Borja kirjutas:
A4 kirjutas:
Eriti naljakas on sellist „etnilise profileerimise“ ja „hälbimise“ juttu kuulata Borja sulest, kes ju mitte ei sündinud Nõukogude Armee ehitusvägede poliittöötajate kooli kursandiks, vaid astus sinna täiesealisena, tõenäoliselt oma vabal valikul ja teadlikuna sellest, mida politruki töö ja sellega kaasnev ideoloogia tähendab. Kui KV ja kapo vastuluurajatele pole 25 aastat olnud probleemiks pikki aastaid (ja kohati lausa aastakümneid, ja võrrelge sellist „kontrolli alt“ väljas olemist nüüd aeg-ajalt Venemaal sugulaste külastamisega) Nõukogude Armees kaadriohvitseridena ja poliittöötajatena teeninud kaitseväelased, siis miks nad oleksid pidanud samal ajal ukse kinni lööma DM-i ja kõigi teiste vene rahvusest kaitseväelaste ees, kelle ainukene „süü“ oleks olnud sündimine „valesse“ rahvusesse?
Sinu jutt, A4, on (nagu ikka) pikk, lohisev ja valdavalt teemast mööda..
Ei ole kunagi häbenenud oma haridust - sellal, kui kallid kaimud vabamehe elu maitsesid // ülikoolides õlut jõid, tehti minust neljaaastases meestekloostris ohvitser..
Ja kui saabus aeg eesti armeed teha, olin mina selleks täiesti valmis..
Teine asi, A4, - roodu tasandi "politruki" tööst ei ole sinusugusel isegi õrna aimu..
Reaalses elus oli nii, et poliitilisest sõjakoolist tulnud leitnante peeti muudest leitnantidest võimekamateks ning nende roll oligi igas olukorras roodukomandöri ja/või puuduvaid rühmaülemaid asendada..
Ning muuseas, A4 - ka ohvitseri isikutunnistuse järgi olin ma "politruk" vaid 2a - peale mida viidi mind poliitkoosseisust üle rivikoosseisu.. kuna juhtus selline lugu, et mind visati kuulsusrikkast NSV Liidu kommunistlikust parteis välja (kurb-kurb)..
Aga kuna sa, A4, oled siin juba korduvalt üritanud eksponeerida minu isikuandmeid (mis on muuseas vastuolus foorumi reeglitega) - ehk pajatad meile nüüd ka iseendast - avad meile oma kangelaslikku // sõjaliselt pädevat // rohkelt hinnanguid andvat tausta..
Sest minu enda hinnangul on sul lihtsalt alaväärsuskompleks - õigustatult, muideks..
Väga kahju Borja, et minu kolme lühikese lõigu pikkune (kokku tervelt 8 lauset) postitus sulle jälle liiga pikk ja keeruline lugeda on.
Aga sinu rõõmuks püüan siis ennast konkreetsemalt väljendada. Kui sa ütled, et DM (või teised sarnase „profiiliga“ kodanikud) poleks üldse pidanud ohvitseriks ja kaadrikaitseväelaseks saama, siis küsin, et mille alusel selline „valik“ omal ajal oleks tulnud teha? Kas puhtalt rahvuse või emakeele alusel? Või selle alusel, et inimese isa oli piirivalvevägedes teeninud ning VANAVANAONU olnud Punaarmees nii rivi- kui poliit-ametikohtadel? Ja mida oleks vastatud, kui selle peale oleks kasvõi seesama DM küsinud, et miks MINA ei tohi teenida oma vaarisade „pattude“ pärast, aga samas võivad meil nt Piirivalveameti Staabi või Kaitsejõudude Peastaabi (või siis ka Tagalapataljoni) ÜLEMA ametikohtadel olla inimesed, kes ISE olid samuti piirivalvevägedes ning Nõukogude Armees nii rivi- kui poliitametikohtadel? Või kas Marovi juhtumi näitel oleks tulnud vastuluurajatel koostada mingi nimekiri „sobivatest“ ja „kahtlastest“ eesnimedest, milliseid ohvitser võib ja milliseid ei või kanda .Kas nüüd saad paremini aru oma jutu silmakirjalikkusest?
Ma seejuures ei ole kuskil öelnud, et selliseid inimesi ei oleks tulnud EKV tegevteenistusse võtta. Ei ole öelnud, et peaksid oma teenistust NA-s häbenema või varjama. Tõestad ju ise oma jutuga kokkuvõttes sedasama mida minagi, nimelt et tuleks alati vaadata konkreetset inimest, mitte aga pelgalt ankeedi pealt emakeele või varasema haridustee lahtrit.
Mis puudutab isikuandmete eksponeerimist, siis mina ei ole seda laegast esimesena avanud. See on olnud sinu aastatepikkune praktika sisulise arutelu asemel hakata viitama (mitte ainult minu puhul) sellele, millises riigiasutuses olen ma ametnik olnud või milline on minu sõjaline pädevus või selle puudumine. Antud juhul kirjeldasid sa ju ise alles mõned nädalad tagasi oma õpingu- ja teenistusaastaid NA-s. Ja antud juhul – kui räägitakse inimese taustadest ning asjadest, mida inimene ise saab mõjutada ja mida mitte – on paralleelide tõmbamine ka täiesti kohane.