarov, kes korraldas koos Trumpiga Moskvas missivõistluse Miss Universe, ja tema miljardärist poeg Emin võtsid korduvalt valimiskampaania ajal Trumpiga ühendust, aidates korraldada avalikkusele täna teadaoleva kohtumise Vene Föderatsiooni valitsusele lähedalseisva advokaadiga, et saada kahjustavat teavet oponent Hillary Clintoni kohta. Trumpi isiklik advokaat Michael Cohen tegeles samal ajal sügavalt plaanidega ehitada Moskvasse Trump Tower. Tema koostööpartner Trumpi soovi täitmisel oli tänase riigipea äripartner Felix Sater, kellel on Venemaal ohtralt kontakte. Cohen tunnistas, et valetas Kongressile seesuguse projekti arutelude toimumise ja president Trumpi nendes osalemise ulatuse kohta. Ühtlasi on teada, et jurist Cohen arutas oligarhiga ka teisi küsimusi. USA riigipea poeg Donald Trump juunior puutus 2016. aasta suvel kokku erinevate venelaste ja nende vahendajaga ning otsis võimalust luua kampaanialehekülg ka populaarsel Vene sotsiaalmeedialehel VKontakte. Ühtlasi oli ta privaatses sõnumivahetuses WikiLeaksiga. USA riigipea nõunik George Paopadopoulos pidas ühendust mitmete Vene kodanikega, kes avaldasid soovi korraldada kohtumine Trumpi või tema kampaaniameeskonna ja president Vladimir Putini või tema personali vahel. Ta rääkis kampaaniameeskonnas olevatele ametnikele sageli neist vestlustest. Ühtlasi tunnistas ta end süüdi Föderaalsele Juurdlusbüroole (FBI) valetamises just nende kontaktide kohta. Trumpi kampaaniajuht Manafort oli enne valimisi kontaktis Konstantin V. Kilimnikuga, kes oli tema pikaajaline äripartner, ent omas ka kontakte luureteenistustega Venemaal. Ta jagas Kilimnikiga poliitiliste küsitluste tulemusi ja ütles talle, et ta võib pakkuda oligarhile briifingutest ülevaadet. Ta osales ka 2016. aasta juunis toimunud Trump Toweri kohtumisel. USA riigipea julgeoleku nõunik Michael Flynn vestles enne president Trumpi ametisse astumist korduvalt Vene Föderatsiooni suursaadikuga Ameerika Ühendriikides Sergei Kisljakiga seoses erinevate võimalustega, mis võiks saada sanktsioonidest, mis Venemaale pärast Krimmi okupeerimist kehtestati. Trumpi nõunik ja väimees Jared Kushner kohtus ülemineku ajal samuti Kisljakiga ja arutas võimalust avada Venemaa ametnikega sidekanal. Ta osales ka Trump Toweri kohtumisel. USA riigipea pikaaegsele sõbrale ja kampaanianõunikule Roger Stone’ile esitati sel nädalal aga süüdistus seitsmes kuriteoepisoodis, sh ametliku menetluse takistamises, valeütluste andmises ja tunnistaja mõjutamises eriprokurör Robert Muelleri Venemaa võimaliku 2016. aasta USA presidendivalimistesse sekkumise juurdluse raames.
https://www.nytimes.com/interactive/201 ... leaks.html

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/v ... d=85138179
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36618
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Kriku »

Lemet kirjutas:Kuidagi väga tihedaks läheb....Moskvas põleb kõrghoone.
Ma oletan, et viimase aja sagedased tulekahjud ja plahvatused on seotud Venemaa igipõlise liitlase, armeekindral Pakase alluvate tegevusega. Kuidas täpselt, ei hakka spekuleerima, aga tundub olevat friendly fire.
Elagu Ukraina
Liige
Postitusi: 268
Liitunud: 04 Apr, 2017 1:39
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Elagu Ukraina »

http://rus.delfi.ee/daily/estonia/haker ... d=85142171

Tuleb välja, et WikiLeaksi taolised ei toetagi alati venelasi
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 11 külalist