Protestid Venemaal

Sündmused, mis saavad ajalooks alles homme.
Vasta
kaugeltuuriv
Liige
Postitusi: 7191
Liitunud: 13 Sept, 2011 17:35
Kontakt:

Re: Putin ja võimuvahetus Venemaal?

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Ei usu minagi,et militaar ja karistusaparaat kaotab oma võime toimida.
Sinna pannakse alla niipalju raha,kui vajalik ja küsitakse.
Küsimus ei ole ju tegelikult aastas 2020 või isegi aastas 2024,küsimus on Venemaa majandusmudelis.
Ja minu rumala arvamuse järgi muutuvas maailmas,kus toimub uus tehnoloogiline areng,mille tõttu Venemaa tarnijana hakkab kaotama raha ei ole selline asi jätkusuutlik.
Paljalt nafta,gaasi,metsa ning põhiliselt toormemüüjana ei saagi ju muud silmapiiril olla(vaadates NSVLiidu kogemust),kui millalgi kollapsina mõjuvat asjandust olla.Kas see on enne,kui Putin kantakse kirstu ja aupaukudega Kremlist välja või hiljem(analoog on ju ajaloost olemas,kus peale Breznevi asi hakkas kiirelt lagunema),see ei oma ju tähtsust.
Ka Liidul oli 70-nendate keskelt alates palju raha,seoses selle naftaga aga ikkagi mängiti ennast auti.Eelkõge ülemilitariseeritusega,sõjaga Afganistanis,infotehnoloogia revolutsioonist mahajäämisega ja uute majandusmudelite juurutamisel(nagu näiteks Hiina tegi oma majandusega) lootusetult hiljaks jäämisega.
Pakun,et Putin on natukese kauem elus,kui Breznev.Sportlikum esiteks ja ka meditsiin arenenum,noh nii ehk 80-mend veab välja(nii,et kuskil 14-15 aastat veel,ta peaks praegu 66 olema).
Aga see tuleb kõik sisepoliitiliste kitsenduste ja repressioonide abil.
Ma isegi spekuleeriks,et hiinlased sellele panustavad.Venemaal ei ole ju kuskile minna,raha nad investeerimiseks eriti ei saa,mis puudutab uute tehnoloogiate arengut.
Hiina ning nafta-gaasi abil ja kaudu aga teenib nii palju küll,et laiatarbekaupadest ei tekiks põud,repressiivaparaat saab oma moosi kätte ja ka oligarhid oma nutsu toetamise eest.Ja,kui tekib segadus,siis "sõbrakäsi" Hiinast igal juhul võib kasutada oma võimekust Amuuri äärsed alad tagasi kahmata.Kui juba lagunenud Liidust eemaldunud Venemaa pakkus Soomele tagasi Karjalat,siis,miks hiinlastele samasugust pakkumist ei tehtaks Amuuri äärsetele aladele nagu soomlastele Karjala kohta tehti.
Aga siis tuleb kaose laks muidugi korralik,siis ei anna lääs enam kopikatki tasuta laenu nagu Liidu kukkumisel oli,selleks on ta liiga palju Venemaa seltskonda riivanud,kes Venemaal tegutsedes pika ninaga on jäänud.
Aga erinevalt soomlastest hiinlased võtavad pakkumise vastu küll,selles olen ma kindel.
Kasutaja avatar
huvitun
Liige
Postitusi: 1285
Liitunud: 28 Mär, 2014 9:20
Kontakt:

Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas huvitun »

27. juulil osales Moskva miitingul perekond aasta vanuse lapsega. Nüüd tahab prokuratuur vanemlikud õigused ära võtta.
https://www.novayagazeta.ru/news/2019/0 ... s-rebenkom
kaugeltuuriv
Liige
Postitusi: 7191
Liitunud: 13 Sept, 2011 17:35
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

10 augustil siis uuesti Moskvas aktsioon,huvitav palju seal siis kinni nabitakse.
Nägin tuubis videot ühe ajakirjanikuga,kes oli ka kinni nabitud.Küsitles meest,Sotnik,kes nüüd Lätis emigratsioonis.
Doždi juures töötav vabakutseline mees oli 3 augustil kaameraga arreteerimisi filminud,kui juurde astus(pange tähele) Moskva politseinikud ja viisid mehe autobussi.Seal olev ülemus oli küsinud dokumente,mida ka mees näitas.Pass ja ajakirjaniku tunnistus.Mees oli ka registreeritud ajakirjanikuna politseis,selleks,et teha tööd 3 augustil.
Moskva politseist pärit ülemus olla mehe vabaks lasknud koos dokumentidega.
Edasi oli ajakirjanik võtnud veel paar kaadrit,kus ühes vilksamisi ta filmis provokaatorit.Nahkjopes,soniga ning dressidega tegelinski,kes algselt olla kisanud politseinike peale ning siis natuke aega demonstrantidega suhelnud.Peale selle aga astus ta Rahvuskaardist moodustatud salga ette ja näitas midagi.Ja oh imet,mees lasti läbi ning rahvuskaartlased rabasid kinni need,kellega ta ennist rääkis.
Ajakirjaniku õnnetuseks nägi provokaator aga seda,kuidas teda filmiti ning siis võeti ajakirjanik koheselt kinni.Bussis konfiskeeriti mehe kaamera ning kustutati kogu salvestus ning ta visati sealt välja ning juhatati politsei saatel metroosse(mees pidi tagasi minema Doždi stuudiosse).
Enne lahkumist tegi ta veel paar fotot ja siis jäi rongi ootama aga enne seda,kui sai sinna peale kargas sama provokaator,koos paari rahvuskaartlasega(kosmonaudiga) ootejaamas mehe juurde ning enam nii lahkelt ta käsi ei käinud.
Kõigepealt noomituseks anti paar korda kumminuia maitsta,siis väänati käed seljataha ning lohistati metroost välja uuesti bussi.Seal konfiskeeriti nii kaamera,kui dokumendid(pass ja ajakirjaniku kaart).Bussis sõidutati ta jaoskonda,kus valves olev politseinik küsis dokumente,millest tagastatud oli ainult pass.Ja kuna ainult ajakirjaniku tõend oleks päästnud istumisest jaoskonna kongis(registreeritud ajakirjanikkudele kehtis mingi tööreziim,mistõttu neid ka ei vahistatud nii ruttu),siis isegi seletusele,et tunnistuse ja videokaamera oli endale võtnud Rahvuskaart,ei aidanud see kuidagi.Mees visati kongi ja vabastati alles paari tunni pärast,kusjuures talle ulatati kutse ka kohtusse(trahvi saamiseks nähtavasti).Vot sedasi.Ju siis ei tahetud kuidagi seda lendu inforuumi lasta,kes see mees soni,nahkjaki ja tossudega oli.
https://www.youtube.com/watch?v=U6QKH0uG9Vk
Siit aga huvitav lugemine naftatootmisest maailmas ja Venemaal ning vedeltatud gaasi mõjust Euroopa turgudel(USA kildagaas).
Vene üks suuremaid eksperte ütleb välja,et asi naftatootmisega läheb nutuseks peale 2035 aastat,siis jätkuvat vaid omamaise vajaduse rahuldamiseks peale seda.Põhjus selleks on vananeva tehnoloogia lõplik kollaps ja nn.kergete naftamaardlate ammendumine.Kusjuures nafta ja gaasisummadest olevat just nafta see,mis toob suuremat raha riigikassase.Gaasiga aga veab neil natuke kauem,nii Vene,kui USA ekspert aga olid sellega nõus,et uute säästlike tehnoloogiate arenguga jäävad tulevikus osad "naftariigid" sissetulekute poolest jänni.Sisuliselt tarbimise meeletut kasvu enam silmapiiril ei ole ja ostjatel on tekkinud USA kildagaasi ning oma naftaekspordi tõttu suur valikuvabadus.
Kasutaja avatar
Tux
Liige
Postitusi: 1327
Liitunud: 30 Okt, 2005 21:13
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Putin ja võimuvahetus Venemaal?

Postitus Postitas Tux »

https://www.youtube.com/watch?v=QR63iRDVP_Q
Sotnik TV-s on külaline, kes väidab, et silovikud olevat tulnud sedakorda Volodka juurde ettepanekuga karmikäeliselt tegutseda, sest "kui kaotame Moskva, siis kaotame kogu Venamaa". Volodja oli andnud nõusoleku, ehk paistab sedamoodi, et "jõumehed" tõstavad hetkel pead.
Tagantjärele tarkus on täppisteadus!
kaugeltuuriv
Liige
Postitusi: 7191
Liitunud: 13 Sept, 2011 17:35
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Gudkov,kes ka Moskva valimistest kõrvale jäätud võimude poolt käib välja väite,et julgeoleku ja armee esindajad sisuliselt on teinud Kremlis võimupõõrde,millega Putin oli nõus.
Nn.sõjapartei esindajad on saanud vabad käed, ning tee diktatuurile on avatud.Mehe sõnul hakatakse kruve järk järgult kinni keerama,kuni piirid pannakse päris kinni.
Laual olevat isegi midagi Stalini tüüpi riigi variant,kus julgeolekujõud saavad ainujuhtimise õiguse.
https://www.youtube.com/watch?v=QR63iRDVP_Q
Kasutaja avatar
Tux
Liige
Postitusi: 1327
Liitunud: 30 Okt, 2005 21:13
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Putin ja võimuvahetus Venemaal?

Postitus Postitas Tux »

10. august on planeeritud uue meeleavalduse päevaks. Vaatame mis saab!
Tagantjärele tarkus on täppisteadus!
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36425
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Putin ja võimuvahetus Venemaal?

Postitus Postitas Kriku »

Aimar Ventsel:
Enne 27. juuli protestidemonstratsiooni avaldas ühiskonnauuringutega tegelev sõltumatu Levada Keskus uuringu, mille järgi vaid kolm protsenti Venemaa elanikkonnast pidas Moskva proteste oluliseks sündmuseks.

Pärast 27. juuli proteste, millele võimud luba ei andnud, avaldas uurimuse ka riiklik sotsioloogiline uurimiskeskus VITsOM. Selle järgi leiab umbes 70 protsenti Venemaa elanikest, et võimudel on õigus loata korraldatud miitinguid laiali ajada.

Miski sellest ei näita, et Venemaa oleks praegu vältimatute muutuste lävel. Avaliku arvamuse uuringute tulemustesse (eriti VITsOMi puhul) tuleks suhtuda skeptiliselt, ent mingeid tendentse nad näitavad ning need tendentsid pole opositsioonile ja opositsioonilistele liikumistele eriti soodsad.
Enamik Venemaa elanikke ei kahtle, et Ukraina poliitilist elu juhtisid ja juhivad USA riigidepartemangu töötajad – seda on ometi sadu kordi näidatud televiisorist, sellest on kõnelenud nii president Putin kui ka välisminister Lavrov, ja ei saa ju ometi olla, et inimesed läheksid barrikaadidele, kui keegi neile selle eest ei maksa.

Kes vähegi end Venemaal toimuvaga kursis hoiab, teab, et meie idanaabrite peamine infoallikas on televisioon, enamasti riigitelevisioon, või siis erakanalid, kes kordavad seda, mida riigitelevisioonis näidatakse. Televisiooni kui peamise infoallika tähtsus on Venemaal viimasel ajal veidi vähenenud, ent enam kui 80 protsendile venemaalastele on see siiski konkurentsitult esikohal. Televisioon on selle poolest universaalne info edastamise allikas, et Venemaal töötab see isegi nendes kolgastes, kus pole internetti ega telefonisidet. Seal siis korrutatakse pikaks venitatud politiseeritud uudistesaadetes või hüsteerilistes jutusõudes vaatajale lihtsaid ja kergesti mõistetavaid tõdesid: Venemaa on justkui ümberpiiratud kindlus, mille elanikud peavad olema valmis eneseohverduseks, et nende kodumaad ei hävitataks.

Venemaa opositsioon ei taha seda tunnistada, ent kogu ühepoolse ajupesu tulemusena on Venemaal tekkinud võimu toetav kodanikuühiskond. Praegu pole Venemaal regiooni, kus ei oleks asutatud rahvarinnet, rahva omakaitserühmi või väga kummalise nimega organisatsiooni Rahvusliku Vabastusliikumise (NOD) filiaale. Need liikumised on deklareerinud oma toetust riigi juhtkonnale, eriti presidendile. Mõni neist läheb veel kaugemale. Näiteks NOD väidab, et Venemaal on suurema osa võimust usurpeerinud lääne agendid ja liberaalsed riigivastased poliitikud, ning nõuab Putinile enam-vähem diktaatoriõigusi, et armastatud president kogu selle vaenulikule «inimrämpsule» lõpu saaks teha. Teised – näiteks regionaalsed rahvarinded – on oma nõudmistes mõõdukamad, aga seda mõjuvõimsamad. Rahvarinnete asutamise laine oli aastatel 2015–2016 ja need tekkisid valdavalt kohalike tuntud inimeste, nagu teadlaste, kultuuritegelaste ja poliitikute initsiatiivil.
https://www.postimees.ee/6748114/aimar- ... alastamatu
Runkel
Liige
Postitusi: 2816
Liitunud: 07 Sept, 2017 22:39
Kontakt:

Re: Putin ja võimuvahetus Venemaal?

Postitus Postitas Runkel »

Ventslilt hea analüüs, nagu ikka. Kahtlemata ei mölla Moskvas Surkovi nimetatud süvarahvas, nood on ikka võimutruud (tugeva võimu truud) edasi, olgu eluke selline, nagu on... Lääneliku elukorralduse poole kiikajad vaevalt, et rahva poolehoidu leiavad. Tuleb leppida kumminuiaga. Ma isegi imestan, kus seekord on kasakad, noorarmeelased jt, kes korda aitaks hoida - rahvas ja rahvuskaart koostöös. Arvatavasti on seekord asi jäetud proffide lahendada. Ei mäleta, et varasematel kordadel oleks rakendatud aktivistidele sellises mahus nii päevaseid kui ka öiseid läbiotsimisi, kinnipidamisi. Arvatavasti need, kes protestikogunemistel on osalenud ja osalevad, on väga julged inimesed. Kas selle nädalavahetusele kavandatud meeleavaldus on võimude poolt lubatud? Justkui oleks kuskilt silma hakanud, et ametilk luba on olemas. Kui nii, siis mu arvates suur viga, kui küüniliselt rehkendada - mitmel eelneval nädalavahetusel on korralikult nuuti antud ja nüüd siis lahke luba - sinna tulevad arvatavasti siis ka need sibulavõrguga baabad, jedinorossid jt, kes ekslikult varem on ära koristatud. Huvitav küll, aga eelnevatel nädalavahetustel on piirkonniti sisuliselt komandanditund kehtinud.
Ma vaatan pigem et, kui kommunistid hakkavad üle turja saama (nt pensionireform andis natuke alust), siis võiks midagi tõsisemat pulbitseda. Kommud, siberlased, sealt tasuks toda süvarahvast otsida.
Runkel
Liige
Postitusi: 2816
Liitunud: 07 Sept, 2017 22:39
Kontakt:

Re: Putin ja võimuvahetus Venemaal?

Postitus Postitas Runkel »

Nii kui kommut mainid, nii hakkab juhtuma...Huvitav, kas ka reaalselt liituvad protestidega? Või suunatakse meelepaha osavalt mõnede ametnike-muidusööjate peale?
https://www.err.ee/968554/osa-vene-komm ... iitumiseks
Viimati muutis Runkel, 08 Aug, 2019 12:33, muudetud 1 kord kokku.
kaugeltuuriv
Liige
Postitusi: 7191
Liitunud: 13 Sept, 2011 17:35
Kontakt:

Re: Putin ja võimuvahetus Venemaal?

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Gudkov ütleb otse välja ka seal videos,et mingit Putini kukutamist sisemiselt(mõeldakse opositsiooni) lähiajal küll tulla ei saa,vahest kuskil nii 15 aasta pärast,kui juht hakkab raugastuma.
Muideks huvitav kokkusattumus,järgmisel aastal tuleb välja uuesti Top Gun,eelmine oli 80-nendate alguses vist ja kuskil nii 8-9 aasta pärast ei olnud ka Nõuka riiki.Noh aga tollal olid Kremli valitsejad juba suuresti poole jalaga hauas.See selleks.
Teiseks toob Gudkov välja võimaluse,et rahva rahustamiseks lisaks nuiale keeratakse mingi järgmine "võidukas" sõda letti,et patriotismi lainel jälle aastakest 5-6 lahedasti ära elada.
Gudkov ennustab ka lõplikku Euroopa Nõukogust väljaviskamist,kui selline tsenaarium saab teoks.
Runkel
Liige
Postitusi: 2816
Liitunud: 07 Sept, 2017 22:39
Kontakt:

Re: Putin ja võimuvahetus Venemaal?

Postitus Postitas Runkel »

Üks võidukas sõda on alati abiks, kuid kui vaadata Levada-Keskuse viimaseid uuringuid, siis on huvitav seik selles, et olgu kui tahes head ajad, patriootilised kõrghetked, rahulolematus võimudega (va Putin) on ikkagi suur. Kui võrrelda Brežnevi aega tänapäevaga, siis Ljonja paneb pika puuga tänasele kambale.
Даже, если мы возьмем данные замеров в самые благоприятные для власти годы (за 2008 г. – пик массовой удовлетворенности экономическим положением, время потребительского бума и патриотически-милитаристской гордости, переживаемой после российско-грузинской войны; или за 2015-2016 годы – период крымской мобилизации и патриотической эйфории, консолидации вокруг государственной власти и наибольшей удовлетворенности ее деятельностью, максимумы одобрения президента), то мы все равно увидим ту же двойственную структуру отношения к власти, что и в годы нарастания общественного недовольства режимом, массовыми демонстрациями протеста среднего класса в крупнейших городах, падением популярности ведущих политиков и резко негативными оценками работы основных государственных институтов – Госдумы, правительства и т.п.
No mida sa taolise tänamatu rahvaga teed - ei majanduslikult paremad ajad, sõda Ukraina ja Gruusiaga muuda suhtumist, ikka on nad pätid ja vargad (jällegi va Putin).
Vana hea Breznevi aeg.png
https://www.levada.ru/2019/08/05/obrazy ... nyneshnej/
Kasutaja avatar
Tux
Liige
Postitusi: 1327
Liitunud: 30 Okt, 2005 21:13
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Putin ja võimuvahetus Venemaal?

Postitus Postitas Tux »

https://www.youtube.com/watch?v=vuz2_FEKOPU

Navalnõi stuudio ja kaastöölised on valmis saanud uue ajakirjandusliku uurimuse. Küsimus seisab selles, et miks ei saanud Moskva linnvolikogu valimistel demokraatiat mängida? Linnavalitsusest ju ei sõltu Putini võimulolemine? Või kuidagi ikkagi sõltub? Mis vahe on selles, kas mõttetuteks linnavolinikeks saavad 100% võimu poolt kontrollitavad inimesed või on neid ainult 90%? Hääletuste tulemusi see ju ei mõjutaks? Mida see siis ikkagi mõjutaks, et oli vaja rahvale kumminuia anda?

Selle loo peakangelanna on linnapea asetäitja Sergunina, kes vastutab muuseas ka linnas valimiste läbiviimise eest! Ühesõnaga Sergunina smugeldas oma õe mehele suure hulga linnavara nii, et maja eest maksti viletsa korteri hinda. Ühesõnaga käib linnavalitsuses suur sahkerdamine läbi offshoride ja variisikute (Sergunina õemees esineb isegi kahe erineva nimega, et segadus suurem oleks!), kuid neetud Google aitab avada selle räpase businessi köögipoolt. See valgust mitte kannatav tegevus on ilmselt üheks põhjuseks, sest sõltumatud saadikud näeksid ilmselt köögipoolt liiga lähedalt...
Muidugi on asjasse seotud ka Volodja lähikondlased ja näidatakse ka villasid Euroopas.
Tagantjärele tarkus on täppisteadus!
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 15550
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: Putin ja võimuvahetus Venemaal?

Postitus Postitas Fucs »

Tänase Moskva meeleavalduse ülevaade vene keeles
https://www.svoboda.org/a/30103176.html


LIVE:
Вернуть честные выборы. Новые акции протеста в Москве и России
https://www.svoboda.org/a/30102815.html
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19210
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Putin ja võimuvahetus Venemaal?

Postitus Postitas ruger »

Täna siis tuli kokku ca 50 000 inimest Moskva meeleavaldusele. Tundub, et hakatakse jälle kinni pidama ja jõudu näitama.
https://twitter.com/Liveuamap/status/11 ... 4314232833
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36425
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Putin ja võimuvahetus Venemaal?

Postitus Postitas Kriku »

Jaanus Piirsalu selgitab toimuva tagamaid:
Venemaa kohalikesse esinduskogudesse kandideerijatele, kui nad ei kuulu riigiduumas esindatud parteidesse, on kehtestatud eeltingimus: nad peavad kuu ajaga saama oma valimisringkonnast elavatest inimestest vähemalt kolmelt protsendilt toetusallkirja kandideerimiseks. Moskvas tähendab see umbes 4500–5500 inimese allkirja koos nende passi- ja elukohaandmetega.

Praktikas on see üsnagi võimatu ettevõtmine, kui kandideerida soovijal pole selleks kasutada tervet armeed allkirjakogujaid. See on avalik saladus, et vajalikku hulka reaalsete inimeste allkirju ei suuda kunagi ükski kandidaat kokku saada. Seetõttu on libaallkirjade lisamine Venemaa poliitikas üldine tava, ka läänele meeldivate liberaalsete poliitikute hulgas. Erinevus on lihtsalt selles, et n-ö võimukandidaatide allkirjade kohta pole valimiskomisjonil kunagi pretensioone. Allkirjade kogumise nõue oligi algusest peale mõeldud abinõuna opositsiooni aktiivsuse seaduslikuks piiramiseks, sest seaduse täitmist nõutakse valikuliselt.

Moskva duuma valimistel Kremli võimupartei Ühtne Venemaa vähese populaarsuse pärast ei osale. Kõik Moskva linnapea Sergei Sobjaninit toetavad kandidaadid on ametlikult sõltumatud ja pidid seetõttu kõrvuti opositsiooniga allkirju koguma. Kui opositsioonikandidaadid vähemalt üritasid tõepoolest allkirju koguda, siis võimukandidaatide allkirjakogujaid polnud peaaegu üldse näha.
https://www.postimees.ee/6750237/polits ... e-uue-sisu
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 17 külalist