Mis Ukrainas toimub? 5. osa

Sündmused, mis saavad ajalooks alles homme.
Suletud
toomasv
Liige
Postitusi: 488
Liitunud: 07 Aug, 2014 17:52
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? 5. osa

Postitus Postitas toomasv »

kuido20 kirjutas:
teeline35 kirjutas:Klannivahetus käimas jah. Mõned tulevad riiki tagasi uusi avanenud võimalusi ära kasutama;
https://www.err.ee/939977/oligarh-kolom ... ukrainasse
Eks praegu pumba juures olevad tegelased pakivad kohvreid ja võib olla peagi kuuleme uudiseid kes riigist põgeneb.
Kaasfoorumlast siin pessimismis süüdistada pole mõtet. Tema tegeles Ukraina abistamisega segastel aegadel rohkem kui suurem osa meist. Isiklikud muljed pidid väga halvad olema, et lootusetus maad võttis.
Hurraapatriotism on ohtlik, vaadake kättesaadavaid numbreid (UKR numbrid tuleb alati kohe alguses poolega jagada) ja olgem realistid. Väga tahaks, et Ukrainas ajad paremaks läheksid aga tulemused on nad
Milliseid numbreid?? Miks peaks neid pooleks jagama? Mingi selge põhjendus ka on, või lihtsalt käepärane luul?
See ongi milneti tase...
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36425
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? 5. osa

Postitus Postitas Kriku »

Jaanus Piirsalu intervjuust Anto Kergandiga:
Millised järeldused teeb kutseline sõjaväelane Donbassi sõja käigust?

Minu jaoks oli see järjekorras kolmas sõda ja konflikt, kus olen osalenud. (Enne Afganistani ja Donbassi oli Kergand 1998.–1999. aastal ÜRO sõjaline vaatleja Golani kõrgendikel ja Liibanoni lõunaosas – J. P.)

Õigupoolest ei üllatanud Donbassi konflikti arengustsenaarium mind eriliselt. See oli ennustatav ja selle areng järgis – järgib senimaani – tuttavat mustrit. Mis mind hämmastas, oli see, kui palju kõrgel kohal ja Ukrainale truudust vandunud sõjaväelasi ja julgeolekutöötajaid nn rahvavabariikide või Venemaa Föderatsiooni poole üle läksid. Viimase all pean eelkõige silmas Krimmis Ukraina mereväe ülema ülejooksmist. Ja kui palju on veel ülejooksikuid, keda pole avastatud.

Ukraina relvajõud on läbi teinud meeletu arengu. Kui konflikti alguses oli võimalus Ukraina poolelt üle joosta relvajõudude puuduliku isikkooseisu, relvastuse, varustuse ja motivatsiooni tõttu, siis nüüd on pilt sootuks teine. Regulaararmee on muutunud sõja-aastate jooksul võitlusvõimeliseks jõuks ega sõltu enam sel määral patriootlikult meelestatud vabatahtlikest, kes aastatel 2014–2015 rindele läksid.
Pidasin rohkem silmas seda, kas sel otsusel võivad olla sõjalised tagajärjed, arvestades, et nüüd tekib nn rahvavabariikides miljoneid Vene kodanikke, keda Venemaa võib oma seaduste järgi relva jõul kaitsta. Kas see võib olla Venemaale ajend väed ametlikult sisse viia?

Loomulikult! Iga riik on kohustatud oma kodanikke kaitsma. See on ju sama, mis toimus Abhaasias ja Lõuna-Osseetias. Mind sellised asjad ei üllata. Muster on juba ammu loodud, küsimus on lihtsalt, kas ja kuidas seda tehakse.

Kas eskalatsioon on sel juhul vältimatu?

Mis tähendab eskalatsioon? See võib tähendada, et antakse paari nädala jooksul aktiivsemalt teineteise vastu kaudtuld, võib-olla tehakse mõned luurereidid. Aga ma ei usu, et keegi võtaks ette täiemahulise pealetungi ühes või teises suunas.

Miks mitte? Venemaa ei pea enam midagi varjama, võib oma sõjaväe ametlikult sisse viia, kui enamik okupeeritud alade elanikest on Vene kodanikud.

Seda küll, aga ma ei usu, et see tõenäoline on. See tähendaks avalikku täiemahulist riikidevahelist sõjalist konflikti.

See on omamoodi patiseis: ukrainlased võiksid ju oma okupeeritud territooriumi sõjalise pealetungiga tagasi võtta, aga Venemaa relvajõudude sekkumisel, mis on äärmiselt tõenäoline, oleks lõpptulemus ettearvamatu. Nn rahvavabariikide pealetung pole aga mõeldav Venemaa relvajõudude abita.
https://www.postimees.ee/6684337/eesti- ... judele-ari
Kasutaja avatar
ermot
Liige
Postitusi: 1018
Liitunud: 25 Dets, 2011 15:33
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? 5. osa

Postitus Postitas ermot »

toomasv kirjutas:
kuido20 kirjutas:
Hurraapatriotism on ohtlik, vaadake kättesaadavaid numbreid (UKR numbrid tuleb alati kohe alguses poolega jagada) ja olgem realistid. Väga tahaks, et Ukrainas ajad paremaks läheksid aga tulemused on nad
Milliseid numbreid?? Miks peaks neid pooleks jagama? Mingi selge põhjendus ka on, või lihtsalt käepärane luul?
See ongi milneti tase...
Erinevaid numbreid on selles ja neljas eelmises lõimes piisavalt palju välja toodud, võta palun vaevaks natuke uurida. Ksf kuido20 annab edasi üldisi kultuurilisi kogemusi, põhinedes oma isiklikule vahetule kogemusele. Põhisõnum- ärge UKR allikaid väga tõsiselt võtke, võite poole võrra petta saada. Ühe inimeses isiklik subjektiivne arvamus. Kes tahab, võtab arvesse- kohustust ei ole.
No one said survival was fun.
Larry
Liige
Postitusi: 1029
Liitunud: 31 Dets, 2005 16:39
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? 5. osa

Postitus Postitas Larry »

Tulevase võimaliku kaitseministri kohta on volontöörid ja muud aktivistid minevikust välja kaevanud veel "huvitavat" komprat. Sellest nähtub, et see Aparšin on omal ajal silma paistnud aktiivse kaitseministeeriumi maade mahaparseldajana, koos tollase kaitseministri ja hiljutise presidendikandidaadi Anatoli Gritsenkoga. Ikka hinnalisemates piirkondades, nagu Kiiev ja selle lähiümbrus, Dnepr(opetrovsk) jne. Peale Maidani hakkas viimane kaitseminister Poltorak kohtu kaudu poolillegaalselt laialijagatud/ kopikate eest renditud maatükke tagasi KaMina valdusse võitlema. Nüüd on vanad "kinnisvaraeksperdid" tagasi ja juba teatavad, et KaMina valduses on 270 tuhat hektarit kasutult seisvat maad.
https://nv.ua/ukraine/events/sovetnik-z ... IEDngVSh38
Siin on volontöörinime Serg Marco tagant kirjutava volontööri postitus näoraamatust antud teemal:
Та йоп жеж вашу мать.
Он что, издевается?
Земли МО мы продавать не бросим.

Собственно я тут вам дам несколько ссылок.
Первая - это как Гриценко раздавал земли в 2005-2007 году на одном из примеров.
https://www.depo.ua/…/yak-gnap-roznosiv ... -zaradi-ya
А именно как он отдал олигарху Хмельницкому 146 гектаров земли под Киевом.

Вот вам ссылка о том как Гриценко отдал 24 гектара на Столичном шоссе 15 в г. Киев, при участии Лёни Космоса.
https://24tv.ua/…/opublikovany_dokument ... elnoj_prod

Сделку по продаже Днепропетровского военного госпиталя с 4 гектарами земли наверное все помнят? Ну это тоже было излишнее имущество видимо.

Апаршин тогда к слову руководил Департаментом военной политики и стратегического планирования Министерства обороны Украины.

Ну и вот, приехали. Даже несмотря на то что его заявления вызывают негативный резонанс, этот орган для игры на пианино всё равно твердо стоит на своём. На распродаже имущества Министерства обороны.
kuido20
Liige
Postitusi: 3325
Liitunud: 06 Jaan, 2004 10:56
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? 5. osa

Postitus Postitas kuido20 »

ermot kirjutas:Erinevaid numbreid on selles ja neljas eelmises lõimes piisavalt palju välja toodud, võta palun vaevaks natuke uurida. Ksf kuido20 annab edasi üldisi kultuurilisi kogemusi, põhinedes oma isiklikule vahetule kogemusele. Põhisõnum- ärge UKR allikaid väga tõsiselt võtke, võite poole võrra petta saada. Ühe inimeses isiklik subjektiivne arvamus. Kes tahab, võtab arvesse- kohustust ei ole.
Numbritest on siis Ukraina pressivabaduse indeksis 102 kohal (Eesti 11)
https://rsf.org/en/ranking_table

Ukrainas domineerib neli suuremat telekanalite gruppi mis hõimavad kolm neljandikku vaatajaskonnast, igaüks siis kuulub mõnele oligarhile: Ahmteov,Pinchuk, jne ja sageli on omanikku üldse raske leida

https://ukraine.mom-rsf.org

Porošhenko on TV5 omanik ja kui nüüd kõike uskuda, mis sealt kanalist tuleb, siis peaks Donbastanis pikisilmi oodatama UKR vägede tagsitulekut.
Mõningane analoog Eesti metsavendade valge laeva ootamisega, kusjuures Eestis löödi tiblasid korralikult ja regulaarselt mättasse ja midagi taolist võiks oodata ka Donbastanis .oO

Mingid partisanide grupid peaksid tegutsema kes Motorolasid, Givisid, Zahartšenkoid süstemaatiliselt killivad ja okupantidele pomme panevad aga tegelikkus on pigem vaikne, sest
... territooriumil on vaja kuidagi ära elada.

Mida kanali omanikud ette annavad seda ka torust tuleb ja siis ei suudeta ära imestada, et ainult 25% teises voorus hääli saada. Ehk kui pressivabaduse indeksis ollakse 102 kohal siis allikakriitilisus kulub ära. Sõjaaeg lisab ka oma tsensuuri peale.

UKR naismeedikute taastusravi Eestis on 2019 aastal käima läinud.
https://www.facebook.com/estemb.kyiv/ph ... =3&theater
Larry
Liige
Postitusi: 1029
Liitunud: 31 Dets, 2005 16:39
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? 5. osa

Postitus Postitas Larry »

kuido20, kas sa tead miks saadetakse siia naismeedikuid "taastusravile", mitte aga lahingutes viga saanud võitlejaid? Kuidagi nagu veider on, et neil on massiliselt haavatuid ja kindlasti ka posttraumaatilise stressi all kannatajaid võitlejaid/ veterane, aga siia nad ei jõua...
kuido20
Liige
Postitusi: 3325
Liitunud: 06 Jaan, 2004 10:56
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? 5. osa

Postitus Postitas kuido20 »

Larry kirjutas:kuido20, kas sa tead miks saadetakse siia naismeedikuid "taastusravile", mitte aga lahingutes viga saanud võitlejaid? Kuidagi nagu veider on, et neil on massiliselt haavatuid ja kindlasti ka posttraumaatilise stressi all kannatajaid võitlejaid/ veterane, aga siia nad ei jõua...
2018 aastal käivitati Eesti poolt "naiste õiguste ja võimaluste edendamise" programm, mille raames siis ainult naisi hakati vastu võtma, enne seda käisid mehed.

Tallinna Tervishoiu Kõrgkoolis oli ka PTSD kursus UKR sõjaväehaiglate meedikutele.

Patsiendid valib välja UKR Armee meditsiiniteenistus, enamasti tulevad nüüd UKR sõjaväehospidalide naispersonal. Taastusravi pakuvad ka teised riigid.

Seli taastusravi keskuse tööga ollakse väga rahul ja Ukrainast ikka küsitakse, kuidas sinna pääseda. Aastas tuleb Eestisse umbes 8 gruppi, kokku 40 inimest, ehk Ukraina armee suuruse kohta üks piisake meres.
mart2
Liige
Postitusi: 5127
Liitunud: 22 Juun, 2014 19:52
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? 5. osa

Postitus Postitas mart2 »

Larry kirjutas:kuido20, kas sa tead miks saadetakse siia naismeedikuid "taastusravile", mitte aga lahingutes viga saanud võitlejaid? Kuidagi nagu veider on, et neil on massiliselt haavatuid ja kindlasti ka posttraumaatilise stressi all kannatajaid võitlejaid/ veterane, aga siia nad ei jõua...
Mina sain aru, et need naisterahvad on ka sõjaväe meedikud.
Arvestades nende tegelikku tööd, pole vahet kas taastusravi või vaimu värskendust saab mees/naine. See verine pilt jääb ilmselt kummitama mõlema soo esindajaid. Mingi kogemuse on ukrainlased võitlejate füüsilise rehabilitatsiooni osas saanud, nüüd leiti, et aeg oleks aidata ka abistajaid.
IMHO
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 15550
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? 5. osa

Postitus Postitas Fucs »

Viimane "ИС" opinf 17.05.2019
Сводка ИС: оккупанты перебрасывают артиллерию на юго-запад Донецка
09:09 | 17.05.2019
https://sprotyv.info/news/svodka-is-okk ... ad-donecka

ИС: оккупанты переместили на окраину Донецка САУ «Гвоздика»
https://sprotyv.info/news/is-okkupanty- ... u-gvozdika

OOC tänane inf.
ООС: сводные данные – 19 мая 2019
http://mediarnbo.org/2019/05/19/oos-svo ... 9/?lang=ru

Infograafikakaart
http://mediarnbo.org/wp-content/uploads ... 5-2019.jpg

*

Полк "Азов" опубликовал кадры уничтожения российской гаубицы. Видео
https://gordonua.com/news/war/polk-azov ... 74541.html
Kasutaja avatar
huvitun
Liige
Postitusi: 1285
Liitunud: 28 Mär, 2014 9:20
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? 5. osa

Postitus Postitas huvitun »

Kas on olnud?
Vene blogosfääris levib video kuidas ukrinlased likvideerisid Donbastaani tegelinski Jevgeni Šabanovi
https://news.rambler.ru/world/42211259- ... ium=social
Tarmo Männard
Liige
Postitusi: 1231
Liitunud: 08 Sept, 2005 0:35
Asukoht: Tallinn, Õismäe
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? 5. osa

Postitus Postitas Tarmo Männard »

Misasi see niisuguse plahvatuse tekitas?
Pauk käis visuaalsel vaatlusel pisut autost ees, paremal.
kuido20
Liige
Postitusi: 3325
Liitunud: 06 Jaan, 2004 10:56
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? 5. osa

Postitus Postitas kuido20 »

Novotroitske kandis eksis 8 ukraina sõdurit veoautoga venelaste poolt kontrollitavale territooriumile ja nabiti kinni.

https://censor.net.ua/news/3128214/vose ... kogo_shtab
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 15550
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? 5. osa

Postitus Postitas Fucs »

Tõmtšuk: "Ukrainast võib saada esimene selline riik maailma ajaloos, kus vastupanu küsimus teise riigi sõjalisele agressioonile otsustatakse referendumil"
Dmitry Tymchuk

Судя по всему, Украина может стать первым в мировой истории государством, в котором вопрос о сопротивлении военной агрессии и оккупации со стороны другой страны будет решаться на референдуме
UKR luure: "VF on muutnud okupeeritud Krimmi sõjaväebaasiks"
VF on Krimmi ruumi kohale kärutanud:
Mustamerelaevastikku kuus uusimat allveelaeva koos rakettidega "Kalibr"; lennuväegrupeeringu täienduseks 100 ühikut lennuvahendeid; isikkooseisu on suurendatud ca 32 000 isikuni ja plaanitakse suurendada kuni 43 000 isikuni.

Росія перетворила окупований Крим на військову базу
"Согласно нашим данным, закончилось переоснащение подводными лодками. Сейчас Черноморский флот имеет шесть новейших подводных лодок, оснащенных системой "Калибр. Также осуществляются мероприятия по наращиванию на территории Крыма авиационной группировки. Так, после аннексии количество самолетов увеличилось на 100 единиц. До оккупации в Крыму было 12 000 российских военных, сейчас почти 32 000, и уже потом их численность планируется увеличить до 43 тысяч ", - отметил в эфире телеканала представитель Главного управления разведки Министерства обороны Украины Вадим Скибицкий.
http://gur.gov.ua/content/rosiia-peretv ... -bazu.html

*

OOC opinf 22.05.2019
ООС: сводные данные – 22 мая 2019
http://mediarnbo.org/2019/05/22/oos-svo ... 9/?lang=ru

OOC infograafikakaart
http://mediarnbo.org/wp-content/uploads ... 5-2019.jpg

*

Контрбатарейні радари отримали в Дівичках
20-го мая в военной части Киевской представители Соединенных Штатов передали нашим военным 2 контрбатерейних радары. Они способны обнаруживать позиции вражеской артиллерии в 25 км.
https://www.youtube.com/watch?v=a4Sf9_-rO7w

СБУ взяла участь у навчаннях з територіальної оборони у Дніпрі
Сотрудники СБУ приняли участие в трехдневных командно-штабных учениях по территориальной обороне под руководством командования войск ОК «Восток» Сухопутных войск Вооруженных Сил Украины. Участниками тренировок стали представители Координационной группы Антитеррористического центра при Управлении СБУ в Днепропетровской области, подразделения Вооруженных Сил Украины, Нацгвардии, Госслужбы по чрезвычайным ситуациям, Нацполиции, бригады экстренной медицины, представители органов областной и местной власти. Во время мероприятий отрабатывались вопросы организации управления территориальной обороной в регионе и порядок межведомственного взаимодействия по предотвращению возможных диверсионным и террористическим угрозам. Так 16 мая силовики провели на КП «Днепровский метрополитен» меры по нейтрализации условных террористов, по легенде учений захватили заложников и угрожали взорвать станцию ​​метро. Завершающая фаза тренировок состоялась на следующий день у здания Днепропетровской облгосадминистрации, где условные «террористы» попытались захватить административные здания. Вследствие эффективных и согласованных действий спецподразделений «злоумышленники» были своевременно обезврежены. После завершения мероприятий Координационная группа АТЦ проанализировала каждую фазу учений и отметила надлежащий уровень готовности подразделений к реагированию на возможные террористические угрозы.
https://www.youtube.com/watch?v=bn0fyhOtRg4

Нова зброя МР-5 для спецпідрозділів прикордонників і поліції
https://www.youtube.com/watch?v=N_xFYr7Aw6s

Робота "Азову" на передовій
Бойцы спецподразделения "Азов", которые выполняют боевые задачи на Светлодарск дуге, продолжают уничтожать противника, посягнул на украинскую землю. Недавно БТГр "Азова" зафиксировал вражескую гаубицу и успешно отработал по ней. Также уничтожено взводный опорный пункт противника и замаскированную технику.
https://www.youtube.com/watch?v=pxxiQiXgs6s

*

Боевики «ЛНР» стягивают танки и гаубицы
https://news.dn.ua/news/7719-boeviki-ln ... ubicy.html

ВСУ метким выстрелом ликвидировали снайпера боевиков на Донбассе (видео)
https://kriminal.tv/news/vsu_metkim_vys ... video.html

Бойцы ВСУ нанесли урон «ДНР» и захватили трофей
https://real-vin.com/bojcy-vsu-nanesli- ... ili-trofej

Украина просит Германию не признавать паспорта РФ для «Л-ДНР»
https://dnews.dn.ua/news/716287

В РФ через КПП «Донецк» в РФ проследовал минивен с «грузом 200»
https://news.dn.ua/news/7725-v-rf-chere ... m-200.html

Президент сейчас думает над тем, как сдвинуть с «мертвой точки» мирный процесс на Донбассе, – Пристайко
https://www.capital.ua/ru/news/127933-p ... -pristayko
kuido20
Liige
Postitusi: 3325
Liitunud: 06 Jaan, 2004 10:56
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? 5. osa

Postitus Postitas kuido20 »

Tegevusteraapia kursus tulevastele Ukraina õppejõududele Eestis käimas.

Ehk õnnestub neil Ukrainas samasugune koolitus käivitada

https://www.err.ee/945270/eesti-aitab-u ... t-alustada
passija
Liige
Postitusi: 153
Liitunud: 03 Mär, 2014 18:01
Kontakt:

Re: Mis Ukrainas toimub? 5. osa

Postitus Postitas passija »

Porošenko osas algatati Kertši väina juhtumiga seoses juurdlus
https://www.postimees.ee/6690959/porose ... s-juurdlus
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Aivark123 ja 18 külalist