Radarid, raadioluure ja tuulepargid

Kindlusehitised. Teed, sadamad ja lennuväljad. Kasarmud ja linnakud.
Maalinnad ja linnused. Kõik militaararhitektuurist.
Vasta
Avatar
Liige
Postitusi: 2286
Liitunud: 17 Veebr, 2009 21:30

Re: Radarid, raadioluure ja tuulepargid

Postitus Postitas Avatar »

Kas sa lõpetasid nüüd oma posti ilustamise? Või sadism sai võitu?
Postitatud: 25 Juun, 2019 21:37
koll kirjutas:Just, kuid projektid on seotud krundiga, mitte isikutega. Samas on 2103 ka antud Eleoni esitatud projektidele, seega ei saa isegi ettevõtja vahetuse kallal näksida. Tõsi, järgmised ehitusload (projekt II) sai juba uus jur keha Aidu tuulepark. Kuid jutt käib ikka samadest kruntidest jne.
See, et Kamin nii hõlpsalt lasi muudatusi teha, näitab hoopis selle ajal olnud suhtumist ja kõik hilisem on kardinaalne suhtumise muutus. Kuid mingil juhul ei saa ta väita, et S-d lasid 3000 m2 suuremate tööratastega tuulikutega üle. Hetkel käib küll vaidlus, kas kooskõlastuse saanud ehitusload on kehtivad või mitte, kuid see ei muuda kooskõlastuse andmise fakti.
Avatar kirjutas paar posti ülevalpool:
Nagu ütlesin - mul on keeruline uskuda säärast möödapanekut Kamina poolt. Pigem näib olevat probleeme Kamina ja KOV koostööga.

Keeruline küll, aga tehtav? Võta paar pitsi enne magaminekut, aga pea aru, :). Mul pole hetkel suurt sadismi muus kaevata. Lihtsam on mingeid kohtuotsuseid oodata, kahju, et kohtud meil on üliaeglased. Mis see KOV-iga koostöö asjasse puutub, kui Kamin on ka KOV-iga kohtus. Vaadaku ikka hoolega ise, mida välja pressitab.
EEDIT: No vist siis lõpetasite lillelaps. Ma siis vastan. Veelkord. Kuni me ei tea, millisele tuulikule viidatakse V112 versus 220m kõrge ja 3000m2 suurema tööpindalaga tuulik - ei ole kollil argumente süüdistamaks Kaminat antud väite osas udu ajamises või valetamises. Kohtumääruses sisalduv materjal ei tõesta ega lükka ümber midagi. Kogu lugu.
koll kirjutas:Neil on 1 selline töötav olemas. Uuri veidi.
Uurin milleks? Kui on olemas, siis ilmselt on küps et hakata Aidusse sokutama lahendust. Ma olin tiba kahtlev, et alles paberil, kuigi TTÜ nimi viitas et pole viimaste kuude teema.
koll kirjutas:Aga su plagiaadi väide on lahe. Keri veidi tagasi ja vaata, kes hakkas Määruse Valemi kallal urgitsema.
Jah, urgitseja ei ole lahendaja. Kui sa tahad kasutada edaspidi oma voolavalt veenvate kokkuvõtete aluseks viina hinda, siis ole lahke. Kui sa aga minu poolt pakutud lahenduskäiku kasutad väitmaks, et Kaminal pole argumente tuulikute vastu vaielda, kuna igasugune objekt Aidus jääb radari vaatevälja, siis ära ole nii lahke. Ütlesin juba, et mida kõrgem, seda halvem, ja see on selgelt näha tuletuskäigust.
Eedit 2: Ma läen nüüd tuttu. Täitsa ilma viinat. Eks homme jätkame, kui põhjust.
Viimati muutis Avatar, 25 Juun, 2019 23:13, muudetud 2 korda kokku.
koll
Liige
Postitusi: 176
Liitunud: 02 Veebr, 2015 22:10
Asukoht: Kapa Kohila

Re: Radarid, raadioluure ja tuulepargid

Postitus Postitas koll »

Kohtumääruses sisalduv materjal ei tõesta ega lükka ümber midagi. Kogu lugu.
Sul on õigus, ka kohus eksis. 27. veebr 2013 väljastati juba ehitusload Eleon 3M116 tuulikutele. KUigi ma otsisn seda korraldust selle eesmärgiga, et sulle lisaargument hambusse anda, kuid "võta näpust". Su lahmimine kandis seekord villa.
Lisaks seal viidatakse, et on ka Kamina kooskõlastus. Tundub hoopis nullvahe mäng. Tekib teema, et juba eksisid või "eksisid" 2 riigiametit. https://atp.amphora.ee/lyganusevv/index ... 1&af=25934 Aina paremaks läheb. Sa võid nüüd joosta Aidusse (tegelikult võta suund Maidla mõisa peale) tiivikut mõõtma. Fail on otse Lüganuse VV dokumendiregistrist, sorteerisin kuupäeva järgi ja valisin Kõik asutused.

Edit, lisan TTJA veebist kronoloogia https://tarbijakaitse.ee/ttja-selgitus- ... ise-kohta/, sellest tunduvad olema targu välja jäetud need andmed, mis võivad paista "kahjulikud" (milline tuuliku mudel määrati muudetud PT-s, millal Kamin midagi kooskõlastas, milline mudel oli ehituslubades).

Edit 2 Kamina dokumendiregistrist eelprojekti kooskõlastus http://www.kaitseministeerium.ee/dok-re ... sid=121901
Viimati muutis koll, 26 Juun, 2019 1:32, muudetud 3 korda kokku.
Avatar
Liige
Postitusi: 2286
Liitunud: 17 Veebr, 2009 21:30

Re: Radarid, raadioluure ja tuulepargid

Postitus Postitas Avatar »

Kuule minge tuttu või viina jooma, ma muidu tõesti täna magada ei saa...kõht valutab juba :mrgreen: ...
koll 00:10 kirjutas:Lilleline taust on veel puudu, teksti rohkem ei torgi.
Edit. Avatar, ma andsin ka arvutuse. Ei ole vaja olla nii lahmiv. Uuesti me üle käima ei hakka. Pool päeva raiskasid mul ära oma jamaga täna. Pigista nüüd Kamina tüüpidel mune ja küsi, mida nad plähmerdavad(sid)?
koll 00:20 kirjutas:Lilleline taust on veel puudu, teksti rohkem ei torgi.
Edit. Avatar, ma andsin ka arvutuse. Ei ole vaja olla nii lahmiv. Uuesti me üle käima ei hakka, tekst on eespool ja sai suht veenvalt läbi nämmutatud. Arusaajale
koll 00:30 kirjutas:Lilleline taust on veel puudu, teksti rohkem ei torgi.
Edit. Avatar, ma andsin ka arvutuse. Teised arvutasid kaasa. Ei ole vaja olla nii lahmiv. Uuesti me üle käima ei hakka, tekst on eespool ja sai suht veenvalt läbi nämmutatud. Arusaajale
koll 00:48 kirjutas:Lilleline taust on veel puudu, teksti rohkem ei torgi.
Edit. Avatar, ma andsin ka arvutuse. Teised arvutasid kaasa. Ei ole vaja olla nii lahmiv. Uuesti me üle käima ei hakka, tekst on eespool ja sai suht veenvalt läbi nämmutatud. Arusaajale. Kes aru saada ei taha, seda on keeruline sundida. Nagu sul täna oli palju pikka jauramist. Normaalse töökorralduse juures piisanuks paarist repliigist ja asi olnuks lahendatud. Mul päevast päeva palju keerulisemaid teemasid.
koll 01:30 kirjutas: Kohtumääruses sisalduv materjal ei tõesta ega lükka ümber midagi. Kogu lugu.
Kohus ju riigi organ, riik ei "eksi" ju.
koll 01:40 kirjutas:
määruses sisalduv materjal ei tõesta ega lükka ümber midagi. Kogu lugu.
Sul on õigus, ka kohus eksis. 27. veebr 2013 väljastati juba ehitusload Eleon 3M116 tuuikutele. Lisaks seal viidatakse, et on ka Kamina kooskõlastus. https://atp.amphora.ee/lyganusevv/index ... 1&af=25934
koll 01:49 kirjutas:
Kohtumääruses sisalduv materjal ei tõesta ega lükka ümber midagi. Kogu lugu.
Sul on õigus, ka kohus eksis. 27. veebr 2013 väljastati juba ehitusload Eleon 3M116 tuulikutele. Lisaks seal viidatakse, et on ka Kamina kooskõlastus. Tundub hoopis nullvahe mäng. Tekib teema, et juba eksisid või "eksisid" 2 riigiametit. https://atp.amphora.ee/lyganusevv/index ... 1&af=25934
Walter2
Liige
Postitusi: 3979
Liitunud: 27 Okt, 2012 22:11
Asukoht: Phuket
Kontakt:

Re: Radarid, raadioluure ja tuulepargid

Postitus Postitas Walter2 »

No te ikka viitsite... :wall: Vahest paneks selle teema ajutiselt kinni kuni selgub midagi uut ning asjaosalised hingavad paar sõõmu värsket õhku.
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36425
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Radarid, raadioluure ja tuulepargid

Postitus Postitas Kriku »

Teemat kinni ei pane, koll läks kuuks ajaks värsket õhku hingama.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 15550
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: Radarid, raadioluure ja tuulepargid

Postitus Postitas Fucs »

Ma niipalju ütleks täpsustuseks vahele, et see 220m kõrgus on mõõdetud koos alla ehitatud megapadjaga ja sellest tulenevalt ei peagi klappima tuuliku enda kõrgus ja labade tööraadius n.ö. üldkõrgusega.
Avatar
Liige
Postitusi: 2286
Liitunud: 17 Veebr, 2009 21:30

Re: Radarid, raadioluure ja tuulepargid

Postitus Postitas Avatar »

Täitsa võimalik :lol:. Ma loen akf Fucs -i postitusi alati huviga. Ja selles väljaütlemises ei olnud mitte piiskagi irooniat.
Lihtsalt seda, kust võttis Kamin oma 3000m2 ma endiselt ei oska arvata. Kriku kaldub pigem sinna (muude versioonide vahel), et Kamin võrdles teadlikult või kogemata Eleoni 3M116 Vestas V90 -ga. Mina algul arvasin ka nii, aga hiljem hakkasin kahtlema. Ja ma olen Fucs -iga nõus - see ei ole lõppeks üldse nii oluline. Lihtsalt kuna toodi välja üks järjekordne oletustel baseeruv tõend Kamina ja Riigi otsatust salakavalusest ja korruptsioonist, siis … See Tuulikuteema on ääretult magus pala ärihaidele. Totatsioonid ja CO2 kvoodid. Sektor üsna võrreldav kütuse transiidiga ennevanasti - eks selle nimel tehti kunagi ka kükki-püsti. Ja oli kogu aeg pildil, kui Riik poliitilisi otsuseid tegi. Kehv lugu, kui Tuulikuäriga nüüd samamoodi läheb ja Riik peab oma auru kulutama.
Palun ärge laske eelnevatel lehekülgedel ennast häirida, võtke huumoriga. Minul oli lõpuks juba väga lõbus. Kuna kogu sellest juramisest ainult pisikene osa oli teemasse, siis mul pole ka midagi selle vastu, kui Kriku teemat ebaolulisest puhastab.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36425
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Radarid, raadioluure ja tuulepargid

Postitus Postitas Kriku »

Tarbijakaitse ja tehnilise järelevalveameti (TTJA) hinnangul kujutavad Aidu tuuleparki püstitatud tuulikud füüsilist ohtu ning riivavad Eesti julgeolekut. Vendadel Andres ja Oleg Sõnajalal on 30 päeva aega, et tõestada vastupidist, muidu ähvardab riik tuulikud lammutada.

TTJA teatel ei vasta Eleon Green OÜ Aidu tuulepargi tuulikud ühelegi teadaolevale ehitusprojektile. Ameti poolt läbiviidud dokumentide ekspertiis näitas, et Aidu tuuleparki püsitatud kaks tuulikut ei vasta ühelegi teadaolevale ehitusprojektile, on vastuolus kohaliku omavalitsuse (KOV) teemaplaneeringuga, neil puudub kaitseministeeriumi kohustuslik kooskõlastus ja neil puudub maa-ameti kui omanike esindaja nõusolek. Ühtlasi on tegemata ehitusgeoloogilised uuringud, kekkonnamõju täiendav hindamine, ka ei ole vastolude tõttu selge, millist tuulikut on tegelikult ehitatud ning killustikupatjade kohta ei ole projektidokumentatsiooni ega tihendusprotokolle.
https://majandus24.postimees.ee/6716060 ... 1530278500
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36425
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Radarid, raadioluure ja tuulepargid

Postitus Postitas Kriku »

Tähendab, nii.

Pilt

Torni all oleva 8-nurkse vundamendi üks külg on Maa-ameti aerofotolt mõõdetuna 9 m pikk. Ülal olevalt pildilt saab seega hõlpsasti mõõta vahemaa rootori keskpaigast kuni tiiviku otsani. Mina sain ca. 62 m:
aidu.jpg
aidu.jpg (40.56 KiB) Vaadatud 2806 korda
Nii et ühe tiiviku pikkus 58 m on tõenäoliselt siiski õige.
Avatar
Liige
Postitusi: 2286
Liitunud: 17 Veebr, 2009 21:30

Re: Radarid, raadioluure ja tuulepargid

Postitus Postitas Avatar »

Palju pulki sa hindad et sinu skaalal mahub 8-tahuka 9-meetrisele küljele? Ca 7,5? Kas siit 9/7,5 * 52 = ca 62m?
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36425
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Radarid, raadioluure ja tuulepargid

Postitus Postitas Kriku »

Tahuka külg oli umbes 75 ning laba pikkus koos poole rootoriga 515.
Avatar
Liige
Postitusi: 2286
Liitunud: 17 Veebr, 2009 21:30

Re: Radarid, raadioluure ja tuulepargid

Postitus Postitas Avatar »

Ok, ma nüüd pikslite lugemises usaldan :). Sinu skaala annab tiiva piikuseks ca 52 pulgavahe-ühikut. Kas see meetrites teeb umbes 62m?
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36425
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Radarid, raadioluure ja tuulepargid

Postitus Postitas Kriku »

See pikslite asi oli jama, vabandust. Jutt on sama joonlaua ühikutest. Piksleid on loomulikult palju-palju rohkem :D

Aga jah:

9 m = 75 joonlaua ühikut
tiiviku raadius m = 515 joonlaua ühikut

tiiviku raadius = (9*515)/75 = 61,8 = ca 62 m
Avatar
Liige
Postitusi: 2286
Liitunud: 17 Veebr, 2009 21:30

Re: Radarid, raadioluure ja tuulepargid

Postitus Postitas Avatar »

Ok. Selge.
Võtame veelkord selle riigiteataja kohtulahendi:https://www.riigiteataja.ee/kohtulahend ... =217903189.
2. Kaitseministeerium kooskõlastas 3. aprillil 2012 eelprojekti (projekt I), milles on ette nähtud järgmised andmed: 33 tuulikut Vestas V112 a` 3 MW, olemasoleva maapinna kõrguse muutmist ei planeerita, vundamendid projekteeritakse olemasoleva maapinnaga samale tasapinnale, vundamendi rajamissügavus on 2 m, torni kõrgus 129 m ja tiiviku raadius 56 m.
2x56 = 112 > Vestas V112 a
3. Maidla Vallavalitsus andis 27. veebruari 2013. a korraldusega nr 25 ehitusload 33 tuuliku püstitamiseks. Ehituslubade aluseks on mh ehitusprojekt, milles on ette nähtud järgmised andmed (projekt II): 33 tuulikut Eleon 3M116 a` 3 MW, olemasolevat maapinda ei muudeta, vundament projekteeritakse maapinnast 3,4 m kõrgusele, vundamendi kaeviku rajamissügavus olemasolevast maapinnast on 4 m, masti kõrgus on 135 m ja tiiviku raadius 58 m. Projektis II viidatakse Kaitse-ministeeriumi 3. aprilli 2012 kooskõlastusele.
2x58 = 116 > Eleon 3M116 a
Tiiviku raadius ei ole tiiva pikkus. Mõõtmise järgi on Sõnajalgade tiivikud pigem suuremad, kui Eleon 3M116 a tiivikud. Arvestades et mõõtmine on väga umbkaudne (tiivik on nurga all ja mulle näiteks subjektiivselt tundub, et tiiviku tsentrist on rohkem maad kadunud, kui tiiviku otsas juurde lisatud), siis võib tiivik olla ka Eleon 3,4M 128 tiiviku läbimõõduga 128m/raadiusega 64m.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36425
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Radarid, raadioluure ja tuulepargid

Postitus Postitas Kriku »

Ei julge välistada. Tööalade vahe 58 vs 64 on siiski ca 2300 m2, mitte 3000.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 6 külalist