Donald Trump tagasi?

Tagantjärele tarkus on täppisteadus. Või kui tädil oleks rattad...
Vasta
Martin Peeter
Liige
Postitusi: 4513
Liitunud: 18 Juul, 2014 20:49

Re: REAALSUS - Donald Trump ON USA president

Postitus Postitas Martin Peeter »

Meil pole selle üle siin midagi rõõmustada. Seda vabam ta on oma välispoliitilise doktriini elluviimisel.
Dona nobis pacem!
nimetu
Liige
Postitusi: 7574
Liitunud: 25 Mär, 2016 21:16
Kontakt:

Re: REAALSUS - Donald Trump ON USA president

Postitus Postitas nimetu »

CNN teeb nüüd kindlasti erisaate, kus vabandavad Trumpi ees. :D
Vaevalt. Raporti järgi otsest koostööd venelastega ei tuvastatud, kuid seal on väga palju piiripealseid asju, mis kaudselt inkrimineerivad Trumpi.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36424
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: REAALSUS - Donald Trump ON USA president

Postitus Postitas Kriku »

Peale selle, rida isikuid ju mõisteti süüdi. Ei saa öelda, et uurimisel mingeid tulemusi pole.
Kasutaja avatar
ermot
Liige
Postitusi: 1018
Liitunud: 25 Dets, 2011 15:33
Kontakt:

Re: REAALSUS - Donald Trump ON USA president

Postitus Postitas ermot »

Tjah, siin on mõtlemisainet küllaga.

Esiteks, meile ei ole kättesaadavaks tehtud kogu uurimust, vaid meile edastas 4 leheküljelise kokkuvõtte Justiitsministeeriumi juhtiv prokurör nimega William Barr. Seda kokkuvõtet tõlgendas Valge maja pressiesindaja Sarah Sanders. Mõlemad selgelt Trumpi poolel. Seega ma ei ruttaks seisukoha võtmisega, sest Trump näeb seda mida tahab näha ja tema reaalsustaju on kah nagu on.

Meieni jõudnud info on tegelikult neutraalne: ei leitud tõendeid Trumpi koostööst vene võimudega. Mis ei tähenda, et seda poleks olnud, vaid et selle kohta pole vettpidavaid tõendeid. Seega tõlgendamisruumi on.

Lisaks on tegemist poliitiliselt ülilaetud teemaga. Mäletate frustatsiooni, mille tõi Eesti inimestele kaasa Jaak Valge uurimus Konstantin Pätsi seostest vene rahadega? Kogu okupatsiooniaja oli Päts selline vaba Eesti sümbol ja siis selgus, et venelaste poolt ära ostetud! Õnneks seda riiki enam polnud, aga USA on alles ja võimalik kahju riigi legitiimsusele üüratu. Eks see Trumpi valimine üks tööõnnetus oli, impiitšimine aga ennustamatute tagajärgedega. Ehk ma väidan, et Mülleri uuringu argumendid on valitud poliitilisi kaalutlusi silmas pidades kui et Püha Tõde silmas pidades. Lisaks viitab raporti avalikustamise viis (Trumpi määratud Justiitstegelane ja selle valikuliselt edastatud info võimendamine Valge Maja esindaja toel) soovile pigem toetada presidendi institutsiooni kui soovi kedagi puhtaks pesta.

Rida abilisi aga on kinni pandud ja sellest peaks igaüks ise järeldused tegema. Hea tsaar ja rumalad bojaarid? 1905 aastal maksid selle muinasjutu eest Tsaari Venemaal tuhanded oma eluga.
No one said survival was fun.
Kasutaja avatar
Cosmos
Liige
Postitusi: 107
Liitunud: 08 Veebr, 2014 18:06
Asukoht: Tõrva
Kontakt:

Re: REAALSUS - Donald Trump ON USA president

Postitus Postitas Cosmos »

Enamik uurimisalustest, kes karistada said, kuulati üle küll Trumpi vastu asitõendite saamiseks, kuid survestati neid ja karistada said Obama aegsete üleastumiste eest.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36424
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: REAALSUS - Donald Trump ON USA president

Postitus Postitas Kriku »

Trumpi valimiskampaania toimuski ju Obama ajal.
dendroloog
Liige
Postitusi: 36
Liitunud: 09 Apr, 2008 11:20
Kontakt:

Re: REAALSUS - Donald Trump ON USA president

Postitus Postitas dendroloog »

ErmoT kirjutas
"Kogu okupatsiooniaja oli Päts selline vaba Eesti sümbol ja siis selgus, et venelaste poolt ära ostetud!"
-
Pole seda ju keegi tõestanud.
Ehk aitaks!
metssiga
Liige
Postitusi: 1688
Liitunud: 11 Nov, 2005 19:19
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: REAALSUS - Donald Trump ON USA president

Postitus Postitas metssiga »

ermot kirjutas: Mäletate frustatsiooni, mille tõi Eesti inimestele kaasa Jaak Valge uurimus Konstantin Pätsi seostest vene rahadega?
Tegelikult väitis seda Magnus Ilmjärv ja Valge hoopis paljastas tema poolt dokumentaalallikate ... ütleme nii, et loomingulise kasutamise.
Oman vastavaid kohustusi ja piiramatuid õigusi antud ülesannete täitmisel.
Tegelane5
Liige
Postitusi: 799
Liitunud: 07 Veebr, 2009 12:28
Kontakt:

Re: REAALSUS - Donald Trump ON USA president

Postitus Postitas Tegelane5 »

Cosmos kirjutas:Enamik uurimisalustest, kes karistada said, kuulati üle küll Trumpi vastu asitõendite saamiseks, kuid survestati neid ja karistada said Obama aegsete üleastumiste eest.
Ning Trump on huvitav juhtum ka selle poolest et vangi lähevad üldse advokaadid. Vahet pole kas töötasid tema heaks (Cohen) või vastu :scratch: Ehk siis Michael Avenatti, kes esindas Stormy Daniels'i võib minna vangi väljapressimise (ja vist ka kliendi raha omistamise) eest.
Lawyer Michael Avenatti, who represented adult film star Stormy Daniels in her legal battles against United States President Donald Trump, has been charged with trying to extort more than $20 million from Nike, federal prosecutors said.
Prosecutors also charged Mr Avenatti with embezzling an unnamed client's money to help pay expenses for his coffee company, as well as using phony tax returns to secure millions of dollars in bank loans.
https://www.abc.net.au/news/2019-03-26/ ... d/10938782
[i]“It is difficult to get a man to understand something, when his salary depends on his not understanding it.” [/i]
Runkel
Liige
Postitusi: 2816
Liitunud: 07 Sept, 2017 22:39
Kontakt:

Re: REAALSUS - Donald Trump ON USA president

Postitus Postitas Runkel »

Ma tunnen Muelleri uurimistulemuse üle isegi ettevaatlikku heameelt.
Kardetavasti on venelased ikkagi liiga sügavale tunginud. 34 Trumpi lähemat kaasvõitlejat on erinevate kuritegudega (finants ja muu, st vale vandumine) süüdi mõistetud ja osa ootab oma järge. Lõime lugejatel pole ilmselt illusioone Flynni, Manaforti, Coheni (too jurist küll vist rohkem DT eraeluliste asjaoludega; aga ka äri) jt seotusest või mõjutatusest Vene poolega. Kui on arusaamine venkude ulatuslikust sekkumisest, siis USAl on ju nii või teisiti küsimus, kas ja kuidas me ikkagi oma demokraatlikult valitud presidenti kaitseme (või laseme ka tema allavett)? Puhastustöö presidendi ümber on olnud vägev, ilmselt pretsedenditu. Mis seal taga tegelikult on?
Vaatame reaktsioone. Venelane esitab ei rohkem ega vähem kui nõudeid: sanktsioonid maha vale eest jne. Venetsueela.
USA: Golani tunnustamine, sõjaline aktiivsus meie piirkonnas.
Võib olla on parem, et Muelleri uurimus avalikuks ei tulegi (kuigi kangesti tahaks lugeda).
Viimati muutis Runkel, 27 Mär, 2019 11:26, muudetud 1 kord kokku.
kaugeltuuriv
Liige
Postitusi: 7191
Liitunud: 13 Sept, 2011 17:35
Kontakt:

Re: REAALSUS - Donald Trump ON USA president

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Mul on selline teooria,miks enamus uurimisest riigisaladuse templiga on.
Ma arvan,et siin on kaks aspekti.
Esimene ja minule tundub ka üsna ilmne,asjad on väga sügavalt venelaste poolt sisse immutatud ning paraku peab sellega efektiivselt võitlemiseks kasutama ka meetodeid,mis kuuluvad eriteenistuste valdkonda ehk siis üldisemalt õeldes ei taheta venelastele kaarte näidata,kui nii kaardimängu termineid kasutada.
Teine on see,et sellega saab vabariiklik establishment hoida natukenegi Trumpi lõa otsas,et viimane päris ülekäte ei läheks.Eks ta nõunikud on vist asjaga kursis ja sellekaudu ka Vabariikliku partei tipud.
Huvitav kuulata minu ühe lemmiku majandusajaloolase Niall Fergusoni arvamust USA majandusest ja Trumpist aastateks 2019-2020,algab mees Brexitist(kuna ta on is britt aga elab USA-s).
Mehe juttu tasub kuulata,ta on enam vähem täppi pannud kunagise 2008 aasta majanduslaksu,suuremas osas õige BREX-iti majanduslike tagajärgede üle(ta ennustas enam vähem täppi hetkeolukorra)ning ei ennusta paari aasta jooksul suuremat majanduslikku kukkumist,pigem sinna peale aastat 2020.
Nialli sõnul on USA-l mitu probleemi,esiteks haridus ja kõrghariduse vale toimimine.Toodetakse õpilasi,kes ei suuda omapea hakkama saada,kõrgkoolid aga toodavad palju mõttetut kontigenti,kes selgelt ei saa hakkama innovaatilises maailma keskonnas.
Teine probleem,kui juttu kuulata on väga halb tõõjõuliste meeste hõivatus tööga,ta kutsub seda kuldse tööeaga meeste hõivatuseks ning 50-70 ndateni toiminud tugevate ametiühingute nõrgenemine sinnamaani,et nad ei saa kaasa rääkida töösuhetes.See on viinud palkade stagnatseerumiseni ja ettevõtjatelt surve,mis on kättemaksnud tootmise viimisega odavatesse riikidesse globaliseerumise survel.
Ning lõpuks Hiina majanduslumepalli effekt.
https://www.youtube.com/watch?v=zxFe7-kVv4g
Martin Peeter
Liige
Postitusi: 4513
Liitunud: 18 Juul, 2014 20:49

Re: REAALSUS - Donald Trump ON USA president

Postitus Postitas Martin Peeter »

Muelleri raporti mõju jm USAst räägib Sven Sakkov. Soovitan kuulata.

https://www.err.ee/923994/sven-sakkov-m ... ositsioone

Sven Sakkov on seisukohal, et USA administratsiooni positiivsed sammud julgeolekupoliitika alal on olnud, mitte tänu Trumpile, vaid vaatama Trumpile. min 40-41
Dona nobis pacem!
Kasutaja avatar
PaganHorde
Liige
Postitusi: 3971
Liitunud: 26 Jaan, 2014 9:00
Kontakt:

Re: REAALSUS - Donald Trump ON USA president

Postitus Postitas PaganHorde »

Kurjam kirjutas:Raport on nüüd avalik https://www.delfi.ee/news/paevauudised/ ... d=85697575

See on samapalju avalik kui keegi oleks saatnud uurimisraporti Savisaare kohta Keskerakonna tõekomisjonile. Avaldati vaid umbmäärane definatsioon. Trumpi enda käitumine ütleb nii mõndagi, kui ikka puhas poiss oled siis milleks närvitseda.

Trumpi äride uurimine Venemaal käib edasi. Ja lisaks ka see et ei hakka keegi seal USAs omaenda presidenti maha võtma, seda on tunnistanud ka demokraadid et see otsus tekitaks ühiskonnale pigem kahju. Sestap on piirdutud Trumpi tiibade kärpimisega senatis. Seda on teinud ka vabariiklased koos demokraatidega. Eks ta saab oma laksud kätte peale presidendi ametit.
Kasutaja avatar
kaur3
Liige
Postitusi: 6208
Liitunud: 26 Juul, 2005 12:09
Kontakt:

Demograafia

Postitus Postitas kaur3 »

Leidsin ühe "lahtise" teema, kuhu sobiks väike analüüs USA kristlike fundamentalistide rahavoost Euroopasse. Muu hulgas rahastavad ka abordi teemat.
Revealed: Trump-linked US Christian ‘fundamentalists’ pour millions of ‘dark money’ into Europe, boosting the far right.

US Christian right ‘fundamentalists’ linked to the Trump administration and Steve Bannon are among a dozen American groups that have poured at least $50 million of ‘dark money’ into Europe over the last decade, openDemocracy can reveal today.

Between them, these groups have backed ‘armies’ of ultra-conservative lawyers and political activists, as well as ‘family values’ campaigns against LGBT rights, sex education and abortion – and a number appear to have increasing links with Europe’s far right.

-

But the extent of their European activity has – until now – received little scrutiny. Our investigation reveals that some of these groups have:

- Sent teams of lobbyists to Brussels to influence EU officials
- Challenged laws against discrimination and hate speech in European courts
- Supported campaigns against LGBT rights in the Czech Republic and Romania
- Funded a network of ‘grassroots’ anti-abortion campaigns in Italy and Spain
- Deployed ‘ambulance-chasing’ evangelists after tragedies such as the Grenfell Tower fire, and in the wake of terrorist attacks
https://www.opendemocracy.net/en/5050/r ... far-right/
Martin Peeter
Liige
Postitusi: 4513
Liitunud: 18 Juul, 2014 20:49

Re: REAALSUS - Donald Trump ON USA president

Postitus Postitas Martin Peeter »

Huvitav on seejuures ainult see, et kristlikke väärtusi propageerivat raha peetakse "pimedaks". Aga liberaalseid või isegi ultraliberaalseid ja ökoterroristlikke üritusi rahastavaid projekte kiidetakse. Kusjuures harilikult on neid kristlikke väärtuste propagandat rahastavad fondid ja rahastajad üsna hästi teada. Olen isegi näiteks koostööd teinud Billy Grahami Fondiga, kui selle rahadega käivitati üks supiköök.
Dona nobis pacem!
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist