Kas N Liidus oli ka midagi head?

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40072
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: Kas N Liidus oli ka midagi head?

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Trumm on minusuguse vanaäti kõrval muidugi mähkmetes poisike, aga mina ei mäletagi sellist nõukaaega, kui elu oli enamvähem ok.
Elu paistis ok ainult partei tulevikureklaamides ning väljamaa kataloogides.
Muidu oli täiesti lootusetu.
Aga kui NSVL igast otsast varisema hakkas, siis tekkis lootus, et elu läheb ok-ks. Ja läkski.
On see ikka seesama akf Sho, kellega Eesti majanduse teemas oli tihe mõttevahetus tänapäeval miinimumpalga suuruse sissetulekuga FIE-ks olemise mõttekusest? Kui sama, siis tõesti, minuarust probleem nii siis kui täna vähene aktiivsus enda elujärje parandamise nimel, mitte välised tegurid. Sest inimene, kes FIEna ei suuda endale rohkemat kui miinimumi teenida, võiks parem oma aega näiteks Maxima kassas raha vastu vahetada, on kasulikum (sissetulek suurem).

Ma võisin olla poisike toona, aga neid vinguvaid laiskvorste, kes külapoe taga õlut rüübates iseenda laiskuses kogu ilma süüdistasid, mäletan ka mina. Paljusid neist tabas 1991 seletamatu muutumine, selga aeti paremad pintsakud ja hakati nt poliitikuteks. Minu kodukandis oli selliseid rohkem kui üks.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Sho
Liige
Postitusi: 2908
Liitunud: 26 Jaan, 2009 18:45
Asukoht: Viljandi
Kontakt:

Re: Kas N Liidus oli ka midagi head?

Postitus Postitas Sho »

Kapten Trumm kirjutas: võiks parem oma aega näiteks Maxima kassas raha vastu vahetada, on kasulikum (sissetulek suurem).
Trummil on merkantiilne maailmavaade, mitte et me enne seda poleks teadnud. :lol: :lol: :lol:
Kõik peavad rabelema ja oma aega raha vastu vahetama. See olla kasulik.
Kapten Trumm kirjutas: vinguvaid laiskvorste, kes külapoe taga õlut rüübates iseenda laiskuses kogu ilma süüdistasid
Mis need vaesed ekretiinid sulle nüüd jalgu jäid? Neil oli jah, nõukaaeg nagu kuldaeg ja nüüd nutavad. Mina ei nuta (nõukaaega taga) ega süüdista kogu ilma, kust sa selle veel välja loed? Minul isiklikult pold nagu midagi häda, aga seda selgem oli, et nõukaaeg pole ok, selles pole tulevikku. Selles, et sina seda ei näinud, ma isegi sind ei süüdista. Sa ju jooksid ja rabelesid ning vahetasid oma aega raha vastu, sul pold aegagi midagi muud tähele panna peale külapoe taguste joodikute. :P
Kapten Trumm kirjutas: minuarust probleem nii siis kui täna vähene aktiivsus enda elujärje parandamise nimel, mitte välised tegurid.
See võtabki kõik kokku - kõik peavad aktiivselt hüppama oma elujärje parandamise nimel.. что тут думать, прыгать нада! :lol:
Ma avaldan nüüd sulle, Trumm, ühe saladuse.. mitte kõik ei hüppa, mõned mõtlevad ka. Ning võtavad väliseid tegureid arvesse.
Kapten Trumm kirjutas: On see ikka seesama akf Sho, kellega Eesti majanduse teemas oli tihe mõttevahetus tänapäeval miinimumpalga suuruse sissetulekuga FIE-ks olemise mõttekusest?
Kindlasti mitte! Mina pole siiani aru saanud FIE kui sellise enda mõttekusest ning pole arutanud ka FIE sissetulekute suuruse üle.
Küll aga on mulle täiesti arusaadav majandustegevus OÜ või AS kujul. FIE ongi neile, kes OÜ ja AS'ga toime ei tule, et pole vaja mõelda ega asjadest aru saada, ainult muudkui hüppa ja rabele aktiivselt. Nii et selles mõttes on sul isegi õigus, kui sa ütled, et "kes FIEna ei suuda endale rohkemat kui miinimumi teenida, võiks parem oma aega näiteks Maxima kassas raha vastu vahetada, on kasulikum (sissetulek suurem)."

OÜ ja miinimumpalga ja väliste tegurite arvessevõtmise peen kunst ei puutu FIEsse kohe kuidagi. FIE peab lihtsalt omal naba paigast rabelema.
Võtke teed ja tulge homme jälle..
vanahalb
Liige
Postitusi: 2618
Liitunud: 21 Juun, 2009 18:48
Kontakt:

Re: Kas N Liidus oli ka midagi head?

Postitus Postitas vanahalb »

No ei olnud nõukaaeg mingi homogeenne mass. Mingil hetkel oli hea elada linnas, mingil ajavahemikul maal ja oli üldse perioode kus elu oli kas "s...tt" või "nii enamvähem". Sellepärast on ka mälestused erinevad. Vanus, kus midagi mäletama hakatakse on mu oma kogemuse järgi kuskil 3-aastasena episoodiliselt (mõnda reisi kuhugi ) ; 5-6 aastaselt üsna palju ja 12 aastane on juba nagu täiskasvanu.

1960-ndatel olla väidetavalt "nii enamvähem" olnud. Ma 1968 a sündinuna ei mäleta sealt midagi. 70-ndate keskelt hakkas asi vaikselt kuristiku poole libisema ja kui Gorbatšov 1985 võimule sai räägiti täiesti avalikult, ka koolis ning ühiskonnaõpetuse tunnis, et niimoodi jätkates jääme roiskuvast läänest lootusetult maha. See oli veel enne kui ma 1986 sõjaväkke jõudsin minna. Kaks probleemi oli - süüa pole midagi ning IT-asjanduses minevat kapitalistid pika sammuga eest ning see kukutab terve majanduse kokku. IT-värki ähvardavat katastroofi ei suutnud ma toona hoomata. See, et süüa pole midagi oli aga juba vana teema ja puudutas peamiselt linnainimesi. Kusjuures mitte niiväga Eestit, sest siin oli põllumajandus OK. Mujal aga - kas polnud mitte selline suhtarv , et viie proletaarlase ja intelligendi kohta tuli üks talupoeg ja ei suutnud tema neid kõike toita. Võitluses näljaga oli viimane verstapost Brezneviaegne toitlusprogramm millest asja ei saanudki. Gorbal oli valida kahe halva vahel: kas sureb töölisklass nälga või saavad kolhoosnikud rikkaks. Otsustati teine variant valida ja juba enne 1987 a ametlikult väljakuulutatud uutmist (perestroikat) lasti maakohtades ettevõtluse koha pealt ohjad lõdvemaks. Hakati pakkuma, et võta kaks hektarit kapsapõldu (väga tüütu rohimistöö) rendile ja müü saak pärast kolhoosile jms. Ilmselt lootis Gorba midagi 1921 a NEP-i taolist ellu äratada. Niipalju ta sellega saavutas, et 80-ndate lõpuks oli maainimestel raha nii et tapab kuid poest osta polnud selle eest midagi. Linnas.... nojah....

Kui ma nüüd õigesti aru saan, siis akf Trumm elas 80-ndatel maal ja akf davidsoniharald linnas? Kusjuures, sünniaastat 1983 (+5 aastat et midagi mäletaks) arvestades söandaks arvata, et see puust plate peal vanamees Moskva poe juures ei olnud invaliid. Praegult on samuti niisuguseid . Aga pane korralik tohlakas vasta säärekonti- nagu imeväel kasvavad jalad alla , kukub sõimama ja kui eest ära ei jõua joosta tuleb peksab vigaseks. Kerjustega on samamoodi : kirikute juures, väljakutel ja peatänavatel on kohad kallid ja loomulikult pole nad kerjused. 1988-89 läksid ajad juba segaseks: ilmusid kerjused, sõrmkübaramängijad ja lõbusad tüdrukud. (1989 lasti "Intertüdruk" kinolinale ja järgmise kümme aastat oli päris mitme küsitluse järgi unistuste ametiks valuutaprostituut. Järgmiseks võttis selle rolli üle kinnisvaramaakler kuni 2008 a kriis tollelegi eluunistusele lõpu peale tegi. Täna unistavad tuhanded hoopis "suunamudija"või "sotsiaalmeedia mõjutaja" ametist.)

1984 a VAZ 2104 valiti 1967 aastal Fiat 124 nime all "Aasta autoks" . Loogiline ju, et 20 aastat sama stantsi pluss edukas ratsionaliseerimistegevus võivad koostoimes põhjustada ostjaskonnas teatud nurinat :D
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36424
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Kas N Liidus oli ka midagi head?

Postitus Postitas Kriku »

Ma olen ammu tahtnud küsida, kas kellelgi on nii originaal-Fiat-ide kui VAZ-idega sõitmise suuremat kogemust? Kas või kui suur vahe on?
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40072
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: Kas N Liidus oli ka midagi head?

Postitus Postitas Kapten Trumm »

1984 a VAZ 2104 valiti 1967 aastal Fiat 124 nime all "Aasta autoks" .
Fiat 124 muutus täiesti legaalselt NSVL-s Vaz-2101-ks. Ka väline sarnasus on hämmastav. Vaz-2103 on oma välisilme suuresti laenanud Fiat 124 täiustatud mudelilt Special. 2101 loomises on ka omajagu NSVL inseneride kätt mängus, sest originaal oli alanukkvõlliga mootoriga ning taga ketaspiduritega. Täiustused puudutasid peamiselt mootorit ja veermikku (kohandamaks autot vene oludele).

2104 ei ole enam algne Fiat, 2104 on 2105 universaalversioon. 2105 aga on juba NSVL-s oma tarkusest täiendatud ja ajakohastatud disainiga facelift, mis peale moodsama salongi ja välisilme sai ka tollal uudisasjaks olnud hammasrihmaga mootori. Samamoodi on 2106 täiustatud 2103. Kandiliste Ladade täiustamine jätkus kuni üsna hiljutise ajani (viimati lahkus konveierilt 2107 mõned aastad tagasi). Viimased täiustused puudutasid mootoreid ja käigukaste, kasutati kas Samara või vanakooli Lada sissepritsega mootorit ja 5-käigulist käigukasti.

NSVL autode ajalugu 1970-1990 on omamoodi huvitav teema ja sellesse natukenegi süüvides võib aru saada, milline mass lollakaid linnalegende käibel tegelikult on. Levinuim "tõde" on, et "tehti maha". Tegelikkuses on üllatavalt paljude komponentide tootmise litsentsid ostetud täiesti ausal teel valuuta eest (ei saanud ju lubada liigset mahajäämust).
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40072
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: Kas N Liidus oli ka midagi head?

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Kui ma nüüd õigesti aru saan, siis akf Trumm elas 80-ndatel maal ja akf davidsoniharald linnas? Kusjuures, sünniaastat 1983 (+5 aastat et midagi mäletaks) arvestades söandaks arvata, et see puust plate peal vanamees Moskva poe juures ei olnud invaliid. Praegult on samuti niisuguseid . Aga pane korralik tohlakas vasta säärekonti- nagu imeväel kasvavad jalad alla , kukub sõimama ja kui eest ära ei jõua joosta tuleb peksab vigaseks. Kerjustega on samamoodi : kirikute juures, väljakutel ja peatänavatel on kohad kallid ja loomulikult pole nad kerjused. 1988-89 läksid ajad juba segaseks: ilmusid kerjused, sõrmkübaramängijad ja lõbusad tüdrukud. (1989 lasti "Intertüdruk" kinolinale ja järgmise kümme aastat oli päris mitme küsitluse järgi unistuste ametiks valuutaprostituut. Järgmiseks võttis selle rolli üle kinnisvaramaakler kuni 2008 a kriis tollelegi eluunistusele lõpu peale tegi. Täna unistavad tuhanded hoopis "suunamudija"või "sotsiaalmeedia mõjutaja" ametist.)
Mina julgen täiesti puhta südametunnistusega kinnitada, et tolles rajoonikeskuses, kus mina elasin, kerjuseid ei olnud ühtegi. Ka mitte 1989 või 1990. Küll aga oli niisama joodikuid ringi kakerdamas ja miilits sellele väga tähelepanu ei pööranud, kui sa just lamenti ei löönud või kuskil kõnniteel ei maganud. Ma elasin ühe tollase kõrtsi ligiduses - miilitsat nägi kohal siis, kui läks löömaks ja kõrtsipidaja ise kutsus. Muidu aga õhtusel ajal liigselt õlut kaaninud töömeeste lällamine kostis aknast aastaringi (talvel vähem muidugi).

Ma elasin ikka linnas ja käisin seal ka koolis, aga nii kolmandik aega olin maal ja tegin enamikku tollaseid töid ka kaasa. Kartulivõtt, kartulipanek, heinategu, lehmade karjatamine, puudevedu, metsatöö jne. Maatöö produkt oli kõik erilise vaevata rahaks tehtav, piima polnud vaja kellelegi müümas käia, sest kombinaadi auto viis kõik nagunii ära. Aga kartulid, kanamunad jne ei olnud probleem rahaks teha, sest kvaliteedilt oli see parem kui poe oma. Mingid sorvod või muud "organid" sellesse ei sekkunud ja ka meie naabrid talitasid sedasi. Eks seepärast oli mul lapsena alati rubla-teine taskuraha taskus (ise teenisin ju) ja elujärg parem kui neil, kes üritasid kuskil Tallinnas oma palgaga hakkama saada. Ja ehk sellest ka idüllilisevõitu mälestused. Kahju neist, kes seda pole läbi teinud ja eriti kahju on tänapäeva lastest, kes ei pea läbima taolisi kannatlikkust arendavaid katsumusi (minge proovige kõblata peete kuskil lagedal põllul 30 kraadises leitsakus).
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
davidsoniharald
Liige
Postitusi: 1000
Liitunud: 16 Veebr, 2010 22:57
Kontakt:

Re: Kas N Liidus oli ka midagi head?

Postitus Postitas davidsoniharald »

vanahalb kirjutas:
Kui ma nüüd õigesti aru saan, siis akf Trumm elas 80-ndatel maal ja akf davidsoniharald linnas? Kusjuures, sünniaastat 1983 (+5 aastat et midagi mäletaks) arvestades söandaks arvata, et see puust plate peal vanamees Moskva poe juures ei olnud invaliid. Praegult on samuti niisuguseid.

1984 a VAZ 2104 valiti 1967 aastal Fiat 124 nime all "Aasta autoks" . Loogiline ju, et 20 aastat sama stantsi pluss edukas ratsionaliseerimistegevus võivad koostoimes põhjustada ostjaskonnas teatud nurinat :D
See invaliid oli ikka päris invaliid, jalad olid täitsa puudu. Ma ei olnud sellist inimest varem elus näinud, selle präast jäi nii eredalt meelde. Kerjas aga üks teine vanamees.

Ma olen täitsa maapoiss, sea- ja lambatapu juures olnud, ning võin vabalt lehma lüpsta. Juurikate rohimisest ja kivikorjamisest rääkimata. Lapsepõlvest mäletan seda väga suurt kontrasti maa ja linna vahel, kuna vanemate juurika kiosk oli Lasnamäel. Hiljem olen ka kõik ülejäänud turud läbi käiud talukaubaga. Peale gümnaasiumi lõppu 2002 lõpetasin selle juurikamüügi ära.
Vanasti kui facebooki ei olnud veel, teati ainult oma pere sees, kes loll on.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40072
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: Kas N Liidus oli ka midagi head?

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Ilmselt võiks siis järeldada, et kui minu lapsepõlv oleks möödunud Lasnamäel, siis meenutaks ma seda perioodi sootuks mustemas värvis.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Walter2
Liige
Postitusi: 3979
Liitunud: 27 Okt, 2012 22:11
Asukoht: Phuket
Kontakt:

Re: Kas N Liidus oli ka midagi head?

Postitus Postitas Walter2 »

Loogiline et head ja halvad mälestused sõltuvad taustsüsteemist ja keskkonnast kus elati - ilmselgelt on Koplis või Lasnamäel ellu jääda üritanutel need mustemad ja morbiidsemad kui idüllilises maaroheluses talutoidu ja -töödega lehmakooki nuusutanutel. Teine küsimus muidugi kumb keskkond oli paremaks stardipauguks hilisemas (tänapäeva) elus edukamaks hakkamasaamiseks.
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Andrus1973
Liige
Postitusi: 193
Liitunud: 13 Nov, 2017 15:02
Kontakt:

Re: Kas N Liidus oli ka midagi head?

Postitus Postitas Andrus1973 »

Kriku kirjutas:Ma olen ammu tahtnud küsida, kas kellelgi on nii originaal-Fiat-ide kui VAZ-idega sõitmise suuremat kogemust? Kas või kui suur vahe on?
Mul ühel sõbral oli suhteliselt Zigulli välimusega Fiat sel ajal, kui Soomest juba esimesi 100a Datsuneid ja muud kraami toodi. See oli ikka tõeline püss võrreldes tavalise Zigulliga. Muidu tehniliselt oli väga sarnane. Täpsemalt kahjuks ei mäleta. Mootor oli äkki 2 liitrine koguni..
Ma ei kuuluta tõde vaid avaldan arvamust!
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40072
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: Kas N Liidus oli ka midagi head?

Postitus Postitas Kapten Trumm »

See on levinud platseeboefekti väljendus, et vot lääne oma peab tingimata kiirem olema. :)
Mis valemiga 60 hj arendav Fiat 124 põhimudel on kuidagi eriti püss võrreldes 64 hj arendava 2101-ga, on veits segane.
Muidugi 124-st oli ka igasugu sportvariante, mida nõuka inimesele ei peetud vajalikuks (sh 16 klapisse mootoriga), aga tavamudelid olidki umbes sellise dünaamikaga nagu Zigulid (kuskil 19 sekki paigalt 100ni ja heal teel spido järgi 150 Vmax).

https://www.auto-data.net/en/fiat-124-1200-ta-60hp-6782

Olen kunagi 90ndatel teinud sellise võidusõidu, tuttav oma pehmelt öeldes peetud 1984 Ford Escort 1,3-ga oli kaljukindlalt veendunud, et see on karmim püss kui teise tuttava 1,5 Samara (vist 1991 oli). Tulemuseks oli see, et Escorti vennike sai Samara tagatulesid näha. Võibolla seepärast, et Escorti mootori lõid Fordi, Samara mootori aga Porsche insenerid :D
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Z03
Liige
Postitusi: 1136
Liitunud: 22 Juul, 2016 10:09

Re: Kas N Liidus oli ka midagi head?

Postitus Postitas Z03 »

Minu arvates on linnainimestel elu alati kuidagi puhtam, ilusam ja mugavam olnud. Kõnnid mööda linnatänavaid, peened riided seljas ja ei pea oma käsi musta maatööga määrima. Maatöö oli ikka väga raske ju, kui arvestada, et enamus talutöid maamajapidamistes tehti nõukaajal käsitsi. Ei ole lihtne panna maha hektar kartuleid ja need jälle sügisel üles võtta. Puurehaga keskpäeval heinamaatäie heinu kaarutada, õhtul hanguga kuhja tõsta ja viimased heinakõrred kokku riisuda. Kana nullist valmistada, st võtta aedikust kana, pea maha lüüa, kitkuda, puhastada, tule peal karvad küljest kõrvetada ja siis toiduks keeta. Maaelu ei ole kunagi olnud mingi idüll, vaid raske töö. Eestlane on ikka tahtnud linna ära minna, paljudele on maaelu lihtsalt valikuvõimaluste puudumine. Elatakse maal, sest muud varianti ei ole.

Ega toidupuudust tõesti ei mäleta. Selle eest hoolitses juba kolhoosi pood, kustkohast sai omahinnaga liha, sinki ja vorsti osta. Ja veel palju muudki. Kehtis talongisüsteem, igale pereliikmele kindel kogus tooteid, mida võis välja osta või ostmata jätta, kuidas keegi soovis. Pood toimis veel 90ndate alguses, ainult pidi 4-5 tundi varem enne kauba saabumist järjekorda minema. Ma ei tea, elu oli selline nagu oli, me kohanesime sellega, samaoodi nagu oleme kohanenud praeguse eluoluga. Ja kohaneksime ka edaspidi, milliseks iganes riik ja ühiskond ei muutu, inimesed saavad alati hakkama.
A4
Liige
Postitusi: 1832
Liitunud: 13 Juun, 2005 23:55
Kontakt:

Re: Kas N Liidus oli ka midagi head?

Postitus Postitas A4 »

Walter2 kirjutas:Loogiline et head ja halvad mälestused sõltuvad taustsüsteemist ja keskkonnast kus elati
Sõltub ilmselt ka ajastust. Näiteks sundkollektiviseerimise ajal, nii umbes 1949. aastal, oli maal ikka väga trööstitu elada. Väga valus on lugeda selle ajastu inimeste mälestusi selle vägivalla ja lolluse kohta, mida seesama võim ja ideoloogia toona külas korda saatis. Ja mille tagajärjel katkes pikkadeks aastakümneteks maaelu ja põllumajandusese normaalne ja evolutsiooniline areng, mis omakorda selgitab ka seda, miks 1990. aastate alguses äkitselt kümned tuhanded maainimesed end lõhkise küna eest leidsid (võrreldes 1980. aastate õitsengu, lusti ja lillepeoga).
Z03
Liige
Postitusi: 1136
Liitunud: 22 Juul, 2016 10:09

Re: Kas N Liidus oli ka midagi head?

Postitus Postitas Z03 »

A4 kirjutas:Sõltub ilmselt ka ajastust. Näiteks sundkollektiviseerimise ajal, nii umbes 1949. aastal, oli maal ikka väga trööstitu elada. Väga valus on lugeda selle ajastu inimeste mälestusi selle vägivalla ja lolluse kohta, mida seesama võim ja ideoloogia toona külas korda saatis. Ja mille tagajärjel katkes pikkadeks aastakümneteks maaelu ja põllumajandusese normaalne ja evolutsiooniline areng, mis omakorda selgitab ka seda, miks 1990. aastate alguses äkitselt kümned tuhanded maainimesed end lõhkise küna eest leidsid (võrreldes 1980. aastate õitsengu, lusti ja lillepeoga).
Ja mis see 90ndatel toimunud maade tagastamine parem oli? Inimesed tõsteti samamoodi majadest ja korteritest välja. Meie perel ei olnud midagi tagasi saada, küll aga võeti ära talumaa juurde kuulunud metsatükk ja tagastati jumal seda teab kellele. Õnneks jäi kodu alles, kuigi sellele ihus hammast rohkem kui üks kandidaat. Olen sellest siin kusagil eespool juba kirjutanud.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36424
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Kas N Liidus oli ka midagi head?

Postitus Postitas Kriku »

Walter2 kirjutas:Loogiline et head ja halvad mälestused sõltuvad taustsüsteemist ja keskkonnast kus elati - ilmselgelt on Koplis või Lasnamäel ellu jääda üritanutel
Ah, ei olnud seal midagi niiväga üritada. Mul on olnud kaks seisu teismeliseeas, kus rahvus midagi luges.

Esimesel korral, kui olin vist 7. klassis, tuli kooliteel mingi paks vene tolgus vastu, sisistas "estonets" ja üritas oma suure kõhuga mind teelt välja puksida - läksin kõrvalt ringi.

Teine kord vist järgmisel või ka ülejärgmisel aastal haarasid kaks kutti järsku selja tagant käte alt kinni. Küsisin, et mis te tahate - vastasid pettunult, "ah, estonets", lasid lahti ja tegid minekut.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 9 külalist