Eesti ja sõprade paraadid

Reklaamid ette ning kajastused tagantjärele. Aga paluks et ikka militaarasjadega seotult...
Vasta
Roamless
Liige
Postitusi: 3798
Liitunud: 22 Okt, 2005 20:57
Kontakt:

Re: Täna paraad ja meie lemmikkommentaatorid

Postitus Postitas Roamless »

Sai paraadi kohapeal seekord kaetud. Võimsaim osa oli Eurofighterite ja Apache-de ülelend. Kui mälu mind ei peta, siis paraadil vist vähemalt ühel, kui mitte mitmel kaitseliitlasel ikka oli seljas killuvest, lisaks mitmetele taktikalistele vestidele. Üldiselt oli hea ilm ja kordaläinud paraad, selle presidendi ja EKRE kohta pastakast välja imetud loba võiks siit teemast üldse kustutada. Negatiivse poole pealt kah, kuna seisin kohas, kus tehti seda nn paigal marssimist, et tehnikat rivvi lasta, siis see paigal marss oli kohati ikka väga jube, kes tammus kuidagi, kes kasutas juhust ja jättis üldse mõne takti vahele, hea, et seal ei filmitud. Rääkides "uuemast tehnikast " paraadil, siis politseil oli väljas mingi uus Sprinteri jälgimisbuss katusel 360 kraadi liikuvate kaameratega ja puha :D
Unforeseen consequences
Kasutaja avatar
just plain mean
Liige
Postitusi: 627
Liitunud: 08 Dets, 2008 14:05
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Täna paraad ja meie lemmikkommentaatorid

Postitus Postitas just plain mean »

Paar küsimust seoses viimase KL paraadiga:

1. Miks kannavad KV-s ja KL-s lippu ohvitserid? Kõikides teistes armeedes on lippuriteks eranditult allohvitserid; ohvitserid on lipusaaturid/assistendid. Muide - enne viimast suursõda oli see Eestis täpselt sama moodi.

2. Torkas silma, et väga paljud kandsid välivormi "särki" pükstes. Kas see on mingi uus ametlik paraadil kantav vorm? Igapäevaselt n.ö. särk püksist väljas, aga relvade-rakmetega püksis?

3. Rühmakolonnid olid ootamatult tillukesed (kohati 4x4). Kas ongi uues maakaitsestruktuuris neljamehelised jaod? Või on hoopis kahejaolised rühmad? Ainus normaalsuuruses rühm oli KL Korrakaitseüksuse oma, mis paraadil silma hakkas (vaatasin telekast).

4. Miks ei rakendata KV rivimäärustikku (küsin seda jälle)? Normaalne rühm on ju neli jagu kolonnis, rühmaülem kõige ees, jaoülemad tema seljataga ja rühmavanem kõige lõpus (nagu muide brittidel selsamal paraadil).

5. Mis asjamehed marsivad kolonnis kolmekesi rühmaülema seljataga? Rühmavanem ja kaks jaoülemat? Või on need kolm jaoülemat? Viimasel puhul on üks jagu ilma ülemata... Arusaamatu.

6. Kas KL on ka oma SOF? Need peidetud nägudega mehed kaabudes?

7. Miks olid vangivalvurid sedapuhku PPA-st eespool? Kas seepärast, et nad kandsid relvi, samas kui politsei oli "kaks kätt taskus"? Kõikides riikides on väeosadel (nagu ka kõikidel ülejäänud struktuuridel) olemas n.ö. VANEMUSJÄRJEKORD. Kõige vanemad ja teenekamad on eespool, ülejäänud vastavalt oma kahanevale tähtsusele tagapool. Näiteks mingi vastmoodustatud küberkaitseüksus ei saa kunagi marssida paarisaja aasta vanusest kaardiväerügemendist eespool. Meil aga on järjekord alati nagu mingi loterii... Traditsiooni pole.

Lõppu veel arvamus: lennuvahendite ülelennu nimetamine "vabaduse hääleks" hakkab pisitasa pinda käima. See on juba üksjagu äraleierdatud. Kommentaatorid võiksid midagi uut välja mõelda.
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige
Postitusi: 10495
Liitunud: 16 Okt, 2005 18:42
Asukoht: Siilis

Re: Täna paraad ja meie lemmikkommentaatorid

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

Päris head küsed siin eelmises postis ju..
Olemata ise paraadil ja vaadanud ainult (väga viletsatasemelist) teleülekannet avardas see viimane post oluliselt minu horisonti..
Lisame siia varasematest postidest läbikäinud KL ülema puterdused ettekandes // VP mitmekordsed puterdused üksuste tervitustes jm korraldusliku jura - no mul tekkis näit küsimus, kes üldse vastutas KLis selle paraadi ettevalmistamise ja/või korralduse eest :?:
Sest omamoodi fenomenina oli see "Tartu paraad" ju ise parem kui tema korralduslik külg.....

Ja hea Roamless - sa ikka märkad, et ma isegi ei räägi VP totrast trikitamisest tribüünil :mrgreen:
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
ints999
Liige
Postitusi: 248
Liitunud: 05 Sept, 2012 16:09
Kontakt:

Re: Täna paraad ja meie lemmikkommentaatorid

Postitus Postitas ints999 »

Mul on ka küsimus. Mis vanematele sõjarditele ilmselt meele järgi ei ole. Ent seda enam ootan siis põhjendusi.
Nimelt: miks seda paraadi üldse vaja on? Kas ainult selleks, et siis hiljem vinguda kuidas kõik ikka halvasti ja "traditsioonidele mittevastav" on? Ise osalenuna ja mitmel aastal üksuse osalust korraldades võin öelda, et tegu on vabatahtlikele ülimalt ebameeldiva ja tüütu kohustusega. Eriti neile kelle jaoks üritus ei toimu kodulinnas. Sellisel juhul on sisuliselt terve jaaniaeg nässus.
Paraadile kulunud raha (mille ma usun olevat mitte eriti väike summa) ja aja võiks ju kulutada KL-i jaoks oluliselt tähtsamate asjade peale. Ma olen kindel, et neid jagub küllaga.
Mis puutub Võidupüha tähistamisse siis patriootlikuse säilitamiseks piisaks minu arvates teleülekandena edastatud kõnedest Presidendi ja kas siis KV või KL-i ülema poolt.
Tegu võib olla ebapopulaarse arvamusega ent enda üksuse seast kuulen (eriti noorematelt) aina kasvavat rahulolematust "paraadikoormisega".
Kasutaja avatar
pikk88
Liige
Postitusi: 443
Liitunud: 26 Juul, 2006 13:01
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Täna paraad ja meie lemmikkommentaatorid

Postitus Postitas pikk88 »

ints999 kirjutas:Ise osalenuna ja mitmel aastal üksuse osalust korraldades võin öelda, et tegu on vabatahtlikele ülimalt ebameeldiva ja tüütu kohustusega.
Tegu võib olla ebapopulaarse arvamusega ent enda üksuse seast kuulen (eriti noorematelt) aina kasvavat rahulolematust "paraadikoormisega".
Minuteada tegelevad vabatahtlikud selle kõigega vabatahtlikult. Või sunnib neid selleks kuri ämm? Olen ühe korra vabatahtlikuna osalenud paraadil sellel ajal kui ma veel noor ja ilus olin. Tookord oli paraad pealinnas ja mina küll ei mäleta tollest ajast mitte mingit virisemist ja hädaldamist. Kõik meie seast läksid sinna hea meelega. Ka pärastpoole ei olnud virinat, et palav oli ja seisma pidi. Siis on vist ikka midagi su üksuse meestega midagi valesti? Mulle jääb mulje, et nemad ka tegelevad selle asjaga vabatahtlikult, nagu sa isegi?
Z03
Liige
Postitusi: 1136
Liitunud: 22 Juul, 2016 10:09

Re: Täna paraad ja meie lemmikkommentaatorid

Postitus Postitas Z03 »

Ma mittesõjardina ja täiesti tsiviilisikuna (ja pigem..., tjah, sõna patsifist ei tohi siin foorumis mainida) saan asjast nii aru, et paraadidel demonstreeritakse riigi sõjalist võimekust. Nii riigi kodanikele kui välisriikidele kui ka võimalikele agressoritele. Me oleme olemas ja meist ei saa niisama üle astuda, me oleme tugevad, me hakkame vastu.

Minu arvates väärib sõdalaste ühiskonnaklass demonstreerimist küll, sest tegemist on väga eriliste inimestega. Nad teevad tööd, millega mitte igaüks toime ei tule. Sõdur peab suutma tappa vaenlast täiesti kaalutletult, kaine arvestusega ja liigse emotsionaalse taagata, samas mõistes, et sedasama suudavad ka vastaspoole sõdurid. Seega on paraadid ka austuse avaldamine inimestele, kes on valmis surema meie kõigi eest.
ints999
Liige
Postitusi: 248
Liitunud: 05 Sept, 2012 16:09
Kontakt:

Re: Täna paraad ja meie lemmikkommentaatorid

Postitus Postitas ints999 »

Ei saa öelda, et paraadidel käiakse hea meelega...
Tean mitmeid üksusi kus on ikka tõsine tegemine, et vajalikku kogust võitlejaid kokku saada. Lõpuks lähebki asi selleni, et ülem rakendab enda käsuõigust ning paraadile minnakse vastu tahtmist käsu korras. Mis jällegi ei ole üldse hea üksuse moraalile.
Mis puutub võimekuse demomisse siis omalt poolt saan öelda, et sellel varustusel mida sel aastal kandsin (ehk siis nn lahingvarustus) oli minu reaalse lahingvarustusega ühist täpselt 0. No heal juhul kannan samu aluspükse...
hai
Liige
Postitusi: 51
Liitunud: 02 Apr, 2015 16:49
Kontakt:

Re: Täna paraad ja meie lemmikkommentaatorid

Postitus Postitas hai »

Kui KLis hakkaks keegi paraadile käsukorras saatma siis oleks see ka viimane kokkupuude kaitseliiduga. Pigem tullakse ülemale heast südamest vastu paraadiga ning tehakse pool vastutahtmist ära. Väike vingumine käib asja juurde. Eks ta paras raha raiskamine ole nagu ka kõik KL aastapäeva peod ja muu säärane.
Lemet
Liige
Postitusi: 19914
Liitunud: 12 Apr, 2006 15:49
Kontakt:

Re: Täna paraad ja meie lemmikkommentaatorid

Postitus Postitas Lemet »

Minu arvates väärib sõdalaste ühiskonnaklass demonstreerimist küll, sest tegemist on väga eriliste inimestega. Nad teevad tööd, millega mitte igaüks toime ei tule. Sõdur peab suutma tappa vaenlast täiesti kaalutletult, kaine arvestusega ja liigse emotsionaalse taagata, samas mõistes, et sedasama suudavad ka vastaspoole sõdurid. 
Lugupeetav jätab kahe silma vahele asjaolu, et meil on ajateenistus ja "sõdalaste ühiskonnaklass" on marginaalne. Nii et ses suhtes igati tavakodanike kulgemine.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Avatar
Liige
Postitusi: 2286
Liitunud: 17 Veebr, 2009 21:30

Re: Täna paraad ja meie lemmikkommentaatorid

Postitus Postitas Avatar »

Njah - meil on kuuldavasti klassivaba ühiskond tänapäeval....
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36425
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Täna paraad ja meie lemmikkommentaatorid

Postitus Postitas Kriku »

Z03 kirjutas:sõna patsifist ei tohi siin foorumis mainida
Tohib küll. Iga normaalne inimene on patsifist - soovib, et sõdu ei oleks.
Trtmppa
Liige
Postitusi: 46
Liitunud: 27 Mär, 2016 18:01
Kontakt:

Re: Täna paraad ja meie lemmikkommentaatorid

Postitus Postitas Trtmppa »

pikk88 kirjutas:Minuteada tegelevad vabatahtlikud selle kõigega vabatahtlikult. Või sunnib neid selleks kuri ämm? Olen ühe korra vabatahtlikuna osalenud paraadil sellel ajal kui ma veel noor ja ilus olin. Tookord oli paraad pealinnas ja mina küll ei mäleta tollest ajast mitte mingit virisemist ja hädaldamist. Kõik meie seast läksid sinna hea meelega. Ka pärastpoole ei olnud virinat, et palav oli ja seisma pidi. Siis on vist ikka midagi su üksuse meestega midagi valesti? Mulle jääb mulje, et nemad ka tegelevad selle asjaga vabatahtlikult, nagu sa isegi?
Olete asjast õigesti aru saanud, Kaitseliit on vabatahtlik organisatsioon aga ma isiklikult olen seal vähe teistel eesmärkidel, kui selles, et paraadil "tilulilutada" saaks. Ei näe sellel ausalt öeldes mitte mingit mõtet ja nõustun afk ints9999-ga, et sellele kulunud raha saaks ka otstarbekamalt kasutada.
just plain mean kirjutas:Paar küsimust seoses viimase KL paraadiga:
2. Torkas silma, et väga paljud kandsid välivormi "särki" pükstes. Kas see on mingi uus ametlik paraadil kantav vorm? Igapäevaselt n.ö. särk püksist väljas, aga relvade-rakmetega püksis?
Jah, lahingvarustust kandes pannakse "särk" või siis "frentš" püksi.
3. Rühmakolonnid olid ootamatult tillukesed (kohati 4x4). Kas ongi uues maakaitsestruktuuris neljamehelised jaod? Või on hoopis kahejaolised rühmad? Ainus normaalsuuruses rühm oli KL Korrakaitseüksuse oma, mis paraadil silma hakkas (vaatasin telekast).
Mitte kumbagi, pigem ei saadud piisavalt palju mehi paraadile, et korralike kolonne moodustada.
5. Mis asjamehed marsivad kolonnis kolmekesi rühmaülema seljataga? Rühmavanem ja kaks jaoülemat? Või on need kolm jaoülemat? Viimasel puhul on üks jagu ilma ülemata... Arusaamatu.
Tõenäoliselt olid need 3 jaoülemat.
6. Kas KL on ka oma SOF? Need peidetud nägudega mehed kaabudes?
Tegemist on Kaitseliidu Võitlusgrupiga, põhimõtteliselt jah KL-i SOF.


Lõppu veel arvamus: lennuvahendite ülelennu nimetamine "vabaduse hääleks" hakkab pisitasa pinda käima. See on juba üksjagu äraleierdatud. Kommentaatorid võiksid midagi uut välja mõelda.
Enam rohkem nõus ei oskaks ollagi :D
Vastasin enda pädevuses sellele, millele oskasin.
Kasutaja avatar
pikk88
Liige
Postitusi: 443
Liitunud: 26 Juul, 2006 13:01
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Täna paraad ja meie lemmikkommentaatorid

Postitus Postitas pikk88 »

Trtmppa kirjutas:
pikk88 kirjutas:Minuteada tegelevad vabatahtlikud selle kõigega vabatahtlikult. Või sunnib neid selleks kuri ämm? Olen ühe korra vabatahtlikuna osalenud paraadil sellel ajal kui ma veel noor ja ilus olin. Tookord oli paraad pealinnas ja mina küll ei mäleta tollest ajast mitte mingit virisemist ja hädaldamist. Kõik meie seast läksid sinna hea meelega. Ka pärastpoole ei olnud virinat, et palav oli ja seisma pidi. Siis on vist ikka midagi su üksuse meestega midagi valesti? Mulle jääb mulje, et nemad ka tegelevad selle asjaga vabatahtlikult, nagu sa isegi?
Olete asjast õigesti aru saanud, Kaitseliit on vabatahtlik organisatsioon aga ma isiklikult olen seal vähe teistel eesmärkidel, kui selles, et paraadil "tilulilutada" saaks. Ei näe sellel ausalt öeldes mitte mingit mõtet ja nõustun afk ints9999-ga, et sellele kulunud raha saaks ka otstarbekamalt kasutada.
Eks eesmärgid ja põhjused miks sellise asjaga vabatahtlikult tegeletakse on kõigil meestel erinevad. Põhjuseid on sadu. Paraku käib sellisel juhul meeldivate asjadega kaasas ka vähem meeldivaid "kohustusi" mida täita. Kui eesmärk on püssi lasta ja see saab täidetud siis tuleb pärast paraku see püskel ka ära puhastada. Kui eesmärgiks on talvel vahelduse mõttes metsa ööbima minna siis tuleb ka ahjuvalves passida, mitte selle äärde magama jääda jne.
Kasutaja avatar
just plain mean
Liige
Postitusi: 627
Liitunud: 08 Dets, 2008 14:05
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Täna paraad ja meie lemmikkommentaatorid

Postitus Postitas just plain mean »

Mitte ei saa aru, miks on vaja jakk püksi toppida, kui rakmed peal? Kas talvevormi jope käib siis ka püksi? :google:

Väga tähtis, et riigilipu toimkond vormikuubesid kogemata (harjumusest) püksi ei topiks...
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19210
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Täna paraad ja meie lemmikkommentaatorid

Postitus Postitas ruger »

Brittide Armed Forces Day paraadi otseülekanne Salisburyst
https://www.facebook.com/ForcesTV/video ... 875306118/
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist