Riigireetur kaitseväes

Vasta
toomas tyrk
Site Admin
Postitusi: 5559
Liitunud: 16 Dets, 2003 11:32
Kontakt:

Re: Riigireetur kaitseväes

Postitus Postitas toomas tyrk »

Mis moodi see minu tekst oma elu elab?

Minu väide oli, et üldiste tunnuste järgi "filtrite" seadmine on ebaeffektiivne ja võib olla kontraproduktiivne.

Kui riskikäitumine on Venemaa (ja Valgevene) külastamine, siis filter tulebki selle järele seada. Rahvusest hoolimata. Samuti kõigi teiste riskikäitumistega.

Kusjuures suguvõsa ajalugu ma isiklikult mingiks riskifaktoriks ei pea.
Avatar
Liige
Postitusi: 2286
Liitunud: 17 Veebr, 2009 21:30

Re: Riigireetur kaitseväes

Postitus Postitas Avatar »

toomas tyrk kirjutas:...üldiste tunnuste järgi "filtrite" seadmine on ebaeffektiivne ja võib olla kontraproduktiivne.
Tegelikult on jubedalt kontraproduktiivne ka see, kui kramplikult üritatakse eitada rahvusliku-identideedi osa.
Nii juurde tilu-lilu. Ma nii kergeks lugemiseks ostan pikemalt juba seda Imelist Ajalugu. Kui ilmus lettidele, siis kohe oli tunda seda natsi-juudi teemat. Ok -filtriga võtame. Nüüd siis on Euroopa kõige suurem oht natsionalistlik rassism. Ok. Ostan viimase numbri - vaatab mulle vastu Jamna ja viljaka poolkuu inimeste migratsiooni teema ja kandva ideena (ajakirjal on oma meetodid, millega oluline sõnum esile tuua :)) on püünel oh me siin euroopas olema aastatuhandeid olnud migrantide sulatuskatel. No see ajakiri ei ole mingi tõsiteadulik üllitis, aga no jumala eest. Oh, see putukatoitlus ja muu. Need ikka nii järgivad peavoolu. Liha on vähe. Gurud on otsustanud, et isolatsioon on saatanast.
Iga terve mõistusega inimene saab aru et keskmine venelane (mis iganes see tähendab, aga ilmselt me saame aru, kes on "venelane") on tunduvalt altim idanaabri propale reageerima, kui võrrelda eestlasega. Kusjuures nii huvitav, et viimaste peameediamölade kõrval ma olen tabanud ennast mõtte-võngutusel, et, kas ma oleks valmis olema idanaabriga versus Lääs ja see multi-kulit - ja ausalt väga keeruline situatsioon on. Mina tahan eestlaste Eestit. Ma olen tolerantne inimene, ja mul on mõne venelasega rohkem ühist, kui mõne eestlasega. Aga peamine iva on see -et ma olen. Ja olen siin. Mina olen siin ja mulle on sügavalt vastik igaüks, kes tuleb mulle täitsa, või poolvägisi jutlustama õigest maailmakorrast, või sellest mida ma pean arvama. Mulle on sügavalt vastik, see ümber-nurga laste kaudu uute põhimõtete õpetamine. Olen egoist. Lapsed on minu surematuse projekt. Kõlab nõmedalt? Ilmselt küll. Aga kõik issid siin võiks oma psühholoogilistes sügavustes kaevata, ja mõelda, milleks neile lapsed?. Ausalt. Enda vastu. Ja mulle ei meeldi, kui minuga kooskõlastamata kirjutatakse minu lapse põhimõtteid üle. Ja mulle ei meeldi Eesti praegune president. Paganhord, kunagi küsis, mis mind hingeldama võttis. Võttis see ,et ma ootasin ilusat tänu eestlastele, keda Oma Riik on korra alt vedanu, ja kes on kannatanud. Nii 40 -ndad, 50 ndad, aga ka 90 ndad. Hoolimata sellest, et mõni arvab, et enne EL -i oli kiviaeg.
Veelkord - mina tahan olla. Ja kesta. Aga mina ei usu enam sellesse Sotside, Refi ja praeguse Presidendi jutustatavasse ideesse. Mulle ei meeldi EKRE. Aga kui keegi ei suuda kõnetada neid samasid teemasid, mida nemad kõnetavad, siis ma edaspidi valin neid ja kui vaja, siis sõdin nende juhitava Riigig eest. See paanika pärast viimaseid valimisi...ojeee. Mõnikord on võimalik otsustada õigete/valede sammude üle vastase käitumise põhjal. Vastase? Tegelikut ei, aga kes on jaganud eestlased pimeduse ja valguse jõududeks?
Oeh. Vabandan jälle, ja joon, ja vist liiga tihti. Mul on kahju, et siin enam ei postita inimesed, kes on kibestunud. Vist? Tahate hoida libertaaniat - siis hoidke. Õiglaselt! Nii vasakule, kui paremale.
Absoluutselt - ei või igale venelasele panna tähte otsa ette, et reetur.
Absoluutselt - kui keegi väidab, et venelaseks olemine (või vene kultuuriruumi kuulumine, või eestlasel venelasest naine, või liiga aktiivne idanaabri infokanalite lugemine vms) ei ole täiendav risk, siis see on ikka minu jaoks täielik #korrektsus". Vabandage - joonud jälle. Kainelt enam väga ei tule motti postitada... Emotsioonid liiga nõrgad :).
Nii kummaline, et ma ilmselt usaldan enam nii mõndagi venelasest kolleegi, kui näiteks siin foorumis mõnda "mõttekaaslast". Kuradi sürr. Ma mingi 90 -ndatel suhtelsin veidi Harjumäe "pool-skinnidega". Ise olin pigem punk-anarhia. Eh... Aga mind tüütas pungi sisutus ja eesmärgitus. Teate, mis mulle torkas silma nonde poolskinnide juures? Nende saapad olid alati puhtad. Kummaline ja tühine. Aga see näitas vähemalt mingit sisu. Ja nad hoidsid kokku. Ilmselt liiga agressiivsed jne aga - hoidsid kokku. Mulle meeldis. Minu kiiks, mis mõjutab. Mina kunagi nende hulka ei kuulunud, aga nad olid pigem sümpaatsed. No ja siis e arutasime nendega igasugu rahvuslikel teemadel. ja mulel käis jõhkralt närvidele, et neil käis see joon valgete ja mitte-valgete vahel Mina siis jutlustasin seda, et on eestlased, ja mitte-eestlased. Selle pealem ma sain noilt "ääretule äärmuslikelt" tegelastelt eriti äärmusliku ja ksenofoobse isiku tiitli. Et mis, valged, on valged, mis sa nonde venelatega ajad teemat...
Vot nii. Ja ma olen väga tagasihoidlik isik. Lihtsalt põhimõttekindel. Ja pika mäluga.
Aga ma olen mõelnud...
Kas Sergei Kingisepp oleks olnud selline, kui poleks olnud Viktorit ja seda, mis toimus temaga.
Kas näiteks Voldemar Hammer oleks olnud see, kes ta oli, kui ta venda poleks suht segastel ajaoludel maha lastud Irboskas? Et Voltsi naine oli minu vanaisa poolõde. Suri Stalini laagrites, ja minu vanaise polnud mingi punane. Mõtleks veidi enne, kui hakkab jagama neid valguse ja pimeduse jõude. Kurat, kuidas see ülima tõe kuulutamine mulle närvidele käib.
Pole hullu - see ep ole kellegi vastu :)
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige
Postitusi: 10495
Liitunud: 16 Okt, 2005 18:42
Asukoht: Siilis

Re: Riigireetur kaitseväes

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

Hea jutt ja piisavalt teemasse ka.

Loodetavasti adminn ei kustuta ära.
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
aht0
Liige
Postitusi: 1249
Liitunud: 19 Juul, 2014 18:18
Kontakt:

Re: Riigireetur kaitseväes

Postitus Postitas aht0 »

Avatar kirjutas: Kusjuures nii huvitav, et viimaste peameediamölade kõrval ma olen tabanud ennast mõtte-võngutusel, et, kas ma oleks valmis olema idanaabriga versus Lääs ja see multi-kulit - ja ausalt väga keeruline situatsioon on. Aga peamine iva on see -et ma olen. Mina tahan eestlaste Eestit. Ma olen tolerantne inimene, ja mul on mõne venelasega rohkem ühist, kui mõne eestlasega. Ja olen siin. Mina olen siin ja mulle on sügavalt vastik igaüks, kes tuleb mulle täitsa, või poolvägisi jutlustama õigest maailmakorrast, või sellest mida ma pean arvama. Mulle on sügavalt vastik, see ümber-nurga laste kaudu uute põhimõtete õpetamine. Olen egoist. Lapsed on minu surematuse projekt. Kõlab nõmedalt? Ilmselt küll. Aga kõik issid siin võiks oma psühholoogilistes sügavustes kaevata, ja mõelda, milleks neile lapsed?. Ausalt. Enda vastu. Ja mulle ei meeldi, kui minuga kooskõlastamata kirjutatakse minu lapse põhimõtteid üle. Ja mulle ei meeldi Eesti praegune president. Paganhord, kunagi küsis, mis mind hingeldama võttis. Võttis see ,et ma ootasin ilusat tänu eestlastele, keda Oma Riik on korra alt vedanu, ja kes on kannatanud. Nii 40 -ndad, 50 ndad, aga ka 90 ndad. Hoolimata sellest, et mõni arvab, et enne EL -i oli kiviaeg.
Veelkord - mina tahan olla. Ja kesta. Aga mina ei usu enam sellesse Sotside, Refi ja praeguse Presidendi jutustatavasse ideesse. Mulle ei meeldi EKRE. Aga kui keegi ei suuda kõnetada neid samasid teemasid, mida nemad kõnetavad, siis ma edaspidi valin neid ja kui vaja, siis sõdin nende juhitava Riigi eest. See paanika pärast viimaseid valimisi...ojeee. Mõnikord on võimalik otsustada õigete/valede sammude üle vastase käitumise põhjal. Vastase? Tegelikut ei, aga kes on jaganud eestlased pimeduse ja valguse jõududeks?
+1
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36425
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Riigireetur kaitseväes

Postitus Postitas Kriku »

Avatar kirjutas:Absoluutselt - kui keegi väidab, et venelaseks olemine (või vene kultuuriruumi kuulumine, või eestlasel venelasest naine, või liiga aktiivne idanaabri infokanalite lugemine vms) ei ole täiendav risk, siis see on ikka minu jaoks täielik #korrektsus".
Need ju kõik ise asjad. Küsimus on selles, kas vene teleka vahtimine või pidev Venemaal puhkamas käimine muudavad eestlase vähem kahtlaseks kui venelase. Mina isiklikult suhtuksin sellisesse eestlasse vähemalt sama kahtlustavalt - või isegi suurema kahtlusega, sest ta on niiöelda normaalsusest kaugemal.

http://www.militaar.net/phpBB2/viewtopi ... 16#p588716
http://www.militaar.net/phpBB2/viewtopi ... 77#p588677
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige
Postitusi: 10495
Liitunud: 16 Okt, 2005 18:42
Asukoht: Siilis

Re: Riigireetur kaitseväes

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

Kriku kirjutas:Samuti on alles sinu väide, et Venemaal käimine ning vene päritolu on eraldi riskitegurid, millel on kumulatiivne mõju: viewtopic.php?p=588704#p588704

Seda viimast ei ole sa võimeline põhjendama.
Seda on lihtne põhjendada.
Panin veel sellel aastal integratsiooniteemasse ühe venest Eestisse emigreerunud publitsisti artikli sellest, kuda FSB/GRU kogu "lähivälismaa" kaasmaalaskondanda n-ö santažeerib // võimu all hoiab..
Hea Kriku otsib tolle posti ise üles // loeb (uuesti) läbi - pääle seda peaks küsimus, kuda venemaal ringitolgendamine + vene päritolu neid kahte riskitegurit omavahel võimendab, Krikul iseenesest ära langema :|

Vene luureteenistused lähevad(ki) lihtsama vastupanu teed ning alustavad(ki) alati etnilistest venelastest - sest "kaasmaalasi" on lihtsam (a) survestada ja (b) konksu otsa saada.
Ja nii loll-lihtne see kõik ongi :mrgreen:
Kriku kirjutas:Ma kordan oma küsimust: Kui 100% eestlasest ohvitser käib aastas kord-paar Venemaal puhkamas, kas see on vähem riskantne?
Tänases olukorras (mis algas hiljemalt peale "888") "100% eestlasest ohvitser" EI PEA käima Venemaal "puhkamas" - ja nii loll-lihtne see ongi :|
Etnilisest venelasest eesti ohvitser ka ei pea "seal käima" - või valib "käimise" ja teenistusest lahkumise vahel :twisted:
Viimati muutis Tundmatu sõdur nr. 4, 11 Aug, 2019 10:11, muudetud 2 korda kokku.
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36425
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Riigireetur kaitseväes

Postitus Postitas Kriku »

Seda pead silmas?
Borja kirjutas:http://arvamus.postimees.ee/3474121/and ... jab-eestit
Ma usun, et Eestis tegutsevate Venemaa mõjuagentide strateegiline ülesanne on takistada Eesti venekeelsetel elanikel eesti keele omandamist. Inimesel, kes ei oska asukohamaa riigikeelt, on vältimatult madal ühiskondlik staatus. Ta ei saa täisväärtuslikku teavet riigis toimuva kohta ega tunne seadusi. Selline inimene on suurepärane manipuleerimisobjekt. Sellisele inimesele on kerge sisendada, et ta on diskrimineerimise ohver. Ja kõigi probleemide allikas niisugusele lõimimata inimesele on Eesti põliselanikud ja riigi valitsus.
..otse sigahästi öeldud - mida olekski siia lisada :|
http://www.militaar.net/phpBB2/viewtopi ... 69#p450969

Sel tasemel lõimumatud nagu tema kirjeldab, ei jõua üldse riigisaladuse lähedale (ma vähemalt väga loodan).
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige
Postitusi: 10495
Liitunud: 16 Okt, 2005 18:42
Asukoht: Siilis

Re: Riigireetur kaitseväes

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

Ei - see oli kas üldse teine artikkel või siis sama artikli hoopis teine tahk - kus räägitigi konkreetselt lähivälismaa "kaasmaalaskonna" santažeerimisest" vene luureteenistuste poolt.

Mäletan täpselt, et kopisin foorumisse kogu tolle artikli texti - niiet otsi veel..
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36425
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Riigireetur kaitseväes

Postitus Postitas Kriku »

Jah, oli küll selleteemaline artikkel, aga ma ka ei mäleta sellest suuremat. Siiamasamma teemasse akf PaganHorde postitas, pead seda silmas?

http://www.militaar.net/phpBB2/viewtopi ... 71#p558871

Rohkem ei leia: http://www.militaar.net/phpBB2/search.p ... ubmit=Otsi
Borja kirjutas:
Kriku kirjutas:Ma kordan oma küsimust: Kui 100% eestlasest ohvitser käib aastas kord-paar Venemaal puhkamas, kas see on vähem riskantne?
Tänases olukorras (mis algas hiljemalt peale "888") "100% eestlasest ohvitser" EI PEA käima Venemaal "puhkamas" - ja nii loll-lihtne see ongi :|
Etnilisest venelasest eesti ohvitser ka ei pea "seal käima" - või valib "käimise" ja teenistusest lahkumise vahel :twisted:
Just nimelt - mõlema puhul on selline käitumine väga kahtlane ja minu arvates rahvusest täiesti olenemata.
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige
Postitusi: 10495
Liitunud: 16 Okt, 2005 18:42
Asukoht: Siilis

Re: Riigireetur kaitseväes

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

Just - nüüd on õige viide:
Tegelikult ongi alust arvata, et just venelased ja teised Venemaalt pärit isikud kuuluvad Venemaa eriteenistuste erilise huvi orbiiti. Värbamisel eelistatakse pigem neid, kel on sidemeid Venemaaga ja keda seeläbi saab mitmesuguste provokatsioonidega mõjutada. Ma võin rääkida loo ühest venelasest, kes sõitis koos perega Eestisse ja leidis Tallinnas tööd, aga kellel oli väike äri ka ühes Venemaa linnas. Aasta pärast otsustas mees ühtäkki Venemaale naasta. Küsisin tema käest, mis ometi juhtus? Ta vastas täiesti ausalt, et teda vaevasid aina Venemaa föderaalse julgeolekuteenistuse FSB töötajad, kes pidevalt kehutasid teda koguma teavet Eesti strateegiliste objektide kohta, neid kas või pildistama. Tema keeldus, mille peale ähvardati tema äri üle võtta, elulugu ära rikkuda, algatada kriminaalasi õe vastu, kes pidas külakauplust. Mees eelistas pigem Venemaale naasta kui elada lakkamatus ohus, et teda ikkagi sunnitakse spiooniks hakkama ja Eesti võtab ta viimaks kinni.
..oma arust ma panin kogu selle artikli foorumisse (kui viitsin, otsin ise pärast)
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36425
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Riigireetur kaitseväes

Postitus Postitas Kriku »

Kuzitškin kirjutas:Värbamisel eelistatakse pigem neid, kel on sidemeid Venemaaga ja keda seeläbi saab mitmesuguste provokatsioonidega mõjutada.
See on kindlasti oluline tunnus, aga jällegi, lähtepunkt peaks olema see tunnus, mitte rahvus - seda põhjusel, et märkimisväärsel osal venekeelsetest immigrantidest või nende järglastest siiski ei ole enam noid sidemeid. Kuzitškin toob ka näiteks vistist alles pärast iseseisvuse taastamist Eestisse kolinud persooni.

Tõsi küll, selle järgi profileerimine on praktikas keerulisem, sest riik ju ei tea, kus elavad isikud, kelle kaudu võib kedagi mõjutada ja kui palju neid on. Ma arvan, et see võiks rohkem kokku langeda Venemaa külastamise kui rahvusega, aga ei tea muidugi.
Kasutaja avatar
kaur3
Liige
Postitusi: 6208
Liitunud: 26 Juul, 2005 12:09
Kontakt:

Re: Riigireetur kaitseväes

Postitus Postitas kaur3 »

Wiki lühike artikkel seletab reetmise erinevaid motiive.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Motives_for_spying

Hea sissevaate luureorganisatsiooni enda kodukamaralt töötamise kohta annab KGB välisluure õpik «Политическая разведка с территории СССР», 1989 год.

https://drive.google.com/file/d/1XxulRA ... 3dGwB/view

Just kaasmaalaste kasutamisest kirjutatakse pealkirja järgi selles õpikus Пособие «Использование возможностей Советского комитета по культурным связям с соотечественниками за рубежом в разведывательной работе», 1968 год.

https://drive.google.com/file/d/1kbcWaa ... -xD1e/view

See viimane oleks olnud kindlasti heaks abiks väliseestluse ja kodueestlaste teema uurijatele. Nt.

https://www.sirp.ee/s1-artiklid/c9-sots ... gasitulek/
https://ojs.utlib.ee/index.php/EAA/arti ... .4.02/9101
https://ojs.utlib.ee/index.php/EAA/arti ... 13470/8526

Teised õpikud paistavad ka huvitavad olevat.

https://meduza.io/feature/2018/11/17/th ... y-razvedki

Kahjuks ei anna see meile otsest vastust, miks sellise elulooga mees võttis KGB-lt suure summa raha vastu.

https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Arvo_Pentti kellest kirjutab Supo ka oma juubelialbumis.
In the early 1990s the British obtained the substantial summaries of KGB archivist Vasili Mitrokhin, which included an embarrassing note relating to Supo. The note suggested that on a visit to Moscow in August 1972 Arvo Pentti had agreed to highly confidential collabo- ration with the KGB against US and British intelligence services when they operated against the USSR from bases in Finland. He was subsequently designated agent Mauri and given the sum of FIM 150,000. On a visit in 1974 Pentti had confirmed the collaboration to KGB Director Yuri Andropov. The case was reported to Brezhnev at the highest level.
https://www.supo.fi/instancedata/prime_ ... c8f8fad688
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 15550
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: Riigireetur kaitseväes

Postitus Postitas Fucs »

Kui siin läks juba vene dokumentide jagamiseks siis...
Первое Главное Управление КГБ СССР.
Очерки истории первых подразделений территориальных органов

Очерки истории первых (разведывательных) подразделений КГБ Литовской,
Латвийской И Эстонской Советских Социалистических Республик
Сборник №2 Москва 1985

https://www.kapo.ee/sites/default/files ... agulus.pdf
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige
Postitusi: 10495
Liitunud: 16 Okt, 2005 18:42
Asukoht: Siilis

Re: Riigireetur kaitseväes

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

https://www.delfi.ee/news/paevauudised/ ... d=87266789

..luxemburgi tädi kakleb talleomase põmmpäise jonnakusega kuni lõpuni, et blokeerida kaitseväeluure jaoks elementaarse (ja hädavajaliku) vastuluurefunktsiooni seadustamine :|

Pean jätkuvalt tsiteerima oma vene (lemmik)vanasõna: jessli mjortvõi, to eeto nadollgo - a jessli durakk, to eeto navsegdaa.....
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige
Postitusi: 10495
Liitunud: 16 Okt, 2005 18:42
Asukoht: Siilis

Re: Riigireetur kaitseväes

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

https://www.delfi.ee/news/paevauudised/ ... d=87497639

Korras - täna oli hea päev 8)

Ja järjekordne miinus luxemburgi tädile :mrgreen:
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 14 külalist