BREXIT

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
Jaanus2
Liige
Postitusi: 3835
Liitunud: 31 Mai, 2007 13:17
Kontakt:

Re: BREXIT

Postitus Postitas Jaanus2 »

DUP on avatud piiri vastu sellepärast et siis peaks tollipiir jooksma saarte vahel asja funktsioneerimiseks ja faktiliselt olekski Iirimaa juba ühendatud, kuigi kaartidel näidatakse UK osa. See ei mahu neile kuidagi pähe. Suletud piir tähendab aga paratamatult, et sõda algab uuesti. Sellepärast on mõtlevad britid avatud piiriga nõustunud, uskudes et seda saab ka kuidagi teisiti toimivana hoida, nii et saarte vahel tollipiiri poleks. Midagi usutavat EU jaoks ei ole nad suutnud välja pakkuda seni mu teada.
kaugeltuuriv
Liige
Postitusi: 7208
Liitunud: 13 Sept, 2011 17:35
Kontakt:

Re: BREXIT

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Jaanus2 kirjutas:DUP on avatud piiri vastu sellepärast et siis peaks tollipiir jooksma saarte vahel asja funktsioneerimiseks ja faktiliselt olekski Iirimaa juba ühendatud, kuigi kaartidel näidatakse UK osa. See ei mahu neile kuidagi pähe. Suletud piir tähendab aga paratamatult, et sõda algab uuesti. Sellepärast on mõtlevad britid avatud piiriga nõustunud, uskudes et seda saab ka kuidagi teisiti toimivana hoida, nii et saarte vahel tollipiiri poleks. Midagi usutavat EU jaoks ei ole nad suutnud välja pakkuda seni mu teada.
Kaasfoorumlase arvamusega tuleks ka nõustuda.Tuubis oli üleval The Gardiani ajakirjaniku jalutuskäigud mõõda UK,seoses BREX-itiga.Mees lihtsalt salvestas arvamusi.
P-Iirimaal ütles sealne politseiülem otse.Kui tuleb kinnine piir ja tollipunktid,siis mees ütles on vaja ametnikke.
Neid hakatakse tulistama,siis ma pean saatma sinna politsei,neid hakatakse ka tulistama.Siis pean saatma sinna sõjaväe,mida hakatakse ka tulistama.Viimaseks faasiks pidi olema pommid,a la 70-80-90-nendad oleks siis tagasi.
Kasutaja avatar
Gideonic
Liige
Postitusi: 4871
Liitunud: 14 Aug, 2008 14:19
Kontakt:

Re: BREXIT

Postitus Postitas Gideonic »

Väga mööda ei pannudki oma hinnagus. Wired tegimanalüüsi ja ütleb et inimesi oli 300 000 ja 400 000 vahel:

https://twitter.com/FullFact/status/111 ... 00032?s=19
Many readers asked us to check the claim that 1 million people attended the People's Vote march on Saturday.

Almost certainly not. Experts in crowd modelling told @WiredUK they estimated the figure was somewhere between 312,000 and 400,000.

https://t.co/Bkci5uALc1
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36620
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: BREXIT

Postitus Postitas Kriku »

Eile siis hääletati parlamendis kaheksat võimalust, mida edasi teha. Ükski ettepanek ei pälvinud enamuse toetust:
Tulemused on teada: parlament ei toetanud ühtki kaheksast ettepanekust: 1) Euroopa Liidust lahkumine ilma leppeta 12. aprillil, 2) ühisturg 2.0 ehk ühisturu liikmeks jäämine, 3) tolliliidust lahkumine, aga taasühinemine Euroopa Vabakaubandusassotsiatsiooniga (EFTA) ja jäämine Euroopa Majanduspiirkonda (EEA), 4) uue tolliliidu vahetu kokkuleppimine Euroopa Liiduga, 5) leiboristide alternatiiv: tolliliitu jäämine ja sügav koostöö ühisturuga, 6) hädapidur leppeta lahkumise vältimiseks, 7) uue rahvahääletuse korraldamine, 8 ) leppeta lahkumisel kaubandussuhete ajutine jätkumine varasematel alustel.
Enim hääli sai uue referendumi korraldamine:
Tänasel hääletusel toetas parlament eelnõudest kõige rohkem uue rahvahääletuse korraldamist: 268 poolt, 295 vastu. Tasub märkida, et peaminister May Brexiti-lepet toetati sellest vähem: esimesel hääletusel 202 poolt, teisel hääletusel 242 poolt.
https://www.delfi.ee/news/paevauudised/ ... d=85735725
Martin Peeter
Liige
Postitusi: 4513
Liitunud: 18 Juul, 2014 20:49

Re: BREXIT

Postitus Postitas Martin Peeter »

Nüüd on ikka väga suure tõenäosusega hard-Brexit. See ei ole enam viimase hetke närvidemäng. Minu meelest ei sobi ka EL-il enam mingeid uusi samme tagasi astuda. Sisuliselt on pooled kumbki ennast nurka mänginud.
Dona nobis pacem!
AndresTy
Liige
Postitusi: 966
Liitunud: 07 Mär, 2019 13:27
Kontakt:

Re: BREXIT

Postitus Postitas AndresTy »

Jah. UK kohta võib tõepoolest öelda, et ta on enneast nurka mänginud. Aga EL - mis mõttes tema ennast nurka mänginud on?
Imekaunis! Raha eest teen kõike, mida härrad soovivad...
Kasutaja avatar
Gideonic
Liige
Postitusi: 4871
Liitunud: 14 Aug, 2008 14:19
Kontakt:

Re: BREXIT

Postitus Postitas Gideonic »

Kriku kirjutas: Enim hääli sai uue referendumi korraldamine
Ma sain sellest punktist nii aru, et korraldatakse "jah/ei" stiilis referendum selle valiku kohta mille poolt parlament lõpuks otsustab, aga kõik valikud lükati tagasi. Seega sisuliselt sai enim hääli hoopis järgmine varjant, ehk tolliliit (kus jäi mittehääletanute tõttu puudu tegelikult 6 häält).

Siit graafikult on näha häälte jagunemine parteide järgi ja paju igas küsimuses hääletamata jäeti:
Pilt

Parema kvaliteediga (ja suuremana) sama pilt siit lõimest.

Juba oli ka juttu, et esmaspäeval proovitakse uuesti hääletada, nii et valida saab mitu varianti ja need järjestada (mis peaks vähemalt mingi enamuse selgelt välja tooma) . Siis võiks ehk midagi selguda. Muidugi paras jura on see igal juhul. Kuna see nädal kokkuleppele ei saadud, peaks tähtaeg kukkuma ju 12. aprillil. Palju õnne selle ajaga EUga mingi tolliliidu kokkuleppni jõudmise osas (rääkimata referendumist) :roll:

Seetõttu ainukesed variandid mis puht-ajaliselt oleks võimalikud on:

1. Kõva Brexit (hetkeseisuga tõenäolisim)
2. Artikkel 50 tagasivõtmine - ehk liitu jäämine, mis ei ole reaalne variant. Toetust sellele isegi kõva brexiti vältimiseks andis ainult 184 parlamendiliiget, 293 oli vastu. Punkt "Revocation to avoid no deal".
3. Minna uuesti ELiga pikendust kauplema - Seda kindlasti ka üritatakse, iseasi kas keegi veel kuulab. See tähendab praeguseks juba praktilislelt 100%-liselt ka tulevatel EL-i parlamendivalimistel osalemist, tahaks näha kuidas sellega nõusse jäätakse.

Kokkuvõte: Igasugune täiendav pikendus tähendab europarlamendi valimistel osalemist ja on väga ebatõenäoline. Igasugu variandid peale kõva brexiti ja brexitist üldse loobumise vajavad seda pikendust (ja uut referendumit). Brexitist loobumine ei ole häälte jaotumise järgi reaalne ...

seega jah, Kõva Brexit järjest tõenäolisem
Viimati muutis Gideonic, 28 Mär, 2019 12:11, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36620
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: BREXIT

Postitus Postitas Kriku »

Tõepoolest:
Margaret Beckett's proposal for a second referendum to validate any withdrawal agreement received the most votes, 268, but 295 MPs voted against it.
https://www.bbc.com/news/uk-politics-47726787

Sellisena pole ettepanek suurem asi, sest jääb arusaamatuks, mida näitaks eitav tulemus.
Martin Peeter
Liige
Postitusi: 4513
Liitunud: 18 Juul, 2014 20:49

Re: BREXIT

Postitus Postitas Martin Peeter »

AndresTy kirjutas:Jah. UK kohta võib tõepoolest öelda, et ta on enneast nurka mänginud. Aga EL - mis mõttes tema ennast nurka mänginud on?

Hard Brexit pole kummagi huvides. Ka EL võib Brexitist saada väga valusa majandusliku laksu, kui siit suurem kriis lahti minema peaks. Eriti mõeldes, kui "valmis" on selleks meie lõunapoolsed liikmesriigid. Praegu pandi UK fakti ette, et otsustagu ära, ärgu rohkem venitagu.
Dona nobis pacem!
kaugeltuuriv
Liige
Postitusi: 7208
Liitunud: 13 Sept, 2011 17:35
Kontakt:

Re: BREXIT

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Tuleb see karmim variant,ma ei näe muud võimalust.
Runkel
Liige
Postitusi: 2838
Liitunud: 07 Sept, 2017 22:39
Kontakt:

Re: BREXIT

Postitus Postitas Runkel »

Karm Brexit näib tõenäolisim. Eilne parlamendi hääletus, kus kõik alternatiivid elegantselt maha hääletati, viis mõtted kunagisele teleteatri tükile "Vaikne alarm", kus kaks džentelmeni (vanameistrid Ulfsak ja Üksküla), olles hotellitoas, hindavad rahulikult põleva hotelli šansse. "Põrand hakkab juba kaunikesti kuumaks minema", "Tean, õhk on ka juba umbne". Saabuvad pritsumehed ei ole kehvemast puust, enne kustutamist võetakse üles kena pillilugu, tehakse suitsu. Meeldivas seltskonnas on meeldiv olla.
Huvitav, kes hakkab hard Brexiti korral valitsusjuhiks, sunnivad May-d edasi olema :).
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36620
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: BREXIT

Postitus Postitas Kriku »

Lahkumislepe pannakse reedel kolmandat korda parlamendis hääletusele, kuid ilma seni sellega kaasnenud poliitilise deklaratsioonita UK ja EL edasistest suhetest: https://www.postimees.ee/6556521/briti- ... -haaletada

Nii olevat piisavalt uus eelnõu, et jälle hääletada saaks. Paraku ei piisa sellest lahkumise ratifitseerimiseks, mille jaoks oleks mõlemas asjas parlamendi nõusolekut vaja: https://www.bbc.com/news/uk-politics-47740158
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36620
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: BREXIT

Postitus Postitas Kriku »

Parlament hääletas leppe jälle maha: https://www.postimees.ee/6557319/briti- ... aas-tagasi

Seekord siis 344:286.
EL on juba vihjanud erakorralisele tippkohtumisele 10. või 11. aprillil.

EL otsustas möödunud nädalal, et kui Briti parlament kiidab lahkumisleppe heaks, siis nõustustakse Brexiti edasilükkamisega 22. maini. Kui parlament lepet heaks ei kiida, on aega vaid 12. aprillini.

Kuna parlament lahkumisleppe taas tagasi lükkas, jääb kaks võimalust: Suurbritannia lahkub ilma leppeta või nõustub Brexiti pika edasilükkamisega, et mingi uus lähenemine leida.

EL-ist lahkumise edasilükkamise korral tuleb Suurbritannial läbi viia Euroopa Parlamendi valmised. May sõnul ei saa nõuda valijailt maikuistel europarlamendivalimistel osalemist, kui nad hääletasid kolme aasta eest EL-ist lahkumise poolt.

Ehkki leppeta lahkumise võimalus on alati olemas, on Briti parlament hääletanud korduvalt selle vastu, sest sidemete järsust läbilõikamisest kardetakse kaost.

Ametnikud peavad oma sõnul ikka veel võimalikuks, et May suudab lahkumisleppe enne 12. aprilli parlamendis läbi suruda, kuid üha enam on hakatud rääkima ennetähtaegsetest valimistest kui ainsast võimalikust väljapääsust.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36620
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: BREXIT

Postitus Postitas Kriku »

12:10 May soovib neljandat hääletust :shock:
Ühendkuningriigi peaminister Theresa May loodab oma Brexiti-leppe ka neljandat korda parlamendis hääletusele tuua, kirjutab Briti meedia.

Väidetavalt pole May kaotanud lootust lahkumislepe neljandal korral alamkojast läbi suruda, sest eilsel hääletusel jäi eelmise hääletusega võrreldes puudu märksa vähem hääli (58). Eelmistel kordadel lükati lepe tagasi 220 ja 149 häälega. Sellest lähtuvalt usub May, et valitsuse jõupingutused pole olnud asjata, kirjutab BBC.
kaugeltuuriv
Liige
Postitusi: 7208
Liitunud: 13 Sept, 2011 17:35
Kontakt:

Re: BREXIT

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

See ei ole enam tragikoomilene ka enam,mida May ja Briti parlament seal omavahel teevad.
See on lihtsalt õnnetus juba.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 27 külalist