Varustus ja varustatus

Vasta
mart2
Liige
Postitusi: 5127
Liitunud: 22 Juun, 2014 19:52
Kontakt:

Re: Varustus ja varustatus

Postitus Postitas mart2 »

Dr.Sci kirjutas:https://www.postimees.ee/6520605/kaitse ... ult-tagasi
... ei oskagi kohe midagi arvata. kas omal ajal keerati miski käkk kokku ja praegu siis likvideeriti tagajärgi?
Vabandan kui keegi solvub, kuid kas ei ole tegemist "...pikkuse" küsimusega?
Vastavalt (mitmele järjestikusele) ametikohale oli mul aastaid ettenähtud ametiauto 24/7 käepärast. Kui tuli uus rotatsioon, hakkasin bussiga sõitma ja ei tundnud ennast puudutatuna, et mõni minust madalama auastmega ohvitser (teisel ametikohal) sai kasutada sõiduautot. So what?
Probleem oleks see, kui keegi, kellele vastav varutus (püstol) oleks ametikoha tõttu ettenähtud, kuid ei saa seda kasutada, sest maleva kaplan kannab... :wall:
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
Martin Peeter
Liige
Postitusi: 4513
Liitunud: 18 Juul, 2014 20:49

Re: Varustus ja varustatus

Postitus Postitas Martin Peeter »

Nii ja naa lugu. Riigi kaitsmisel on ilmselt mootorsaest rohkem kasu kui püstolist. Aga see on asi, mis puudutab egot. Selles valguses ei saa ma aru, kas kusagilt on nii palju ohvitsere juurde tulnud või on mingi muu väga tõsine põhjus, et suure hulga riigikaitse vabatahtlike egost tuli suht valusal kombel üle sõita? Kui on KV ohvitseridel vaja, siis on arusaadav, aga kui taga on usalduse puudumine ( et kasutavad relvi valesti - enesetappudeks või veel teab milleks), siis on asi halb. Iseasi, kas oli neile vaja kunagi neid püstoleid üldse välja jagada. Praegu on nagu natuke piinlik suhtlemssituatsioon KV poolt KL suhtes, ütleksin. :oops:
Mina ise püstolikandja ei ole ja kui otse peale ei käida, siis ka relva koduhoiule ei taha.
Sel vabatahtlikul riigikaitses osalemisel on erinevaid stiimuleid ja teatav egotrippamine käib väga paljudel asja juurde. Kindlasti pole see harilikult põhiline, sest peamine on ikka patriotism, aga eks me kõik ole inimesed. See ego avaldub muidugi erineval moel ja eks seda nähtust võib ka siit, militaarnetist, tuvastada. :lol:
Dona nobis pacem!
Kasutaja avatar
Arf
Liige
Postitusi: 299
Liitunud: 18 Veebr, 2004 1:12
Kontakt:

Re: Varustus ja varustatus

Postitus Postitas Arf »

Andestust, aga see see teema on ikka kergelt lapsik. Need püstolid pole mitte ühelegi vabatahtlikule antud isiklikuks kasutamiseks. Kui neid on mujal vaja, siis nii ka tehakse. Enamik vast saab sellest aru. Vabatahtlikkus on hea ja tore, aga võiks aru saada, et igal organisatsioonil on ka omad reeglid ja protseduurid. Liitud vabatahtlikult, siis nõustud vabatahtlikult ka reegleid järgima. Ka neid, mis sulle ei meeldi. Need, ametikohad, mis eelkõige SA kohal näevad püstolit ette, selle ka säilitavad. Ma tõesti ei saa aru, milles probleem.
Dr.Sci
Liige
Postitusi: 3304
Liitunud: 30 Okt, 2015 11:59
Kontakt:

Re: Varustus ja varustatus

Postitus Postitas Dr.Sci »

Martin Herem kirjutas teises teemas vastuseks et: USPd on jagatud ka nendele kaitseliitlastele, kes ei ole SA struktuuris vastaval ametikohal, kus tabelvarustus näeb ette püstolit. Või pole üldse SA ametikohal.
Selge. Omal ajal rikuti püstoleid välja jagades reegleid, nüüd likvideeriti tekkinud segadus. Aga saan ka täiesti aru meestest kellele omal ajal see relv anti ja unustati mainida, et tegelikult ei peaks me seda su kätte usaldama ning võime igal hetkel ära korjata.
kert122
Liige
Postitusi: 619
Liitunud: 27 Juun, 2007 21:22
Kontakt:

Re: Varustus ja varustatus

Postitus Postitas kert122 »

Neid relvi tahtsid omal ajal ka jaoülemad ja juhatuste liikmed,malevkondade pealikud ja kõik muud artistid, kes ennast vähegi ässaks pidasid.
Praegugi mõned mehed arvavad, et nad peaks omama 5,56mm(eiei, mitte galili, vaid ikka HK), kuigi tabelvarustuses on kirjas 7,62, ja jauravad ja jauravad...

Kaitseliidus on paratamatus see, et paljud ei saa aru ei struktuuridest ega käsuahelatest.

Mina ei saa aru üldse, milles see õudne draama praegu seisneb, kui sul ei ole ette nähtud labidat, siis ei ole sul üldse alust tahtagi seda, kui sa kunagi selle välja lunisid ja nüüd ära võetakse, noh...ülimalt kurb lugu.
Ka kaitseliidus ei tohiks olla nii, et igaüks võtab endale pähe mingi oma struktuuri ja läheb tahtma mingeid oma asju.

või olen mina valesti aru saanud...
paraadil näeme, raisk
Drax
Liige
Postitusi: 1108
Liitunud: 22 Mai, 2009 13:42
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Varustus ja varustatus

Postitus Postitas Drax »

Eks juhtivatel ässadel olegi ahvatlus suurem. Metsamees vaeb igat sadat grammi, et kuidas varustusest mõned kilod vähemaks saada... aga ehk on revolvrikangelase tunne just see, mis motti tõstab ja seljakoti kergemaks teeb :D
alari
Liige
Postitusi: 1607
Liitunud: 06 Juul, 2005 15:48
Kontakt:

Re: Varustus ja varustatus

Postitus Postitas alari »

kert122 kirjutas:või olen mina valesti aru saanud...
Minu arvates võib kaitseliitlased suures plaanis jagada kaheks - need, kes tegelevad sõjalise poolega (käivad õppustel, on mingis struktuuris kirjas) ja need, kes kurdavad, et kaitseliit pole ikka enam see organisatsioon, millesse nad kunagi ammu astusid ja nüüd tegeletakse liiga palju sõjalise väljaõppega - üldiselt on tegemist meestega, kes on nii vanad, et enam ei suuda õppustel osaleda ning otsivad endale mingit muud funktsiooni. Kui nad kaitseliitu tulid 90ndatel, siis polnud palju sõjalist väljaõpet, kuna raha polnud ja siis tegeleti igasuguste muude asjadega, millega sai ja mis pähe tuli. Selle grupi üks väga väike alamgrupp on inimesed, kes arvavad, et KL on poliitiline organisatsioon.
Uued kaitseliitlased tulevad kaitseliitu ikkagi selleks, et saada sõjalist väljaõpet.
kert122 kirjutas:Praegugi mõned mehed arvavad, et nad peaks omama 5,56mm(eiei, mitte galili, vaid ikka HK), kuigi tabelvarustuses on kirjas 7,62, ja jauravad ja jauravad...
Neil on ju võimalus allüksust vahetada ja aktiivselt väljaõppesse panustada, kuigi nendest ilmselt võibolla mõni üksik on nõus seda tegema.
kert122
Liige
Postitusi: 619
Liitunud: 27 Juun, 2007 21:22
Kontakt:

Re: Varustus ja varustatus

Postitus Postitas kert122 »

On kaitseliitlasi, kes liitusid 92 aastal ja ei nõua midagi, ja on jätkuvalt rivis.
Ja on uus põlvkond, kes liituvad ja kukuvad nõudma, reeglina on need sellised, kes pole varem kaitsejõududega üldse kokku puutunud.
paraadil näeme, raisk
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40072
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: Varustus ja varustatus

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Paljude hädade põhjus on tegelikult arusaama nappus vabatahtlike hulgas, mis on sõjaline ettevalmistus ja kuidas seda saavutada.
Sealt hakkavad kohe pihta vastumeelsuse ilmingud, kui tuleb midagi teha nii, nagu asju tehakse.
Sellest ka antud käun relvade ja varustuse teemal.
Kui inimene pole viitsinud (just viitsimisest jääb 99% juhtudest puudu) saada "roheliseks", siis pole vaja ka nutta, sest tegijaid liikmeid vajab iga roheline üksus alati juurde.

Olen üsnagi kindel, et nende püstoli äravõtmise probleemist rääkijatele anda selline ülesanne nagu planeerida ja viia läbi jao õppepäev kuuest kontaktdrillist, siis tulemuseks on midagi tragikoomilist. Aga see peaks olema täna JÜ oskus. JÜ-le pole püstolit ette nähtud. Mis äss siis on, kui ei valda isegi JÜ oskusi, aga nõuame mingit eri relvastust? :wall:
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
mb
Liige
Postitusi: 386
Liitunud: 17 Okt, 2009 16:08
Kontakt:

Re: Varustus ja varustatus

Postitus Postitas mb »

mongol
Liige
Postitusi: 1296
Liitunud: 13 Aug, 2008 21:58
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Varustus ja varustatus

Postitus Postitas mongol »

Vaatan, et KV laseb juba mõnda aega ringi R20-tega. Huvitav, millal KLi vabatahtlikkond uue ägeda püssi saab? Vana hea "kohe", mis võrdub aastaga 2023? Infot ka ei anta, aga jube keeruline on sõudeklubis olla, kui isegi ajateenijad juba uusi relvasid lõhkuda saavad..
professional retard
vaad
Liige
Postitusi: 249
Liitunud: 22 Juul, 2019 15:08
Kontakt:

Re: Varustus ja varustatus

Postitus Postitas vaad »

Vaevalt keegi mingit asjalikku hinnangut tähtajale siin avalikult suudab/saab anda. RÕKi piltidelt muidugi paistab, et juba osadel reservikatel on ka R20 käes. Kaitseliidul vist salvetaskutega ka päris jama. R20 komplektis peaks olema 9 salve, galili salvetaskusse võibolla saab panna, aga AK omadega pole kohe midagi teha. On üldse galili taskuid kaitseliidul? Ma isiklikult ei panustaks selle peale, et laialdane üleminek lähima 1-2 aasta jooksul toimub. Tarnegraafikuid ja numbreid ma muidugi ei tea, aga enne vast varustatakse ära ikka 1. ja 2. brigaad koos reserviga. Kuna see pole aga veel kaugeltki tehtud, siis vaevalt järg veel niipea KLi käes on.
mongol
Liige
Postitusi: 1296
Liitunud: 13 Aug, 2008 21:58
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Varustus ja varustatus

Postitus Postitas mongol »

Kui KL nagu tavaliselt varustust jms viimasena saab, siis on see tõesti kurvakstegev - iseenesest kõige kiirem reserv on kõige mannetumalt relvastatud..
professional retard
Rabapistrik
Liige
Postitusi: 152
Liitunud: 04 Mär, 2016 9:54
Kontakt:

Re: Varustus ja varustatus

Postitus Postitas Rabapistrik »

mongol kirjutas:Kui KL nagu tavaliselt varustust jms viimasena saab, siis on see tõesti kurvakstegev - iseenesest kõige kiirem reserv on kõige mannetumalt relvastatud..

Eks see ole nii ja naa. VG varustust ja relvastust vaadates see seis üldsegi nii nukker pole. Lisaks, minu subjektiivsel hinnangul on näiteks maakaitsejao relvastuses AK-4 isegi mõnevõrra parem, kui R-20 ning eriti veel moderniseerimiskomplektiga. Seda siis eeldusel, et maakaitseüksused ei tegele väga pealetungivate tegevustega, kus R-20 eelised on ilmsed.
Minu jaoks isiklikult on põhiline see, kui palju saab KL (sh maakaitseüksused) tankitõrjerelvi ja pioneerivahendeid (erinevaid miine, lõhkeainet, det. nööri, traati jms) ja vähemalt mulle tundub, et ka nende vahendite lõikes on viimastel aastatel asjad arenenud.
Samal ajal mõistan, et uuem käsitulirelv võib anda teatud sõdurite seas motivatsiooni tõstva efekti. Ja kahtlemata on vastase öösel avastamise ja tuvastamise võimekus KLis otse öelduna halb.
taara
Liige
Postitusi: 835
Liitunud: 12 Jaan, 2011 21:13
Kontakt:

Re: Varustus ja varustatus

Postitus Postitas taara »

Moderniseerimiskomplekti all mõtled neid rauast liiste, mis teevad relva ebanormaalselt raskeks ja viivad raskuskeskme ette ja kuhu pole midagi kinnitada?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: rax ja 1 külaline