Mis Ukrainas toimub? 5. osa

Sündmused, mis saavad ajalooks alles homme.
Suletud
Kasutaja avatar
huvitun
Liige
Postitusi: 1285
Liitunud: 28 Mär, 2014 9:20
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? 5. osa

Postitus Postitas huvitun »

Putin olla teatand võimalikust lihtsustatud kodakondsuse andmist soovijaile kogu Ukrainas
https://www.google.com/amp/s/iz.ru/expo ... amp/873033
eeru
Liige
Postitusi: 574
Liitunud: 30 Jaan, 2011 21:55
Asukoht: norge
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? 5. osa

Postitus Postitas eeru »

Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19207
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? 5. osa

Postitus Postitas ruger »

Tahab vist kõik ukrainlased endale saada
Wow. Putin doubles down. Now the Russian president says, “We’re thinking of granting Russian citizenship to all Ukrainians under a simplified procedure” — not only those Ukrainians residing in non-govt areas of war-torn Donbas.
https://twitter.com/ChristopherJM/statu ... 2584605696
Москва думает над тем, чтобы предоставлять гражданство в упрощенном порядке не только жителям самопровозглашенных Донецкой и Луганской народных республик (ДНР и ЛНР), но и гражданам Украины. Об этом заявил президент России Владимир Путин в субботу, 27 апреля.

Решение Москвы носит сугубо практический характер, заявил постпред России при ЕС Владимир Чижов
«Мы вообще думаем о том, чтобы предоставлять в упрощенном порядке гражданам Украины наше гражданство», — сказал он на пресс-конференции в Пекине.
https://iz.ru/873033/2019-04-27/putin-z ... am-ukrainy

Zhirinovski sai sünnipäevaks UKR kaardiga tordi, millest ta siis 1 osa jättis läänemeelsetele ja teised 2 osa Venemaale(Novorossija ja Malorossija).
Russia’s nationalist politician Zhirinovsky was presented with a birthday cake in shape of #Ukraine by #Kremlin propagandists Skabeeva @OSkabeeva & Popov @POPOVRTR. Zhirinovsky cuts the cake commenting that 2/3 of Ukraine should be annexed by Russia
https://twitter.com/AlexKokcharov/statu ... 7311565824
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Lemet
Liige
Postitusi: 19914
Liitunud: 12 Apr, 2006 15:49
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? 5. osa

Postitus Postitas Lemet »

Igati loogilise sammuna tuleks järgmiseks ilmselt kodakondsus kõigile endistes liiduvabariikides või sotsialistliku sõprusühenduse riikides elvatele venelastele...
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36424
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? 5. osa

Postitus Postitas Kriku »

Veel üks Porošenko ja Zelenskõi põhimõtteline erinevus peitub selles, et esimene ajas üsna enesekeskset poliitikat, toonitades muu hulgas sageli uhkusega, et just tema on «ülemjuhataja». Zelenskõi on samal ajal pigem meeskonnainimene ja kaldub jõudma otsusteni kollegiaalselt. Niisugune otsustav lahtiütlemine ainujuhtimisest viitab juba iseenesest Ukraina poliitika euroopastumisele ja erineb kardinaalselt teiste nõukogudejärgsete riikide režiimidest, kus president on omandanud asendamatu «rahvusliku juhi» staatuse (Venemaa, Valgevene, Kasahstan jne).

Seetõttu ei tule tähelepanu pöörata ainult Volodõmõr Zelenskõi enda isikule, vaid ka tema meeskonnaliikmetele, kes hakkavad järgmisel viiel aastal vedama Ukraina poliitikat. Selles seoses väärib äramärkimist hiljutine Ivan Aparšõni artikkel, kes teatavasti on Zelenskõi sõjaline nõustaja, Ukraina armee polkovnik ja isik, kelles nähakse Ukraina tulevast kaitseministrit.

See artikkel võib rahustada paljusid, kes olid hakanud muret tundma, milliseks kujuneb Ukraina kaitsepoliitika uue presidendi ajal. Mõned Aparšõni ideed on isegi radikaalsemad Petro Porošenko vaadetest, kes kujutas ennast vaat et Ukraina patriotismi sümbolina.

Uue presidendi sõjaline nõustaja käis välja mõtte viia Ukraina sõjavägi üle vabatahtlikest lepingulistele sõjaväelastele, võttes eeskujuks USA, et relvajõududes teeniksid kohustuslikus korras väkke võetud kutsealuste asemel motiveeritud isikud. Sõjaväe uude juhtkonda kavatseb Aparšõn kaasata endisi ohvitsere, kelle sihiks oleks võit, aga kes ühtlasi hoolitseksid sõdurite eest ega peaks neid pelgalt «kahurilihaks».

Aparšõn kavatseb muuta kaitseministeeriumi eelarve avalikkusele läbipaistvamaks, mis lubaks vältida korruptiivset skeemitamist, mida harrastati varasemate võimude ajal. Erilist tähelepanu osutab ta vabatahtlike pataljonide liikmetele, kes on kaitsnud Ukrainat 2014. aastast peale, mil algas Venemaa agressioon, aga kelle hiljem nende enda riigi bürokraatia mugavalt «ära unustas».

Uue presidendi sõjaline nõustaja tõotab samuti vaadata läbi riiklike kaitsetellimuste süsteemi, et välistada senisele võimule lähedastel tegelastel võimalus «vere pealt teenida». Korruptsiooniskeemidega seotud isikud on tal kavas kohtukulli ette toimetada.

Vastutuse eest ei ole pääsu ka varasema ajajärgu poliitilistel tegelastel, näiteks neil, kes ei võtnud midagi ette, kui Venemaa liidendas Krimmi, ning tegid võimalikuks sõjaväe suured lüüasaamised Ilovaiski ja Debaltseve all. Aparšõn tõotas avalikustada kõik neid sündmusi puudutavad arhiivimaterjalid, et liigne salastatus ei laseks süüdlastel vastutusest pääseda.

Rahvusvaheliste suhete poolelt lubab Aparšõn jätkata maksimaalset koostööd NATO ja Euroopa Liiduga, tuues lähemale Ukraina liitumise nende organisatsioonidega. See on päris selge vastus kõigile neile, kes pelgasid, et uue presidendi meeskond võtab neis küsimustes mingi umbmäärase seisukoha. Teisisõnu ei tasu Ukraina Euroopa-meelsuses ja kaitsepoliitikas oodata mingeid põhimõttelisi muutusi. Ei muutu mitte poliitika suund, vaid kõigest stiil.
https://arvamus.postimees.ee/6578685/va ... 1530278500
mart2
Liige
Postitusi: 5127
Liitunud: 22 Juun, 2014 19:52
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? 5. osa

Postitus Postitas mart2 »

Kriku kirjutas:
… Zelenskõi on samal ajal pigem meeskonnainimene ja kaldub jõudma otsusteni kollegiaalselt. Niisugune otsustav lahtiütlemine ainujuhtimisest viitab juba iseenesest Ukraina poliitika euroopastumisele ja erineb kardinaalselt teiste nõukogudejärgsete riikide režiimidest, kus president on omandanud asendamatu «rahvusliku juhi» staatuse (Venemaa, Valgevene, Kasahstan jne)...
Kõik muu kõlab ilusast, kuid siis, kui riik on sõjalises olukorras või kriisis, on vaja lõpuks ikkagi kindlat kätt ja otsustajat, mitte aga korraldada "kärajaid". "Maleva" filmis on ilus, kuigi teadlikult üle võlli, näide.
Lihtsalt arvamus oma isiklike kogemuste baasil.
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
vanahalb
Liige
Postitusi: 2618
Liitunud: 21 Juun, 2009 18:48
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? 5. osa

Postitus Postitas vanahalb »

Lemet kirjutas:Igati loogilise sammuna tuleks järgmiseks ilmselt kodakondsus kõigile endistes liiduvabariikides või sotsialistliku sõprusühenduse riikides elvatele venelastele...
Minumeelest on lihtsustatud korras Vene kodakondsuse andmine juba ammu kehtiv nende jaoks, kes on sündinud endises NSV Liidus. Väga kanget novitšokki selle peale küll ei võtaks ja puhtteoreetiline küsimus on veel, et nahh seda vene kodakondsust niiväga vaja on.

Vene ja Ukraina omavahelisest kodakondsusejagamist veel niipalju, et vastuseks lubas Zelenski kõigile Venemaa kodanikele , kes tahavad diktatuurist välja, Ukraina kodakondsuse anda. Mille peale Putin kostis, et ma ju arvasin kohe, et me saame kokkuleppele. Jagame omavehel kodakondsust ja üldse oleme üks riik ja rahvas. Kuid soovitas hakatuseks rohujuuretasandilt alustada ja näiteks grusiinidele Ukraina kodakondsust jagada. Sest vaata kasvõi Miha Sakasvilit - peab end ukrainlaseks kuid kodakondsust pole.
Kui Zelenski nätakat vastu ei pane võib ta ilmselt koomikuameti maha panna :)
teeline35
Liige
Postitusi: 1543
Liitunud: 11 Apr, 2010 9:21
Asukoht: LÄÄNEMAA
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? 5. osa

Postitus Postitas teeline35 »

Erinevate vene poliitikavaatlejate arvamusi mida Kreml võiks Zelenskilt oodata;
https://www.err.ee/934813/valisilm-mida ... dilt-ootab
Lisaks.
Uue presidendi sõjaline nõustaja käis välja mõtte viia Ukraina sõjavägi üle vabatahtlikest lepingulistele sõjaväelastele, võttes eeskujuks USA, et relvajõududes teeniksid kohustuslikus korras väkke võetud kutsealuste asemel motiveeritud isikud. Sõjaväe uude juhtkonda kavatseb Aparšõn kaasata endisi ohvitsere, kelle sihiks oleks võit, aga kes ühtlasi hoolitseksid sõdurite eest ega peaks neid pelgalt «kahurilihaks»...
Ukraina sugusel kehva majandusega ja samal ajal veel sõjas oleval riigil käib palgasõjavägi üle jõu. Vähemalt Venemaaga sõjapidamiseks piisava suurusega.
Muu jutt selline ilus, aga kas just alati kõige mõistlikum.
(Üli)koolitamata,aga lugeda kirjutada mõistan.
Kasutaja avatar
Rügaja
Liige
Postitusi: 712
Liitunud: 01 Dets, 2008 3:07
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? 5. osa

Postitus Postitas Rügaja »

võttes eeskujuks USA, et relvajõududes teeniksid kohustuslikus korras väkke võetud kutsealuste asemel motiveeritud isikud.
Jänkide palgasõjavägi on võimalik ainult nende kaitstud asendi ja tehnoloogilise üleoleku tõttu. Ja varalise ning juriidilise domineerimise tõttu, mis pole ka tähtsusetu.
Iga teine riik, kes oma kaitseväe palgaarmeeks teeb, samas kui piiri taga on agressiivsed naabrid, riskib paljuga.
Kui USA paikneks Ukrainas, siis neil ei tuleks palgaarmee mõttessegi.
nimetu
Liige
Postitusi: 7574
Liitunud: 25 Mär, 2016 21:16
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? 5. osa

Postitus Postitas nimetu »

Jänkide palgasõjavägi on võimalik ainult nende kaitstud asendi ja tehnoloogilise üleoleku tõttu. Ja varalise ning juriidilise domineerimise tõttu, mis pole ka tähtsusetu.
Lisaks on neil vajadusel tohutu reserv ja suur hulk relvahullusid. Lihtne vastus on tõesti, et USA saab seda endale lubada. Maailmapolitseiniku unikaalse rolli tõttu ongi neil mõistlikum antud hetkel omada professionaalset sõjaväge. Ukraina puhul pole ma kindel kas see on õige samm.
hjl85
Liige
Postitusi: 6367
Liitunud: 16 Mär, 2018 11:29
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? 5. osa

Postitus Postitas hjl85 »

Palgasõjavägi imeks Ukraina niigi väikese kaitseeelarve (võrreldes riigi suurusega) peaaegu olematuks. Kokkuvõttes ei ole Ukraina nii rikas riik et saaks endale seda lubada.
Lemet
Liige
Postitusi: 19914
Liitunud: 12 Apr, 2006 15:49
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? 5. osa

Postitus Postitas Lemet »

Lahingupiirkondades peaks praegu nii ehk naa majandama lepingulised. :scratch:
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
nimetu
Liige
Postitusi: 7574
Liitunud: 25 Mär, 2016 21:16
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? 5. osa

Postitus Postitas nimetu »

Lahingupiirkondades peaks praegu nii ehk naa majandama lepingulised. :scratch:
Kui tulisemaks läheb, siis on kaheldav kas sellest piisab.
kuido20
Liige
Postitusi: 3325
Liitunud: 06 Jaan, 2004 10:56
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? 5. osa

Postitus Postitas kuido20 »

hjl85 kirjutas:Palgasõjavägi imeks Ukraina niigi väikese kaitseeelarve (võrreldes riigi suurusega) peaaegu olematuks. Kokkuvõttes ei ole Ukraina nii rikas riik et saaks endale seda lubada.
Ukraina pole riik vaid territooriumil elavad inimesed, ehk kui 2014-2015 aasta välja jätta siis ega
edasi sõdima minna ukrainlaste poolt tahetud, alates 3-st mobilisatsioonist viiliti kõrvale nii nagu osati, anti pistist nagu jõuti ja UKR armee isikkoosseisus vohas massiline alkoholism, sest külast korjati pahn kokku keda sõjaväkke saadeti ja siis oli kõvasti väeosades kirumist, et leida üldse inimesi vajalikke ametikohti täitma, sest märgatav osa mehi tegeles lausjoomisega. Mehi pandi kainenema aukudesse ja puuridesse.

Seetõttu tuli kibekiiresti üle minna palgasõjaväele (2016 aastal), et üldse kuidagi kõlblikke mehi ridadesse saada. Kusjuures sõduri palk, umbes 300+ EUR on Ukraina osades piirkondade inimeste jaoks vägagi konkurentsivõimeline. Külmkapp on ukrainlastel tühi ja kõigepealt vaadatakse kuidas ise territooriumil ära elada, sõtta mingu need kes tahavad, ehk suured probleemid koosseisude mehitamisega.

Ukrainlasi veab välja see, et NLiidu aegadest on jäänud suured sõjamoona ja varustuse laod(mis küll aeg-ajalt vastu taevast lendavad), et kulutusi saab selle võrra koomal hoida.
Raha kulub palkadeks, riidevarustuse, söögile ja kütusele, ülejäänu sõjavarustuse võtad NLiidu aegsest laost, kasarmud on peldikud, toit isegi kõlbab kohati süüa. Väljaõpe on kehv ja kohati olematu aga rinne saab nii paigal ära hoitud.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36424
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? 5. osa

Postitus Postitas Kriku »

Kiire arvutus näitab, et miljardiga annaks 277 777 mehele 300 eurot kuus maksta aasta otsa.
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 20 külalist